Het overige nieuws

E & B Bouw failliet verklaard

Donderdag 31 mei 2018
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag E & B Bouw uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen ingediend worden via Regsol.

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Leopoldsburg - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Tony Longo overleden

Donderdag 31 mei 2018
Leopoldsburg - Tony Longo overledenDinsdag is Tony Longo overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Hélène Schwindt overleden

Woensdag 30 mei 2018
Leopoldsburg - Hélène Schwindt overleden
Vandaag is Hélène Schwindt overleden, de weduwe van André Serroeyen. Ze was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)
Leopoldsburg - Mariëtte Kerckhofs overledenVandaag is Mariëtte Kerckhofs overleden, de weduwe van Nand Bogaerts. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Lucienne Ketels overleden

Maandag 28 mei 2018
Leopoldsburg - Lucienne Ketels overledenOp 24 mei overleed Lucienne Ketels. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum.

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Leopoldsburg - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!

Maria Martens overleden

Zondag 27 mei 2018
Leopoldsburg - Maria Martens overledenGisteren is Maria Martens overleden, de weduwe van Gerard Put. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.
Leopoldsburg - Veel drugs aangetroffen tijdens politiecontrolesTijdens controles in het Pinksterweekend heeft de politie Kempenland 33 personen betrapt op drugbezit. Er werden 178 gram cannabisproducten en een hoeveelheid speed in beslag genomen. Daarnaast betrapte de politie 9 bestuurders die reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Naast het drugsprobleem stelde de politie 52 processen-verbaal op voor overdreven snelheid. 11 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden. Eén voertuig werd in beslag genomen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info

Frans Smets overleden

Donderdag 24 mei 2018
Leopoldsburg - Frans Smets overledenGisteren is Frans Smets overleden, de echtgenoot van Rina Geuens. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).
Guy Legein uit Leopoldsburg heeft de bvba Vastgoed Leopoldsburg opgericht met zetel aan het Koning Albert I-plein in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend goed in het algemeen, het innen van huur en het schatten en evalueren van onroerend goed.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Stephanie Reynders overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Leopoldsburg - Stephanie Reynders overledenIn WZC Sporenpark in Beringen-Mijn is zaterdag Stephanie Reynders overleden, de weduwe van Georges Vanden Poel en de echtgenote van Leopold Lievers. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de,parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: woensdag (18.30 - 19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Goud voor Mini's

Maandag 21 mei 2018
Kampioen in de kijker
Leopoldsburg - Goud voor Mini'sZoomDeze vier mini's van 'Jong en Sportief' Leopoldsburg behaalden goud op een recreatietornooi toestelturnen in Denderhoutem. Proficiat Axelle, Alicia, Poppy en Merel.
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Alida Fillée overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Leopoldsburg - Alida Fillée overledenGisteren is Alida Fillée overleden, de weduwe van Vic Adriaens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 25 mei (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht
De provincieraad heeft gisteren de verkoop van een perceel industriegrond gelegen Aan ’t Kanaal in Leopoldsburg goedgekeurd. Het perceel heeft een oppervlakte van 26a 52ca. Deze zone staat in gewestplan Hasselt ingekleurd als een zone voor ambachtelijke bedrijven en kmo’s.

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info

Maria Kennis overleden

Donderdag 17 mei 2018
Leopoldsburg - Maria Kennis overledenVandaag is Maria Kennis overleden, de weduwe van Jef Mardulier. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot.
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Eén op vijf te snel

Donderdag 17 mei 2018
De politiezone Kempenland heeft vorig jaar 68.459 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 14.926 of 21,8 procent te snel.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Leopoldsburg - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.

Magriet Willekens overleden

Woensdag 16 mei 2018
Leopoldsburg - Magriet Willekens overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Magriet Willekens overleden, de weduwe van Petrus Cloostermans die in februari overleed. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt woensdag (23 mei) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Fernand Schepkens overleden

Woensdag 16 mei 2018
Leopoldsburg - Fernand Schepkens overledenGisteren is Fernand Schepkens overleden, de echtgenoot van Maria Eerdekens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Micheline Metten overleden

Woensdag 16 mei 2018
Leopoldsburg - Micheline Metten overledenMaandag is Micheline Metten overleden, de echtgenote van Edward Eelen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Verkeersongeval in Heppen

Woensdag 16 mei 2018
Bij een ongeval op de Leopoldburgsesteenweg in Heppen is een gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 9.15 uur.
Leopoldsburg - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Leopoldsburg - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder woninginbraken

Zaterdag 12 mei 2018
De politiezone Kempenland stelde vorig jaar 97 woninginbraken (inclusief pogingen) vast. In 2016 waren er dat 139, in 2015 142.

Mathilde Thoelen overleden

Zaterdag 12 mei 2018
Leopoldsburg - Mathilde Thoelen overleden
Donderdag is Mathilde Thoelen overleden, de weduwe van Jean De Vos. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Leopoldsburg - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

330 drugsdelicten

Donderdag 10 mei 2018
Leopoldsburg - 330 drugsdelictenDe politiezone Kempenland registreerde vorig jaar 330 drugsdelicten. Het gaat om drugsmisdrijven van uiteenlopende aard: drugsbezit, drugsgebruik, de invoer en uitvoer van drugs en het verhandelen van drugs.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Leopoldsburg - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Anna Willems overleden

Woensdag 9 mei 2018
Leopoldsburg - Anna Willems overledenGisteren overleed Anna Willems, de echtgenote van Gilbert Joris. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Het Geleeg. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Saskia Geypen overleden

Woensdag 9 mei 2018
Leopoldsburg - Saskia Geypen overledenOp 4 mei overleed de uit Lommel afkomstige Saskia Geypen, de partner van Davy Kemps. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).

Ingrid Behets overleden

Woensdag 9 mei 2018
Op 3 mei overleed Ingrid Behets. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: VPW

Dinsdag 8 mei 2018
Jo en Wim Van Pée hebben de bvba VPW opgericht met zetel aan de Tunnelstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het exploiteren van een bedrijf voor het beheer van onroerende goederen en het uitvoeren van managementactiviteiten.
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.

André Maes overleden

Maandag 7 mei 2018
Leopoldsburg - André Maes overledenGisteren is André Maes overleden, de echtgenoot van Leontine Braet. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Eindronde: ESK speelt gelijkIn de eindronde derde amateur (bijkomende stijgers) heeft K ESK Leopoldsburg thuis 1-1 gelijk gespeeld tegen Eendracht Termien. (Heenwedstrijd 3-4).

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.
Leopoldsburg - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Morgennamiddag wordt in taverne Drakar aan de kanaalkom de woning Generaal de Krahéstraat 25 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 97ca en heeft een K.I. van 391 euro.

Eduardus Gielen overleden

Woensdag 2 mei 2018
Leopoldsburg - Eduardus Gielen overledenVandaag is Eduardus Gielen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Geukens. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.
Leopoldsburg - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht

Zeven nieuwkomers bij ESK

Dinsdag 1 mei 2018
K ESK Leopoldsburg heeft zeven nieuwe spelers aangetrokken voor komend seizoen: Dennis Geenen (Esperanza Pelt), Yannick Geenen (Bocholt), Dillan Durgan (Westerlo), Husevin Bilican (Hades), Siebe Meynen (Thes Sport) en Charle Ickmans en Onur Polat, beiden van Diest. ESK zoekt nog een centrale middenvelder.

ESK ontmoet Termien

Dinsdag 1 mei 2018
Leopoldsburg - ESK ontmoet TermienIn het kader van de eindronde derde amateur komt K ESK Leopoldsburg thuis uit tegen Termien. De wedstrijd wordt zondag (15 uur) gespeeld.
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Leopoldsburg - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Leopoldsburg - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen