Het overige nieuws

Leopoldsburg - Veel transfers bij K ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft veertien nieuwe spelers aangetrokken: David Vandecauter (Helson), Ahmet Acikgoz (FC Turkse), Mathias Cauwenberghs (Rauw Mol), Geoffrey Ceunen (Paal-Tervant), Halil Demirel (KVK Beringen), Stef Eyckmans (Averbode Okselaar), Gianni Girardi (Vorst), Maarten Hoes (Paal-Tervant), Kutadivie Niayingwanda (Herk FC), Brent Machiels (Lommel), Ivan Mateso (Heusden-Zolder), Robin Reumers (Paal-Tervant), Juha Reynders (Torpedo) en Jens Slegers (Park).

Patrick Knaepen overleden

Dinsdag 30 juni 2020
Leopoldsburg - Patrick Knaepen overledenVandaag is Patrick Knaepen overleden, de echtgenoot van Ann Ruysen. Hij was 53 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in beperkte kring.

Wisselvallig en fris

Dinsdag 30 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig en frisEen storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft - voorlopig althans - nog aanwezig.
Vandaag maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Leopoldina Boelanders overledenVandaag is de uit Heppen afkomstige en in Olmen woonachtige Leopoldina Boelanders overleden, de echtgenote van Frans Van Genechten. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De koning schrijft een brief

Dinsdag 30 juni 2020
Leopoldsburg - De koning schrijft een briefZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De koning schrijft een brief
Zoom

De kracht van letters

Dinsdag 30 juni 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - De kracht van lettersZoomVoor haar masterproef aan de Hogeschool PXL in Hasselt heeft Walda Verbaenen een eigen schrift ontwikkeld: Phonotype. Die naam verwijst naar ‘Phono’ (de fonologie van een taal) verweven in ‘Type’ (het lettertype, letterbeeld). Binnenin het letterbeeld wordt elke klank die afwijkt van de klanken van de 26 letters van het Nederlandse alfabet op een nieuwe manier weergegeven. Letters die samen een nieuwe klank vormen, worden aan elkaar gekoppeld, waardoor één (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Een twintigjarige herbergbezoeker uit Hechtel-Eksel nam afgelopen weekend de auto van de caféuitbaatster. Hij vloog met de wagen een stuk verder op de Solterweg in Neeroeteren uit de bocht, belandde in de gracht en nam te voet de vlucht. Na een korte zoekactie kon hij aangetroffen worden door de politie Maasland. Hij legde een positieve ademtest af en bleek geen rijbewijs te hebben. De wagen is zwaar beschadigd.

Inbraak in werfcontainer

Maandag 29 juni 2020
Leopoldsburg - Inbraak in werfcontainerIn de Dorpsstraat in Heppen is afgelopen weekend ingebroken in een werfcontainer. De buit bestaat uit werkmateriaal.

Vuilnisbak in brand gestoken

Maandag 29 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vuilnisbak in brand gestokenOp de be-MINE in Beringen-Mijn hebben onbekenden deze namiddag een vuilnisbak in brand gestoken. De brandweer kwam ter plaatse.

Fietser tegen voertuig

Maandag 29 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Fietser tegen voertuigDeze voormiddag reed een 52-jarige man uit Beringen achterop een voertuig in de Rozenlaan in Beringen. Hij raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Zware straf voor mislukte ramkraakDe correctionele rechtbank heeft vandaag drie twintigers tot 28 maanden cel en een boete van 800 euro veroordeeld omdat zij in juli 2018 met een gestolen auto een mislukte ramkraak pleegden op de betaalautomaat van een tankstation aan de Laan op Heusden in Koersel en enkele inbraken pleegden. Aan de burgerlijke partijen moeten zij nagenoeg 20.000 euro betalen. Ook de proceskosten - 3.056 euro - zijn voor hun rekening.(PG)
Leopoldsburg - Coronamaatregelen worden versoepeldZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Met dit plaatje werd iemand vervloektZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren presenteerde vandaag een merkwaardig object: een loden vervloekingsplaatje uit de Romeinse tijd. Met zo'n plaatje (foto's) trachtte men onheil over iemand af te roepen. Het vervloekingsplaatje werd enkele jaren geleden opgegraven in de Regulierenstraat in Tongeren.
Op het tablet, dat uniek zou zijn in België, staan allerlei lijnen, tekens en woorden. Bovenaan heeft iemand een reeks magische tekens gekrast. Die zijn geïnspireerd op de (…) Het hele nieuwsbericht
Met dit plaatje werd iemand vervloekt
Zoom

Training Sport en Steun

Zondag 28 juni 2020
Leopoldsburg - Training Sport en SteunZoomDe jongeren van wielerclub Sport en Steun uit Leopoldsburg gingen vandaag trainen in Paal. Ze konden hun kuiten spannen om de verschillende heuvels in Paal te trotseren. De ouders genoten ondertussen bij de Merelhoeve van een drankje.

Het wordt minder warm

Zaterdag 27 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt minder warmEen storing schuift vanuit het zuidwesten over onze streken en maakt een einde aan de tropische temperaturen met het nodige klank- en lichtspel. De volgende dagen is het wisselvallig met buien of soms regen, maar ook droge perioden en opklaringen. Het wordt wel gevoelig minder warm en de hittegolf loopt dan op haar einde.
Vandaag zijn er in de ochtend enkele onweerachtige buien mogelijk, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. Na de middag kan hier en daar een bui vallen, (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (31) gewond

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag is een 31-jarige motorrijder uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val op de Oosterring in Genk. Hij werd daarbij gewond.

Man randt 36 vrouwen aan

Vrijdag 26 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Man randt 36 vrouwen aanVijf jaar cel, waarvan drie met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Hechtel-Eksel vandaag van de correctionele rechtbank in Hasselt heeft gekregen voor de aanranding van 36 vrouwen. De man kon dertien jaar toeslaan voor hij kon ontmaskerd worden. Hij sloeg onder meer in Hasselt en Mol.(PG)

Honden aan de leiband

Donderdag 25 juni 2020
Leopoldsburg - Honden aan de leibandZoomDe volgende weken zullen natuurinspecteurs en boswachters van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) nauwgezet toezien of baasjes hun honden aan de leiband houden. In heel Vlaanderen komen er extra controles en indien nodig wordt er geverbaliseerd.
Het ANB lanceerde vandaag de sensibiliseringscampagne "Hond aan de lijn". Loslopende honden veroorzaken in onze natuurgebieden vaak vreselijke taferelen. Met de campagne wil het ANB komaf maken met baasjes die hun honden laten loslopen. Want elke hond die vrij rondloopt is een gevaar voor de natuur, andere bezoekers en zichzelf. "Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband," zegt Staf Coppens, het gezicht van de campagne..

Afstand houden in het zwembad!

Donderdag 25 juni 2020
Leopoldsburg - Afstand houden in het zwembad!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Florentine Panis overleden

Donderdag 25 juni 2020
Leopoldsburg - Florentine Panis overledenZondag is de in Beringen en voorheen in Leopoldsburg woonachtige Florentine Panis overleden, de weduwe van Victor Van Beers. Zij was 91 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Fietser (22) gewond bij botsing

Woensdag 24 juni 2020
Leopoldsburg - Fietser (22) gewond bij botsing
Op de Diestersteenweg raakten deze namiddag een 22-jarige fietser uit de gemeente en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij lichtgewond geraakt.

Kim Clijsters naar de VS

Woensdag 24 juni 2020
Kim Clijsters (36) verhuist met haar gezin naar de V.S., meldt Radio2. De verhuizing zal binnenkort plaatsvinden. Clijsters en haar man hebben een woning in New Jersey, dicht bij haar schoonfamilie.

Man in elkaar geslagen

Woensdag 24 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Kerkstraat in Hechtel-Eksel is vanochtend rond 3 uur een man in elkaar geslagen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Over de omstandigheden van het voorval is niets geweten. Er zijn drie verdachten in deze zaak.

Daar komen de welpjes!

Dinsdag 23 juni 2020
Leopoldsburg - Daar komen de welpjes!Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Nieuwe reeksindeling 2de provinciale AZestien clubs zullen elkaar bekampen in tweede provinciale A: Anadol, Bolderberg, Grote Heide, Hamont'99, Hechtel, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lindel-Hoeven,Meeuwen, Paal-Tervant A, Park Houthalen, Racing Peer, RC Reppel, Stal Sport, Thes Sport en FC Turkse.
Leopoldsburg - Veiligheidsraad buigt zich over mondkapjesZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Code geel: hitte

Dinsdag 23 juni 2020
Leopoldsburg - Code geel: hitteHet KMI heeft zojuist code geel afgekondigd, die geldt vanaf vandaag tot en met vrijdag. Het gaat de komende dagen erg warm worden met temperaturen die van woensdag tot vrijdag rond of boven de 30 graden gaan. De hittewaarschuwing geldt voor een groot deel van het land, behalve voor de kust en de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Ook de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan zijn geactiveerd.

De eerste wolvenwelpen

Dinsdag 23 juni 2020
Leopoldsburg - De eerste wolvenwelpenZoomHet Agentschap Natuur en Bos heeft de eerste foto's vrijgegeven van de wolvenwelpen die wolvin Noëlla enkele maanden geleden geworpen heeft. Het zijn er vier, waarvan twee op bovenstaande foto. "Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat ze in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien," aldus (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-19 in je gemeente

Dinsdag 23 juni 2020
Sciensano heeft een (Engelstalige) tool online gezet die de aanwezigheid van COVID-19 op gemeentelijk niveau weergeeftOp deze website kan iedereen op lokaal niveau bijhouden in welke mate het coronavirus aanwezig is. De gezondheidsautoriteiten van de regio’s ontvangen een waarschuwing wanneer de epidemiologen van Sciensano een verandering (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Starters 1ste middelbaar: gratis met De LijnZoomVlaamse scholieren die volgend schooljaar in het 1ste middelbaar starten, kunnen de hele maand september kosteloos reizen met bus en tram. met een gratis Buzzy Pazz-probeerabonnement ter waarde van 33 euro. Zo wil De Lijn – op een scharniermoment in de schoolcarrière – de keuze voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer promoten. Ouders kunnen zich op delijn.be/probeeractie registreren met het rijksregisternummer van hun zoon/dochter om het gratis maandabonnement aan te vragen. (foto Stefaan Van Hul)

Marcel Vreys overleden

Maandag 22 juni 2020
Leopoldsburg - Marcel Vreys overleden
Zaterdag is Marcel Vreys overleden, de weduwnaar van Josee Govers en de levensgezel van wijlen Tony Budie. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jef Schillebeekx overleden

Maandag 22 juni 2020
Leopoldsburg - Jef Schillebeekx overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Jef Schillebeekx overleden, de echtgenoot van Maria Stans. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Yvon Hofman overleden

Maandag 22 juni 2020
Leopoldsburg - Yvon Hofman overleden
Op 15 juni is in Heppen Yvon Hofman overleden, de weduwnaar van Denise De Ridder. Hij was 65 jaar. Door de coronacrisis zijn er geen publieke afscheidsmomenten.

De visie van Fobie

Maandag 22 juni 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Staycation

Maandag 22 juni 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - StaycationIk heb mijn eigen taalregels verraden. Ik trok ooit van leer tegen de verengelsing van onze mooie Nederlandse taal maar er is geen stoppen aan. Kijk naar de titel! Iedereen, ook de overheid, gebruikt te pas en te onpas , het Engels om ons te informeren. Ik geef maar één voorbeeld. Vroeger belde of schreef je naar de Pensioendienst. Nu heet dat MyPension. Sommigen, die het Engels niet machtig waren, vroegen zich af of het over half- of volpension ging. Gelukkig was het ‘vol’ want anders (…) Het hele nieuwsbericht

Autoruit ingeslagen

Zondag 21 juni 2020
In de Kleine Zavelheide is de ruit van een auto ingeslagen. Het vandalisme is deze voormiddag vastgesteld.

Nijntje wordt vandaag 65

Zondag 21 juni 2020
Leopoldsburg - Nijntje wordt vandaag 65ZoomEn de wereld is nu toch wel anders dan in 1955, toen DIck Bruna met Nijntje begon... (Cartoon: Fobie)

De zomer is begonnen!

Zondag 21 juni 2020
Leopoldsburg - De zomer is begonnen!ZoomEr zijn nog zekerheden. Gisteren was het de langste dag van het jaar, vandaag begint de zomer. Nu het coronavirus nog uitschakelen! (Tekening: Dirk Van Bun)

Roodkapje en de wolf

Zaterdag 20 juni 2020
Leopoldsburg - Roodkapje en de wolfZoomEn wie zat er aan het stuur? (Cartoon: Fobie)

Kans op hittegolf

Zaterdag 20 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op hittegolfAan de voorzijde van een storing, is de atmosfeer licht onstabiel met een kleine kans op een bui. Na de doortocht van deze storing op zondag, bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Het wordt na het weekend stralend zonnig weer en de temperaturen gaan flink de hoogte in. Er worden zelfs tropische maxima bereikt, waarbij een hittegolf wel eens mogelijk zou kunnen zijn.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. De kans op een bui is beperkt, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel (…) Het hele nieuwsbericht

Zwavelzwam of boskip

Donderdag 18 juni 2020
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Zwavelzwam of boskipZoomDe zwavelzwam (Laetiporus sulphureus) groeit vanaf april met een groeipiek in juni en vervolgens vanaf augustus tot en met oktober. De paddenstoel is in zeer jonge toestand fel geel gekleurd en wordt al snel oranje-geel. Later wordt de paddenstoel oranje tot zelfs baksteenrood. De zwam is met name in jonge toestand (geel-licht oranje gekleurd) zacht en veerbaar met sappig vlees. Later wordt de zwam bros en taai. De zwavelzwam groeit aan verschillende bomen in een “console”. De zwam heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Irma Lemmens overleden

Donderdag 18 juni 2020
Leopoldsburg - Irma Lemmens overledenVandaag is de in Heppen woonachtige Irma Lemmens overleden, de echtgenote van Karel Van de Reyd. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Auto en tractor botsen

Donderdag 18 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kamperbaan in Hechtel-Eksel raakten deze namiddag een auto en een tractor met aanhangwagen in een aanrijding betrokken. Beide voertuigen belandden in de gracht. De autobestuurster werd daarbij gewond.

Code geel in natuurgebied

Donderdag 18 juni 2020
Door de neerslag van de voorbije dagen is het risico op natuurbrand in onze provincie afgenomen. Daarom wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden teruggebracht naar code "geel".

Kwart minder starters

Woensdag 17 juni 2020
In mei zijn in Limburg 431 ondernemingen opgericht, 24 procent minder dan in mei 2019. In april lag het aantal starters, onder meer door de coronacrisis, nagenoeg 44 procent lager, zo blijkt uit gegevens van Unizo Limburg.

Een veilige zomer... (3)

Woensdag 17 juni 2020
Leopoldsburg - Een veilige zomer... (3)Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Woensdag 17 juni 2020
Leopoldsburg - Code geel: onweerHet KMI heeft code geel uitgeroepen van 13u deze namiddag tot 2u vannacht. Intense onweersbuien zullen langzaam over onze provincie trekken. Er kan lokaal veel neerslag vallen, hetgeen wateroverlast tot gevolg kan hebben. Ook hagel en rukwinden zijn plaatselijk niet uitgesloten. Niet-dringende hulp nodig? Deze kan je aanvragen via het speciale noodnummer 1722.

Een veilige zomer... (2)

Dinsdag 16 juni 2020
Leopoldsburg - Een veilige zomer... (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Twee lichtgewonden bij botsing

Dinsdag 16 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond botsten twee auto's in de Kiefhoekstraat in Hechtel-Eksel. Daarbij zijn de twee bestuurders lichtgewond geraakt.

Swa Ceustermans overleden

Dinsdag 16 juni 2020
Leopoldsburg - Swa Ceustermans overledenGisteren is Swa Ceustermans overleden, de echtgenoot van Halina Kokol. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Een veilige zomer (1)

Dinsdag 16 juni 2020
Leopoldsburg - Een veilige zomer (1)ZoomMocht de coronacrisis gaan liggen, dan kunnen we die mondmaskers nog voor andere doeleinden gaan gebruiken, vindt Fobie...
De uitzonderlijke zomer van 2019 is erkend als een landbouwramp voor het gehele Vlaamse grondgebied. Om een vergoeding te bekomen voor de geleden schade die werd vastgesteld moet u zelf vóór 30 juni een tegemoetkomingsaanvraag indienen per post (best aangetekend) of via e-mail bij de provinciale buitendienst van het departement Landbouw en Visserij. Meer info

536.897 fietsers

Maandag 15 juni 2020
Leopoldsburg - 536.897 fietsersZoomIn de maand mei zijn er 536.897 fietsers geteld op het Limburgs Fietsroutenetwerk. De topdagen waren het Hemelvaart- en Pinksterweekend met respectievelijk 44.274 en 39.615 fietsers.
Leopoldsburg - Harde tijden voor beeldhouwersZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Transfernieuws bij K.ESK LeopoldsburgZoomK.ESK Leopoldsburg heeff David Vandecauter (Helson) aangetrokken. Vijf spelers verlaten de club: Yago Delait (Bregel), Dirk Poelmans (Herk FC), en Seppe Jeuresse, Glenn De Jonge en Mathias Bertels (allen Helson).

Onweersbuien

Zaterdag 13 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - OnweersbuienVerbonden aan een depressie over het westen van Frankrijk trekt doorheen onze regio een storing van zuidoost naar noordwest. Hierbij zijn er stevige buien mogelijk, eventueel vergezeld van hagel en onweer. Tijdens het weekend wordt nog steeds onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd, maar de buien zijn echter beperkt. Dinsdag neemt de onweersdreiging opnieuw toe.
Vandaag is het rustig in de ochtend en vrij zonnig. Nadien komen er stapelwolken opzetten en opnieuw is er kans (…) Het hele nieuwsbericht

Voor Vaderdag

Zaterdag 13 juni 2020
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Voor VaderdagZoomVandaag een gedicht voor alle vaders.
Eén op drie Limburgse bedrijven zoekt extra kapitaal. Dat blijkt uit een enquête van VKW-Limburg. Bijna drie op vier bedrijven vreest een belangrijke terugval in de vraag en de omzet. 41 procent van de bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen.
Leopoldsburg - Aantal patiënten op intensieve blijft dalenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Jeannine Piquer overleden

Donderdag 11 juni 2020
Leopoldsburg - Jeannine Piquer overleden
Vandaag is Jeannine Piquer overleden, de echtgenote van Frans Baeyens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Hoge oversterfte in rusthuizen

Donderdag 11 juni 2020
#samentegencorona
Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, overleden twee keer zoveel rusthuisbewoners als verwacht. Dat berekende professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB, zo meldt VRT-nieuws. De oversterfte in de rest van het land bedraagt ongeveer 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg staan wederom bovenaan de lijst met zwaarst getroffen gebieden. Lees meer bij VRT-nieuws
Tele-Onthaal Limburg kreeg de voorbije maanden als gevolg van de coronacris twintig procent meer oproepen. Ook oudere mensen blijken nu de hulplijn ontdekt te hebben, vooral met vragen rond gezondheid en eenzaamheid.

Guido Vrachten overleden

Woensdag 10 juni 2020
Leopoldsburg - Guido Vrachten overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Guido Vrachten overleden, de echtgenoot van Jacqueline Devroye. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Warmer weer

Woensdag 10 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Warmer weerDepressies en storingen bevinden zich dichtbij onze streken, maar de neerslagkansen zijn beperkt. De volgende dagen wordt warmere lucht aangevoerd. De atmosfeer wordt echter erg onstabiel, waarbij er kans bestaat op een onweerachtige bui. Woensdag (10/06) zijn er talrijke wolkenvelden, afgewisseld met enkele opklaringen. Bij momenten is er ook wat zon, maar de wolken zijn meestal in de meerderheid. Op een enkele regenbui na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait zwak uit (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast voor oplichting

Dinsdag 9 juni 2020
Leopoldsburg - Opgepast voor oplichtingZoomOp sociale media circuleren weer verschillende berichten om mensen op te lichten. Zo gaat deze zogenaamde bon van Colruyt viraal. Het gaat wederom om een vals bericht.

Renier Verjans overleden

Dinsdag 9 juni 2020
Leopoldsburg - Renier Verjans overleden
Zondag is Renier Verjans overleden, de weduwnaar van Gina Narinx. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Horeca heropent

Dinsdag 9 juni 2020
Leopoldsburg - Horeca heropentZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Begrafenissen en misintenties in kerkenZoomTijdens deze coronacrisis zijn heel wat families geconfronteerd geworden met een overlijden. Sommigen hebben omwille van de vele maatregelen gekozen voor een uitvaart in de aula en willen nog graag een dienst in de kerk als alles achter ons ligt. Dat is terug mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop deze dienst kan georganiseerd worden. Indien je in deze situatie zit, mag je altijd contact opnemen met de parochiepriesters, diakens of parochieassistente. Doordat er geen misvieringen in de kerken (…) Het hele nieuwsbericht

Auto en lijnbus botsen

Maandag 8 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Wijchmaalsebaan in Hechtel-Eksel raakten vanmiddag een auto en een lijnbus in een aanrijding betrokken. De autobestuurster raakte daarbij gewond.
Leopoldsburg - Vanaf maandag gratis mondmaskersZoomVanaf volgende week maandag beschikken de apotheken over de 18 miljoen mondmaskers die enkele weken geleden door de federale regering waren beloofd. Elke Belg mag er daar dan gratis een gaan afhalen, maar niet allemaal tegelijk. Op 15 juni mag al wie 75 jaar of ouder is dat doen, vanaf dinsdag de mensen vanaf 67 jaar. Vanaf woensdag 17 juni zijn alle 60-plussers aan de beurt en dat gaat zo door tot 26 juni; dan mag iedereen in het bezit van een eID of kidsID er eentje gaan ophalen. U moet dus wel uw elektronische identiteitskaart bijhebben. Meer info

In camouflagekleuren

Maandag 8 juni 2020
Leopoldsburg - In camouflagekleurenZoomTwee parende nachtvlinders in Leopoldsburg. En dan nog, zoals het hier hoort, in camouflagekleuren! Maar het zijn lindepijlstaarten (Mimas tiliae)die voor het nageslacht zorgen. (Foto Patrick Marquenie)

Mensdolheid

Maandag 8 juni 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - MensdolheidHeb je op het journaal de vreugdedans gezien van Gaia-topman Michel Vandebosch en de advocaat van het kattenmeisje Selena Ali na de uitspraak van de rechtbank dat katje Lee mocht blijven leven? Dat vond ik er over. Er werd een wet overtreden door het katje uit Peru naar hier te halen omdat het ginder geen 3 maanden in quarantaine bleef en toch keurde de rechter die wetsovertreding goed. Hoe krom is het gerecht? Wetten zijn er blijkbaar om overtreden te worden. Euthanasie was in dit geval de juiste straf geweest (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenwijsheid (6)

Maandag 8 juni 2020
Leopoldsburg - Boerenwijsheid (6)ZoomIs juni nat en guur, dan wordt alles slecht en duur.

Nand Keyken overleden

Zondag 7 juni 2020
Leopoldsburg - Nand Keyken overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Mol woonachtige Nand Keyken overleden, de weduwnaar van Julia Van der Poorten. Hij woonde voorheen in Leopoldsburg en was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie...

Zondag 7 juni 2020
Leopoldsburg - De visie van Fobie...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - De fiets op... met de nodige haltesZoomDe hel coronatijd kon u heerlijk gaan fietsen, maar dat extraatje, dat lekkere pintje of kopje koffie, dat ontbrak. Vanaf maandag is de horeca echter terug open en kunt u weer heerlijke fietstochten maken mét die extraatjes. Een goed hulpmiddel hiervoor zijn de fietsgidsen 'Fietsen in en om Limburg 2020', of 'Fietsen in en om de Antwerpse Kempen 2020'. Via de website kan u deze gidsen bekijken en downloaden of ze afhalen in (…) Het hele nieuwsbericht

Katje Lee mag terug naar Peru

Zaterdag 6 juni 2020
Leopoldsburg - Katje Lee mag terug naar PeruZoomWaar zit Lee? (Cartoon: Fobie)

CVO Lino wordt CURSA

Zaterdag 6 juni 2020
CVO Lino kent al een lange geschiedenis van volwassenenonderwijs in Noord-Limburg. Nu zet dit CVO het verhaal verder vanonder een nieuw zeil. Vanaf september zal CVO Lino CURSA Noord worden. Zo blijft er nog maar één CVO over van het gemeenschapsonderwijs in Limburg. Antonio Pascale wordt regiodirecteur voor CURSA Noord en Herwig Bruyninx blijft directeur van CURSA.  
Als eerste grote gezamenlijke actie zetten beide CVO’s nu een online infobeurs op, want ook (…) Het hele nieuwsbericht

Scènes uit een huwelijk

Vrijdag 5 juni 2020
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Scènes uit een huwelijkBij een huwelijksdag horen foto’s of videobeelden en de verspreiding van al die beelden. Maar wat met foto’s of videobeelden van na de huwelijksdag? Zo was er een dame die voor de rechtbank van Antwerpen uitpakte met scènes uit haar huwelijksleven, toen haar ex-echtgenoot een onderhoudsgeld eiste van 2.000 euro per maand omdat hij niet in zijn bestaan kon voorzien, geplaagd door de ziekte die alcoholisme heet. De dame toonde de rechtbank video’s en foto’s met haar man, (…) Het hele nieuwsbericht
"Na advies van de Minaraad heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Zuhal Demir haar principiële goedkeuring gehecht aan het besluit dat het decreet over het natuurbehoud en het natuurlijk milieu wijzigt. Die wijziging voegt de Europese wolf toe aan de lijst in bijlage III van het decreet, als diersoort van communautair belang die voorkomt in Vlaanderen. Daardoor valt de Europese wolf, net als de andere Europees beschermde soorten in bijlage III, onder de bijzondere (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Mombers overleden

Vrijdag 5 juni 2020
Leopoldsburg - Maria Mombers overledenGisteren is in Beverlo de uit Heppen afkomstige Maria Mombers overleden, de weduwe van de in 1995 overleden Jean Ceunen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
#samentegencorona
Na een evaluatievergadering met Fedasil, het Rode Kruis en de Limburgse burgemeesters die op hun grondgebied een asielcentrum hebben is beslist om de COVID-19-maatregelen die sinds 25 maart in de Limburgse asielcentra van kracht waren, vanaf komende maandag terug te draaien, behalve in Helchteren. Dat meldt waarnemend gouverneur Michel Carlier.
Enige uitzondering is dus het asielcentrum van Houthalen-Helchteren, waar voor het eerst een aantal besmettingen met COVID-19 is vastgesteld. De (…) Het hele nieuwsbericht
Inzake brandgevoeligheid schakelt het Agentschap Natuur en Bos vanaf vandaag terug naar de preventieve code ORANJE. Dit naar aanleiding van de regenbuien van de voorbije dagen. Let op: code oranje betekent nog steeds een hoog risico op brandgevaar. Hou het veilig!
Leopoldsburg - Samen ten strijde tegen de processierupsZoomMezen, kevers, sluipwespen en -vliegen gaan de komende vijf jaar een centrale rol spelen in het nieuwe LIFE-project "Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden". Het project, onder leiding van provincie Antwerpen, zoekt de oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur. De provincies streven naar de meest ecologische vorm van beheer, waarbij de (gezondheids)impact tot een minimum beperkt wordt en de biodiversiteit behouden blijft. “De (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in een lagere school...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Bevolkingstoename zwakt af

Donderdag 4 juni 2020
Naar aanleiding van de actualisering van de demografische vooruitzichten in het kader van de COVID-19-epidemie voorziet het Federaal Planbureau in 2020 een bevolkingstoename van 17.000 inwoners in plaats van 50.000 wanneer de corona-epidemie niet had plaatsgevonden. Die lagere groei wordt voor 70% verklaard door de daling van het migratiesaldo en het resterende deel door de stijging van het aantal overlijdens, aldus Statbel, het Belgisch statistiekbureau. Met andere woorden: de internationale migratie heeft een dubbel zo grote impact als het sterftecijfer.
De COVID-19-epidemie zal volgens het Planbureau een impact hebben op elke component van de demografische groei. In de eerste plaats wordt gedacht aan het sterftecijfer, maar ook aan de internationale migratiestromen die worden beïnvloed door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dijken. De zwakkere stijging van de bevolkingstoename is het gevolg van een toename van het aantal overlijdens (+ 9.000), maar voornamelijk van een daling van het internationaal migratiesaldo (-24.000 personen).
Leopoldsburg - Drie actieve wietplantages ontdektUPDATE Vanochtend heeft voor de 21ste maal een operatie Cleanhouse plaatsgevonden onder leiding van het parket Limburg. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages. Er werden negen locaties, verspreid over heel Limburg bezocht, waarbij in Tongeren, Heers, Gingelom en Hasselt in totaal drie in werking zijnde plantages werden aangetroffen - met in totaal 1.800 planten - en één ontmantelde plantage. 
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Weersverandering

Donderdag 4 juni 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - WeersveranderingHogedrukgebieden maken plaats voor depressies en storingen. Daarbij komt er een strakke noordwestelijke luchtstroming opzetten en dat betekent dat het weerbeeld volledig verandert. Wolken, regen en buien staan op het programma en het kwik komt maar liefst meer dan 10 graden lager uit.
Donderdag (04/06) is het al zwaar bewolkt in de ochtend en stilaan komt er regen vanuit het noordwesten opzetten. De rest van de dag wisselen perioden met regen af met drogere perioden. De maxima liggen daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Horeca mag maandag open

Woensdag 3 juni 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Horeca mag maandag openZoomVanaf 8 juni kan de horeca weer open.  Dat besliste de nationale veiligheidsraad vandaag. Cafés, bars, restaurants zullen open mogen op voorwaarde dat ze een nauwkeurig protocol volgen (maximaal 10 personen aan tafel, de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden). Alle zaken kunnen openblijven tot 1 uur 's nachts. Ook nachtwinkels mogen openblijven tot 1 uur. Nachtclubs moeten gesloten blijven tot eind augustus.
Vanaf 8 juni kunnen ook culturele activiteiten zonder publiek (…) Het hele nieuwsbericht

U rijdt op een fietssnelweg

Woensdag 3 juni 2020
Leopoldsburg - U rijdt op een fietssnelwegZoomEen grote letter F op een verkeersbord - dat gaan fietsers voortaan zien wanneer ze op een fietssnelweg rijden. De uitbouw van een fietssnelwegennetwerk in Limburg is al een tijd bezig. Het netwerk is opgebouwd rond een Noord-Zuid-as van Hamont-Achel naar Gingelom en een Oost-West-as van Tessenderlo naar Lanaken. De Oost-West-as loopt grotendeels via de jaagpaden langs het Albertkanaal over een afstand van 60 kilometer. De Noord-Zuid-as - die F74 wordt - gaat ten noorden van Hasselt over de oude spoorwegbedding van de Lijn 18 naar Hamont-Achel, een afstand van 45 kilometer. Meer info(Foto Josh Vandijck)

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 2 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Heidebloemstraat in Hechtel-Eksel vatte vanavond een elektrische fiets vuur. De brandweer deed het nodige.
Leopoldsburg - Kristof Reynders nieuwe trainer-coachZoomKristof Reynders start zijn eerste seizoen als trainer-coach van basketbalckub KBBC Union Leopoldsburg. De club heeft speler Duane Geerlings (Pelt) aangetrokken.
Leopoldsburg - Inpakkunstenaar Christo overledenZoomDe Amerikaanse kunstenaar Christo Vladimirov Javacheff, beter bekend als Christo, is weer verenigd met zijn Jeanne-Claude... (Cartoon: Fobie)

Achterbouw chalet uitgebrand

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Kiefhoekstraat in Eksel is deze namiddag de achterbouw van een chalet verwoest door brand. De brandweer slaagde erin de chalet zelf te vrijwaren. De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend.

Meerdere auto's beschadigd

Maandag 1 juni 2020
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Meerdere auto's beschadigdVandalen hebben meerdere auto’s beschadigd in de Patrijstraat in Lommel. De auto’s, bedoeld voor export, stonden op een vrachtwagen. De daders sloegen de ruiten in en spoten de brandblussers leeg. Ook het koetswerk van de voertuigen moest het ontgelden. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

De zomer is begonnen!

Maandag 1 juni 2020
Leopoldsburg - De zomer is begonnen!ZoomVandaag 1 juni begint de weerkundige zomer. De astronomische begint op 21 juni en is gebaseerd op de baan van de aarde om de zon. Voor weerkundigen is het in kaart brengen van de cijfers gemakkelijk als er per maand gewerkt wordt. En het begin van de weerkundige zomer is alvast stralend. We krijgen vandaag temperaturen in Beringen tot 27°! (foto Bart Liesenborgs)
Leopoldsburg - Jongen vrij na ontvoering van 42 dagenEven na middernacht is in Genk een 13-jarige jongen vrijgelaten nadat hij op 21 april thuis in Genk werd ontvoerd door drie of vier gemaskerde en gewapende personen. Dat heeft het parket vanmorgen bekendgemaakt. Of er losgeld werd betaald wou procureur Guido Vermeiren niet bevestigen. Na de vrijlating viel de politie binnen op een aantal plaatsen in Antwerpen en Limburg - onder meer twee in Houthalen - waarbij 7 personen werden opgepakt en een aantal inbeslagnames gebeurden. In de loop van het onderzoek werd er samengewerkt met de Nederlandse, de Franse en de Amerikaanse politie, aldus FGP-directeur Kris Vandepaer. In de komende dagen zou er, hangende het onderzoek, mogelijk meer informatie worden gegeven.

Boerenwijsheid (5)

Maandag 1 juni 2020
Leopoldsburg - Boerenwijsheid (5)ZoomBlaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land. (foto Patrick Cosemans)
17/02

Proficiat oude doos met je foto vroeger van het Solarium, als kind heb ik er vroeger nog gezwommen van de hoge duikplank af gedoken . vriendelijke groeten van Benoit Boons (91)

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg