Het overige nieuws

Nieuw: gezondheidsrubriek van Anouk

Donderdag 30 november 2023
Gezondheid
Hechtel-Eksel - Nieuw: gezondheidsrubriek van AnoukVanaf vandaag gaat Anouk Mertens meewerken aan de Internetgazet. Om de twee weken brengt ze hier als diëtiste een rubriekje dat iedereen kan interesseren. Dag Anouk!
Hallo allemaal, ik ben Anouk, een gepassioneerde diëtiste. Ik woon in Pelt en werk in het Jessa-ziekenhuis in Hasselt. Iedere twee weken zal er een artikel van mij terug te vinden zijn op internetgazet waarin ik verschillende feiten & fabels alsook weetjes over voeding zal bespreken. Veel leesplezier (…) Het hele nieuwsbericht

KBHB start met handbalacademies

Donderdag 30 november 2023
Hechtel-Eksel - KBHB start met handbalacademiesZoomDe Koninklijke Belgische Handbalbond maakt werk van twee handbalacademies, één in Vlaanderen en één in Wallonië, met als doel talentvolle jongens en meisjes in een schoolomgeving betere trainingsbegeleiding te geven met als doel een carrière in het handbal uit te bouwen. Het project krijgt de steun van de Europese Handbalfederatie EHF. Bart Lenders (foto) is aangesteld als projectmanager en zal samen met technisch KBHB-directeur Jonathan Vandeberg (…) Het hele nieuwsbericht

Gemiddeld 820 km file per werkdag

Donderdag 30 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De voorbije twaalf maanden (november 2022 – oktober 2023) lag de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaamse Gewest op gemiddeld 820 km-uren per werkdag. Dat wil zeggen dat er in die periode elke werkdag gemiddeld 820 kilometer file was gedurende 1 uur.
De filezwaarte is de voorbije jaren blijven stijgen, met een piek in mei 2018. In de daaropvolgende periode was er een beperkte daling, gevolgd door een zeer sterke daling vanaf maart 2020 als gevolg van de coronacrisis. In april 2021 steeg het 12-maands voortschrijdend gemiddelde van de filezwaarte voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw. De filezwaarte bereikte in juli 2023 een nieuwe recordhoogte. (Vlaams Verkeerscentrum)

5,5 procent meer ondernemingen

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Er waren eind 2022 in het Vlaamse Gewest 714.083 ondernemingen actief. Dat is een stijging van ruim 257.000 of 56 procent tegenover 2008. Sinds dat jaar is het aantal ondernemingen elk jaar gestegen, dus ook in de coronajaren 2020 en 2021. In 2022 ging het om een stijging van 5,5 procent. (Statistiek Vlaanderen)

Meer huwelijken in 2022

Woensdag 29 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in het Vlaamse Gewest 26.571 huwelijken gesloten. Tussen 2000 tot 2020 schommelde het jaarlijkse aantal huwelijken rond de 25.000. In 2020 viel dat aantal terug tot 19.145. Dat was mede het gevolg van de ingevoerde beperkingen op het organiseren van huwelijksfeesten in de context van de Covid-19-pandemie.
In 2022 waren bij de meerderheid van de huwelijken (69%) beide partners nooit eerder gehuwd. Bij bijna 30% van de huwelijken heeft minstens 1 partner een echtscheiding achter de rug. (…) Het hele nieuwsbericht
Zomaar even tussendoor
De hele binnenstad van Maastricht wordt een fietszone, waar de auto alleen nog maar "te gast" zal zijn.

Koud en wisselvallig

Dinsdag 28 november 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud en wisselvalligVanavond is er kans op een regenbui aan de kust, maar elders blijft het droog met bij momenten brede opklaringen. Het kan flink afkoelen bij minima tussen -5 graden in de Hoge Venen en gemiddeld -2 à 1 graden in Vlaanderen. De wind blijft stevig waaien uit noordelijke richtingen.
Woensdag wordt het wisselvallig met kans op enkele regenbuien in Vlaanderen, natte sneeuw of sneeuw in Hoog België. Tussendoor zijn er ook droge perioden en het wordt opnieuw een graadje of twee zachter (…) Het hele nieuwsbericht
De helft van de Limburgse bedrijven wil vlotter talent uit het buitenland kunnen aantrekken. Dat blijkt uit het jaarlijkse arbeidsmarktrapport van VKW Limburg en Unizo Limburg. Arbeidsmigratie makkelijker maken zou volgens hen namelijk een antwoord kunnen zijn op de arbeidsmarktkrapte. Beide werkgeversorganisaties hebben dan ook een tienpuntenplan opgesteld. Achter deze link staan die tien punten opgesomd.
Hechtel-Eksel - Noorderhart-gynaecologen 'knippen' het minstHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt blinkt uit in het recente rapport van 2022 over bevallingen, met opmerkelijk lage cijfers voor episiotomie-ingrepen, ook wel bekend als de 'knip'. Dat blijkt uit een rapport van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE).
Jaarlijks verzamelt dat SPE gegevens en trends van Vlaamse kraamklinieken, waaronder het aantal bevallingen, complicaties, keizersneden, inleidingen, episiotomie-ingrepen, doorverwijzingen naar neonatale centra, (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De helft van al het plastic afval in België wordt niet gerecycleerd. In 2021 werd 80% van het verpakkingsafval gerecycleerd. In 2001 was dat 71%. Of het nu vandaag is of 20 jaar geleden, plastic blijft de minst gerecycleerde afvalcategorie. Toch is de recyclagegraad sterk gestegen van 28% in 2001 naar 49% in 2021. Wat de andere afvalcategorieën betreft, hadden glas en metaal in 2021 een recyclagegraad van 97%, papier en karton 89% en hout 67%. (Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Mensen die al een opleiding volgen, willen vaker nog meer opleidingen volgen. Dat mattheuseffect is ook duidelijk zichtbaar naar opleidingsniveau: 32,9% van de hoogopgeleiden wilden nog meer opleiding volgen, tegenover 18% van de laagopgeleiden. Een en ander blijkt uit de resultaten van de enquête naar volwasseneneducatie van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dat bevroeg 8274 18- tot 69-jarigen over de opleidingen die ze volgden en hun interesse om bijkomende opleidingen te volgen. Kort (…) Het hele nieuwsbericht
Partnerbijdrage
Met de feestdagen in aantocht, begint de zoektocht naar het ideale kerstcadeau. Zie je er tegenop om met zware tassen door de winkelstraten te sjouwen, dan is online shoppen de ultieme oplossing! Gedaan met het trotseren van drukke winkelstraten, laat je kerstcadeaus gewoon bij je thuis bezorgen. Lees verder en ontdek waarom online winkels de ideale keuze zijn voor je kerstcadeaus.

Vind het perfecte kerstcadeau online

Online winkels bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan (…) Het hele nieuwsbericht

Op wetenschapsavontuur in Bosland

Zondag 26 november 2023
Hechtel-Eksel - Op wetenschapsavontuur in BoslandZoomJonge nieuwsgierigaards en oudere ontdekkers konden vandaag, tijdens de Dag van de Wetenschap, ondanks het druilerige weer, volop ontdekken, checken, proberen, creëren, bestuderen en vooral: zich amuseren in het Pijnven in Nationaal Park Bosland.
Het ging natuurlijk allemaal over de boeiende natuur van Bosland.
In een mooie expo in het Bosmuseum kon je kennis maken met de dieren van Bosland. Niet alleen de 'big five' everzwijn, oehoe, ree, vos en niet te vergeten (…) Het hele nieuwsbericht
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Op wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in BoslandOp wetenschapsavontuur in Bosland
Zoom

Turkse FC en Hechtel spelen gelijk

Zondag 26 november 2023
Hechtel-Eksel - Turkse FC en Hechtel spelen gelijkIn Beringen hebben Turkse FC en KFC Hechtel vandaag 2-2 gelijkgespeeld. Aan nde rust wasn de stand 1-1. F. Teker maakte de 1-0  Hendriks hing de bordjes gelijk. is. Kislali maakte de 2-1. Kardes maakte een onwgoal. Kandemir en Kardes, twee spelers van Turkse, pakten een rode kaart. Voor de wedstrijd daagden 110 toeschouwers op.
Hechtel-Eksel - Handbal: Arena verliest van RoeselareDe heren van HC Arena zijn in Roeselare gaan verliezen met 31-17. Bij de rust was het al 15-7. Arena staat voorlaatste in de stand, Roeselare is leider.

Sparta verliest van Eksel B

Zondag 26 november 2023
Hechtel-Eksel - Sparta verliest van Eksel BSparta Lille is bij Eksel B gaan verliezen met 4-1. De Ekselse doelpunten kwamen van Ben Schrijvers (uit penalty), Bjarne Maes, Bert Vanherk en Jens Wouters. Het Sparta-doelpunt werd gescoord door invaller Stijn Meulaers, die meteen voor het eerste tegendoelpunt zorgde dat Eksel in vier wedstrijden moest incasseren.

Esp. Pelt wint Noord-Limburgse derby

Zaterdag 25 november 2023
Hechtel-Eksel - Esp. Pelt wint Noord-Limburgse derbyZoomEsperanza Pelt heeft de Noord-Limburgse derby tegen KFC Eksel gewonnen. Eindstand: 2-0. De doelpunten kwamen van Mourad Daoudi en Maico Gerritsen (uit penalty). (Foto JH)

Winst en verlies bij HE-voc

Zaterdag 25 november 2023
Hechtel-Eksel - Winst en verlies bij HE-voc
Veel volk vanavond voor de wedstrijden bij HE-voc. De Heren A wonnen met 3-0 van Stalvoc en springen zo naar de tweede plaats. Setstanden: 25/11, 25/20 en 25/18.
De Hezren B wonnen van Hasselt, eveneens met 3-0: 25/17, 25/20 en 25/17.
De Dames A verloren van Tongeren met 0-3: tweemaal 18/25 en 16/25.
De dames B verloren van SInt-Truiden met 0-3, de dames C wonnen van Lommel met 3-0.
De dames D ten slotte verloren in 5 sets van Fit Ham: 2-3.

Eetfestijn bij Kando Noord-Limburg

Zaterdag 25 november 2023
Hechtel-Eksel - Eetfestijn bij Kando Noord-LimburgZoomKando, de nieuwe naam van de Katholieke Vereniging Gehandicapten, heeft met succes een gezamenlijke en gezellige activiteit op het getouw gezet. De Kando-afdelingen van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt mochten 92 leden verwelkomen in ’t Pelterke te Pelt. Samen konden ze genieten van een lekkere maaltijd. Nadien werd er gekiend, voor elke afdeling iets ludieks. De namiddag werd met koffie en taart afgerond. Dit was een eerste stap om in de toekomst nog meer in te zetten op de samenwerking tussen de verschillende afdelingen.
Hechtel-Eksel - hEARDROP: de geluiden van het universumZoomEr is weer een nieuwe hEARDROP te beluisteren bij Musica. hEARDROP [!]ASTRA gaat over geluiden van het universum en is volledig gelinkt aan de voorstelling [!]ASTRA die vandaag in première gaat in Dommelhof in Pëlt. Dompel je onder in de verschillende energieën van het universum. Laat je inspireren door het muzikale materiaal van een van de planeten en verken, experimenteer en improviseer samen. Hoe klinkt jouw universum? Er zijn waarschijnlijk nog onontdekte planeten. Hoe zouden die klinken en wat zou typerend zijn voor zo'n planeet?
Er zijn nog een paar tickets voor de voorstelling in Dommelhof. 

Een kinderboek van Hans en Caryl

Vrijdag 24 november 2023
Hechtel-Eksel - Een kinderboek van Hans en CarylZoomOnze medewerker in Beringen, Hans Put, heeft een prachtig kinderboek geschreven: ‘Ella en de toverklok’. Het is het eerste kinderboek met de Limburgse mijnen als decor en werd geïllustreerd door Lommelaar Caryl Strzelecki. Vandaag werd het gepresenteerd op be-MINE in Beringen voor kinderen van de basisschool. Hans las het voor en Caryl toonde ondertussen de tekeningen (foto boven).
Hans Put groeide op in de schaduw van de Beringse mijn. Het verhaal van (…) Het hele nieuwsbericht
Een kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en CarylEen kinderboek van Hans en Caryl
Zoom

Eddy Schuermans overleden

Vrijdag 24 november 2023
Hechtel-Eksel - Eddy Schuermans overledenZondag is Eddy Schuermans overleden, de echtgenoot van Corina Soers. Hij was 59 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Meer klanten bij voedselbanken

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De 37 Sint-Vincentiusverenigingen in Limburg helpen momenteel zo’n 11.000 gezinnen met voeding, een toename van 6,5 procent in vergelijking met een jaar geleden. In Genk krijgt Sint-Vincentius 1.600 klanten over de vloer, het hoogste cijfer van alle gemeenten. Lommel staat met 582 klanten op de tweede plaats, Tongeren derde met 494 klanten.

Michel Theuwissen overleden

Vrijdag 24 november 2023
Hechtel-Eksel - Michel Theuwissen overledenGisteren is in Eksel Michel Theuwissen overleden, de echtgenoot van Rosa Lenaerts. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafpaats van zijn geboortedorp Wijchmaal. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vijf procent Belgen niet online

Vrijdag 24 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Het gebruik van internet is blijven stijgen in 2023: 95% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikt internet tegenover 89% in 2018 en 82% in 2013. Dit blijkt uit de laatste resultaten van de enquête naar het ICT-gebruik bij huishoudens die Statbel, het Belgische statistiekbureau, jaarlijks organiseert.
Van de resterende 5% had 2% ten minste drie maanden voor de enquête geen internet meer gebruikt en 3% had nog nooit internet gebruikt. Bepaalde categorieën van de bevolking zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: EPC Fransen

Donderdag 23 november 2023
Benjamin (54) en Giel (23) Fransen, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap EPC Fransen opgericht met zetel aan de Molenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het berekenen van EPC waarden en uitreiken van EPC-atttesten, plaatsbeschrijvingen en keuringen van elektrische installaties.

Digitale vaardigheden fors gestegen

Donderdag 23 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De digitale vaardigheden van de Belgen zijn de voorbije jaren fors gestegen. Het percentage Belgen (in de leeftijdsklasse 16 tot 74 jaar) dat over minstens basis digitale vaardigheden beschikt, is gestegen van 54 % in 2021 naar 59 % in 2023. Het streefdoel, zoals geformuleerd in het ‘digitale decennium van de Europese Unie’, dat tegen 2030 80% van de volwassenen basis digitale vaardigheden zouden verworven hebben, blijft intussen nog wel veraf.
De digitale vaardigheden zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Pas op voor Quishing

Donderdag 23 november 2023
Cybercriminelen ontwikkelen om de haverklap nieuwe manieren om hun slag te slaan. De laatste trend is Quishing. Ze genereren een kwaadaardige QR-code die ze versturen of op een openbare plaats plaatsen. Als slachtoffers de code scannen, worden ze geleid naar een phishingsite of wordt er kwaadaardige software gedownload op hun apparaat. Opletten! Meer info
Het is maar dat je 't weet
Sinds 2017 is in Limburg het aantal hogeschool- en universiteitsstudenten dat tijdens de studies een onderneming opstart verdubbeld: van 368 in 2017 naar 737 in 2022. Dankzij het statuut van student-zelfstandige kunnen ze tijdens hun studies een onderneming opstarten onder een gunstige regeling op vlak van sociale bijdragen.
Het statuut van student-zelfstandige werd in 2017 gecreëerd om jongeren die hogere studies volgen, te motiveren om tijdens hun studie een onderneming op te starten. Zij genieten hierbij van een gunstige regeling voor sociale bijdragen naar analogie met de zelfstandigen in bijberoep. Na afloop van hun studies blijft 45% van de vroegere studenten zelfstandige: 26% in hoofdberoep, 19% in bijberoep.

Nieuw kunstgrasveld voor KFC Eksel

Woensdag 22 november 2023
Hechtel-Eksel - Nieuw kunstgrasveld voor KFC EkselVoetbalclub KFC Eksel is gestart met de aanleg van een kunstgrasveld op het B-terrein. Dat is nodig omdat er nu dikwijls water op het veld blijft staan bij overvloedige regen. Het huidige veld is daardoor vaak onbespeelbaar, waardoor trainingen afgelast moeten worden of de club moet uitwijken naar andere velden.
Het is maar dat je 't weet
Er komt tegen 2030 geen halvering van het pesticidengebruik in de EU. Dat heeft een stemming in het Europees Parlement vandaag uitgewezen. Vooral de Europese Volkspartij (EVP), de grootste fractie, ging op de rem staan. Sara Matthieu (Groen) zei na afloop: "De agro-industrie heeft gewonnen op de kap van onze gezondheid en biodiversiteit. Dit is slecht nieuws voor het milieu, de bijen en onze gezondheid."

Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 22 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Bus- en vrachtwagenchauffeurs gezochtZoomEr zijn ruim 200 vacatures voor bus- of vrachtwagenchauffeur in Limburg. De VDAB organiseert daarom op dinsdag 5 december een  job- en initiatiedag over dat beroep bij de VDAB in Bilzen. Wie wil, kan daar ook een testrit maken met een bus of vrachtwagen op de oefenterreinen van VDAB. Ook werkgevers zijn er aanwezig met hun vacatures. Er kan dus meteen gesolliciteerd worden.
Als je nog geen rijbewijs D, C/CE of vakbekwaamheid code 95 hebt, krijg je info over de vele opleidingsmogelijkheden. Iedereen is gratis welkom, maar inschrijven is vereist: het aantal plaatsen is beperkt. 
Concreet: dinsdag 5 december 2023, van 9 tot 14.30 uur, Calvarieberg 6, Bilzen. Inschrijven kan tot 28 november via deze link. Je bent tussen 9 en 12 uur doorlopend welkom. (Foto Craig Adderley - Pexels)

De kracht van macht

Dinsdag 21 november 2023
Vandaag gelezen
"Macht is een middelpuntzoekende kracht: waar macht is, stroomt nog meer macht naartoe. Doordat dit land is opgebroken in verschillende structuren en machtscentra, hebben alleen partijvoorzitters nog een overzicht. Alle macht vloeit onvermijdelijk naar hen toe. De enige manier om die macht te breken, is te hervormen."
(De van Lommel afkomstige auteur Joachim Pohlmann in De Morgen)

Het wordt kouder

Dinsdag 21 november 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt kouderDankzij de invloed van een hogedrukgebied ten westen van Brest (Frankrijk) krijgen we een volledige droge dag op woensdag. Een warmtefront schuift in de nacht naar vrijdag wel over onze streken waarbij er wat lichte motregen kan vallen. Tot dan is het alleszins droog, maar de hoge en middelhoge wolken nemen wel gestaag toe. Na een zachte donderdag en nog een zachte vrijdagochtend, stroomt koudere polaire en vooral ook onstabiele lucht over onze streken. Het wordt dan een stuk kouder en die koude zet zich in het (…) Het hele nieuwsbericht

WK handbal: België tegen Italië

Dinsdag 21 november 2023
Hechtel-Eksel - WK handbal: België tegen ItaliëDeze voormiddag werd in Nyon geloot voor de eerste ronde van de tweede kwalificatiefase van het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen plaatsvindt. België neemt het op tegen Italië. De heenwedstrijd wordt op 13 maart gespeeld in Hasselt, de terugwedstrijd is gepland op 16/17 maart.

Negen priesterwijdingen in 2022

Maandag 20 november 2023
Kerk
In 2022 vonden in België 9 priesterwijdingen plaats. Er waren ook 14 diakenwijdingen. Het aantal seminaristen bedroeg 45. 23 personen volgden vorig jaar de opleiding tot diaken. (KerkNet)

Morgen weer flitsmarathon

Maandag 20 november 2023
Hechtel-Eksel - Morgen weer flitsmarathonMorgenvroeg om 6 uur start weer een 24 uur lange flitsmarathon. In verschillende lokale politiezones wordt er een flitsmarathon gehouden. Let meer dan ooit op je snelheid!

Zaalvoetbal: Heusden - Eksel 7-4

Zondag 19 november 2023
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft Spartak Eksel met 7-4 verloren van leider Futsal Heusden. Spartak Eksel staat zevende in de stand.

Gelijkspel Peer SV - Eksel B

Zondag 19 november 2023
Hechtel-Eksel - Gelijkspel Peer SV - Eksel BTijdens de wedstrijd Peer SV - FC Eksel B, in 4de Provinciale, zijn er vandaag geen doelpunten gevallen: 0-0.

Volleybal: verlies voor HE-voc

Zaterdag 18 november 2023
Hechtel-Eksel - Volleybal: verlies voor HE-vocIn het volleybal hebben de heren van HE-Voc met 3-2 verloren in Pelt. Setstanden: 25/18, 18/25, 18/25, 25/11 en 15/10. De dames A verloren in Tongerlo met 3-0. Ook de dames D verloren met dezelfde cijfers van Lummen.
Hechtel-Eksel - Defensieve fouten doen Eksel de das omKFC Eksel heeft opnieuw verloren; tegen KVK Wellen werd het 1-5. Een verslag vanuit Eksel: 
KFC heeft in de gietende regen geen vervolg kunnen breiden aan zijn laatste goede thuismatchen. Na een slordig eerste kwart konden de boeken al toe.
Eksel kon met een 1-1 en 1-2 in zijn laatste thuiswedstrijden bewijzen dat het in eigen huis toch niet altijd kansloos is. Wellen had dat wellicht ook in de gaten en was van plan meteen de wet te dicteren. Eksel werd als vanouds naar (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Handbal: Arena-heren verliezen, dames winnenIn de 3de Liga van het handbal hebben de Arena-heren verloren van Sasja met 27-35. De dames wonnen van Hestia Bilzen met 23-20

Kadijk SK wint van KFC Hechtel

Zaterdag 18 november 2023
Hechtel-Eksel - Kadijk SK wint van KFC HechtelIn tweede provinciale is Kadijk bij KFC Hechtel gaan winnen met 0-5. De doelpunten werden gescoord door Dawda Jarju (2), Gwenn Dierckx, Stijn Molenberghs en Kenneth Ulenaers.

Damesvoetbal: Sp. Hasselt - Eksel 5-2

Zaterdag 18 november 2023
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Sp. Hasselt - Eksel 5-2In de eerste provinciale van het damesvoetbal heetft Eksel met 5-2 verloren van Sp. Hasselt, de tweede in de stand. Eksel staat vijfde op 9 punten van leider Bocholt.

22 procent bedienaars eredienst vrouw

Zaterdag 18 november 2023
Kerk
Onder de 2.277 bedienaars van de eredienst in ons land zijn er 509 vrouwen. Dat is 22 procent van het totaal.
De term 'bedienaars van de eredienst" wordt gebruikt voor personen die benoemd zijn door een bisschop en door de overheid worden betaald. 21 procent van de bedienaars van de eredienst is van buitenlandse herkomst. De meeste buitenlandse priesters komen uit Congo (162), Frankrijk (42) en Polen (22).
(Jaarrapport katholieke kerk van België)
Vandaag gelezen
"De mens beweegt als een zombie door een alomtegenwoordige digitale wereld, voortgestuwd door een spookachtig algoritme."
                                                                Éric Sadin in de NRC

Leon Meukens overleden

Zaterdag 18 november 2023
Hechtel-Eksel - Leon Meukens overledenOp 12 november overleed Leon Meukens (77), de weduwnaar van de in 1994 gestorven Godelieve Stouten. Hij woonde in Hechtel-Eksel maar was afkomstig uit Beverlo. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Mathieu Peeters overleden

Vrijdag 17 november 2023
Hechtel-Eksel - Mathieu Peeters overledenWoensdag is Mathieu Peeters overleden, de weduwnaar van de in 1987 gestorven Denise Baeten. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vermist meisje (14) teruggevonden

Vrijdag 17 november 2023
Het 14-jarige meisje uit Genk, dat als sinds 23 oktober vermist was, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus, dat geen details geeft.

Staking De Lijn breidt uit

Vrijdag 17 november 2023
Hechtel-Eksel - Staking De Lijn breidt uitZoomDe spontane staking die deze ochtend in de stelplaats van Beverlo uitbrak, krijgt navolging in Sint-Truiden, Winterslag en Hasselt. Er is hinder op verschillende lijnen in Limburg. Het is best de app of website van De Lijn te controleren vooraleer je een busreis plant.

De eerste maal in de geschiedenis?

Donderdag 16 november 2023
Om over na te denken
Niet te geloven en toch waar: een partijvoorzitter moet bij een therapeut sessies volgen over de impact van woorden en taalgebruik.
Dat is, voor zover wij weten, nog nooit eerder in de Belgische geschiedenis vertoond.
Het is maar dat je 't weet
De vergunning voor gebruik van het omstreden product glyfosaat is vandaag door de expertencommissie van de EU met tien jaar verlengd. Het actieve bestanddeel van verschillende onkruidverdelgers moet niet als kankerverwekkend of hormoonverstorend worden beschouwd, zegt de Commissie. In België is het gebruik van glyfosaat door particulieren hoe dan ook verboden; landbouwers en tuinders mogen het dan weer wel gebruiken.

Serval ontsnapt in Ned. Limburg

Donderdag 16 november 2023
Hechtel-Eksel - Serval ontsnapt in Ned. LimburgZoomIn het Nederlands-Limburgse Herkenbosch is een serval ontsnapt, een soort tijgerkat met opvallend lange poten. Een serval is kleiner dan een tijger maar groter dan een kat. Hij leeft normaliter op de Afrikaanse savanne. Het zijn jachtdieren, zoals alle katachtigen. De serval ontsnapte uit een particulier dierenverblijf.
Het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen heeft momenteel een paar servals in de verblijven. In ons land is het namelijk verboden om het dier te houden, in tegenstelling tot in Nederland, Duitsland en Frankrijk. (Foto NHC)
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse Rijkswaterstaat voert komend weekend geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A76 ter hoogte van knooppunt Kerensheide. Hierdoor is de E314/A76 tussen oprit Maasmechelen (33) en knooppunt Kerensheide in de richting van Heerlen afgesloten van vrijdag 17 november 21.00u tot maandag 20 november 06.00u. Houd door omleidingen - via Maaseik of Lanaken - rekening met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Als de kraanvogels voorbijtrekken...

Donderdag 16 november 2023
Hechtel-Eksel - Als de kraanvogels voorbijtrekken...Zoom...dan nadert de winter. De voorbije dagen is de wintertrek van de kraanvogels op gang gekomen. Aanvankelijk trekken ze naar het Franse Lac du Der, waar men komend weekend tienduizenden vogels zal kunnen waarnemen. En daarna gaat het verder, richting zuiden. (Foto Josh Vandijck)

Frieten gaan weer duurder worden...

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
(...en goedkoper worden ze nooit:)
"Heel wat West-Vlaamse aardappelboeren zitten met de handen in het haar door de overvloedige regen van de afgelopen dagen. Sommige boeren hebben het al opgegeven nog voor het jaareinde te rooien. Als het voor de jaarwisseling nog vriest, is alles wat in de grond zit verloren."
                                                                                      (De Tijd)
Vandaag gelezen
"Men kan niet simpelweg blijven beweren dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen glyfosaat en de ziekte van Parkinson. Er is te veel onderzoek dat in die richting wijst en dat zou moeten aanleiding geven tot een verbod op gebruik van het middel."
Neuroloog Patrick Santens van UZ Gent/UGent over het al dan niet verlengen van de vergunning voor het gebruik van glyfosaat (lees Round-Up) in de EU. De experts beslissen daar morgen over.

Dag van de Wetenschap in UHasselt

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Dag van de Wetenschap in UHasseltZoomNaar aanleiding van de 50ste verjaardag van Universiteit Hasselt, organiseert men daar dit jaar een XL-editie van de Dag van de Wetenschap op de campus in Diepenbeek.
Zondag 26 november ontdekken bezoekers langs een uitgestippeld parcours op de universitaire campus (4km) ál het onderzoek van onze verschillende instituten en onderzoekscentra. Meer dan 200 onderzoekers staan klaar om bezoekers te ontvangen voor proefjes, workshops, lezingen, rondleidingen en veel meer. Er is een (…) Het hele nieuwsbericht

Kan gebeuren

Woensdag 15 november 2023
Zomaar even tussendoor
Een vrachtvliegtuig dat vorige week donderdag onderweg was van New York naar Luik, heeft rechtsomkeer moeten maken omdat een paard was ontsnapt in het laadruim. Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News.

Meer op reis

Woensdag 15 november 2023
Het is maar dat je 't weet
In het tweede kwartaal van dit jaar werd een recordaantal van 5.770.000 reizen gemaakt in België of naar het buitenland. Het aantal reizen is met 4,2% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019, het vorige recordjaar. In het tweede kwartaal vonden er 1,48 miljoen binnenlandse reizen en 4,29 miljoen buitenlandse reizen plaats. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2019 betekende dit een stijging van 5,1% voor de binnenlandse en van 3,9% voor de buitenlandse reizen. (Statbel)

Een op acht leeft in kansarmoede

Woensdag 15 november 2023
Vandaag gelezen
Momenteel leeft één op de acht Belgen in kansarmoede. Die verhouding blijft al jaren min of meer onveranderd. Maar achter dat cijfer schuilt er nog een ander, en dat doet misschien nog meer slikken. Want mocht de sociale zekerheid niet bestaan, zouden zelfs vier op de tien Belgen in armoede leven. (Visie)
Het is maar dat je 't weet
De bever zet zijn opmars in Limburg verder. Volgens een schatting telt de provincie nu ongeveer 220 bevers. Het zuiden van de provincie is minder populair bij die dieren. 

Woninginbraak in Vanderheydenweg

Dinsdag 14 november 2023
Hechtel-Eksel - Woninginbraak in Vanderheydenweg
Gisterenavond verschaften dieven zich ioegang tot een woning aan de Vanderheydenweg. Volgens de benadeelde kan het verlies oplopen tot 3.000 euro.

Drogere intermezzo's

Dinsdag 14 november 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Drogere intermezzo'sHet wordt de komende dagen wat minder nat, maar geheel droog wordt het nog niet. Ondanks drukstijgingen is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om hier en daar een bui te laten ontstaan. Donderdag gaat het in de late namiddag of avond regenen en vrijdag vallen er enkele buien. Ook in het weekend staat er regen op het programma, maar het zal niet de hele dag regenen. We krijgen tussendoor wat drogere intermezzo's.
Vandaag overheersen de wolken in de namiddag en zijn er perioden met regen. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 14 november 2023
Hechtel-Eksel - Zonder woorden...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de weekends van 17 en 24 november opnieuw de terreinen van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de reinigingswerken geldt een parkeerverbod.
In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november zijn de volgende parkings aan de beurt: Tongeren, Hasselt, Halen en Beringen. Het weekend erop volgen de parkings in Maasmechelen, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen.
Hechtel-Eksel - NWC-dames winnen Ardèche-kajakmarathonZoomGisteren ging op de Ardèche in Frankrijk de jaarlijkse internationale kajakmarathon door, met start in Vallon-Pont-d’Arc en aankomst in Saint-Martin-d’Ardèche, over een afstand van 36 km. Deze befaamde riviermarathon wordt gehouden met een massastart waarbij 480 boten samen van start gingen. De NWC-dames Hermien Peters en Amber Van Broekhoven wonnen in de categorie dames K2 hun wedstrijd in een tijd van 1u51’39” en mochten een mooi prijzengeld in ontvangst nemen. (…) Het hele nieuwsbericht
NWC-dames winnen Ardèche-kajakmarathon
Zoom

Winst en verlies bij HE-voc

Zondag 12 november 2023
Hechtel-Eksel - Winst en verlies bij HE-vocEen wisselend weekend voor wat betreft het volleybal in onze gemeente. De Heren A van HE-voc gingen deze namiddag bij Riemst winnen met 1-3. De Dames A wonnen met 3-1 van Peer. De overige uitslagen:
- Dames B (promo 2) HE-VOC - Geetbets 0-3
- Dames C (promo 4) HE-VOC - Ellikom 3-0
- Dames D (promo 4) HE-VOC - Beringen 0-3
- Heren B (promo 3) HE-VOC - Diepenbeek 1-3
De U15 verloren met 0-4 van Beverlo.

Eksel B wint van KFC Hamont 99 B

Zondag 12 november 2023
Hechtel-Eksel - Eksel B wint van KFC Hamont 99 BIn Vierde Provinciale heeft FC Eksel B thuis met 3-0 gewonnen van KFC Hamont 99 B.

Damesvoetbal: winst voor Ekselle

Zaterdag 11 november 2023
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: winst voor EkselleIn de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Exelle thuis gewonnen. Tegen Wiemesmeer werd het 5-1. Voor Eksel zorgden Faline Ceyssens(4) en Isabelle De Volder voor de doelpunten. Exelle heeft na 4 wedstrijden 6 punten.

Kattenbos verliest van Hechtel

Zaterdag 11 november 2023
Hechtel-Eksel - Kattenbos verliest van HechtelKattenbos heeft vanavond thuis met 2-4 verloren van KFC Hechtel. Voor de Duinenjongens scoorden Jarno Boonaerts, Noah Van Wijmeersch, Gijs Hendriks en een eigen doelpunt van de thuisploeg. Hechtel staat tweede in de stand mei 22 punten.

KFC Eksel verliest van Diest

Zaterdag 11 november 2023
Hechtel-Eksel - KFC Eksel verliest van DiestOok na vanavond is het wachten op een eerste zege voor KFC Eksel. Tegen en in Diest, voorlaatste in de stand, werd het 3-1. De ruststand was 1-1. Voor KFC Eksel scoorde Beyen.

Echt herfstweer

Zaterdag 11 november 2023
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Echt herfstweerZoomDe overvloedige regen van de voorbije week lijkt achter de rug. Vandaag kwam de zon al regelmatig piepen. Ook voor de komende dagen blijft het wisselvallig met veel wolken, een streepje zon en kans op buien, echt herfstweer dus. Gust Ischen kon alvast deze avond genieten van alweer een mooie zonsondergang. 

Hoor de wind waait...

Vrijdag 10 november 2023
Hechtel-Eksel - Hoor de wind waait...Zoom...door de bomen. Zou de goede Sint wel komen? Dat is de spannende vraag voor veel kinderen. Want als alles goed gaat, zal Sinterklaas dit weekend op vele plaatsen feestelijk op bezoek komen, wind of geen wind! (Tekening Dirk Van Bun)

Dieven van Range Rovers veroordeeld

Vrijdag 10 november 2023
Hechtel-Eksel - Dieven van Range Rovers veroordeeldDe rechter in Hasselt heeft vandaag twee broers veroordeeld voor de diefstal van Range Rovers. De oudste kreeg 40 maanden cel, de andere 37 maanden. De dieven sloegen onder meer toe in Beringen, Hechtel-Eksel, Oudsbergen en Pelt. PG)

Opgelet voor drukjachten

Vrijdag 10 november 2023
Hechtel-Eksel - Opgelet voor drukjachtenZoomOp 11 november 2023 wordt er een drukjacht georganiseerd in Koersel. De organisatoren wensen hiervoor een gedeelte van de fietspaden af te sluiten en waarschuwingsborden voor de drukjachten te plaatsen om te vermijden dat er wandelaars of fietsers zich in de jachtzone begeven. Het gaat om het gebied tussen de Leemstraat en de Bosstraat. Let op de waarschuwingsborden! Er zijn ook nog drukjachten gepland op 9 december 2023, 30 december 2023 en 27 januari 2024.

Wees eerlijk over uw huis

Donderdag 9 november 2023
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Wees eerlijk over uw huisSommige huizen hebben geheimen die alleen de bewoner kent. De bewoner, waar het hier over gaat, wist dat het huis dat hij al tien jaar bewoonde verzakkingen vertoonde door de kanteling van de vloerplaat. Hij kon het echter verkopen voor 395.000 euro.
De nieuwe eigenaar stelde al kort na zijn intrede vast dat de woning niet deugde en eiste voor de rechtbank terugbetaling van de koopprijs. Ten onrechte, vond de verkoper, want het koopcontract bepaalde dat de koper zelf moest opdraaien voor verborgen gebreken (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg sterkste tegelwipregio

Donderdag 9 november 2023
Vlaanderen heeft tijdens het allereerste Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen bijna 3 miljoen tegels ‘gewipt’ of omgerekend bijna 300.000 m² onthard. Limburg is de sterkste regio, met het hoogste aantal gewipte tegels per 1000 inwoners in drie Limburgse gemeenten: Genk, Maasmechelen en Lummen. Brugge spant de kroon in absolute cijfers, met 374.686 uitgebroken tegels. Ambassadeur van de campagne, presentator Bartel van Riet, reikte de prijzen vandaag uit in Lummen. De wedstrijd, die werd (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede dag van de treinstaking

Donderdag 9 november 2023
Hechtel-Eksel - Tweede dag van de treinstakingZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
De Sittardse cabaretier Cyrille Niël heeft voor zijn theaterprogramma ‘Op zuik nao get gelök’ het Limburgs volkslied hertaald, zoals dat heet. Hij gaat dat nummer nu ook uitbrengen. "Ik wilde een versie maken die meer van nu is en waarin bezongen wordt wat ons op de dag van vandaag verbindt in Limburg", zo vertelt de cabaretier. "Veel mensen herkennen zich ook niet in het lied uit 1909. Neem nu de passage 'Waar de hoorn des herders schalt', ik ben nu 50 maar (…) Het hele nieuwsbericht

Kopzorgen om diabetes?

Woensdag 8 november 2023
Gezondheid
Naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag lanceert de Diabetes Liga een wetenschappelijk gevalideerde ‘Diabetes distress-test’. Wie diabetes heeft, partners of ouders van tieners met diabetes, kan die test invullen op www.diabetes.be/kopzorgen en krijgt nadien een persoonlijke ‘Diabetes distress-score’. Die score geeft aan hoeveel kopzorgen diabetes met zich mee brengt en hoe zwaar de aandoening mentaal op het gemoed weegt. Wie een verhoogde score kent, krijgt tips en doorverwijzingen naar gepaste hulp.
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de haven van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Eindhoven Airport stopt vanaf 2026 met commerciële privévluchten. Dat is één van de maatregelen die de luchthaven neemt om in 2030 de doelstelling te halen van 30 procent minder geluidsoverlast en CO₂-uitstoot ten opzichte van 2019. In totaal gaat Eindhoven Airport 1.000 van de 1.560 jaarlijks beschikbare slots voor privévluchten schrappen, waarmee ook het maximale aantal jaarlijkse vluchten wordt ingeperkt tot 40.500.
Privévliegtuigverkeer is buitenproportioneel vervuilend, zelfs in vergelijking met regulier vliegtuigverkeer. Volgens onderzoek van het "Eindhovens Dagblad" duren twee op de vijf privévluchten via Eindhoven korter dan een uur.

40 extra stuwtjes tegen droogte

Dinsdag 7 november 2023
Hechtel-Eksel - 40 extra stuwtjes tegen droogteZoomOpnieuw is er provinciale subsidie uit het Droogte Innovatie Fonds (DIF) voor boeren die stuwen in grachten plaatsen om te kijken of ze hun akkers op die manier beter kunnen beschermen tegen droogte. Met zo'n stuw krijgt het water meer tijd om in de grond te sijpelen. Zo zouden boeren hun akker minder vaak moeten besproeien met grondwater of met opgepompt water uit waterlopen. In een eerste fase kregen in het kader van het "Bocholt Stuwt"-project al 22 stuwtjes financiële steun. De (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de Vlaamse politiek...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Dalende verkoop in detailhandel

Maandag 6 november 2023
Het is maar dat je 't weet
De verkoop in de detailhandel, met uitzondering van de brandstoffen, daalde met 7,3 procent ten opzichte van september 2022. De verkoop in de sector textiel, kleding, schoeisel en lederwaren in gespecialiseerde winkels daalde zelfs met 14,5 procent. (Statbel)
Vandaag start de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025 procent kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. Bij de vorige oproep dienden 236 landbouwers een aanvraag in. Daarbij waren er 47 uit Limburg. (Bron: TVL)

Help! Mijn kind gebruikt drugs!

Zondag 5 november 2023
Het is maar dat je 't weet
Integra organiseert op maandag 20 november van 19 tot 21u een infoavond voor ouders die nood hebben aan informatie over het gebruik van drugs bij hun kind. Die infoavond vindt plaats in Pelt. Inschrijven is noodzakelijk en kan via kelly.jacobs[!]integra-limburg.be of via 011 64 78 11.
Integra ontstond dit jaar uit een fusie van zorGGroep Zin (voorheen CAD Limburg en VGGZ), het centrum voor geestelijke gezondheidszorg DAGG en het centrum voor psychosociale revalidatie Validag.  
Dinsdag vertrekt een Belgische delegatie naar Cyprus om er deel te nemen aan de WIKF Continental Cup karate. Karateclub KCAR uit Eksel, Peer en Pelt vaardigt maar liefst 11 atleten af om deel te nemen aan het tornooi dat van 10 tot 12 november plaatsvindt in de Cypriotische stad Paphos.
Zita Weltens, Amber Oyen, Jari Rovers en Daphne Kuipers uit Hechtel-Eksel, Lotte Tjoens, Sem Tjoens, Sidney Van Herreweghe en Laura Sikorski uit Peer, Gies Leynen en Jolien Fransen uit Pelt en Jula Ruysen uit Genk zullen er strijden voor een Europese titel WIKF in de onderdelen Kata, Kumite en Tanto Dori. Met verschillende podia op het afgelopen WK in Denemarken zijn ook dit jaar de verwachtingen en de ambities weer torenhoog! Karateclub KCAR
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het blijft wisselvallig en winderigDe herfst laat zich op korte en lange termijn nog steeds goed voelen. Er staat flink wat wind en het is erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Er zijn echter ook droge momenten met wat zon, daar moeten we zeker van profiteren. De temperaturen blijven constant en liggen meestal rond 12 graden. Er is nog geen nachtvorst in het verschiet.
Vandaag domineren wolkenvelden en na wat regen in de ochtend wisselen droge perioden af met buien. Er staat een stevige zuidwestenwind met (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - HE-voc Heren A wint van HE-voc Heren B In het volleybal staat dit weekend de beker van Limburg op het programma. Bij de Heren moest de A-ploeg van HE-voc het opnemen tegen de eigen B-ploeg. De A-ploeg won met 3-0. Bij de dames trok de tweedeprovincialer naar Opglabbeek dat uitkomt in 4de provinciale. HE-voc won met 0-3.

KFC Hechtel speelt gelijk tegen Elen

Zaterdag 4 november 2023
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel speelt gelijk tegen ElenKFC Hechtel is, thuis tegen Standard Elen, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Na tien wedstrijden staat KFC Hechtel tweede in de stand met 19 punten, vier minder dan Lindelhoeven VV

Eksel verliest van FC Turnhout

Zaterdag 4 november 2023
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van FC TurnhoutKFC Eksel is bij FC Turnhout gaan verliezen met 5-0. KFC Eksel slikte dit seizoen al 49 tegendoelpunten. Na tien wedstrijden heeft Eksel één punt. Zaterdag speelt KFC Eksel uit bij Diest.

Paula Put overleden

Vrijdag 3 november 2023
Hechtel-Eksel - Paula Put overledenOp 30 oktober is Paula Put overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Jef Verrezen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Nieuwe vennootscap: TBWW

Vrijdag 3 november 2023
Thijs (31) en Joseph Bollen (63), beiden uit Hechel-Eksel, hebben de besloten vennootschap TBWW opgericht met zetel aan de Kruisstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer las-en montagewerken, het optrekken en afbreken van steigers en werkplatforms, rioleringswerken en het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van tuinen, parken en recreatieterreinen.

Noorderhartziekenhuis breidt uit

Vrijdag 3 november 2023
Gezondheid
Hechtel-Eksel - Noorderhartziekenhuis breidt uitZoomMaandag starten de werken voor de bouw van het nieuwe revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op het terrein van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt.
"De aannemer zal eerst aan de slag gaan met het kappen van berkenbomen en het afbreken van de schapenstallen op de site. Daarna starten de grondwerken voor de uitbreiding van de personeelsparking. Verwacht wordt dat de grondwerken van de nieuwbouwprojecten begin 2024 zullen starten,” zegt algemeen directeur Hans Ramaekers. (Foto Jens Veraa)

Treinen rijden minder snel

Donderdag 2 november 2023
Hechtel-Eksel - Treinen rijden minder snelVanwege de storm rijden de treinen momenteel - en zeker tot 20u - aan een snelheid die 20km/u lager ligt dan normaal. Dat meldt Infrabel.

Diabetes-infobeurs op 14 november

Donderdag 2 november 2023
Gezondheid
Op dinsdag 14 november organiseren het diabetesteam van Noorderhart Mariaziekenhuis, de Overpeltse sportdienst, de Diabetesliga Noord-Limburg en de Eerstelijnszone Noord-Limburg ter gelegenheid van Werelddiabetesdag een gezamenlijke diabetes infobeurs in het ziekenhuis.
Het evenement wil mensen bewust maken van hoe ze diabetes kunnen voorkomen, gezond kunnen bewegen, goed kunnen eten en hun levensstijl kunnen verbeteren. Ook worden de nieuwste technologieën voor diabetes getoond. De (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf, wildernis geschiedenis

Donderdag 2 november 2023
Nieuwe boeken
Hechtel-Eksel - Wolf, wildernis geschiedenisZoomDe wolf is al enkele jaren terug in ons midden en een roedel heeft zich al goed ingeburgerd op de Limburgse heide en geniet van de relatieve rust in Bosland en op het uitgestrekte militair domein van het Kamp van Beverlo. De afstammelingen van Naya zoeken een weg in de rest van Vlaanderen of in de buurlanden. Welkom Wolf is een organisatie die het leven van de wolven op de voet volgt maar de wolf is niet voor iedereen even welkom. De wolf heeft al eeuwen lang een slechte reputatie. In (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootshap: CredoBuild

Woensdag 1 november 2023
Glenn Claes en Eline Vaes, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap CredoBuild opgericht met zetel aan De Heerdgang. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, isolatiewerkzaamheden en elektrotechnische installatiewerken.

Nieuwe vennootschap: JC Reno

Woensdag 1 november 2023
Jeroen Camps (29) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap JC Reno opgericht met zetel aan de Sint-Lambertusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, loodgieterswerk, stukadoorswerk, de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én isolatiewerkzaamheden.

Daar is de storm

Woensdag 1 november 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Daar is de stormDe meest recente weerkaarten zien stormweer op donderdag. De kans dat het inderdaad tot een herfststorm komt, is vrij groot. Windstoten van boven 80 km/u zijn mogelijk in onze provincie en er komt een harde wind te staan. Echt stormweer zal beperkt blijven tot de Noordzee, maar dat het hard of zelfs heel hard gaat waaien, staat nu al buiten kijf.
Vandaag overheersen wolkenvelden in de ochtend. Op een lokaal drupje regen na, is het wel meestal droog. Na de middag komen er echter buien vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel