Het overige nieuws

Woord van de week: stierkikker

Maandag 31 augustus 2020
Leopoldsburg - Woord van de week: stierkikkerHogeschool PXL heeft een experiment ontwikkeld om de plaag van de Amerikaanse stierkikker in de Grote Netevallei te bestrijden. Stierkikkers zijn zeer grote en vraatzuchtige kikkers die alles eten wat in hun bek past: amfibieën, libellen en zelfs kleine vogels. Het geluid van mannelijke stierkikkers klinkt als het geloei van een rund. Omdat deze kikkers hier geen natuurlijke vijanden hebben, proberen onderzoekers hun sterke populatiegroei in te perken door steriel gekweekte kikkerlarven uit te (…) Het hele nieuwsbericht

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Leopoldsburg - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

K ESK Leopoldsburg - Lutlommel 0-3

Maandag 31 augustus 2020
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg - Lutlommel 0-3ZoomK ESK Leopoldsburg heeft zijn oefenwedstrijd tegen Lutlommel VV verloren. Uitslag: 0-3 .

Inbraak in Corspelsestraat

Zondag 30 augustus 2020
Leopoldsburg - Inbraak in CorspelsestraatDieven verschaften zich via de voordeur toegang tot een woning aan de Corspelsestraat. De buit is niet bekend.

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Leopoldsburg - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Auto tegen muurtje

Vrijdag 28 augustus 2020
Een 31-jarige vrouw uit Leopoldsburg is deze namiddag tegen een muurtje gereden in de Gestelstraat in Lummen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.
Leopoldsburg - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Leopoldsburg - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Bob Droessaert overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Leopoldsburg - Bob Droessaert overledenVandaag is Bob Droessaert overleden, de echtgenoot van Germaine Huylenbroeck. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Irma Gyselaers overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Leopoldsburg - Irma Gyselaers overledenMaandag is Irma Gyselaers overleden, de echtgenote van Lucien Cnockaert. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

BV's in 'Een echte job'

Woensdag 26 augustus 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - BV's in 'Een echte job'ZoomVerpleging is een job met een roeping, maar is het ook iets voor vijf Bekende Vlamingen? Laura Tesoro, Bart Kaëll, Sean Dhondt, Julie Van den Steen en Niels Albert gaan de uitdaging aan en mogen drie weken lang als verpleegkundige aan de slag. Ze verzorgen patiënten tijdens alle mogelijke shiften, op hun meest kwetsbare en euforische momenten. Hoe hebben ze de voorbije weken beleefd? Hebben ze hun eigen grenzen verlegd? En houden ze het vol? Dat ontdekt Vlaanderen binnen exact één (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Leopoldsburg - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Leopoldsburg - Vorst 0-2

Woensdag 26 augustus 2020
Leopoldsburg - Leopoldsburg - Vorst 0-2ZoomK. ESK Leopoldsburg heeft zijn oefenwedstrijd tegen KFC Exc. Vorst verloren. Uitslag: 0-2.

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Vrouw (29) gewond bij botsing

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 29-jarige autobestuurster uit Ham is gewond geraakt bij een botsing met een takelwagen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Steenweg op Engsbergen en de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem.

Meststoffen gestolen

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een tuinhuis aan de Pastoriestraat in Oostham. De daders gingen onder meer met meststoffen en een kantenmaaier aan de haal.

Twintig bouwkavels

Maandag 24 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het gebied achter de kerk in Kwaadmechelen wordt ontsloten. Met het oog daarop wordt vanuit de Driehoekstraat een nieuwe weg aangelegd. Er komen twintig bouwkavels.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Leopoldsburg - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Leopoldsburg - Olmen 1-1

Maandag 24 augustus 2020
Leopoldsburg - Leopoldsburg - Olmen 1-1ZoomK. ESK Leopoldsburg heeft gisteren een oefenwedstrijd gespeeld tegen Zwal. Olmen. Uitslag: 1-1.

Julien Vleugels overleden

Zondag 23 augustus 2020
Leopoldsburg - Julien Vleugels overledenVandaag is Julien Vleugels overleden, de weduwnaar van Fieneke Geys. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Leopoldsburg - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Leopoldsburg - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Inbraakpoging op Antwerpsesteenweg

Zaterdag 22 augustus 2020
Onbekenden poogden een slag te slaan in woning aan de Antwerpsesteenweg. Of ze buit konden maken, is niet geweten.

K ESK Leopoldsburg verliest nipt

Zaterdag 22 augustus 2020
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg verliest niptZoomK ESK Leopoldsburg heeft zijn oefenwedstrijd tegen Mol Rauw verloren. Uitslag: 2-3 .

Jan Emmers overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Leopoldsburg - Jan Emmers overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Jan Emmers overleden, de weduwnaar van Maria Devogelaere. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel. Rouwadres: fam. Emmers, Turfveldstraat 10, 3920 Lommel.
Leopoldsburg - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molsesteenweg in Balen botsten gisteren een auto en een 14-jarige fietser uit Hamont-Achel. De fietser raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Jean Platteborze overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Leopoldsburg - Jean Platteborze overledenGisteren is Jean Platteborze overleden, de echtgenoot van Maria Kessel. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Leopoldsburg - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Katleen Maas overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Leopoldsburg - Katleen Maas overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Heppen woonachtige Katleen Maas overleden, de echtgenote van Maarten Sijbers. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Leopoldsburg - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Leopoldsburg - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Leopoldsburg - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Leopoldsburg - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Een blik op goed nieuws

Woensdag 19 augustus 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - Een blik op goed nieuwsZoomHet zijn lastige tijden en dus kunnen we er maar beter de sfeer in houden. VTM doet dat vanaf maandag 24 augustus met een last-minute vrolijke uitsmijter om de zomer af te sluiten. In de actuaquiz De Positivo’s gaan drie bekende panelleden in een zomerse setting met een hoog pop-up gehalte van maandag tot donderdag enkele weken op zoek naar het beste nieuws van de dag, bij wijze van tegengif om de rest van 2020 wat te vergeten.
Bekende gezichten als William Boeva, Jens Dendoncker, (…) Het hele nieuwsbericht

Lucie Verbruggen overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Leopoldsburg - Lucie Verbruggen overledenZondag is Lucie Verbruggen overleden, de weduwe van Guillaume Janssens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Theo Kennis overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Leopoldsburg - Theo Kennis overledenVrijdag is Theo Kennis overleden, de echtgenoot van Irène Van Eygen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Leopoldsburg - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Radio en TV
Leopoldsburg - VTM zoekt dates voor personen met beperkingZoomVTM pakt dit najaar uit met een nieuw programma. 'Cupido Ofzo' richt zich tot mensen met een beperking of stoornis. De liefde is het mooiste dat er is maar voor heel wat mensen is het allesbehalve evident om de liefde van hun leven tegen te komen. Bij hen staat immers een beperking of stoornis het vinden van een partner in de weg. Meer dan 50% van de mensen in deze situatie geeft aan dat ze zich regelmatig eenzaam voelen. Daarom openen Ruth Beeckmans en Karen Damen met Cupido Ofzo een uniek, (…) Het hele nieuwsbericht

Broeder Fernand Schepkens overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Leopoldsburg - Broeder Fernand Schepkens overledenZaterdag is de uit Leopoldsburg afkomstige broeder Fernand Schepkens overleden. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de kapel va WZC Sint-Jan in Zelzate.
Leopoldsburg - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dodeljjk ongeval op spoor

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Het treinverkeer tussen Hasselt en Mol is sinds 17 uur onderbroken door een ongeval in Beverlo. Daarbij kwam een persoon om het leven. Een trein met twintig reizigers aan boord strandde door de aanrijding en werden geëvacueerd. Er zijn vervangbussen ingezet. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

Marieke Geboers overleden

Zondag 16 augustus 2020
Leopoldsburg - Marieke Geboers overledenOp 10 augustus is Marieke Geboers overleden, de weduwe van Gust Vermeulen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen.

Regi wint Zomerhit 2020

Zondag 16 augustus 2020
Showbizz
Leopoldsburg - Regi wint Zomerhit 2020ZoomHet is Regi Penxten eindelijk gelukt om de Radio 2 Zomerhit te winnen. De sympathieke dj en producer uit Heusden-Zolder wint met het nummer 'Kom wat dichterbij' uit de reeks 'Liefde voor Muziek' waarin hij samen met Jake Reese en OT iedereen verbaasde met een cover van Gene Thomas. Ondertussen staat het nummer al 22 weken op de eerste plaats in de Vlaamse hitparade en maakt Regi kans om 'Zoutelande' van de troon te stoten als langst genoteerde hit. Met de trofee van Zomerhit 2020 moet dat zeker lukken. Regi is apetrots op deze trofee, eentje die hij nog miste in zijn kast. (Foto: VRT - Joris Bulckens)

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster zwaargewond in Beverlo

Zaterdag 15 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Korspelsesteenweg in Beverlo is een fietsster zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een scooter. Het ongeval gebeurde vanavond rond 17.30 uur.

Rik Caelen overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Gisteren is de in Heppen woonachtige Rik Caelen overleden, de weduwnaar van de in 1959 overleden Anny Paumen en de echtgenoot van Agnes Elias. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Het gebruik van waterpijpen in de shishabars blijft verboden, minstens tot 31 augustus. Enkele uitbaters van shishabars in ons land hadden bij de Raad van State "bij uiterst dringende noodzakelijkheid" - zoals dat in juridische termen heet - de schorsing gevraagd van het federale verbod op het individueel en collectief gebruik van waterpijpen in publiek toegankelijke plaatsen. Volgens de Raad van State hebben de uitbaters de uiterste hoogdringendheid niet kunnen aantonen. Het verbod is één van de (…) Het hele nieuwsbericht

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Leopoldsburg - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Leopoldsburg - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Leopoldsburg - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De spookrijder uit Hechtel-Eksel die begin deze maand dertien auto's aanreed op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren moet zijn voertuig nog drie maanden langer aan de kant laten staan. Dat heeft de politierechter in Hasselt vandaag beslist. De rechter heeft ook een expert aangesteld om de rijgeschiktheid van de 64-jarige man te onderzoeken. Na het ongeval trok het parket het rijbewijs al onmiddellijk in voor vijftien dagen.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Leopoldsburg - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Overal herdenkingen voor Chris en BenniZoomVandaag om 19.00 uur werd ook in de brandweerposten Bree, Leopoldsburg, Lommel en Pelt van Hulpverleningszone Noord-Limburg 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Benni en Chris, de twee brandweermannen uit Heusden-Zolder die exact een jaar geleden om het leven kwamen bij een felle brand in Beringen. Op de foto de herdenking bij de brandweerpost Pelt.

Julia Geuens overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - Julia Geuens overledenZondag is Julia Geuens overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Marieke Geboers overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Gisteren is Marieke Geboers overleden, de weduwe van Gust Vermeulen. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heppen.

Eddy De Wilde overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Vandaag is Eddy De Wilde overleden, de echtgenoot van Martine Denblinden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.

Elvis in The Roxy Theatre

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - Elvis in The Roxy TheatreZoomDonderdag 13 augustus 2020, 50 jaar na datum neemt The Roxy Theatre in Koersel jullie terug mee naar het concert van het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel in 1970 en dit ter gelegenheid van de ‘The King’s’ 85e verjaardag. In deze speciale versie van de muziekdocumentaire uit 2000 is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby Digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin (Greed, Touch of Evil) is er toen in (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Leopoldsburg - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Drie extra zenders voor VTM

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Drie extra zenders voor VTMZoomVanaf maandag 31 augustus transformeert VTM van familiezender naar een familie van zenders. Die dag starten namelijk VTM 2, VTM 3 en VTM 4. Waar VTM blijft staan voor familie-entertainment, zet VTM 2 in op pittige reality, lokaal en internationaal. VTM 3 zorgt elke dag voor een topfilm, aangevuld met series en sitcoms en VTM 4 zet in op actie en classics. De nieuwe VTM-zenders vervangen de huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ. VTM krijgt vanaf 31 augustus ook een ‘nieuwe’ baseline, die velen niet (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Leopoldsburg - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Leopoldsburg - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Leopoldsburg - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Leopoldsburg - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Leopoldsburg - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Leopoldsburg - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Leopoldsburg - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Het perfecte gazon

Vrijdag 7 augustus 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Het perfecte gazonZoomWanneer ik dit hoor denk ik meteen weer aan die uitspraak: Het gras lijkt groener bij de buren. En dan denk ik meteen; dat komt vast doordat het kunstgazon is. We zijn met zijn allen vaak veel te veel gefocust op de ander. Terwijl het gras niet groener is, wanneer het gewoonweg nep is! De huidige waterhuishouding en -problematiek worden jaarlijks steeds groter. Onze perfecte gazonnetjes besproeien zal in de toekomst steeds minder kunnen en mogen. Wat kunt u hieraan doen? Plant een boom! Bomen zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Leopoldsburg - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Leopoldsburg - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fietser (52) gewond bij aanrijding

Woensdag 5 augustus 2020
Een 52-jarige fietser is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde in de Koningsstraat.

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Leopoldsburg - Opsporing verzochtZoomOp 14/01/2020 pleegden 2 personen een overval op een nachtwinkel in de Joseph Smeetlaan te 3630 Maasmechelen. De 2 overvallers bedreigden de uitbater met een pistool en namen enkele goederen met zich mee. Deze foto's werd gecapteerd via de interne bewakingscamera van de nachtwinkel. De politie doet een oproep naar personen welke deze daders menen te herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met politiezone Lanaken-Maasmechelen op het nummer 089/47.47.47 of via mail info[!]politielama.be Discretie is verzekerd.
Opsporing verzochtOpsporing verzocht
Zoom

Opsporing verzocht

Woensdag 5 augustus 2020
Leopoldsburg - Opsporing verzochtZoomOp 27/12/2019 vond er een gewapende overval plaats in een woning in de Prins Karelstraat te 3630 Maasmechelen. De feiten werden gepleegd door 2 personen. Ze bedreigden het slachtoffer in zijn woning met een vuurwapen. Onder dwang werd hij meegenomen naar een bankautomaat en diende zijn bankcode af te geven. Door de politie werd een robotfoto opgemaakt van één van de verdachten. Het betreft een man van 25 à 30 jaar oud, normale lichaamsbouw, Nederlands accent (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Willemoons overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Maandag is Jet Willemoons overleden, de weduwe van Theophiel Reynders. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Brand in flatgebouw

Dinsdag 4 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Brand in flatgebouwZoomRond 18 uur vanavond brak er brand uit in appartement in de Sint-Janstraat in Paal. Een matras en enkele kleine meubelstukken vatten er vuur. De brandweer kon de smeulende stukken via een ladderwagen uit het appartement halen zodat er niet met water moest geblust worden. Het appartement hing wel vol rook. Enkele bewoners werden bevangen door de rook toen ze op zoek gingen naar hun huisdier. De brand was snel onder controle. Het appartement zal nu grondig verlucht moeten worden. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Leopoldsburg - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Schoonis overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Leopoldsburg - Paula Schoonis overleden
Gisteren is Paula Schoonis overleden, de weduwe van Jef Diepvens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Man (49) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Leopoldsburg - Man (49) gewond bij botsingEen 49-jarige man uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing in de Generaal Dempseylaan in Hamont-Achel. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Leopoldsburg - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Leopoldsburg - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Leopoldsburg - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Leopoldsburg - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Toch optredens in The Celtic Art GalleryZoomHet folkfestival dat The Celtic Art Gallery elk jaar organiseert in augustus, gaat dit jaar niet door. In Genebos (Ham) bleven organisator Marc Reusen en zijn medewerkers niet werkloos toekijken en bedachten een concept dat corona-proof-concerten toelaat. Het aantal bezoekers is weliswaar beperkt maar er kan toch naar live muziek geluisterd worden. Dat is in deze tijden al een hele prestatie. Leuk voor de artiesten maar ook voor het publiek dat nog eens mag afzakken naar het festivalterrein in (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Leopoldsburg - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen