Het overige nieuws

Huismus leidt in tuinvogeltelling

Maandag 31 januari 2022
Leopoldsburg - Huismus leidt in tuinvogeltellingZoomTijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt telden 47.750 vogeltellers mee de tuinvogels in Vlaanderen. Volgens de voorlopige cijfers zijn er 777.168 vogels geteld in 25.093 tuinen. Het aantal vogels en soorten per tuin bleef behouden: gemiddeld zagen we 23 vogels van 7 soorten per tuin. Ook de top 3 bleef behouden: huismus, koolmees en vink
In Limburg werden door 4331 tellers in 2635 tuinen 94.857 vogels geteld. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 8 verschillende soorten blijven de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Sp. Grote Heide - Leopoldsburg 1-3Sporting Grote Heide heeft vanmiddag thuis met 1-3 verloren van K. ESK Leopoldsburg.

Vrouw (46) gewond bij botsing

Zondag 30 januari 2022
Een 46-jarige vrouw uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Maaseikerbaan in Bree. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Hogere temperaturen maar veel wind

Zaterdag 29 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Hogere temperaturen maar veel windNa de doortocht van een storing komen we terecht in een zogenaamde warme sector. De temperaturen maken een flinke sprong, maar er staat wel wat wind. Na een meestal droge zondag, volgt er erg wisselvallig en winderig weer na het weekend.
Vandaag wordt een eerder grijze dag met veel wolken en soms een drupje regen of motregen. Het is echter ook vaak droog en de temperaturen komen erg hoog uit bij gemiddeld 12 graden. Er staat wel een matige tot soms vrij krachtige westelijke wind met (…) Het hele nieuwsbericht

Virus op Messenger

Zaterdag 29 januari 2022
Er circuleert momenteel een virus via Messenger. Je krijgt van heel wat vrienden de vraag 'Ben jij het in de video?' met een link om door te klikken. Doe dat niet, want dan geraakt jouw profiel wellicht ook geïnfecteerd en ga je het virus verder verspreiden.

Langzaam loopt de kamer vol

Zaterdag 29 januari 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Langzaam loopt de kamer volZoomEdith en Lambert zorgen elke zaterdag voor wat kleur op de Internetgazet met woord en beeld.

Alleen de hond mocht op de foto

Vrijdag 28 januari 2022
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Alleen de hond mocht op de fotoEen dame kocht bij een erkende honden- en kattenkweker een hondje. Een half jaar later verscheen op het Instagramprofiel van de verkoper een foto van de dame met het hondje op de schoot. Daarnaast haar zoontje. Op de achtergrond figureerde een fotogalerij met BV’s, hun hondje en het weetje dat al die BV's meewerkten aan deze “wall of fame”.
Er volgde een claim van 20.000 euro voor de rechtbank van Turnhout, 2.000 euro voor de dame, 2.000 euro voor het zoontje en 16.000 euro voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Actie tegen gsm-gebruik aan het stuurZoomVolgende week gaat de politie extra controleren op het gebruik van gsm's of smartphones achter het stuur. Het gaat om een provinciale actie. Gebruik van mobiele toestellen achter het stuur veroorzaakt heel wat ongevallen, zegt de provinciegouverneur. “Bedoeling van de actie is om bestuurders bewust te maken van het gevaar van het gebruik van de gsm tijdens het besturen van een voertuig. Een bericht versturen wanneer men stilstaat in de file of aan een rood licht is trouwens ook verboden”, aldus nog gouverneur Lantmeeters. De thema-actie loopt van 31 januari tot 5 februari 2022.  
Leopoldsburg - Oude pmd-zakken mogen naar recyclageparkZoomOude blauwe PMD-zakken, te herkennen aan het zwart treklint, worden niet meer aan huis opgehaald. Omdat er nog heel wat oude zakken in omloop zijn, laat Limburg.net ze tot en met 31 maart uitzonderlijk nog wel toe in de recyclageparken. Dat laat de afvalintercommunale vandaag weten.
Waarom geen ophaling meer van oude zakken? In april 2021 veranderden de sorteerregels voor pmd: sindsdien kan ook al het plastic verpakkingsafval in de blauwe zak. De zak zelf werd meteen ook aangepast naar (…) Het hele nieuwsbericht

Kepen tellen

Donderdag 27 januari 2022
Leopoldsburg - Kepen tellenZoomWe naderen het Grote Vogeltelweekend. Zaterdag en/of zondag zou u er eens goed voor moeten gaan zitten en de vogels in de tuin tellen. Maar als je toevallig een vlucht kepen op bezoek krijgt, zoals Stefan Was, kan het moeilijk tellen worden... (Foto Stefan Was)

Weersverandering

Donderdag 27 januari 2022
Leopoldsburg - WeersveranderingNa dagen van eentonig grijs weer door de invloed van een hogedrukgebied, zet zich vandaag een weersverandering door. Depressies en storingen worden de volgende dagen weerbepalend. Het gaat vooral ook harder waaien en de neerslagkansen nemen toe. In het weekend wordt zachte lucht aangevoerd en bij momenten komt er erg veel wind te staan. Winterweer staat er voorlopig nog niet aan te komen.
Vandaag kan de zon in de loop van de ochtend even door het wolkendek priemen. Lang duurt dat echter (…) Het hele nieuwsbericht

Doe het hem maar eens na!

Woensdag 26 januari 2022
Puur natuur
Een snoekbaars met een zendertje in zijn buik heeft in vijf jaar minimaal 550 kilometer over de Rijn gezwommen. Dit is opvallend voor een vissoort waarvan altijd werd gedacht dat het een standvis is, maar die kennelijk toch een heel eind kan zwemmen. De snoekbaars is helemaal vanaf de Noordzee naar Mannheim in Duitsland gezwommen. Tegen de stroming in. Faut le faire! (Bron: Nature Today)
Leopoldsburg - 60.000 euro voor slachtoffers watersnoodHet bisdom Hasselt heeft bijna 60.000 euro ingezameld voor de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het vicariaat diaconie en caritas verdeelde deze gelden aan lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. Vooreerst schonk het bisdom 10.000 euro aan Caritas Hulpbetoon om getroffen gezinnen juridisch bij te staan in de afhandeling van verzekeringsdossiers. Don Gregorio Aiello, priester in de federatie Genk-Noord, kon onder meer via de financiële steun uit het diocesane noodfonds (…) Het hele nieuwsbericht

Het Grote Vogeltelweekend

Woensdag 26 januari 2022
Leopoldsburg - Het Grote VogeltelweekendZoomNatuurpunt organiseert dit weekend weer het Grote Vogeltelweekend. Tijd om het vogelvoer op te dissen en massaal tuinvogels te turven op 29 en 30 januari. Naar goede gewoonte is Michaël Pas de bevlogen ambassadeur, dit jaar voor het eerst geflankeerd door schrijfster Sarah Devos. Zij zitten alvast klaar achter hun verrekijker. Tel komend weekend de vogels in je tuin  en doe zo mee aan de grootste vogeltelling in Vlaanderen! Meer info via deze link.

Mogelijk hinder bij De Lijn

Dinsdag 25 januari 2022
Leopoldsburg - Mogelijk hinder bij De LijnDe effecten van de pandemie laten zich in de hele samenleving weer volop voelen. Ook De Lijn merkt sinds kort de impact van Omikron. Sinds eind vorige week wordt meer uitval onder het personeel genoteerd, en dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. De Lijn adviseert haar reizigers om vlak voor vertrek de rijtijdeninfo te checken via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Advies VMM: 'Stook nu geen hout'

Dinsdag 25 januari 2022
Leopoldsburg - Advies VMM: 'Stook nu geen hout'ZoomDe Vlaamse Milieumaatschappij vraagt dezer dagen geen hout te verbranden voor het verwarmen van de woning. "Er is vandaag veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, roepen we de bevolking op om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit. Fijn stof inademen is schadelijk voor de gezondheid. Het is in het belang van de Vlaming zelf om zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Gele zakken hebben vertraging

Dinsdag 25 januari 2022
Leopoldsburg - Gele zakken hebben vertragingZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Dikta Peeters overleden

Dinsdag 25 januari 2022
Leopoldsburg - Dikta Peeters overledenDikta Peeters uit Koersel, weduwe van Leon Hoydonckx († 2005) is overleden. (° Heppen op 4 maart 1926 † Beringen-Mijn op 24 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Botsing op Leopoldsburgsesteenweg

Maandag 24 januari 2022
Leopoldsburg - Botsing op LeopoldsburgsesteenwegBij een aanrijding tussen een auto en een koelwagen op de Leopoldsburgsesteenweg zijn twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 13 uur.
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - KFC Eksel 1-0In een oefenwedstrijd heeft K. ESK Leopolsburg KFC Eksel verslagen met 1-0.
Leopoldsburg - NMBS past treinaanbod aan vanwege Covid-19ZoomOmwille van de coronabesmettingen bij haar personeel past de NMBS vanaf woensdag 26 januari haar treinaanbod aan, meldt de spoorwegmaatschappij: "Door de evolutie van de epidemie en het aantal besmettingen wordt NMBS opnieuw steeds vaker geconfronteerd met ziektegevallen en/of quarantaine onder haar personeel. We zijn dan ook genoodzaakt om ons treinaanbod vanaf woensdag 26 januari aan te passen. We keren zo snel mogelijk terug naar het volledige treinaanbod. Ontdek het complete overzicht van de tijdelijke aanpassingen.
Voor de laatste informatie over je trein en de aangeboden alternatieven raden we je aan om de dag voor je reis de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen."
Voor zover wij konden nagaan valt er in Limburg slechts één trein uit: de P-trein van Genk naar Brussel-Zuid, die 's morgens om 5.32u vertrekt. Maar die ligt al uit sinds 29 november.
Leopoldsburg - Gele zakken hebben (weer) vertragingZoomHet wil klaarblijkelijk niet lukken met die gele keukenafvalzakken van Limburg.net. Vandaag meldde die afvalintercommunale: "Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn." Eerder was gesteld dat dat eind januari zou worden.
Maar dezer dagen valt alvast een kennismakingspakket in de bus. Dat pakket bevat 3 gele zakken voor het keukenafval en meer uitleg over de manier waarvoor we die gele zakken kunnen gebruiken. Benieuwd naar eind februari!

Swa Oeyen overleden

Maandag 24 januari 2022
Leopoldsburg - Swa Oeyen overledenSwa Oeyen uit Korspel, echtgenoot van Mariette Ramakers, is overleden.
(° Leopoldsburg op 18 oktober 1947 † Heusden-Zolder op 22 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring

Norbert Ceustermans oveleden

Maandag 24 januari 2022
Leopoldsburg - Norbert Ceustermans oveledenGisteren is Norbert Ceustermans overleden, de weduwnaar van Juliette Philipsen. Hij was 87 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.
Tegen eind 2022 plant de Vlaamse regering op negentien locaties langs snelwegen in Vlaanderen camera’s die het inhaalverbod voor vrachtwagens bij regenweer kunnen controleren. In Limburg wordt de nieuwe software op drie locaties uitgerold: de E313 in Lummen richting Hasselt, de E313 in Lummen richting Antwerpen en de E314 in Genk richting Lummen. “De timing is onder voorbehoud van het tempo van de softwareontwikkeling. Om de software te testen werden er al twee testlocaties opgezet. Pas na een positieve evaluatie zullen de zeventien andere locaties worden opgestart”, weet Vlaams Parlementslid Rita Moors.

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 24 januari 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in Brussel...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Een coronabarometer voor politici!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Jef Bylemans overleden

Zaterdag 22 januari 2022
Leopoldsburg - Jef Bylemans overledenJef Bylemans uit Heppen, weduwnaar van Louisa Reusen (†2017), is overleden.
(° Olmen op 30 juni 1931 - † Mol op 21 januari 2022)
Begroeting: donderdag 27 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents
Leopoldsburg - Voka mist perspectief voor ondernemingenZoomVoor Voka-KvK Limburg is het een goede zaak dat het overlegcomité de coronabarometer invoert voor een aantal sectoren, maar het huidige instrument houdt geen rekening met de situatie op de Limburgse werkvloer. "En dat is een gemiste kans”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. Voka – KvK Limburg vraagt daarom dat ook het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer. Op die manier krijgen Limburgse bedrijven perspectief over het versoepelen en het (…) Het hele nieuwsbericht

Je eerste auto?

Zaterdag 22 januari 2022
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Je eerste auto?ZoomHet Autosalon is bezig en dan worden er traditioneel veel auto's verkocht. Welk was uw eerste auto? Dat willen we deze week eens graag weten. Deze is een Ford Anglia uit 1961.  En wat de reclamefolder toen vertelde, zie je onderaan. Reacties via Facebook. Heb jij nog een foto van je eerste auto? Stuur hem gerust naar leopoldsburg[!]internetgazet.be

Over de winterweide

Zaterdag 22 januari 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Over de winterweideZoomEdith zorgt op deze grijze zaterdag weer voor wat 'gekleurde woorden'.

Waar is de zon?

Zaterdag 22 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Waar is de zon?De kern van een hogedrukgebied schuift vanuit het westen over onze streken en zorgt voor rust in de atmosfeer. Misschien wel voor te veel rust, want er is nauwelijks beweging, waardoor nevel, mist en lage wolken lange tijd aanwezig kunnen blijven. Ook de komende dagen is er weinig verandering. Het blijft erg rustig met vaak wolkenvelden, nevel en mist. Af en toe is er ook wat zon.
Vandaag kleurt de hemel 50 tinten grijs en is er nevel en lokaal mist aanwezig. Het kan enige tijd duren alvorens de (…) Het hele nieuwsbericht

Herrie rond 'The Voice of Holland'

Vrijdag 21 januari 2022
Leopoldsburg - Herrie rond 'The Voice of Holland'Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Wolven hebben we al, nu is daar de trommelwolfspin. Ze is door 84 spinnendeskundigen uit 27 Europese landen verkozen tot "Europese spin van het jaar", zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Zijn naam dankt deze soort aan het geluid dat de mannetjes, trommelend op droge bladeren, voortbrengen om vrouwtjes te verleiden. "De vrouwtjes horen het geroffel via speciale organen ('slit sensilla') die enkel bij spinachtigen voorkomen. Onderzoek toonde aan dat mannetjes die het meest trommelen uiteindelijk de voorkeur krijgen van de vrouwtjes", zegt spinnenexpert Koen Van Keer. Mannen, roert de trom! Meer info

Jef Polders overleden

Donderdag 20 januari 2022
Leopoldsburg - Jef Polders overledenJef Polders uit Beverlo, weduwnaar van Louisa Geukens († 2017), is overleden. (° Beverlo op 3 maart 1928 † Leopoldsburg op 19 januari 2022)
Begroeting: dinsdag 25 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Dit weekend alcoholcontroles

Donderdag 20 januari 2022
Leopoldsburg - Dit weekend alcoholcontrolesZoomVoor de 13de keer vindt de komende dagen een 'Weekend zonder alcohol achter het stuur' plaats. Dat is een initiatief van de wegpolitie waarbij ook de lokale politie zich aansluit. Concreet betekent het dat alle weggebruikers tussen vrijdag 18 uur en maandag 6 uur een grote kans maken om op een alcoholcontrole te stoten. De wegpolitie kan controleren bij de op- en afritten en de parkings van de E314 en E314, de lokale politie stelt zich met wisselende posten op aan de gemeente- en gewestwegen. De actie wordt vooraf aangekondigd omdat ze ook wil sensibiliseren.

Rosa Luypaerts overleden

Donderdag 20 januari 2022
Leopoldsburg - Rosa Luypaerts overledenGisteren is Rosa Luypaerts overleden, de weduwe van Pier Geuens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag 27 januari (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag 26 januari (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Nieuwe vennootschap: VDE Events

Woensdag 19 januari 2022
Elvira Vanden Eynde uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap VDE Events opgericht met zetel aan de Leonardstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer catering, de organisatie van feesten, recepties en evenementen, webhosting en de uitbating van een public relations- en marketingbureau.

Verre export op recordhoogte

Woensdag 19 januari 2022
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Verre export op recordhoogteZoomDe coronacrisis heeft geen rem gezet op de Limburgse export. De goederenwaarde overschreed vorig jaar de kaap van 1,2 miljard euro. "Dat is 2% meer dan het recordjaar 2019. Turkije, China en Rusland blijven de populairste exportlanden voor de Limburgse ondernemers", zegt Cathérine Dreesen van VOKA.
De goede cijfers werden vandaag bekend gemaakt bij By-Cast in Tessenderlo. Het familiebedrijf is goed voor een omzet van 100% in het buitenland.
"In het coronajaar 2020 zakte onze (…) Het hele nieuwsbericht
Verre export op recordhoogteVerre export op recordhoogte
Zoom

Jos Dries overleden

Woensdag 19 januari 2022
Leopoldsburg - Jos Dries overledenGisteren overleed Jos Dries, de weduwnaar van Els Ooms. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Yvonne Vaesen overleden

Woensdag 19 januari 2022
Leopoldsburg - Yvonne Vaesen overledenGisteren overleed Yvonne Vaesen, de weduwe van Staf Goossens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.

Marcel Simons overleden

Woensdag 19 januari 2022
Leopoldsburg - Marcel Simons overledenOp 10 januari overleed Marcel Simons, de echtgenoot van Gaby Dierckx. Hij was 82 jaar en schonk zijn lichaam aan de wetenschap. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Inbraak op Leo Jansenplein

Dinsdag 18 januari 2022
Leopoldsburg - Inbraak op Leo JansenpleinOnbekenden drongen binnen in een woonst aan het Leo Jansenplein in Heppen. De inbraak is deze voormiddag vastgesteld.

Ophef over 'The Voice of Holland'

Dinsdag 18 januari 2022
Leopoldsburg - Ophef over 'The Voice of Holland'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Valse berichten Telenet

Maandag 17 januari 2022
Leopoldsburg - Valse berichten TelenetOpgelet! Er doet op dit moment een phishingbericht de ronde met als onderwerp 'Delivery report'. Het bericht lijkt van Telenet te komen maar is vals. Meer info over phishing op safeonweb.be
Leopoldsburg - Michel Nulens nu ook actief bij BuienradarZoomOnze weerman Michel Nulens  is voortaan ook één van de weersvoorspellers van de populaire 'Buienradar'. Michel heeft al een hele loopbaan als professionele weersvoorspeller achter de rug. Oorspronkelijk was hij aan de slag op de meteo van Kleine-Brogel, later stapte hij over naar het internationale bureau Meteoservices. Ondertussen is Michel aan de slag als zelfstandige weersvoorspeller en nu dus ook voor Buienradar, één van de meest populaire weerapps in de lage landen. Daar verzorgt hij samen met zijn collega Sam Hias de meest actuele en accurate updates. Ook handig op je smartphone!

Novak Djokovic uitgeschakeld

Maandag 17 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Novak Djokovic uitgeschakeldNovak Djokovic zal dit jaar de Australian Open niet voor de tiende keer winnen. Hij is al uitgeschakeld nog voor de eerste bal is geslagen en dat heeft Serviër louter en alleen aan zichzelf te danken. Als je alle regels ter bestrijding van corona aan je gesponsorde tennisschoenen lapt, dan is het niet meer dan logisch dat de Australische overheid de wetten toepast die het zelf heeft ingevoerd. De modale mens neemt aanstoot aan zoveel arrogantie van een weliswaar groot sportman . Maar het was de hoogste tijd (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 'Wegwijs in het Secundair Onderwijs' - een websiteZoomDe Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) hebben de website "Wegwijs in het secundair onderwijs" gelanceerd. Daarop is heel wat informatie te vinden die ouders en kinderen kan helpen bij de studiekeuze, zoals het keuzeproces, uitleg over de structuur van het secundair onderwijs, het aanbod aan secundaire scholen in Limburg,...
Indien ouders  of kinderen na het doornemen van de informatie van de website nog vragen (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstichting in De Wittelaan

Zondag 16 januari 2022
In de Wittelaan hebben vandalen een bak met papier in brand gestoken. Dat gebeurde gisterenavond rond 21.40 uur.
Leopoldsburg - Djokovic teruggestuurd naar ServiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rustig winterweer

Zaterdag 15 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig winterweerDoor de invloed van hogedrukgebieden is de atmosfeer erg rustig en komt er nauwelijks beweging voor. Bovendien is er veel vochtigheid aanwezig in de onderste lagen, die slechts traag of lokaal zelfs niet opgelost geraakt. Na de doortocht van een zwakke storing op zondag, zal een nieuw hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken domineren. De kans op zonneschijn wordt dan wel groter.
Vandaag is het grijs in de ochtend met nevel, mist en veel lage wolken. Een drupje motregen is soms mogelijk. De (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Voortaan alleen nog blauwe zakken met wit lintjeDe oude pmd-zakken, te herkennen aan de zwarte lintjes, zijn niet meer geldig sinds 1 januari. Bij de eerste ophaling namen de afvalophalers uitzonderlijk nog oude pmd-zakken mee. Maar die overgangsperiode is nu voorbij: vanaf maandag 17 januari worden enkel nog nieuwe pmd-zakken, te herkennen aan de witte lintjes, meegenomen. 
Enkel de nieuwe pmd-zakken, met witte lintjes en opdruk ‘nieuwe blauwe zak’, zullen nog opgehaald worden. Oude pmd-zakken blijven voortaan staan. De wissel in (…) Het hele nieuwsbericht

Alles heb ik verdragen en gedragen

Zaterdag 15 januari 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Alles heb ik verdragen en gedragenZoomElke zaterdag brengt Edith poëtische woorden met een foto van Lambert Reynders.

Elise Baeckelandt overleden

Vrijdag 14 januari 2022
Leopoldsburg - Elise Baeckelandt overledenWoensdag is Elise Baeckelandt overleden, de weduwe van Eugeen Van Cauteren. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 29 januari (12.30 uur) plaats in aula De Vloot. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Leopoldsburg.

'Het meedogenloze verweesd raken'

Donderdag 13 januari 2022
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - 'Het meedogenloze verweesd raken'"Voor elke niet-gevaccineerde Amerikaanse dode verliezen ongeveer negen mensen een grootouder, ouder, broer of zus, echtgenoot of kind. Het meest verontrustende van Covid-19 is waarschijnlijk het meedogenloze verweesd raken, dat doet denken aan de HIV-epidemie in Afrika of de Grote Griep van 1918."
(Kuper Simon in de Fin. Times).

Het gala van de Gouden Schoen

Donderdag 13 januari 2022
Leopoldsburg - Het gala van de Gouden SchoenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Grijs en mistig

Donderdag 13 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Grijs en mistigNa de doortocht van een zwakke storing, vooral gekenmerkt met wolkenvelden, overheerst hoge luchtdruk opnieuw het weerbeeld en zijn er opklaringen. De volgende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied in de buurt van ons land. Het is rustig en eerder koud weer met een grote kans op nevel en mist. De zon zal niet overal kunnen doorbreken en lokaal blijft het mistig en grijs. 
Vandaag is het de vraag of de zon de nevel, mist en lage wolken krijgt opgeruimd. Het ziet er naar uit dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Huybrechts overleden

Woensdag 12 januari 2022
Leopoldsburg - Jef Huybrechts overledenJef Huybrechts uit Korspel, echtgenoot van Antoinette Vanderheyden, is overleden.
(° Heppen op 1 januari 1930 † Korspel op 11 januari 2022)
Uitvaart: zaterdag 15 januari 2022 om 10.30 uur in de parochiekerk te Korspel

Drinkwater dit jaar weer duurder

Woensdag 12 januari 2022
Leopoldsburg - Drinkwater dit jaar weer duurderZoomSinds 1 januari is drinkwater weer duurder geworden. Dat is te wijten aan het feit dat De Watergroep de algemene jaarlijkse indexatie (stijgende consumptieprijzen en loonkosten) in de tarieven doorrekent. De waterfactuur is opgebouwd uit verschillende onderdelen dus de exacte prijsstijging is afhankelijk van je persoonlijke situatie en waterverbruik. Enkele prijssimulaties ter verduidelijking:
- Een alleenstaande persoon die in een appartement woont, geen gebruik maakt van regenwater en een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in wolvengebied...

Dinsdag 11 januari 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in wolvengebied...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

René Aerts overleden

Dinsdag 11 januari 2022
Leopoldsburg - René Aerts overledenZaterdag is René Aerts overleden, de echtgenoot van Gabrielle Husson. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Ambachtsvrouwen gezocht

Dinsdag 11 januari 2022
Leopoldsburg - Ambachtsvrouwen gezochtZoomDit jaar gaat de 16de editie van de nationale wedstrijd “Ambacht in de kijker” weer van start. Met deze wedstrijd wordt de ambachtelijke sector in de spotlights gezet. Volgens de cijfers van de FOD Economie vertegenwoordigden vrouwen in 2020 41% van de ambachtelijke beroepen in België. De wedstrijd richt zich daarom dit jaar op de ambachtsvrouw. Men wil via de wedstrijd vrouwen aanmoedigen om een ambachtsberoep uit te oefenen, maar zeker ook de bestaande ambachtsvrouwen laten (…) Het hele nieuwsbericht

Ziekenhuizen hebben noodplan klaar

Dinsdag 11 januari 2022
Leopoldsburg - Ziekenhuizen hebben noodplan klaarZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gun dieren een rustig plekje

Dinsdag 11 januari 2022
Vandaag gelezen
"Een hoekje met wat takken en planten levert meer op voor de natuur dan een strak getrimd gazon. Dieren hebben echt een rustig plekje nodig waar weinig mensen komen."
(Rik Brys van Heempark Genk, bij radio2.be)
In 2019 telde Limburg volgens gegevens van StatBel 126,7 wagens per 100 huishoudens. Dat is het hoogste cijfer van alle Vlaamse provincies. In heel Vlaanderen waren er in dat jaar 114,5 wagens per 100 huishoudens. Samen met Limburg zit ook Vlaams-Brabant (121,6) daarboven.
Een mogelijke verklaring voor het hoge cijfer op het vlak van wagenbezit in Limburg is dat het openbaar vervoer binnen de provincie en vanuit de provincie naar elders minder goed is uitgebouwd dan in de rest van Vlaanderen. (Bron: Limburg.incijfers.be)

'Vaccinatie morele plicht'

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Vaccinatie tegen het coronavirus is een morele verplichting , verklaarde paus Franciscus vandaag. Hij hekelde hoe mensen door ongegronde informatie een ​​van de meest effectieve maatregelen om levens te redden blijven weigeren. Hij herhaalde ook zijn oproep voor een universele beschikbaarheid van essentiële medische zorg en vaccins. (Vatican News)
Vandaag gelezen
De Bijbel ging in 2021 21,3 miljoen keer digitaal open op het Bijbelplatform debijbel.nl van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Dat is 25 procent meer dan de 16,9 miljoen keer in 2020. Psalm 23 blijft de populairste bijbeltekst. Opvallend is dat het online Bijbellezen voor het eerst vaker gebeurde met een smartphone dan met een laptop of tablet. (KerkNet)

Weer een mythe de wereld uit

Maandag 10 januari 2022
Vandaag gelezen
Paarden uit de middeleeuwen die door krachtige ruiters en ridders werden bereden, worden vaak afgebeeld als enorme, machtige dieren. In werkelijkheid waren ze niet groter dan de huidige pony's. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de Britse universiteit van Exeter. De groep onderzoekers kwam tot de conclusie dat het fokken van paarden in de Middeleeuwen niet noodzakelijkerwijs werd geoptimaliseerd voor de grootte, maar ook voor het gedrag bij toernooien of voor het uithoudingsvermogen tijdens lange veldtochten.
(Der Spiegel)

Swa Reynders overleden

Maandag 10 januari 2022
Leopoldsburg - Swa Reynders overledenGisteren is Swa Reynders overleden, de echtgenoot van Marleen Buekenberghs. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.

Paula Raeves overleden

Maandag 10 januari 2022
Leopoldsburg - Paula Raeves overledenPaula Raeves uit Leopoldsburg, weduwe van Leonard "Naar" Antonissen († 2012), is overleden. (° Beerse op 21 augustus 1933 - † Genk op 8 januari 2022)
Begroeting: woensdag 12 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 17.00 tot 17.30 u.
Uitvaart: in intieme kring
Leopoldsburg - Kindervaccinaties in de Antwerpse ZooZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Gevra

Zondag 9 januari 2022
Gerry Vrachten uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Gevra opgericht met zetel aan de Grootdonckstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene land- en tuinbouwwerken, het snoeien van bomen en bosexploitatie.

Droog na het weekend

Zaterdag 8 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Droog na het weekendIn een strakke westelijke hoogtestroming wordt een actieve regenzone naar onze streken gestuurd. Het gaat daarbij langdurig en veel regenen. Nadien is de luchtmassa licht onstabiel, maar na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze regio. Het wordt dan rustig en overwegend droog. De zon is af en toe ook aanwezig, maar vaak zijn er lage wolkenvelden en is het eerder grijs.
Vandaag is het droog tot de middag, dan komt er vanuit het westen regen opzetten. Het blijft nadien lange tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Peeters overleden

Zaterdag 8 januari 2022
Marcel Peeters uit Leopoldsburg, weduwnaar van Annie Schrooten (†1995), is overleden.
(° Testelt op 7 september 1930 - † Koersel op 7 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents Beringen.

Nu ook vaccinaties van kinderen

Zaterdag 8 januari 2022
Leopoldsburg - Nu ook vaccinaties van kinderenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Geef me wat kleur

Zaterdag 8 januari 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Geef me wat kleurZoomDe gekleurde woorden kleuren deze week rood!
Door bevoorradingsproblemen zijn de gele keukenafvalzakken in verschillende winkels in Limburg niet meer te koop. Dat meldt de afvalintercommunale Limburg.net, die zich verontschuldigt voor dit ongemak en er naar eigen zeggen alles aan doet om de voorraden zo snel mogelijk bij te vullen. Vanaf eind januari liggen er normaal gezien opnieuw gele zakken in de winkels. In februari zullen inwoners bovendien een startpakket van 3 gele zakken ontvangen. Voor alle andere afvalsoorten zijn er nog voldoende (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Vrijdag 7 januari 2022
Leopoldsburg - KMI: code geel
Het KMI verwacht vandaag winterse buien, en dan meestal sneeuwbuien boven 400-500 m hoogte, die 's avonds tijdelijk intenser kunnen worden over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen. In de nacht van vrijdag op zaterdag liggen de temperaturen in vele streken rond het vriespunt, zodat er gevaar is voor ijsplekken. Het KMI geeft code geel voor heel België.

Ondertussen, in Bethlehem...

Donderdag 6 januari 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in Bethlehem...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Djokovic in gedwongen afzondering in AustraliëZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Anneke Alders overleden

Donderdag 6 januari 2022
Leopoldsburg - Anneke Alders overledenAnneke Alders uit Heppen, weduwe van Jean Gielen († 2017), is overleden.  (° Neerpelt op 23 april 1937 † Heppen op 5 januari 2022). Begroeting: maandag 10 januari 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.
Leopoldsburg - 'Mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in omloop'Het Parket Limburg waarschuwt dat er mogelijk gevaarlijke XTC-pillen in de omloop zijn. Aanleiding is het overlijden van een 39-jarige man in Lanaken. Op nieuwjaarsdag werd de man in een appartement levenloos aangetroffen en uit een lijkschouwing bleek dat hjij gestorven was aan een combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Op initiatief van het parket zijn in de zaak enkele aanhoudingen verricht.  

Alice Hendrikx overleden

Donderdag 6 januari 2022
Leopoldsburg - Alice Hendrikx overleden
In Leopoldsburg is gisteren Alice Hendrix overleden, de weduwe van Paul Theuwissen. Zij was 93 jaar. Zij krijgt haar laatste rustplaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring. Begroeting:
maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Bij de start van het nieuwe jaar maakt het Limburgse ondernemersvertrouwen, na de recordscore van +22,8 in oktober 2021, een forse duik naar +10,6. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg (POL), de bevraging waarmee UNIZO Limburg en VKW Limburg ieder kwartaal polsen naar het aanvoelen bij de Limburgse ondernemers over de economische gang van zaken.
Hoewel het afgelopen vierde kwartaal van 2021 met +8,9 nog overwegend positief beoordeeld werd, ging het de Limburgse bedrijven de voorbije (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Bestuurder rijdt fietser aan en vluchtVanmorgen rond 8 uur is een fietser lichtgewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden op de rotonde van de Beringsesteenweg in Heppen. De automobilist pleegde vluchtmisdrijf.
Er circuleren valse oproepingsmails om je te registreren voor je boosterprik. Opgelet: de mails zien er onwaarschijnlijk echt uit. Pas op dat je niet doorklikt naar de nep-sites waar men je gegevens probeert te achterhalen. Het mailadres noreply[!]vlaamse-overheid.be is vals. Echte mails komen van noreply[!]burgerprofiel.vlaanderen.be. Twijfel je, controleer dan eerst het telefoonnummer in de mail. Is dat 050 636 636, dan is het een valse mail (want dit is het nummer van het vaccinatiecentrum van Blankenberge).
Leopoldsburg - Maandag starten werken viaduct BoorsemZoomKomende maandag 10 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in Boorsem. In het weekend van 8 en 9 januari wordt het verkeer stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken en doorsteken in de middenberm. Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct Kikbeek.

Een stuk kouder

Woensdag 5 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Een stuk kouderNa de erg hoge temperaturen van de afgelopen dagen, wordt het de volgende dagen een flink stuk kouder. Met een noordwestelijke hoogtestroming wordt koude lucht aangevoerd en bereiken de maxima nog maar de helft van de voorgaande dagen. Dit zijn dan wel weer de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het is daarbij wisselvallig met geregeld regen en buien. Bovendien komt er bij momenten flink wat wind te staan. Op de lange termijn krijgen we invloed van een hogedrukgebied en wordt de atmosfeer (…) Het hele nieuwsbericht
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Limburgse ondernemers falen zeldenZoomUit een diepgaande analyse van Voka – KvK Limburg blijkt dat de Limburgse starters naast kwantitatief ook kwalitatief blijven groeien. De overlevingsgraad na vijf jaar ligt in onze provincie op 70% waar het Vlaams gemiddelde rond de 66% schommelt. Sinds 2015 werden bovendien 15.544 jobs gecreëerd door start-ups, goed voor meer dan 5% van de totale tewerkstelling in Limburg. “Het totaal aantal nieuwe starters is een goede economische indicator, maar de achterliggende kwaliteit (…) Het hele nieuwsbericht

Cisca Caubergs overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Leopoldsburg - Cisca Caubergs overleden
Cisca Caubergs uit Leopoldsburg is overleden. (° Koersel op 27 november 1927 † Bree op 3 januari 2022)
Uitvaart: in intieme kring

Alfons Gilot overleden

Dinsdag 4 januari 2022
Leopoldsburg - Alfons Gilot overleden
Op 31 december is in Heppen Alfons Gilot overleden, de echtgenoot van Margaretha Hendrickx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Commentaar
Leopoldsburg - Waar blijven die buitenlandse lezers?ZoomAan het eind van elk jaar werpen we wel eens een blik op het aantal bezoekers van de Internetgazet. Dan zien we wat de Duitsers beeindruckende getallen noemen. Zo bekeken die tienduizenden bezoekers elke dag veel pagina's op de Internetgazet: over heel 2021 waren er dat meer dan 36 miljoen. Daar staat een mens wel even bij stil.
Wat ons ook intrigeert is het hoge aantal bezoekers uit vreemde landen. Peltse Wim in New York is niet de enige Belg in Amerika die elke dag naar de Internetgazet surft; uit de VS kwamen vorige maand meer dan 110.000 bezoekers. Meer dan uit Nederland, alhoewel er dat ook bijna 70.000 waren, net als uit Noorwegen. Noorwegen? Welke lezers wonen in Noorwegen? En dan volgen Groot-Brittennië, Bulgarije (!), Duitsland, Finland, Frankrijk...
Als al die "buitenlanders" nu eens van zich lieten horen? Dat zou mooi Internetgazetmateriaal opleveren. Stuur eens een foto uit jullie omgeving daar? Vertel eens wat er daar gebeurt? Waar jullie je mee bezig houden? Gewoon een mailtje naar redactie[!]internetgazet.be. We zouden er zò blij mee zijn... (PP)

Wolf verdrinkt in Albertkanaal

Maandag 3 januari 2022
Leopoldsburg - Wolf verdrinkt in AlbertkanaalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen

Maandag 3 januari 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Veel regenKrachtige depressies in de buurt van Schotland en de Scandinavische landen sturen in een erg strakke zuidwestelijke luchtstroming gestoorde lucht naar onze regio. Het gaat regenen en er staat veel wind, al zijn de temperaturen nog erg hoog. Dinsdag wordt er veel regen verwacht op de scheiding van koude en warme lucht. De dagen daarna wordt het gevoelig kouder. Het blijft wisselvallig.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele sporadische opklaringen. Hier en daar ontstaat er een (…) Het hele nieuwsbericht

Nummer honderd!

Maandag 3 januari 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Nummer honderd!Dit is een feestelijke Losse Flodders want het is de honderdste column die ik voor de Internetgazet schrijf. Op 7 augustus 2017 verscheen de allereerste met als titel ‘Mijn Summer of Love’, met wat tienerherinneringen uit The golden sixties.
Om deze jubileumtekst in een bijzonder kader te kunnen plaatsen, heb ik mooi weer besteld. Tijdens deze hittegolf in de winter, met opmerkelijk hoge temperaturen, daalt er veel warmte neer op de mensen. Dat is letterlijk te nemen maar ik doe (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 13,5 procent van winkels staat leegZoomIn Limburg staan iets meer dan 2.200 winkels of 13,5 procent van het totaal leeg. Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen. Het Belgisch gemiddelde bedraagt 11 procent. In Tongeren bedraagt de winkelleegstand zelfs 18,3 procent, in Leopoldsburg 17,2 procent.

Wolf verdronken in Albertkanaal

Zondag 2 januari 2022
In Hasselt is vanmorgen een verdronken wolf uit het kanaal gehaald. Het gaat vermoedelijk om het dier dat gisteren op verschillende plaatsen in Zuid-Limburg, maar ook in Stevoort en Kuringen werd gespot. Men vermoedt dat de mannetjeswolf per ongeluk in het kanaal is terechtgekomen en daar niet meer uit geraakte, vanwege de betonnen oeverversteviging.
Het kadaver werd overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen waar het oppervlakkig werd onderzocht. Daarna verhuist het naar het labo van het INBO voor een autopsie en genetisch onderzoek. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn om welke wolf het gaat.
Kerk
Leopoldsburg - Aantal Limburgse missionarissen gedaaldMomenteel zijn er nog 53 Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers actief. Twintig jaar geleden waren er dat nog 248. Dat blijkt uit cijfers van STELIMO, het steunfonds voor Limburgse missionarissen en ontwikkelingshelpers. Nu zijn er nog 28 mannelijke religieuzen (paters en broeders), 18 (vooral vrouwelijke) leken coöperanten, 5 vrouwelijke religieuzen en 2 priesters van het bisdom actief in de missiegebieden. Twintig jaar geleden waren er nog 132 mannelijke religieuzen, 63 vrouwelijke religieuzen, 42 leken coöperanten en 11 priesters van het bisdom werkzaam in de ontwikkelingslanden.

Colruyt Helchteren overvallen...

Zaterdag 1 januari 2022
Leopoldsburg - Colruyt Helchteren overvallen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

De warmste jaarwisseling ooit...

Zaterdag 1 januari 2022
Leopoldsburg - De warmste jaarwisseling ooit...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Nieuwjaar 2022

Zaterdag 1 januari 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Nieuwjaar 2022ZoomMet deze 'gekleurde woorden' van Edith wensen we iedereen een gezond en gelukkig 2022.

Gelukkig Nieuwjaar!

Zaterdag 1 januari 2022
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Gelukkig Nieuwjaar!ZoomMet deze retrokaart wensen wij onze lezers een gezond en gelukkig Nieuwjaar!
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen