Het overige nieuws

12 procent handelszaken staat leeg

Vrijdag 30 november 2018
In Hechtel-Eksel staan 22 van de 184 handelspanden leeg. Dat is 12 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Eerdekens overleden

Vrijdag 30 november 2018
Hechtel-Eksel - Jaak Eerdekens overledenWoensdag is Jaak Eerdekens overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Auto over de kop: vrouw gewond

Donderdag 29 november 2018
Hechtel-Eksel - Auto over de kop: vrouw gewondVanmiddag ging een auto over de kop op de aansluiting van de Hasseltsebaan met de Noord-Zuidverbinding in Hechtel. Bij het ongeval is een vrouw uit Diepenbeek lichtgewond geraakt.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Nieuwe bvba: Vita Bikes

Woensdag 28 november 2018
Rudy Peeten uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Vita Bikes opgercht met zetel aan de Wautersweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren van fietsen en bromfietsen, het organiseren van fietswedstrijden en het promoten van de fietssport in het algemeen.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Hechtel-Eksel - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Hechtel-Eksel - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Hechtel verliest van Thes Sport

Zondag 25 november 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Thes SportIn 3de Provinciale heeft Hechtel thuis van Thes B verloren met 0-2. Voor de start werden de U15 gehuldigd voor het behalen van de titel. De thuisploeg begon, ondanks een resem gekwetsten, goed aan de wedstrijd. maar echt doelgevaar leverde het niet op. Ook Thes was enkele keren gevaarlijk, maar doelman Eykens was telkens paraat. Rusten dus bij 0-0. Ook na de pauze waren de Duinenjongens het gevaarlijkst, maar Maex en Feyen vonden steeds de doelman op hun weg. Als je de kansen niet afmaakt krijg je (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Verlies voor heren HE-voc in beker

Zondag 25 november 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor heren HE-voc in bekerIn de Beker van Limburg hebben de heren van He-Voc thuis verloren van Geetbets met 1-3. De setstanden waren 26/28, 22/25, 25/18 en 19/25.
De thuisploeg kon in set 1 nog een kloof van 6 punten ophalen maar 2 setballen volstonden niet. Set 2 ging gelijk op, maar een paar fouten op het einde maakten het verschil. In de derde set was de thuisploeg op niveau en haalde ze die ook binnen. In set 4 maakte de bezoekende middenman het verschil.De thuisploeg klampte lang aan maar moest de set en de zege aan de bezoekers laten.
HE-voc knokte de hele wedstrijd voor ieder punt, maar het was telkens net niet...

Openbare verkoping: Heerstraat

Zondag 25 november 2018
Morgennamiddag wordt in BistroKaffe het handelshuis met woonst gelegen Heerstraat 25 openbaar verkocht. Het pand staat op een perceel van 16a25ca en heeft een K.I. van 2.959 euro.
Hechtel-Eksel - Prov. volleybeker: dames HE-voc winnen van AsIn de Beker van Limburg hebben de Dames B van HE-Voc vandaag 1ste provincialer Jaraco As uitgeschakeld. In As werd het 2-3. Setstanden: 25/14, 25/22, 18/25, 24/26 en 8/15.

Dames KFC Eksel verslaan Maasland

Zaterdag 24 november 2018
Hechtel-Eksel - Dames KFC Eksel verslaan MaaslandDe dames van KFC Eksel wonnen deze namiddag hun vierde wedstrijd op rij. Maasland NO werd met 5-1 verslagen.
Eksel zat snel op rozen en kwam al in de openingsminuut op voorsprong: Pieters pakte uit met een goede run op rechts, waarop Van Den Bossche in twee keer binnenwerkte. Groen-rood bleef domineren en kansen afdwingen, maar stuitte steeds op een sterke keepster, tot Burm deze na een halfuur kon verrassen met een goed afstandsschot. Nog voor de rust had Eksel zijn schaapjes helemaal op het droge: (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Dr. Bertels Joke

Vrijdag 23 november 2018
Dr. Joke Bertels uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Dr. Bertels Joke opgericht met zetel aan de Winnerstraat in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde.

Lily Leurs overleden

Vrijdag 23 november 2018
Hechtel-Eksel - Lily Leurs overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Lily Leurs overleden, de weduwe van Fons Moons. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Henriette Snoeks overleden

Vrijdag 23 november 2018
Hechtel-Eksel - Henriette Snoeks overledenWoensdag is de uit Hechtel afkomstige Henriette Snoeks overleden, de echtgenote van Bernard Van Den Bosch. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Keerbergen.

Nieuwe bvba: JIRe

Donderdag 22 november 2018
Roel Jacobs en Liesbeth Creemers, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba JIRe opgericht met zetel aan de Kersenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken, waaronder ook industriële bouwwerken.

Priester Hendrik Plessers overleden

Donderdag 22 november 2018
Hechtel-Eksel - Priester Hendrik Plessers overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is dinsdag priester Hendrik Plessers overleden. Hij was 83 jaar. Plessers was onder meer leraar en directeur aan de Normaalschool in Maasmechelen en van 1997 tot 2007 dienstdoende pastoor in Widooie en Piringen. Hij wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

12 procent handelszaken staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Hechtel-Eksel staat 12 procent van de handelszaken leeg. Dat is meer dan het Limburgse gemiddelde dat 10,7 procent bedraagt.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Hechtel-Eksel - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Hechtel-Eksel - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Hechtel-Eksel - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Hechtel A verliest van Linkhout

Zondag 18 november 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel A verliest van LinkhoutHechtel A is deze namiddag gaan verliezen van  WS Linkhout. Uitslag: 4-2. Voor Hechtel scoorden Sander Elia en Glenn De Jonge.

Tweemaal verlies voor Dames HE-voc

Zondag 18 november 2018
Hechtel-Eksel - Tweemaal verlies voor Dames HE-vocDe Dames A in Tweede Provinciale B verloren in Genk met 3-0. Setstanden: 25/13,25/14 en 25/13.
De Dames B verloren de marathonmatch in Lommel met 3-2. Een sterk Lommel zette HE-voc twee sets onder druk met goede opslagen, 25-22 en 25-19. De vele wissels rendeerden. HE-voc vocht zich terug in de match, Lommel vond geen antwoorden, en zo won HE-voc de twee volgende sets makkelijk, 19-25 en 15-25.
De vijfde was zoals steeds een dubbeltje op zijn kant. HE-voc ging op zijn elan door en (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: winst voor Heren Arena

Zaterdag 17 november 2018
De Heren van Handbal Arena in 1ste Provinciale zijn vandaag in Overpelt gaan winnen met 30-33. In de stand hebben ze na 7 wedstrijden 12 punten.

Volleybal: winst voor Heren HE-voc

Zaterdag 17 november 2018
Hechtel-Eksel - Volleybal: winst voor Heren HE-vocIn de 2de Divisie van het volleybal zijn de Heren van He-Voc vanavond met 2-3 gaan winnen in Stevoort. De setstanden waren 23/25, 19/25, 25/20, 25/17 en 12/15. HE-voc moest het doen zonder de gekwetste Giel Fonteyn. Maar hij werd waardig vervangen door Sil Wuytens. In de eerste twee sets werd er sterk geserveerd door de bezoekers, in set 3 en 4 waren persoonlijke fouten doorslaggevend. Sil Wuytens serveerde de laatste 4 opslagen. Ook Karel Van Asten speelde een sterke partij. Aanvallend was Bart Roosen onstopbaar. HE-voc staat na 8 wedstrijden op een tweede plaats met 15 punten. 

Eksel wint van Stal

Zaterdag 17 november 2018
Hechtel-Eksel - Eksel wint van StalKFC Eksel heeft vanavond Stal Sport verslagen met 3-0. In de openingsfase konden de bezoekers nog gelijke tred houden met groen-rood, maar naargelang de tijd vorderde trok Eksel de lakens steeds meer naar zich toe. Na een dik kwartier kwam KFC ook op voorsprong. Vervloets laatste actie van de partij (hij moest geblesseerd vervangen worden) was goed voor een assist. Hij zette laag en hard voor waarop Karel Bertrands simpel binnen werkte. Eksel had er zin in en ging gewoon door op zijn elan. Vooral een (…) Het hele nieuwsbericht

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Jean Vanhove overleden

Donderdag 15 november 2018
Hechtel-Eksel - Jean Vanhove overledenDinsdag is Jean Vanhove overleden, de echtgenoot van Jet Van de Broek. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.
Natuurpunt wil drie ecoducten op de Noord-Zuid: twee in Houthalen-Helchteren en één in Kiewit-Hasselt. In de eerste plannen voor de Noord-Zuid was er destijds ook al sprake van een natuurverbinding ter hoogte van de grens van Helchteren met Hechtel. Die locatie was goed gekozen, zegt Jos Ramaekers van Natuurpunt: "Kijk maar naar onze wolvin Naya, die is daar de weg over gestoken. Toen ze nog een halsband met zender droeg, is ze ter hoogte van dat bedrijventerrein van het ene militair domein (…) Het hele nieuwsbericht

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Hechtel-Eksel - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Anita Courtens overleden

Maandag 12 november 2018
Hechtel-Eksel - Anita Courtens overledenIn Hechtel is vandaag Anita Courtens overleden, de echtgenote van Eddy Munten. Zij was 46 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Elk jaar publiceert het Vlaamse Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. Uit het pas verschenen rapport over 2017 blijkt dat het Mariaziekenhuis erg goed scoort. Dat is te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling, meldt het ziekenhuis.
Alle 63 Vlaamse kraamklinieken zijn opgenomen in het onderzoek. Het best scoort het Mariaziekenhuis op het lage aantal keizersneden: (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Hechtel-Eksel - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel verslaat Amandina

Zondag 11 november 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat AmandinaHechtel heeft Amandina Herk-de-Stad geklopt. Uitslag: 6-1. Na 10 minuten leek de thuisploeg al de schaapjes op het droge te hebben. Eerst scoorde Glenn De Jonge en even later Sander Elia op strafschop. Maar de rode lantaarn was niet van slag en scoorde tegen: 2-1. En de bezoekers kregen de beste kansen maar de afwerking ontbrak. Toch kwamen de Duinenjongens na 32 minuten op 3-1 via alweer De Jonge. Net voor rust viel Amandina met zijn tienen. Match gespeeld denk je dan, maar niks was minder waar. Ook (…) Het hele nieuwsbericht

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Winst voor HE-voc-dames

Zaterdag 10 november 2018
Hechtel-Eksel - Winst voor HE-voc-damesIn 2de Provinciale hebben de dames van HE-voc vanavond thuis gewonnen van Ellikom met 3-0. De setstanden waren 25/14, 25/20 en 27/25. Coach Patrick Van Asten noemde geen uitblinkers maar was vooral tevreden dat de off-day van vorige week werd uitgewist. Door goeie opslagen en een mindere foutenlast werd de zege behaald.

Handbal: verlies voor Arena

Zaterdag 10 november 2018
In het handbal hebben de heren van Arena hun eerste nederlaag opgelopen. In Bocholt werd het 29-22.

HE-voc verliest van Herenthout

Zaterdag 10 november 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest van HerenthoutHE-voc - Herenthout 2-3
In de eerste 2 sets was de thuisploeg constant op achtervolgen aangewezen. In set 1 ging het van 2-7 naar 8-14. Herenthout haalde de set binnen met 24/26. Zelfde beeld in set 2: van 8-15 over 17-19 naar 22-25. Coach Tom Kenens bracht dan Karel Van Asten en Stijn Paesen in. En dat rendeerde. HE-Voc voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 8-7. Via 15-10 werd de derde set binnen gehaald 25-16. In set 4 liep de thuisploeg vlot uit naar 12-5 en 18-9. Een sterke Tom Lantin (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

154 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
In Hechtel-Eksel zijn er momenteel 154 kandidaten voor een sociale woonst. Tien jaar geleden waren er dat 82.

Mia Oyen overleden

Donderdag 8 november 2018
Hechtel-Eksel - Mia Oyen overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Mia Oyen overleden, de echtgenote van Marcel Fransen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt disndag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Schraepen-Mathijsen in Zonhoven. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur)

Geen verlies voor Mariaziekenhuis

Donderdag 8 november 2018
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg heeft in de periode 2013-2017 een winstmarge van gemiddeld 1,5 procent behaald. Vorig jaar ging het om 1,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krant De Tijd. Daarmee zit het MZNL bij de goede helft van de Vlaamse ziekenhuizen. Volgens experten van Belfius, die jaarlijks de ziekenhuissector doorlichten, zou een instelling 1 procent winst moeten boeken om een kleine buffer op te bouwen tegen onverwachte schokken.
Met een omzet van 113 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Bovenzonale verkeersactie brengt € 20.500 opBij een bovenzonale verkeersactie van de politiezones HANO, Lommel en Kempenland en de Vlaamse Belastingsdienst zijn gisteren in totaal 271 voertuigen gecontroleerd. 218 personen moesten een ademtest afleggen en 3 van hen hadden een glaasje teveel op. Van de 3 drugstesten waren er 2 positief; 2 personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 1 ouder vervoerde zijn kind niet in een kinderzitje. Eén bestuurder had geen rijbewijs en een voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Hij komt, hij komt...

Woensdag 7 november 2018
Op zondag 11 november om 14u30 komt de Sint aan op het Rode Kruisplein. Daarna is er een Sinterklaasfeest in de Schans. Het is een organisatie van de Gezinsbond Hechtel.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Mieke Geysmans overleden

Woensdag 7 november 2018
Hechtel-Eksel - Mieke Geysmans overledenOp 29 oktober overleed in Hechtel Mieke Geysmans. Zij was 33 jaar.  Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne krijgt een plekje op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur)  in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.
Hechtel-Eksel - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Oehoes in Noord-Limburg

Dinsdag 6 november 2018
Hechtel-Eksel - Oehoes in Noord-LimburgZoomOehoes - de grootste uilensoort - broeden meestal tegen steile wanden, maar nu is er ook een broedend oehoe-koppel gesignaleerd in Noord-Limburg. Al sinds 2013, meldt Agentschap Natuur en Bos - dat hebben ze mooi stil gehouden! Maar nu was het nest kapot. Oehoes kraken nesten van andere roofvogels, ze bouwen er zelf geen. Daarom werd er samen met enkele vogelkenners van Likona een kunstnest gemaakt en in dezelfde boom geïnstalleerd op 20 meter hoogte. Het nest bestaat uit een gevlochten mand van 80 cm diameter met daarin de resten van een verlaten haviksnest. Wellicht zal het koppel oehoes op dezelfde plaats blijven nu ze een kant-en-klaar nestje hebben. En dan zal het voor jaren zijn… Op naar broedsucces in 2019! (Foto ANB)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)
De openbare verkoping van een "woning met landgebouw en perceel weiland", gelegen in de Vinkstraat, heeft 340.000 euro opgebracht. Er is geen hoger bod meer mogelijk.

Jef Gijbels overleden

Dinsdag 6 november 2018
Hechtel-Eksel - Jef Gijbels overledenMaandag is de uit Peer afkomstige Jef Gijbels overleden, de weduwnaar van Martha Maes. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Theo Dewit overleden

Dinsdag 6 november 2018
Hechtel-Eksel - Theo Dewit overledenZondag is Theo Dewit overleden, de echtgenoot van Mariette Lenaerts. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

115 geboorten, 93 overlijdens

Zondag 4 november 2018
Hechtel registreerde 115 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 93.

Diefstal in Stationsstraat

Zondag 4 november 2018
Hechtel-Eksel - Diefstal in StationsstraatVanochtend is een inbraak vastgesteld in de Stationsstraat. Onbekenden drongen ook binnen in een leegstand pand aan de Peerderbaan.
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Hechtel in WijchmaalIn 3de Provinciale speelde Hechtel deze namiddag 2-2 gelijk in Wijchmaal. De Hechtelse doelpunten waren van Glen DeJonge en Arno Prenen.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)
Hechtel-Eksel - Volleybal: verlies voor dames A van HE-vocDe dames A van HE-voc hebben vanavond verloren van Sint-Truiden. Uitslag: 3-1. Setstanden 25/15, 25/11, 22/25 en 25/13.

589 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Hechtel-Eksel telt 589 tachtigplussers. Dat zijn er 272 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 4,8 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

Volleybal: HE-voc wint van Wara Genk

Zaterdag 3 november 2018
Hechtel-Eksel - Volleybal: HE-voc wint van Wara GenkIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-voc thuis met 3-0 gewonnen van Wara Genk. Setstanden: 25/16, 25/20 en 25/18. Door deze zege staan ze nu 2de in de rangschikking. UPDATE Met zware opslagdruk en een sterk blok werden de bezoekers ingeblikt. Tom Lantin en Jard Claessens waren de motoren van de ploeg. Bart Roosen en Bram Janssen blokten in het midden alles af. En ook Giel Fonteyn, na 2 weken afwezigheid, liet bij momenten zijn klasse zien.
Een sterke prestatie van de thuisploeg, veel sfeer op de tribunes en een ongelooflijke vechtlust op het veld: het was een mooie avond!

FC Eksel verliest van RC Reppel

Zaterdag 3 november 2018
Hechtel-Eksel - FC Eksel verliest van RC ReppelFC Eksel heeft vanavond thuis verloren van RC Reppel. Uitslag: 0-1. In de rangschikking staat Eksel voorlopig op een 4de plaats met 18 punten.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Hechtel-Eksel - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Hechtel-Eksel - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.
Van de leerlingen in Hechtel-Eksel die in het schooljaar 2016-2017 secundair onderwijs volgden deden er dat 285 in de eigen gemeente, 169 in Houthalen-Helchteren, 143 in Peer, 116 in Meeuwen-Gruitrde, 59 in Overpelt en 38 in Beringen. In Ham liepen 33 leerlingen uit Hechtel-Eksel school, in Bree 18, in Lommel 15, in Neerpelt 9 en in Bocholt en Heusden-Zolder telkens 5.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Hechtel-Eksel - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Louis Claes overleden

Donderdag 1 november 2018
Hechtel-Eksel - Louis Claes overledenIn Helchteren is dinsdag Louis Claes overleden, de echtgenoot van Isabella Houben. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Hechtel-Eksel - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel