Het overige nieuws

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Houthalen-Helchteren - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fiets gestolen op Gorisberg

Zondag 27 februari 2022
Gisterennamiddag is een fiets gestolen op de Gorisberg. De fiets stond aan een woning.

Helson wint van Torpedo Hasselt

Zondag 27 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson wint van Torpedo HasseltKFC Helson Helchteren heeft Torpedo Hasselt verslagen met 2-1. 

Houthalen klopt STA Genk B

Zondag 27 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen klopt STA Genk BEendracht Houthalen heeft STA Genk B verslagen met 3-0.

75 winkelpanden staan leeg

Zondag 27 februari 2022
In de gemeente stonden begin dit jaar 75 winkelpanden leeg, op een totaal van 496. Dat was goed voor een totaal van 15,1% leegstand. De gemeente bekleedt daarmee de zevende plaats in de lijst van de Limburgse gemeenten met de meeste leegstand begin 2022. 

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Houthalen VV wint van Lutlommel

Zaterdag 26 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint van LutlommelHouthalen VV heeft vanavond Lutlommel VV verslagen met 3-2.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Aarschot 1-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen thuis met 1-5 verloren van FP Aarschot. La Baracca staat zevende in de stand.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).

G & A failliet verklaard

Vrijdag 25 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren G & A uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 maart ingediend worden.
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Forfaitscore voor Park Houthalen dit weekendPark Houthalen wint de wedstrijd van komende zaterdag tegen Halen met 5-0. Hoe dat komt: Halen gaf forfait.

Eddy Adamczak overleden

Donderdag 24 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Eddy Adamczak overledenMaandag is Eddy Adamczak overleden, de levenspartner van Mia Pauwels. Hij was 66 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Houthalen-Helchteren.
Houthalen-Helchteren - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Digitale meter vat vuur

Woensdag 23 februari 2022
Vanmorgen heeft een onlangs geplaatste digitale meter vuur gevat in een woning aan de Lijsterstraat. Er is minieme schade.

Zes nieuwe spelers voor Helson

Woensdag 23 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Zes nieuwe spelers voor HelsonMet het oog op komend seizoen heeft eersteprovincialer Helson zich versterkt met zes spelers: Verbeeck (Koersel), Mortaziq (Beringen), Florczak (Louwel), Schepmans (Juve Hasselt), Arjah (Berg en Dal) en Janssen (Elen).

Irène Timmers overleden

Woensdag 23 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Irène Timmers overledenZondag is in haar woonst in Helchteren Iréne Timmers overleden, de weduwe van Carlo de Bats. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Jan Vandeberg overleden

Woensdag 23 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Jan Vandeberg overledenIn Houthalen is op 17 februari Jan Vandeberg overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Lia Bussé. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Nieuw: Deta Projects Belgium

Dinsdag 22 februari 2022
Marcin Nasilowski uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Deta Projects Belgium opgericht met zetel aan de Herebaan-Oost. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schrijnwerkerij, goederenvervoer over de weg en het slopen en bouwrijp maken van terreinen.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Houthalen-Helchteren - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven maken geld buit

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Tuinwijk Beverzak in Zonhoven hebben dieven geld geroofd in een woning. Om binnen te geraken braken zij een raam open. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

Pietro Mirisola overleden

Maandag 21 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Pietro Mirisola overledenZaterdag overleed Pietro Mirisola, de echtgenoot van Maria Stegemann. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur ) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).
Een 31-jarige vrouw uit Pelt is gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 18 uur.

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

Dak van woning weggeblazen

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Schelstraat in Zonhoven is een woning tijdelijk onbewoonbaar nadat vanochtend de storm het dak had weggeblazen. De brokstukken belandden op de rijbaan.

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Houthalen-Helchteren - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven forceren telkens raam

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder is het voorbije weekend ingebroken is een huis aan de Ernest Claeslaan en in een woning aan de Van Dijcklaan. Om binnen te geraken werd telkens een raam geforceerd. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.
Houthalen-Helchteren - Handbal:  Eynatten-Raeren - Kreasa 28-24In eerste nationale van het handbal heeft Kreasa Houthalen met 28-24 verloren van Eynatten-Raeren. Houthalen staat vierde in de stand.

Woninginbraak in Rodenbachlaan

Zondag 20 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Rodenbachlaan in Heusden-Zolder kwamen dieven over de vloer. Over de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Houthalen-Helchteren - Boxberg B verliest bij E. HouthalenBoxberg B heeft thuis de wedstrijd tegen Eendracht Houthalen verloren met 1-5.

Houthalen VV klopt Verbr. Lommel

Zondag 20 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt Verbr.  LommelHouthalen VV heeft Verbroedering Lommel verslagen met 4-2.

Rudi Hamaekers overleden

Zondag 20 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Rudi Hamaekers overledenGisteren is in Houthalen Rudi Hamaekers overleden, de echtgenoot van Karin De Gussem. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Houthalen gevolgd door de teraardebestelling op de plaatselijke begraafplaats. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Houthalen-Helchteren - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Helson wint in Alken

Zaterdag 19 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson wint in AlkenHelson Helchteren heeft vanavond met 0- gewonnen op het veld van FC Alken.

Park Houthalen wint van Reppel

Zaterdag 19 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint van ReppelPark Houthalen is vanavond bij Reppel gaan winnen met 0-3. Op de Locht scoorde tweemaal, Grossi maakte het derde doelpunt.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Boom valt op rijdende auto

Vrijdag 18 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Meylandtlaan in Heusden-Zolder is deze namiddag een boom op een rijdende auto gevallen. De bestuurster is daarbij gewond geraakt. Elders in de gemeente is het dak van een garage weggevlogen.

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Wolf doodgereden op autoweg

Donderdag 17 februari 2022
Grensgevallen
Op de A2 in Weert is dinsdagnacht een dode mannetjeswolf aangetroffen. Het dier was aangereden. Er zijn DNA-stalen van het kadaver genomen om de herkomst ervan te bepalen.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Hendrikx overleden

Donderdag 17 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Jeanne Hendrikx overledenIn WZC H. Catharina in Zonhoven is Jeanne Hendrikx overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven André Fraiponts. Zij was 87 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 

Vrouw (20) gewond bij botsing

Woensdag 16 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botsten twee auto's in de Graaf De Theuxlaan in Heusden-Zolder. Een 20-jarige passagierster is daarbij gewond geraakt.

De spotvogel

Woensdag 16 februari 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - De spotvogel‘Vogels spotten.’ Hij zei het ietwat triest, maar met een frivool Fries accent. Die krasse knar moet ongeveer zo oud zijn als ik me momenteel voel, dacht ik bij mezelf. Mijn gevoelsleeftijd ligt dezer dagen rond de vijfentachtig. Zelf lig ik ook. Op de sofa. Ziekjes naar een Nederlands natuurprogramma turend. Instinctief zoekt mijn brein naar bekende Nederlandse vogels: Hans Kraay (voetballer en later voetbalanalist), Arie Haan (voetballer en trainer), Hans Eijsvogel (paardensportverslaggever) en Conny (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)
Houthalen-Helchteren - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)

Helson verslaat Zonhoven United A

Zondag 13 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson verslaat Zonhoven United AKFC Helson heeft vanmiddag thuis met 3-1 gewonnen van Zonhoven United A. Aan de rust was de stand 1-1. Zonhoven was eerst op voorsprong gekomen. Voor Helson scoorden Bloemen, Van Geneugden en Duvan.

E. Houthalen - Bokrijk Sport 1-1

Zondag 13 februari 2022
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - Bokrijk Sport 1-1Eendracht Houthalen en Bokrijk Sport hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld.

Auto gestolen in Koolmijnlaan

Zondag 13 februari 2022
In de Koolmijnlaan is een auto gestolen. De diefstal werd gisteren vastgesteld. In recreatiepark De Plas is een bromfiets gestolen.

Zaalvoetbal: La Baracca - Wellen 5-7

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca - Wellen 5-7In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen thuis met 5-7 verloren van Wellen.

Achel wint van Juve Hasselt

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Achel wint van Juve HasseltAchel VV heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen Juve Hasselt. Uitslag: 2-0. UPDATE Een verslag uit Achel: 
Juve kwam zich duidelijk niet ingraven op de Siggert en dat zorgde voor een aangename en open wedstrijd. Het verdedigend compartiment van beide ploegen had weliswaar de overhand waardoor kansen schaars waren. Groen-wit trok wel het balbezit naar zich toe en dat resulteerde na 12 minuten in een eerste mogelijkheid. Ivan Rosario legde vanop (…) Het hele nieuwsbericht

Ruime winst voor Park Houthalen

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Ruime winst voor Park HouthalenPark Houthalen heeft vanavond thuis Thes Sport Tessenderlo B verslagen met 4-0. Gescoord werd er door Prevot (2), Bieniek en Grossi. UPDATE Een verslag vanuit Houthalen:
Park startte meteen op volle focus en drukte de bezoekers constant terug op eigen speelhelft. Dit leverde echter pas in de 24ste minuut resultaat op toen Prevot in rebound op een vrije trap de 1-0 binnenkopte. Bieniek wist vlak voor rust de bal te onderscheppen, ging alleen op doel af en aarzelde niet om de score te verdubbelen. In de tweede helft kwam Thes er meer aan te pas maar het kwam niet verder dan enkele kleine doelpogingen. Park bleef wel heer en meester en kon de score - via Grossi en via een kopbal van Prevot (op voorzet van Op De Locht) - terecht uitdiepen tot 4-0.

Kaulille - Houthalen VV 2-2

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Kaulille - Houthalen VV 2-2FC Kaulille en Hoithalen VV hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Vrouw gewond bij kop-staartbotsing

Zaterdag 12 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag gebeurde er een kop-staartaanrijding op de Koerselsebaan in Heusden-Zolder. Daarbij is een vrouw gewond geraakt.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Henri Poelmans overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Henri Poelmans overledenIn WZC Vinkenhof is op 1 februari Henri Poelmans overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

Auto botst tegen omheining

Vrijdag 11 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de Oude Baan in Heusden-Zolder is vanochtend een auto tegen een omheining gereden. De bestuurder raakte gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Materiaal gestolen in studio

Donderdag 10 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oppelsenweg in Zonhoven is er ingebroken in een studio. Er is werkmateriaal gestolen.

Vechtpartij op parking school

Donderdag 10 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Na schooltijd hebben een tiental jongeren gevochten op de parking van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder. Bij de vechtpartij zijn een paar gewonden gevallen. De politie heeft op basis van videobeelden al enkele jongeren die bij de vechtpartij betrokken waren geïdentificeerd.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)

Helson start met B-ploeg

Woensdag 9 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson start met B-ploegHelson start komend seizoen met een B-ploeg in vierde provinciale. Voor de leiding van de ploeg zijn Johan Brebels (Wijchmaal) en Gunter Schelen (Esperanza Pelt) aangetrokken.

Houthalen VV wint in Ham

Woensdag 9 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV wint in HamHouthalen VV heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van KFC Ham United gewonnen met 0-3.
Houthalen-Helchteren - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandalisme in leegstaand gebouw

Woensdag 9 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden drongen binnen in het leegstaande CVO-gebouw in Heusden-Zolder. Zij hebben er vernielingen aangericht. Het vandalisme is vanmorgen ontdekt.

Fietsster (19) aangereden

Woensdag 9 februari 2022
Op het kruispunt van de Grote Baan en de Ringlaan is gisterenavond rond 17.50 uur een 19-jarige fietsster uit de gemeente aangereden door een auto. Zij liep daarbij verwondingen op.

Weg met tuinmateriaal

Woensdag 9 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuis aan de Opperstraat in Heusden-Zolder zijn een grasmachine, een kantenmaaier en een kettingzaag gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht

5.000 euro verkeersbelasting geïnd

Woensdag 9 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren zijn in Heusden-Zolder 13 chauffeurs betrapt die hun verkeersbelasting niet hadden betaald. Dat leverde Vadertje Staat 5.000 euro op.

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

115 km per uur in zone 50

Dinsdag 8 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Heusden-Zolder vloog gisteren een laagvlieger tegen de lamp. Hij reed 115 km per uur op een plaats waar maximaal 50 km per uur mag worden gereden.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.
Kort nieuws van bij de buren
In de Guido Gezellelaan in Heusden-Zolder is een bestuurder betrapt die een snelheid van 133 km per uur ontwikkelde. In de straat geldt er een maximumsnelheid van 70 km per uur.

Twee gewonden op Grote Baan

Maandag 7 februari 2022
Op de Grote Baan botsten gisterenavond rond 17.20 uur twee auto's. Een 43-jarige man uit de gemeente en een 57-jarige man uit Heusden-Zolder raakten daarbij gewond.

Willy Kerkhofs overleden

Maandag 7 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Willy Kerkhofs overleden
Op 4 februari is Willy Kerkhofs overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen.

Houthalen VV krijgt nieuwe trainer

Maandag 7 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV krijgt nieuwe trainerTrainer Venturo stopt eind dit seizoen als trainer van Houthalen VV. Hij is er nu aan zijn zesde seizoen bezig.

Stroomkabel gestolen

Zondag 6 februari 2022
Uit een chalet aan de Koetsstraat is een rol stroomkabel gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Voetgangster (31) aangereden

Zondag 6 februari 2022
Een 31-jarige voetgangster uit de gemeente is gewond geraakt toen zij door een auto werd aangereden in de Dorpsstraat. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 14.40 uur.

Houthalen VV - SLW Maaseik 1-1

Zondag 6 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - SLW Maaseik 1-1Houthalen VV heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen SLW Maaseik.

Park Houthalen klopt Anadol

Zondag 6 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen klopt AnadolPark Houthalen heeft een 1-4 overwinning behaald op het veld van KFC Anadol.
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen 'verdronken' in ZonhovenEendracht Houthalen moet zich deze namiddag verdronken hebben gevoeld op het plein van Halveweg Zonhoven. Uitslag: 10-1...

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: La Baracca verliest in HoeiIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen met 3-1 verloren van Inter Hoei.

Inbraak in pand

Zaterdag 5 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een pand aan de Padbroekweg in Heusden-Zolder. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Nora Spicker overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Nora  Spicker overledenOp 2 februari is in Leopoldsburg Nora Spicker overleden, de echtgenote van Jef Aben. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt intieme familiekring plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in Uitvaartcenter De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Jan & Alleman

Vrijdag 4 februari 2022
Kris Metten uit Houthalen-Helchteren en Mohamed Souimi uit Zonhoven hebben de besloten vennootschap Jan & Alleman opgericht met zetel aan het Sint-Trudoplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer horeca-uitbating en traiteurdiensten.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Juwelendiefstal in Broekstraat

Donderdag 3 februari 2022
In een woning aan de Broekstraat zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Ricardo Rodriguez overleden

Donderdag 3 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Ricardo Rodriguez overledenGisteren is Ricardo Rodriguez overleden. Hij was 71 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid (10 uur) in de aula van funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: vrijdag (17-17.30 uur).

PlayStation gestolen

Woensdag 2 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Langveldstraat in Zonhoven. De daders maakten er een PlayStation 4 buit.

Willy Lemmens overleden

Woensdag 2 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Willy Lemmens overledenGisteren is Willy Lemmens overleden. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - 13 handbalclubs met meer dan 200 ledenDe Vlaamse Handbalvereniging telt zes clubs met meer dan 300 leden en 13 clubs met meer dan 200 leden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ledentelling van de vereniging. 33 clubs hadden een stijging in hun ledenaantal, 26 een daling. 14 clubs stegen met 10 of meer leden, 13 clubs daalden met meer dan 10 leden.   
Er zijn vijf clubs die met 20 of meer leden stegen: Atomix +50, Tongeren +41, DHC Overpelt +26, Kreasa Houthalen +23, Desselgemse H.C. +20. Van de vijf grootste clubs komen er momenteel twee uit Limburg: Kreasa Houthalen telt 356 leden en Sporting Pelt 323. De Dameshandbalclub Overpelt (DHCO) is de grootste damesclub van Vlaanderen. Ze telt 184 leden. 

Willy Bleyen overleden

Woensdag 2 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Willy Bleyen overledenMaandag is Willy Bleyen overleden, de echtgenoot van Arlette Ceyssens. Hij was 84 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Rouwadres: Helzoldstraat 102, 3530 Helchteren.

Valentin Tielens overleden

Woensdag 2 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Valentin Tielens overledenMaandag is Valentin Tielens overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Christiane Fernandez. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
Nog tot en met 19 februari kan je deelnemen aan het openbaar onderzoek over de nieuwe Noord-Zuidverbinding. Weten hoe en op welke documenten je kan reageren? Ontdek er meer over achter deze link.

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vleesvrees

Woensdag 2 februari 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - VleesvreesDrie dagen hield ik het vol. Toen werd de situatie precair. Grommen als een wild beest als iets me niet helemaal zinde, minutenlang aan eigen vingers sabbelen nadat er wat boter of mayonaise aan was blijven hangen, de drang om mijn vrouw heimelijk in haar hals te happen… Bloedlink werd het. Op het gevaarlijke af. Vegetarisme is niks voor mij.
Weet je wat een autofaag is? Nee, geen ruitenwisser of iets dergelijks, maar een soort narcistische kannibaal, iemand die stukjes van zichzelf zou kunnen opeten. (…) Het hele nieuwsbericht

Elektronica gestolen

Dinsdag 1 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een terrein aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven is elektronica gestolen. De diefstal is vanmorgen rond 8.30 uur vastgesteld.

Politie Carma beter zichtbaar

Dinsdag 1 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Politie Carma beter zichtbaarZoomDe agenten van politiezone Carma hebben nieuwe kogelwerende vesten met reflecterende gele elementen gekregen. Zo zijn ze nu nog beter zichtbaar, ook in het donker. (Foto's Carma)
Politie Carma beter zichtbaar
Zoom

Juwelen weg bij woninginbraak

Dinsdag 1 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een onbewoond huis aan de Meylandtlaan in Heusden-Zolder zijn juwelen gestolen. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Anna Ziarczyk overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Anna Ziarczyk overledenZondag is Anna Ziarczyk (83) overleden. Zij woonde in Houthalen-Helchteren maar was afkomstig van Genk. Het afscheid en de bijzetting in het urnenveld in Houthalen-Centrum vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Vrouw (75) gewond bij botsing

Dinsdag 1 februari 2022
Bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk is een 75-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Houthalen-Helchteren - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Over de kop op E314

Dinsdag 1 februari 2022
Op de E314 ging vanochtend rond 1 uur een auto over de kop. De bestuurder raakte daarbij gewond. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren