Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Bosland decor voor nieuwste VTM-reeksZoomVanaf morgenavond brengt VTM GO de tragikomische reeks Gina & Chantal, die zich afspeelt in Bosland. VTM GO, het gratis online videoplatform van VTM, laat elke donderdag twee nieuwe afleveringen in preview zien.
Een villawijk in Bosland vorm het decor voor Gina & Chantal. Tine Embrechts speelt de rijke, wat naïeve Gina, Nathalie Meskens kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Blikschade bij kop-staartbotsingDeze namiddag raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Lommelsebaan. Het bleef bij blikschade.

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Fietser gewond bij botsing

Dinsdag 30 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botsten een fietser en een auto in de Heidestraat in Houthalen-Helchteren. De fietser, een Nederlander, raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Hechtel-Eksel - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Hechtel-Eksel - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Auto tegen omheining

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 2.30 uur is op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren een auto tegen een omheining beland. Een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Hechtel-Eksel - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Weg met juwelen

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers maakten juwelen buit in een woning aan de Lillerbaan in Peer. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...

Via keldergat binnen in woning

Vrijdag 26 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg drongen dieven via het keldergat binnen in een huis. Wat zij buit maakten, is niet geweten.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Hechtel-Eksel - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Tegen openslaand portier van auto

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 51-jarige fietsster uit Peer reed deze voormiddag in de Stationsstraat in Leopoldsburg tegen het openslaand portier van een auto. Zij werd daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Motorrijder (30) gewond bij val

Donderdag 25 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een 30-jarige motorrijder uit Peer ten val gekomen in de Hermeslaan in Genk. Hij raakte daarbij gewond.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Hechtel-Eksel - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Hechtel-Eksel - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Crossmotor gestolen

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Eksterstraat in Houthalen-Helchteren is een crossmotor gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Hechtel-Eksel - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Scouts dumpen 'drugsvaten'

Dinsdag 23 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Scouts dumpen 'drugsvaten'ZoomIn de buurt van de kampplaats De Winner, tussen de Gortenstraat en het fietsroutenetwerk, in Overpelt zijn deze voormiddag in het bos vaten aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en zette de toegang tot het bos af. De opgeroepen brandweer  nam stalen van de inhoud van de vaten. Al snel bleek dat het niet om de klassieke gedumpte vaten met drugsafval ging, wel om lege vaten die in het kader van een bosspel daar gedumpt waren door een Nederlandse scoutsgroep die aan De Winner op zomerkamp is.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Geld gestolen in huis

Maandag 22 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Weg met kentekenplaat

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Weg met kentekenplaatOnbekenden hebben in de Molenstraat de kentekenplaat van een auto gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Nelis Swennen overleden

Maandag 22 juli 2019
Hechtel-Eksel - Nelis Swennen overledenZaterdag is de uit Kleine Brogel afkomstige en in Eksel woonachtige Nelis Swennen overleden, de echtgenoot van Godelieve Paesen. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag(19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Bejaarde (90) aangereden

Zondag 21 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Eeh 90-jarige vrouw is vrijdagavond gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden op het Sint-Martinusplein in Houthalen-Helchteren. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Kajak: weer zilver voor Wlliam PetersZoomOp het Wereldkampioenschap sprint-quadrathlon in het Hongaars Kaposvar is NWC-er William Peters tweede geworden. De wedstrijd bestond uit 750m zwemmen, 20km fietsen, 4,5km kajakken en 5km lopen. William (links op de foto) legde de proeven af in een totaaltijd van 1u29’30”. De wedstrijd werd gewonnen door de Tsjechische favoriet Tomas Svoboda die de afstand aflegde in een tijd van 1u26’56”. Derde werd de Hongaar Csima Ferenc in 1u30’24”.
Ook in het (…) Het hele nieuwsbericht
Kajak: weer zilver voor Wlliam Peters
Zoom

Anna Wouters overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Anna Wouters overledenGisteren is Anna Wouters overleden, de weduwe van Jan Aerts. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur).

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Hechtel-Eksel - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Fietsster gewond op Kamperbaan

Donderdag 18 juli 2019
Hechtel-Eksel - Fietsster gewond op KamperbaanBij een verkeersongeval op de Kamperbaan is deze voormiddag een 69-jarige fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Hechtel-Eksel - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Hechtel-Eksel - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een interventieploeg van de politie die bijstand leverde aan een deurwaarder, stootte in de Brelaarstraat in Houthalen-Helchteren op een plantage in een woning. In enkele zolderkamers vonden ze een honderdtal plantjes en in de woning waren ook restanten van eerdere plantages aanwezig. Na de nodige vaststellingen en een sporenonderzoek vernietigde Politie CARMA de installatie en de planten. De stroomvoorzieningen van de plantage waren op een uiterst onveilige wijze uitgevoerd. De stroom werd afgesloten wegens brandgevaar.

Twee gewonden bij aanrijding

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Grote Baan en de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren zijn gisterenavond twee gewonden gevallen: een man uit Sint-Truiden en een vrouw uit Borgloon.

Weg met mountainbike

Donderdag 18 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bronstraat in Houthalen-Helchteren is een mountainbike gestolen. De mountainbike stond in de garage van een woning.

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Hechtel-Eksel - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.

Zware straffen voor drugslab

Woensdag 17 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Zware straffen voor drugslabDe rechtbank van Hasselt heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen twee mannen die betrokken waren bij een drugslab in een verkrot pand in Lommel-Barrier. De éne kreeg vijf jaar cel waarvan één jaar met uitstel, de andere werd met veertig maanden celstraf bedacht. Zij moeten elk ook een boete van 8.000 euro. (PG)

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Hechtel-Eksel - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Hechtel-Eksel - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Mariette Rutten overleden

Woensdag 17 juli 2019
Hechtel-Eksel - Mariette Rutten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Mariette Rutten overleden, de echtgenote van Nand Vromans. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrim Severens in Lommel.
Hechtel-Eksel - Mariaziekenhuis bij top borstkankercentraZoomHet Mariaziekenhuis in Pelt behoort nog steeds bij de beste van Vlaanderen waar het gaat om borstkankerbehandeling. Dat blijkt uit de gegevens van de borstkankercentra die door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg zijn verzameld. 91% van de in het Mariaziekenhuis behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfer is zeer goed en hetzelfde als de voorgaande jaren. 
Wie de website van zorgkwaliteit.be doorspit, krijgt bij een aantal cijfers echter (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Hechtel-Eksel - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...
Hechtel-Eksel - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Hechtel-Eksel - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Abrahams overleden

Maandag 15 juli 2019
Hechtel-Eksel - Anna Abrahams overledenGisteren is Anna Abrahams overleden, de weduwe van Gaston Paredis. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Weg met gereedschap

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf aan de Lindelsebaan in Lindel-Hoeven (Pelt) is gereedschap gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Hechtel-Eksel - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van het bisdom Limburg zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en al op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Hechtel-Eksel - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)

Weg met twee auto's

Maandag 15 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning in de Halstraat in Houthalen-Helchteren zijn vandaag twee auto's gestolen. In een huis aan de Ahornstraat is gisterenavond geld gestolen.
Hechtel-Eksel - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Aan een loods in Houthalen-Helchteren zijn elektrische materialen gestolen. De politie kreeg vrijdagavond melding van de feiten.

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 
Hechtel-Eksel - Drie spelers verlaten KFC HechtelDrie spelers van KFC Hechtel trekken naar een andere club: Maik Tysiak naar Lutlommel, Seppe Scayen naar Stal-Koersel en Glenn De Jonge naar ESK Leopoldsburg.

50 jaar AVT

Zaterdag 13 juli 2019
Hechtel-Eksel - 50 jaar AVTZoomIn de vooravond was er veel volk present op de viering van de 50ste verjaardag van Atletiekvereniging Toekomst in de Golazo-Arena in Heusden-Zolder. Onder hen veel atleten, ex-toppers, bestuursleden maar ook afgevaardigden van de gemeenten Heusden-Zolder, Hasselt, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Peer.
Voorzitter Gerry Folens van de Vlaamse Atletiek Liga had in zijn toespraak veel lof voor de werking van AVT. Hij gaf een opsomming van de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Definitieve reeksindeling derde prov. BZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van derde provinciale B bekendgemaakt: Anadol, Breugel, Gestel, Ham United, Hechtel, Kadijk, Kattenbos, Kaulille, Sp. Lille, Linkhout, V. Lommel, Lummen, Meldert, Peer SV, Wijchmaal, Zelem.

Jeannine Willems overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Hechtel-Eksel - Jeannine Willems overledenIn Leopoldsburg is gisteren de in Hechtel woonachtige Jeannine Willems overleden, de echtgenote van Charel Cuyvers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Weer Europese titel voor Artuur PetersZoomOp de finaledag van het Europese kampioenschap kajak in het Tsjechische Raçice is Artuur Peters er, samen met zijn Mechelse teamgenoot Bram Sikkens, in geslaagd om de Europese titel te behalen in de K2 1000 meter bij de U23-jarigen.
Artuur en Bram namen in de finale een matige start en kwamen na 250m door op een zesde plaats in 44”892. Na een tussenspurt lagen zij na 500 m al derde in 1’31” om na 750m op een tweede plaats door te komen in 2’19”. De (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser vrij zwaar gewond

Vrijdag 12 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Hamonterweg in Neerpelt. De fietser werd daarbij vrij zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Definitieve reeksindeling 2de Prov. AZoomDe Voetbalbond heeft de definitieve reeksindeling van Tweede Provinciale A bekendgemaakt: As-Niel, Dilsen-Stokkem A, Eksel, Elen, Grote Heide, Nevok Gruitrode, Exc. Hamont, KFC Hamont 99, Lindelhoeven, Louwel, Lutlommel, RC Peer, Reppel, Stal, THES B en Turkse FC.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Hechtel-Eksel - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...

Martinus Schurgers overleden

Vrijdag 12 juli 2019
Hechtel-Eksel - Martinus Schurgers overledenGisteren is in Helchteren de in Hechtel woonachtige Martinus Schurgers overleden, de echtgenoot van Florentine Aerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula ' Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
Hechtel-Eksel - Finale voor Artuur Peters op EK U23ZoomMomenteel vindt in het Tsjechische Racice het Europees kampioenschap kajak voor 23-jarigen plaats. NWC-er Artuur Peters neemt hieraan deel. Hij is de Europese kampioen van 2018 in K1 1000 meter doch op dit EK neemt hij deel in de K2 over 1000 meter samen met Bram Sikkens uit Mechelen. Deze nieuwe K2-combinatie wordt getest met het oog op eventuele deelname aan de selectiewedstrijden voor de Olympische Spelen 2020 op dit nummer.
Donderdag gingen de reeksen van start. Artuur en Bram moesten hier genoegen nemen met een tweede plaats achter de Slovaakse boot doch van alle 22 deelnemende landen op dit nummer hadden zij de op één na snelste tijd (na Slovakije). Vandaag moesten beiden aantreden in de halve finale. Met grote overmacht wonnen zij hun halve finale in 3’13” voor de teams uit Groot Brittannië (3’18”3) en Tsjechië (3’18”8). Van alle halve finalisten hadden zij veruit de snelste tijd. Zaterdag om 11:05 uur wordt de A-finale gevaren. Wij hopen uiteraard op een medaille voor Artuur en Bram!
Hechtel-Eksel - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Overval op tankstation

Donderdag 11 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4 uur is een gemaskerde persoon binnengevallen in een tankstation op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Hij bedreigde de twee aanwezige winkelbedienden met een vuurwapen en eiste het geld uit de kassa. Niemand raakte gewond. Aan de twee medewerkers uit Houthalen-Helchteren werd slachtofferzorg aangeboden door de politie. De verdachte verliet de winkel en vluchtte te voet weg. Politie CARMA kwam ter plaatse en voerde een buurtonderzoek uit. De verdachte kon niet aangetroffen worden.

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

'Natuuroase' in Bosland

Woensdag 10 juli 2019
Vandaag gezien in Bosland
Midden augustus wordt in Bosland in Pelt een "natuuroase" geopend. Het pad is nu al klaar en toegankelijk voor bezoekers. Het gaat om een traject langs houten objecten die bezoekers, nog meer dan in andere bossen, tot rust moeten laten komen. Het idee komt overgewaaid uit Japan waar de bosbaden of Shinrin-yoku, die in de jaren '80 ontwikkeld werden, een antwoord moesten geven op het gebrek aan natuurbeleving bij stadsmensen.

Diefstal in vakantiehuisje

Dinsdag 9 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Hengelhoefdreef in Houthalen-Helchteren zijn een tv en keukenmateriaal gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Auto gestolen

Maandag 8 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning aan de Pastorijstraat in Houthalen-Helchteren is een auto gestolen. De diefstal werd gisterenavond gepleegd.

Inbraak in handelszaak

Zondag 7 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een handelszaak aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Er is geld gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Herebaan-Oost in Houthalen-Helchteren raakten gisterennamiddag een auto en een 79-jarige fietsster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De fietsster liep daarbj verwondingen op.
Hechtel-Eksel - Tien nieuwe spelers voor FC HechtelFC Hechtel heef tien nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Rik Eerdekens (Ellikom); Liam Vanhoof (Sparta Lille); Fiel Nouwen (Wijchmaal); Rens Hamers (Bocholt VV); Gijs Hendriks (Zonhoven VV); Bart Dieptvens (Olmen); Randy Kiana (Kaulille) en Dennis Rutten, Wout Trippaers en Jenthe Mannes van Breugel.
Hechtel-Eksel - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)

Thieu Vanderheyden overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Hechtel-Eksel - Thieu Vanderheyden overleden
Donderdag is Thieu Vanderheyden overleden. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerariml Witters in Eksel.

Barbara Schaeken overleden

Zaterdag 6 juli 2019
Hechtel-Eksel - Barbara Schaeken overledenIn Achel overleed donderdag de uit Eksel afkomstige Barbara Schaeken, de weduwe van de in 1991 overleden Jan Huskens. Zij was 91 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Hechtel-Eksel - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Hechtel-Eksel - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Hechtel-Eksel - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

André Schraepen overleden

Donderdag 4 juli 2019
Hechtel-Eksel - André Schraepen overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige en in Paal woonachtige André Schraepen overleden, de weduwnaar van Irma Rubens en de levensgezel van Gerda Geuns. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in het funerarium in Paal.
Hechtel-Eksel - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Hechtel-Eksel - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinafval vat vuur

Woensdag 3 juli 2019
Hechtel-Eksel - Tuinafval vat vuurDeze namiddag vatte tuinafval vuur in de Sint-Lambertussstraat in Hechtel. De brandweer kwam ter plaatse.
Hechtel-Eksel - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Kort nieuws van bij de buren
Dieven zijn met zestien batterijen van een zendmast op Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren aan de haal gegaan. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Hechtel-Eksel - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.
Hechtel-Eksel - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Kind gered uit water

Dinsdag 2 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de zwemzone van de Plas in Kelchterhoef heeft een man een kind (7) uit het water gered. Het kind heeft aan het voorval geen schade overgehouden.

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
"Het Mariaziekenhuis spreekt", een reeks infonamiddagen over veel voorkomende gezondheidsproblemen, voor een breed publiek, gegeven door artsen, is al aan haar zesde seizoen toe. Dit jaar zijn volgende sessies gepland:
· Tintelende handen en brandende voeten - 12 september 2019
· Grootouders en kleinkinderen - 14 november 2019
· Spoed: hoe werkt dat eigenlijk? - 23 januari 2020
· Vertigo: waar draait het om? - (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 'Oerkreeftje' aangetroffen in BoslandZoomIn Bosland heeft boswachter Eddy Ulenaers gisteren de eerste Limburgse waarneming van een kopschildkreeftje gedaan. Deze kreeftensoort heeft een rugschild en kan tot 8cm groot worden. Ze heeft 10 tot 30 bladvormige looppootjes waarvan sommige ook grijpers zijn geworden. Ulenaers noemt het zelf een prehistorisch zoetwaterkreeftje. Het is alleszins een zeer interessante vondst; onderzoekers van de KU Leuven, gespecialiseerd in zoetwaterfauna, organiseerden onlangs zelfs een grootschalige zoekactie om de verloren gewaande oerkreeftjes in de Belgische stilstaande wateren terug te vinden. (Foto Eddy Ulenaers)

Multimedia en gsm's gestolen

Maandag 1 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in Dreamland aan de Grote Baan in Helchteren. De buit bestaat uit multimedia en gsm's.
In juli en augustus rijdt de dagelijkse ICT-trein Neerpelt-Blankenberge (en terug) weer. Dat meldt de Facebookpagina "Trein Weert-België". Op weekdagen is de regeling als volgt:
- Neerpelt vertrek 07:47u, Blankenberge aankomst 10:54u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u
Op zaterdag, zon- en feestdagen:
- Neerpelt vertrek 07:58u, Blankenberge aankomst 10:59u
- Blankenberge vertrek 18:00u, Neerpelt aankomst 20:59u.
Deze vakantietrein heeft dus niet Hamont als vertrekstation of eindbestemming.
Hechtel-Eksel - Mariaziekenhuis lanceert website op kindermaatZoomHet Mariaziekenhuis heeft een website op kindermaat gelanceerd om kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun doktersbezoek of opname. Door op voorhand aangepaste informatie te geven over wat het kind ziet en kan ervaren, wil men de drempel verlagen.
De website is bedoeld voor alle leeftijden. Voor kinderen jonger dan zes jaar zijn vooral de visuele aspecten belangrijk: ouders kunnen het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Marc van de Meerendonk overledenDonderdag is Marc van de Meerendonk overleden, de echtgenoot van Mireille Hemerik. Hij was 53 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11uur) plaats in de kapel van het Don Boscocollege. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel