Het overige nieuws

Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.
Weerbericht
Leopoldsburg - Iets minder heet vanaf vandaagHogedrukgebieden domineren aanhoudend het weer in onze streken. De luchtstroming wordt westelijk en gaat later over naar het noorden. Hierdoor wordt wat vochtigere en koelere maritieme lucht aangevoerd. De temperaturen komen niet meer zo hoog uit en er zijn ook een aantal wolkenvelden. Gisteren liepen de temperatuur flink boven de 30graden.
Vandaag wordt het opnieuw zonnig en warm, bij gemiddeld 27 graden. De wind kiest voor het westen en spant aan tot matig.
Maandag komt er meer bewolking (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Versterking voor K. ESK LeopoldsburgZoomK.ESK Leopoldsburg heeft zich gevoelig versterkt met het oog op het komende seizoen. Er werden vijftien nieuwe spelers aangetrokken: Tristan Volders (Thes), Seppe Veraghtert (Branddonk) , Saverio Adenie (Robinhood Suriname), Mehmet Akyil (Diest), Ragib Alassan (St. Lenaarts), Mattias Bertels (Dessel), Moïse Zidane Bula Bula (Olmen), Bjorn Calluy (Diest), Glenn De Jonge (Hechtel), Yago Delait (Thes), Enzo Mendoza (Zwarte Leeuw), Vic Theys (Thes), Yani Thoelen (Dessel), Aly Touré (Turnhout), en Ricardo Trinidad (Stal),

Frans Van Geel overleden

Vrijdag 28 juni 2019
Leopoldsburg - Frans Van Geel overledenIn Leopoldsburg is vandaag Frans Van Geel overleden, de echtgenoot van Jeanne Geukens. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Olmen. Begroeting: donderdag (19.30 - 20uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

'De wolvenwelpjes zijn er'

Vrijdag 28 juni 2019
Alles wijst erop dat de wolven August en Naya kleintjes hebben. Dat bevestigt Jan Gouwy van het Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek (INBO). Hoeveel welpjes er zijn, is nog niet bekend. Ze konden ook nog niet op camera vastgelegd worden, maar de onderzoekers van het INBO gaan ervan uit dat er welpen geboren zijn.
Begin mei werd een zwangere Naya op beeld vastgelegd en sindsdien is ze niet meer op camera gezien. “Wanneer een wolvenkoppel jongen krijgt, trekken de dieren zich terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Irène Vandergraesen overleden

Donderdag 27 juni 2019
Gisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige Irène Vandergraesen overleden, de weduwe van Louis Roes. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Werkmateriaal gestolen op werf

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Bleukstraat in Paal is vandaag een diefstal op een werf vastgesteld. onbekenden gingen er met werkmateriaal aan de haal.

Veel lokaal verkeer op Noord-Zuid

Donderdag 27 juni 2019
In maart en april het verkeer op en rond de Limburgse Noord-Zuid (N74/N715). Er werd niet enkel gemeten, maar ook gekeken naar de herkomst en bestemming. De uitgebreide meetcampagne leverde enkele opmerkelijke resultaten op. Zo blijkt dat het zuidelijk deel van de N715 aan Houthalen het zwaarst belast segment van de Noord-Zuid is. Opvallend daarbij is het groot aandeel lokaal verkeer. In Houthalen-Helchteren loopt dat aandeel zelfs op tot 50%.
“We brachten niet alleen de intensiteit van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Veel tijdswinst voor wielrenner achter motorZoomIn wielerwedstrijden rijden veel motoren mee, bijvoorbeeld met cameramannen. Renners in de windluwte achter motoren kunnen flinke tijdswinst behalen. Voor het eerst is wetenschappelijk onderzocht hoe groot dit voordeel precies is – en het blijkt nog veel groter dan gedacht. Met computersimulaties en windtunnelmetingen bracht hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven (TU/e) en de KU Leuven dit in kaart, samen met softwarebedrijf ANSYS. Uit zijn studie blijkt dat een motor (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Scheveneels overleden

Donderdag 27 juni 2019
Leopoldsburg - Godelieve Scheveneels overledenDinsdag is Godelieve Scheveneels overleden, de echtgenote van Albert Tormans. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Maes overleden

Donderdag 27 juni 2019
Leopoldsburg - Louis Maes overledenVandaag is Louis Maes overleden, de weduwnaar van Melania Celis. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag 4 juli (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Twee gewonden bij frontale klap

Donderdag 27 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zeventig Zillewg in Ham kwam het deze voormiddag tot een frontale botsing tussen twee auto's. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen.

Naar school met De Lijn

Donderdag 27 juni 2019
Maakt jouw zoon of dochter volgend schooljaar de overstap naar het 1ste secundair? Dan kan je voor hem/haar een gratis abonnement van De Lijn voor de maand september aanvragen. Interesse? Vraag dan vóór 30 juni (zondag!) jouw abonnement aan via www.delijn.be/probeeractie.

Hitte blijft duren

Donderdag 27 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Hitte blijft durenHogedrukinvloeden zorgen voor droog en zonnig weer. Hierbij wordt erg warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik geregeld tropische waarden. Om een hittegolf te krijgen hebben we 5 opeenvolgende dagen nodig van 25 graden of meer, waarvan 3 dagen 30 graden of meer bedragen. Momenteel hebben we reeds 3 dagen met meer dan 25 graden als maxima, waarvan 2 dagen boven 30 graden waren. De volgende dagen blijft het bijzonder warm, dus een hittegolf zit er zeker aan te komen.
Vandaag wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met kluis

Woensdag 26 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben een kluis gestolen in een bedrijf aan de Terbekstraat in Beringen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Onderzoek naar dode mezen

Woensdag 26 juni 2019
VELT en Vogelbescherming Vlaanderen hebben dit voorjaar heel wat meldingen van verontruste mensen ontvangen die een nest met dode mezenjongen in de tuin vonden. In Limburg gaat het om circa 500 dode mezen. De komende weken wordt er stalen geanalyseerd in het labo. (Bron: Radio 2)

Jean Dewingaerden overleden

Woensdag 26 juni 2019
Leopoldsburg - Jean Dewingaerden overledenBij het verkeersongeval gisteren in Leopoldsburg is Jean Dewingaerden om het leven gekomen, de levensgezel van Mathilde Schoensetters. Hij was 63 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18.30-19u) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Gelei van klaproosjes

Woensdag 26 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Gelei van klaproosjesZoomHet is de tijd van het jaar. De tijd van de klaproosjes. Overal langs velden en wegen komt deze rode bloem tevoorschijn. De zaadjes van deze bloem worden veel gebruikt, het alom bekende maanzaad komt hiervan. Wij gaan natuurlijk geen maanzaadjes produceren. Maar we gaan een lekkere frisse gelei maken van de bloemblaadjes. Veel heb je voor deze gelei niet nodig, als de blaadjes geen 24u moesten trekken had je op minder dan een kwartier verse gelei getoverd .
Ingrediënten: Ongeveer 20 blaadjes (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Put overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Leopoldsburg - Rosa Put overledenIn Kwaadmechelen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Rosa Put overleden, de weduwe van Armand Vandeweyr. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Albert Meirisonne overleden

Dinsdag 25 juni 2019
Leopoldsburg - Albert Meirisonne overledenGisteren is Albert Meirisonne overleden, de echtgenoot van Henriette Borremans. Hij was 98 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vakantieregeling De Lijn

Dinsdag 25 juni 2019
Leopoldsburg - Vakantieregeling De LijnZoomVanaf morgen, woensdag 26 juni rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Meer info via de site van De Lijn.

Tips voor warme dagen!

Maandag 24 juni 2019
Leopoldsburg - Tips voor warme dagen!ZoomDe Vlaamse Overheid heeft deze speciale website boordevol tips om deze warme dagen beter te overleven.

Code oranje: hitte

Zondag 23 juni 2019
Leopoldsburg - Code oranje: hitteHet KMI geeft vandaag code oranje. De volgende dagen wordt het steeds warmer. Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen voor behoeftige mensen bepaalde maatregelen noodzakelijk zijn : regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel (en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op.
Leopoldsburg - Leven met de overlast van de processierupsZoomVan de processierups geraken we nooit meer af, lazen we gisteren ergens. Dus moeten we met die overlast leren leven. Nature Today mailde vandaag wat een mens kan doen bij gezondheidsklachten die door de brandhaarden van de vermaledijde rups veroorzaakt worden. Krabben tegen de jeuk is er niet bij.  

ZAR Afwerkingsbedrijf failliet

Zaterdag 22 juni 2019
De Ondernemersrechtbank heeft ZAR Afwerkingsbedrijf uit Leopoldsburg failliet verklaard. Mr. Spaas is als curator aangesteld. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 20 julli ingediend worden.

4,1 procent in Limburg bebouwd

Zaterdag 22 juni 2019
In Limburg is 4,1 procent van de totale oppervlakte bebouwd. Genk kent met 8,4 procent de grootste bebouwingsgraad, Voeren met 1,2 procent de kleinste. De bebouwingsgraad in Leopoldsburg bedraagt 6,7 procent, in Beringen 5,7 procent, in Pelt 5 procent, in Hamont-Achel 4,4 procent, in Lommel 4,2 procent, in Houthalen-Helchteren 4,1 procent, in Tongeren 3,7 procent, in Bocholt 3,3 procent, in Oudsbergen 2,9 procent, in Peer 2,8 procent en in Hechtel-Eksel 1,8 procent.

Lichtende nachtwolken

Zaterdag 22 juni 2019
Leopoldsburg - Lichtende nachtwolkenZoomEen mooi schouwspel gisterenavond tijdens midzomernacht. Je kon deze lichtende nachtwolken mooi zien en uiteraard fotograferen. Lichtende nachtwolken zijn een soort wolken die voorkomen op ongeveer 75 tot 85 kilometer hoogte, veel hoger dan gewone wolken, die hooguit zo'n 20 kilometer hoogte bereiken. Na zonsondergang weerkaatsen die hoge wolken nog een tijd zonlicht. (Foto Bart Liesenborgs en Inge Jespers)
Leopoldsburg - Actie tegen straatracers en driftersZoomVerschillende politiediensten in Limburg gaan strenger optreden tegen straatracers en zogenaamde drifters. Dat zijn chauffeurs die met gierende banden door de bochten scheuren. 

Zondag 'dag van de weduwen'

Vrijdag 21 juni 2019
Zondag is het de "internationale dag van de weduwen". Het Belgische statistiekbureau Statbel viste uit dat in 2017 40.221 personen weduwe of weduwnaar werden. Het gaat om een uitgesproken vrouwelijk fenomeen: 68,8% was vrouw, tegenover 31,2% man. Andere kenmerken van weduwen en weduwnaars in dat jaar: meer dan de helft van de betrokken achterblijvers was dan ouder dan 75 jaar (54,5%). Dat geldt vooral voor Vlaanderen (57,7%). Ook in Wallonië (49,2%) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (51,8%) was één op twee ouder dan 75 jaar. Mannen worden gemiddeld weduwnaar op 76,2 jaar, vrouwen gemiddeld weduwe op 73,7 jaar. De huwelijken die ontbonden worden als één van de partners sterft, hebben een gemiddelde duur van 48,2 jaar.

Paul Heulsen overleden

Vrijdag 21 juni 2019
Leopoldsburg - Paul Heulsen overledenGisteren is Paul Heulsen overleden, de echtgenoot van Mireille Huyghe. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Ophaalrondes huisvuil worden aangepastVolgende week worden zeer hoge temperaturen voorspeld. "Deze hittegolf maakt het niet makkelijk voor de afvalophalers om hun werk uit te oefenen. Om die reden worden de ophaalrondes volgende week aangepast. Limburg.net vraagt alle inwoners van Limburg en Diest om hun afval volgende week tijdig buiten te zetten. "Bij voorkeur de avond voor de ophaling en zeker voor 6u 's ochtends", laat Limburg.net weten.
Het beleid rond de nee/nee- en ja/nee-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk wordt geüniformeerd en geharmoniseerd, meldt de OVAM. Op vraag van de sector werd een overeenkomst gesloten met het Vlaams gewest. Die overeenkomst bepaalt het Vlaamse beleid rond anti-reclamestickers. 
De sector verbindt zich ertoe dat er voldoende anti-reclamestickers gedrukt en verspreid worden. Burgers gaan gratis stickers kunnen meenemen in de publiek toegankelijke ruimte van de postkantoren van bpost. (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf op komst

Donderdag 20 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf op komstEen storing trekt  vandaag over onze regio met regen en buien. Nadien bouwt een hogedrukgebied op en is het meestal droog, maar wel wat koeler. In de loop van het weekend draait de wind naar het oosten en wordt droge en warme landlucht aangevoerd. Na het weekend zijn tropische maxima mogelijk en dat zou kunnen aanhouden tot woensdag. Als dat gebeurt hebben we een hittegolf in Limburg.
Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en regenbuien. Een donderslag is in de ochtend mogelijk. Na (…) Het hele nieuwsbericht
Het Limburgse parket start een onderzoek naar amateurclubs en andere verenigingen. Het parket vermoedt dat clubs worden misbruikt door criminele organisaties die geld willen witwassen of drugs willen verhandelen.

Albertine Goethemd overleden

Donderdag 20 juni 2019
Leopoldsburg - Albertine Goethemd overledenGisteren is Albertine Goethemd overleden, de weduwe van Guy D'Haese. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Drugsactie: 24 huiszoekingen

Woensdag 19 juni 2019
Leopoldsburg - Drugsactie: 24 huiszoekingenVanochtend werden onder coördinatie van de federale gerechtelijke politie Limburg 24 huiszoekingen uitgevoerd in België, Nederland en Duitsland in het kader van een gerechtelijke actie tegen synthetische drugslabo's in de grensstreek. In ons land zijn drie wietplantages aangetroffen en 15 luxevoertuigen in beslag genomen. Er werden 22 arrestaties verricht. In Nederlands Limburg is een productielabo voor synthetische drugs in volle werking aangetroffen en werd 2,4 miljoen euro in beslag genomen. In een loods in Duitsland werd een grote hoeveelheid plantagemateriaal voor hennepplantages aangetroffen. De speurders kwamen de bende op het spoor na meerdere dumpingen van chemisch afval, onder meer in Hamont-Achel.

Code geel: onweer

Woensdag 19 juni 2019
Leopoldsburg - Code geel: onweerHet KMI geeft opnieuw Code geel: Vanaf het midden van de namiddag verwachten we nieuwe onweders vanuit Frankrijk die noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen van het land aandoen. Er kan flink wat regen vallen met hagel en eventueel ook lokale windstoten. Het is niet uitgesloten dat andere provincies naar oranje evolueren.

Norbert Vleugels overleden

Woensdag 19 juni 2019
Leopoldsburg - Norbert Vleugels overledenMaandag is Norbert Vleugels overleden, de weduwnaar van Constancia Claes. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de nachten van donderdag 20 en vrijdag 21 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende onderhoudswerken uit in de omgeving van het Klaverblad in Lummen. Daarbij zal het verkeer plaatselijk over een beperkt aantal rijstroken moeten rijden, voorbij een mobiele werf. Van vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend 10u worden ook twee lussen van de verkeerswisselaar volledig afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex.

Tarte Tatin

Woensdag 19 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Tarte TatinZoomDeze week nog eens een dessertje: La tarte Tatin is wellicht de meest beroemde appeltaart. Ze wordt ondersteboven gebakken en dat maakt haar uniek. Het eenvoudige recept werd bedacht door de Franse zussen Caroline en Stéphanie Tatin. Het is zeer belangrijk om voor deze bereiding een appelsoort te gebruiken die voldoende stevigheid behoudt bij verhitting. (bv. Boskoop’) Ingrediënten: 8 appels - bladerdeeg -150gr suiker - 60gr boter- water.
Bereiding: Strooi (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vanaf komende maandag 24 juni starten op de Kempischesteenweg in Hasselt de werken voor de aanleg van een nieuw fietspad tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Daarna volgen ook op en rond het kruispunt met de Paalsteenstraat nog enkele verbeteringen die het comfortabeler moeten maken voor de fietsers en voetgangers.
De afgelopen weken voerde Fluvius nutswerken uit tussen de Genkersteenweg en de Banneuxstraat. Aansluitend kan het Agentschap Wegen en Verkeer op 24 juni starten met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het parket Limburg, de griffie van de rechtbank Limburg en de FOD Financiën hebben de handen in elkaar geslagen om een betere inning van geldboetes en verbeurdverklaringen te verzekeren. Daarnaast verleende ook de Universiteit Hasselt ondersteuning en maakten drie studenten van de faculteit TEW een bedrijfseconomische analyse van de werkprocessen.
Een eerste gezamenlijke bekommernis is de uniformering van de softwareapplicaties, gekoppeld aan een geautomatiseerde opvolging. De FOD (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Claire Van de Kerckhove overledenVrijdag is Claire Van de Kerckhove overleden. Zij was 41 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Wieske Vanierschot overleden

Maandag 17 juni 2019
Leopoldsburg - Wieske Vanierschot overledenVrijdag is de uit Heppen afkomstige Wieske Vanierschot overleden, de weduwe van de in 1972 overleden Jean Oeyen. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beek (Bree).

Frans Wendrickx overleden

Zaterdag 15 juni 2019
Leopoldsburg - Frans Wendrickx overledenGisteren is Frans Wendrickx overleden, de echtgenoot van Paula Masset. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Na weekend zomers !

Zaterdag 15 juni 2019
Leopoldsburg - Na weekend zomers !Na de passage van een actieve storing zaterdagochtend, volgt er stabieler weer met opklaringen. De volgende dagen kan een mobiele wig het weerbeeld bepalen met zonnige perioden en hoge maxima. De temperaturen bereiken zomerse waarden, maar halfweg de week neemt de onweersdreiging toe. Ook de nachten verlopen erg zacht bij minima ruim boven 10 graden.
Vandaag
blijft het na een regenachtige ochtend stilaan overwegend droog en volgen er opklaringen. Een enkele bui is echter nog mogelijk in de namiddag. (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met airbag

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Weg met airbagOnbekenden hebben een airbag uit een BMW gestolen in de Heidestraat in Heppen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Reuzenmiereneter geboren

Vrijdag 14 juni 2019
Grensgevallen
Leopoldsburg - Reuzenmiereneter geborenZoomIn de dierentuin GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade is afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierenverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij de moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. Het huidige exemplaar weegt 1700 gram. (Foto GaiaZOO)

Maria Boelanders overleden

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Maria Boelanders overledenWoensdag is Maria Boelanders overleden, de weduwe van Stinus Schaeken. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Code geel: regen

Vrijdag 14 juni 2019
Leopoldsburg - Code geel: regenHet KMI waarschuwt opnieuw met code geel. "Vrijdagavond en -nacht trekt een actieve frontale golf over ons land met soms intense regen of buien die op sommige plaatsen voor grote neerslaghoeveelheden in korte tijd kunnen zorgen. Mogelijk kan er van 10 tot 30 mm in 6 uren tijd vallen. Er is ook kans op onweer", laat het KMI weten.

Minder geboortes in Limburg

Donderdag 13 juni 2019
Vorig jaar zijn in Limburg bijna 7.800 kinderen geboren. Dat zijn er 3,2 procent minder dan in 2017. In Vlaanderen is het geboortecijfer stabiel gebleven. De daling van het aantal geboortes is het sterkst in Limburg.

Hagelbui in Heppen

Donderdag 13 juni 2019
Leopoldsburg - Hagelbui in HeppenZoomHeppen kreeg in de vooravond af te rekenen met een fikse hagelbui. Ook in Beringen en Lummen heeft het gehageld. De hagelbollen waren op sommige plaatsen zo dik als knikkers.
Op vrijdag 13 september nodigt Vliegbasis Kleine Brogel de buren uit voor een unieke kijk achter de schermen. Daarmee wil men de inwoners van de omliggende gemeenten bedanken voor het begrip en het vertrouwen dat ze tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. De kostprijs voor een ticket bedraagt €8; het kan ingeruild worden voor een foodbon ter waarde van €6. Er zal die vrijdag veel activiteit zijn op de basis: Kleine Brogel is immers de gastbasis van alle teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag. Meer info vind je op www.kleinebrogelairbase.be.
Op zondag 15 september is het dan de beurt aan de Sanicole Airshow om je omver te blazen. Als inwoner kan je weer aan een verminderd tarief tickets bestellen. Zowel de tickets voor de kijkdag op Kleine Brogel als voor de Sanicole Airshow vind je op de ticketsite van Sanicole.

Kris Lemmens overleden

Woensdag 12 juni 2019
Leopoldsburg - Kris Lemmens overledenOp 2 juni overleed de in Heppen woonachtige en uit Koersel afkomstige Kris Lemmens. Hij was 56 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Depressies en storingen

Woensdag 12 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Depressies en storingenHet weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer. Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Code Geel: regen

Woensdag 12 juni 2019
Leopoldsburg - Code Geel: regenHet weer is nog altijd niet zomers. Het KMI waarschuwt vandaag opnieuw met code Geel: Vandaag beïnvloedt een actieve regenzone ons weer. Lokaal kan er daarbij meer dan 20 l/m² vallen. In de loop van de namiddag verlaat de regen ons land via het noorden en het westen. In de late namiddag en vanavond vallen er nog enkele lokale buien.

Wraps met een vleugje van Inge

Woensdag 12 juni 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Wraps met een vleugje van IngeZoomVandaag op het menu: een eigen creatie. Het was zo één van die dagen, geen zin om naar de winkel te gaan, dus heel het huis afspeuren naar ingrediënten die samen passen maar net te weinig van in huis om met 4 van te eten. En dan heel die mengelmoes omtoveren tot een lekker gerecht. Die manier van koken doe ik nog het liefst: experimenteren. Dit gerechtje kan je enkele uren of een dag op voorhand voorbereiden omdat het dan enkel nog de oven in moet .
Ingrediënten: 2el. (…) Het hele nieuwsbericht

Ambtenaren vrijgesproken

Dinsdag 11 juni 2019
Leopoldsburg - Ambtenaren vrijgesprokenDe rechtbank heeft twee Kampse ambtenaren vrijgesproken voor de slechte luchtkwaliteit in zwembad De Merel in Heppen acht jaar geleden. De burgerlijke partijen draaien op voor de proceskosten. (PG)

Henri Vanbael overleden

Dinsdag 11 juni 2019
Leopoldsburg - Henri Vanbael overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Heppen afkomstige Henri Vanbael overleden, de echtgenoot van Minique Hulsmans. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - BILDR: App moet bouwvakkers verleidenZoomEen Tinder voor de bouwsector: zo kan je de gloednieuwe app BILDR het best omschrijven. Dankzij dit platform wordt het voor werkzoekende arbeiders een fluitje van een cent om te solliciteren bij de Limburgse bouwbedrijven. De sterkte van de BILDR-app schuilt in z’n eenvoud. Als werkzoekende arbeider kan je je registreren in een paar klikken. Je hoeft geen uitgebreid cv door te sturen, het volstaat om enkele korte vragen te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor de meer dan 2.000 werkgevers in de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 56 wegwerpverpakkingen per weekZoomAfgelopen maand gingen 12.400 klanten van afvalintercommunale Limburg.net na hoe verslaafd ze zijn aan verpakkingen. Uit de test bleek dat de gemiddelde Limburger en Diestenaar 56 wegwerpverpakkingen per week verbruikt. Hiervan kunnen ze er 44 uitsparen door een aantal eenvoudige tips en tricks toe te passen zoals het gebruiken van een brooddoos of drinkbus in plaats van wegwerpverpakkingen. Ook door het maken van verpakkingsarme of verpakkingsloze keuzes in de supermarkt kan iedereen makkelijk heel wat verpakkingsafval vermijden.

285 oproepen op nummer 1722

Zondag 9 juni 2019
Leopoldsburg - 285 oproepen op nummer 1722Op het nummer 1722 dat geactiveerd wordt bij zware storm of onweer zijn gisteren volgens de federale overheidsdienst Binnenlandse zaken 285 oproepen uit Limburg binnengekomen. Vanaf volgend jaar zal het nummer permanent in gebruik zijn.
Leopoldsburg - Al 40 tips bij drugsmeldpuntBij het drugsmeldpunt dat midden april operationeel werd zijn inmiddels al een veertigtal meldingen binnengelopen. Die hebben in een aantal gevallen tot resultaat geleid, zegt de politie. In de strijd tegen drugsproducenten vraagt het parket nu ook hulp aan de vijftien buurtinformatienetwerken in Limburg.

Meer faillissementen

Zondag 9 juni 2019
Er zijn dit jaar opmerkelijk meer faillissementen in Limburg dan vorig jaar. Vooral de maand mei was een dieptepunt. Van januari tot mei dit jaar waren er 360 faillissementen in de provincie - gemiddeld zowat één per dag - terwijl er dat vorig jaar voor dezelfde periode 264 waren. Dat is een stijging met 36 procentpunt. In mei alleen ging het om 62 faillissementen, liefst 59 procentpunt meer dan in mei 2018.

Regen en buien

Zaterdag 8 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en buienEen koude luchtbel in de hoogte komt de volgende dagen over de Britse Eilanden en een stuk van West-Europa te liggen. Ook boven onze streken wordt de lucht in de hogere etages van de atmosfeer een stuk kouder. Hierbij wordt de atmosfeer erg onstabiel en kunnen buien, al dan niet met onweer, gemakkelijk ontstaan. We krijgen dus dus nog een erg wisselvallige week met soms stevige buien. Op het einde van de week wordt de koude luchtbel verdreven en bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

8.000 dieren opgevangen

Zaterdag 8 juni 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - 8.000 dieren opgevangenHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft vorig jaar  8.000 dieren opgevangen. Het centrum ving onder meer 4.586 Europese vogels, 1.120 exotische vogels, 800 egels, 375 reisduiven, 249 reeën, 181 reptielen, 63 schapen en 6 bevers op. Van de opgevangen dieren was 80 procent inheems en 20 procent exoot.

José Janssens overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Leopoldsburg - José Janssens overledenVandaag is de uit Koersel afkomstige José Janssens overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 14 juni (14 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Louis Tormans overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Leopoldsburg - Louis Tormans overledenGisteren is Louis  Tormans overleden, de echtgenoot van Joanna Theys. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Eugeen Van Cauteren overledenDisndag is Eugeen Van Cauteren overleden, de echtgenoot van Elise Baekelandt. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 15 juni (12.30 uur) plaats in aula De Vloot.
Vandaag is de in Heppen woonachtige Francine Mangelschots overleden, de echtgenote van André Haesen. Zij was 73 jaar. HeT afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmomenht: donderdag (19-19.30 uur).

Een huis in Marokko

Vrijdag 7 juni 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Een huis in MarokkoMeer dan tien jaar nadat een sociale huisvestingsmaatschappij aan één van haar huurders een appartement ter beschikking had gesteld, vernam zij dat de bewuste huurder al die tijd eigenaar was van een onroerend goed in Marokko. De maatschappij zegde de huur prompt op en eiste ook de terugbetaling van de sociale kortingen die de huurder al jarenlang genoot, een bedrag van 29.331 euro.
Voor de vrederechter haalde de huisvestingsmaatschappij echter bakzeil, omdat niet vaststond dat de huurder bewust (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in Limburg

Vrijdag 7 juni 2019
Leopoldsburg - Code geel in LimburgHet KMI waarschuwt met Code geel: Vanaf deze middag tot zaterdagnamiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 à 90 km/h of lokaal wat meer tijdens een onweer.

Marie-Rose Hilbert overleden

Vrijdag 7 juni 2019
Leopoldsburg - Marie-Rose Hilbert overledenWoensdag is Marie-Rose Hilbert overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louise Marialaan.
Op 27 mei is de uit Leopoldburg afkomstige en in Meerhout woonachtige Desiré Vandergraesen overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Vanaf morgenavond organiseert de politie weer een controleweekend tegen alcohol of drugs achter het stuur. De controles zijn voorzien tot maandagochtend.

Opnieuw code Oranje

Woensdag 5 juni 2019
Leopoldsburg - Opnieuw code OranjeHet KMI waarschuwt voor Limburg opnieuw met code Oranje. "In de loop van de avond en tijdelijk vannacht verwachten we intense regen- of onweersbuien met kans op zware windstoten. De kans op onweersbuien, eventueel met hagel, is het grootst over de oostelijke provincies", zegt het KMI.
Vorig jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen: er waren er 2.843, 19 meer dan in 2017. Tien jaar geleden waren er in Limburg nog 3.883 landbouwbedrijven.
Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar zijn er in Limburg negen verkeersdoden gevallen. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van het verkeersinstituut VIAS.
Leopoldsburg - Van vijftien naar zeven dekenatenHet bisdom Hasselt evolueert volgend jaar van vijftien naar zeven dekenaten. Tegen eind 2020 zou deze evolutie overal een feit moeten zijn. De dekens zullen pas later benoemd worden. Volgens het bisdom zijn de huidige dekenaten niet meer optimaal, onder meer door het dalend aantal pastores en gelovigen per dekenaat. De huidige dekenaten Hamont, Lommel en Peer worden samengevoegd met uitzondering van Houthalen-Helchteren dat van het dekenaat Peer naar het dekenaat Beringen gaat. De dekenaten Bree en Maaseik (…) Het hele nieuwsbericht
Van vijftien naar zeven dekenaten
Zoom
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Pittige paprikaquiche met honing.ZoomEen quiche is een hartige open taart meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. Ik maak de gemakkelijke versie met kant en klaar bladerdeeg. Ook is dit een vegetarische versie maar je kan er natuurlijk altijd vlees aan toevoegen. Bij deze versie is salami lekker meer bepaald chorizo. Natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Bewoner betrapt dief

Dinsdag 4 juni 2019
Leopoldsburg - Bewoner betrapt diefEen man die aan de Lindenstraat woont betrapte gisterenavond een dief in zijn woning. De dief kon een gsm en geld stelen.
Op het Koningin Astridplein is vanmiddag een 41-jarige bromfietsster uit de gemeente ten val gekomen. Zij raakte daarbij gewond.

Code Oranje: onweer mogelijk

Dinsdag 4 juni 2019
Leopoldsburg - Code Oranje: onweer mogelijkVanaf dinsdagnamiddag is er zeer plaatselijk kans op felle onweersbuien, waarschuwt het KMI met code Oranje. Vooral op het einde van de namiddag en 's avonds kunnen er meer gestructureerde zware onweders ontstaan. Overvloedige neerslag, zware windstoten en hagel kunnen op sommige plaatsen schade veroorzaken

Kans op onweer

Dinsdag 4 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op onweerDepressies over de Britse eilanden en de Noordzee sturen onstabiele en vochtige lucht naar onze streken met een grote kans op onweersbuien. Soms kunnen deze buien hevig zijn en vergezeld van hagel en windstoten. Het blijft de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld neerslag, al lijken donderdag en zaterdag meestal droog te verlopen.
Vandaag is het in de ochtend vrij zonnig en droog. Later komen er buien opzetten vanuit het zuidwesten. Na de middag en in de avond is er kans op onweer. Er (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft de lijst van de wegen waar zogenaamde supertrucks - extra-lange vrachtwagencombinaties - toegelaten zijn opnieuw wat uitgebreid. In het totaal zijn er in Vlaanderen 19 trajecten bijgekomen en twee daarvan liggen in Limburg. Zo zijn supertrucks voortaan ook toegelaten op de gewestweg die de afrit Park-Midden Limburg van de E314 verbindt met de Donderslagweg en de Zwaluwstraat in Houthalen-Hechteren. Daar ligt Echo, een betonbedrijf dat grote bouwelementen produceert. Ook in de buurt van Lommel zullen trucks tot 25 meter lang kunnen rijden. Het gaat om de verbinding tussen het Kristalpark en de afrit Geel West op de E313.
Tot 15 juli krijgt iedereen in ons land de kans om deel te nemen aan een online enquête in het kader van het Nationaal Klimaat- en Energieontwerpplan. Het gaat om een vragenlijst die is opgesteld door de Vlaamse, Waalse, Brusselse en federale verantwoordelijken voor klimaat en energie. Op deze manier krijgt men de kans om mee te schrijven aan het klimaat- en energiebeleid in ons land, zeggen Vlaamse ministers Lydia (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Ouders uit Ham hebben opschorting van straf gekregen omdat zij hun zoon aan de ketting legden. Zij deden dat om te voorkomen dat hun 19-jarige zoon drugs ging kopen.
Leopoldsburg - Fietser gewond in NicolaylaanIn de Nicolaylaan raakten gisterenavond rond 18.10 uur een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
De stratenloop in Leopoldsburg (12 km) is gewonnen door Dietrich Sox. Kevin Van Poppel was tweede. De 8 km werd gewonnen door Bjorn Peeters. Steve Lalou eindigde tweede.

Ongeval in Grootdonckstraat

Zondag 2 juni 2019
Leopoldsburg - Ongeval in GrootdonckstraatIn de Grootdonckstraat in Heppen gebeurde deze voormiddag een ongeval. Of er gewonden vielen, is niet geweten.
Leopoldsburg - Afgelopen nacht, in veel huiskamers...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De politie mag weer drinken...

Zaterdag 1 juni 2019
Leopoldsburg - De politie mag weer drinken...Zoom...staat vandaag in de media. Het inspireerde Fobie tot deze cartoon...

Rosa Joris overleden

Zaterdag 1 juni 2019
Leopoldsburg - Rosa Joris overledenGisteren is Rosa Joris overleden, de echtgenote van Louis Bergmans. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Tropische zondag!

Zaterdag 1 juni 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Tropische zondag!Een hogedrukgebied domineert tijdens het weekend het weerbeeld in onze streken. Daarbij wordt op zondag in een zuidelijke luchtstroming, lucht van subtropische oorsprong naar onze streken getransporteerd. Het kwik kan dan oplopen tot tropische waarden. Na het weekend wordt het minder warm en nemen de neerslagkansen stilaan toe. 
Vandaag is er veel zon en het wordt zomers warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Zondag kan het kwik lokaal oplopen (…) Het hele nieuwsbericht
17/02

Proficiat oude doos met je foto vroeger van het Solarium, als kind heb ik er vroeger nog gezwommen van de hoge duikplank af gedoken . vriendelijke groeten van Benoit Boons (91)

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg