Het overige nieuws

Diefstal in Bergstraat

Vrijdag 31 mei 2019
Leopoldsburg - Diefstal in BergstraatDe politie kreeg vanmorgen melding van een diefstal in de Bergstraat. Over de aard van de buit is niets geweten.
Leopoldsburg - De Kennedytunnel is een halve eeuw oudZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Een hartje in het zand

Donderdag 30 mei 2019
Leopoldsburg - Een hartje in het zandZoomDit hartje is een kunstwerkje van zandmieren, voor de meeste mensen een zeer omstreden combinatie. (Pierre Rutten)

Joaquin Nogales Sanz overleden

Woensdag 29 mei 2019
Leopoldsburg - Joaquin Nogales Sanz overledenVandaag is Joaquin Nogales Sanz overleden, de echtgenoot van Nelly Hendrickx. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Zomers weekend

Woensdag 29 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers weekendDe barometer gaat in stijgende lijn en belooft zomerweer voor het weekend. Eerst krijgen we nog te maken met storingen en wolkenvelden, maar vanaf vrijdagnamiddag blijft het droog en is er meer zon. In het weekend is er veel zon met zomerse maxima. Zondagnamiddag neemt de kans op een lokale bui toe.
Vandaag
is het rustig en droog weer met flink wat zon. Er komen ook enkele wolken voor, maar die hinderen de zon niet al te vaak. Het is vrij aangenaam bij maxima rond 19 of 20 graden en een zwak briesje (…) Het hele nieuwsbericht

Varkenskoteletten uit de oven

Woensdag 29 mei 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Varkenskoteletten uit de ovenZoomVandaag gaan we de Franse toer op of het echt Frans is weet ik natuurlijk niet maar heb het daar gegeten daarmee dat ik het zeg. . Wat me opviel tijdens ons bezoekje in Parijs, is dat daar eten even belangrijk is als ademen. Overal waar ik keek was er wel iets lekkers te bespeuren. Overal kleine bistro’s, etalages vol eten en zoete zonden. Dit gerechtje heb ik dan gegeten in Parijs en mijn smaakpapillen getest om te zien of ik het thuis kon evenaren. Al zeg ik het zelf, het is behoorlijk gelukt. En vooral (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in het paleis...ZoomDaar is de koning zijn raadplegingen begonnen. Onze cartoonist Fobie zag dat de partijvoorzitters een cadeau aanboden. Maar wat werd er dan gezegd? Bij het cadeau van Elio Di Rupo suggereert Fobie "Toch geen ontwerp van Delphine Boël?"
Ondertussen, in het paleis...Ondertussen, in het paleis...
Zoom

Gratis oogtest in Beringen

Dinsdag 28 mei 2019
Leopoldsburg - Gratis oogtest in BeringenDe dienst oogkunde van het Sint-Franciscusziekenhuis Heusden-Zolder organiseert morgen tussen 14 en 17 uur een gratis oogscreening in het Medisch Centrum in Beringen, en dat in het kader van de Healthy Vision Month. Daarbij wordt de oogdruk gemeten, er wordt een scan van het netvlies gemaakt, het netvlies wordt onderzocht, je krijgt tips om je ogen gezond te houden. Het gaat evenwel om een screening, geen volledige diagnose.
Leopoldsburg - De koning startte zijn consultatieronde...Zoom...en kreeg een cadeautje van Bart De Wever. (Cartoon Fobie)

Kievitbestand gaat achteruit

Maandag 27 mei 2019
Leopoldsburg - Kievitbestand gaat achteruitZoomHet is de laatste jaren almaar duidelijker geworden: er zijn niet veel kieviten meer, en ook dit jaar is het broedseizoen van deze weidevogel grotendeels mislukt. Experten trekken aan de alarmbel, meldt Natuurpunt in dit verhaal. (Foto Theo Van Vlierden) 

De dag na de verkiezingen...

Maandag 27 mei 2019
Leopoldsburg - De dag na de verkiezingen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Morgennamiddag wordt in Taverne Drakar aan de kanaalkom de woning Kerkhovenweg 5 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a99ca en heeft een K.I. van 929 euro.
Verkiezingen
Leopoldsburg - Dirk De Vis eist ontslag BekeZoomOpvallend in al het verkiezingsnieuws vanavond was de uitspraak van de Hamse burgemeester Dirk De Vis (CD&V) en partijgenoot van Wouter Beke die het ontslag vroeg van Beke als partijvoorzitter. De Vis is nooit om een straffe uitspraak verlegen maar Beke had vanavond ook al een even straf antwoord klaar: "Binnenkort wordt de burgemeester van Ham vervangen door een jonge, dynamische collega.” De Vis pleitte ook nog voor het afschaffen van het cordon sanitaire, iets wat voor Wouter Beke ook al niet kan.

'Het hoofd koel houden'

Zondag 26 mei 2019
Verkiezingen
Leopoldsburg - 'Het hoofd koel houden'ZoomUNIZO roept politieke partijen op het hoofd koel te houden en snel werk te maken van coalities die uitdagingen constructief aangaan en frustraties kanaliseren. Na de opmerkelijke uitslag van de verkiezingen, roept UNIZO-topman Danny Van Assche de partijen op om op een serene, maar tegelijk doortastende en pragmatische manier werk te maken van coalities en regeerakkoorden die de grote uitdagingen van onze samenleving en economie aanpakken. Danny Van Assche noemt het verrassend dat uitdagingen als (…) Het hele nieuwsbericht
Verkiezingen
Leopoldsburg - ''Sterke regering noodzakelijk'ZoomWerkgeversorganisatie VOKA stelt op deze verkiezingsdag dat een sterke regering belangrijk is. "Zeker nu het optimisme bij de ondernemers afneemt. Dat bleek nog uit een recente bevraging van Voka. Bovendien stelden we vrijdag onze nieuwe conjunctuurbarometer voor. Onze Limburgse economie zit in een neerwaartse spiraal en zal de komende zes maanden terugvallen tot het activiteitsniveau van februari 2015 en er is nog geen kantelmoment in zicht. We kunnen weliswaar het tij keren met de prioriteiten uit ons verkiezingsmemorandum”, vertelt voorzitter Johann Leten.
Kort nieuws van bij de buren
Maandag starten de werken voor de aanleg van een fietsostrade langs de spoorlijn Balen-Mol-Herentals. Tussen de Langstraat en Rauwelkoven in Geel worden de eerste 2,7 km aangelegd. De fietsostrade Balen-Mol-Herentals wordt 36 km lang.

Wisselvallig weer

Zaterdag 25 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerDe hoogtestroming wordt de volgende dagen noordelijk, waarbij koude, maritieme en gestoorde lucht over onze streken schuift. Het kwik gaat flink omlaag en de neerslagkansen nemen sterk toe. Op het einde van volgende week wordt het terug warmer en in het weekend is er meer zon. Eerst krijgen we echter een rustig, maar bewolkt weekend met hoge maxima.
Vandaag is er wat zon in de ochtend, maar de wolkenvelden zijn ook talrijk aanwezig. Later in de ochtend en rond de middag is er daarbij kans op (…) Het hele nieuwsbericht

Echtpaar Put-Linsen overleden

Zaterdag 25 mei 2019
Leopoldsburg - Echtpaar Put-Linsen overledenWoensdag overleed de uit Leopoldsburg afkomstige Jef Put (foto), de echtgenoot van Rosa Linsen. Hij was 84 jaar. Zijn echtgenote overleed donderdag op 77-jarige leeftijd. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Alfons Ceunen overleden

Vrijdag 24 mei 2019
Leopoldsburg - Alfons Ceunen overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Alfons Ceunen overleden, de weduwnaar van Monique Karremans. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: donderdag (17-17.30 uur).
Leopoldsburg - Grote accijnsfraude: 14 arrestatiesDe federale gerechtelijke politie Limburg heeft gisteren en vandaag 23 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar grootschalige accijnsfraude door middel van het  ontkleuren van mazout.  De fraude wordt geschat op vele tientallen miljoenen euro op jaarbasis.  Vrachtwagens, auto’s en bezwarende documenten werden in beslag genomen en een aantal benzinestations werd verzegeld. Ook werden er 14 arrestaties verricht. Tevens werden twee actieve ontkleuringsinstallaties aangetroffen. De (…) Het hele nieuwsbericht

De wonderen der natuur

Woensdag 22 mei 2019
Leopoldsburg - De wonderen der natuurZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het provinciebestuur gaat samen met een aantal partners op zoek naar een alternatieve en duurzame bestrijding van de eikenprocessierupsen. Samen met andere partners in België en Nederland wordt een Europees subsidiedossier voorbereid. Bert Lambrechts, gedeputeerde van Milieu en Natuur: “Met onderzoek naar een aangepast bermbeheer, het plaatsen van nestkasten voor mezen en het uitzetten van grote poppenrovers wil Limburg een pionier zijn in de duurzame bestrijding van de (…) Het hele nieuwsbericht

Adrienne Dexters overleden

Woensdag 22 mei 2019
Leopoldsburg - Adrienne Dexters overledenVandaag is in Beringen-Mijn de uit Leopoldsburg afkomstige Adrienne Dexters overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Isidoor Vanzeir. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plmats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Auberginerolletjes met pesto en quinoaZoomIk ben iemand die onze kinderen alles wil leren eten. Tot nu toe lukt dat goed. Ze halen niet rap hun neus op. Hoe doe ik dat? Door smaken waar ze zot van zijn te combineren met niet alledaagse dingen. Soms kom ik dan wel eens bij combinaties uit waarvan de meesten denken: wat is dat? De dochter hier eet heel graag mozzarella en ik moet ze echt uit de keuken zetten of er schiet niets meer over om in een gerecht te gebruiken. Aubergine eet ze dan weer liever niet of het moet al gegrild zijn. Dus om ze toch haar (…) Het hele nieuwsbericht
In de Oudstrijdersstraat in Heppen is een verkeersongeval gebeurd. Daarbij raakte een fietser gewond.
Leopoldsburg - Strijden tegen de Aziatische hoornaarZoomHet project Vespa-Watch vraagt alle Vlaamse burgers deel te nemen aan het in kaart brengen van de Aziatische hoornaar. Die hoornaar is een invasieve, uitheemse wespensoort die schadelijk is voor bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar duikt sinds 2 jaar in België op. Ook jij kan te maken krijgen met de hoornaar (bvb een nest in een boom in de tuin). Help bij de bestrijding ervan! Hoornaar of grote wesp gezien? Meld je waarneming op vespawatch.be en draag zo bij aan het onderzoek.

Anna Tips overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Leopoldsburg - Anna Tips overleden
Gisteren is Anna Tips overleden, de weduwe van Maurice Cools. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Leopoldsburg - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)
Morgennamiddag wordt in de cafetaria Buurthuis in de Heidestraat een perceel bouwgrond voor open bebouwing verkocht. Het perceel, gelegen in de Geleegstraat, is 3a35ca groot  De instelprijs is 50.000 euro en er is na afloop geen mogelijkheid tot hoger bod.
Leopoldsburg - Opletten bij die trajectcontrolesPolitiezone Kempenland waarschuwt bestuurders voor de trajectcontroles, die nu op de belangrijkste verkeersassen van het grondgebied van de politiezone actief zijn. Het systeem werd geactiveerd op 1 maart, maar de gefaseerde inloopperiode is achter de rug. Bestuurders houden daar best rekening mee door hun snelheid aan te passen.
Trajectcontroles zijn snelheidscontroles met vaste camera’s waarbij de snelheid over een heel traject wordt gemeten in plaats van op één (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens de kampioenenviering van hockeyploeg Inter Mol zijn in de vooravond 14 personen gewond geraakt toen in de lucht geschoten slingers hoogspanningskabels raakten waardoor de elektriciteit beneden op het terrein insloeg. De slachtoffers liepen brandwonden op. Vier van hen hebben tweedegraads brandwonden. De stroomkast van de hockeyclub werd vernield.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Binnenkort gratis wifi in LeopoldsburgZoomDe Europese Commissie heeft dit jaar weer een aantal steden en gemeenten geselecteerd die een subsidie ontvangen voor het plaatsen van gratis wifi op openbare plaatsen. Het project WiFi4EU-project werd vorig jaar uitgerold en Europa stelt geld ter beschikking voor gemeenten en steden die gratis wifihotspots willen installeren in bibliotheken, parken, pleinen en andere openbare plaatsen.

Cyriel Vanhoudt overleden

Woensdag 15 mei 2019
Leopoldsburg - Cyriel Vanhoudt overledenIn Heppen is gisteren Cyriel Vanhoudt overleden, de echtgenoot van Justine Cloostermans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Venkel met bieslookpuree en platte hamburgerZoomEr zijn weinig groenten met zo’n speciale vorm als de venkel. Deze groente ziet er wat intimiderend uit, maar je kan er veel mee doen: koken, stoven of bereiden in de oven. Veel mensen houden niet van venkel, wegens zijn smaak. Maar hier lusten ze het uiteindelijk allemaal. De eerste keer gingen ze argwanend ten aanval maar het was toch goedgekeurd . Venkel heeft een anijssmaak die lekker smaakt in heel wat gerechten.
Ingrediënten: 1 venkel - 1grote ui - 2blaadjes laurier - 3takjes (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.
Leopoldsburg - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Woninginbraak in KanaalstraatDieven drongen gisteren via de voordeur binnen in een huis aan de Kanaalstraat in Leopoldsburg. Zij doorzochten de ganse woning. Er zijn gouden manchetknopen gestolen.

Wake voor Julie Van Espen

Zaterdag 11 mei 2019
In Leopoldsburg is vanavond een stille wake gehouden voor de vermoorde Julie Van Espen. Zo'n 50 personen daagden op op het Koningin Astridplein.

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

380 drugsdelicten in 2018

Vrijdag 10 mei 2019
Leopoldsburg - 380 drugsdelicten in 2018Volgens de criminaliteitsbarometer van de federale politie werden er vorig jaar in de politiezone Kempenland 380 drugsdelicten geregistreerd. In 2017 waren er dat 335. De evolutie in het aantal feiten is niet enkel te wijten aan het meer of minder voorkomen van het probleem. Ook de de inspanningen die de politie doet om feiten vast te stellen en het opsporingsbeleid beïnvloeden sterk het aantal vastgestelde feiten. In de zone Kempenland is het drugsprobleem in al zijn facetten al jaren een prioriteit.

André Van Lommel overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Leopoldsburg - André Van Lommel overledenIn Maasek is op 3 mei de uit Leopoldsburg afkomstige André Van Lommel overleden, de echtgenoot van Lydie Kiggen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vond gisteren plaats in de aula van het crematorium in Echt (Ned.)

Autoradio gestolen

Donderdag 9 mei 2019
In de Rembrandtlaan sloegen autoschuimers toe. Zij gingen met een autoradio aan de haal.

Urbain Huyghebaert overleden

Donderdag 9 mei 2019
Leopoldsburg - Urbain Huyghebaert overledenGisteren is Urbain Huyghebaert overleden, de echtgenoot van Nicole Franck. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Kip met tomaatjes en kruidenroomsausZoomVandaag een simpel maar lekker gerechtje dat klaar is op een klein half uur. Dus ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Ingrediënten: 1 ui - 1 teentje look - 4 kipfilets - 4 plakken parmaham - 400gr roomkaas met kruiden – peper zout – bakje kerstomaatjes – olijfolie
Bereiding: Pel en snipper de ui en de look fijn. De kipfilets droog deppen en kruiden met peper en zout. Wikkel iedere filet in met een plak parmaham. Olijfolie verhitten in een diepe pan en hierin de (…) Het hele nieuwsbericht

Grasstroken niet betreden!

Woensdag 8 mei 2019
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Grasstroken niet betreden!ZoomGrasstroken die aangelegd zijn op een landbouwperceel in het kader van een beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) mogen niet als doorgang gebruikt worden. U mag er dus niet op wandelen of over rijden met een voertuig. Doet u dat toch, dan is de landbouwer daarvan de dupe. Hij riskeert dan immers een lagere vergoeding voor zijn overeenkomst. Met beheerovereenkomsten kunnen landbouwers extra maatregelen uitvoeren die goed zijn voor het landschap, de natuur en het milieu. Zo dragen (…) Het hele nieuwsbericht

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Leopoldsburg - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Michel Theunis overleden

Woensdag 8 mei 2019
Leopoldsburg - Michel Theunis overleden
Maandag is in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Michel Theunis overleden, de weduwnaar van Liske Denies. Hij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Morgennamiddag wordt in hotel "Au Prince Royal" de woning inclusief handelsruimte, gelegen Stationsstraat 16 bus 18, openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 8a23ca.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersongeval in Heppen

Dinsdag 7 mei 2019
Op de Leopoldburgsesteenweg raakten een scooterrijder en en auto in een aanrijding betrokken. Het ongeval gebeurde vandaag rond 16.40 uur.
Leopoldsburg - Minder inbraken, meer ongevallenIn de politiezone Kempenland zijn vorig jaar 56 woninginbraken gepleegd. In 2017 waren er dat 61, in 2016 98. Vorig jaar waren er 12 inbraken in bedrijven of handelszaken, net evenveel als in 2017 In 2016 waren er 29. In de zone werden vorig jaar 166 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vastgesteld, 14 meer dan in 2017. Daarbij vielen 4 doden, 11 zwaargewonden en 210 lichtgewonden.
Leopoldsburg - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Leopoldsburg - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - 'Moge liefde zegevieren boven haat'ZoomNaar aanleiding van de Ramadan doet de voorzitter van de Belgische Moslimexecutieve een oproep naar verdraagzaamheid en liefde. "Tijdens deze gebedsmaand, spreken we de hoop uit dat er meer gerechtigheid zal zijn dan gisteren en dat de waarden van de Mensheid onze gemeenschappelijke sokkel ondersteunen. Het doel van de Ramadan is onder meer het versterken van het geloof en de waarden vrijgevigheid en verdraagzaamheid te bevorderen. De recente droevige gebeurtenissen zetten ons ertoe aan om te ijveren voor (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Leopoldsburg - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).

Leontine Braet overleden

Zondag 5 mei 2019
Leopoldsburg - Leontine Braet overledenGisteren is Leontine Braet overleden, de weduwe van André Maes. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Elly Pylyser overleden

Zondag 5 mei 2019
Leopoldsburg - Elly Pylyser overledenGisteren is Elly Pylyser overleden, de echtgenote van José Radermeker. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg klopt WommelgemZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanmiddag thuis Ternesse Wommelgem verslagen. Uitslag: 2-0.

Elisabeth Geerens overleden

Vrijdag 3 mei 2019
Leopoldsburg - Elisabeth Geerens overledenGisteren is Elisabeth Geerens overleden, de weduwe van François Thielemans. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Twee hoverboards uitgebrand

Donderdag 2 mei 2019
Leopoldsburg - Twee hoverboards uitgebrandGisterenvond zijn in de Nicolaylaan twee hoverboards door brand vernield ondanks het snelle optreden van de brandweer. De brand ontstond tijdens het opladen van de batterijen.

Nieuwe bvba: Aziza Tegelwerken

Donderdag 2 mei 2019
Aziz Aras uit Heppen heeft de bvba Aziza Tegelwerken opgericht met zetel aan de Markt in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene bouwwerken en tegelwerken én management en bedrijfsbeheer in al zijn vormen.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag horecazaak Stefon uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 juni ingediend worden.

Madeleine Raymackers overleden

Donderdag 2 mei 2019
Leopoldsburg - Madeleine Raymackers overledenVandaag is de uit Leopoldsburg afkomstige Madeleine Raymackers overleden, de weduwe van Frans Verstraeten. Zij was 77 jaar. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen