Het overige nieuws

Maria Winters overleden

Maandag 31 mei 2021
Leopoldsburg - Maria Winters overledenGisteren overleed Maria Winters, de echtgenote van Louis Peeters. Zij was 85 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Heppen.

Zomers zonnig

Maandag 31 mei 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers zonnigEen hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.
Vandaag is, op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Zes verkeersboetes

Zondag 30 mei 2021
Bij een controle op de Beringsesteenweg en in Binnenveld heeft de politie vandaag zes verkeersboetes uitgeschreven, onder meer voor een niet-verzekerde auto en voor het gebruik van de gsm aan het stuur.
Leopoldsburg - 'Week van de Bij' is begonnenZoomIn Bokrijk is vandaag de "Week van de Bij" plechtig geopend door minister Zuhal Demir. Het gaat om een initiatief in samenwerking met de provincie Limburg. “Bijen zijn geen bijzaak in Vlaanderen," zei de minister. "Ze houden ons een spiegel voor over hoe we omgaan met ons ruimtegebruik, het evenwicht tussen beton en groen. Nergens beter om daar aandacht voor te vragen dan in de groene oase rond Bokrijk. Eén derde van het voedsel dat we eten bestaat enkel dankzij bestuiving. Al 62 (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel in natuurgebieden

Zondag 30 mei 2021
Leopoldsburg - Code geel in natuurgebiedenHet Agentschap Natuur en Bos heeft code geel afgekondigd voor de Limburgse natuurgebieden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken, is de vegetatie momenteel erg droog en is het brandgevaar reëel. Daarom mag in de natuur geen vuur gemaakt worden of mogen wandelaars niet roken.
Leopoldsburg - Drugsmeldpunt nu ook digitaalOp 17 april 2019 startte het parket Limburg het anoniem drugsmeldpunt op. De balans na twee jaar is uiterst positief te noemen. Het anoniem drugsmeldpunt Limburg is, door de steun van de burgers, een succes in de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit. Maar liefst 28 positieve meldingen leidden tot de ontdekking van onder meer 5 druglabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch afval. Tijdens de afgelopen 2 jaren werden in Limburg in totaal 28 labo’s ontmanteld, 37 dumpingen opgeruimd en 228 cannabisplantages opgerold. Omwille van het succes van de anonieme meldingen, besliste het parket Limburg samen met haar partners om vanaf vandaag digitaal melden mogelijk te maken via deze link. De meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Jaak Vanderfeesten overleden

Zaterdag 29 mei 2021
Leopoldsburg - Jaak Vanderfeesten overledenWoensdag is Jaak Vanderfeesten overleden, de echtgenoot van Christiane Bienkens. Hij was 69 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het urnenveld op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in intieme kring plaats.
Puur natuur
Leopoldsburg - Bloemen in de wegberm (3): klaprozenZoomEen klaproos (Papaver) houdt van bewerkte grond, zoals bermen die gemaaid worden en akkers. Als de bodem een tijdje met rust gelaten wordt, verdwijnt de klaproos weer. Twee soorten klaproos die bij ons veel voorkomen zijn bleke klaproos en gewone of grote klaproos. Bleke klaproos heeft lichte, meer oranje bloemen. Grote klaproos (foto) is intenser rood gekleurd. Klaprozen volgen de zon met hun bloem. ‘s Morgens staan ze naar het oosten, ‘s avonds naar het westen. (Foto Pierre Rutten) 
Leopoldsburg - Meetfietser gaat fietspaden testenZoomIn het kader van het interprovinciale project “Fietsbarometer” is de provincie samen met de Fietsersbond gestart met het in kaart brengen van de kwaliteit van de Limburgse fietspaden. De Fietsersbond wierf een extra meetfietser aan die de analyse in Limburg zal voltooien. Concreet zal Niele Geypens - de Limburgse meetfietser - (centraal op de foto) de komende jaren zo’n 2000 km aan functionele fietspaden affietsen met een speciale fiets, om onder meer het (…) Het hele nieuwsbericht

Albertina Liebens overleden

Woensdag 26 mei 2021
Leopoldsburg - Albertina Liebens overledenVandaag is Albertina Liebens overleden, de echtgenote van Jozef Maassen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de asverspreiding op de gemeentelijke begraafplaats.

Ongeval op Bevrijdingsplein

Woensdag 26 mei 2021
Leopoldsburg - Ongeval op BevrijdingspleinDeze namiddag is op het Bevrijdingsplein een fietser lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto.
Leopoldsburg - Meer startende bedrijven ondanks crisisZoomDe coronacrisis schrikt de Limburgse ondernemers niet af, zo blijkt uit de cijferanalyse van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. In het eerste kwartaal van 2021 schoten maar liefst 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Dat is een stijging van 13,8% en 8,8% procent tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020.  Uit de analyse van Voka blijkt dat de Limburgse starters tussen 2015 en 2020 maar liefst 41.358 jobs creëerden. Van de 47.000 startende ondernemingen die tussen 2015 en 2020 (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg is prachtig

Woensdag 26 mei 2021
Vandaag gelezen
"Limburg is prachtig en, u moet er eens op letten, vaak in het nieuws. Vorige week de spoorloze militair. Afgelopen weekend werd Genk bijna voetbalkam­pioen. En maandag verloor een renner de Ronde van Limburg door op 500 meter van de finish fout te rijden.
Wedden dat Bob Dylan een tante had die in Limburg opgroeide?"
(Rik Van Puymbroeck in De Tijd)

Daar staat ie

Dinsdag 25 mei 2021
Leopoldsburg - Daar staat ieZoomDeze NASA-foto toont de Marsjeep "Curiosity" die in augustus 2012 door de NASA werd gelanceerd en op de planeet Mars werd gedeponeerd in de 154 km brede Gale-krater. De missie, bedoeld om vast te stellen of het gebied ooit microbieel leven heeft gekend, heeft een positief resultaat opgeleverd: de waarnemingen van de robot op zes wielen hebben aangetoond dat Gale in het verre verleden lange tijd een potentieel bewoonbaar meer- en stroomsysteem heeft gekend. In september 2014 bereikte Curiosity de uitlopers (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in het Nat. Park Hoge Kempen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Bloemen in de wegberm (2)

Dinsdag 25 mei 2021
Leopoldsburg - Bloemen in de wegberm (2)ZoomEen paardenbloem (Taraxacum officinale). Je vindt ze minder in de wegberm dan langs paden. Paardenbloemen hebben een rozet met grote veerdelige bladeren, een onvertakte bladloze stengel en een bloemhoofdje, met daarop honderden lintbloemen. Het zijn planten met wit melksap. De vruchten worden na rijping aan witte uit haren bestaande 'parachuutjes' verspreid. Deze haren noemen we pappus. De naam paardenbloem heeft te maken met de voorkeur die paarden hebben voor deze plant. Ook konijnen (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmiddag is een fietsster gevallen op de Beringsesteenweg in Heppen. De 50-jarige vrouw raakte daarbij gewond.
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Jumbo verovert Limburg, extra personeel gezochtZoomJumbo breidt uit in Limburg en opent daar maar liefst twee gloednieuwe winkels. Op woensdag 30 juni opent Jumbo haar deuren aan de Zavelstraat 51 in Zonhoven en vanaf woensdag 14 juli zijn klanten welkom bij de nieuwe Jumbo winkel aan de Koolmijnlaan 28/1 in Heusden-Zolder. Eerder opende Jumbo al winkels in Pelt, Lanaken en Sint-Lambrechts-Herk.
Jumbo maakt van boodschappen doen een ware totaalbeleving. Zo vinden klanten er binnen het enorme aanbod ook diverse producten uit het (…) Het hele nieuwsbericht

De Zevende Dag /Sport

Maandag 24 mei 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - De Zevende Dag /SportWat doe je als wanhopige stukjesschrijver als de inspiratie even ver zoek is als de topconditie van Eden Hazard? Je gaat in deze tijd terrassen. Dat is nu een werkwoord geworden. Ik heb gisteren geterra(s)s(t)(d) is daar het gevolg van. Ik weet niet hoe ik het precies moet schrijven, taalpuriteinen onder mijn lezers mogen mij op mijn blunders wijzen, maar waar het in essentie om gaat is dat ik wel de nodige onderwerpen heb opgevangen op het terras van mijn stamcafé P’ilske. Er zaten 4 wijzen druk te (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Het is te koud voor de tijd van het jaarZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft in de nieuwsuitzendingen van VRT en VTM vanavond Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, opgeroepen om contact op te nemen "met iemand die hij vertrouwt". De procureur wees erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn.

Drie inbraken

Zondag 23 mei 2021
Leopoldsburg - Drie inbrakenIn de gemeente zijn dit weekend drie inbraken gepleegd: in het Chirolokaal aan de Leopold III-laan, in de parochiezaal en in de Tramstraat.
Leopoldsburg - Nationaal defilé in het Nationaal Park...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marc Vandoninck overleden

Zondag 23 mei 2021
Leopoldsburg - Marc Vandoninck overledenIn Heppen is vrijdag Marc Vandoninck overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Weerbericht
Leopoldsburg - Te koud voor de tijd van het jaarIn april waren de maxima meestal onder de normale temperaturen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.
Vandaag is het bedroevend gesteld met de (…) Het hele nieuwsbericht
Het aantal woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra groeide van 6.248 in 2011 tot 9.352 in 2020. In 2021 ligt de capaciteit dan opeens weer lager dan het jaar ervoor: 9.207 woongelegenheden. Tussen 2011 en 2021 groeide de capaciteit van het aantal woongelegenheden in woonzorgcentra in Limburg met 47,4%, in Vlaanderen slechts met 22,1%. (Bron: provincie Limburg).

Nationaal Park terug open

Zaterdag 22 mei 2021
Leopoldsburg - Nationaal Park terug openZoomNa overleg met het Nationaal Crisiscentrum en het federaal parket heeft de gouverneur beslist om het Nationaal Park Hoge Kempen opnieuw open te stellen voor het publiek. De intensieve zoekacties in het park zijn afgerond, het is dan ook niet langer noodzakelijk om het park te sluiten voor het publiek. Aan wandelaars in het park wordt gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk te melden bij de politie. De gouverneur wenst alle omwonenden te bedanken voor hun begrip en medewerking.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Dragen van mondmasker helpt echtIn een omgeving of ruimte met een lage virusconcentratie kan correct gebruik van een eenvoudig chirurgisch mondmasker het reproductiegetal al duidelijk verlagen. In een omgeving waar meer virusdeeltjes rondwaren, zoals in ziekenhuizen of slecht geventileerde binnenruimten, is een simpel mondkapje volgens de onderzoekers niet genoeg. Daar is betere bescherming nodig, zoals een FFP2- of N95-masker. Dat concluderen wetenschappers van het Duitse Max Planck Instituut en het universitair ziekenhuis Charité in Berlijn na een uitgebreid onderzoek. Daarin stelden ze ook vast dat er in gebieden waar consequent een mondmasker gedragen wordt minder coronabesmettingen zijn.

Bloemen in de wegberm (1)

Vrijdag 21 mei 2021
Leopoldsburg - Bloemen in de wegberm (1)ZoomDit is de Grote Muur of de Stellaria Holostea L. Josh Vandijck fotografeerde de bloem in Peer.
Toerisme
Leopoldsburg - Op virtuele reis in het Romeinse TongerenZoomIn Tongeren is een nieuw toeristisch project gelanceerd: "Per Pedes". De nieuwe virtuele stadswandeling neemt wandelaars mee langs een gedeelte van de belangrijkste heirbaan die de Noordzee verbond met de Rijn. Deze weg, die ook via Tongeren liep, vergemakkelijkte zowel handel als het transport van troepen en bevoorrading naar de Rijngrens. Wij kennen haar vandaag als de Via Belgica
De Per Pedes-wandelapp begeleidt wandelaars interactief vanaf het toeristisch infopunt naar (…) Het hele nieuwsbericht
Op virtuele reis in het Romeinse TongerenOp virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Op virtuele reis in het Romeinse Tongeren
Zoom
Leopoldsburg - Motorrijder gewond bij botsing
Deze namiddag raakten een auto en een motorrijder betrokken in een botsing op de Diestersteenweg. De motorrijder liep daarbij verwondingen op.

Ten strijde tegen zwerfvuil

Vrijdag 21 mei 2021
Leopoldsburg - Ten strijde tegen zwerfvuilZoomWie voortaan de straten in Vlaanderen vervuilt, heeft een grotere kans op een boete dan ooit tevoren. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stelt vanaf deze zomer én op kosten van de verpakkingssector 30 extra handhavers aan die zich uitsluitend bezig houden met het controleren op zwerfvuil. Daarnaast krijgen 273 bestaande handhavers van de Vlaamse overheid de bevoegdheid om GAS-boetes uit te schrijven voor zwerfvuil, aangezien dat tot nu niet kon. Het gaat onder meer om bos- en parkwachters en inspecteurs van de VLM en VMM. Nieuw is dat ook werkgestraften voortaan een grotere kans maken om in geschakeld te worden voor zwerfvuilprojecten. De OVAM en Mooimakers slaan daarvoor de handen in elkaar met de Justitiehuizen. “De tijd van vooral sensibiliseren is gedaan. Wie koppig blijft sluikstorten, moet dit in zijn portemonnee voelen. De pakkans vergroten is daarvoor de enige manier”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Sanering Grote Laak

Vrijdag 21 mei 2021
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Sanering Grote LaakZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en Tessenderlo Group nv starten met de sanering van de Grote Laak over een traject van 18 km. Eerder werd al de Winterbeek op grondgebied van Beringen, Tessenderlo en Diest aangepakt voor gelijkaardige reden. De Grote Laak ontspringt in Leopoldsburg en stroomt met een totale lengte van 29,7 km door de gemeenten Ham, Tessenderlo en Laakdal om daar uit te monden in de Grote Nete.
Uit bodemonderzoeken is gebleken (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Aantal personen met antistoffen stijgtSciensano volgt de evolutie van de aanwezigheid van antistoffen tegen het coronavirus bij verschillende populaties, meer bepaald bij gezondheidswerkers, schoolkinderen en -personeel en bij de algemene Belgische bevolking. De meest recente resultaten wijzen op een stijging van het aantal mensen met antistoffen in al deze groepen. Bij de algemene bevolking, scholieren en schoolpersoneel vonden we in de periode februari-april 2021 gelijkaardige percentages: ongeveer 1 op 4 à 5 personen heeft al antistoffen. Bij de gezondheidswerkers is de impact van de vaccinatie duidelijk zichtbaar.

Rik Fillée overleden

Donderdag 20 mei 2021
Leopoldsburg - Rik Fillée overledenIn Hulst-Tessenderlo is vandaag Rik Fillée overleden, de echtgenoot van Godelieve Blockx. Hij was 83 jaar en afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bouwen wordt duurder

Donderdag 20 mei 2021
Leopoldsburg - Bouwen wordt duurderZoomDe prijsindex van bouwmaterialen is sinds november vorig jaar gestegen met 4,3%. Op jaarbasis is dit een stijging met 13%. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelt vast dat deze prijsstijging ongezien is en bovendien vele malen groter is dan de consumptieprijsindex. Deze laatste steeg in dezelfde periode met minder dan 1%. (Bron: Bouwkroniek)
De klopjacht op de zwaarbewapende beroepsmilitair Jürgen Conings heeft voorlopig nog niets opgeleverd. Rond 9 uur vanmorgen reden opnieuw heel wat legervoertuigen aan. Voor het eerst wordt ook beroep gedaan op politiepaarden. Het parket gaat ervan uit dat Conings zich verschanst heeft en dus nog in leven is. Zijn teruggevonden wagen toont aan hoe gevaarlijk deze operatie is: met een granaat en draden had Conings een val gemaakt voor wie het voertuig zou openen. Ondertussen staan de speciale eenheden (…) Het hele nieuwsbericht

Waar zit Jürgen?

Donderdag 20 mei 2021
Leopoldsburg - Waar zit Jürgen?Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Jozef Van Beeck overleden

Woensdag 19 mei 2021
Leopoldsburg - Jozef Van Beeck overledenVandaag is Jozef Van Beeck overleden, de echtgenoot van Jenny Jans. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen.

Victor Smets overleden

Woensdag 19 mei 2021
Op 11 mei overleed Victor Smets. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Leopoldsburg.

Straatvink jij ook mee?

Woensdag 19 mei 2021
Leopoldsburg - Straatvink jij ook mee?ZoomVink op donderdag 20 mei van 17.00 tot 18.00 uur aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Registreer je en laat weten waar jij telt via deze link.
Leopoldsburg - Nationaal Park Hoge Kempen geslotenZoomDoor de actuele dreiging wordt het Nationaal Park Hoge Kempen uit voorzorg afgesloten voor het publiek. Het is verboden om je in het park te begeven. Ben je in de buurt? Volg de aanwijzingen van de politie op.
Leopoldsburg - Deep Fake filmpje voor Rode DuivelsZoomRaymond Goethals en Guy Thijs komen terug tot leven dankzij dit filmpje gemaakt op basis van Deep Fake. Chris Ume uit Paal is een specialist en maakte dit filmpje voor de Rode Duivels. In het filmpje is ook te zien hoe Deep Fake werkt.
Leopoldsburg - Opsporingsbericht Jurgen ConingsZoomDe Federale Politie verspreidt het volgend opsporingsbericht: Op maandag 17 mei 2021 's morgens verliet de 46-jarige Jurgen Conings zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij begaf zich nog naar zijn werk. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Zijn voertuig werd op 18 mei 2021 omstreeks 18u teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Jurgen Conings is ongeveer 1m80 lang en is gespierd. Hij is kaal en heeft verscheidene tattoos, onder meer op zijn bovenarmen. Op het (…) Het hele nieuwsbericht

Een straf scenario

Woensdag 19 mei 2021
Commentaar
Jurgen C, de voortvluchtige militair, is zijn eigen filmscenario aan het schrijven. Het verhaal heeft alle ingrediënten voor een spannende film. Een gefrustreerde militair met extreemrechtse sympathieën die in volle coronacrisis de bekende viroloog Marc Van Ranst bedreigt op sociale media. Hij staat op de OCAD-lijst, het Belgisch orgaan voor dreigingsanalyse. Hij wordt dus beschouwd als een mogelijke terrorist maar blijft als militair in actie en kan zomaar in Leopoldsburg rustig een flink pak straffe (…) Het hele nieuwsbericht

Te koud en wisselvallig

Dinsdag 18 mei 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Te koud en wisselvalligDepressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvluchten, zei u?

Dinsdag 18 mei 2021
In de maand mei zijn er enkele verschuivingen in de nachtvluchten vanop de vliegbasis van Kleine-Brogel.
Morgen/woensdag zullen er extra nachtvluchten uitgevoerd worden ter vervanging van de trainingen die in maart niet plaatsgevonden hebben omwille van een inspectie. 
Er zijn geen nachtvluchten op Pinkstermaandag, wel volgende week dinsdag en woensdag (25 en 26 mei).
24 procent van de Limburgers is 65-plusser. 30 procent is tussen de 45 en de 65 jaar, 22 procent tussen 25 en 45 jaar, 11 procent tussen 15 en 25 jaar en 13 procent tussen 0 en 15 jaar. (Bron: provincie Limburg)

Slimme schoen voor blinden

Maandag 17 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Computerwetenschappers van de TU Graz (Oostenrijk) hebben een beeldherkenningssysteem voor een schoen ontwikkeld dat blinden en slechtzienden waarschuwt voor obstakels. Je kijkt als het ware met je tenen. Deze slimme schoen helpt blinden en slechtzienden veilig over straat te lopen, meldt de Eindhovense website innovationorigins.com.
Bij een botsing tussen twee auto's op de Lommelsesteenweg is deze namiddag, kort na 14 uur, één gewonde gevallen: een 71-jarige vrouw uit de gemeente.

Gezamenlijke controleactie

Maandag 17 mei 2021
De politiezone zones Carma en Kempenland hebben vrijdag een gezamenlijke controleactie gehouden. Beide politiezones voerden aan enkele grenspunten statische en dynamische controles uit. De actie was voornamelijk gericht op gerechtelijke aspecten, maar ook verkeersgerelateerde zaken en de coronamaatregelen werden gecontroleerd. Politie CARMA stelde in totaal 15 overtredingen vast. Eén bestuurder reed onder invloed van drugs en mocht zijn rijbewijs al meteen voor 15 dagen inleveren. Zeven (…) Het hele nieuwsbericht

Rudy Leyssens overleden

Maandag 17 mei 2021
Leopoldsburg - Rudy Leyssens overledenVandaag is in Leopoldsburg Rudy Leyssens overleden, de echtgenoot van Udomsim Leyssens. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Inbraak in school

Zondag 16 mei 2021
In de Tramstraat is er ingebroken in de school. Of de daders buitmaakten, is niet geweten. De feiten werden gisteren vastgesteld.

Code geel: onweer

Zondag 16 mei 2021
Leopoldsburg - Code geel: onweer Het KMI waarschuwt met code geel voor deze namiddag: "Deze namiddag en tijdelijk vanavond wordt de atmosfeer opnieuw onstabiel waardoor felle buien tot ontwikkeling komen met lokaal onweer. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 l/m² op 1 uur tijd vallen. Ook hagel en felle windstoten zijn plaatselijk mogelijk".

Een tuin is een luxe

Zondag 16 mei 2021
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Een tuin is een luxeZoomVandaag de dag beseffen mensen meer dan ooit dat een tuin een luxe is. En dat is mag het ook uitstralen! Een plek waar de persoonlijkheid weerspiegeld mag worden en een verlengstuk van de woning is. Waar het goed vertoeven is. Zowel voor mens als voor dier. Want wat geeft er nu meer dimensie aan een tuin dan de vogeltjes, vlinders en andere insecten? Die zo belangrijk zijn in ons ecosysteem en dus ook ons afweersysteem. Vitaliteit van een tuin bestaat uit diversiteit in beplanting. Bomen zijn bijvoorbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

'Groeizaam' weer

Zaterdag 15 mei 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - 'Groeizaam' weerNeen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora zijn wel in hun nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.
Vandaag is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomDe verkoop van duurzame personenwagens in Limburg is vorig jaar verdubbeld. In 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019.  Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk jaar. In totaal werden vorig jaar in Limburg 28.823 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dit zijn er 18,5% minder dan het jaar voordien. Het aantal ingeschreven hybride personenwagens (benzine en diesel) in Limburg steeg op een jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Tia en Lies geven aftrap Virtual GamesZoomSpecial Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseerde gisteren de tweede editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen. Dit grootste Belgische online evenement voor inclusiviteit werd gepresenteerd door Eline De Munck en David Antoine, en SOB-atleten Lies Gielis en Rosalia Niedziela. Met 7906 deelnemers, zowel mensen met als zonder beperking, blikken ze terug op een geslaagd sportevenement. Tia Hellebaut en Lies Gielis gaven in Tessenderlo (…) Het hele nieuwsbericht
Tia en Lies geven aftrap Virtual GamesTia en Lies geven aftrap Virtual Games
Zoom

Wisselvallig met buien

Donderdag 13 mei 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig met buienDepressionaire invloeden over de lage landen zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

Reggae Geel afgelast

Woensdag 12 mei 2021
Reggae Geel, dat gepland was op 6 en 7 augustus e.k., gaat niet door. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. "De verplichting om niet meer dan 5.000 mensen toe te laten maakt het voor de organisatie onmogelijk het evenement te laten plaatsvinden," zeggen ze. "Bovendien zijn er nog te veel beperkingen en restricties."
"Los daarvan betwijfelt de organisatie of festivals in die periode überhaupt veilig kunnen georganiseerd worden. We onderschatten het maatschappelijk belang van het (…) Het hele nieuwsbericht

App ObsIdentify vernieuwd

Woensdag 12 mei 2021
Leopoldsburg - App ObsIdentify vernieuwdZoomVandaag lanceert Waarneming.nl de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Welke vlinder zit daar? Welke plant is dat? Maak een foto met je smartphone en ObsIdentify geeft je het antwoord. De app herkent 22.303 soorten wilde dieren en planten.  Op de foto een rozemarijngoudhaantje. Meer info (Foto Frido Van Hertum)
Leopoldsburg - Weer vooruitzichten voor kermissenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marc Champagne overleden

Dinsdag 11 mei 2021
Leopoldsburg - Marc Champagne overledenOp 5 mei overleed Marc Champagne. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Ondertussen, in Sint-Truiden...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Yvonne Geboers overleden

Maandag 10 mei 2021
Leopoldsburg - Yvonne Geboers overledenIn Heppen is gisteren Yvonne Geboers overleden, de echtgenote van Gust Kuppens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Swake Vanderbiesen overleden

Maandag 10 mei 2021
Leopoldsburg - Swake Vanderbiesen overleden
Vrijdag overleed Swake Vanderbiesen, de weduwnaar van Virginia Govers. Hij was 73 jaar, afkomstig uit Leopoldsburg en woonde in Bocholt. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Peer waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats bij zijn echtgenote op de begraafplaats van Peer-Centrum.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Van terrasambras naar plexiglasambrasIk vind het fijn dat ze mij de schrijvende kans geven om terras en plexiglas te laten rijmen op ambras. Op het vlak van communicatie hebben overlegcomités , ministerraden , ministers en staatssecretarissen er een heerlijke chaos van gemaakt op zijn Belgische best. Om van te snoepen! Sommige burgemeesters hebben er nog een balorig sausje overgegoten. Minister Q zei neen tegen de plexischermen maar de burgervaders veegden daar hun voeten aan. Hun uitspraak was opstandig. Ze lieten hun horecazaken weten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vandalisme in BoskantstraatIn de Boskantstraat hebben onbekenden het koetswerk van een auto beschadigd. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Leopoldsburg - Meer toeristen naar LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Lauranne Vanaken uit Heppen heeft de besloten vennootschap Lauranne Vranken opgericht met zetel aan de Pater Clement Lemmensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans, webdesign en grafische activiteiten.
De meeste wolven die in België en Nederland verschijnen stammen af van wolvenpopulaties uit Oost-Polen en de Baltische staten. En als het een beetje meezit, eten de wolven alle everzwijnen op, zodat we ook van die plaag verlost zijn. Lees dit mooie verhaal bij Nature Today.

Terrassen anno 2021

Zondag 9 mei 2021
Leopoldsburg - Terrassen anno 2021Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Marcel Heylen overleden

Zondag 9 mei 2021
Leopoldsburg - Marcel Heylen overledenIn Leopoldsburg is vrijdag Marcel Heylen overleden, de weduwnaar van Godelieve Truyers. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Helchteren. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
Leopoldsburg - Vang eens een vis voor de arendZoomHet Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is op zoek naar grote vissen om zijn zeearenden te voederen. De vogels eten graag vis, geen visfilet van de visboer maar volledige vissen. En die mogen best groot zijn, minstens 30 cm, maar liefst nog groter. Met zijn oproep mikt het Natuurhulpcentrum dan ook in de eerste plaats op vissers: ze kunnen helpen met stevige karpers, forellen, zalmen, kabeljauwen,... "Het gaat om grote vogels die veel voedsel nodig hebben. Ze zitten hier al enkele jaren na een (…) Het hele nieuwsbericht
Voormalig radio- en tv-presentator Zaki ijvert voor een andere aanpak in woonzorgcentra. "Mijn generatie, de babyboomers, komt eraan. De visie die vandaag heerst in woonzorgcentra, is niet de juiste voor de toekomst," zegt hij. Lees bij VRT Nieuws "Zaki roept op om meer te luisteren naar de ouderen"

Josée Verdonck overleden

Woensdag 5 mei 2021
Leopoldsburg - Josée Verdonck overledenOp 2 mei is Josée Verdonck overleden, de echtgenote van Jozef Plessers. Zij was 89 jaar en afkomstig van Meeuwen. De uitvaartliturgie in de parochiekerk van Leopoldsburg en de bijzetting van de urne op de begraafplaats vinden in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Wisselvallig richting zonnig weekendIn het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmfront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.
Vandaag komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Minder vrijwilligers door coronaZoomDe Barometer van de Verenigingen 2020 leert dat tijdens de eerste coronagolf 33 procent van de verenigingen hun aantal vrijwilligers met de helft zag terugvallen. Een scherpe daling die deels te verklaren is door de leeftijd van de vrijwilligers van wie bijna een derde ouder dan 60 jaar is. Dit woog zwaar op de werking van veel organisaties, vooral op de grotere die het vaakst een beroep doen op vrijwilligers. Zestigplussers steken bovendien meer tijd (gemiddeld 249 uur per jaar) in vrijwilligerswerk dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe wolvenwelpen

Maandag 3 mei 2021
Het is maar dat je 't weet
Wolvin Noëlla heeft nieuwe welpjes geworpen. Dat heeft minister Zuhal Demir deze namiddag bekendgemaakt in Beringen. Over hoeveel welpen het gaat is nog niet bekend. De minister kreeg de informatie van het Agentschap Natuur en Bos, dat verder ging op camerabeelden.  

Yvonne Loos overleden

Maandag 3 mei 2021
Leopoldsburg - Yvonne Loos overledenVandaag is Yvonne Loos overleden, de echtgenote van Jos Willekens. Zij was 87 jaar, was afkomstig van Heppen en woonde in Balen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Test-evenement La Boum 2...

Maandag 3 mei 2021
Leopoldsburg - Test-evenement La Boum 2...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fientje Goberts overleden

Maandag 3 mei 2021
Leopoldsburg - Fientje Goberts overledenOp 29 april overleed Fientje Goberts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Noëlla is weer drachtig

Zondag 2 mei 2021
Leopoldsburg - Noëlla is weer drachtigZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Minister Peeters lanceert fietscampagneZoomVia een affichecampagne wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters op een positieve manier de vele voordelen die fietsen biedt in de kijker zetten. “Het is belangrijk dat ook voor functionele verplaatsingen steeds meer mensen voor de fiets kiezen,” zegt de minister. De vier verschillende affiches zijn in de maand mei terug te vinden langs de hoofdwegen; alsook enkele varianten op plakborden in steden en gemeenten. Bij verschillende bakkers in meer dan 20 steden zullen ook broodzakken te vinden zijn met de tekst ‘even strakke billen krijgen als je pistolets? Fiets!’.
Leopoldsburg - Schrijver Pieter Aspe overledenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo Zomersproet

Zondag 2 mei 2021
Leopoldsburg - Expo ZomersproetZoomDit jaar laat Academie Heusden-Zolder zich niet tegenhouden door één of andere pandemie. Dé grote expo van alle kinderen en jongeren van de hele academie zal doorgaan: veilig in openlucht, per reservatie, met mondmasker (vanaf 12j) en via een uitgestippelde route. Van 22 mei tot en met 6 juni in de voortuin van de hoofdvestigingsplaats, Kasteel Meylandt in Heusden-Zolder. Ongeveer 2600 leerlingen van de locaties in Heusden-Zolder, Beringen, Leopoldsburg, Tessenderlo en Houthalen-Helchteren tonen hun werken op de tentoonstelling Zomersproet. Zon, zee, strand en alléén maar goeie vibes! Reserveer voor elke persoon afzonderlijk, ook per kind, via www.academie.be of 011/808089. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen, dus niet alleen gezond maar ook handig als je te voet of per fiets kan komen.

Zonnig en meestal droog

Zondag 2 mei 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig en meestal droogStoringen schuiven rakelings ten oosten van onze regio voorbij. De wolkenband kan echter tot over onze streken doordringen, maar neerslag van betekenis wordt er dit weekend niet verwacht. Bij een koele noordwestenwind zijn de temperaturen ondermaats. Na het weekend wordt het wisselvallig met geregeld regen of buien, maar de temperaturen kunnen in de tweede helft van de week hoger uitkomen.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Later komen er weer wolkenvelden opzetten, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen