Het overige nieuws

Simonne Vanroey overleden

Maandag 31 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Simonne Vanroey overledenOp 27 januari is Simonne Vanroey overleden, de weduwe van Pierre Achten. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Nieuwe vennootschap: AC Mechanics

Maandag 31 januari 2022
Ali Caz uit Heusden-Zolder heeft de besloten vennootschap AC Mechanics opgericht met zetel aan de Europarklaan in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop en het onderhoud van auto's, carrosserie en takeldienst.

Annie Antonis overleden

Maandag 31 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Annie Antonis overledenVrijdag is Annie Antonis overleden, de echtgenote van Mannie Schoofs. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in aula 'ts Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Giorgio Filippone overleden

Maandag 31 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Giorgio Filippone overledenOp 13 januari overleed Giorgio Filippone, de echtgenoot van Isabel Fernandez. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.
In tweede provinciale B van het zaalvoetbal heeft ZVK Tongeren Mini Star Houthalen A verslagen met 4-0.
Houthalen-Helchteren - Handbal: Doornik - Houthalen 21-36In eerste nationale mannen van het handbal is Kreasa Houthalen met 21-36 gaan winnen in Doornik. In de rangschikking staat Kreasa op de vierde plaats.
In het volleybal (nationale 3 C vrouwen) heeft Helchteren met 3-0 gewonnen van Stevoort. Helchteren staat tweede in de stand.

FC Helson - GS Bree-Beek 1-1

Zondag 30 januari 2022
Houthalen-Helchteren - FC Helson - GS Bree-Beek 1-1KFC Helson Helchteren heeft thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen GS Bree-Beek A.

Kabouters B wint in Houthalen

Zondag 30 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Kabouters B wint in HouthalenKabouters Opglabbeek B is bij Eendracht Houthalen gaan winnen met 1-4.

Woninginbraak in Oudstrijderslaan

Zondag 30 januari 2022
Bij een woninginbraak in de Oudstrijderslaan zijn gisterennamiddag juwelen gestolen.

Ham Utd- Houthalen VV uitgesteld

Zaterdag 29 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ham Utd- Houthalen VV uitgesteldDe voetbalwedstrijd Ham Utd - Houthalen VV kon niet doorgaan door coronabesmettingen. De wedstrijd wordt op 9 februari gespeeld.

La Baracca - FT Borgerhout 3-4

Zaterdag 29 januari 2022
Houthalen-Helchteren - La Baracca - FT Borgerhout 3-4In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen thuis met 3-4 verloren van FT Borgerhout.

Park Houthalen - FC Hechtel 3-1

Zaterdag 29 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - FC Hechtel 3-1In tweede provinciale A heeft Park Houthalen vanavond thuis FC Hechtel verslagen met 3-1.

WK handbal: België tegen Slovakije

Zaterdag 29 januari 2022
Houthalen-Helchteren - WK handbal: België tegen SlovakijeDeze namiddag werd er in Boedapest geloot voor de eerste ronde van de tweede WK-kwalificatiefase. België neemt het half maart op tegen Slovakije dat het thuisrecht heeft. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 16 OF donderdag 17 maart, de return in het weekend van 19 en 20 maart. Het exacte spelschema wordt later bekendgemaakt. Als België zich zou plaatsen voor de tweede ronde van de tweede kwalificatiefase dan is Rusland de tegenstander.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Martinus Daniëls overleden

Zaterdag 29 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Martinus Daniëls overledenIN WZC Vinkenhof is maandag Martinus Daniels overleden, de echtgenoot van Lena Peeters. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Consulenza

Vrijdag 28 januari 2022
Michele Cacucciolo uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Consulenza opgericht met zetel aan de Burgemeester Jan Geritslaan. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de installatie van warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen.

138 hardrijders betrapt

Vrijdag 28 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn gisteren 138 hardrijders betrapt. Eén van hen reed 134 km per uur in een straat waar maximaal 50 km per uur mag worden gereden.

Auto belandt in voortuin

Vrijdag 28 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Kludweg in Zonhoven verloor een twintiger vandaag de controle over het stuur van zijn auto. Hij kwam in de voortuin van een woning terecht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden.
Houthalen-Helchteren - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  

Jeannine Blocken overleden

Vrijdag 28 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Jeannine Blocken overledenGisteren is Jeannine Blocken overleden, de echtgenote van Louis Donné. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren.

Juwelen en bouwmateriaal gestolen

Vrijdag 28 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Rodenbachlaan in Heusden-Zolder zijn juwelen en geld gestolen. In de Rode Kruisstraat is bouwmateriaal gestolen op een werf.

Elektriciteitskast in brand

Vrijdag 28 januari 2022
Vanochtend vloog in een woning aan de Langvoor een elektriciteitskast in brand. De bewoners konden het vuur zelf blussen. De brandweer heeft de woonst geventileerd.

Nieuwe trainer voor FC Helson

Donderdag 27 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Nieuwe trainer voor FC HelsonFC Helson zal komend seizoen getraind worden door Joris Menten. Hij is nu aan de slag bij Jube Hasselt.

René Put overleden

Donderdag 27 januari 2022
Houthalen-Helchteren - René Put overledenMaandag is René Put overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Aannemer Van Den Heuvel failliet

Donderdag 27 januari 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag aannemer Joey Van Den Heuvel uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moet ingediend worden voor 26 februari.
Houthalen-Helchteren - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Houthalen-Helchteren - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Houthalen-Helchteren - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Genkerbaan in Zonhoven raakten gisterennamiddag een auto en een 48-jarige motorrijder in een aanrijding betrokken. Deze laatste liep daarbij verwondingen op.

Inbraak in bedrijf

Dinsdag 25 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Industrieweg Zuid in Zonhoven drongen dieven binnen in een bedrijf. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man uit Heusden-Zolder onder aanhoudingsmandaat geplaatst omdat hij ervan verdacht wordt geprobeerd te hebben een minderjarig meisje te ontvoeren. De feiten dateren van 14 januari toen het meisje op de bus stond te wachten in de Michel Scheperslaan.

Miet Van Asten overleden

Maandag 24 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Miet Van Asten overledenGisteren is Miet Van Asten overleden, de echtgenote van Franco Fenucci. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Houthalen-Helchteren - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Houthalen-Helchteren - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!

Bart Van De Maele vermist

Maandag 24 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Bart Van De Maele vermistVandaag rond 7 uur verliet Bart Van De Maele (44) te voet zijn woning aan de Gruisweg in Genk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Hij is 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donkerbruin haar en blauwe ogen. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een groen-witte trui en een zwarte broek. Er wordt aan Bart Van De Maele gevraagd om contract op te nemen met zijn familie om hen gerust te stellen. Hebt U Bart Van De Maele gezien of weet U waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800-30 300.

Nieuw: Dogan Technical Service

Maandag 24 januari 2022
Semih Dogan uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Dogan Technical Service opgericht met zetel aan de Hazelarenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektricteitswerken, het plaatsen van verwarmings- en koelinstallaties en restauratiewerken van gebouwen en monumenten.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Man en vrouw gewond bij ongeval

Zondag 23 januari 2022
Een 41-jarige man uit Houthalen en een 32-jarige vrouw uit Zonhoven zijn gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Hasseltweg in Genk. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 3.15 uur.
Houthalen-Helchteren - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zaalvoetbal: Houthalen - Meeuwen 6-6

Zaterdag 22 januari 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal hebben La Baracca Houthalen en ZVK Meeuwen 6-6 gelijkgespeeld.

Houthalen VV - Heusden-Zolder 2-4

Zaterdag 22 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Heusden-Zolder 2-4Houthalen VV heeft vanavond in een oefenwedstrijd met 2-4 verloren van KVV Heusden-Zolder.

Helson - KRC Peer 7-1

Zaterdag 22 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson - KRC Peer 7-1Helson Helchteren heeft vanavond in een vriendschappelijke wedstrijd KRC Peer verslagen met 7-1.

Auto over de kop: zwaargewonde

Zaterdag 22 januari 2022
Vanochtend rond 5.40 uur is een auto over de kop gegaan op de afrit Midden-Limburg ter hoogte van Houthalen. Daarbij is een zwaargewonde gevallen.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuw: Smet Ruben Consulting

Vrijdag 21 januari 2022
Ruben Smet en Kim Mandiau, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Smet Ruben Consulting opgericht met zetel aan de Verbindingsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen, testen en commercialiseren van IT systemen en advies en dienstverlening op het vlak van informatica en communicatietechnologie.
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Demopiloot F16 laat drie jaar van zich horenZoomIn de komende drie jaar zal het geluid van F16's bij ons weer wat toenemen. Dat heeft te maken met de trainingen van de nieuwe demopiloot. De vorige drie jaar was die demopiloot gelokaliseerd op de vliegbasis van Florennes. Maar om de drie jaar wordt er van vliegbasis gewisseld. Nu wordt dat dus Kleine-Brogel.
De vliegbasis in Kleine-Brogel is van plan om de omliggende gemeenten via de sociale media regelmatig te informeren over de trainingen die de demopîloot - Steven Vrieske De Vries (foto) - in de komende drie jaar gaat uitvoeren: "De trainingszone is vooral boven en in de omgeving van onze vliegbasis. Bij deze willen we dan ook de buurtbewoners op de hoogte brengen dat u mogelijk niet alledaagse vliegbewegingen gaat horen/zien. Over het algemeen zal de training kort maar (soms) krachtig zijn"... (Foto Kleine-Brogel Air Base - Robin Mues) 

Auto tegen rotonde: twee gewonden

Donderdag 20 januari 2022
Vanmorgen rond 6.40 uur botste een auto tegen de rotonde op het kruispunt van de Oosterring en de Zuiderring in Genk. Een tweede auto kon een aanrijding niet vermijden. Bij het ongeval raakten een 60-jarige vrouw uit Genk en een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Inbraak in Steenovenstraat

Donderdag 20 januari 2022
Uit een woning aan de Steenovenstraat zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Blikschade op E314

Woensdag 19 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 18 uur raakten drie auto's in een aanrijding betrokken op de E314 in Heusden-Zolder. Het bleef bij blikschade maar het verkeer moest er over één rijstrook.

Marcel Gijbels overleden

Woensdag 19 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Marcel Gijbels overledenOp 15 januari overleed Marcel Gijbels. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Lea Stevens overleden

Woensdag 19 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Lea Stevens overledenOp 14 januari is in Zonhoven Lea Stevens overleden, de weduwe van Ihor Kolody. Zij was 87 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Houthalen-Oost.

Tuut tuut!

Woensdag 19 januari 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - Tuut tuut!‘Vawawwe!’ Ik glom van trots. Een eerste grote succeservaring in mijn toen nog prille vaderschap. Ik ben immers van oordeel dat je een baby of peuter beter onmiddellijk standaardtaal aanleert dan allerlei ‘schattige’, doch infantiele alternatieven die het voor een kleine ukkepuk onnodig verwarrend maken. Voor onze kinderen dus geen ‘broem broem’ of ‘tuut tuut’, ook geen ‘camion’, maar meteen het algemeen aanvaarde ‘vrachtwagen’. Ik zou (…) Het hele nieuwsbericht

Park Houthalen wint oefenwedstrijd

Dinsdag 18 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint oefenwedstrijdPark Houthalen heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van As-Niel Utd gewonnen. Uitslag: 2-4.
De brandweer moest deze namiddag een woning in de Ambachtstraat ventileren omdat die vol rook hing. De boosdoener was de pelletkachel.

Bommenmakers geïdentificeerd

Dinsdag 18 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft zes personen geïdentificeerd die oudejaarsnacht zelfgemaakte gasbommen tot ontploffing brachten op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Vijf van de zes zijn minderjarig.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Olivos

Maandag 17 januari 2022
Caroline Elsen uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Olivos opgericht met zetel aan de Meeuwerweg. Het betreft een tandartspraktijk.

Felicien Moons overleden

Maandag 17 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Felicien Moons overledenOp 10 januari overleed Felicien Moons, de echtgenoot van MIet Bogie. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be

Julien Ketelbueters overleden

Maandag 17 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Julien Ketelbueters overledenOp 13 januari is Julien Ketelbueters overleden, de weduwnaar van Josée Evens. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder.
Houthalen-Helchteren - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Helson - Hades 1-2

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Helson - Hades 1-2In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Helson thuis verloren van Hades met 1-2. Voor Helson scoorde Van den Dungen.
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

La Baracca verliest in Hoeselt

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - La Baracca verliest in HoeseltIn het zaalvoetbal heeft La Baracca Houthalen verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag 5-3.
Houthalen-Helchteren - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Fineke Gielen overleden

Zondag 16 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Fineke Gielen overledenVrijdag is Fineke Gielen overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Pierre Bongaerts. Zij was 90 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan in Houthalen.

Nieuwe vennootschap: RMConsult

Zaterdag 15 januari 2022
Ramon Migdalski uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap RMConsult opgericht met zetel aan de Seringenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management en consulting en het verstrekken van technische, organisatorische, commerciële, juridische, administratieve, consultatieve en financiële bijstand.

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht

Werkmateriaal gejat

Zaterdag 15 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bestelwagen in Naaldert in Heusden-Zolder is werkmateriaal gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Houthalen-Helchteren - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Juwelen buitgemaakt bij inbraak

Donderdag 13 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak in een pand aan de Jeugdlaan in Heusden-Zolder zijn juwelen gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Waterspeeltoestel aan Abdijvijver KelchterhoefZoomNatuur en Bos heeft een waterspeeltoestel geplaatst aan de Abdijvijver in Kelchterhoef. Door de integratie van dit element wordt het Multimovepad nog aantrekkelijker voor kinderen.
Het bewegwijzerde Beestig Multimovepad Kelchterhoef (ca 2,5 kilometer) start aan de parking aan Hoeve Jan. Een imposant hangnet nodigt meteen uit om er naar hartenlust te gaan ravotten. Op de klim- en stappalen, de evenwichtsbalk, het duikelrek, de xylofoon, de holle bolle brug, de waterpomp, wiebelbrug, (…) Het hele nieuwsbericht
Waterspeeltoestel aan Abdijvijver Kelchterhoef
Zoom

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Nieuwe vennootschap: TNFF

Maandag 10 januari 2022
Jordi De Reydt uit Koersel en Daan Loos en Jonas Bosmans, beiden uit Heusden-Zolder, hebben de besloten vennootschap TNFF opgericht met zetel in Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer fiscaal acountancy en het verstrekken va adviezen in statistische, economisch, financiële en administratieve aangelegenheden.

Coen Berkers overleden

Maandag 10 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Coen Berkers overledenOp 6 januari overleed Coen Berkers, de echtgenoot van Nelly Hinssen. Hij was 82 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Oost.

Man installeert camera bij ex

Maandag 10 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Man installeert camera bij exDe rechter heeft een veertiger uit Zonhoven een werkstraf van 90 uur of een vervangende celstraf van zes maanden opgelegd. De man kreeg die straf omdat hij bij zijn ex een camera had geïnstalleerd om haar naakt te filmen. De man had de link ook gedeeld met een kameraad. (PG)
Partnerbijdrage
Houthalen-Helchteren - Inbrekers slaan toe wanneer je het niet verwachtZoomInbrekers slaan meestal toe op de momenten dat je het niet verwacht. Afgelopen juni werden nog vier Kosovaren bij verstek veroordeeld omdat ze diverse inbraken hadden gepleegd in onder andere Bree, Ham, Tongeren en Zonhoven. De mannen waren op 19 oktober 2019 van de baan geraakt. Toen hun auto werd onderzocht kwamen daar inbraakspullen tevoorschijn. Dat leverde de benodigde informatie op om de Kosovaren te koppelen aan de verschillende inbraken. De mannen hebben (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Bolderberg

Zondag 9 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een pand aan de Zandstraat in Bolderberg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Nieuwe vennootschap: Kaba

Zondag 9 januari 2022
Furkan en Gökhan Kaba, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Kaba opgericht met zetel aan de Bergbeemdenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een poetsbedrijf, de uitbating van een eetgelegenheid en het plaatsen van centrale verwarming.
Houthalen-Helchteren - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vrouw (73) gewond bij botsing

Zondag 9 januari 2022
Op de Grote Baan zijn zaterdagavond rond 17.30 uur twee auto's gebotst. Een 73-jarige vrouw uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek raakte daarbij gewond.
Op de Herebaan-Oost botsten gisterenavond rond 19 uur twee auto's. Een 15-jarig meisje en een 52-jarige vrouw, beiden uit de gemeente, liepen daarbij verwondingen op.

Woninginbraak in Lakerweg

Zondag 9 januari 2022
Bij een woninginbraak aan de Lakerweg zijn juwelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Nieuwe vennootschap: Semdy

Zondag 9 januari 2022
Durali Gundogdu uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Semdy opgericht met zetel aan de Bergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, het leggen van parketvloer, timmer- en schrijnwerk, slopingswerken en het plaatsen van gyproc en andere verplaatsbare en niet-verplaatsebare wanden.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in opslagplaats

Zaterdag 8 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brand in opslagplaatsDe brandweer moest deze voormiddag uitrukken voor een brand in een opslagplaats aan de Batenstraat in Zonhoven. Er is beperkte schade. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Drie gewonden bij botsing

Vrijdag 7 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er zijn gisterenavond drie gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto's in de Vogelsancklaan in Heusden-Zolder. De slachtoffers die in dezelfde auto zaten zijn naar het ziekenhuis gebracht.

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Houthalen-Helchteren - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Twee bedrijven failliet

Donderdag 6 januari 2022
De Ondernemersrechtbank heeft Vloerwerken Knippenberg en digitale dienstverlening Zaboe, beide uit Houthalen-Helchteren, failliet verklaard. De neerlegging van de schuldvorderingen gebeurt op 5 februari.
Houthalen-Helchteren - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ongevallen op Grote Baan

Donderdag 6 januari 2022
Op de Grote Baan gebeurden deze namiddag twee verkeersongevallen: een auto reed er tegen de verkeersignalissatie, de andere tegen een verkeerslicht.

Bromfietsster (48) gewond bij val

Donderdag 6 januari 2022
In de Europarklaan is vanmorgen een 48-jarige bromfietsster uit de gemeente ten val gekomen. Zij raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  
Houthalen-Helchteren - Noord-Zuid: werken aan fietsbrug van startZoomDe aanleg van de fietsbrug in Helchteren gaat van start. Op maandag 10 januari beginnen de voorbereidende werken, zoals het verplaatsen van nutsleidingen langs de Grote Baan en snoeiwerk langs fietssnelweg F74. De werken worden in zes fases uitgevoerd.
Volgens de huidige planning fiets je over de fietsbrug in het voorjaar van 2023. Meer informatie   
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Maggen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Gusta Maggen overledenGisteren is Gusta Maggen overleden, de weduwe van Jean Kelchtermans. Zij was 91 jaar en afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).

Josée Gielen overleden

Woensdag 5 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Josée Gielen overledenMaandag is bij een verkeersongeval Josée Gielen, de partner van Joep Gaethofs, om het leven gekomen. Ze was 61 jaar. Josée zal enorm gemist worden door partner, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Begroeting: vrijdag 7 januari (19-20u) bij uitvaartzorg 'De Linde' in Houthalen.
Houthalen-Helchteren - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht

Kerststronk

Woensdag 5 januari 2022
Danny doet Danny
Houthalen-Helchteren - KerststronkNa een korte periode van afwezigheid is 'ie er weer: om de 14 dagen op woensdag onze columnist Danny Vandenberk. Veel plezier ermee!
Weet je wat het is? Pure zelfopoffering! Voor mijn neus staat een vrij groot uitgevallen stuk kerststronk en ik kwijl als een hond van Pavlov. Ik ben alleen thuis. Niet dat ik honger heb. Eerder goesting, om eens een woord te gebruiken dat Nederlanders zo gezellig vinden aan ons Vlaams. Straks ontdekken de kinderen dit restantje in de diepvries en dan is het geheid (…) Het hele nieuwsbericht
De Natuurpunt-afdelingen Meeuwen-Gruitrode-Peer (kern Peer), Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Lommel en Pelt gaan samenwerken als "Natuurpunt - regio Dommeldal". Op vrijdag 18 februari wordt die samenwerking geofficialiseerd in De Geer in Hechtel-Eksel. De vijf Natuurpunt-afdelingen zeggen met elkaar de zorg voor meerdere natuurreservaten in het stroomgebied van de Dommel en haar zijbeken te delen, maar ook in de brongebieden van de Zwarte Beek en de Grote Nete die hier aan (…) Het hele nieuwsbericht
Commentaar
Houthalen-Helchteren - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Terras mikpunt van vandalen

Maandag 3 januari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben toegeslagen op het terras van manège Meylandtridders in Heusden-Zolder. Er werd een deur ingetrapt en ook stoelen en tafels moesten het ontgelden. Het vandalisme is deze namiddag vastgesteld.

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht
Hasan Tellioglu (27) uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap H Technieken opgericht met zetel aan de Lariksenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, industriële reiniging, voegwerken en logistiek management, expeditie, distributie en transport.
Houthalen-Helchteren - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Houthalen-Helchteren - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Houthalen-Helchteren - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Houthalen-Helchteren - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomEen nieuw jaar, weer 365 dagen die we zelf mogen vullen en waarin we hopelijk gespaard zullen blijven van ziekte, onheil en andere tegenslagen. En we hopen dat al onze lezers, medewerkers en adverteerders het geluk aan hun zijde zullen hebben. We wensen u allen van harte een gelukkig 2022!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen