Het overige nieuws

Weg met twee dure motoren

Zondag 31 juli 2022
Zowel aan de Paalsesteeweg in Beringen als in de Leonardstraat in Leopoldsburg is een dure motor gestolen. De dieven sloegen toe tijdens het Harley-weekend.
Weerbericht
Leopoldsburg - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Alleen kinderen zien de rode zonZoomDe Gekleurd Woorden van deze week kleuren rood.

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Leopoldsburg - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Leopoldsburg - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Leopoldsburg - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Leopoldsburg - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Aziatische bosmug gespot in LimburgZoomAl meer dan 200 mensen hebben bijgedragen aan het monitoren van exotische steekmuggen.  Na de melding van een tijgermug ) (Aedes albopictus) op de MuggenSurveillance-website, trokken entomologen van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen en epidemiologen van Sciensano op inspectie naar Maasmechelen. De tijgermug hebben ze niet gevonden, maar wel de Aziatische bosmug (Aedes japonicus), een andere (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Leopoldsburg - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Marie José Bogaerts overleden

Donderdag 28 juli 2022
Leopoldsburg - Marie José Bogaerts overledenGisteren is Marie José Bogaerts overleden, de weduwe van Cyriel Vandevenne. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Leopoldsburg - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)

Wezel - K. ESK Leopoldsburg 5-1

Woensdag 27 juli 2022
Leopoldsburg - Wezel - K. ESK Leopoldsburg 5-1ZoomK.ESK Leopoldsburg heeft een vriendschappelijke wedstrijd op het veld van Wezel verloren met 5-1.

Oproep tot getuigen

Woensdag 27 juli 2022
Kort nieuws van bij de buren
Het parket heeft vanmiddag een oproep tot getuigen verspreid in verband met een zwaargewonde vrouw die zaterdagochtend rond 2 uur is gevonden in de Pastoor Douvenstraat in Viversel, vlakbij het kruispunt met de Kerkstraat. De vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en is dan naar het het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebracht. Daar verblijft ze nog steeds op de afdeling intensieve zorgen. Het gaat om een vrouw van 39 uit Houthalen-Helchteren.
Het lab van de federale politie, een (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht
Valentin Angelov uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Furknfloor opgericht met zetel aan de Vander Elststraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloeren- en tegelzetten, schilderen, de verkoop van bouwmateriaal en transport.

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Peeters overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Leopoldsburg - Louis Peeters overledenDonderdag is Louis Peeters overleden, de weduwnaar van Andrea Engelen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht
Weerbericht
Leopoldsburg - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Slenterend door de straat

Zaterdag 23 juli 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Slenterend door de straatZoomDe gekleurde woorden kleuren deze week rood van de liefde.

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Leopoldsburg - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Leopoldsburg - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Leopoldsburg - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Hoffelijkheid gevraagd op jaagpadenZoom‘Hoffelijk rijden = veilig rijden’, dat is slogan die gisteren werd gelanceerd door minister Lydia Peeters in Ham. Alsmaar meer fietsers zoeken de jaagpaden langs onze Vlaamse rivieren en kanalen op, maar jaagpaden zijn niet zomaar fietspaden. Naast fietsers zijn ook wandelaars, rolschaatsers, occasionele voertuigen en andere weggebruikers er welkom. “De toename van het aantal jaagpadgebruikers en het verschil in onderlinge snelheid houden een risico op ongevallen in. Daarom lanceer ik de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Leopoldsburg - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Leopoldsburg - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.

Jules Kenens overleden

Dinsdag 19 juli 2022
Leopoldsburg - Jules Kenens overledenIn WZC Leopoldspark is zondag Jules Kenens overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Yvonne Camps. Hij was 91 jaar. Het afscheid, gevolgd door de begraving van de urne op de begraafplaats van Heppen, vindt in intieme kring plaats.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Leopoldsburg - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Johnny Vanhoorne overleden

Maandag 18 juli 2022
Leopoldsburg - Johnny Vanhoorne overleden
Vrijdag is Johnny Vanhoorne overleden, de echtgenoot van Ria Haegdorens. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Leopoldsburg - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Arlette Toelen overleden

Zondag 17 juli 2022
Leopoldsburg - Arlette Toelen overledenIn Leopoldsburg is vrijdag Arlette Toelen overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Peter Wagemans. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerdagen

Zaterdag 16 juli 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - ZomerdagenZoomEdith haalt deze week haar inspiratie bij de warme zomerdagen. 
Leopoldsburg - Ondernemers bezorgd om energiecrisisZoomVoka – KvK Limburg roept de overheid op om steunkaders te voorzien voor Limburgse bedrijven die zwaar getroffen worden door de energiecrisis. Ondernemingen maken zich ernstige zorgen over de energieprijzen en -bevoorrading de komende winter. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka bij meer dan 500 ondernemingen. Bedrijven geven aan dat ze aankijken tegen operationele verliezen door de sterk stijgende energieprijzen. “Een recessie loert om de hoek. We krijgen een toxische cocktail geserveerd met exploderende loonkosten en energieprijzen, onzekerheid over de Europese gasbevoorrading en nog steeds verstoorde leveringsketens. We vragen dat onze overheden zich voorbereiden om de Limburgse economie door een mogelijk zware crisis te begeleiden”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Josephina Douven overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Leopoldsburg - Josephina Douven overledenDinsdag is Josephina Douven overleden, de weduwe van Georges Peters en van René Peuskens. Zij was 88 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de OLV-basiliek in Tongeren. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay.

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Leopoldsburg - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Hazjos

Donderdag 14 juli 2022
Charlotte Oben (32) uit Overpelt heeft de besloten vennootschap Hazjos opgericht met zetel aan het Koning Albert-I plein in Leopoldsburg. Tot het van de vennootschap behoort onder meer de uitoefening van de tandheelkunde in het algemeen en de aanverwante disciplines
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Leopoldsburg - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Wim Van de Paar overleden

Maandag 11 juli 2022
Leopoldsburg - Wim Van de Paar overledenGisteren is Wim Van de Paar overleden, de echtgenoot van Mia Schraepen. Hij was 80 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Paal.
Leopoldsburg - Auto beschadigd in AtheneumstraatIn de Atheneumstraat hebben onbekenden een auto beschadigd. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Leopoldsburg - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het blijft zomers warm

Maandag 11 juli 2022
Leopoldsburg - Het blijft zomers warmZoomNet als deze schitterende zonnebloem krijgen we een mooie zonnige week met temperaturen die richting dertig graden gaan. (foto Marleen Abeels)
Ils Bervoets uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap MBI Services opgericht met zetel aan de Geleegstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ICT-dienstverlening, het begeleiden van bedrijven bij automatisatie en gegevensverwerking en de installatie en begeleiding van allerlei communicatie- en computertechnieken.

Wilhelmina van Dijk overleden

Zaterdag 9 juli 2022
Dinsdag is Wilhelmina van Dijk overleden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)

Filosoferen over het leven

Zaterdag 9 juli 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Filosoferen over het levenZoomWie heeft dat nog niet gedaan? Filosoferen over het leven, het is deze week de inspiratie voor Edith.
Leopoldsburg - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.
Leopoldsburg - Roland Van de Sompel overledenGisteren is Roland Van de Sompel overleden, de weduwnaar van de in 2015 gestorven Paula Vaelen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Geen weer om over te klagen

Vrijdag 8 juli 2022
Leopoldsburg - Geen weer om over te klagenZoom
Het is nog te vroeg om aan de winter te denken maar neem toch even deze spreuk in gedachten: Wordt het in juli heet en droog, dan houdt de winter kwaad betoog. De komende dagen worden alvast heet en droog!
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Leopoldsburg - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Leopoldsburg - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Eerste match K. ESK in Heusden-ZolderZoomTweede provincialer K. ESK. Leopoldsburg speelt zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het veld van KVV Heusden-Zolder. Aftrap op zondag 4 september om 15 uur.

Christiane Willems overleden

Woensdag 6 juli 2022
Leopoldsburg - Christiane Willems overledenVandaag is Christiane Willems overleden, de echtgenote van Ludo Vandebosch. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaarts van Heppen. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Leopoldsburg - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Rampage Open Air groot succesZoomDe organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
Zoom

Wraakvakantie

Maandag 4 juli 2022
Woord van de week
Het is deze zomer een trend om wraakvakanties te boeken. Dat zijn langere, verdere en vaak ook veel luxueuzere vakanties dan de reizen die vakantiegangers gewend waren te maken. Op die manier willen mensen zichzelf een compensatie bieden voor de reisbeperkingen en onzekerheden waarmee ze de vorige zomers tijdens de coronacrisis af te rekenen hadden.

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Leopoldsburg - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg versterkt zichZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Guan Reumers (V.Balen), Arne Lekens (Linda Olen), Ruben Claes (Witgoor) en Tim Strijbosch (Hamont 99).

Maria Ooms overleden

Zaterdag 2 juli 2022
Leopoldsburg - Maria Ooms overleden
Maria Ooms uit Heppen, weduwe van Maurice Lenaerts († 1998), is overleden.
(° Oostham op 8 november 1930 † Stal-Koersel op 30 juni 2022) Begroeting: woensdag 6 juli 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 u.
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Straks is het vakantie

Zaterdag 2 juli 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Straks is het vakantieZoomDe vakantie is deze week de inspiratiebron voor de wekelijkse gekleurde woorden.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Joachim Maes overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Joachim Maes overledenWoendag is Joachim Maes overleden, de levenspartner van Liesbeth Bocanegra. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) in aula De Vloot.

Ronny Curinckx overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Leopoldsburg - Ronny Curinckx overledenWoensdag is Ronny Curinckx overleden, de weduwnaar van Marita Ooms. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula de Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen