Het overige nieuws

Francine Van Elsacker overleden

Zondag 31 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Francine Van Elsacker overleden
Op 15 oktober overleed Francine Van Elsacker, de echtgenote van Marcel Heeren. Zij was 70 jaar. Het afscheid vond op 20 oktober plaats.

Turkse FC - Park Houthalen 0-2

Zondag 31 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Turkse FC - Park Houthalen 0-2Park Houthalen is vanmiddag met 0-2 gaan winnen op het veld van Turkse FC.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Diepenbeek B 4-2Eendracht Houthalen heeft FC Diepenbeek B puntenloos naar huis gestuurd. Het won met 4-2.

KFC Helson klopt Herkol SV

Zaterdag 30 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - KFC Helson klopt Herkol SVKFC Helson Helchteren heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Herkol SV. Het won met 2-1. Voor Helson scoorden Van Den Dungen en Agten. Voor Herkol keeper Scheepers ide een vrije trap binnenschoot.

Houthalen VV verslaat Kattenbos

Zaterdag 30 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat KattenbosHouthalen VV is vanavond gaan winnen op het veld van Kattenbos Sport. Uitslag: 0-4.

Vier chauffeurs onder invloed

Zaterdag 30 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Heusden-Zolder betrapte de politie vier bestuurders onder invloed. Drie van hen hadden te diep in het glas gekeken, de andere had drugs gebruikt. Het rijbewijs van de betrokkenen is in ingetrokken.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Twillie

Zaterdag 30 oktober 2021
Evi Fontaine uit Houthalen-Helchteren en Alexandru Dragos Sanda uit Beringen hebben de besloten vennootschap Twillie opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in computers, audio- en videoapparatuur, elektrische huishoudapparaten en geschenkartikelen.
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Zdzislaw Kalebka overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Zdzislaw Kalebka overledenIn Houthalen-Helchteren is op 20 oktober Zdzislaw Kalebka overleden, de weduwnaar van Elzbieta Walczak. Hij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Fietser (76) bezwijkt na ongeval

Vrijdag 29 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag is in het ziekenhuis in Genk de fietser bezweken aan de verwondingen die hij gisteren opliep bij een aanrijding met een auto op de Molenweg in Zonhoven. Het slachtoffer is Richard Pluymers (76) uit Zonhoven.

Alpha 11 Belgium failliet

Vrijdag 29 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank heeft Alpha 11 Belgium gevestigd aan de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Op 27 november worden de schuldvorderingen neergelegd.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Voorwaardelijke straf voor drugsdealerDe rechtbank heeft een 60-jarige man uit Heusden-Zolder tot 20 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor het dealen van drugs. De man kreeg ook een boete van 4.000 euro. De man liep eerder al meerdere veroordelingen op.

Man (76) in levensgevaar

Donderdag 28 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven is een 76-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij geraakt werd door een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Twintigjarige gewond bij botsing

Woensdag 27 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven botsten vanmorgen rond 7 uur twee auto's. Daarbij raakte een twintigjarige uit Genk gewond.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Echtpaar Geypens - Mertens overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Echtpaar Geypens - Mertens overledenZondag is Charles Geypens overleden, maandag zijn echtgenote Godelieve Mertens. Hij was 85 jaar, zij 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Willems overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Willems overledenMaandag is Jef Willems overleden, de echtgenoot van Anny Decraecker. Hij was 91 jaar en afkomstig van Overrepen. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Berg-Ketsingen in Tongeren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in Uitvaartzorg De Linde in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Houthalen-Helchteren - Politiezone Carma ten strijde tegen radicaliseringDe politiezone Carma krijgt 60.000 euro van Vlaanderen om in de vier gemeenten van de zone een project uit te werken dat radicalisering op sociale media tegengaat. Met dat doel zal onder meer software worden ontwikkeld om extreme standpunten en haatberichten online in kaart te brengen. Tegelijk willen de vier gemeenten positieve en verbindende boodschappen brengen als tegengewicht voor polarisering en radicalisering.
"De bedoeling is dat we de sociale media opvolgen. Dat kan met een tool zijn, (…) Het hele nieuwsbericht
Ine Sijbers (31) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Dierenartsenpraktijk Potig, verkort DAP Potig, opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Pruimelaarstraat.

Miel Driesmans overleden

Maandag 25 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Miel Driesmans overledenGisteren is Miel Driesmans overleden, de echtgenoot van Mariette Schraepen. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (18.30-19u) in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietsster (29) geraakt door auto

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kludweg in Zonhoven is vanmorgen een 29-jarige fietsster geraakt door een auto. Zij werd daarbij gewond.

108 hardrijders betrapt

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn 108 hardrijders geverbaliseerd. Zes bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Bij de controles is ook een luchtdrukpistool in beslag genomen.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Houthalen - Doornik 31-19In heren eerste nationale van het handbal heeft Houthalen Doornik verslagen met 31-19. Komend weekend moet Houthalen op bezoek bij leider Eupen.

KRC Peer - Park Houthalen 2-1

Zondag 24 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - KRC Peer - Park Houthalen 2-1KRC Peer heeft Park Houthalen geklopt met 3-1. Aan de rust was de stand 0-1. Mennes van KRC Peer pakte een rode kaart.
Op de Kazernelaan raakten deze namiddag rond 13.30 uur een auto en een 17-jarige bromfietser uit de gemeente in een aanrijding betrokken. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Auto rijdt tegen bloembakken

Zondag 24 oktober 2021
In de Edelweisstraat is gisterenavond rond 23.45 uur een auto tegen enkele bloembakken gereden. Een 61-jarige vrouw uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Eendracht verliest bij Zutendaal BIn Vierde Provinciale heeft Zutendaal VV B vandaag Eendracht Houthalen verslagen met 3-2.

Houthalen VV verslaat Peer SV

Zondag 24 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verslaat Peer SVIn Derde Provinciale heeft Houthalen VV de maat genomen van Peer SV: 4-1.

Helson klopt Mechelen-aan-de-Maas

Zondag 24 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Mechelen-aan-de-MaasKFC Helson is bij E. Mechelen a/d Maas gaan winnen met 1-3.
In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft Mini Star Houthalen Bor.Gingelom verslagen. Uitslag: 4-7.

Houthalen LB B wint derby

Zondag 24 oktober 2021
In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft Houthalen LB Bd e derby tegen Houthalen Utd gewonnen. Uitslag: 6-5.
In eerste provinciale van het zaalvoetbal heeft La Cantina Houthalen verloren van Yellow Red Boys Hasselt. Uitslag: 7-3.

La Baracca - Grâce-Hollogne 2-2

Zaterdag 23 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - La Baracca - Grâce-Hollogne 2-2In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen thuis gelijkgespeeld tegen Grâce-Hollogne. Uitslag: 2-2.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Zestiger had relatie met minderjarigeVier jaar cel. Die straf kreeg een zestiger uit Zonhoven omdat hij misbruik maakte van een meisje vanaf haar zestiende. De man voerde aan dat hij maar seks met haar had toen zij achttien was. De twee leerden mekaar kennen bij een ruiterclub. Aan de ouders van het meisje moet de man 3.000 euro schadevergoeding betalen.(PG)

Alice Engelen overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Alice Engelen overledenDinsdag is Alice Engelen overleden, de echtgenote van Michel Timmermans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Tadeusz Cycon overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Tadeusz Cycon overledenOp 14 oktober is Tadeusz Cycon overleden, de echtgenoot van Monica Fiedorowicz. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meulenberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Houthalen-Helchteren - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Woninginbraak mislukt

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven probeerden binnen te dringen in een woning op 't Zant in Zonhoven. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Gedrogeerde ontvlucht controle

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zaterdag een twintiger uit Heusden-Zolder klemgereden die een controle was ontvlucht. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. De auto van de man is in beslag genomen en hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.

310 bestuurders te snel

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn het voorbije weekend 310 hardrijders geverbaliseerd. Aan de controleposten passeerden 2.762 voertuigen. Eén bestuurder reed 100 km per uur op een plaats waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km per uur.
In dames eerste landelijke va het basketbal heeft Houthalen met 59-67 verloren van Willebroek. Quarters: 17-15, 15-15 (32-30), 12-23 (44-53), 15-14.

V.Lommel - Houthalen VV 2-1

Zondag 17 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - V.Lommel -  Houthalen VV  2-1Houthalen VV is bij Verbroedering Lommel gaan verliezen met 2-1.
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - Racing Boxberg B  6-4Eendracht Houthalen heeft de drie punten thuis gehouden tegen Racing Boxberg B. Uitslag: 6-4.

FC Helson klopt Alken

Zaterdag 16 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson klopt AlkenFC Helson heeft vanavond thuis FC Alken A verslagen. Het werd 5-0.

Park Houthalen - RC Reppel 3-0

Zaterdag 16 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - RC Reppel 3-0Park Houthalen heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Uitslag: 3-0. UPDATE Een wedstrijdverslag van Park:
Amper na twee minuten was het ei zo na 1-0 maar de deklat besliste anders op een schot van Joeri Op de Locht. Zeven minuten later kwam dan toch de openingstreffer via een kopbal van Jarno Boonaerts. Ondanks dat Park de hele eerste helft de betere ploeg was, morste het met kansen zodat we met een magere 1-0 stand de rust (…) Het hele nieuwsbericht

La Baracca verslaat FP Aarschot

Zaterdag 16 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - La Baracca verslaat FP AarschotIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen FP Aarschot geklopt. Uitslag: 4-8.

Maria Kesters overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Kesters overledenWoensdag is Maria Kesters overleden, de weduwe van Marcel Van Elsacker. Zij was 92 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begoerting: maandag (18.30-19 uur).

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Installateur failliet verklaard

Donderdag 14 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft installateur Kevin Wautraerts uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 november ingediend worden.

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Vermoedelijk geen buit bij inbraak

Donderdag 14 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Wellekensveldweg in Zonhoven. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets verdwenen.

Fietsster (76) gewond bij aanrijding

Donderdag 14 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 76-jarige fietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Kriekelstraat in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Twee ongevallen in half uur tijd

Donderdag 14 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Twee ongevallen in half uur tijdZoomIn de Brelaarstraat is een 49-jarige voetgangster uit de gemeente gewond geraakt toen zij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisteren rond 19.50 uur. Op de Grote Baan kwam het gisteren rond 19.25 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 49-jarige vrouw uit Lommel raakte daarbij gewond.

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Elisa Paredis overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Elisa Paredis overledenGisteren overleed Elisa Paredis (91), de weduwe van Jan Smeets. Zij woonde vroeger in Meeuwen en was afkomstig van Helchteren. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Hasselt. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Korbeek-Lo. Begroeting: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Betrapt op gsm-gebruik aan het stuur

Woensdag 13 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle in Zonhoven zijn gisteren zes chauffeurs beboet omdat zij gebruik maakten van hun gsm aan het stuur. De politie trok ook het rijbewijs van een bestuurder in die onder invloed was van drugs.

Inbraken op drie plaatsen

Woensdag 13 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
n Zonhoven zijn drie inbraken gepleegd. De daders sloegen toe op de Beverzakstraat, de Korenmolmenweg en de Bokrijkseweg. Zij wisten onder meer beslag te leggen op geld.

De Belgische Kolenslag

Woensdag 13 oktober 2021
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - De Belgische KolenslagZoomOver de geschiedenis van de mijnen is al veel geschreven maar ook veel nog niet. Wie interesse heeft in de achtergrond van ons mijnverleden moet zeker het boek 'De Belgische Kolenslag (1944-1951): het mirakel dat er geen was', lezen. Archivaris Guy Coppieters, verbonden aan het Algemeen Rijksarchief, herwerkte voor de reeks Studies in Belgian History het doctoraat dat hij in 2017 succesvol verdedigde. Het boek laat zich samenvatten in drie begrippen: steenkool, staat en strijd. Tegelijk komen (…) Het hele nieuwsbericht

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Maria Hermans overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Maria Hermans overledenOp 7 oktober is Maria Hermans overleden, de weduwe van de in 1996 overleden Julien Kelchtermans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Achterstallige belastingen geind

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles in Heusden-Zolder zijn vandaag voor 5.700 euro achterstallige verkeersbelasting en boetes geïnd. Het betrof een actie van de politie en de Vlaamse belastingsdienst.

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Houthalen-Helchteren - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Matras in brand door gsm

Dinsdag 12 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3 uur vatte een matras vuur in een appartement aan de Beringersteenweg in Zonhoven. De brand werd werd veroorzaakt door een gsm die aan het opladen was en op de matras lag.

Jef Vanvenckenray overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Vanvenckenray overledenZaterdag is Jef Vanvenckenray overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Politie betrapt 208 laagvliegers

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij controles in Zonhoven zijn het voorbije weekend 208 hardrijders betrapt. De controles vonden onder meer plaats op de N74 en de Halveweg.

Fietsster (60) gewond bij ongeval

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 60-jarige fietsster is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Molenweg in Zonhoven. Het ongeval gebeurde vanmorgen.

Materialen gestolen uit container

Maandag 11 oktober 2021
Uit een werfcontainer in de gemeente werden allerlei materialen gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Magda Houben overleden

Maandag 11 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Magda Houben overledenOp 5 oktober overleed Magda Houben, de weduwe van Albert Coulie. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht
In derde nationale dames C van het volleybal heeft Helchteren met 3-0 verloren van Roveka Stevoort. Sets: 25-12, 25-8, 25-22.
Afgelopen week waren er in Peer drie “close encounters” tussen mensen en wolven. Dat meldt het Peerse onafhankelijke gemeenteraadslid Peter Smeets. "In Wijchmaal konden twee groepen fietsende schoolgaande jongeren een wolf van nabij aanschouwen, in Grote-Brogel was een oudere dame de gelukkige," aldus Smeets. "In de drie gevallen maakten de wolven zich snel uit de voeten en vertoonden ze geen enkele vorm van agressief gedrag naar de mensen, net zomin ze dit deden tijdens mijn ontmoeting met hen in het voorjaar. Naar vee toe, dat ze wel als prooi beschouwen, is dit evenwel anders. We moeten daarom maximaal inzetten op het beschermen van kwetsbare dieren en ondoordachte maatregelen zijn absoluut te vermijden, gezien ze een averechts effect blijken te hebben en vaak ook illegaal zijn."
Houthalen-Helchteren - Kaulille verliest van Houthalen VVHouthalen VV heeft vandaag Kaullie verslagen met 1-0.

Zonhoven Utd - Helson 1-1

Zondag 10 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Zonhoven Utd - Helson 1-1Helson Helchteren is op het veld van Zonhoven United niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

Bokrijk - Eendracht Houthalen 6-4

Zondag 10 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Bokrijk - Eendracht Houthalen 6-4Bokrijk Sport heeft de drie punten thuis gehouden tegen Eendracht Houthalen. Uitslag: 6-4.

La Baracca klopt Inter Hoei

Zaterdag 9 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - La Baracca klopt Inter HoeiIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen Inter Hoei verslagen. Uitslag: 8-5.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen verliest van Thes Sport BKFC Park Houthalen heeft vanavond met 1-0 verloren op het veld van Thes Sport Tessenderlo B. Zaterdag speelt KFC Park Houthalen thuis tegen RC Reppel.

Verkeerscontrole: 21 boetes

Vrijdag 8 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole in Zonhoven heeft de politie vandaag 21 boetes uitgeschreven, onder meer voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een slagboom aan een overweg en gsm-gebruik aan het stuur.
Houthalen-Helchteren - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Hilda Houben overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Hilda Houben overledenOp 27 september overleed Hilda Houben, de weduwe van Felix Geybels. Zij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
Houthalen-Helchteren - Acht procent te snel tijdens flitsmarathon
Gisteren vond de nationale flitsmarathon plaats. Ook Politie CARMA ging met de flitswagen op pad. Tussen 6 18 uur werden op vijf verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 2.653 voertuigen waarvan 214 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden.

1 dode en 4 gewonden bij ontploffing

Donderdag 7 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - 1 dode en 4 gewonden bij ontploffingZoomEen ontploffing bij het bedrjif Thermo Clean in de Dellestraat in Heusden- Zolder heeft een tragische balans geëist. 1 arbeider, een twintiger uit Heers, is ter plaatse overleden. Vier andere arbeiders raakten lichtgewond en zijn ter observatie overgebracht naar de ziekenhuizen van Heusden-Zolder en Hasselt. De ontploffing deed zich voor nadat een oven oververhit geraakte en de veiligheidsprocedure werd gestart. Daarbij is iets fout gelopen. De hulpdiensten kwamen (…) Het hele nieuwsbericht

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.
Limburgse gemeenten willen de taalvaardigheid van jonge kinderen verbeteren. Ze krijgen daarvoor ondersteuning van de provincie en van de universiteiten van Antwerpen en Leuven. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het gaat om de gemeenten Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Pelt.
Taalachterstand bij kinderen is een problematiek waar heel wat gemeenten in Limburg mee te maken hebben. Zij zijn dan ook vaak met eigen initiatieven gestart om die taalachterstand (…) Het hele nieuwsbericht

Geen gewonden, wel verkeershinder

Woensdag 6 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de vooravond botsten eeen auto, een bestelwagen en een truck op de E314 in Heusden-Zolder. De bestuurders kwamen met de schrik vrij maar het ongeval had wel verkeershinder tot gevolg.

Auto tegen paaltje

Dinsdag 5 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Heuveneindeweg in Zonhoven belandde vanmorgen een auto tegen een paaltje. Een 20-jarige uit Zonhoven raakte daarbij gewond.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

375 hardrijders betrapt

Dinsdag 5 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole in Heusden-Zolder zijn het voorbije weekend 375 laagvliegers betrapt. Aan de controleposten die op vijftien locaties werden uitgezet passeerden nagenoeg 5.000 voertuigen.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Houthalen-Helchteren - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.

Inval in woning

Maandag 4 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vandaag in het kader van een drugsonderzoek een inval gedaan in een woning aan de Bieststraat in Heusden-Zolder. Het parket heeft over de inval nog geen enkele mededeling verstrekt.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Isabel Garcia-Martinez overleden

Maandag 4 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Isabel Garcia-Martinez overledenOp 30 september overleed Isabel Garcia-Martinez. Zij was 55 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Franca Manfredi overleden

Maandag 4 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Franca Manfredi overledenOp 30 september overleed Franca Manfredi, de echtgenote van Karel De Backer. Zij was 71 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

FC Helson heeft nieuwe trainer

Zondag 3 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson heeft nieuwe trainerEersteprovincialer FC Helson heeft een nieuwe trainer. De keuze viel op Cédric Pipeleers die eerder onder meer al aan de slag was bij Zonhoven United en Wellen. Hij volgt Frank Lemmens op.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Sasja - Houthalen 25-23In mannen eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 25-23 van Sasja verloren.

E. Houthalen - HW Zonhoven 1-1

Zondag 3 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - HW Zonhoven 1-1Eendracht Houthalen en Halveweg Zonhoven hebben vanmiddag gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

Park Houthalen - Anadol 2-2

Zondag 3 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - Anadol 2-2Park Houthalen heeft thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Anadol.

SLW Maaseik - Houthalen VV

Zondag 3 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - SLW Maaseik - Houthalen VVHouthalen VV is bij SLW  Maaseik niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.

La Baracca verliest van Wellen

Zondag 3 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - La Baracca verliest van WellenIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van U. Wellen. Uitslag: 9-5.

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

Christiane Kozelj overleden

Zaterdag 2 oktober 2021
Houthalen-Helchteren - Christiane Kozelj overledenOp 30 september is Christiane Kozelj overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost? Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen uitgesproken

Vrijdag 1 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft accountantskantoor Van Eeckhoutte en aannemer Somi, beiden uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 oktober ingediend worden.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen