Het overige nieuws

Blauwe supermaan

Donderdag 31 augustus 2023
Leopoldsburg - Blauwe supermaanZoomWie deze nacht naar de hemel tuurde was getuige van een blauwe supermaan. Onze fotografen Johan Put (foto boven) en Gust Ischen (foto onder) stonden met hun toestel paraat. De volgende blauwe supermaan is op 31 mei 2026.
Blauwe supermaan
Zoom

Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogte

Woensdag 30 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Hoornaarnest zat op 1,5 meter hoogteZoomIn de Onderwijsstraat in Lommel is vandaag een nest van de Aziatische hoornaar aangetroffen en onschadelijk gemaakt. In tegenstelling tot wat wel eens gezegd wordt hing dat nest niet hoog in een boom, maar werd het door de tuinman aangetroffen toen hij de haag aan het snoeien was. Het nest was uitgebouwd op anderhalve meter hoogte in die haag. Gisteren waren er in de straat nog lokpotten voor de Aziatische hoornaar gehangen. (Foto Guy Weyns)

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Leopoldsburg - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Bruine kiekendief

Woensdag 30 augustus 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Bruine kiekendiefZoomDe bruine kiekendief is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen. Zoals bij de meeste roofvogels is het vrouwke merkelijk groter dan het manneke. Het vrouwke is volledig donkerbruin, terwijl het manneke lichtbruin is met een donkere kleur op het uiteinde van de vleugels. Ze maken hun nest op de grond tussen het riet. (Johan Put) 
Bruine kiekendief
Zoom

Meer dan 6 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Leopoldsburg kende van 2013 tot 2023 een bevolkingsgroei van 6,33 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Leopoldsburg - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Hechtel verliest van Leopoldsburg

Zondag 27 augustus 2023
Leopoldsburg - Hechtel verliest van LeopoldsburgIn de Beker van Limburg heeft Hechtel gisteravond met 2-1 verloren op het veld van K. ESK Leopoldsburg.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht
Jonathan Vervoort uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap A-ligned Creatives opgericht met zetel aan de Kerkhovenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het schrijven van nieuwsberichten, marketing, merkontwikkeling en het creëren van huisstijlen.

Een kriebel op mijn neus

Zaterdag 26 augustus 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Een kriebel op mijn neusZoomEdith voelt het deze week kriebelen. 

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Leopoldsburg - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Oproep tot getuigen ivm vechtpartij

Vrijdag 25 augustus 2023
Leopoldsburg - Oproep tot getuigen ivm vechtpartijPolitiezone Kempenland is op zoek naar getuigen in een dossier van slagen en verwondingen. Dat heeft te maken met een vechtpartij in de Lidostraat, gistervoormiddag rond 11.30u. Getuigen kunnen contact nemen op het nummer 011/399 299 of via pz.kempenland[!]police.belgium.eu.

José Janssens overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Leopoldsburg - José Janssens overledenGisteren is José Janssens overleden, de weduwe van Felix Lambrechts. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Marcel Janssens overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Leopoldsburg - Marcel Janssens overledenGisteren is Marcel Janssens overleden, de echtgenoot van José Laenen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.

Nieuwe vennootschap: Mus-Dak

Donderdag 24 augustus 2023
Mustafa Cevher (38) uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Mus-Dak opgericht met zetel aan de Berkenlaan. Tot het doel van de vennootscbap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, timmer- en schrijnwerk en metsel- en voegwerken.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Leopoldsburg - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)

Slangenarend

Woensdag 23 augustus 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - SlangenarendZoomDe slangenarend is een roofvogel uit de familie van de havikachtigen. Hij komt het meeste voor in de buurt van de Middellandse Zee. Maar toch dwalen er in de zomer enkelen af richting Noorden. Vorig jaar verbleven er 3 in de buurt van het militair domein in Boven Koersel. Dit jaar zijn ze met zijn tweeën hier. De arend op de foto kwam over het plankenpad in de Vallei van de Zwarte Beek op zoek naar, wat had je gedacht, slangen of andere amfibieën. (Johan Put)
Leopoldsburg - Vrijwilligers verkeerspark Provincie gezochtZoomWil je je inzetten voor meer verkeersveiligheid? Wil je leerlingen helpen de verkeersregels en verkeersborden onder de knie te krijgen? Dan ben jij de persoon die de Provincie Limburg zoekt. Voor kinderen van de lagere school die zich nog niet vaak zelfstandig in het verkeer begeven is de verkeerswetgeving vaak moeilijke materie, zeker zonder oefening in de praktijk. “Met het provinciaal mobiel verkeerspark willen we hier graag iets aan doen. Wij zetten gedurende het schooljaar een (…) Het hele nieuwsbericht

Léa Thoelen overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Leopoldsburg - Léa Thoelen overledenLéa Thoelen uit Paal, levensgezellin van Fil Vanmol, is overleden. 
(° Leopoldsburg op 24 novermber 1938 † Paal op 22 augustus 2023)  
Uitvaart: in intieme kring.

Barbara Clynen overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Leopoldsburg - Barbara Clynen overleden
Gisteren is Barbara Clynen overleden, de weduwe van Michel Geeraert. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Rookhinder door natuurbrand

Maandag 21 augustus 2023
Deze namiddag brak brand uit op het militair domein. Daardoor ontstond er rookhinder op de Kamperbaan. De Hulpverleningszone Noord-Limburg werd het vuur meester.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

Mooie zomerdagen

Maandag 21 augustus 2023
Leopoldsburg - Mooie zomerdagenZoomGeen wolkje aan de lucht, kunnen we niet zeggen maar het weer blijft wel nog enkele dagen zomers mooi, ideaal om te genieten van een wandel- of fietstocht. (Gust Ischen)
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Zware nederlaag voor Leopoldsburg

Donderdag 17 augustus 2023
Leopoldsburg - Zware nederlaag voor LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 0-5 verloren van Zepperen-Brustem. Aan de rust was de stand 0-2.
Leopoldsburg - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Leopoldsburg - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Voetgangster gewond bij aanrijding

Woensdag 16 augustus 2023
Leopoldsburg - Voetgangster gewond bij aanrijdingIn de Graaf van Vlaanderenlaan is maandag een 25-jarige voetgangster aangereden. De vrouw raakte gewond.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

Bruine rat

Woensdag 16 augustus 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Bruine ratZoomDe bruine rat is een zoogdier behorende tot de orde van de knaagdieren. Meestal zijn ze te vinden aan de rand van het water. Ze eten alles wat ze kunnen vinden. Achtergebleven vogelvoer, granen, fruit, vlees en vis. En net dat laatste kon ik vorige week vastleggen op de camera. Deze rat gaat er vandoor met een klein visje. (Johan Put)  Je kan ook voor deze foto stemmen op natuurmonumenten.nl

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - FC Paal-Tervant - K. ESK Leopoldsburg 1-5In de Beker van Limburg heeft FC Paal-Tervant vanavond met 1-5 verloren van K. ESK Leopoldsburg.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Tweede zilveren medaille voor Tim CelenZoomOp de wereldkampioenschappen G-wielrennen in Dumfries (Schotland) sprintte Tim Celen uit Ham naar zilver in de MT2-wegrit. "Het ging om kleine details, even goed won ik." De eerste Belg die in actie kwam op vrijdag was Tim Celen in de MT2 wegrit voor renners met een driewieler. Ook hij is de titelverdediger en had dus hoge ambities. De renner uit Ham reed een hele koers attent voorin en pareerde enkele aanvallen. Op de laatste rechte lijn, die flink omhoog liep, sprintte Tim lang zij aan zij met de (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerochtend

Zaterdag 12 augustus 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - ZomerochtendZoomEindelijk terug wat zomergevoel, ook bij Edith deze week.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Lisette Verbeeck overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Leopoldsburg - Lisette Verbeeck overledenVandaag is Lisette Verbeeck overleden, de weduwe van Lucien Luysterborg. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

K. ESK Leopoldsburg - W. Dessel 1-2

Donderdag 10 augustus 2023
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - W. Dessel 1-2ZoomK. ESK Leopoldsburg heeft met 1-2 verloren van Witgoor Dessel.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Leopoldsburg - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Zilver voor Tim Celen

Donderdag 10 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Zilver voor Tim CelenZoomOp het wereldkampioenschap G-wielrennen in Schotland knalde titelverdediger Tim Celen uit Ham op zijn driewieler (klasse MT2) naar zilver in de openingstijdrit. "Ik heb liever een lange tijdrit, maar het parcours is voor iedereen gelijk. Ik heb echt goed gereden, blijkt uit mijn waarden." Tim Celen kwam als laatste aan de start in de MT2-categorie, want hij verdedigde de wereldtitel in Dumfries. Bij de eerste tussentijd was hij twaalf seconden trager dan de Duitser Maximillian Jäger. Celen (…) Het hele nieuwsbericht

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg speelt eerst thuisZoomTweedeprovincialer K ESK Leopoldsburg speelt zijn eerste competitiewedstrijd op zaterdag 2 september thuis tegen THES B. Op zondag 10 september speelt K.ESK Leopoldsburg uit bij Turkse FC.
Leopoldsburg - Positieve tendens Limburgse bouwsectorZoom45% van de Limburgse bouwbedrijven verwacht dit najaar extra mensen aan te nemen. 74% van de bouwondernemingen is ook van plan om in 2024 investeringen te doen. Dat zijn de positieve signalen uit de jaarlijkse Bouwenquête van Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Embuild Limburg. Het zijn hoopvolle indicaties binnen onze Limburgse bouwsector, al blijven het gebrek aan arbeidskrachten, hoge grondstoffenprijzen en hoge loonkosten een impact hebben op de bedrijfsvoering. “Zo merken we (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - KolibrievlinderZoomDe kolibrievlinder is een vlinder uit de familie van de pijlstaarten. Je kan hem herkennen aan zijn grijs tot bruine voorvleugels. De achtervleugels kleuren bruin tot oranje. Hij komt algemeen voor in onze tuinen en is niet bedreigd. Je ziet hem nu overal op de talrijke vlinderstruiken die nu overal uitbundig bloeien. Typisch is natuurlijk de manier waarop hij voor de bloem hangt als een echte kolibrie terwijl hij de nectar uit de bloemen haalt. Deze zat vorige week hier in de tuin bij de vlinderstruiken. (Johan Put)
Kolibrievlinder
Zoom

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Leopoldsburg - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

André Bollen overleden

Maandag 7 augustus 2023
Leopoldsburg - André Bollen overledenVandaag is André Bollen overleden, de echtgenoot van Paulette Schrijvers. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen.Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Handdoek vat vuur op fornuis

Zondag 6 augustus 2023
Leopoldsburg - Handdoek vat vuur op fornuisDe brandweer moest gisterenvoormiddag uitrukken voor een brand in een flat aan de Nicolaylaan. Een handdoek op het fornuis had vuur gevat.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

Marcel Luyten overleden

Zondag 6 augustus 2023
Leopoldsburg - Marcel Luyten overledenMarcel Luyten uit Heppen, weduwnaar van Maria Timmermans, is overleden.
(° Heppen op 5 oktober 1933 † Heppen op 5 augustus 2023) Begroeting: donderdag 10 augustus 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: vrijdag 11 augustus 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Leopoldsburg - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Leopoldsburg - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Leopoldsburg - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over de moderne tijd

Zaterdag 5 augustus 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Over de moderne tijdZoomEdith haalt deze week inspiratie in de snel veranderende moderne tijd.

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - Kattenbos Sport 1-3In de Beker van Limburg heeft Kattenbos Sport vanavond met 1-3 gewonnen van K. ESK Leopoldsburg.

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Leopoldsburg - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Storing op lijn Mol-Hasselt

Donderdag 3 augustus 2023
Door omgevallen bomen op de spoorweg tussen Leopoldsburg en Beringen zijn er vertragingen en storingen op de lijn Mol-Hasselt. Je controleert best de app van de NMBS voor de aangepaste regelingen. 

Marie-Louise Reeskens overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Leopoldsburg - Marie-Louise Reeskens overledenGisteren is Marie-Louise Reeskens overleden, de weduwe van Alfons Fonteyn. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Leopoldsburg - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Leopoldsburg - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Leopoldsburg - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen