Het overige nieuws

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Eindronde: Hechtel verliest van VliermaalIn de eindronde van 3de Provinciale heeft Hechtel verloren in Vliermaal met 1-0. Woensdag is de terugmatch in Hechtel om 19.00 uur. Eksel B heeft vandaag 2-2 gelijk gespeeld op het veld van Loksbergen en eindigt de competitie op de dertiende plaats met 26 punten uit 32 wedstrijden.

Eindronde: Eksel verliest

Zaterdag 28 april 2018
Hechtel-Eksel - Eindronde: Eksel verliestIn de eindronde voor promotie naar 1ste Provinciale is Eksel vanavond gaan verliezen bij Thor Hasselt met 3-1. Voor de bezoekers scoorde Marijn Bertrands. Woensdag om 20.00 uur is de terugwedstrijd in het Sparrenstadion.

Gerard Deckers overleden

Zaterdag 28 april 2018
Hechtel-Eksel - Gerard Deckers overledenDonderdag is Gerard Deckers overleden, de weduwnaar van Lisa Ulenaers. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant.

Lambert Jansen overleden

Zaterdag 28 april 2018
Hechtel-Eksel - Lambert Jansen overledenDonderdag is Lambert Jansen overleden, de echtgenoot van Florentine Geuns. Hij was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aula 't Sant.

Twee passagiers gewond

Vrijdag 27 april 2018
Op de Noord-Zuidverbinding reed deze namiddag een auto in op zijn voorligger. Bij het ongeval zijn twee passagiers gewond geraakt.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Hechtel-Eksel - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Hechtel-Eksel - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)
Hechtel-Eksel - Gemeentehuis maandag en dinsdag dichtAlle gemeentelijke en OCMW-diensten zijn gesloten op maandag 30 april (uitgezonderd bib en sporthal) en dinsdag 1 mei. Woensdag 2 mei staat men daar weer paraat om je verder te helpen.

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Hechtel-Eksel - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Victorine Vandebosch overleden

Dinsdag 24 april 2018
Hechtel-Eksel - Victorine Vandebosch overledenIn Eksel is vandaag Victorine Vandebosch overleden, de weduwe van Gerard Peters. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Mia Maes overleden

Dinsdag 24 april 2018
Hechtel-Eksel - Mia Maes overledenVandaag is de uit Peer afkomstige Mia Maes overleden, de weduwe van Michel Desair en de partner van Jos Snoeys. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Hechtel-Eksel - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Eindronde: tegenstanders gekend

Maandag 23 april 2018
In Hasselt is vanavond geloot voor de eindronde in de provinciale reeksen. Eksel neemt het daarin op tegen Thor Hasselt. Eksel speelt zondag eerst uit en ontvangt Thor op woensdag 2 mei om 19 u in het Sparrenstadion. Thor eindigde 4de in 2de Provinciale B.
Hechtel moet op zondag 29 april naar Vliermaal. De terugwedstrijd is woensdag 2 mei om 19 u. Vliermaal werd 5de in 3de Provinciale C.

Inbraak in Leeuwerikenlaan

Maandag 23 april 2018
Dieven sloegen toe in de Leeuwerikenklaan in Eksel. Of zij buit konden maken, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

HE-voc-dames eindigen derde

Maandag 23 april 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc-dames eindigen derdeDe dames A van HE-voc eindigen het seizoen op de derde plaats in de competitie. Ze deden gisteravond wat ze moesten doen - winnen tegen Kortessem -  maar Stalvoc verloor van Opglabbeek, waardoor de tweede plaats voor HE-voc en een eventuele promotie onbereikbaar werden.
HE-voc eindigt dus derde. Coach Sofie Vrijsen: "Op zich een hele mooie plaats hoor, die we dubbel en dik verdiend hebben. De wedstrijd tegen Kortessem was er eentje met veel ups en downs. Kortessem kwam in een uitgedunde (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Hanegreefs overleden

Maandag 23 april 2018
Hechtel-Eksel - Pierre Hanegreefs overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Pierre Hanegreefs overleden, de echtgenoot van Rita Reynders. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Froeyen overleden

Maandag 23 april 2018
Hechtel-Eksel - Leo Froeyen overledenZaterdag is Leo Froeyen overleden, de echtgenoot van Philomene Vreyken. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eksel A klopt Opitter

Zondag 22 april 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A klopt OpitterEksel A heeft deze namiddag Opitter verslagen. Uitslag: 0-4, na doelpunten van Camps, Vervloet, Vandyk en Marijn Bertrands. Hechtel won met 3-0 van Meldert en heeft dan toch nog de titel aan Bolderberg moeten laten, dat Kattenbos versloeg. Hechtel begon goed aan de wedstrijd en kwam 1-0 voor via Mrgole. Nog voor rust werd het 2-0 langs Cedriec VanHerck. Ook na rust was Hechtel de betere ploeg. Eerst miste VanHerck nog een strafschop, maar even later kreeg hij een herkansing van op de stip. Hij scoorde zo zijn 47ste (!) van het seizoen. Hechtel pakt zo na de 2de ook de 3de periodetitel met 30 op 30. Het zal zich nu moeten opladen voor de eindronde.

HE-voc wint van Stevoort: 3-1

Zondag 22 april 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc wint van Stevoort: 3-12e Div. heren: He-voc A - Stevoort A: 3-1 (19-25, 25-23, 25-20, 28-26)
HE-voc, gestart met Benjo Van Heugden aan de pas en zonder de gekwetste Karel Van Asten, had het in het begin moeilijk met een uitgekookt Stevoort. En zo was het constant op achtervolgen aangewezen tegen een sterke Ilsbroeckx. De receptie draaide niet en zo ging set één verloren met 19-25.
In set twee kwam afscheidnemende setter Tom Broeckx in, maar Stevoort ging fors door, 2-6. Maar He-voc (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

1.229 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
In Hechtel-Eksel zijn er 1.229 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er dat 16.183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Hechtel-Eksel - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Louisa Snoeks overleden

Donderdag 19 april 2018
Hechtel-Eksel - Louisa Snoeks overledenMaandag is Louisa Snoeks overleden. Zij was 86 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Hechtel-Eksel - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Hechtel-Eksel - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Rosa Drees overleden

Dinsdag 17 april 2018
Hechtel-Eksel - Rosa Drees overledenZondag is in Lommel de uit Eksel afkomstige Rosa Drees overleden, de weduwe van Fik Weckx. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jef Bleyen overleden

Dinsdag 17 april 2018
Hechtel-Eksel - Jef Bleyen overledenGisteren is Jef Bleyen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Vaesen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Hechtel-Eksel - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 
Hechtel-Eksel - 'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Dennis Vreys overleden

Maandag 16 april 2018
Hechtel-Eksel - Dennis Vreys overledenIn Hechtel is vrijdag de uit Lommel afkomstige Dennis Vreys overleden. Hij was 26 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Winst voor Eksel A en Hechtel

Zondag 15 april 2018
Hechtel-Eksel - Winst voor Eksel A en HechtelEksel A heeft vandaag Flandria Paal verslagen met 3-0. Daardoor heeft de club haar eindrondeticket beet. Dries Bertrands, VerVloet en Elia scoorden de doelpunten. Eksel A staat derde in de stand met 51 punten uit 29 wedstrijden. K. Hechtel FC ging bij WS Linkhout winnen met 1-3 en staat tweede, op één punt van Bolderberg. Hechtel deed wat het moest doen. De thuisploeg kwam nochtans 1-0 voor, maar Lennart Froeyen bracht de bezoekers nog voor rust op 1-1. Na de pauze scoorde Cedriec VanHerck (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc verliezen van ZoerselZoersel -He-voc A: 3-1 (23-25, 29-27, 25-17, 25-18)
He-voc was de pandoering thuis tegen dit Zoersel nog niet vergeten en ging vol aan de bak. Oppo Meeuws was weer van de partij en sloeg er niet langs, 8-5. Maar onder impuls van Stijn Paesen vocht He-voc terug en komt op 14-14. Van dan af ging het hard tegen hard met een gevecht der oppo's, Giel Fonteyn tegen Meeuws. Giel won met de hulp van Jard Claessen, 23-25!
Set twee begon niet goed voor He-voc. Veel persoonlijke fouten en (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Dames HE-voc winnen van OpglabbeekZoomOpglabbeek - HE-voc A: 1-3 (22-25, 22-25, 25-22, 21-25)
Opglabbeek was de enige ploeg waarvan de dames A van He-voc dit seizoen nog niet hadden weten te winnen. Na de pandoering tegen Stalvoc en de enkele vrije weekends was het afwachten hoe He-voc zich voor deze match kon opladen. Het werd al snel duidelijk dat het team zich in uitstekende vorm bevond. De dames begonnen zeer enthousiast aan de wedstrijd met knap opslagwerk van Laura Hens, die al meteen een kloof sloeg. Dankzij stevige (…) Het hele nieuwsbericht

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Hechtel-Eksel - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Verlies voor Eksel B

Zaterdag 14 april 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor Eksel BEksel B heeft vanavond verloren van Houthalen VV. Uitslag: 0-1. Na 31 wedstrijden heeft Eksel B 25 punten.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Hechtel-Eksel - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Hechtel-Eksel - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Hechtel-Eksel - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Hechtel-Eksel - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Crematorium opent de deuren

Donderdag 12 april 2018
Hechtel-Eksel - Crematorium opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe Noord-Limburgse crematorium Stuifduin in Lommel feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu (…) Het hele nieuwsbericht
Crematorium opent de deurenCrematorium opent de deuren
Zoom

Arnold Gielen overleden

Donderdag 12 april 2018
Hechtel-Eksel - Arnold Gielen overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Arnold Gielen overleden, de weduwnaar van Gusta Abrahams. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Hechtel-Eksel - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Hechtel-Eksel - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.

Margit Kovacs overleden

Woensdag 11 april 2018
Hechtel-Eksel - Margit  Kovacs overledenGisteren overleed Margit Kovacs, de weduwe van Imre Kabai. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (18.30- 19 uur) in funerarium Hulsmans in Hechtel.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Mathilde Kuppens overleden

Dinsdag 10 april 2018
Hechtel-Eksel - Mathilde Kuppens overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Mathilde Kuppens overleden, de weduwe van Zjang Veyfeyken. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Hechtel-Eksel - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Hechtel-Eksel - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Alda Goossens overleden

Maandag 9 april 2018
Hechtel-Eksel - Alda Goossens overledenVrijdag overleed de uit Peer afkomstige Alda Goossens, de weduwe van André Janssen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.
In het tafelvoetbal heeft Hechtel Barky's verslagen met 13-5. Hechtel staat na 18 wedstrijden vierde met 24 punten.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel klopt Exc. Hamont

Zondag 8 april 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Exc. HamontHechtel heeft vandaag Exc. Hamont verslagen. Uitslag: 3-1. De club blijft op één punt van leider Bolderberg, die ook won. Hechtel kwam voor rust op 1-0 dankzij een own-doelpunt. Twee doelpunten van Tysiak en VanHerck zetten de thuisploeg in de tweede helft op een zekere voorsprong. Toch konden de bezoekers nog tegen scoren via Van Dael.Eksel B verloor met 2-3 van Flandria Termolen en staat dertiende met 25 punten uit 30 matchen.

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Hechtel-Eksel - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Verlies voor Eksel A

Zaterdag 7 april 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor Eksel AEksel A heeft vanavond bij Standard Elen verloren. Uitslag: 1-0.
Groen-rood creëerde over de hele avond slechts twee kansen: tweemaal kon Bertrands vanuit een kansrijke positie afwerken, maar telkens miste hij. Elen verzamelde aanvankelijk ook niet erg veel kansen, maar kwam na een halfuur wel op voorsprong. De thuisploeg had de touwtjes de hele wedstrijd wel in handen, enkel een tweede treffer ontbrak om al voortijdig zegezeker te zijn. Twintig minuten voor tijd werd de opgave voor (…) Het hele nieuwsbericht

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Hechtel-Eksel - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Hechtel-Eksel - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Hechtel-Eksel - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Hechtel-Eksel - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Hechtel-Eksel - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Hechtel-Eksel - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Roland Verbeeck overleden

Donderdag 5 april 2018
Hechtel-Eksel - Roland Verbeeck overledenOp 30 maart overleed Roland Verbeeck, de weduwnaar van Marie-Thérèse Schraepen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats in Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eksel B - V. Lommel 0-5

Woensdag 4 april 2018
Hechtel-Eksel - Eksel B - V. Lommel 0-5Eksel B heeft vanavond thuis met 0-5 verloren van leider Verbroedering Lommel. In de stand staat Eksel B dertiende met 25 punten uit 29 matchen.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Thuisverpleging Ellen opgericht

Woensdag 4 april 2018
Ellen Willekens uit Hechtel-Eksel en Jean Baptist Willekens uit Lommel hebben de gewone commanditaire vennootschap Thuisverpleging Ellen opgericht met zetel aan de Hofmeiersstraat in Hechtel-Eksel.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Hechtel-Eksel - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.
Hechtel-Eksel - Nooit van gehoord: sterrenschotZoomOp de foto een sterrenschot, dat U in deze periode kunt aantreffen op de oevers van vijvers waar padden zich voortplanten. Onze verre voorouders konden dit fenomeen niet plaatsen, en de toen gangbare theorie was dat het uit de lucht viel, afkomstig van de sterren - vandaar de naam sterrenschot. Wat is het dan wel? Als reigers hun kostje komen rapen in zo'n voortplantingspoel lusten ze wel eens een pad, en wanneer die pad toevallig een vrouwtje is die haar eieren nog niet heeft afgezet, dan is het prijs. De reiger kan blijkbaar deze eieren niet verteren en braakt ze terug uit. Let op de foto ook op de doorzichtige eileider waarin zich nog eieren bevinden. (Pierre Rutten)

Hechtel verliest in Meldert

Zondag 1 april 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest in MeldertIn Derde Provinciale heeft leider Hechtel met 4-0 verloren op het veld van SK Meldert. De thuisploeg zat al bij de rust op rozen: ze scoorde twee keer in evenveel minuten. En net voor de pauze viel Hechtel dan nog terug op tien man nadat een vrij lichte fout van Eykens de doelman een rode kaart opleverde. Na de rust bleef Hechtel proberen maar het was zo een dag dat niets lukte. Op de counter scoorde Meldert nog 2 keer. Hechtel ziet zo opnieuw Bolderberg leider worden. Zij wonnen van Kattenbos met 2-1 en (…) Het hele nieuwsbericht

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Hechtel-Eksel - Een zalige Pasen!Zoom.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel