Het overige nieuws

Morgen is het 1 mei

Donderdag 30 april 2020
Leopoldsburg - Morgen is het 1 meiZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
De wolf krijgt in Vlaanderen de hoogste beschermingsgraad, heeft minister Zuhal Demir vandaag aangekondigd. Bij een opzettelijke doding van een wolf kan de dader voortaan de maximale gevangenisstraf van vijf jaar krijgen en een boete van 500.000 euro oplopen. De minister heeft vandaag bij de Vlaamse regering een voorontwerp van decreet ingediend dat deze wijzigingen behelst. De wolf krijgt op die manier dezelfde bescherming als de bever en de otter. Inmiddels geldt er een jachtverbod in het leefgebied van de wolf tijdens het voortplantingsseizoen.   

Al 5.125 corona-pv's

Donderdag 30 april 2020
De Limburgse politiezones hebben de jongste week 500 corona-pv's opgesteld, meestal voor het maken van niet-noodzakelijke verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Sinds het begin van de coronamaatregelen zijn al 5.125 pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 884, Lommel 223, HANO 175, Kempenland 230, Tongeren-Herstappe 192, Beringen-Ham-Tessenderlo 422 en Heusden-Zolder 248.
VolgensLimburg.net is de drukte op de recyclageparken de afgelopen dagen opnieuw toegenomen. Dat zorgt geregeld voor files, ook al omdat mensen zich soms voor de tweede keer in 14 dagen aanbieden. Dat mag voorlopig niet, en dus blijft de slagboom voor hen dan gesloten.
De bezoekersaantallen lopen nu ongeveer gelijk met die van een normale week, terwijl gevraagd is om alleen maar te komen als het echt noodzakelijk is. Via mijn.limburg.net kan je nakijken wanneer iemand van het gezin voor het laatst het recyclagepark heeft bezocht en dus of je de eerstvolgende dagen nog terug kan.
Vanaf dinsdag 5 mei zijn de recyclageparken op weekdagen ook een uurtje langer open, dus niet langer volgens de winterregeling. Check zeker vooraf ook altijd de barometer om lange wachttijden te voorkomen.

Niet iedereen heeft internet

Donderdag 30 april 2020
#samentegencorona
In deze coronacrisis verloopt communicatie hoofdzakelijk digitaal. Toch heeft een aanzienlijk deel van de bevolking nog geen internetconnectie, via eender welk apparaat. In totaal heeft 22% van de alleenstaanden in België thuis geen internet. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het gaat voornamelijk om iets oudere personen: bij de 65-74-jarigen gaat het zelfs om 31%. Ook 2% van de schoolgaande kinderen heeft thuis geen toegang tot internet, en kan dus onmogelijk thuis online les volgen.

Code geel: onweer

Donderdag 30 april 2020
Leopoldsburg - Code geel: onweerIn de late namiddag en avond worden buien en lokaal onweer verwacht. Tijdens het onweer zouden rukwinden tot 75 km per uur of meer mogelijk zijn. Meestal doet de overlast zich dan lokaal voor, maar voor het KMI zijn de voorspellingen toch genoeg om code geel af te kondigen. Die code staat los van de droogtecode in de natuur.

Fil Kuppens overleden

Donderdag 30 april 2020
Leopoldsburg - Fil Kuppens overledenVandaag is in Testelt de uit Leopoldsburg afkomstige Fil Kuppens overleden, de echtgenoot van Maria Goossens. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Leven met corona (1)

Donderdag 30 april 2020
Leopoldsburg - Leven met corona (1)ZoomVanaf maandag gaat de lockdown een nieuwe fase in. (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Opvoedingswinkel West-Limburg staat klaar voor u!ZoomOpvoeden doe je elke dag, het is leuk en uitdagend. Toch is het niet altijd gemakkelijk en heb je wel eens twijfels, onzekerheden of vragen. De opvoedingswinkel blijft bereikbaar voor vragen en gesprekken.
Je kan mailen naar info[!]opvoedingswinkelwestlimburg.be of bellen naar 0490 44 16 11.

Van code rood naar code oranje

Woensdag 29 april 2020
Leopoldsburg - Van code rood naar code oranjeDe regen van gisteren en vandaag heeft de natuur deugd gedaan. Daardoor kan brandfase rood in de natuurgebieden ook teruggeschroefd worden naar code oranje. Dat wil niet zeggen dat het gevaar geweken is. De brandtorens blijven meestal bemand, kinderen mogen niet alleen de natuur in en bezoekers worden tot grote voorzichtigheid aangemaand
Leopoldsburg - Steun het Rode Kruis, ook zonder stickerZoomDe impact van het coronavirus op de samenleving is duidelijk voelbaar, voor iedereen. Zo hebben onder andere de mensen die werken in de gezondheidszorg de handen vol en is hun inzet bewonderenswaardig. Maar het virus heeft ook een impact op de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis.
Maar liefst 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol waren al gedrukt voor de uitbraak van de coronacrisis in ons land. Liever dan ze weg te gooien geeft het Rode Kruis de stickers cadeau. Ze worden op (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskers verplicht bij De Lijn

Woensdag 29 april 2020
Leopoldsburg - Mondmaskers verplicht bij De LijnVanaf komende maandag 4 mei zal De Lijn terug op hogere capaciteit uitrijden en zal elke reiziger vanaf 12 jaar verplicht zijn een mondmasker te dragen op bus of tram. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters nogmaals bevestigd in het Vlaams parlement. “Die verplichting komt er niet omdat we dat willen, maar omdat het noodzakelijk is en de social distancing niet altijd haalbaar is op het openbaar vervoer," aldus de minister.

Op komst: het virustoerisme

Woensdag 29 april 2020
Leopoldsburg - Op komst: het virustoerismeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fien Molenberghs overleden

Woensdag 29 april 2020
Leopoldsburg - Fien Molenberghs overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Fien Molenberghs overleden, de weduwe van Ferdinand Jacobs. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een liedje over liefde en troost

Woensdag 29 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Een liedje over liefde en troostZoomDe beperkingen door de coronacrisis hebben ook een vloed aan creativiteit op gang gebracht. Zoals vele groepen en koren die vanuit hun kot zingen en daarvan knappe filmpjes in elkaar steken via splitscreen. Bij Exsultate hebben ze ook een prachtige (kleinschalige) productie gemaakt met dirigent-zanger Bruno Sprengers, Sara Wehenkel (zang en gitaar) en Guido Leenders op piano, zoals hij dat al 60 jaar doet. Samen brengen ze een eigen versie van 'Make you feel my love', een liedje over liefde en troost. Voor de gelegenheid, make you feel OUR love.

#nationalenaaiactie

Dinsdag 28 april 2020
Leopoldsburg - #nationalenaaiactieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Meer hulpvragen bij OCMW's

Dinsdag 28 april 2020
Leopoldsburg - Meer hulpvragen bij OCMW'sDe Limburgse OCMW's krijgen sinds de coronacrisis meer vragen om financiële hulp. Er zijn ook heel wat mensen en gezinnen bij die voor het eerst beroep doen op een OCMW, zo blijkt. Het OCMW van Tongeren registreert 10 tot 15 procent meer aanvragen. Ook in Lommel bijvoorbeeld is het aantal aanvragen toegenomen.

Wisselvallig weer

Dinsdag 28 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerDepressies en storingen doen geregeld hun intrede in ozne streken. De neerslagkansen blijven de volgende dagen erg hoog en de temperaturen zijn aan de lage kant.
Vandaag trekt een storing over onze regio met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Later wordt het droger en zijn er enkele opklaringen. Na de middag komt echter een aantal buien tot stand, soms pittig met kans op een donderslag. De maxima liggen rond 17 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten. Woensdag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe leerstof

Dinsdag 28 april 2020
Leopoldsburg - Nieuwe leerstofZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Blijf binnen!

Dinsdag 28 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Blijf binnen!ZoomEmma De Quick, Sara Schroyen, Sigi Hendrix en Robin Wellens hebben een cover gemaakt van het nummer 'Binnen' van Marco Borsato. En dat wordt in deze coronatijden: blijf binnen. "Zoals we allemaal merken, eisen de maatregelen stilaan hun tol op de bevolking. En omdat het net nu cruciaal is dat we ze nog een tijdje blijven respecteren, heb ik samen met een aantal goede vrienden besloten om hier een nummer naar te herwerken. Enerzijds om iedereen een hart onder de riem te steken en anderzijds om deze toch (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Folkfestival Ham

Maandag 27 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Geen Folkfestival HamZoomDe meeste festivals voor deze zomer zijn al geannuleerd, ook het Folkfestival in Ham laat vandaag weten dat het festival dit jaar niet doorgaat. "De veiligheid van onze bezoekers en bestaanszekerheid voor Folkfestival Ham primeerden bij het nemen van deze moeilijke beslissing. Onze regering creëerde in de exitstrategie een opening voor kleinere evenementen vanaf fase 3 (8 juni 2020), maar geen duidelijkheid. We weten niet of kleinschalige evenementen in fase 3 kunnen doorgaan, welke evenementen als (…) Het hele nieuwsbericht

José Govaerts overleden

Maandag 27 april 2020
Leopoldsburg - José Govaerts overledenGisteren is José Govaerts overleden, de weduwe van Felix Bottelbergs. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Leopoldsburg - Koningsdag in Nederland. Polonaise!Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het Covid19-virus is via de lucht overdraagbaar. Dat hebben onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wetenschappelijk aangetoond. Daardoor is voor het eerst bewijs geleverd dat social distancing noodzakelijk is. Afstand houden, dus!

Noëlla is drachtig

Maandag 27 april 2020
Leopoldsburg - Noëlla is drachtigZoomHet Agentschap Natuur en Bos laat weten dat er wolvenwelpjes op komst zijn. "Naar aanleiding van de recente berichten over het al dan niet drachtig zijn van Noëlla willen we iedereen geruststellen. Het in Limburg gevestigde wolvenpaar stelt het goed en wolvin Noëlla is wel degelijk drachtig. Als alles verder goed blijft gaan, is een Vlaamse wolvenroedel in de maak. De geboorte van welpen zal niet lang meer op zich laten wachten. De eerste weken na de geboorte leiden wolven een onopvallend (…) Het hele nieuwsbericht

Vogels vallen raam aan

Maandag 27 april 2020
Leopoldsburg - Vogels vallen raam aanZoomEén van de meest voorkomende oproepen in het voorjaar in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Oudsbergen gaat over zangvogels die ramen of spiegels aanvallen. Niet onlogisch. In het voorjaar start namelijk de broedperiode voor vogels, en de eerste fase is het afbakenen van een territorium. Mannetjes moeten indruk maken op vrouwtjes. Naast hun soms geweldig klinkende zang doen ze dit ook door aan het vrouwtje te laten zien dat ze sterk genoeg zijn om een goed territorium af te bakenen waarin jongen veilig en (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Leopoldsburg - Een overzichtje van de maatregelenZoomDe maatregelen die afgelopen vrijdagavond werden afgekondigd, zorgen nog voor veel vragen. De overheid geeft dit schema mee met de belangrijkste maatregelen. Op deze site kan je ook nog alle info vinden over het coronavirus.

Blijf gezond

Maandag 27 april 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Blijf gezondIk heb drie dagen tevergeefs getracht om over iets anders te schrijven dan het coronavirus. Ik zocht een nieuwe invalshoek om het wereldnieuws aan te vallen maar er was een onverklaarbare onweerstaanbare drang die mij steeds naar de oorsprong van het nieuws bracht. Wereldwijd is dat ook nog eens hetzelfde en dan blijft er niets meer over dan … Trump. Ik word bleek van zijn fake news dat dan ook nog gelinkt is aan corona. Daar schieten we ook niks mee op. Niets aan te verhelpen, alle wegen leiden naar C. (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Naar een heropening der scholenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
UPDATE De lokale politie Beringen Ham Tessenderlo is op zoek naar de verdachte van de feiten van intrafamiliaal geweld in Beringen van gisterennamiddag. Op zaterdag 25 april omstreeks 13u30 werd de lokale politie Beringen Ham Tessenderlo in kennis gesteld van feiten van intrafamiliaal geweld op de Stalsesteenweg te Beringen. Toen de ploegen de ter plaatse kwamen troffen ze er de 46-jarige moeder en haar 28-jarige dochter aan. Beiden werden gekwetst afgevoerd naar het (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Weer nieuwe wolven gespot in WalloniëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Opgepast: valse sites voor mondmaskersZoomDe afgelopen weken werden massaal nieuwe domeinnamen geregistreerd met een verwijzing naar COVID-19 en meer specifiek naar mondmaskers. "Een deel van deze domeinen is waarschijnlijk geregistreerd door criminelen die ze willen gebruiken om valse websites en webshops te lanceren. Nu het sociale leven weer op gang zal komen, maken we ons allemaal klaar om dit veilig te kunnen doen. Bedrijven bestellen mondmaskers voor medewerkers en ook particulieren gaan ernaar op zoek. Maar wees op je hoede voor valse webshops als je online mondmaskers wil kopen", waarschuwt de overheid. 
Tips over een veilig internet kan je vinden op de site van safeonweb. Er circuleren trouwens ook weer veel valse mails. Die mails kan je best melden via verdacht[!]safeonweb.be 

'Ik geef om jullie'

Zaterdag 25 april 2020
Een lezer stuurde ons onderstaande tekst om over na te denken. "Laat het een ode zijn aan alle mensen die, waar ook ter wereld, zorg dragen voor anderen," mailt hij. "Zorg dragen, in de breedste betekenis van het woord. Het mag ook een welgemeende en hartelijke dankuwel zijn aan allen die zich zo goed mogelijk proberen te houden aan alle maatregelen. Het is ook een luide oproep aan hen die de maatregelen niet zo nauw nemen of negeren, om het roer om te gooien - vooral uit respect voor allen, (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Mondkapjes worden verplicht bij De LijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Al 4,3% heeft antistoffen

Zaterdag 25 april 2020
Leopoldsburg - Al 4,3% heeft antistoffenDe immuniteit van de Vlaamse bevolking voor Covid-19 is verdubbeld in 2 weken tijd. In totaal heeft 4,3% van de bevolking in België antistoffen tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, uitvoert in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen en Le Service du Sang. Ondertussen werden 1327 bloedstalen getest op de aanwezigheid van antilichamen tegen SARS-CoV-2.
De groepsimmuniteit bouwt zich langzaam maar zeker op, maar blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Andrea Ducastel overleden

Vrijdag 24 april 2020
Leopoldsburg - Andrea Ducastel overleden
Maandag is Andrea Ducastel overleden, de weduwe van Godfried Vanhoorne. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Alle winkels mogen op 11 mei weer open, op voorwaarde dat hygiënische maatregelen worden nageleefd. Bedrijven mogen op 4 mei weer openen op voorwaarde dat er duidelijke veiligheidsprotocollen zijn die op sectorniveau zijn vastgelegd. Dat is zonet beslist op de Nationale Veiligheidsraad. Die besliste ook dat mondmaskers voortaan verplicht worden op bus en trein.
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Celstraf voor door elkaar schudden babyDe correctionele rechtbank heeft een 25-jarige man uit Houthalen-Helchteren veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in januari 2016 in Beringen zijn zes maanden oud zoontje door elkaar schudde. De baby hield er gelukkig geen blijvende letsels aan over. Zijn ex-partner heeft recht op ruim 5.000 euro schadevergoeding. (PG)
De Limburgse politiekorpsen hebben afgelopen week 726 corona-pv's opgesteld. Enkele cijfers: CARMA 101, Lommel 10, HANO 21, Kempenland 56, Tongeren-Herstappe 47 en Beringen-Ham-Tessenderlo 38. Sommige politiezones schreven de helft minder pv's uit, vergeleken met een week eerder. Dit kan te maken hebben met de versoepeling van de maatregelen.
Leopoldsburg - Bijeenkomst van de nationale veiligheidsraadZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Weersverandering!

Vrijdag 24 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Weersverandering!De anticyclonale condities beginnen stilaan te verzwakken. Eerst zien we wat meer wolken, al blijft het voorlopig nog droog. Na het weekend kunnen storingen tot onze streken doordringen en nemen ook de neerslagkansen toe. Het wordt bovendien wat kouder.
Vandaag wordt een zonnige dag met slechts enkele stapelwolken en wat hoge sluierbewolking. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Zaterdag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Leopoldsburg - 1712 voor hulp bij partnergeweldZoom1712 is een professionele hulplijn voor burgers met vragen over geweld. Tijdens de coronacrisis ziet hulplijn 1712 een toename van het aantal oproepen over familiaal geweld zoals kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmis(be)handeling.
Daarom zijn er nu yitgebreide openingsuren. De hulplijn 1712 is 50% meer bereikbaar in vergelijking met vorige maand. Telefoon: maandag tot vrijdag van 9u tot 18u. Chat: maandag tot donderdag van 13u tot 20u. Klik hier voor meer info of hulp.

Daar is de buxusmot weer

Vrijdag 24 april 2020
Leopoldsburg - Daar is de buxusmot weerZoomIn al de coronatijden zouden we haast de buxusmot vergeten. De rupsen zijn er al weer en vreten lustig in onze tuin de buxus kaal. Natuurpunt geeft op deze site tips hoe je de buxusmot kan bestrijden op een natuurvriendelijke manier. (foto Stephan Volders)

De coronacijfers in Limburg

Donderdag 23 april 2020
Leopoldsburg - De coronacijfers in LimburgZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De 'sonic boom' gehoord?

Donderdag 23 april 2020
Leopoldsburg - De 'sonic boom' gehoord?ZoomDeze namiddag heeft een F16 (foto) van de vliegbasis Kleine Brogel tijdens een Operational Check Flight weer de geluidsmuur doorbroken. Bij de controle van de motor versnelt de testpiloot het toestel boven 1200 km/u. Dat veroorzaakt - zoals vorige week - een 'sonic boom', die in de regio gehoord werd. 
Defensie had deze test op voorhand aangekondigd. "We proberen altijd zo transparant mogelijk te zijn en gaan mee met de moderne (…) Het hele nieuwsbericht

Al 334 coronadoden in ziekenhuizen

Donderdag 23 april 2020
In de Limburgse ziekenhuizen zijn tot op heden 334 coronapatiënten overleden. Er werden nu al 982 coronapatiënten uit de Limburgse ziekenhuizen ontslagen.

Garagisten terug aan het werk

Donderdag 23 april 2020
Leopoldsburg - Garagisten terug aan het werkZoom                                                                           (Cartoon: Fobie) 

Met de groeten uit... Thailand

Donderdag 23 april 2020
Leopoldsburg - Met de groeten uit... ThailandZoomSoms krijgen we een foto binnen die we echt geweldig vinden. Zoals deze foto van een krab. Patrick Jacobs ging er aan de kust in Thailand even voor zitten en kon het beestje tot op een paar centimeter benaderen. Het was een ijdele krab, want ze poseerde en liep niet weg. Let op die twee oogjes onder die antennekes!  
Met de groeten uit... Thailand
Zoom
Davy Ackx speelt niet langer voor K. ESK Leopoldsburg. Hij trekt naar de Antwerpse derdeprovincialer Rauw Sport Mol.
Nadat de voorbije dagen al enkele Limburgse gemeenten aankondigden mondmaskers aan te zullen kopen voor hun inwoners, vroegen verschillende lezers zich af of hun gemeente dat ook zou doen. Dat hoeft niet. Vandaag heeft het provinciebestuur beslist om voor heel Limburg een samenaankoop te doen. Op die manier wil men een opbod voorkomen, zegt gedeputeerde Inge Moors. De gemeentebesturen zijn meteen op de hoogte gebracht en kunnen inschrijven voor de samenaankoop.

Mondmaskers mét Limburg-logo

Woensdag 22 april 2020
Leopoldsburg - Mondmaskers mét Limburg-logoZoom                                                                               (Cartoon: Fobie)
Het Vlaams onderwijsveld stelt voor, de scholen de mogelijkheid te geven om vanaf vrijdag 15 mei te openen voor een deel van de leerlingen, die dan een deel van de week les zouden kunnen krijgen in hun klas. Concreet gaat het dan om de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar (4 dagen per week), van het 6de leerjaar (2 dagen per week) en de scholieren van het laatste jaar secundair onderwijs (1 dag per week in het ASO, 2 dagen per week in het TSO, KSO en in zowel het 6de als het 7de jaar BSO). Na 1 week komt er een evaluatie met het oog op eventuele uitbreiding naar andere leerjaren. Een en ander is bekendgemaakt door Vlaams onderwijsminister Ben Weyts. Vrijdag zou de nationale veiligheidsraad een beslissing terzake nemen.

Lisette Peeters overleden

Woensdag 22 april 2020
Leopoldsburg - Lisette Peeters overledenGisteren is Lisette Peeters overleden, de echtgenote van Alfons De Wolf. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Leopoldsburg - Corona: naar versoepeling vanaf 4 mei?De experten die zich buigen over de exitstrategie voor de coronacrisis pleiten voor een gedeeltelijke heropening voor de bedrijven en winkels vanaf 4 mei. Dat meldt Le Soir. Vanaf die datum zouden inperkingsmaatregelen progressief opgeheven kunnen worden voor bepaalde niet-essentiële activiteiten.
Telewerk zou verplicht blijven waar dat mogelijk is. Voorwaarde is ook dat de statistieken de goede kant blijven opgaan.
Ook een avond met familie of goede vrienden zou weer toegelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in de doe-het-zelfzaak...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Museum zet audiotours tijdelijk onlineZoomHet Gallo-Romeins Museum van Tongeren is sinds 13 maart gesloten. Zowel de permanente tentoonstelling als de tijdelijke expositie ‘Dacia Felix’ zijn sindsdien niet meer toegankelijk. Beide tentoonstellingen konden bezocht worden met audiogidsen. Die biedt het museum nu tijdelijk online aan. Je kan ze raadplegen via de website van het museum
De permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum vertelt (…) Het hele nieuwsbericht
De commissie sociale zaken in de Kamer heeft vandaag het voorstel goedgekeurd om de pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers aan te passen zodat ze in overeenstemming zijn met de afspraken die destijds zijn gemaakt. Een meerderheid van de commissieleden keurde het voorstel goed. Dat moet nu nog wel een administratieve weg afleggen, onder meer langs de voltallige Kamer. De timing daarvan is nu nog niet duidelijk. 

Aanhoudend zonnig, wel wind

Dinsdag 21 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Aanhoudend zonnig, wel windHet omvangrijke en krachtige hogedrukgebied nabij Scandinavië kan onafgebroken het weerbeeld in onze streken domineren. Wolken komen er niet aan te pas en de zon is dan ook vanaf de vroege ochtend tot de late avond aanwezig. Er staat wel een strakke wind. De heldere condities houden tot het einde van de week aan, al zwakt de wind wat af. In het weekend zijn er wat meer wolken.
Morgen/woensdag is het al uitermate zonnig bij het ochtendgloren. De zon blijft volop aanwezig tot ze in de avond achter (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-woonerven in Brussel

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Corona-woonerven in BrusselZoomAlle straten binnen de Brusselse Kleine Ring worden woonerf tot de coronamaatregelen aflopen. Je mag er dan maximum 20km/u rijden. (Cartoon: Fobie)

'Uitzonderlijk'

Dinsdag 21 april 2020
Vandaag gelezen
"Het noorden van Limburg wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk groot areaal Europees en Vlaams beschermde natuur."
(De Vlaamse Minaraad in zijn advies aan de Vlaamse regering over het complex project Noord-Zuidverbinding)
Leopoldsburg - Ondertussen, bij het woonzorgcentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Laurent Broekmans overleden

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Laurent Broekmans overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Laurent Broekmans overleden. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Albert Daniels overleden

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Albert Daniels overledenGisteren is in WZC Reigersvliet in Leopoldsburg de uit Paal afkomstige Albert Daniels overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Lutgarde Vanhamel. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Mooov vanaf vandaag online

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Mooov vanaf vandaag onlineZoomHet wereldfilmfestival Mooov is vanaf vandaag online te bekijken en dat is een unicum in de geschiedenis van het festival. In onze regio is The Roxy Theatre Koersel al jaren de partner van het festival. Klik op deze link om de films thuis in je zetel te bekijken.

Vragen over pensioen?

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Vragen over pensioen?ZoomAls preventieve maatregel tegen het coronavirus zijn alle Pensioenpunten tot nader order gesloten, maar de Federale Pensioendienst blijft je wel helpen bij de aanvraag van je pensioen of de IGO. Hoe kan je je pensioen of een IGO aanvragen tijdens deze coronacrisis? Via de gratis Pensioenlijn 1765. Bel 1765, kies Nederlands en druk 3 en 1. Zo kan je de documenten met de hulp met van de experten invullen. Via je persoonlijk dossier op www.mypension.be Via de website www.pensioenaanvraag.be

Informatie in andere talen

Dinsdag 21 april 2020
Voor personen die weinig of geen Nederlands spreken is er informatie over het coronavirus beschikbaar in andere talen. Meer info vindt men op de website van de Vlaamse overheid agentschap integraitie en inburgering. Ook op www.info-coronavirus vindt men info in andere talen. (MV)

Koop lokaal

Dinsdag 21 april 2020
Leopoldsburg - Koop lokaalZoomHet coronavirus heeft ook een flinke impact op dat van onze lokale ondernemers. Het is belangrijk om lokaal te blijven kopen. Op de website ‘ koopinjebuurt’ vindt je op een eenvoudige manier de lokale handelaars in je buurt. Als je zelf handelaar bent , kan je je registreren via één van de verschillende initiatieven die je op de website vindt. (MV)

Corona: de cijfers...

Maandag 20 april 2020
Leopoldsburg - Corona: de cijfers...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

André Verhoeven overleden

Maandag 20 april 2020
Leopoldsburg - André Verhoeven overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige André Verhoeven overleden, de weduwnaar van Mieke Meijnen en de levenspartner van Hélène Verpoorten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Gaston Cannaerts overleden

Maandag 20 april 2020
Leopoldsburg - Gaston Cannaerts overledenGisteren is Gaston Cannaerts overleden, de echtgenoot van Heide Schumacher. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Woord van de week: raambezoek

Maandag 20 april 2020
De taaltelefoon heeft weer een nieuw woord opgenomen: raambezoek. Door de coronamaatregelen is het niet toegestaan om op bezoek te gaan bij vrienden of familie. Daarom organiseren sommige zorginstellingen raambezoeken of raamvisites. Zo kunnen bewoners hun familieleden in levenden lijve zien, zonder dat er risico is op besmetting. Ook kersverse ouders krijgen tegenwoordig raambezoek. Veilig vanachter het glas tonen ze hun baby aan de mensen buiten.

Code rood in natuurgebied

Maandag 20 april 2020
Leopoldsburg - Code rood in natuurgebiedZoomIn Limburg is de code "rood" afgekondigd. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Vuur maken is verboden, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos.
Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en brandweerdiensten. (Foto Rudy Schoofs)

De paasvakantie is voorbij

Maandag 20 april 2020
Leopoldsburg - De paasvakantie is voorbijZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Gisteren 27 corona-pv's in politiezoneBij een politieactie werden gisteren in de politiezone Kempenland 27 personen beboet die de regeringsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet naleefden, zegt politiewoordvoerder Eric Cenens. "Ze kregen elk een boete van 250 euro. De politiezone zet voor de coronacontroles iedere dag bijkomende ploegen in, bovenop de normale interventieploegen."

Het zit er aan te komen...

Zaterdag 18 april 2020
Leopoldsburg - Het zit er aan te komen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Melktandje van een mammoetje

Zaterdag 18 april 2020
Leopoldsburg - Melktandje van een mammoetjeZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een bijzonder object uit zijn collectie toe. Deze maand is dat de melktand van een mammoet. Die melktand (foto) werd gevonden bij opgravingen in Veldwezelt (Lanaken) waar ook sporen van neanderthalerkampen werden aangetroffen. De kies van dit mammoetkalf is liefst 6cm hoog. Het dier moet ongeveer 50.000 jaar geleden hebben geleefd.
Mammoeten hadden naast twee slagtanden vier kiezen: twee in de onderkaak en twee in de bovenkaak. De ribbels van de kiezen dienden om steppegrassen en dwergstruiken fijn te kauwen. Tijdens hun leven wisselden mammoeten vijfmaal van tanden. Rond hun 35ste gebeurde dat voor het laatst. Die tanden gebruikten ze letterlijk tot op het bot. Vele mammoeten stierven rond hun 50ste of 60ste van ontbering: ze konden hun voedsel niet meer vermalen...

Museum in quarantaine... (3)

Zaterdag 18 april 2020
Leopoldsburg - Museum in quarantaine... (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Lied troost in coronatijd

Zaterdag 18 april 2020
Leopoldsburg - Lied troost in coronatijdZoomDe Duitse componist Christoph Siemons, die zelf een tijdje voor zijn leven moest vechten, componeerde een coronalied. Het wordt gezongen door een groep van zo'n 100 muzikanten. Siemons wil met zijn lied troost en hoop geven.
Leopoldsburg - Twee spelers weg bij K. ESK LeopoldsburgZoomDe 20-jarige Dries Poelmans en de 19-jarige Björn Calluy trekken de deur van K. ESK Leopoldsburg achter zich dicht. Zij verdedigen komend seizoen de kleuren van Herk FC.

Zacht en wisselvallig

Zaterdag 18 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht en wisselvalligAan de zuidelijke flank van een krachtig hogedrukgebied over Scandinavië, kunnen storingen tijdelijk tot over onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen daarbij toe. De volgende dagen dwingt het hogedrukgebied de storingen terug naar het zuiden en wordt het stralend zonnig weer met maxima die vrij hoog zijn voor de tijd van het jaar. Er komt wel een strakke wind te staan.
Vandaag wisselen zwaar bewolkte perioden af met enkele opklaringen. In de ochtend kan er hier en daar een (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Convens overleden

Vrijdag 17 april 2020
Leopoldsburg - Jos Convens overledenOp 16 april is Jos Convens overleden. Hij werd geboren op 17 februari 1936 in Heppen. Hij verbleef in WZC Prinsenhof in Koersel. Hij werd 84 en is de weduwnaar van Olga Bomans, overleden in 2018. De uitvaart vindt plaats in beperkte kring.

Martin Lenaerts overleden

Vrijdag 17 april 2020
Leopoldsburg - Martin Lenaerts overledenVandaag is Martin Lenaerts overleden, de echtgenoot van Nicole Hermans. Hij was 72 jaar. De afscheidsviering zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Francine Vanderheyden overleden

Vrijdag 17 april 2020
Leopoldsburg - Francine Vanderheyden overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Francine Vanderheyden overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Pierre Drykoningen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Kirkels-Drykoningen, Terploeg 51 3980 Tessenderlo.

Wees niet bang voor vleermuizen

Vrijdag 17 april 2020
Leopoldsburg - Wees niet bang voor vleermuizenZoomHet is me wat geweest, de voorbije maanden. Vleermuizen kregen de schuld van de coronacrisis. Maar het zit toch wat ingewikkelder in elkaar, zeggen wetenschappers. Vleermuizen verspreiden geen COVID-19. Mensen verspreiden COVID-19 door het virus van mens op mens over te dragen.   
De verstoring en vernietiging van leefgebieden en de handel in wilde dieren op ongecontroleerde wildmarkten worden genoemd als oorzaken van het ontstaan van het virus en de COVID-19-uitbraak. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Geubbelmans overleden

Vrijdag 17 april 2020
Leopoldsburg - Guido Geubbelmans overledenDinsdag is Guido Geubbelmans overleden. Hij was 79 jaar. De afscheidsviering vindt op een later tijdstip plaats.

Geen diocesane Lourdesbedevaart

Vrijdag 17 april 2020
Het coronavirus zorgt er nu ook voor dat de jaarlijkse Limburgse diocesane bedevaart naar Lourdes niet doorgaat. "Gezien het nog een tijd zal duren vooraleer alles weer een beetje genormaliseerd zal zijn en wij op een veilige manier op bedevaart naar Lourdes kunnen gaan, hebben de diocesane bedevaartorganisaties van ons land beslist om de bedevaarten naar Lourdes te annuleren. Derhalve moeten wij u met spijt in het hart meedelen dat wij onze Limburgse bedevaart van 15 tot 20 juli dan ook annuleren", laat voorzitter Paul Gielen weten. 
Vorig jaar nam er nog een recordaantal van 457 Limburgers deel aan de diocesane Lourdesbedevaart.

Corona-art (2): de toren van Babel

Donderdag 16 april 2020
Leopoldsburg - Corona-art (2): de toren van BabelZoom                                (Cartoon: Fobie - vrij naar Pieter Bruegel)

Alfred Fillée overleden

Donderdag 16 april 2020
Leopoldsburg - Alfred Fillée overledenVandaag is Alfred Fillée overleden, de echtgenoot van Andree Hendrikx. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.

Zitdagen belastingen geannuleerd

Donderdag 16 april 2020
Dit jaar organiseert de FOD Financiën geen sessies om burgers te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. Het is volgens de FOD onmogelijk om de sessies te laten plaatsvinden met respect voor de afstandsregels en andere veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden.
De FOD Financiën zegt dat hij zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften wel wil blijven verzekeren. Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of (…) Het hele nieuwsbericht

Glasbollen en kledingcontainers

Donderdag 16 april 2020
Leopoldsburg - Glasbollen en kledingcontainersZoomIn je buurt staan glasbollen en textielcontainers.
Brengt u glas naar de bol? Zorg er dan voor dat u het glas in de juiste bol deponeert en neem het terug mee naar huis als de glasbol vol is.
Kast opgeruimd? Breng uw textiel niet naar de textielcontainer. Door de coronacrisis verlopen de sortering en de afvoer van het textiel moeizaam. De textielophalers zitten hierdoor met een opslagprobleem. Hou textiel dus nog even bij zodat het na de coronacrisis een tweede leven kan krijgen via de textielcontainers.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 16 april 2020
Leopoldsburg - Sciensano roept jouw hulp in!Sciensano houdt een 2de COVID-19 gezondheidsenquête die focust op de impact van de huidige crisis op onze levensstijl en ons welzijn. Ze rekenen ook nu op een massale deelname van de burgers. Ben je 18 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 23 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!
Leopoldsburg - Veiligheidsraad laat bezoek in rusthuis toeZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 

Doop volwassenen uitgesteld

Woensdag 15 april 2020
Leopoldsburg - Doop volwassenen uitgesteldDoor de coronamaatregelen wordt het doopsel van Limburgse volwassenen verdaagd naar een later moment. De kandidaat-dopelingen (catechumenen in kerkelijke termen) worden in normale omstandigheden gedoopt en gevormd in de paaswake. Pastorale eenheden of federaties zoeken nu in samenspraak met de catechumenen een geschikte zondag om hun catechumeen te laten dopen zodra de publieke liturgie terug mogelijk wordt. In Limburg zijn er dit jaar veertien catechumenen.

Jeanneke Peers overleden

Woensdag 15 april 2020
Leopoldsburg - Jeanneke Peers overledenIn Koersel is vandaag Jeanneke Peers overleden, de weduwe van de in 2010 overleden Dolf Claes. Zij was 92 jaar en woonde voorheen in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Rouwadres: Jaak Claes, Schoolstraat 40 3970 Leopoldsburg.

Ook geen Pukkelpop dit jaar

Woensdag 15 april 2020
Leopoldsburg - Ook geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De nationale veiligheidsraad heeft de maatregelen die al van kracht waren om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, verlengd tot en met 3 mei 2020.
Daarnaast zijn enkele maatregelen versoepeld. Bewoners van zorginstellingen en woonzorginstellingen mogen bezoek ontvangen van één vooraf aangeduide persoon, op voorwaarde dat deze de laatste 2 weken geen ziekteverschijnselen heeft en op voorwaarde dat het steeds om dezelfde persoon gaat. Ook mensen die zich niet kunnen verplaatsen en anders geïsoleerd zouden wonen mogen op deze manier bezoek ontvangen. Tuincentra en doe-het-zelfzaken kunnen weer openen onder dezelfde maatregelen die gelden voor voedingswinkels.Telewerk zal bovendien nog enige tijd de norm blijven.
Een gefaseerde heropstart van de verschillende soorten ondernemingen wordt intussen sector per sector bekeken.

Limburgers veranderen reisplannen

Woensdag 15 april 2020
Leopoldsburg - Limburgers veranderen reisplannenZoomMeer dan 8 op de 10 Limburgers veranderen hun reisplannen in de zomer van 2020. Zelfs indien de Belgische grenzen open zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL.
“Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan?” Met deze vraag in het achterhoofd stelde de hogeschool een eenvoudige enquête op die via de sociale media verspreid werd. Bijna (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Corona-art (1): meisje met FFP-maskerZoom                                                 (Cartoon: Fobie, vrij naar Vermeer)

De koning wordt 60

Woensdag 15 april 2020
Leopoldsburg - De koning wordt 60Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Landbouw lijdt onder de droogte

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Landbouw lijdt onder de droogteZoomHet heeft al een paar weken nauwelijks geregend en daardoor is de zandgrond in de Kempen flink uitgedroogd. Landbouwers moeten hun velden nu al beregenen. De pompen om water uit de grond te trekken en de sproeitoestellen zijn dit jaar dus erg vroeg opgesteld want normaal moeten de velden pas tegen de zomer extra water krijgen.

Museum in quarantaine (2)

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Museum in quarantaine (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Een online museumbezoek

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Een online museumbezoekZoomOm de verspreiding van het coronavirus te vertragen is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren momenteel gesloten. Dat geldt helaas ook voor de expo 'Dacia Felix'. Maar het museum stelt nu 30 topstukken en -ensembles uit die tentoonstelling aan je voor: virusvrij en virtueel. Geniet tijdelijk van die audiotour 'Dacia Felix' online!

Rudy Pauls overleden

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Rudy Pauls overledenIn Eksel is gisteren de in Leopoldsburg woonachtige Rudy Pauls overleden, de echtgenoot van Bie Claes. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats.
Leopoldsburg - Josephine Van Genechten overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige Josephine Van Genechten overleden, de echtgenote van Michel Faes. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats op de begraafplaats van Kerkhoven. Rouwadres: Berckmans-Faes Heidestraat 10 3940 Hechtel-Eksel.

Koppel overvallen in woning

Dinsdag 14 april 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 83-jarige man en zijn 71-jarige partner zijn vanochtend door drie mannen overvallen in hun woning aan de Overpelterbaan in Eksel. Zij werden verplicht om de kluis te openen. Over de buit die de daders konden maken is nog niets geweten. Het parket Limburg tilt zwaar aan de feiten. De daders droegen handschoenen en bivakmutsen. 

750 coronaboetes in paasweekend

Dinsdag 14 april 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben tijdens het paasweekend 750 coronaboetes uitgeschreven. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 20, Beringen-Ham-Tessenderlo 92, CARMA 101, HANO 29, Kempenland 33, Lommel 37, Heusden-Zolder 31.

Museum in quarantaine

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Museum in quarantaineZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jonge gezinnen tijdens corona

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Jonge gezinnen tijdens coronaZoom                                                              (Tekening: Dirk van Bun)

Boer zoekt hulp: helpdeoogst.be

Dinsdag 14 april 2020
Leopoldsburg - Boer zoekt hulp: helpdeoogst.beZoomVlaams minister van Werk en Landbouw Hilde Crevits lanceert vandaag de online site helpdeoogst.be. Daarmee ondersteunt de minister de land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar extra helpende handen voor de oogst. Op de site van VDAB kunnen heel eenvoudig #COVID19 vacatures geplaatst worden en kunnen geïnteresseerden in een job zich melden. In april heeft de land- en tuinbouwsector naar schatting zo’n 15.000 seizoenarbeiders nodig. In mei zijn er dat er nog meer.
Op de (…) Het hele nieuwsbericht

Boris Johnson is weer thuis

Maandag 13 april 2020
Leopoldsburg - Boris Johnson is weer thuisZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Coronamatregelen te laks opgevolgdZoomWaarnemend gouverneur Michel Carlier roept op tot meer burgerzin en gezond verstand. Hij richt zich in de eerste plaats tot  de mensen die het afgelopen weekend nonchalant omgingen met de coronamaatregelen. Over heel de provincie moest de politie optreden en boetes uitdelen voor nodeloze verplaatsingen en samenscholingen.
Leopoldsburg - KMO’s zwaar getroffen door coronacrisisZoomDrie op vier Limburgse KMO’s hebben als gevolg van de coronacrisis hun activiteiten volledig of gedeeltelijk moeten staken. Zij hopen eind april/ begin mei hun activiteiten te kunnen hervatten. Dat zegt Unizo.
Leopoldsburg - De voordelen van 'in uw kot blijven'Zoom                                                              (Tekening: Dirk Van Bun)

'Piste aux Etoiles'

Maandag 13 april 2020
Woorden van Jef
Leopoldsburg - 'Piste aux Etoiles'Vanmorgen in mijn bed kwam "Piste aux Etoiles" plots voor de gordijnen van mijn geest tevoorschijn. Ik herinner me dat mijn moeder daar graag naar keek. Dat circusoptreden op Rijsel (een Franse zender die wij in West-Vlaanderen goed konden ontvangen met onze antenne) was het enige TV-programma waarbij ze niet in slaap viel in haar relaxzetel. Mijn vader zat dan op de bank zijn krant te lezen, want hij zag liever "Marnix" of "The Fugitive" die op datzelfde moment op de BRT te zien waren. Hij (…) Het hele nieuwsbericht
#samentegencorona
Leopoldsburg - Robin Food: soep voor kwetsbare gezinnenZoomRobin Food is een soep gemaakt van groenteoverschotten waar REO-veiling en andere regionale leveranciers door de corona-crisis moeilijker afzet voor vinden. Ze worden tot soep verwerkt bij de sociale onderneming enVie. De soep wordt vervolgens door enVie, Samenlevingsopbouw Riso Vlaams-Brabant en Depot Margo (van Samenlevingsopbouw Rimo Limburg) verdeeld onder kwetsbare gezinnen. Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) kon deze samenwerking in minder dan 2 weken opzetten dankzij een investering van EIT (…) Het hele nieuwsbericht

Coronasponsoring voor horeca

Maandag 13 april 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Coronasponsoring voor horecaMensen vroegen mij weleens :”Waarover ga je de volgende keer schrijven?”. De laatste weken wordt die vraag niet meer gesteld. Iedereen weet dat het antwoord begint met een ‘C’. Hier gaan we dan voor wat wellicht nog niet de laatste corona-aflevering zal zijn. Ik zie de bui al hangen. Murphy gluurt al om het hoekje. Wat bedoel ik? Op 1 april startte het zomerseizoen in het tennis. Het was de afgelopen dagen prachtig tennisweer maar er mocht geen balletje geklopt worden. Mijn racket bleef ook (…) Het hele nieuwsbericht

De klokken zijn gul dit jaar

Zondag 12 april 2020
Leopoldsburg - De klokken zijn gul dit jaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Coronavragen voor HuurderssyndicaatHet Limburgs Huurderssyndicaat krijgt de jongste weken heel wat vragen van huurders op de privémarkt. De meest gestelde vraag gaat over een aanpassing van de huurprijs. Maar volgens het Huurderssyndicaat is er niets wettelijk voorzien, de huurder kan alleen hopen op een inschikkelijke verhuurder.

Charel Peers overleden

Zondag 12 april 2020
Leopoldsburg - Charel Peers overledenVandaag is in Koersel de uit Heppen afkomstige Charel Peers overleden. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familieking.

Jeanne Luyckx overleden

Zondag 12 april 2020
Leopoldsburg - Jeanne Luyckx overledenGisteren is in Koersel de uit Leopoldsburg afkomstige Jeanne Luyckx overleden, de weduwe van Leon Vanherweghe. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Veilig Pasen (2)

Zondag 12 april 2020
Leopoldsburg - Veilig Pasen (2)Zoom                                                                        (Cartoion: Fobie)

Veilig Pasen!

Zondag 12 april 2020
Leopoldsburg - Veilig Pasen!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kunst tegen corona

Zondag 12 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Kunst tegen coronaZoomDe Engelse kunstenaar Mark Hiblen heeft deze knappe tekening gemaakt die nu viraal gaat op het internet. We geven ze graag mee vandaag. Je kan hem volgen via Instagram.
De kerkklokken zijn terug in het land en vanmiddag om 12u zullen ze luiden als teken van troost en hoop voor de slachtoffers van het coronavirus. Dat melden de bisschoppen van België. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en aan al wie hen nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn!" aldus de boodschap.

De wereld na corona?

Zaterdag 11 april 2020
Leopoldsburg - De wereld na corona?Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Warm weekend

Zaterdag 11 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Warm weekendHet hogedrukgebied dat voor het prachtige lenteweer zorgt, evacueert in het weekend naar het oosten. Hierdoor kunnen storingen vanuit het westen tot over onze streken doordringen, al zijn ze vrij verzwakt. Na het weekend bouwt stilaan een nieuw hogedrukgebied op, maar eerst volgen er enkele koude dagen.
Vandaag maakt de zon in de namiddag plaats voor enkele wolken. Het blijft meestal droog bij maxima rond 22 of 23 graden. Er is weinig wind.
Zondag - Paasdag - zijn er wat meer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor alle oma's en opa's

Zaterdag 11 april 2020
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Voor alle oma's en opa'sZoomVandaag dit retrokaartje om te delen voor al de oma's en opa's 'in hun kot' vanwege al de klein- en achterkleinkinderen van Leopoldsburg!

Oeps! Iets vergeten...

Vrijdag 10 april 2020
Leopoldsburg - Oeps! Iets vergeten...ZoomVandaag kwam hij wat later, de knal die door een F16 van de vliegbasis Kleine Brogel werd geproduceerd toen een testpoiloot het toestel door de geluidsmuur liet vliegen. We hadden dat gisteren aangekondigd. Maar er was nog een ander mooi verschijnsel: het toestel liet op een hoogte van bijna 12000 meter een fraaie condensstreep achter waardoor men kon zien dat het een grote bocht maakte. Het leek alsof de piloot iets vergeten was... Daarover was vooral op Nederlandse sociale media nogal wat te doen. Peter Geven zag het van op de Grote Heide en maakte deze foto.   
Leopoldsburg - Rusthuizen hebben nood aan zuurstofZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: ILW

Vrijdag 10 april 2020
Andre Schroyen uit Heppen heeft de besloten vennootschap Immertse las, loon- en landbouwwerken (ILW) opgericht met zetel aan de Asdonckstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer laswerken, herstellingen en montage van landbouwmachines,loon- en landbouwwerken, snoeiwerken en bouwwerkzaamheden.
Middenstandsorganisatie UNIZO is heel tevreden nu de regering ingaat op haar verzoek om de solden te verschuiven naar 1 augustus. In een recente UNIZO-enquête via Checkmarket gaf 73% van de zelfstandige handelaars, uit de mode- maar ook heel wat andere sectoren, aan vragende partij te zijn voor zo'n uitstel. "Deze maatregel zal onze handelaars, die momenteel noodgedwongen gesloten zijn, na de heropening wat extra ademruimte geven", aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. 
Leopoldsburg - Al 2.697 inbreuken op coronamaatregelenDe Limburgse politiezones hadden tot en met gisteren al 2.697 inbreuken op de coronamaatregelen vastgesteld. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe 74, Heusden-Zolder 150, Beringen-Ham-Tessenderlo 210, CARMA 501, HANO 94, Kempenland 104 en Lommel 110.

WMC een jaar opgeschoven

Vrijdag 10 april 2020
Grensgevallen
De 19de editie van het mondiale Wereld Muziek Concours in Kerkrade wordt verplaatst van 2021 naar 2022. "Er heerst op dit moment te veel onzekerheid om het WMC in 2021 doorgang te laten vinden,” zegt WMC-voorzitter Max Kousen.

Extra campagne tegen zwerfvuil

Vrijdag 10 april 2020
Leopoldsburg - Extra campagne tegen zwerfvuilZoom We zitten allemaal al een tijdje in ons kot en dat heeft heel wat gevolgen. Ook op de openbare netheid. Daarom lanceert Mooimakers een extra campagne. Om de schaarse tijd die we buiten kunnen spenderen, voor iedereen aangenaam te houden en je afval niet achter te laten. Ze gaan ook gericht communiceren daar waar het probleem groot is, bijvoorbeeld op supermarktparkings. Wil je deze campagne zelf ondersteunen? Dat kan. In webwinkel van Mooimakers vind je een gratis downloadpakket met social posts om te delen op je eigen kanalen.

De klokken vertrokken naar Rome

Donderdag 9 april 2020
Leopoldsburg - De klokken vertrokken naar RomeZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Awel, ik wil praten

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Awel, ik wil pratenZoom
Awel is gestart met een nieuwe campagne. De huidige situatie rond corona zorgt voor spanningen en dat is een gevaarlijke cocktail. Daarom is het belangrijk dat jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan. Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Awel werkt volledig anoniem. Dat betekent dat enkel de oproeper en Awel op de hoogte zijn van het contact. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis. Meer info via deze link.
Leopoldsburg - Campagne 'Opstaan en samen doorgaan'ZoomKamer van Koophandel Limburg dringt er bij de regeringen, de Nationale Veiligheidsraad en de expertengroep die de exitstrategie moet voorbereiden op aan om snel een actieplan op te stellen zodat de economie gefaseerd en met inachtneming van alle noodzakelijke gezondheids- en sanitaire voorschriften kan heropstarten. “We moeten nu snel werk maken van zo’n slimme heropstart van de economie. Per week waarin we verder werken zoals vandaag, lijden we miljarden euro’s schade. We zien dat andere (…) Het hele nieuwsbericht

Koop in je buurt!

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Koop in je buurt!ZoomVlaams minister van Economie Hilde Crevits lanceert samen met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM de website koopinjebuurt.be. Dit platform is een online verzamelplaats waar je als consument lokale handelaars op terug kan vinden. We roepen alle handelaars op zich dan ook te registreren via een van de verschillende initiatieven.
Binnenkort wordt er ook een gemeenschappelijke zoekmachine aan het nieuwe platform toegevoegd die het zoeken in de websites van de partners nog vergemakkelijkt. De coronacrisis slaat (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in uw kot...

Donderdag 9 april 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in uw kot...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Praten met dementerenden

Donderdag 9 april 2020
Mag ik naar huis? Waar is mijn moeder? Iedereen die een alzheimerpatiënt in zijn omgeving heeft, weet dat communiceren vaak lastig is – of je nu op afstand bent of dichtbij. Jorien Marcus ging na hoe je het beste zo’n gesprek kunt voeren. Lees het bij het Genootschap Onze Taal.

Met de groeten uit Thailand

Donderdag 9 april 2020
Leopoldsburg - Met de groeten uit ThailandZoomPatrick Jacobs moest in Thailand lang wachten voor hij dit beestje uit zijn schelp zag kruipen. Let op die twee oogjes vooraan! Het is een heremietkreeftje, maar in feite is het een soort krab. Bij Wikipedia vindt u er alles over. Een prachtige foto!
Leopoldsburg - Maak van je tuin een lenteparadijsZoomWe hebben allemaal veel meer tijd om in de tuin te werken, dat zien we overal in het straatbeeld. Natuurpunt geeft in deze coronatijd 13 tips om van je tuin een echt paradijs te maken. Klik via deze link. Je kan er ook gratis een e-book bestellen.

Oude laptops en tablets gezocht

Donderdag 9 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Oude laptops en tablets gezochtZoom'Ondernemers voor een Warm België' zoekt laptops en tablets die niet meer gebruikt worden. "We willen die in orde brengen en schenken aan kinderen van kansarme gezinnen van het basisonderwijs. We doen dit bewust nu. Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn kinderen immers aangewezen op thuisonderwijs. Daarvoor is een computer of tablet echt noodzakelijk. Jammer genoeg heeft niet elk gezin zo’n toestel. Heeft u zelf nog een toestel (of meerdere) dat niet meer gebruikt wordt, dan kan u ons dat (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Moons overleden

Woensdag 8 april 2020
Leopoldsburg - Jean Moons overledenGisteren is de in Peer woonachtige en uit Heppen afkomstige Jean Moons overleden, de weduwnaar van Wiza Swennen. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn assen worden uitgestrooid op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Help de helpers

Woensdag 8 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Help de helpersZoomZorginstellingen overtreffen momenteel zichzelf in de strijd tegen COVID-19. Daarbij vallen soms personeelsleden weg wegens ziekte. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke lanceerde daarvoor al aan het begin van de uitbraak een oproep naar vrijwilligers met een medische achtergrond om zich aan te bieden als inzetbare reserve. Dat aanbod wordt nu uitgebreid en aangeboden via een nieuw vrijwilligersplatform ‘Help de helpers’  Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Wuhan...

Woensdag 8 april 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in Wuhan...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Roza Lemmens overleden

Dinsdag 7 april 2020
Leopoldsburg - Roza Lemmens overledenIn Oostham is vandaag de uit Heppen afkomstige Roza Lemmens overleden, de weduwe van Gust Luyts. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Brandfase oranje

Dinsdag 7 april 2020
Leopoldsburg - Brandfase oranjeVanaf vandaag geldt preventieve brandfase ORANJE in de Limburgse bossen. Plannen om te gaan wandelen? Wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Houd kinderen onder toezicht. Vuur maken is zoals steeds verboden.

Recyclageparken weer open

Dinsdag 7 april 2020
Leopoldsburg - Recyclageparken weer openZoom(                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vrijetijdsbesteding anno 2020

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Vrijetijdsbesteding anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Georges Lemmens overleden

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Georges Lemmens overledenVandaag is Georges Lemmens overleden, de echtgenoot van Conny Pauwels. Hij was 87 jaar en ere-adjudant van de brandweer. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.

Maria Driesen overleden

Maandag 6 april 2020
Leopoldsburg - Maria Driesen overledenIn Leopoldsburg is vandaag Maria Driesen overleden, de weduwe van Fons Janssens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna haar assen worden uitgestrooid op de gemeentelijke begraafplaats in Hechtel-Eksel.
Gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar mogen voortaan wel de auto nemen om zich te verplaatsen voor recreatieve activiteiten. Ook personen met een beperkte mobiliteit, zoals ouderen en zwangere vrouwen, mogen de wagen nemen. Dat laat het federaal crisiscentrum weten, in de richtlijnen voor de politie en de bevolking naar aanleiding van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.
Leopoldsburg - 80 euro voor uitvaarten en huwelijken
Voor kerkelijke uitvaarten en huwelijken in het bisdom Hasselt vervalt zolang de coronamaatregelen van kracht zijn het gewone tarief van 275 euro. Er wordt wel een bijdrage van 80 euro gevraagd om minimaal de kosten te dekken. Voor een afscheidsgebed op de begraafplaats wordt geen bijdrage gevraagd”. Dat schreef bisschop Patrick Hoogmartens vandaag aan pastorale medewerkers en kerkbesturen van het bisdom Hasselt.

'Doe eens een belletje'

Maandag 6 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - 'Doe eens een belletje'Zoom"Een derde van alle Belgische huishoudens bestaat uit slechts één persoon. Het gaat over 1,7 miljoen mensen van alle leeftijden. Vaak hebben zij het extra moeilijk in deze tijd. Denk daarom aan hen: geef hen een belletje en bied een luisterend oor", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Leopoldsburg - Elf aanwinsten voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft elf spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Cauwenberghs (Rauw Sport Mol), Ayaz (Turkse FC), Vandecauter (Helson), Slegers ( Park Houthalen), Reynders (Torpedo Hasselt), Halil Scrac Demirel (KVK Beringen), Eyckmans (Averbode-Okselaar), Mateso (Heusden-Zolder) en Reumers, Ceunen en Hoes, drie spelers van Paal-Tervant A.
Leopoldsburg - De échte kampioenen van VlaanderenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hou vast voor een houvast

Zaterdag 4 april 2020
Leopoldsburg - Hou vast voor een houvastZoomEen mooie tekening van Peltenaar Dries Peeten. In deze tijden heb je een houvast nodig. Anderzijds moet je héél voorzichtig zijn, wil je een ander eens goed vastpakken, terwijl je het toch zo graag zou doen...

Mooi lenteweer

Zaterdag 4 april 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Mooi lenteweerMorgen/zondag wordt het een stralend zonnige en erg warme dag. Het kwik bereikt gemiddeld 20 of 21 graden. De zuidoostenwind spant aan tot matig.
Maandag komt er na de middag meer bewolking opzetten en in de avond is er kans op wat regen in het westen. De maxima liggen rond 19 graden en er staat een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.
Dinsdag begint grijs en mistig, maar later breekt de zon door. Bij een zwak briesje uit het oosten liggen de maxima rond 18 (…) Het hele nieuwsbericht
De voorbije vier dagen zijn in totaal 20 coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie vervoerd. De patiënten worden verplaatst om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorgen.
Leopoldsburg - Ondertussen, in het gemeentehuis...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nand Vromans overleden

Zaterdag 4 april 2020
Leopoldsburg - Nand Vromans overledenVandaag is de in Lommel woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Ferdinand (Nand) Vromans overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Kevers slapen nog

Zaterdag 4 april 2020
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Kevers slapen nogZoomElke zaterdag serveren wij de poëtische woorden van Edith Oeyen op een foto van Lambert Reynders.
Ouders mogen het huwelijk van hun kinderen niet meer bijwonen. Huwelijken kunnen enkel nog doorgaan in het bijzijn van de echtgenoten, hun getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand of de bedienaar van de eredienst. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere maatregelen: begrafenissen mogen nog maximaal door 15 personen worden bijgewoond. En meerdaagse schooluitstappen worden geschrapt voor heel het schooljaar.
Leopoldsburg - De mondmaskers zijn aangekomen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De Koninklijke Belgische Handbalbond heeft in samenspraak met de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Handball Francophone een competitiehervorming in de nationale en regionale competities doorgevoerd. Zoals de bonden vorige week al aankondigden zijn er geen dalers, enkel stijgers. Vandaag werd er beslist dat er ook geen kampioenen aangeduid worden omdat niet alle competities afgewerkt werden. Voor wat betreft de BENE-League, de grensoverschrijdende competitie met zes Belgische en zes (…) Het hele nieuwsbericht

Voor al de oma's en opa's

Vrijdag 3 april 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Voor al de oma's en opa'sZoomSantino en Analicia maakten deze tekening voor hun grootouders en delen deze boodschap graag aan alle oma's en opa's!

Op reis na het coronatijdperk

Vrijdag 3 april 2020
Stel: we zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan? Dat willen de studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL maar al te graag weten. Daarom stelden ze een eenvoudige enquête op om te peilen naar het reisgedrag van de Limburgers na het coronatijdperk. De resultaten zullen een indicatief beeld geven van de reisplannen tussen juli en december 2020.
De bedoeling is om een zicht te krijgen op (…) Het hele nieuwsbericht
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - 2020 pesticidevrij: handige alternatievenZoomIn 2020 worden de normeringen voor het gebruik van pesticiden in de tuin nog strenger. Wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen denkt u alvast beter over alternatieve manieren om een representatieve tuin te creëren. Wanneer u een bestaande tuin hebt kunt u ook het nodige uitvoeren om uw tuin zonder pesticide te gebruiken. Door velen wordt het verbod gezien als een steek in de rug. Natuurlijk, het is een omschakeling, het is anders denken dan we gewoon zijn. Maar als we kijken naar wat voor (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Trajectcontrole op Kamperbaan actiefVanaf vandaag wordt de automatische snelheidscontroleapparatuur in de flitspalen langs de Kamperbaan in Hechtel-Eksel geactiveerd. Het is een systeem met trajectcontrole, waardoor de snelheid niet wordt gemeten op één vaste plaats (die waar de flitspaal staat), maar over een veel langer traject. Dit maakt het onmogelijk om de snelheidsmeting te ontlopen door te vertragen ter hoogte van de flitspaal. De Politiezone Kempenland heeft fors ingezet op trajectcontrole. Bij de ingebruikname van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Morgen start het huismussentelweekendZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Leven in tijden van corona

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Leven in tijden van coronaZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Al 1.513 corona-PV's in Limburg

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Al 1.513 corona-PV's in LimburgDe Limburgse politiekorpsen hebben al 1.513 corona-PV's opgesteld, voornamelijk voor het overtreden van het samenlevingsverbod en het maken van nodeloze verplaatsingen. De politiezone CARMA maakte de meeste PV's, namelijk 305. De politiezone Lommel maakte er 22, de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 160, de politiezone HANO 38, de politiezone Kempenland 60 en de politiezone Tongeren-Herstappe 33.
Leopoldsburg - Een Ronde van Vlaanderen op rollenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Fien Meus overleden

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Fien Meus overledenVandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Eksel afkomstige Fien Meus overleden, de weduwe van Charel Verdonck. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Sciensano roept jouw hulp in!

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Sciensano roept jouw hulp in!De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in België heeft ons dagelijks leven stevig door elkaar geschud. Sciensano lanceert daarom de COVID-19 gezondheidsenquête om de impact ervan op onze gezondheid, ons gebruik van gezondheidsdiensten en onze leefgewoonten te achterhalen. Sciensano is de organisatie die ons dagelijks de cijfers en grafieken rond corona bezorgt. Ben je 16 jaar of ouder en woonachtig in België? Vul dan deze online vragenlijst vóór 9 april 2020 in. Dit duurt slechts 15 minuten en jouw deelname maakt echt een verschil!

Corona: landelijke cijfers

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn er 584 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, 363 "ex-corona's" hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Vandaag liggen er in totaal 6.716 mensen met corona in Belgische ziekenhuizen. Met 1.144 mensen op intensieve zorgen is zo'n 54 procent van de huidige capaciteit ingenomen. Gisteren zijn in ons land opnieuw 183 mensen aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 1011.

De visie van Fobie

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Positief denken...

Donderdag 2 april 2020
Leopoldsburg - Positief denken...ZoomEn als het nog niet voor mei is, dan gaan we voor juni! (Tekening Dirk Van Bun)
Leopoldsburg - WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermersZoomWico-campus TIO heeft inmiddels 16 3D-printers bijeen gekregen voor zijn actie ten voordele van de mensen in de eerstelijnszorg: men wil hen zo snel mogelijk gezichtsbeschermers uit kunststof leveren. Inmiddels draaien de 3D-printers op volle toeren, want er zijn bijna 300 stuks besteld en men  hoopt er tegen vrijdag 50 klaar te hebben.
Voor ieders veiligheid nemen de medewerkers maximale preventiemaatregelen in acht. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
WICO TIO: drive-in voor gezichtsbeschermers
Zoom

Ondertussen, bij de notaris...

Woensdag 1 april 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, bij de notaris...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Maria Boonen overleden

Woensdag 1 april 2020
Leopoldsburg - Maria Boonen overledenVandaag is de in Koersel woonachtige en voorheen in Leopoldsburg woonachtige Maria Boonen overleden, de echtgenote van Jean Louis Luyckx. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Corona: landelijke cijfers

Woensdag 1 april 2020
Leopoldsburg - Corona: landelijke cijfersZoomGisteren zijn opnieuw 123 mensen in België aan het coronavirus overleden. Het totale aantal doden komt daarmee op 828. Gisteren werden 560 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging tegenover de vorige dagen. 436 mensen mochten het ziekenhuis verlaten en dat is een record. Daardoor stabiliseert het aantal mensen met corona in Belgische ziekenhuizen nagenoeg op 4.995. Op intensieve zorg liggen 1.088 patiënten, een toename met 67. Het aantal nieuwe besmettingen steeg met 1.189 tot 13.964. De stijging heeft vooral te maken met het opdrijven van het aantal testen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen