Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Oppassen voor mist vanavond en -nachtZoomHet is vanavond en komende nacht oppassen geblazen voor mist en misschien aanvriezende mist.  Die kan leiden tot slecht zicht en gevaarlijke verkeersomstandigheden. Nu al (17.30u) is er sprake van zware mist op een aantal plaatsen in de provincie.

Weer een wolvin in Bosland

Dinsdag 31 december 2019
Hechtel-Eksel - Weer een wolvin in BoslandZoomEr is met zekerheid weer een wolvin gespot in Bosland. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het is waarschijnlijk dat ze contact zal maken met de wolf Gust. De nieuwe wolvin heeft de naam Noëlla gekregen. Haar voorgangster Naya werd volgens het ANB samen met haar welpen doodgeschoten door onbekenden. De foto waarop de wolvin te zien is, werd gisterochtend om 1.31u door een automatische wildcamera gemaakt.(Foto ANB)

Scheidsrechter worden op één dag

Maandag 30 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Er is een groot tekort aan voetbalscheidsrechters. Om hier wat aan te doen, wordt er zaterdag 4 januari op het Sportpark De Roosen, bij Esperanza Pelt, een cursus georganiseerd: "Scheidsrechter worden op één dag tijd". De cursus start om 9 uur en om 17 uur ben je scheidsrechter.
Met drie sessies van 1,5 uur en een toetsmoment om 16 uur wordt er een strak schema aangehouden. Tijdens de middag is er een pauze, waarin een sponsor de cursisten een warme maaltijd aanbiedt. Maar deze cursus (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In Houthalen-Helchteren is afgelopen nacht ingebroken in een bedrijf op Centrum-Zuid. Er is geld en werkmateriaal gestolen.

Hond in beslag genomen

Maandag 30 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenvoormiddag stelde Politie CARMA de verwaarlozing van een hond vast in een woning in de Kerklaan in Houthalen-Helchteren. Een Duitse herdershond leefde in een veel te kleine kooi te midden van uitwerpselen en urine. Er was geen eten of drinkwater voorzien. Het dier was zeer onverzorgd en werd in beslag genomen. Het Genkse dierenasiel vangt de hond voorlopig op.

Fietsen en bromfietsen gestolen

Zondag 29 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Broekstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee fietsen gestolen. Aan een woning aan het Sint-Trudoplein in helchteren gingen dieven met twee bromfietsen aan de haal.

De kat bij de melk plaatsen

Zondag 29 december 2019
Vandaag gelezen
De aanwezigheid van jagers in wolvengebied is de kat bij de melk plaatsen. Een slinkend aantal natuurinspecteurs – in 10 jaar gingen we van 35 naar 27 over gans (!) Vlaanderen – heeft moeite om de jagers te controleren. Het aantal jachtmisdrijven vastgesteld in het leefgebied van Naya viel alvast niet op één hand te tellen. Een klacht bij Europa over de gebrekkige handhaving van de EU natuurrichtlijnen lijkt niet kansloos.
(Hendrik Schoukens, verbonden aan UGent en advocaat gespecialiseerd in natuurbeschermingsrecht).

Concurrentie

Zaterdag 28 december 2019
Hechtel-Eksel - ConcurrentieZoomDeze houtduif wist niet wat ze zag, toen ook deze kauw neerstreek op de voedertafel... (Pierre Rutten)

De visie van Fobie

Vrijdag 27 december 2019
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Horloge en geld gestolen

Vrijdag 27 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Helzoldstraat in Houthalen-Helchteren hebben dieven een horloge en geld gestolen. De diefstal is gisteren gepleegd.

Suska Quanten overleden

Vrijdag 27 december 2019
Hechtel-Eksel - Suska Quanten overledenOp Kerstdag overleed de uit Eksel afkomstige en in Lommel woonachtige Suska Quanten, de weduwe van Nicolas Lommers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Inbraakpoging in Eksel

Donderdag 26 december 2019
Dieven poogden dinsdag binnen te dringen in een woning aan de J.B. Truyensstraat in Eksel. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Trainer KFC Eksel blijft

Donderdag 26 december 2019
Hechtel-Eksel - Trainer KFC Eksel blijftDaniël Scavone zal volgend jaar ook tweede provincialer KFC Eksel trainen. Scavone is al vier seizoenen bij KFC Eksel aan de slag.

Over de kop op E314

Woensdag 25 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314, richting Lummen, in Houthalen-Helchteren ging vandaag een auto over de kop. Het voertuig belandde in de berm. De bestuurder liep verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Een zalige Kerst!

Dinsdag 24 december 2019
Hechtel-Eksel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle medewerkers, adverteerders en lezers een zalige Kerstdag!

Kwart minder woninginbraken

Dinsdag 24 december 2019
Hechtel-Eksel - Kwart minder woninginbrakenIn heel de provincie zakte het aantal woninginbraken dit jaar met 25 procent ten opzichte van vorig jaar. De daling deed zich voor in nagenoeg alle gemeenten. In de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo waren er zelfs 30 procent minder woninginbraken.

Kerstmaal voor duizenden armen

Dinsdag 24 december 2019
Hechtel-Eksel - Kerstmaal voor duizenden armenZoomDankzij 2.000 vrijwilligers kan de Sint-Egidiusgemeenschap vanavond zowat overal in het land een kerstmaal aanbieden aan armen en eenzame bejaarden. De kerstmalen worden onder andere opgediend in kerken, woonzorgcentra, gevangenissen en asielcentra. Aan de feesttafels zullen zo'n 4.000 armen en kwetsbare mensen aanzitten.

Weg met kerstbomen

Dinsdag 24 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan jeugdhuis De Zool in Houthalen-Helchteren gingen onbekenden met kerstbomen aan de haal. Die moesten dienen voor de versiering van het jeugdhuis.

Allen naar de nachtmis...

Dinsdag 24 december 2019
Hechtel-Eksel - Allen naar de nachtmis...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Een gemaskerde man heeft gisterennamiddag apotheek Panorama aan de Mooksteeg Houthalen-Helchteren overvallen. Hij bedreigde het personeel met een hamer en ging er met de inhoud van de kassa aan de haal. Hoeveel geld er in de kassa stak, is niet geweten

PXL helpt winkeliers met technologie

Maandag 23 december 2019
Winkeliers voelen toenemende concurrentie van - het is geen nieuws meer - online webshops. In 2018 verdwenen in Vlaanderen 1061 zelfstandige winkels, onder meer door de moordende concurrentie van online webshops als bol.com, Amazon en Zalando. Die concurrentie dwingt handelaars om creatief te zijn en volop in te zetten op ‘belevingswinkelen’, op maat van de klant. Hogeschool PXL in Hasselt springt mee op de (winkel)kar en start weldra – in samenwerking met Unizo en (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Janssens overleden

Maandag 23 december 2019
Op 18 december overleed de uit Leopoldsburg afkomstige en in Eksel woonachtige Juul Janssens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Vrachtwagen met varkens gekanteld!

Maandag 23 december 2019
Hechtel-Eksel - Vrachtwagen met varkens gekanteld!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Ezels hopen op een stal

Zondag 22 december 2019
Hechtel-Eksel - Ezels hopen op een stalIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder zitten vijf ezels die voor adoptie in aanmerking komen. De dieren zijn eerder in beslag genomen bij de pastoor van Montenaken. Die werd voor de zoveelste keer betrapt op dierenverwaarlozing. De politie trad op na een klacht en liet het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum de dieren meenemen. Het kreeg er meteen van de Vlaamse overheid de volle eigendom over. De pastoor van Montenaken heeft dit jaar dus geen levende ezel in zijn stal, maar de dieren zouden maar wat graag ondergebracht worden bij dierenliefhebbers die voor hen een degelijke stal ter beschikking hebben. 't Hoeft niet eens een kerststal te zijn...

Help de padden

Zondag 22 december 2019
Vandaag gelezen
"Rond eind februari verwachten we dat de amfibieën weer beginnen met hun trek van het Hobos richting de poel aan de N74 (grens Eksel-Pelt). Jaarlijks zorgt dit voor honderden of duizenden doodgereden dieren. Een structurele oplossing lijkt ver weg, maar we willen dit jaar wel beginnen met het overzetten van padden. Dit is in samenwerking met de gemeente Pelt.
"Om dit te kunnen realiseren hebben we zo veel mogelijk vrijwilligers nodig. Een aantal mensen meldde zich al bij een eerdere (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een wolf gesignaleerd...

Zondag 22 december 2019
Hechtel-Eksel - Weer een wolf gesignaleerd...Zoom...en minister Zuhal Demir was er als de kippen bij om hem welkom te heten met de kreet “Geen witte kerst, maar een wolvenkerst. Welkom Noël(la)?”. (Cartoon: Fobie)

Vier kerstvieringen

Zondag 22 december 2019
Hechtel-Eksel - Vier kerstvieringenZoomDinsdag 24 december om 18 uur is er een kerstviering in de kerk van Hechtel, om 24 uur in de kerk van Eksel. Woensdag 25 december om 10 uur is er een kerstviering in Eksel, om 10.30 uur in Hechtel.

Auto gestolen op parking

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een parking op het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen.De diefstal van de Nissan werd vrijdag vastgesteld.

Rookontwikkeling bij ViskoTeepak

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij verpakkingsproducent ViskoTeepak in Lommel ontstond deze voormiddag rookontwikkeling als gevolg van een technisch defect. De brandweer kwam ter plaatse.

Agent gewond na achtervolging

Zondag 22 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een politieagent van Politie CARMA raakte vrijdag gewond na een achtervolging van een bestuurder die een politiecontrole ontvluchtte in Houthalen-Helchteren. De 21-jarige bestuurder raakte ook gewond en werd gearresteerd. Rond 22.50 uur merkte een politiepatrouille een voertuig op dat aan hoge snelheid in de Bakkersstraat reed. Ze maanden de bestuurder met twee passagiers aan om te stoppen maar deze besloten om te vluchten. Een achtervolging werd door de ploeg ingezet. In de Bremstraat kwam het voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Zaterdag 21 december 2019
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoomSinds gisteren is de dochter van Gert het baasje van Samson geworden... (Cartoon Fobie)

HE-voc verliest van Averbode

Zaterdag 21 december 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest van AverbodeIn de Tweede Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-voc vanavond met 2-3 verloren van Averbode. Setstanden: 25-20, 14-25, 25-20, 12-25 en 10-15.

Geen kerststal door dolle schapen

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
In Zaventem staat dit jaar geen kerststal op het Kerkplein. Vorig jaar was er wel een stal mét schapen, maar die dieren waren zo wild dat ze de kerststal en de beelden vernielden. En er is geen geld voor een nieuwe stal. "Omdat we geen budget hebben voor een nieuwe stal, hebben we beslist om dit jaar een stalletje te zetten binnen in de Sint-Martinuskerk. Volgend jaar komt er dan opnieuw een mooie kerststal buiten aan de kerk, maar dan wel zonder schapen.

Hoe word je een schrijver?

Zaterdag 21 december 2019
Vandaag gelezen
"Een schrijver zoals ik er een ben, word je niet zomaar. Je moet er voor studeren. Eerst houtbewerking, dan bijzondere jeugdzorg en ten slotte orthopedagogie. Daarna moet je allerlei baantjes doen: houthakker, opvoeder, zorro, begeleider, inpakker, astronaut, poetser, overdrijver, scenarist,... En dan, pas dan, kan je schrijver, of schrijfster worden."
                                                           (Schrijver Stefan Boonen)

Naar hooikoorts in eindejaarsperiode

Zaterdag 21 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei, meldt Nature Today. Omdat het voorlopig zacht blijft moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Met Kerstmis is het meestal droog en kan de hoeveelheid pollen in de lucht toenemen. Begin januari kunnen hazelaars in bloei komen.

Snorkelen met een VR-duikbril

Zaterdag 21 december 2019
Tijdens de eerste week van de kerstvakantie kan je een exclusieve VR-onderwaterbeleving beleven in LAGO Pelt Dommelslag. Het sportbad wordt omgetoverd in een fascinerende oceaan dankzij een unieke VR-duikbril waarmee zwemmers een adembenemende reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten kunnen ervaren. Je voelt je gewichtloos in het water en het lijkt alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen. Je kan (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig maar zacht

Zaterdag 21 december 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig maar zachtEen actieve storing verovert de regio vanuit het westen met perioden van soms stevige regen. Nadien volgt een droger intermezzo, maar tijdens het weekend is er opnieuw kans op regen. Vooral zondag zijn de neerslagkansen erg hoog. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op en nemen de neerslagkansen sterk af. De hele periode vertoeven we in zachte luchtstromingen. Er zijn daarbij nog geen tekenen van de winter te bespeuren op de weerkaarten.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimer gestolen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Paalsesteenweg in Beringen is vanmorgen een oldtimer gestolen. De VW Golf GTI uit 1977 stond onder een carport.

Kapel mikpunt van vandalen

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Peer kozen vandalen een kapel uit om toe te slaan. Zij smeten onder meer een beeld stuk. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Minderjarige ontvlucht politie

Vrijdag 20 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een minderjarige jongen uit Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 2 uur na een achtervolging uit het verkeer gehaald. De jongeman ontvluchtte eerder een controle en reed aan hoge snelheid door een wijk. Door zijn onaangepast rijgedrag bracht hij andere bestuurders in gevaar. Een dienstvoertuig van de politie werd beschadigd bij een poging de man te doen stoppen. De jongeman werd bestuurlijk gearresteerd en stelde zich daarbij weerspannig op. De politie stelde PV’s op voor rijden zonder rijbewijs, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid.
Kort nieuws van bij de buren
Naar aanleiding van een intrafamiliaal geschil op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren raakten dinsdag vier inspecteurs van Politie CARMA gewond. Een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren werd gearresteerd. Rond 13.15 uur werd de politie opgeroepen voor het intrafamilaal conflict. Bij het geschil raakten twee vrouwen en een kind uit Genk gewond. De politie kwam snel ter plaatse en nam een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren mee. Tijdens de rit naar het commissariaat werd de jongeman weerspannig (…) Het hele nieuwsbericht

Zitting met zaklampen

Donderdag 19 december 2019
Maak dat mee!
De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.

Gevangenen bakken koeken

Donderdag 19 december 2019
Vandaag gelezen
In de gevangenis van Hasselt hebben de gedetineerden niet stil gezeten de afgelopen weken. Samen met vrijwilligers van Bond Zonder Naam bakten ze 1.500 koeken om te verkopen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten voor kansarme kinderen

Inschrijvingen BoslandTrail van start

Donderdag 19 december 2019
In het weekend van 25 en 26 september 2020 zullen heel wat trailers en wandelaars afzakken naar Bosland om deel te nemen aan de BoslandTrail. De organisatie zal deze editie weer 3000 tickets beschikbaar stellen voor deze unieke trailervaring. De inschrijvingen voor de 3e editie openen op 1 januari om middernacht. Na twee overweldigende edities zal de derde editie van BoslandTrail snel uitverkocht zijn. ‘Ook dit jaar laten we 3000 deelnemers toe op deze unieke tocht’, vertelt Lana Gijbels, (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaams geld voor lokaal woonbeleid

Donderdag 19 december 2019
Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, maakt 413.842 euro vrij om het lokaal woonbeleid in Lommel en Hechtel-Eksel te ondersteunen en hen te stimuleren om intergemeentelijk samen te werken.
De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen, zegt de minister. “Om deze uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen. Met deze subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Lommel en (…) Het hele nieuwsbericht

Sapperloot, mijn kont is rood

Donderdag 19 december 2019
Hechtel-Eksel - Sapperloot, mijn kont is roodZoomIedere dag komt dit mannetje grote bonte specht de hazelnoten halen op de voedertafel. Aan zijn kleuren te zien, heeft hij zijn naam niet gestolen. Let op de rode vlek in zijn nek; het vrouwtje heeft deze vlek niet. (Pierre Rutten)

Zacht voor de tijd van het jaar

Woensdag 18 december 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zacht voor de tijd van het jaarIn een strak windveld worden geregeld regenzones en buien naar onze streken gestuurt, maar tussendoor zijn er ook droge perioden met opklaringen. Een zuidelijke component van de wind voert daarbij relatief zachte lucht naar onze streken, waardoor de maxima erg hoog zijn voor de tijd van het jaar. De volgende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, al komen de maxima uiteindelijk wel wat lager uit.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking stilaan (…) Het hele nieuwsbericht

Bestelwagen in brand

Woensdag 18 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Bestelwagen in brandBij een woning op de Molenweg in Houthalen-Helchteren heeft vandaag een bestelwagen vuur gevat. De eigenaar merkte in de ochtend op dat de bestuurderscabine volledig uitgebrand was. Mogelijk gaat het om opzettelijke brandstichting.
Hechtel-Eksel - Diversiteits-award voor WelzijnsregioZoomDe Limburgse integratieraad reikte vrijdag de diversiteits-award uit aan Welzijnsregio. De award zet goede projecten rond etnisch-culturele diversiteit van lokale besturen in de kijker. De Limburgse Integratieraad is een erkende regionale adviescommissie en samenwerkingspartner van het Agentschap Integratie en Inburgering.
Welzijnsregio ontving de award voor het diversiteitsproject 'Samen voor een kleurrijk Noord-Limburg', waarbij de Noord-Limburgse gemeenten regionaal (…) Het hele nieuwsbericht

Gewonde op kruispunt

Dinsdag 17 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren raakten gisterenavond een auto en een bromfietser in een aanrijding betrokken. Een 61-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Maria Hermans overleden

Dinsdag 17 december 2019
Hechtel-Eksel - Maria Hermans overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Maria Hermans overleden, de echtgenote van Raymond Tombeur. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (11 uur) in de parochiekerk van Kattenbos (Lommel). Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
De uitvoering van de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren is pas voor 2026. Dat zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters in een programma van TVL over de files in Limburg. Zoals bekend liggen er zeven alternatieven voor de Noord-Zuid op tafel. In afwachting van een beslissing wordt er volgens de minister al sneller werk gemaakt van de leefbaarheid en van een betere doorstroming van het verkeer met een fietsbrug en een vlottere aansluiting van industrieterrein Centrum-Zuid op de autosnelweg.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Brug op E314 donderdag open richting LummenZoomDonderdagochtend gaat de vernieuwde noordelijke kanaalbrug op de E314 in Heusden-Zolder open in de richting van Lummen. De voorbije weken zijn de brugvoegen vernieuwd aan beide zijden. Dat gebeurde onder een tent met verwarming omdat het om weersgevoelige producten gaat. Het wegdek is al enkele weken klaar voor gebruik. Vanaf morgen/dinsdagavond wordt het verkeer richting Klaverblad stapsgewijs omgezet naar de vernieuwde brug. Daarbij worden de tijdelijke gele markeringen verwijderd, en vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Panamarenko is overleden...

Maandag 16 december 2019
Hechtel-Eksel - Panamarenko is overleden...ZoomEn zo zag Fobie Panamarenko's laatste werk...

Tweeduizend kaarsjes

Zondag 15 december 2019
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Tweeduizend kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte in Hasselt brandden meer dan tweeduizend mensen op de eerste koopzondag een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal. De jongeren van de dienst jongerenpastoraal van het bisdom Hasselt boden de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden en een moment te nemen voor persoonlijk gebed.

Jagershut uitgebrand

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Ganzenwijer in Peer is vandaag een jagershut uitgebrand. De brand werd rond 11.30 uur opgemerkt. Hij zou veroorzaakt zijn door een kachel.

Tegen geparkeerd voertuig

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren botste gisterenavond rond 23.45 uur een 36-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren tegen een geparkeerd voertuig. Zij raakte daarbij gewond.

Drie diefstallen

Zondag 15 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een woning aan de Tulpenstraat in Houthalen-Helchteren zijn vrijdag juwelen gestolen. In een huis aan de Kraaistraat maakten inbrekers zaterdag juwelen en geld buit. Uit de garage van een woning aan de Hofstraat is een elektrische fiets gestolen. Deze diefstal is vanochtend vastgesteld.

Hechtel klopt Verbroedering Lommel

Zondag 15 december 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Verbroedering LommelHechtel heeft vandaag Verbroedering Lommel verslagen. Uitslag: 3-1. Hechtel begon goed aan de wedstrijd en na 12 minuten ging de bal op de stip. Mrgole trapte de strafschop op de paal. De thuisploeg miste dan nog enkele kansen alvorens Gijs Hendriks de 1-0 op het bord trapte. De bezoekers kwamen in de 1ste helft geen enkele keer in de buurt van doelman Eykens.
Een heel ander spelbeeld na de rust. De thuisploeg mocht zich gelukkig achten na 2 open kansen voor Lommel. In 2 dolle minuten stelden de Duinenjongens dan de zege zeker met doelpunten van Mrgole en Vanpol. Lommel kon nog tegen scoren via Willekens, maar de zege kwam niet meer in gevaar.
Hechtel speelde zeker niet haar beste wedstrijd. Maar door het gelijkspel van Leider Anadol in Kattenbos gaat Hechtel de winterstop in met 1 punt minder dan Anadol.

Winst voor Heren HE-voc in beker

Zondag 15 december 2019
Hechtel-Eksel - Winst voor Heren HE-voc in bekerIn de Beker van Limburg hebben de heren van He-Voc thuis gewonnen van Riemst met 3-2. Setstanden:  15/25, 25/18, 16/25, 25/13 en 17/15. Vandaag speelt HE-voc voor de competitie in Maasmechelen.

Louwel-Eksel: 0-3

Zaterdag 14 december 2019
Hechtel-Eksel - Louwel-Eksel: 0-3Groen-rood blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Vanavond brachten de groepen van Scavone ook de lastige verplaatsing naar Louwel, eerste achtervolger in de tweede periode, tot een goed einde.
Na twee levensgevaarlijke afstandsschoten van Driessen en Camps met twee keer een dito reflex van de goalie werden de waardeverhoudingen snel duidelijk. Eksel claimde de bal en zocht de openingstreffer, Louwel loerde op de counter, maar toonde zich daar wel in gespecialiseerd. Nadien kregen de Ekselse supporters (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Vandenberk overleden

Zaterdag 14 december 2019
Hechtel-Eksel - Theresia Vandenberk overledenIn Eksel is de uit Lommel afkomstige Theresia Vandenberk overleden, de echtgenote van Henri Heylen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Twee inbraken in huizen

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn twee woninginbraken vastgesteld in de Lijsterstraat en de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren. De daders gingen aan de haal met juwelen, geld en een gsm.

Tiental damherten ontsnapt

Vrijdag 13 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag zijn een tiental damherten ontsnapt uit Park Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het wordt niet uitgesloten geacht dat onbekenden de omheiningsdraad hadden doorgeknipt.

Snellaadpalen op snelwegparkings

Donderdag 12 december 2019
Hechtel-Eksel - Snellaadpalen op snelwegparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaf deze week vergunningen voor de bouw van snellaadstations voor elektrische voertuigen bij 13 Vlaamse snelwegparkings, waaronder vier Limburgse snelwegparkings die onder beheer staan van AWV. Op deze stations kunnen tegelijkertijd vier elektrische auto’s snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit.
Momenteel zijn er op vier locaties in Limburg snellaadpalen langs de autosnelwegen E314 en E313: in Heusden-Zolder (E314) langs beide richtingen en in (…) Het hele nieuwsbericht

Een ei op de Corda Campus

Donderdag 12 december 2019
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Een ei op de Corda CampusZoomBinnenkort mag kunstenaar Koen Vanmechelen letterlijk zijn groot, transparant ei leggen op de watertoren van de Hasseltse Corda Campus. Tom Vandeput, gedeputeerde van de provincie Limburg, voorziet er budget voor in zijn beleidsnota. "We willen van de watertoren een innovatief congrescentrum maken en het project van Vanmechelen heeft dat potentieel. Daarom keurden we het goed. Binnen 4 à 5 jaar willen we het project gerealiseerd zien," aldus de gedeputeerde. Vanmechelen werkt voor het project samen met het Leuvense munA architecten, dat het kunstwerk mee vertaalt naar een haalbaar ontwerp. (Illustratie: Koen Vanmechelen - bron: architectura.be)

De nieuwe huisvuilzak is grijs

Donderdag 12 december 2019
Vanaf 1 januari introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak, gemaakt van gerecycleerd plastic, heeft een grijze kleur en een flappensluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot. De bordeaux huisvuilzak mag u ook in 2020 blijven gebruiken. Meer info

Wietplantage ontmanteld

Donderdag 12 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Teutenlaan in Kleine Brogel is een wietplantage ontdekt. De Civiele bescherming heeft de plantage deze voormiddag opgeruimd.

De Warmste Week...

Woensdag 11 december 2019
Hechtel-Eksel - De Warmste Week...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Roosen overleden

Woensdag 11 december 2019
Hechtel-Eksel - Maria Roosen overledenIn Eksel overleed op 6 december de uit Lommel afkomstige Maria Roosen, de echtgenote van Jan Leten. Zij was 82 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Paula Claes overleden

Dinsdag 10 december 2019
Hechtel-Eksel - Paula Claes overledenZaterdag overleed Paula Claes, de echtgenote van Toine Olijslagers. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-129.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Voetganger aangereden door auto

Maandag 9 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vanochtend rond 5.45 uur een 30-jarige voetganger uit Genk aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Theresia Linden overleden

Maandag 9 december 2019
Hechtel-Eksel - Theresia Linden overledenZaterdag is Theresia Linden overleden, de weduwe van Henri Schildermans. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Hechtel-Eksel - Weer winst voor dames HE-voc/InternetgazetDe Dames B van HE-voc/ Internetgazet zijn aan een goed reeksje bezig. Ook op verplaatsing deze namiddag in Beverst gingen de 3 punten naar HE-voc. De dames gingen vlot naar 1-3 (19-25, 18-25, 25-22 en 14-25). Een degelijke partij van de hele ploeg, iedereen kwam van de bank. HE-voc klimt in de rangschikking!

Hechtel en Eksel winnen

Zondag 8 december 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel en Eksel winnenIn 3de Provinciale is Hechtel met 0-3 gaan winnen bij Sparta Lille. Voor de Duinenjongens scoorden Diepvents, Vanpol en Agten. Eksel won met 1-4 in Lindel-Hoeven.

HE-voc wint bij Wara Genk

Zaterdag 7 december 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc wint bij Wara GenkIn de 2de Divisie van het volleybal is HE-voc met 2-3 gaan winnen bij Wara Genk. Setstanden: 17/25, 25/21, 17/25, 25/16 en 12/15. HE-voc heeft na 9 wedstrijden 16 punten.

Uw gesprek kan worden opgenomen

Vrijdag 6 december 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Uw gesprek kan worden opgenomenTwee aannemers hadden ruzie over de al dan niet correcte uitvoering van bouwwerken. “Slecht werk”, zei de ene. “Betalen”, zei de andere en trok naar de rechtbank om zijn geld te krijgen. De spanningen liepen hoog op en de aannemers belandden uiteindelijk voor het hof van beroep van Antwerpen. Wellicht omdat de aannemer van wie betaling werd verwacht schermde met een telefoongesprek dat hij stiekem had opgenomen. In dat gesprek erkende de aannemer die zijn geld eiste dat hij slecht werk had (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Ruymaekers overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Juul Ruymaekers overledenWoensdag is de in Eksel woonachtige Juul Ruymaekers overleden, de weduwnaar van Mariette Geuns. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.

Inbraak in garage

Vrijdag 6 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op Maartenhoek in Helchteren is gisteren ingebroken in een garage. Er is werkmateriaal gestolen.

Henri Gielen overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Henri Gielen overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Hechtel afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lieske Van Erum. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Lieske Jannis overleden

Vrijdag 6 december 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Jannis overledenGisteren is de in Peer woonachtige en uit Eksel afkomstig Lieske  Jannis overleden, de weduwe van Gerard Deckers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruime van aula 't Sant in Hechtel.
Deze week vonden de laatste bezoeken plaats op de interactieve tentoonstelling Budget4Life in het verblijfscentrum ’t Pelterke. Voor de 7e keer op rij schreven 19 Noord-Limburgse secundaire scholen hun leerlingen uit het 6de, 7de jaar en duaal leren in om met hun klas op bezoek te gaan. De beurs kadert in de preventiewerking rond schuldhulpverlening.
Welzijnsregio en de OCMW’s van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Peer en Pelt organiseren de beurs ism BIZ (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 'Gezin centraal': samenwerken rond jeugdhulpZoomIn CC Palethe werd deze namiddag in aanwezigheid van minister Wouter Beke het officiële startschot gegeven van "Gezin Centraal", een nieuw samenwerkingsverband tussen jeugdhulporganisaties, lokale besturen en bestaande initiatieven rond geestelijke gezondheid binnen Noord-Limburg. Het samenwerkingsverband koos ervoor om de extra middelen die door de Vlaamse Overheid worden vrijgemaakt te investeren in een regioteam bestaande uit 14 gezinscoaches, 2 eerstelijnspsychologen en een coördinator. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

Flitspalen werken niet allemaal

Donderdag 5 december 2019
Hechtel-Eksel - Flitspalen werken niet allemaalZoomIn Limburg werken de minste flitspalen van heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft op dit moment zo'n 1.400 flitspalen. Gemiddeld 80 procent daarvan werkt. In Limburg is dat maar 77 procent. Limburg is van alle provincies de slechtste leerling van de klas want ruim 20% van de flitspalen in onze provincie werkt gewoon niet. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Er is wel vooruitgang, want in 2014 werkte 30 procent van de flitspalen niet.

Gouverneur wil meer fusies

Donderdag 5 december 2019
Gouverneur Herman Reynders pleit voor meer fusies tussen gemeenten. Hij legt de lat daarvoor op minimum 20 000 inwoners, zo kunnen 26 Limburgse gemeenten in een fusie stappen. Reynders wil ook dat Limburg de eerste CO2-neutrale regio wordt in het land.

Openstaande boetes geïnd

Donderdag 5 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA op drie locaties in Houthalen-Helchteren een verkeersactie in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst. In totaal werden 802 voertuigen gescand en 650 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. Twee bestuurders die positief bliezen, leverden hun rijbewijs in voor de duur zes uren. Van één bestuurder onder invloed van drugs werd het rijbewijs voor de duur van 15 dagen ingetrokken. De belastingdienst inde 13.000 euro aan (…) Het hele nieuwsbericht

Huiszoekingen in horeca

Donderdag 5 december 2019
Hechtel-Eksel - Huiszoekingen in horecaZoomSinds enige tijd voeren Justitie en politie Limburg een grootscheeps onderzoek naar fiscale en informaticafraude in de horeca. Sommige horeca-uitbaters worden ervan verdacht hun witte kassa te manipuleren met als doel belastingen te omzeilen. De methodiek om de omzet te verlagen zou worden ter beschikking gesteld door de leverancier van de witte kassa's zelf.
Om de fraude aan te tonen werden vanochtend zestien huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Hasselt, Genk, Maasmechelen en (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Parket roept op tot alertheid rond drugsZoomHet parket van Limburg doet nog eens een oproep aan de Limburgse bevolking om verdachte signalen te melden. Aanleiding zijn de resultaten van het onderzoek naar de zware bedrijfsbrand van 25 oktober in Bilzen. Daar werd een labo aangetroffen om methamfetamines te produceren. "Het aantreffen van zulk druglabo is zeer alarmerend te noemen. Vooreerst lopen de gebruikers een enorm gezondheidsrisico door het innemen van deze uiterst verslavende drug. Ze veroorzaakt het verlies van tijdsbesef en van de (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Truyers overleden

Woensdag 4 december 2019
Hechtel-Eksel - Maria Truyers overledenMaria Truyers overleden, de weduwe van Jean Jannis. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Het wordt zachter

Woensdag 4 december 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt zachterDe straalstroom zakt naar het zuiden en de luchtdruk daalt in onze streken. Atlantische regengebieden kunnen ons stilaan bereiken, maar er wordt ook zachtere zeelucht meegevoerd. De temperaturen stijgen tot boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar en nachtvorst komt voorlopig niet meer voor.
Vandaag verdwijnen mistbanken al vlug in de ochtend en maken plaats voor een stralende zon. Ook de namiddag verloopt zonnig met slechts weinig of zelfs geen wolken. Na een koude vriesochtend, komen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg doet het toeristisch goed

Woensdag 4 december 2019
Hechtel-Eksel - Limburg doet het toeristisch goedZoomLimburg heeft het toeristisch erg goed gedaan tijdens de eerste acht maanden van dit jaar. Van heel Vlaanderen is er in Limburg de grootste stijging van het aantal overnachtingen: meer dan 4 procent overnachtingen erbij. Het toerisme in Limburg zet de positieve trend van 2018 verder. Er waren in de eerste 8 maanden van 2019 in totaal 3,2 miljoen overnachtingen, dat zijn er 130.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Nieuwe vennootschap: FredFred

Dinsdag 3 december 2019
Frederik Mallet uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap FredFred opgericht met zetel aan de Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de detailhandel in allerlei producten via postorderbedrijven en/of internet en het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging van of commercialisering van nieuwe producten.

Koperdief gearresteerd

Dinsdag 3 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft een koperdief ingerekend op het terrein van Emgo Balendijk in Lommel. De man is na ondervraging ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Fietser gewond bij ongeval

Dinsdag 3 december 2019
Hechtel-Eksel - Fietser gewond bij ongevalIn de OL-Vrouwstraat in Zolder is een fietser uit Hechtel-Eksel het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde gisterenavond.
Hechtel-Eksel - Onderzoeksrechter voor verdwijning Naya (2)Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Onderzoeksrechter voor verdwijning NayaZoomHet parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar de verdwijning van wolvin Naya. Twee maanden geleden meldden verschillende natuurorganisaties dat wolvin Naya met haar welpen waarschijnlijk is doodgeschoten. Ze was al sinds het voorjaar niet meer gezien. Vogelbescherming Vlaanderen heeft zich burgerlijke partij gesteld. Volgens directeur Paul Van Daele heeft men een vermoeden wie de daders zijn. Er is totnogtoe 30.000 euro uitgeloofd voor wie een gouden tip levert in het onderzoek. (foto INBO)

Weg met kentekenplaten

Maandag 2 december 2019
Hechtel-Eksel - Weg met kentekenplatennbekenden gingen met de kentekenplaten van twee auto's aan de haal op de Hasseltsebaan in Hechtel. De auto's stonden aan een discotheek.

Vrouwen gewond bij ongevallen

Maandag 2 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Grote Baan in Houthalen-Helchteren botsten vanmiddag rond 12 uur twee auto's. Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan werd vanmorgen rond 8.30 uur een 37-jarige vrouw uit Dessel gewond.

Informatie over Congo gezocht

Maandag 2 december 2019
Hechtel-Eksel - Informatie over Congo gezochtZoomCongo is volgend jaar 60 jaar onafhankelijk. Reden om te vieren, maar ook om met een kritisch oog de koloniale geschiedenis in te duikelen. Waarom was en is Congo belangrijk voor België? Wat betekent België voor de Congolezen?
Daarom komt er volgend jaar een project over Congo in Limburg. "We doen archiefwerk, maar focussen op verhalen uit het dagelijkse leven gestoffeerd met brieven, postkaartjes, foto’s, dagboeken, filmpjes. Hiermee laten we in het najaar van 2020 de (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Beelen overleden

Maandag 2 december 2019
Hechtel-Eksel - Irène Beelen overledenOp 28 november overleed de in Eksel woonachtige Irène Beelen, de weduwe van Frans Vrachten. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Damesvoetbal: Hamont - Eksel 5-0

Maandag 2 december 2019
In de eerste provinciale van het damesvoetbal klopte Hamont Eksel met 5-0. Aan de rust was de stand 3-0.
Hechtel-Eksel - En morgen begint de klimaatconferentie...Zoom...in Madrid. (Cartoon: Fobie)

Twee voetgangers gewond

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Canadastraat in Houthalen-Helchteren raakten vrijdagavond een auto en drie voetgangers in een aanrijding betrokken. Een 42-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden uit Houthalen-Helchteren, raakten gewond.

Gsm-lader en rugzak gestolen

Zondag 1 december 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Boogstraat in Houthalen-Helchteren zijn een gsm-lader en een rugzak gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Hechtel wint van Ham

Zondag 1 december 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van HamIn Derde Provinciale heeft Hechtel thuis van Ham gewonnen met 3-0. De thuisploeg had het in de eerste helft moeilijk tegen een stug verdedigend Ham. Eerst miste Vanpol een reuzekans. Maar net voor rusten was het dan toch eindelijk raak. Mrgole rondde een mooie aanval af voor de 1-0.
Maar ook na de pauze konden de toeschouwers zich niet verwarmen aan het geleverde spel. Vanpol trof de lat en ook Mrgole raakte niet voorbij de bezoekende goalie. Toch viel de 2-0 in de 73ste minuut. Kortzorg bleef met een gelukje in balbezit en werkte koel af. En in blessuretijd zorgde de ingevallen Kiana voor de 3-0 eindstand.
Hechtel blijft zo in het spoor van leider Anadol. Volgende week maakt het de verplaatsing naar Sparta Lille.

HE-voc wint van Achel

Zondag 1 december 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc wint van AchelIn de 2de Divisie van het volleybal heeft HE-voc de derby tegen Achel gewonnen met 3-0. De eerste set ging van 8-6 naar 21-15. De set ging met 25-21 naar de thuisploeg. Set 2 serveerde Janssen naar 5-0. Achel holde achter de feiten aan en de thuisploeg maakte simpel uit: 25-10. En ook in set 3 was de thuisploeg heer en meester. Via 14-7 ging het naar 18-8. Janssen zette de 3-0 eindstand op het bord.
De jarige Nils Gielen vond de thuisploeg vooral serverend en in receptie beslissend.
Setstanden: 25/21, 25/10 en 25/16.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel