Het overige nieuws

Lommel - Fietsroutenetwerk wordt veiligerZoomDit jaar alleen al voorziet de provincie 480.000 euro aan subsidies voor de verbetering van het toeristische fietsroutenetwerk. Daarbij komen nog eens de investeringen door de gemeenten. Het totaal bedrag dat dit jaar geïnvesteerd wordt in het fietsroutenetwerk komt zo op 1,5 miljoen euro. Met dat geld kunnen  onder meer de 17 houten bruggen in het netwerk voorzien van een antisliplaag (foto), die valpartijen bij nat weer op die plaatsen kan voorkomen. 
Ook de veiligheid (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gemeenten akkoord over crematoriumZoomEr komt een tweede crematorium in Limburg. Zeven gemeenten (Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Lommel, Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg) hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen. Een en ander gebeurt op initiatief van de gemeente Lommel. Volgende week vrijdag worden daarover meer details bekendgemaakt. Op de foto: de aula van het crematorium in Turnhout. (Foto Leon Alders)

De kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, uitgegeven door Concentra, worden samen met de digitale producten van de Concentra-groep ondergebracht in een joint-venture met Corelio, de uitgever van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Dat meldt De Tijd. Corelio krijgt een meerderheid van 68 procent in de nieuwe combinatie.

Lena Brebels overleden

Dinsdag 25 juni 2013
Lommel - Lena Brebels overledenVrijdag is Lena Brebels overleden, de weduwe van Leo Brebels. Ze was 79 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Het Mariaziekenhuis in Overpelt mag van de Vlaamse Overheid een hartcatheterisatiecentrum uitbouwen. Daardoor zullen patiënten uit de regio, met een hartinfarct of vernauwingen van de kransslagaders, binnenkort in hun eigen streek behandeld kunnen worden. Deze uitbouw gebeurt in nauwe samenwerking met het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL).
Concreet betekent dit dat het Mariaziekenhuis naast de diagnosestelling ook gespecialiseerde ingrepen zal mogen uitvoeren om vernauwde (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Steurs overleden

Maandag 24 juni 2013
Lommel - Henri Steurs overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Henri Steurs overleden. Hij was 43 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Men kan morgen/dinsdag tussen 18u en 18.45u afscheid nemen in het funerarium in de Schansstraat.

Na de examens: vakantie!

Maandag 24 juni 2013
Lommel - Na de examens: vakantie!ZoomSpeciaal voor alle studenten die snakken naar de vakantie. (Foto Albert Agten)

Wat is dit?

Zaterdag 22 juni 2013
Lommel - Wat is dit?ZoomDit voorwerp heb ik vroeger bij mijn ouders in de tuin gevonden, mailt Luc Swinnen uit Overpelt. Het heeft volgens mij geen waarde, maar ik ben wel nieuwsgierig waarvoor dit eigenlijk ooit gediend heeft. Is het een deel van een oorlogstuig uit de eerste of tweede WO? Wie weet het ?
Het "ding" is ongeveer 15cm hoog; aan de bovenkant staat er een gaatje in en het bovenste gedeelte is hol vanbinnen. Ook de onderkant is hol. Wie weet er meer over?

Dom? Verstrooid?

Zaterdag 22 juni 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Dom? Verstrooid?Mensen doen wel eens gekke dingen. Dingen die soms erg dom lijken zelfs. Zo heeft een verre kennis van me ooit zijn fiets bij nacht en ontij van het centrum van Lommel naar het verre Kerkhoven geduwd. Ja, hij had wat gedronken, was bij een eerste poging om op zijn fiets te geraken een beetje gestruikeld en had toen, in het donker, een pedaal onder zijn hand gevoeld. In de overtuiging dat hij er die zelf af getrapt had, en te trots om terug binnen te stappen en zijn vrienden om hulp te vragen, stopte hij de trapper (…) Het hele nieuwsbericht
Vanmiddag is de nieuwe terminal van Eindhoven Airport officieel heropend. Reizigers kunnen vanaf Eindhoven nu al 66 bestemmingen bereiken, van Zweden tot Marokko en van Turkije tot Ierland. De luchthaven heeft er in twee jaar tijd bijna een miljoen reizigers bij gekregen.
Door de snelle groei besloot de luchthaven ruim € 26,5 miljoen te investeren. De winkeliers, horecaondernemers en andere partnerbedrijven investeerden nog eens circa € 3 miljoen in onder andere nieuwe winkels en (…) Het hele nieuwsbericht

Files voorspeld op E314

Donderdag 20 juni 2013
Vanaf vrijdagavond 21 juni 21.00 uur tot maandagochtend 24 juni 05.00 uur gaat een aannemer over een lengte van 4,3 km de linker rijstrook op de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven renoveren, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314. En zoals afgelopen weekend gebleken is, kunnen die files lang uitvallen...
Lommel - Schrijf je zaterdag in bij het NIKOZaterdag is het de grote inschrijvingsdag bij het NIKO. Wie daar komend schooljaar zijn kennis wil bijschaven of een opleiding wil volgen, kan zich dan op volgende plaatsen melden voor informatie en/of inschrijving:
- Bocholt: De Steen, Pastoorsdreef 3
- Hamont-Achel: Michielshof, Michielsplein 3
- Hechtel-Eksel: De Schans, Rode Kruisplein 10
- Lommel: Huis van de Jeugd, N. Neeckxlaan 50
- Meeuwen-Gruitrode: ’t Heem, Kloosterstraat 5
- Neerpelt: NIKO-Gebouw, Toekomstlaan 9
- Overpelt: Palethe, Jeugdlaan 2
- Peer: Basisschool, Kloosterstraat 35.
Lommel - ARD/ZDF: 'Belgacom wil niet toegeven'Belgacom houdt er een "onaanvaardbare" houding op na tijdens de onderhandelingen over de eventuele terugkeer van ARD en ZDF op de Belgische kabel. Dat zegt dr. Thomas Bellut, de intendant van het ZDF, nu blijkt dat tijdens die onderhandelingen gebleken is dat Belgacom niet zinnens lijkt beide zenders opnieuw op de kabel te zetten.
De Duitsers geven toe dat ze auteursrechten betaald willen zien, maar stellen dat hun voorstel lager ligt dan de norm die elders in Europa van toepassing is. ARD en ZDF blijven tot verdere gesprekken bereid, zo wordt gesteld in deze (Duitstalige) persmededeling. UPDATE Belgacom heeft inmiddels bekendgemaakt dat het de onderhandelingen stopzet omdat "het uitoefenen van druk via een persmededeling niet past in een commerciële relatie".
Lommel - NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'ZoomGisteren, vandaag en ook morgen zakken ongeveer 2500 kinderen naar Palethe af om ondergedompeld te worden in de wereld van Koksinella: het lieveheersbeestje zonder stippen. Al voor de tweede keer maakten enkele leerkrachten van het NIKO een volledig eigen productie voor leerlingen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg. Het maken van eigen een voorstelling groeide uit de traditionele instrumentenvoorstelling waar kinderen warm gemaakt worden om een (…) Het hele nieuwsbericht
NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'
Zoom

33 graden in Kleine Brogel

Dinsdag 18 juni 2013
Het is vandaag de warmste dag van het jaar, tot dusver: om 16.45u werd in Kleine Brogel een temperatuur van 33 graden C° gemeten. Morgen wordt het wellicht nóg warmer.

Een mailtje over knietrauma's

Maandag 17 juni 2013
"Wij hebben met 6 studenten huisartsgeneeskunde aan de KULeuven een website gemaakt speciaal voor patiënten met traumatische knieproblemen. Patiënten die een knietrauma hebben opgelopen en daarmee naar de huisarts gaan, blijven na een consultatie vaak nog met enkele vragen zitten of willen over hun aandoening nog wat verdere informatie opzoeken. Om de artsen en patiënten daarin te ondersteunen, hebben we in het kader van onze opleiding een website gemaakt waar de patiënt met een (…) Het hele nieuwsbericht

Zjang Michiels overleden

Maandag 17 juni 2013
Lommel - Zjang Michiels overledenVrijdag is Zjang Michiels overleden, de echtgenoot van Gusta Vervoort. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Maria Pennemans overleden

Maandag 17 juni 2013
Lommel - Maria Pennemans overledenVrijdag is Maria Pennemans overleden, de echtgenote van André Stans. Ze was 79 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lommel-Centrum.
Lommel - Niet denken dit keer... maar doen!ZoomDe traditionele 'doordenker' op de Leopoldlaan wordt deze week vervangen door enkele 'dienstmededelingen'. Zeker eens langs gaan bij deze sympathieke vriendenkring... (Foto Albert Agten)

Dag Oude Muziek op 30 juni

Zaterdag 15 juni 2013
Musica organiseert de Dag van de Oude Muziek dit jaar op zondag 30 juni in de Landcommanderij van Alden Biesen. Het is meteen de laatste "Dag" volgens de gekende formule. Dit jaar staat Hendrik van Veldeke er centraal, de eerste met naam bekende auteur in de Nederlandse taal. Naar geschreven bronnen van van Veldeke werd veel onderzoek gedaan, van zijn muziek is echter geen noot bewaard gebleven.
Internationale specialisten gingen vijf jaar geleden aan het werk om het repertoire van van Veldeke tot klinken te brengen. Tijdens de Dag van de Oude Muziek kunt u genieten van historische reconstructies, hedendaagse interpretaties en producties die de dichter opnieuw tot leven wekken. Kijk op www.dagoudemuziek.be voor info en tickets.

Jeanne Lavreysen overleden

Zaterdag 15 juni 2013
Lommel - Jeanne Lavreysen overledenWoensdag is Jeanne Lavreysen overleden, de weduwe van Antoon Corstjens. Ze was 88 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Even een vliegshow meepikken

Vrijdag 14 juni 2013
Zin om live een vliegshow mee te maken? Er is er een aan de gang boven de luchtmachtbasis in het Nederlandse Volkel. Omroep Brabant zendt hem continu uit. Even naar hier surfen en u maakt het mee alsof u op de eerste rij zit. UPDATE Wat was dàt een mooie show! Hij werd georganiseerd n.a.v. de 100ste verjaardag van de Nederlandse Luchtmacht. UPDATE II Wie niet kon kijken, kan hier zijn schade inhalen, want Omroep Brabant maakte een compilatie van de hoogtepunten.

Tweedaagse eigentijdse bouwcursus

Donderdag 13 juni 2013
Op 22 en 29 juni vindt er in Dommelhof een 2-daagse cursus Infrax Bouwteams plaats. Geïnteresseerden kunnen daar alles leren over onderwerpen zoals het ontwerp van een duurzame woning, het goed isoleren van een woning, het voorkomen van koudebruggen, aangepast ventileren, de keuze van verwarming en warm water, zonne-energie, waterbesparing, hemelwaterbenutting en duurzame materiaalkeuze,... Deelnemen kost 40 euro, broodjesmaaltijd en cursus inbegrepen.
Inschrijven kan via www.bouwteams.be of via het telefoonnummer 016 23 26 49.

Werken op de E314

Donderdag 13 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend het rechterrijvak en de pechstrook van de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven laten renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314.

Kort maar interessant (3)

Woensdag 12 juni 2013
* Voor de eerste keer is de gehele oppervlakte van de planeet Mercurius in kaart gebracht. Dat is te danken aan de ruimtesonde Messenger die twee jaar geleden in een baan rond Mercurius werd gezet. Bijgaande NASA-video is een compilatie van duizenden beelden van de kleine planeet, waarbij de kleuren wat overdreven zijn om op die manier een beter contrast tussen de verschillende oppervlaktes te krijgen.  De Messenger-ruimtesonde heeft nu met succes haar voornaamste opdracht afgerond.* In Charleroi
gaat de politie u voortaan kunnen toespreken via camera's waarin ook een luidspreker zit. De bedoeling is om op die manier mensen die iets verkeerds uitsteken, terecht te wijzen. Het zal natuurlijk wel in het Frans zijn.

* "De Etrusken: vrouwen van aanzien, mannen met macht"
-
zo heette de tentoonstelling over de Etrusken die vorig jaar in Leiden en Amsterdam, en nu in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren te zien is. In Tongeren kreeg hij de titel "Una storia particulare". U zou die tentoonstelling echt eens moeten gaan bezoeken in de zomervakantie, want hij is prachtig. Een voorproefje krijgt u nu al met onderstaande video die men in Nederland maakte.

Lommel - NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierZoom"Héhé, eindelijk is ons atelier in orde. Wij, dat zijn de cursisten beeldhouwen van het NIKO, zijn blij met onze nieuwe ruimtes. Veel praktischer en ze voldoen aan de veiligheids- en milieunormen, die heden ten dage geëist worden. Gisteren werd even gestopt met werken om met een hapje en een drankje en een hoop schoon volk van de bij het NIKO aangesloten gemeenten de nieuwe lokalen officieel in te wijden. Al waren er toch nog enkele studenten die niet konden stoppen, want volgende week is het (…) Het hele nieuwsbericht
NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierNIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelier
NIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelierNIKO-cursisten beeldhouwen blij met atelier
Zoom

Frans Jansen overleden

Woensdag 12 juni 2013
Lommel - Frans Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Frans Jansen overleden, de weduwnaar van Anna Mertens. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Donderdag om 19u is er daar een avondwake

Fred Strackx overleden

Dinsdag 11 juni 2013
Lommel - Fred Strackx overledenZaterdag is Fred Strackx overleden, de echtgenoot van Godelieve Triki. Hij was 58 jaar. Donderdag wordt hij begraven ,na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Amelie Dekkers overleden

Maandag 10 juni 2013
Lommel - Amelie Dekkers overleden In het Kapittelhof is vrijdag Amelie Dekkers overleden, de weduwe van Albert Leppens. Ze was 90 jaar. Woensdag om 14.30u is er een afscheidsplechtigheid met asurne in de aula van funerarium Witters.
 

Radio2 Limburg ligt (even) uit

Maandag 10 juni 2013
Door de breuk van een glasvezelkabel bij graafwerken in Genk ligt Radio2 Limburg sinds half negen volledig uit. De radioluisteraars die het signaal uit de lucht moeten halen, zijn aangewezen op de programma's van de andere Radio2-omroepen. Tussen 12 en 13u wordt een gezamenlijk programma uitgezonden. Het kan nog wel even duren voor alles hersteld is. UPDATE Inmiddels is alles weer in orde.

Beeldig Lommel in aantocht

Maandag 10 juni 2013
Lommel - Beeldig Lommel in aantochtZoomOok op de Leopoldlaan weten ze dat het volgend weekend weer 'Beeldig Lommel' is. Ga dat zien! (Foto Albert Agten)

Ierland

Zaterdag 8 juni 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - IerlandIk ben net terug van een korte vakantie in mijn geliefd Ierland. Heb nog eens gids gespeeld voor een groep van twaalf kennissen.
O, het weer was prachtig. Dank u. Zon van het eerste tot het laatste ogenblik. Nauwelijks een wolkje aan de lucht. On-Iers eigenlijk. Maar het eiland, anders al zo onwezenlijk mooi, ziet er in de zon nog prachtiger uit.
Hebben jullie ook de ervaring dat je mensen pas echt leert kennen als je er een paar dagen mee optrekt? Altijd is er wel een kerel bij van wie je de indruk had (…) Het hele nieuwsbericht

Daar komen de rupsen

Vrijdag 7 juni 2013
Lommel - Daar komen de rupsenZoomVanaf nu gaan de processierupsen voor overlast zorgen. Dat verwachten de deskundigen van het provinciebestuur. Voorlopig is het aantal meldingen van overlast lager dan  de voorbije jaren, maar dat kan aan het natte voorjaar liggen, en naar verwachting gaat dat snel veranderen. Met andere woorden: toch maar armen en benen bedekt houden als u gaat fietsen of wandelen. (Foto Provinciaal Natuurcentrum)

Nieuwe thema-actie van politie

Donderdag 6 juni 2013
Lommel - Nieuwe thema-actie van politieTot eind deze maand gaat de politie het parkeren op plaatsen voor personen met een handicap extra controleren. Daarbij worden autobestuurders geviseerd die zonder zo'n specifieke parkeerkaart op zo'n parkeerplaats gaan staan, maar ook chauffeurs die zulke kaart onrechtmatig gebruiken. De parketten werken mee aan de actie.
 

Het is maar dat u het weet

Donderdag 6 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat komend weekend het linkerrijvak van de E314 in Lummen richting Leuven renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314 tussen Zolder en Lummen-centrum.

Albertine Oyen overleden

Woensdag 5 juni 2013
Lommel - Albertine Oyen overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Albertine Oyen overleden, de echtgenote van Henri Cuyvers. Ze was 74 jaar. Donderdag worden haar assen uitgestrooid, na een uitvaartdienst in familiekring in funerarium Severens.

Gerrit Vreeling overleden

Dinsdag 4 juni 2013
Vrijdag is Gerrit Vreeling overleden. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13 uur) in de aula van funerarium Witters.

Lisa Vanden Berk overleden

Dinsdag 4 juni 2013
Lommel - Lisa Vanden Berk overledenZondag is Lisa Vanden Berk overleden, de echtgenote van Theo Vanhelden. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Het stadsbestuur organiseert donderdag vanaf 8 uur een ophaling van oude metalen. Inwoners die dergelijke metalen willen meegeven, moeten naam, adres en omschrijving van de materialen ten laatste vandaag/dinsdag doorgeven op het nummer 0800 99910. Niet-gemelde voorwerpen worden niet opgehaald.
Let op! Wit- en bruingoed zoals wasmachines, droogkasten, tv-toestellen enz. worden niet opgehaald. Die kan je gratis afleveren op het containerpark of in de Kringwinkel en bij aankoop van een nieuw toestel is de verkoper verplicht je oude toestel terug te nemen.
Nu de zomer (hopelijk) voor de deur staat is hét moment gekomen om de stookolietank bij te vullen. Maar met de huidige literprijs is dat een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Volkstuinen Overpelt overmorgen/woensdag tussen 18 en 20 uur in zaal Den Drossaerd in de Parkstraat een samenaankoop.
Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen daar aan deelnemen. Leden van de Volkstuin kunnen gratis inschrijven, anderen betalen 9 euro lidgeld. Dat mag geen probleem zijn want die som verdienen ze gemakkelijk terug.

Zondag vaderdag

Maandag 3 juni 2013
Lommel - Zondag vaderdagZoomNiet alleen in de Leopoldlaan, maar overal is het nu zondag vaderdag... (Foto Albert Agten)
We meldden het al: het NIKO gaat starten met een afdeling "popmuziek". Dit zeggen ze er zelf van:
Vanaf september 2013 zal de kunstacademie haar afdeling jazz uitbreiden met popmuziek. De academie, gevestigd in de acht Noord-Limburgse gemeenten, wist hiervoor Andy Willems, Gerold Olieberg en Adriaan Vervoort als leerkrachten aan te trekken. Alle drie zijn ze actief in verschillende jazz-, pop-, rock- en begeleidingsbands en staan ze regelmatig op het podium met binnen- en buitenlandse artiesten. De (…) Het hele nieuwsbericht
Juicht, Limburgers, juicht: de Duitse kanselier Angela Merkel, volgens sommigen de machtigste vrouw ter wereld, gaat zich eens bezighouden met de klachten die vele Limburgers hebben nadat Belgacom de ARD en het ZDF van de kabel heeft verwijderd. Steun uit onverwachte hoek! Mevr. Merkel heeft aangekondigd dat ze het probleem gaat bespreken met premier Di Rupo.

Kort maar interessant (2)

Zaterdag 1 juni 2013
Lommel - Kort maar interessant (2)Zoom* Weet u wat dit roosje is? Dat is een infrarode foto van de draaikolk op de noordpool van de planeet Saturnus. De rode tinten tonen de "lage" wolken, de groene de hoge. De wolken aan de buitenkant van die draaikolk hebben een snelheid van meer dan 500 km/u. Het oog van deze storm is bijna 2000 km breed. De foto werd genomen door de ruimtesonde Cassini-Huygens, die specifiek voor het onderzoek van Saturnus werd gelanceerd in een samenwerkingsverband tussen NASA, ESA en ASI. (Foto NASA) Cassini-Huygens

* In het handbal heeft Initia Hasselt vanavond de testmatch tegen en in Bocholt gewonnen met 31-32.

* Weet u wat het betekent in het oog van een tornado te zitten? De jonge Amerikaanse tornadojagers in onderstaand filmpje, die vandaag op zoek gingen naar tornado's in Oklahoma, zijn blij dat ze het nog kunnen navertellen... Hoe hun auto er achteraf uitzag, wordt niet gezegd. UPDATE Drie andere storm chasers kwamen vrijdag in een tornado in Oklahoma om het leven, zo meldt ABC.

Tist Van Bael overleden

Zaterdag 1 juni 2013
Lommel - Tist Van Bael overledenWoensdag is Tist Van Bael overleden, de weduwnaar van Leonie Stalmans. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Henri Mannaerts overleden

Zaterdag 1 juni 2013
Lommel - Henri Mannaerts overledenOp woensdag 29 mei is Henri Mannaerts overleden, de weduwnaar van Mia Cochet. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel