Het overige nieuws

Leopoldsburg - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Leopoldsburg - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Leopoldsburg - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Chorizo uit de oven

Woensdag 27 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Chorizo uit de ovenZoomDeze keer gaan we de Spaanse toer op met een typisch ingrediënt: hun pittige rode worst, de chorizo. Deze gaan we gebruiken in een ovenschotel met aardappeltjes en tomaten. Ingrediënten: Aardappelen - 3 uien – 1 bol look- chorizoworstjes of 3 grote in stukken gesneden – kerstomaatjes – rozemarijn – zout en peper.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°c. Was de aardappelen en snij ze in partjes. Schil de ui en ook deze mogen ook in partjes. Halveer de bol look en (…) Het hele nieuwsbericht

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Leopoldsburg - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Leopoldsburg - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Frans Vandebroek overleden

Maandag 25 februari 2019
Op 19 februari overleed Frans Vandebroek. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Basketbal: Leopoldsburg klopt Bree

Zondag 24 februari 2019
In het basketbal heeft Leopoldsburg Bree verslagen. Uitslag: 75-70. Quarters: 16-16, 14-19 (30-35), 21-17 (51-52), 24-18.

Gewonde op Lommelsesteenweg

Zondag 24 februari 2019
Leopoldsburg - Gewonde op LommelsesteenwegGisternamiddag gebeurde er een verkeersongeval op de Lommelsesteenweg. Daarbij is één gewonde gevallen.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Leopoldsburg - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Leopoldsburg - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...
In de derde nationale van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis 5-5 gelijk gespeeld tegen Boxberg. Leopoldsburg staat derde in de stand.

K.ESK Leopoldsburg wint van Tienen

Zaterdag 23 februari 2019
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg wint van TienenK. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond Tienen verslagen. Uitslag: 2-0.

Kirkor Cicek overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Leopoldsburg - Kirkor Cicek overledenDonderdag is Kirkor Cicek overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Leopoldsburg - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraakpoging in Rozenstraat

Vrijdag 22 februari 2019
Leopoldsburg - Inbraakpoging in RozenstraatOnbekenden poogden binnen te dringen in een woning aan de Rozenstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet. Aan twee deuren zijn braaksporen vastgesteld.

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

Ferdinand Vankrunkelsven

Vrijdag 22 februari 2019
Leopoldsburg - Ferdinand VankrunkelsvenGisteren is de uit Heppen afkomstige Ferdinand Vankrunkelsven overleden, de echtgenoot van Jeanne Claes. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Leopoldsburg - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Henri Dams overleden

Donderdag 21 februari 2019
Vandaag is de uit Koersel afkomstige Henri Dams overleden, de echtgenoot van Madeleine Van Hoof. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Leopoldsburg - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Leopoldsburg - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Leopoldsburg - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Leopoldsburg - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roti met kip en kousenbanden

Woensdag 20 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Roti met kip en kousenbandenZoomVandaag gaan we de Surinaamse toer op. De eerste keer dat ik dit gegeten had, was bij één van mijn beste vriendinnen. Toevallig eentje met Surinaamse roots. Ik was op slag verkocht. En heb heel de avond naar het recept gevraagd. Ik denk een week later dat ik het zelf al geprobeerd had. En ondertussen is het hier maandelijks al eens of tafel gekomen.
Ingrediënten: 500 gr kip - 400 gr vastkokende aardappels - 500 gr kousenband - 1 wortel - 1 preistengel- 2 a 3 eetl Masala kruiden - 750 ml (…) Het hele nieuwsbericht
Roti met kip en kousenbanden
Zoom
K.ESK Leopoldsburg heeft een nieuwe speler aangetrokken: Mattias Bertels (19) van Dessel Sport.

Zuster Emilienne Wilbors overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Leopoldsburg - Zuster Emilienne Wilbors overledenOp 16 februari overleed de uit Leopoldsburg afkomstige zuster Emilienne Wilbors. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kapel van de zusters annuntiaten in het H. Hart instituut aan de Naamsesteenweg in Heverlee (Leuven).
Stijn Martens (Hands) uit Heppen volgt in juni Filip Biesmans op als voorzitter van werkgeversvereniging Jong Voka Limburg. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Leopoldsburg - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Leopoldsburg speelt gelijk

Zaterdag 16 februari 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg speelt gelijkK.ESK Leopoldsburg is vanavond thuis tegen Zwarte Leeuw niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Nieuwe bvba: Stockmans & Meuris

Vrijdag 15 februari 2019
Stef Stockmans uit Beverlo en Steffen Meuris uit Leopoldsburg hebben de bvba Stockmans & Meuris opgericht met zetel aan de Bremstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy activiteiten, het ontwikkelen van applicaties en het verlenen van adviezen.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Tunnelstraat

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Woninginbraak in TunnelstraatDieven forceerden een raam om binnen te dringen in een woning aan Tunnelstraat in Leopoldsburg. Zij doorzochten het hele huis. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Mon Demaere overleden

Donderdag 14 februari 2019
Leopoldsburg - Mon Demaere overledenGisteren is Mon Demaere verleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Maria Peeters. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe bvba: Keysers Tuinen Limburg

Woensdag 13 februari 2019
Cedric Keysers en Keysers MC Holding, beiden uit Brecht, hebben de bvba Keysers Tuinen Limburg opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg. Tot het doel van de onderneming behoort onder meer het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken, speelpleinen en sportvelden.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Leopoldsburg - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Leopoldsburg - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Bananenflappen

Woensdag 13 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - BananenflappenZoomIk was aan het denken welk recept ik deze keer online zou zetten. Toen het mij opviel dat ik nog geen dessertje gepost heb. Dus daarom deze week een dessert/tussendoortje. En eentje waar je maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. En binnen het half uur klaar is. Hier hadden ze spijt dat het op was dus denk dat het goedgekeurd is.
Ingrediënten: Bladerdeeg – chocopasta – banaan – eigeel Bereiding: De oven mag je voorverwarmen op 180°c. De banaan (…) Het hele nieuwsbericht

Schouwbrand in Heppen

Dinsdag 12 februari 2019
De brandweer rukte vanavond uit voor een schouwbrand in een woning aan Beringsesteenweg in Heppen. De schade is beperkt gebleven. De steenweg werd een tijdje afgesloten.

Jef Boogaerts overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Jef Boogaerts overledenGisteren is Jef Bogaerts overleden, de echtgenoot van Lisette Peeters. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Vrijdag (18.30-19 uur) is er gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula De Vloot.

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Problemen met treinverkeer

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Problemen met treinverkeerZoomHet treinverkeer rijdt weer normaal tussen Mol en Hasselt. Deze voormiddag heeft het een tijd uitgelegen nadat een vrachtwagen de slagboom in de Merelstraat in Heusden-Zolder had aangereden. Die slagboom raakte daarbij beschadigd en moest door personeel van Infrabel hersteld worden. Niemand raakte gewond maar het treinverkeer werd dus onderbroken. Na de herstelling konden de treinen weer voorbij. (foto Michiel Reynders)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Leopoldsburg - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Yvonne Nuyts overleden

Maandag 11 februari 2019
Leopoldsburg - Yvonne Nuyts overledenVandaag is Yvonne Nuyts overleden, de weduwe van Joseph Bormans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vrouw helpt gevangene ontsnappen

Maandag 11 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje in de rechtbank moest een 23-jarige vrouw uit Ham plaatsnemen. Zij wordt ervan beticht hulp verleend te hebben om een gedetineerde te laten ontsnappen uit de gevangenis van Hoogstraten. De vrouw riskeert zes maanden cel met uitstel. Op 11 maart maakt de rechter zijn vonnis bekend. (PG)

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Leopoldsburg - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Nog altijd verstoord busverkeer

Maandag 11 februari 2019
Leopoldsburg - Nog altijd verstoord busverkeerHet wordt een eentonig verhaal maar ook vandaag mag je weer stiptheidsacties verwachten bij De Lijn. Vanmorgen hebben de geplande chauffeurs hun stelplaats wel verlaten, maar een aantal zal de rit onderbreken of niet rijden. Bussen kunnen dus te laat of niet opdagen. De Lijn raadt aan om de reisinfoapp en de routeplanner op de website te bekijken. De vakbonden zeggen dat de avondspits tussen 15 uur en 19.30 u normaal zal verlopen en dat er nadien nieuwe onderbrekingen mogelijk zijn.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Leopoldsburg - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Kruisstraat

Maandag 11 februari 2019
Morgennamiddag wordt in café Torenhof in Heppen de woning Kruisstraat 68 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 5a24ca en heeft een K.I. van 458 euro.

K.ESK. verliest van Mechelen

Zondag 10 februari 2019
Leopoldsburg - K.ESK. verliest van MechelenK. ESK. Leopoldsburg is deze namiddag gaan verliezen bij KRC Mechelen, de laatste in de rangschikking. Uitslag: 3-0.

Bertha Van Broeckhoven overleden

Zondag 10 februari 2019
Leopoldsburg - Bertha Van Broeckhoven overleden
Vandaag is de uit Koersel afkomstige Bertha Van Broeckhoven overleden, de echtgenote van René Lemmens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Code geel: wind

Zondag 10 februari 2019
Leopoldsburg - Code geel: windZoomVandaag voorspelt het KMO opnieuw rukwinden mogelijk tot 80 à 85 km/u of zelfs wat meer tijdens de zwaarste buien. Daarom is het oppassen in bossen. Het KMI geeft code geel. Fotograaf Dirk Dekens kon gisteren dit winderig tafereel vastleggen!

Johanna Trusheim overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Leopoldsburg - Johanna Trusheim overledenVandaag is Johanna Trusheim overleden, de weduwe van Clement Reynders. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Elisabeth Gruber overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Leopoldsburg - Elisabeth Gruber overleden
Donderdag is Elisabeth Gruber overleden, de weduwe van Jonkheer Marcel De Barquin. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Ruth Jansen overleden

Vrijdag 8 februari 2019
Leopoldsburg - Ruth Jansen overledenGisteren is Ruth Jansen overleden, de echtgenote van Dirk Dirmeier. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmomenht: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nora Berrevoets overleden

Donderdag 7 februari 2019
In Beverlo is de uit Lommel afkomstige Nora Berrevoets overleden, de weduwe van Louis Theunis. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Leopoldsburg - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Leopoldsburg - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Marie Haegdorens overleden

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Marie Haegdorens overledenVandaag is Marie Haegdorens overleden, de weduwe van Norbert Volders. Zij was 95 jaar. De evangelische afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Lisette Vanhamel overleden

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Lisette Vanhamel overledenZondag is Lisette Vanhamel overleden, de echtgenote van Ghislain Pot. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Erwtensoep met rookworst

Woensdag 6 februari 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Erwtensoep met rookworstZoomSneeuw, regen vriestemperaturen, naar mijn mening, de ideale periode voor een echte winterse soep. De enige echte erwtensoep hoe de mama het geleerd heeft en zij heeft het dan weer geleerd van haar oma.
Ingrediënten: Water – spliterwten – laurierblad – prei – wortel – 1 /4 knolselder- ui – rookworst - peper en zout.
Bereiding: Schenk water in de kookpot, voeg de spliterwten en laurierblad toe en breng aan de kook. Schep het schuim van (…) Het hele nieuwsbericht
Erwtensoep met rookworst
Zoom

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Leopoldsburg - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

35 autobestuurders betrapt

Dinsdag 5 februari 2019
Leopoldsburg - 35 autobestuurders betraptBij twee acties van politie Kempenland tijdens het afgelopen weekend liepen 35 bestuurders tegen de lamp. 26 daarvan werden betrapt op sturen onder invloed van alcohol of drugs.
De politie controleerde op verschillende plaatsen in Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer. 7 bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van illegale drugs. Tegen hen werd proces-verbaal opgesteld en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Liefst 19 chauffeurs bleken teveel alcohol (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Leopoldsburg - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Leopoldsburg - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Leopoldsburg - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Line Goossens wint 2500 euro in BeringenZoomLine Goossens uit Leopoldsburg is de winnaar van de eindejaarsactie van de stad Beringen. Zij won de hoofdprijs, goed voor 2500 euro aan waardebonnen om te gaan shoppen in Beringen.

Weg met computerschermen

Maandag 4 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een gebouw aan de Zwartenhoekstraat in Ham. Er zijn computerschermen gestolen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Leopoldsburg - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Leopoldsburg - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Leopoldsburg - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Leopoldsburg - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.
Leopoldsburg - Nieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GOZoomScholengroep Limburg-Noord GO heeft het nieuwe jaar ingezet met een nieuwjaarsreceptie en winterbarbecue in de administratieve zetel in Beringen. Het werd een gemoedelijke ontmoeting van onderwijsverstrekkers, gemeentebesturen en externen.
Nieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GONieuwjaarsreceptie Scholengroep Limburg-Noord GO
Zoom

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Leopoldsburg - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Simonne Laenen overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Leopoldsburg - Simonne Laenen overledenGisteren is Simonne Laenen overleden, de echtgenote van Louis Jans. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Wisselvallig weer

Vrijdag 1 februari 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerEen sneeuwzone bedekte afgelopen nacht onze streken met een sneeuwtapijtje van een 3 of 4 tal cm. Ondertussen lopen de temperaturen op en zet de dooi zich algemeen in. Morgen brengt een storing tijdelijk regen en sneeuw, die later overgaat in regen. De volgende dagen wordt het stilaan zachter en het lijkt dat de winter voorlopig althans een tijdje zal wegblijven. Vrijdag (01/02) blijven de wolken overvloedig aanwezig en af en toe wat lichte regen of motregen. Het dooit bij gemiddeld 5 graden. De wind waait zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht

Diana Serroeyen overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Op 21 januari overleed Diana Serroeyen, de echtgenote van Daniel Quanten. Zij was 58 jaar.Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Bèr Bosmans overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Leopoldsburg - Bèr Bosmans overledenWoensdag is in Peer de uit Heppen afkomstige Bèr Bosmans overleden, de weduwnaar van Maria Vanhemel. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Donderdag (19 uur) is er een korte avonddienst in aula 't Sant waarna gelegenheid tot groeten.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen