Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.

Monsterscore voor Hechtel

Zondag 31 maart 2019
Hechtel-Eksel - Monsterscore voor HechtelHechtel heeft een ruime overwinning behaald op het veld van Thes B. Uitslag: 2-7.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Gelijkspel voor Eksel

Zaterdag 30 maart 2019
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor EkselEksel is vanavond niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel tegen Maasland.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

BMW gestolen in Eksel

Vrijdag 29 maart 2019
Hechtel-Eksel - BMW gestolen in Eksel
Afgelopen nacht is een BMW X5 gestolen in de Weverstraat in Eksel. Het voertuig stond op de oprit van een huis.

Paul Umans overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Hechtel-Eksel - Paul Umans overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Paul Umans overleden, de echtgenoot van Juliette Smeets. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Hechtel-Eksel - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Man gewond bij zware klap

Donderdag 28 maart 2019
Een 25-jarige man uit Hechtel-Eksel is vanavond lichtgewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Grote Baan in Ellikom (Oudsbergen). Bij het ongeval kwam een 34-jarige man uit Bocholt om het leven. Een 23-jarige man uit Genk liep zware verwondingen op.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Hechtel-Eksel - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Hechtel-Eksel - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Een 54-jarige man uit  Hechtel-Eksel en een 28-jarige vrouw uit Peer zijn vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding tussen vier auto's. Het ongeval gebeurde op de Genkerbaan in Oudsbergen.
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Hechtel-Eksel - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Hechtel-Eksel - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Linkhout met forfaitscoreIn 3de Provinciale heeft Hechtel de zespuntenwedstrijd tegen Linkhout gewonnen met 5-0. De doelpunten waren van Mrgole(2), Reymen, Maex en Pieter Feyen. Door de zege zetten de Duinenjongens een flinke stap richting behoud.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Heren HE-voc winnen van Achel

Zondag 24 maart 2019
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc winnen van Achel
HE-voc - Achel 3-0 (25/23,25/12, 27/25)
De Heren van HE-voc in 2de Divisie hebben gisteravond met 3-0 gewonnen van Achel. Het begin verliep gelijkopgaand, maar in money-time maakte Giel Fonteyn het verschil. Set 2 werd een walk-over. Tom Lantin en Giel Fonteyn sloegen de receptielijn van Achel aan diggelen. In set set 3 was het dan constant achtervolgen, maar Jard Claessens en Giel Fonteyn keerden tijdig het tij. Een sterke prestatie van het hele team en weer dikke ambiance op de tribunes! 

Eksel verliest van Elen

Zaterdag 23 maart 2019
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van ElenKFC Eksel heeft vanavond met 3-0 verloren van Stal Koersel

Inschrijvingen garageverkoop

Zaterdag 23 maart 2019
Op zaterdag 4 mei is er de negende editie van de garageverkoop. Tot nog toe zetten dan meer dan 100 gezinnen hun garagepoort wagenwijd open voor het grote publiek. De succesformule is gekend: tussen 9u en 17u kan je naar hartenlust snuisteren tussen de talrijke tweedehands spulletjes.
Wil je graag deelnemen? Inschrijven kan tot en met vrijdag 12 april:
- via het online inschrijvingsformulier: https://www.hechtel-eksel.be/loket_files/183
- via mail naar vrijetijd[!]hechtel-eksel.be
- telefonisch op het nummer 011 73 01 50 of 011 73 35 65.
Deelnemen is gratis!

Zuster Marie-Martina overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Hechtel-Eksel - Zuster Marie-Martina overledenWoensdag is de uit Eksel afkomstige zuster Marie-Martina (Augusta Vanmol) overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11.15 uur) plaats in de kapel van het hoofdklooster van de zusters Jozefienen in Sint-Niklaas.

Nieuwe bvba: TNG Solutions

Donderdag 21 maart 2019
Wim Nagels uit Hechtel-Eksel heeft de bvba TNG Solutions opgericht met zetel aan de Kattestraat in Hechtel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT Security en IT Audit.

Nieuwe bvba: Port-Blanc

Donderdag 21 maart 2019
Jan Skribcak uit Mol heeft de bvba Port-Blanc opgericht met zetel in Bungalowpark in Hechtel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van onroerende goederen en bouwmaterialen.

Derde slachtoffer overleden

Woensdag 20 maart 2019
Vandaag is het derde slachtoffer overleden van het zware verkeersongeval dat in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel-Eksel. Eerder eiste het ongeval al het leven van twee andere slachtoffers. Het gaat om Tongenaren.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Hechtel-Eksel - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Hechtel-Eksel - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Hechtel-Eksel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Schraepen overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Hechtel-Eksel - Jos Schraepen overledenOp 15 maart overleed de uit Hechtel afkomstige Jos Schraepen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Hechtel-Eksel - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Hechtel-Eksel - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Hechtel-Eksel - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

Jaak Van der Vorst overleden

Maandag 18 maart 2019
Gisteren is Jaak Van der Vorst overleden. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jef Dingenen overleden

Maandag 18 maart 2019
Hechtel-Eksel - Jef Dingenen overledenGisteren is Jef Dingenen overleden, de weduwnaar van Catharina Engelen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant. Woensdag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna gelegenheid tot groeten.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
Hechtel-Eksel - Volley: HE-voc wint van Stevoort
HE-voc - Stevoort: 3-1 (26/24,25/13,19/25 en 25/21)
De heren van HE-voc hebben gisteravond Stevoort verslagen. Door de jaarlijkse sponsoravond was er heel wat volk komen opdagen voor deze derby.
Set 1 verliep gelijkopgaand met de eerste setbal voor de bezoekers. Maar Bram Janssen haalde alsnog de set binnen.
Set 2 werd een walk-over, met opnieuw een sterke Bram Janssen aan het net.
Set 3 was er dan een om snel te vergeten. Weg concentratie, geen opslagdruk en een hoge (…) Het hele nieuwsbericht

Nog eens winst voor Hechtel

Zondag 17 maart 2019
Hechtel-Eksel - Nog eens winst voor HechtelIn Derde Provinciale heeft Hechtel na vijf nederlagen nog eens kunnen winnen: bij rode lantaarn Amandina werd het 0-6, na doelpunten vaan Ian Reymen (3), Arno Prenen, Glenn De Jonge en Frederic Maex. Hechtel heeft nu 31 punten.

Eksel klopt Stokkem

Zaterdag 16 maart 2019
Hechtel-Eksel - Eksel klopt StokkemKFC Eksel heeft vanavond Stokkem verslagen met 1-0. Het doelpunt werd in de 83ste minuut gescoord door Marijn Bertrands. Eksel blijft tweede in de stand met 49 punten uit 26 wedstrijden.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Lambert Dries overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Woensdag is Lambert Dries overleden, de echtgenoot van Melanie Kuppens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in alle stilte plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium W!itters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Geslaagde eerste editie van BusinessnetZoomGisteren verzamelden in Center Parcs De Vossemeren in Lommel bijna 250 ondernemers en netwerkorganisaties uit de ruime regio om elkaar te ontmoeten. Naast netwerken met een hapje en een drankje kregen de aanwezigen ook de gelegenheid om twee inspiratiesessies bij te wonen rond communicatie.
De drie aanwezige burgemeesters Bob Nijs (Lommel), Frank Smeets (Pelt) en Jan Dalemans (Hechtel-Eksel) benadrukten het grote belang en het positieve effect van samenwerking tussen bedrijven in Noord-Limburg. (Bijdrage Dirk Van Bun, foto's Foto Ben)
Geslaagde eerste editie van BusinessnetGeslaagde eerste editie van Businessnet
Zoom

Nieuwe bvba: Invest Building

Donderdag 14 maart 2019
Franco Cruysberghs en Sonja Vanhelden, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Invest Building opgericht met zetel aan de Oudstrijderslaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de bemiddeling bij aankoop, verkoop en verhuur van onroerend goed.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Hechtel-Eksel - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Loenders overleden

Woensdag 13 maart 2019
Gisteren is de uit Eksel afkomstige Theo Loenders overleden, de weduwnaar van Bertha Kelchtermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Nieuwe Colruytwinkel

Woensdag 13 maart 2019
Woensdag 3 april opent een gloednieuwe Colruytwinkel aan de Peerderbaan 17. De winkel is ruim 1.600 m³ groot. Acht kassa's zorgen voor een vlotte bediening.

Klein hoefblad in bloei

Dinsdag 12 maart 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Klein hoefblad in bloeiZoomKlein hoefblad groeit zeer vroeg in het voorjaar, in vochtige wegbermen. Als de bloemen van het kleine hoefblad zich 's morgens openen, richten ze zich naar het licht van de opkomende zon. Gedurende de dag draaien ze met de zon mee zodat ze 's avonds naar het westen gericht staan. Wist u dat? (Pierre Rutten)

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

André Daemen overleden

Dinsdag 12 maart 2019
In Peer is zondag André Daemen overleden, de weduwnaar van Constance Leeten. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula t Sant in Hechtel.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.
Sofie Le Piane uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Oogarts Sofie Le Piane opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Don Boscostraat.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Hechtel-Eksel - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Hechtel verliest derby

Zondag 10 maart 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest derbyFC Hechtel heeft vandaag de derby tegen Sporting Wijchmaal verloren met 1-4.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Hechtel-Eksel - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Eksel wint van Reppel

Zaterdag 9 maart 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van ReppelEksel heeft vanavond Reppel verslagen met 0-1. Thomas Beyen scoorde in blessuretijd.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontdekt

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.30 uur trof de politie een wietplantage aan in een leegstand pand aan de Lindelsebaan in Overpelt. Er stonden een 2.000-tal stekplanten en een  500-tal bloeiende planten.Er is ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. Er zijn geen verdachten aangetroffen. De professioneel ingerichte plantage werd opgeruimd en de cannabisplanten werden vernietigd.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Hechtel-Eksel - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.
Hechtel-Eksel - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Nieuwe bvba: Fish & More

Woensdag 6 maart 2019
Ali Asbai uit Hechtel-Eksel en Redouane El Abdellaoui uit Venlo hebben de bvba Fish & More opgericht met zetel aan de Mudakkers in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer import en export van vis en voedingswaren.

Nieuwe bvba: Good Food

Woensdag 6 maart 2019
Wasim Saado uit Hechtel-Eksel en Yamen Khalef uit Lommel hebben de bvba Good Food opgericht met zetel aan de Koning Albertlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van drank- en eetgelegenheden en trading in voedingswaren.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Hechtel-Eksel - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)

'Ik hoor er ook graag bij'

Woensdag 6 maart 2019
Het gemeentebestuur richt samen met de GAR de wedstrijd 'Ik hoor er ook graag bij' opnieuw in. Dit jaar worden scholen en jeugdverenigingen aangesproken. Ze kunnen deelnemen door duidelijk te maken op welke vlakken zij in hun werking aandacht besteden aan personen met een beperking. Inschrijven kan tot en met 14 mei 2019 via welzijn[!]hechtel-eksel.be.
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Irène Leyssen overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Hechtel-Eksel - Irène Leyssen overledenIn Kessel-lo (Leuven) is vandaag de uit Eksel afkomstige Irène Leyssen overleden, de weduwe van Leon Wellens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt woensdag 13 maart (10 uur) plaats in aula Eikenveld in Winksele-Delle (Herent).

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Hechtel-Eksel - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Hechtel-Eksel - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Vrolijkx overleden

Maandag 4 maart 2019
Hechtel-Eksel - Jos Vrolijkx overledenZaterdag is Jos Vrolijkx overleden, de echtgenoot van Josée Rutten. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Paul Elsen overleden

Maandag 4 maart 2019
Hechtel-Eksel - Paul Elsen overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Paul Elsen overleden, de echtgenoot van Maria Loos. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).
In de halve finale van de Beker van Limburg hebben de Dames van HE-Voc Internetgazet verloren van Beverst met 3-0. Setstanden waren 25/20, 25/23 en 25/23.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Trajectcontroles in werking

Vrijdag 1 maart 2019
Hechtel-Eksel - Trajectcontroles in werkingVanaf vandaag treden de trajectcontroles in het gebied van de politiezone Kempenland in werking. Dat gebeurt op de Peerderbaan tussen Hechtel-Eksel en Wijchmaal, de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel, de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg en de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel-Eksel, telkens in beide richtingen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Antieke klok Lavabo
Te koop
Te koop
Te koop