Het overige nieuws

Zaalvoetbal: Berchem - Leopoldsburg 7-5

Zaterdag 29 september 2018
In de derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg verloren van FS Al Berchem. Uitslag: 7-5.

ESK Leopoldsburg klopt Racing Mechelen

Zaterdag 29 september 2018
Leopoldsburg - ESK Leopoldsburg klopt Racing MechelenESK Leopoldsburg heeft Racing Mechelen vanavond puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 2-1.

Ongevallen derde jaar op rij gedaald

Zaterdag 29 september 2018
Leopoldsburg - Ongevallen derde jaar op rij gedaaldIn Leopoldsburg gebeurden er vorig jaar 52 letselongevallen: 48 met lichtgewonden en 4 met zwaargewonden. In 2016 gebeurden er 66 letselongevallen, in 2015 71 en in 2014 86.

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Andrea Devriendt overleden

Vrijdag 28 september 2018
Leopoldsburg - Andrea Devriendt overledenDinsdag is Andrea Devriendt overleden. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vanavond (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Jakke Van Caneghem overleden

Donderdag 27 september 2018
Leopoldsburg - Jakke Van Caneghem overledenGisteren is Jakke Van Caneghem overleden. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19.15 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Leopoldsburg - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Farfalle met tongfilet en tomaat

Woensdag 26 september 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Farfalle met tongfilet en tomaatZoomDinsdag en donderdag zijn sinds het nieuwe schooljaar hectische dagen. Met andere woorden: weinig tijd om te koken. Om half 5 komt er eentje van het werk en een ander van de avondstudie. En om 18u moet er al eentje naar de voetbaltraining. Dus ging ik op zoek naar snelle gerechtjes. Dit is er zo eentje van.
Ingrediënten: 2 sjalotjes – boter – 8tongfilets – 300ml witte wijn – 500ml room – 2tomaten – bieslook – peper en zout - (…) Het hele nieuwsbericht
Farfalle met tongfilet en tomaat
Zoom

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Heidebrand snel geblust

Dinsdag 25 september 2018
Vanmiddag ontstond er een heidebrand op het militair domein. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Leyssens overleden

Dinsdag 25 september 2018
Leopoldsburg - Louise Leyssens overledenOp 21 september overleed in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Louise Leyssens, de weduwe van Louis Cruysbergs. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zolder-Centrum.

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Leopoldsburg - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht
In het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg gewonnen in Hoeselt. Uitslag: 6-7.
In Leopoldsburg zijn er 22 opvanglocaties voor baby's en peuters, samen goed voor 189 opvangplaatsen. Er zijn 36,2 procent opvangplaatsen per 100 baby's en kleuters. In Limburg is dat gemiddeld 36,9 procent.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Leopoldsburg - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.

Leopoldsburg speelt gelijk in Nijlen

Zaterdag 22 september 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg speelt gelijk in NijlenESK Leopoldsburg heeft vanavond een gelijkspel behaald op het veld van Nijlen. Uitslag: 1-1.

Maurice Peeters overleden

Zaterdag 22 september 2018
Leopoldsburg - Maurice Peeters overledenIn Heppen is vandaag Maurice Peeters overleden, de echtgenoot van José Caerts. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Joannes Hermans overleden

Zaterdag 22 september 2018
Leopoldsburg - Joannes Hermans overledenGisteren is Joannes Hermans overleden, de weduwnaar van José Croes en de levensgezel van Paula Degol. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Stamceldonoren met buitenlandse roots gezochtZoom1 op 3 patiënten met Turkse, Noord-Afrikaanse, Centraal-Afrikaanse of gemengde roots vindt geen stamceldonor. Daarom gaat het Belgisch Beenmergregister op zoek naar 18 tot 40-jarige, mannelijke stamceldonoren met deze achtergrond. Helaas vinden patiënten met  niet-Europese roots vaak geen geschikte donor. Dat komt vooral omdat er een groot tekort is aan donoren met Noord-Afrikaanse, Centraal-Afrikaanse, Turkse of gemengde roots (bv. Belgisch-Turks). Heb jij buitenlandse of gemengde roots? (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstweer

Woensdag 19 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - HerfstweerTussen hogedrukgebieden over Centraal-Europa en depressies in het noorden staat er een vrij strak windveld in onze streken. Storingen naderen stilaan onze regio en zorgen op het einde van de week en tijdens het weekend voor toenemende neerslagkansen. De aangevoerde lucht wordt dan ook een gevoelig kouder, waarbij de maxima een stuk lager uitkomen. De laatste dag van de nazomer is aangebroken. Morgen doet de zon nog haar uiterste best om tevoorschijn te komen, maar moet toch wat concurrentie dulden van enkele (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

Pasta met zeevruchten en kerstomaatjes

Woensdag 19 september 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Pasta met zeevruchten en kerstomaatjesZoomNu de kids er eens niet waren konden we er nog eens van profiteren om iets te eten waar we al zolang zin in hadden maar waarvoor die 2 hun neus ophalen. Eigenlijk raar want ze lusten vis, mosselen en zelfs calamaris maar een mengelmoes dat is dan weer teveel van het goede. Kinderbreinen,… Snappe wie het snappen kan. Deze keer hadden we gekozen voor een voorverpakte mengeling, niet ons normale doen maar aangezien het last minute beslist was en onze vaste winkel voor vis al toe was, dan maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Pasta met zeevruchten en kerstomaatjes
Zoom

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Leopoldsburg - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: SMY Paint

Dinsdag 18 september 2018
Murat Arslan en Yunus Dalkilic, beiden uit Leopoldsburg, hebben de bvba SMY Paint opgericht met zetel aan de Generaal de Krahestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerk, renovatiewerken en activiteiten als uitzendbureau.

Doe de Stemcheck

Maandag 17 september 2018
Verkiezingen
Leopoldsburg - Doe de StemcheckZoomWeet jij nog niet op welke partij je gaat stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen? Dan kan je de Stemcheck doen van De Standaard en Het Nieuwsblad. Welke plannen hebben de lijsttrekkers voor uw gemeente na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober? 25 hete hangijzers over Leopoldsburg worden voorgeschoteld om zo bij je keuze van een partij uit te komen.Klik hier voor de Stemcheck

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.
In derde nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg verloren van ZVC Solona Ranst. Uitslag: 3-5.  Geleeg Leopoldsburg klopte United Paal met 15-0.

Verlies voor KESK Leopoldsburg

Zaterdag 15 september 2018
Leopoldsburg - Verlies voor KESK LeopoldsburgKESK Leopoldsburg heeft vanavond met 2-3 verloren van Eendracht Termien.

Geen treinen, wel bussen

Vrijdag 14 september 2018
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Hasselt omdat er aan de sporen wordt gewerkt. De NMBS legt vervangbussen in, die stoppen uiteraard aan het station van Leopoldsburg, maar raadpleeg zeker de website van de NMBS om de juiste uren van de bussen op te pikken. Vanaf maandag rijden de treinen weer normaal.

8 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
In 2017 was 8% van alle huishoudens in Leopoldsburg een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 procent) is dat lager. In West-Limburg was vorig jaar 8 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Mia Cremers overleden

Vrijdag 14 september 2018
Leopoldsburg - Mia Cremers overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Mia Cremers uit Beringen-Mijn (voorheen Leopoldsburg) overleden, de weduwe van Jan Put. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp (Leopoldsburg). Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

The Jack failliet verklaard

Donderdag 13 september 2018
The Jack uit Leopoldsburg is failliet. Dat heeft de rechtbank van Koophandel in Hasselt vandaag beslist. Schuldvorderingen moeten voor 13 oktober ingediend worden.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Huisgemaakte videe

Woensdag 12 september 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Huisgemaakte videeZoomVidee, ook bekend als vol-au-vent of koninginnenhapje: het is één van de Vlaamse klassiekers. Vol-au-vent maken is makkelijk. De bereiding ervan vraagt wel wat tijd, maar het is echt de moeite waard. Je kan een volledige kip gebruiken, maar ook met blokjes kipfilet lukt het prima.
Ingrediënten: 1 soepkip – verse bouillon of 2l water met 5bouillonblokjes – gehakt of voorgemaakte soepballetjes – champignons – 500ml room
Bereiding: Als (…) Het hele nieuwsbericht
Huisgemaakte videe
Zoom

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Nieuwe bvba: Ham & Bil 36

Dinsdag 11 september 2018
Halil Efe uit Beringen heeft de bvba Ham & Bil 36 opgericht met zetel aan de Beringsesteenweg in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bodemsanering, draineringswerken, wegenbouw en het aanbrengen van wegmarkeringen.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Nieuwe website voor Huis van het Kind

Maandag 10 september 2018
Leopoldsburg - Nieuwe website voor Huis van het KindZoomEr zijn heel wat initiatieven, diensten en organisaties die gezinnen ondersteunen. Het Huis van het Kind werkt samen met hen opdat elk kind kansen krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. De Huizen van het Kind willen een wegwijzer zijn voor gezinnen en bouwen aan een website! Opdat ouders beter hun weg vinden in het aanbod slaan we de handen in elkaar in West-Limburg. De Huizen van het Kind van Beringen, Halen, Ham Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo lanceren samen de website www.huisvanhetkindwestlimburg.be. Ouders, grootouders, vrijwilligers of hulpverleners vinden er een overzicht van het aanbod voor gezinnen met kinderen in de hele regio.

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Dina Jacobs overleden

Zondag 9 september 2018
Leopoldsburg - Dina Jacobs overledenGisteren is Dina Jacobs overleden, de weduwe van Corneel Goris en de levensgezel van Jos Blockx.  Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Helson - ESK Leopoldsburg 5-1

Zaterdag 8 september 2018
Leopoldsburg - Helson - ESK Leopoldsburg 5-1Helson Hechteren heeft vanavond ESK Leopoldsbuirg puntenloos naar huis gestuurd. Uitslag: 5-1.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

Reclamebureau Horemans failliet

Donderdag 6 september 2018
De rechtbank van Koophandel heeft reclamebureau Horemans uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten ingediend worden voor 6 oktober.

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Walter Billiau overleden

Donderdag 6 september 2018
Leopoldsburg - Walter Billiau overledenIn Bertem is op 31 augustus de uit Leopoldsburg afkomstige Walter Billiau overleden, de echtgenoot van Hilda Creten. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Leopoldsburg - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Griekse rijst met een sausje van groene aspergesZoomGriekse rijst is ook bekend als orzo, vrij te vertalen als gerst. Ondanks zijn Nederlandse naam Griekse rijst is orzo eigenlijk een pasta die de vorm heeft van een rijstkorrel. Het grote verschil met andere soorten pasta is dat orzo klaargemaakt dient te worden zoals rijst. Dit gerechtje is ideaal voor een dag met weinig tijd, wanneer je toch een gezonde maaltijd op tafel wil toveren. Het is ook klaar op een kwartiertje en dit doordat de “rijst” zoveel tijd nodig heeft - anders was het nog sneller (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Leopoldsburg - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Chris Daniëls overleden

Dinsdag 4 september 2018
Leopoldsburg - Chris Daniëls overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Chris Daniëls overleden, de echtgenote van Ivan Deboeverie. Zij was 74 jaar. De asverspreiding vindt in intieme kring plaats.
In de Beker van Vlaanderen basketbal heeft Leopoldsburg Zulte verslagen. Uitslag: 100-37.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Leopoldsburg verslaat Esperanza Pelt

Zaterdag 1 september 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg verslaat Esperanza Pelt
In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen heeft KESK Leopoldsburg vanavond Esperanza Pelt verslagen. Uitslag: 4-0. Bij de rust was de stand 1-0.

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bupol Floor

Zaterdag 1 september 2018
Burak Polat uit Leopoldsburg heeft de bvba Starter Bupol Floor opgericht met zetel aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een interimkantoor en uitzendbureau, de installatie van verwarming, klimaatregeling en ventilatie én het verhuren van personeel.

Nieuwe bvba: Arthurus

Zaterdag 1 september 2018
Sofie Knaepen uit Leopoldsburg heeft de bvba Arthurus opgericht met zetel aan de Eikendreef in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een reclamebureau, het inrichten van etalages en het uitvoeren van technisch tekenwerk.

Nieuwe bvba: SP

Zaterdag 1 september 2018
Mehmet Polat uit Leopoldsburg heeft de bvba Starter SP opgericht met zetel aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwactiviteiten, het schoonmaken van gebouwen en ICT activiteiten.
In Leopoldsburg heeft 41,6 procent van de 25-plussers geen diploma secundair onderwijs. In West-Limburg is dat 39,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen