Het overige nieuws

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Hechtel-Eksel - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Miel Ulenaers overleden

Vrijdag 30 december 2022
Hechtel-Eksel - Miel Ulenaers overledenGisteren is Miel Ulenaers overleden, de echtgenoot van Catho Steensels. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van 't Lindel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Hechtel-Eksel - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)
Hechtel-Eksel - De laatste prik in de Vlaamse vaccinatiecentraZoomVandaag is het doek gevallen over de Covid-vaccinatiecampagne in de Vlaamse vaccinatiecentra. De allerlaatste prik werd gezet in het vaccinatiecentrum in Peer. De eer die prik te ondergaan viel te beurt aan Tatjana Van Asten (34) uit Pelt. Vlak voor haar kwam haar moeder Rosette Van den Bossche (64) aan de beurt.
Hiermee komt er ook een einde aan de vaccinatiecampagne in Eerstelijnszone Noord-Limburg waar sinds februari 2021 329.655 prikken gezet werden voor de inwoners van Peer, Lommel, Hamont-Achel, Pelt, Hechtel-Eksel en Bocholt. Dat gebeurde in de Soeverein in Lommel en in de vroegere VDAB-gebouwen in Peer. De campagne verliep vlot, mede dankzij een ploeg van liefst 900 medewerkers waarvan 500 vrijwilligers.
 

Nieuwe vennootschap: LG Vastgoed

Donderdag 29 december 2022
Gert Laenen (53) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap LG Vastgoed opgericht met zetel aan de Koning Boudewijnstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten, projectontwikkeling van woningen en appartementsgebouwen en beheer van onroerend goed.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Motorrijder (21) gewond

Woensdag 28 december 2022
Hechtel-Eksel - Motorrijder (21) gewondBij een botsing tussen een personenwagen en een motorrijder op het kruispunt van Stationsstraat en Saxbylaan in Pelt is deze namiddag een 21-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel licht gewond geraakt. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. De personenwagen werd bestuurd door een 54-jarige man uit Pelt.

Jan Arie Dubbeldam overleden

Woensdag 28 december 2022
Hechtel-Eksel - Jan Arie Dubbeldam overledenMaandag is Jan Arie Dubbeldam overleden, de echtgenoot van Joke de Kruif. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Katrien Oyen overleden

Woensdag 28 december 2022
Hechtel-Eksel - Katrien Oyen overledenGisteren is in Wijchaal Katrien Oyen overleden, de weduwe van Gaston Smeets. Zij was 89 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Kinderen enthousiast maken voor natuurZoomWerkgroep Isis organiseert voor klassen in Lommel, Pelt, Hamont-Achel, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Kinrooi belevingsvolle natuureducatie. "We hebben activiteiten in bossen, op de heide, aan poelen en beken," zegt Kristine Zels van Isis. "In de winter organiseren we speelse tentoonstellingen, met veel educatieve materialen en leerrijke opdrachtjes. Dit jaar is het thema 'De eik'."
Al 500 schoolkinderen schreven zich in voor deze interactieve tentoonstelling, die (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Bieliën overleden

Dinsdag 27 december 2022
Hechtel-Eksel - Michel Bieliën overledenGisteren is Michel Bieliën overleden, de echtgenoot van Jacqueline Vandebeek. Hij was 67 jaar en afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-10.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Hechtel-Eksel - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Hechtel-Eksel - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Lèneke Nulens overleden

Maandag 26 december 2022
Hechtel-Eksel - Lèneke Nulens overledenOp 23 december is Lèneke Nulens overleden, de weduwe van Erich Felter. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Peer-Centrum. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Hechtel-Eksel - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Twee inbraken in dezelfde straat

Zondag 25 december 2022
Hechtel-Eksel - Twee inbraken in dezelfde straatIn Eksel zijn twee inbraken gepleegd in de Schoolstraat. De daders sloegen gisteren toe. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Hechtel-Eksel - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)
Hechtel-Eksel - Scooterrijder (17) gewond bij botsingEen 17-jarige scooterrijder uit Hechtel-Eksel is gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19.30 uur op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren.
Hechtel-Eksel - Groepsrevalidatie voor mensen met ParkinsonZoomOp 10 januari start Noorderhart Revalidatie & MS met een groepsrevalidatieprogramma voor personen met Parkinson en hun mantelzorger.
Dr. Griet Gysemberg, revalidatiearts: “De ziekte van Parkinson heeft impact op meerdere aspecten van het dagelijkse leven. Het doel van ons programma is meer informatie aan te bieden over alle facetten van de ziekte van Parkinson, het aanzetten tot meer bewegen, het verwerven van kennis over hulpmiddelen in het dagelijkse leven, het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Hechtel-Eksel - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Hechtel-Eksel - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be
Bert Van Asch (34) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Mitras Engineering opgericht met zetel aan de Rijkswachtstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van schakel- en verdeelinrichtingen en elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen.

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Jet Van Moer overleden

Woensdag 21 december 2022
Hechtel-Eksel - Jet Van Moer overledenZondag is Jet van Moer (96) overleden, de weduwe van Louis Weckx en van Jean Henderyckx. Zij woonde in Balen en was afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries - Hulsmans in Balen.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Hechtel-Eksel - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vrouw (19) gewond bij botsing

Dinsdag 20 december 2022
Hechtel-Eksel - Vrouw (19) gewond bij botsingOp de aansluiting van de N74 en de Hasseltsebaan raakten deze namiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij is een 19-jarige vrouw uit de gemeente gewond geraakt.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Vaccinatiecentra eind dit jaar dicht

Dinsdag 20 december 2022
Hechtel-Eksel - Vaccinatiecentra eind dit jaar dichtOp 31 december sluiten de vaccinatiecentra van Lommel en Peer. Daarna kan je voor je COVID-19-vaccinatie enkel nog terecht bij je huisarts of bij een gekwalificeerde apotheek bij jou in de buurt. Let op: niet elke apotheek is hiervoor gekwalificeerd. Check www.apotheek.be en geef je adres, postcode of woonplaats in. Zo kan je opzoeken welke apotheken in jouw buurt COVID-19-vaccins kunnen en mogen toedienen. Vergeet bovenaan geen vinkje te zetten bij “COVID-vaccinatie”.
Heb je recent nog (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Blanche Meylaers overleden

Maandag 19 december 2022
Hechtel-Eksel - Blanche Meylaers overledenOp 16 december is Blanche Meylaers overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Mathieu Froeyen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Twee woninginbraken

Zondag 18 december 2022
Hechtel-Eksel - Twee woninginbrakenEr is ingebroken in een woning aan de Comansweg. In de Toekomstraat drongen dieven ook binnen in een huis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Damesvoetbal: Elen - Eksel 2-3

Zondag 18 december 2022
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Elen - Eksel 2-3In tweede provinciale B van het damesvoetbal is Eksel met 2-3 gaan winnen in Elen. Aan de rust was de stand 0-3. Voor Eksel scoorden De Volder en Ceyssens (2).

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)

Eksel B - Neeroeteren afgelast

Zondag 18 december 2022
Hechtel-Eksel - Eksel B - Neeroeteren afgelastDe voetbalwedstrijd Eksel B - Neeroeteren in vierde provinciale is afgelast door het winterweer.
Hechtel-Eksel - Eksel speelt gelijk tegen Zonhoven UtdKFC Eksel heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen Zonhoven Utd.
Groen-rood neemt afscheid van 2022 met een zoutloze draw. In weersomstandigheden die (goed) voetbal onmogelijk maakten, bleef de brilscore logischerwijs op het bord. Het begin van de partij was nog het bekijken waard, met speldenprikjes van de broers Bertrands en een afgekeurde Zonhovense goal, maar daarna bevroor de partij.
Ook na de rust zagen we een gelijkaardig spelverloop. In het slot van de match drong Eksel alsnog (…) Het hele nieuwsbericht

Juve Hasselt - KFC Hechtel afgelast

Zaterdag 17 december 2022
Hechtel-Eksel - Juve Hasselt - KFC Hechtel afgelastDoor het winterweer is de wedstrijd Juve Hasselt - KFC Hechtel in eerste provinciale afgelast.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)
In 2027 komt de opvolger van de F16, de F35A, naar Kleine-Brogel. In Nederland, waar de F35A reeds in gebruik is, zijn er problemen met de geluidsoverlast van dat vliegtuig. Omwonenden van bestaande vliegbasissen geven aan dat de geluidsbelasting veel hoger ligt dan bij eerdere vliegtuigen zoals de F16. En er zijn soms wel incidenten met het toestel. Gisteren nog mislukte een verticale landing van een F35A in de VS.
Begin dit jaar ging de minister van Defensie in op de suggestie van parlementslid Kris (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor gladde wegen

Zaterdag 17 december 2022
Hechtel-Eksel - Oppassen voor gladde wegenZoomOp secundaire wegen is het nog opletten voor gladheid. Ook voetgangers en fietsers moeten uitkijken voor ijsplekken op de weg. Het KMI geeft nog altijd code geel voor mist en gladheid.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

Lut Fransen overleden

Vrijdag 16 december 2022
Hechtel-Eksel - Lut Fransen overleden
Gisteren is Lut Fransen overleden, de echtgenote van Louis Schepers. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel;

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Hechtel-Eksel - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Hechtel-Eksel - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.
Hechtel-Eksel - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Hechtel-Eksel - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Inbraak in caravan in Eksel

Woensdag 14 december 2022
Hechtel-Eksel - Inbraak in caravan in EkselAan de Kiefhoekstraat is een inbraak gepleegd in een caravan. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.
De Vlaamse regering deelt 12,7 miljoen euro uit aan 33 lokale actoren uit 11 gebiedscoalities om Vlaanderen beter te beschermen tegen droogte en wateroverlast. In zo'n gebiedscoalitie werken verschillende lokale betrokkenen, zoals lokale besturen, watermaatschappijen en natuurverenigingen, maar ook bedrijven, landbouwers en bewoners samen om tussen 2023 en 2025 concrete maatregelen uit te voeren op het terrein.
Een van die gebiedscoalities is deze van de gemeenten (Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe 'gastheren' voor Bosland

Dinsdag 13 december 2022
Hechtel-Eksel - Nieuwe 'gastheren' voor BoslandZoomIn Bosland werden vandaag alweer 9 ondernemers uit de Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt erkend als Gastheer. Ze doorliepen de voorbije maanden een opleidingstraject en informeren vanaf nu bezoekers kwalitatief over de mogelijkheden in Bosland. Ze hebben ook folders e.d. in huis.
Er zijn nu al 61 Gastheren. De nieuwe uit Pelt zijn Vespa Verhuur Pelt, Natuur-like en Franciscushof. In Hechtel-Eksel vervoegen Roompot Eksel, E-Step-Rides en Goalfland het lijstje. Voor Lommel is het Vespa Verhuur Lommel. Ten slotte worden vanuit stad Peer Huisbrouwerij De Geiteling en In Houte Velden als nieuwe ambassadeurs verwelkomd.

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Hechtel-Eksel - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Nieuwe vennootschap: Calgus

Dinsdag 13 december 2022
Ben Vanhoolst (32) uit Hechtel heeft de besloten vennootschap Calgus opgericht met zetel aan de Hasseltsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, het uitvoeren van graafwerken, het slopen en bouwrijp maken van terreinen, electriciteitswerken en laswerken.

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Hechtel-Eksel - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Jeanne Kerkhofs overleden

Dinsdag 13 december 2022
Hechtel-Eksel - Jeanne Kerkhofs overledenGisteren is Jeanne Kerkhofs overleden, de weduwe van Bèr Labie. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Sterke prestatie van judoteam Okami

Dinsdag 13 december 2022
Hechtel-Eksel - Sterke prestatie van judoteam OkamiZoomAfgelopen weekend heeft de jeugd van judoteam Ōkami weer sterk uitgehaald. Ze behaalden maar liefst 17 medailles op het Bèrke Bemelmans-toernooi in Dilsen-Stokkem. Gezien het sterke deelnemersveld, met judoka's uit België, Nederland en Duitsland, is dit een prestatie die kan tellen!

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

Bregel Sport- KFC Hechtel 3-0

Zondag 11 december 2022
Hechtel-Eksel - Bregel Sport-  KFC Hechtel 3-0In 1ste Provinciale is Hechtel na 15 speeldagen nog steeds op zoek naar een eerste overwinning. Vandaag werd in Bregel verloren met 3-0. Na 10 minuten had de thuisploeg al twee keer gescoord. Zeven minuten voor affluiten stond de eindstand op het bord.

Eksel verliest van Zepperen-Brustem

Zaterdag 10 december 2022
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van Zepperen-BrustemNa zes wedstrijden zonder nederlaag weet Eksel weer wat verliezen is. In het Sparrenstadion kwam leider Zepperen op een diefje winnen met 0-1. Die stand was bij de rust al bereikt via Vanwelkenhuysen. Na de rust en zeker na een rode kaart voor de bezoekers verdiende Eksel minstens een punt. Maar Rutten kopte op de lat en een schot van Pollaris strandde op de paal. Ondanks de druk van de thuisploeg bleef de stand ongewijzigd. Eksel heeft na 15 wedstrijden 27 punten.

Damesvoetbal: Zonhoven - Eksel 1-2

Zaterdag 10 december 2022
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Zonhoven - Eksel 1-2In tweede provinciale B van het damesvoetbal heeft Eksel met 1-2 gewonnen van Zonhoven Utd. Het was topscoorster Faline Ceyssens die beide doelpunten maakte. Na twaalf wedstrijden staat Eksel vierde in de stand op 9 punten van leider Kadijk, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Kerstpakketjes van Samana

Woensdag 7 december 2022
Hechtel-Eksel - Kerstpakketjes van SamanaZoomOok dit jaar maakte Samana Hechtel voor leden een 200-tal kerstpakketjes met een hart van peperkoek, een gastendoekje en een wenskaart. Deze pakjes worden in de maand december aan huis bezorgd met de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ook de rusthuisbewoners die in Peer en Eksel verblijven maar afkomstig zijn van Hechtel werden bezocht en verwend met vlaai en koffie. Samana Hechtel wil iedereen warme Kerstdagen en een fantastisch 2023 wensen! (RB)

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Hon-It

Woensdag 7 december 2022
Nick Cuypers (30) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootscbap Hon-It opgericht met zete aan de Berkenlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene managementactiviteiten, patrimoniumbeheer en IT consultancy.

Bromfietser gewond op rotonde

Woensdag 7 december 2022
Hechtel-Eksel - Bromfietser gewond op rotondeVanmiddag botsten een auto en een 17-jarige bromfietser uit de gemeente op de rotonde aan de Peerderbaan. De bromfietser raakte gewond.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Sint, wel Pieten

Dinsdag 6 december 2022
Hechtel-Eksel - Geen Sint, wel PietenZoomSinterklaas had het veel te druk maar toen bleek dat hij nog niet bij HE-VOC geweest was, stuurde hij in allerijl enkele Pieten naar de jeugdtrainingen in de sporthal. Die Pieten maakten er een mooi feestje van, getuige deze foto...

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 6 december 2022
Hechtel-Eksel - Zwaar vervoer gecontroleerdZoomVandaag organiseerde Politie Kempenland een verkeersactie 'zwaar vervoer', in samenwerking met politiezone Lommel, de Federale Wegpolitie Limburg en de Vlaamse Belastingsdienst. Vrachtwagens werden op de N74 en Peerderbaan in Hechtel geïntercepteerd door de politiemotards en naar het controledispositief gebracht. Ze werden vooral gecontroleerd op ladingzekering, afmetingen, inschrijving, wegentaks en rij- en rusttijden. Er werden in totaal voor 20.836 euro aan boetes ter plaatse geïnd. Vlabel stelde nog twee PV’s niet-aangifte kentekenplaat op en er werd één PV opgesteld inzake inbreuken op het voorlopig rijbewijs. (Foto politie)

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)
Hechtel-Eksel - Expeditie Natuurpunt is er weer in 2023ZoomDe inschrijvingen voor Expeditie Natuurpunt zijn weer geopend. Er is plaats voor 175 teams om op 24 en 25 juni 2023 door de Vlaamse natuur te trekken. Ze kunnen kiezen uit acht spectaculaire routes met de Gravelroute en Beleefroute als opvallende nieuwkomers. Wie deelneemt, geniet niet alleen van twee dagen avontuur in topnatuur, maar steunt ook zijn favoriete natuurgebied. Dankzij de 1500 euro die je als team inzamelt, help je duizenden vrijwilligers om hun doelen te bereiken en de natuur in jouw (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Hechtel-Eksel - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Dag van de vrijwilliger!

Maandag 5 december 2022
Hechtel-Eksel - Dag van de vrijwilliger!Zoom
Het is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Ook de Internetgazet! Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Want we willen iedereen laten weten in wat voor mooie streek we wonen. En hoe open en vriendelijk de mensen er zijn. En wat er allemaal gebeurt. Ook fotoclubs zijn welkom!
Geïnteresseerd? Mail naar redactie[!]internetgazet.be!

Louis Winters overleden

Maandag 5 december 2022
Hechtel-Eksel - Louis Winters overledenGisteren is Louis Winters overleden, de echtgenoot van Maria Daniëls. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fien Snoeks overleden

Maandag 5 december 2022
Hechtel-Eksel - Fien Snoeks overledenGisteren is Fien Snoeks overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven Leon Kuipers. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Frans Van den Boer overleden

Maandag 5 december 2022
Hechtel-Eksel - Frans Van den Boer overledenZaterdag is Frans Van den Boer overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Gerarda Kenis. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
De afgelopen drie weekends vond, voor de 39ste keer, de Najaarsactie van het Steunfonds Filipijnen Overpelt (SFO) plaats: de verkoop van speculaas bij Noord-Limburgse kerken ten voordele van de organisatie Bidlisiw in de Filipijnen. Bidlisiw begeleidt, samen met Filipijnse technische scholen en lokale kleine bedrijven, kansarme jongeren naar een baan en geeft deze jongeren zo de kans om uit de groeien tot actieve burgers die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling.
De actie aan de 14 parochiekerken (…) Het hele nieuwsbericht
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

Ellikom-Eksel B 0-1

Zondag 4 december 2022
Hechtel-Eksel - Ellikom-Eksel B 0-1Eksel B is in Ellikom gaan winnen met 0-1. Ben Schrijvers maakte het enige doelpunt.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel wint van Alken

Zaterdag 3 december 2022
Hechtel-Eksel - Eksel wint van AlkenKFC Eksel is in Alken gaan winnen met 0-2. UPDATE
Ondanks de goede reeks van Eksel wijzigde Janssen zijn team toch: Senn Gevers mocht, hoewel Raf Hermans terug gezond is, in doel blijven staan. Ook Franssen behield het vertrouwen. Jarju werd dan weer naar de bank verwezen in het voordeel van Ulenaers.
De thuisploeg was de betere ploeg in het eerste kwart van de partij. Met hoge druk en snelle balcirculatie buitte het zijn thuisvoordeel op het kunstgras prima uit. (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hechtel verliest van Herk FC

Zaterdag 3 december 2022
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel verliest van Herk FCIn 1ste Provinciale heeft KFC Hechtel thuis met 2-3 verloren van Herk FC. In een matige eerste helft was de beste kans voor de bezoekers. Maar doelman Eyckens stopte een strafschop. Na de rust dacht de thuisploeg al aan een vroege sinterklaas. Ze maakte nog wel een vroege achterstand goed via Karafiloski maar gaf dan nog twee doelpunten weg. In blessuretijd scoorde Filip Karafiloski nog zijn 2de van de avond. Hechtel blijft zo laatste in de stand met 6 punten.

Damesvoetbal: Eksel klopt Beringen

Zaterdag 3 december 2022
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Eksel klopt BeringenIn het damesvoetbal hebben de dames van Eksel vandaag gewonnen met 7-1 van Fufo Beringen. Voor Exelle scoorden Anouschka Boons (3) en Faline Ceyssens (4).

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Hechtel-Eksel - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Hechtel-Eksel - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel