Het overige nieuws

In Leopoldsburg staan 51 van de 315 handelszaken leeg. Dat is 16,2 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Ongeval met fietser

Vrijdag 30 november 2018
Leopoldsburg - Ongeval met fietserEen 38-jarige fietser uit Leopoldsburg is deze voormiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Koolmijnlaan in Beringen. De man reed op een speed pedelec, dat is een elektrische fiets die 45 km/u haalt.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Leopoldsburg - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Leopoldsburg - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Thoné overleden

Woensdag 28 november 2018
Leopoldsburg - Peter Thoné overledenOp 23 november overleed Peter Thoné, de echtgenoot van Erika Broux. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Gegratineerde croque met spekjes en champignonsZoomWoensdagmiddag, het word al wat frisser, dus als de kids thuis komen, schotel ik ze graag iets warms voor. Omdat het niet altijd een eitje of soep kan zijn, maak ik al eens croque. Dus deze week eens een tussendoortje Onlangs moesten we in Beringen centrum zijn en aangezien we wat te vroeg waren, en eigenlijk ook wel een klein hongertje hadden, zijn we in Het Voorste Huis wat gaan knabbelen, dus het ideetje van deze croque heb ik daar gepikt want oh wat had die gesmaakt. Enkel heb ik er geen kip bij gedaan zoals (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Joris Haverbeke overleden

Maandag 26 november 2018
Vrijdag is Joris Haverbeke overleden, de echtgenoot van Karin Schriek. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Niet alleen de VAR in de war

Maandag 26 november 2018
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Niet alleen de VAR in de warIk wil het nog éénmaal hebben over de VAR in het voetbal, de Video Assistant Referee. Als de echte scheidsrechter met zijn handen de ondertussen beroemde en beruchte rechthoek vormt, dan begint het hele stadion al te beven. Iedereen vraagt zich af welke richting het zal uitgaan. Wordt de VAR een Verrassend Aanmoedigend Resultaat of wordt het een Verachtelijke Ambetante Ruziezoeker? Het kan nooit goed zijn voor beide teams. Maar de VAR is niet de enige die soms in de war is. Momenteel is onze (…) Het hele nieuwsbericht
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg Boxberg geklopt met 5-9. Aan de rust was de stand 2-3.

Anna Clauw overleden

Zondag 25 november 2018
Leopoldsburg - Anna Clauw overledenWoensdag is Anna Clauw overleden, de weduwe van Gerom Duquet. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nico Bollen overleden

Zondag 25 november 2018
Leopoldsburg - Nico Bollen overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Nico Bollen overleden, de echtgenoot van Maria Westhof. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van St.-LenaartsK. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond met 3-0 verloren van Sint-Lenaarts. Leopoldsburg staat na 13 wedstrijden negende in de stand met 15 punten uit 13 wedstrijden.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel De Meester overleden

Donderdag 22 november 2018
Leopoldsburg - Marcel De Meester overledenIn Heppen is Marcel De Meester overleden, de weduwnaar van Angele De Nijs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan.

16,2 procent handelspanden staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Leopoldsburg staat 16,2 procent van de handelspanden leeg. Dat is beduidend meer dan het Limburgs gemiddelde, dat 10,7 procent bedraagt.

Nieuwe bvba: Bouwrex

Woensdag 21 november 2018
Ahmed en Hasan Hasanov, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba Bouwrex opgericht met zetel aan de Victor Lemmensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van tegelwerken, metsel- en betonwerken, timmerwerken en isolatiewerkzaamheden.

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Ravioli uit de oven

Woensdag 21 november 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Ravioli uit de ovenZoomHet was weer een drukke week. Werk, school, voetbal, paardrijden,… Dus de ideale gelegenheid voor een snelle hap. Een maaltijd op tafel toveren in een half uur.
Ingrediënten: 3 wortelen - 2 rode paprika - 2 teentjes look – zongedroogde tomaten – koelverse ravioli – olijfolie - 300ml tomatensap – ½ groentebouillonblokje – zout en peper - 4el. Witte balsamicoazijn – rucola - 4 lenteuitjes – parmezaan
Bereiding: Verwarm de oven (…) Het hele nieuwsbericht

Achiel Van Acker overleden

Dinsdag 20 november 2018
Gisteren is Achiel Van Acker overleden, de echtgenoot van Lena Lobelle. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.  

Leopoldsburg wint van Lierse

Zondag 18 november 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg wint van LierseK.ESK. Leopoldsburg heeft vandaag Lyra-Lierse verslagen. Uitslag: 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Tuteleers en Mathei.

Gerard Delarbre overleden

Zaterdag 17 november 2018
Leopoldsburg - Gerard Delarbre overledenDonderdag is Gerard Delarbre overleden, de echtgenoot van Maria Stevens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Brigitte Brebels overleden

Vrijdag 16 november 2018
Leopoldsburg - Brigitte Brebels overledenGisteren overleed de uit Lommel afkomstige Brigitte Brebels, de echtgenote van Guido Verschueren. Ze was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Drie faillissementen

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag Classy Bins, Corbu Trading en Imay Group 7, alle uit Leopoldsburg, failliet verklaard. Voor de drie falingen is mr. Driessen als curator aangesteld.

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Henri Maessen overleden

Woensdag 14 november 2018
Maandag is de uit Lommel afkomstige Henri Maessen overleden, de weduwnaar van Maria Luyckx. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan in Leopoldsburg.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Kaassoep met zoete aardappels en hamblokjesZoomRegenweer, het ideale weer om een namiddagje te kokkerellen. En deze keer een goed vullende maaltijdsoep. Niks lekkerder om het warm te krijgen tot in de toppen van je tenen als je kliedernat thuis komt van school of het werk.
Ingrediënten: 1ui - 2teentjes look – 2 zoete aardappels - 100gr cherrytomaten - 8takjes tijm – zonnebloemolie – peper en zout – 1tl. kerriepoeder –1tl. karwijzaad –1tl. paprikapoeder – suiker – 2tl. mosterd – 100ml (…) Het hele nieuwsbericht
Kaassoep met zoete aardappels en hamblokjes
Zoom

Nieuwe bvba: Anvio VR Belgium

Dinsdag 13 november 2018
De bvba Ejder uit Heppen en en Kemal Aydemir uit Koersel hebben de bvba Anvio VR Belgium opgericht met zetel aan de Bivakstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten die verband houden met het ontwerpen, programmeren, exploiteren en commercialiseren van computerprogramma's.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Leopoldsburg - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht

Twee diefstallen

Maandag 12 november 2018
De politie kreeg twee meldingen van diefstal: in de Acacialaan en de Jozef Jacobsstraat. Voorlopig is niet geweten wat er gestolen is.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Leopoldsburg - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Showtime

Zondag 11 november 2018
Filip Vandenbruwane en Rahel Feidler, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba Showtime Entertainment Services opgericht met zetel aan de Kerkhovenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de organisatie van concerten en shows en het begeleiden van artiesten.
In derde nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg Real Ardans Okegem verslagen. Uitslag: 11-4.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Ignatius Vandervoort overleden

Zondag 11 november 2018
Leopoldsburg - Ignatius Vandervoort overledenVandaag is Ignatius Vandervoort overleden, de weduwnaar van Annie Maes. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt  donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - K. ESK  Leopoldsburg verliest in BetekomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond verloren in Betekom. Uitslag: 2-0.
Leopoldsburg - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

460 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
Momenteel zijn er in Leopoldsburg 460 kandidaat-huurders voor een sociale woonst. Tien jaar geleden waren er dat 263.

Ludo Belmans overleden

Donderdag 8 november 2018
Leopoldsburg - Ludo Belmans overledenDinsdag is Ludo Belmans overleden, de levensgezel van Hélène Bernard. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Bovenzonale verkeersactie brengt € 20.500 opBij een bovenzonale verkeersactie van de politiezones HANO, Lommel en Kempenland en de Vlaamse Belastingsdienst zijn gisteren in totaal 271 voertuigen gecontroleerd. 218 personen moesten een ademtest afleggen en 3 van hen hadden een glaasje teveel op. Van de 3 drugstesten waren er 2 positief; 2 personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 1 ouder vervoerde zijn kind niet in een kinderzitje. Eén bestuurder had geen rijbewijs en een voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Pastinaak en zoete aardappel in de ovenZoomDeze week twee vergeten groentes op de menu. Pastinaak en zoete aardappel. De zoete smaak van de aardappel en de anijsachtige smaak van de pastinaak past perfect samen. Twee groentes die met een stukje vlees een volwaardige maaltijd is. Deze keer kies ik voor een bereiding in de oven… het word ‘s avonds al wat frisser en dan is er niks zo zalig als de warmte van de oven die je tegemoet komt en dat gecombineerd met een heerlijke geur, daar krijg je gewoon honger van. Dus deze week een heel simpele (…) Het hele nieuwsbericht
Pastinaak en zoete aardappel in de oven
Zoom

Wijziging zitdag wijkagent Boskant

Woensdag 7 november 2018
Wegens onvoorziene omstandigheden kan de zitdag van de wijkagent voor de wijk Boskant niet doorgaan op 20 november. Dat maakt de politiezone Kempenland bekend. Er is nu een zitdag ingepland op dinsdag 13 november van 14 tot 15 u in manège “Dagen van het Paard” aan de Walhemstraat 1.

Hinder door staking bij De Lijn

Woensdag 7 november 2018
Leopoldsburg - Hinder door staking bij De LijnDoor een vakbondsactie bij exploitanten Bronckaers en Dony Borgloon is het busverkeer in Limburg vanmorgen verstoord. Dit zowel op de belbussen als op de streeklijnen. De hinder is voelbaar in de hele provincie. Voor je vertrek raadpleeg je best de site van De Lijn.
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.
Leopoldsburg - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Vechtersbaas veroordeeld

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vechtersbaas veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 39-jarige vechtersbaas uit Beringen tot 12 maanden celstraf en een boete van 1.200 euro met uitstel veroordeeld. Hij was in een café een andere klant te lijf gegaan. Aan het slachtoffer moet hij zo'n 5.000 euro schadevergoeding betalen. De dader werd al eerder veroordeeld voor andere vechtpartijen. (PG)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 5 november 2018
Leopoldsburg - Aangepaste dienstregeling De LijnVanaf vandaag is er een aangepaste dienstregeleing voor de Lijn. Bijvoorbeeld bij Lijn 14 (Maaseik – Leopoldsburg). Er komt een extra rit voor lijn 14 en dit tussen Bree – Busstation en Maaseik – Van Eycklaan. Op alle schooldagen, behalve op woensdag, vertrekt de bus aan Bree – Busstation om 15.55 uur. Meer info op deze site.
In eerste provinciale van het basketbal heeft Leopoldsburg met 72-94 gewonnen in Bree.

160 geboorten, 137 overlijdens

Zondag 4 november 2018
Leopoldsburg registreerde vorig jaar 160 geboorten. Het aantal overlijdens bedroeg 137.

K.ESK Leopoldsburg - Wellen 2-3

Zondag 4 november 2018
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg - Wellen 2-3K. ESK Leopoldsburg heeft vanmiddag thuis verloren van KVK Wellen. Uitslag: 2-3.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)

880 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Leopoldsburg telt 880 tachtigplussers. Dat zijn er 335 meer dan tien, jaar geleden. Momenteel is 5,7 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

Ludo Kenens overleden

Vrijdag 2 november 2018
Leopoldsburg - Ludo Kenens overledenGisteren is Ludo Kenens overleden, de echtgenoot van Erna Leten. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Leopoldsburg - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Leopoldsburg - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.

Vredesmis in Leopoldsburg en Lommel

Donderdag 1 november 2018
A Mass for Peace. Letters From the Other Side and The Armed Man is een multiculturele, visuele en muzikale herdenking, honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De culturele centra van Lommel, Heusden-Zolder en Leopoldsburg  slaan de handen in elkaar om dat uitzonderlijke en indrukwekkende koor- en orkestproject te verwezenlijken op 8 en 10 november in de kerk van Heusden-Berkenbos, op 9 november in de kerk van Leopoldsburg en op 11 november in het cultureel centrum De Adelberg in Lommel. Op het podium staat een groot koor met meer dan 150 zangers en het Limburgs Kamerorkest in een presentatie van Fred Brouwers.

Edward Jansen overleden

Donderdag 1 november 2018
Leopoldsburg - Edward Jansen overledenGisteren is in Leopoldsburg Edward Jansen overleden, de weduwnaar van Jeanne Eerkens. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen