Het overige nieuws

Jean Bloemen overleden

Zaterdag 30 november 2013
Lommel - Jean Bloemen overledenWoensdag is Jean Bloemen overleden, de levenspartner van Berty Dubois. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

Gratis naar de... Lezebezeboekendag?

Donderdag 28 november 2013
Lommel - Gratis naar de... Lezebezeboekendag?ZoomIn samenwerking met de bibliotheken van Lommel, Neerpelt, Hamont-Achel, Overpelt, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel vinden er nu zondag in CC De Adelberg in Lommel gedurende de hele namiddag workshops, vertellingen en meespeelvoorstellingen plaats voor kinderen. Meer info op de website. Ook uw kind kan er nog bij zijn, en dit zelfs gratis! Internetgazet geeft 30 tickets weg voor de voorstelling 'Wolf' om 13.30 of 14.45 uur. U kan hiervoor tijdens kantooruren bellen naar 011/553511 van De Adelberg. En ter plaatse kunt u dan (ook gratis) nog aan een extra workshop deelnemen.

Gewapende overval in Waalre

Woensdag 27 november 2013
Aan de Van Dijklaan in Waalre heeft een onbekende man vanavond een gewapende overval gepleegd op het tankstation van Shell. De overvaller bedreigde het enige personeelslid met een onbekend wapen. Het is nog niet bekend of er buit is gemaakt. 

IJzeren Rijn: minister niet gehaast

Woensdag 27 november 2013
Voor minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hoeft de IJzeren Rijn niet uit de mottenballen worden gehaald, dat is bekend. Een jaar geleden antwoordde hij op een vraag in die richting schamper dat er "al een treinverbinding met Nederlands-Limburg is: die vanuit Luik..." En nu stelde volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven (sp-a) vast dat de minister in dat dossier opnieuw in gebreke is gebleven.
Meer dan twee jaar geleden al, tijdens het ministerieel overleg (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Schoofs overleden

Maandag 25 november 2013
Lommel - Elly Schoofs overledenVrijdag is onverwachts Elly Schoofs overleden, de echtgenote van Rolf Seigers. Ze was 50 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag van 19u tot 19.30u is er gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Witters.
Met een veilige start en een gerust hart het nieuwe leven tegemoet. Onder die slogan lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Vanaf 2014 krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder en een bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd afgelopen week voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen van de FOD Binnenlandse Zaken en (…) Het hele nieuwsbericht

Wieske Stessens overleden

Maandag 25 november 2013
Lommel - Wieske Stessens overledenZaterdag is Wieske Stessens overleden, de weduwe van Albert Heylen. Ze was 77 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden.

Wereldaidsdag volgende zondag

Zondag 24 november 2013
Lommel - Wereldaidsdag volgende zondagZoomDe Vriendenkring van de Leopoldlaan brengt 'Wereldaidsdag' van volgende week onder de aandacht. De tweede regel op hun bord is er misschien wat over, maar gevoel voor humor hebben ze daar wel... (Foto Albert Agten)

Marie-Thérèse Mondelaers overleden

Zaterdag 23 november 2013
Lommel - Marie-Thérèse Mondelaers overledenDonderdag is Marie-Thérèse Mondelaers overleden, de weduwe van François Thomas. Ze was 66 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Column: Formidable, fo-hor-midable!

Zaterdag 23 november 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: Formidable, fo-hor-midable!Een van de wijze lessen die er me door mijn moeder met matig succes ingeheid is, luidt: hou je mond over dingen waar je geen verstand van hebt.
Vermits mijn naaste omgeving destijds van oordeel was dat ik eigenlijk nergens iets van wist, heb ik een groot deel van mijn jeugd zwijgend doorgebracht. Thuis toch. Buiten twee broers, had ik zes oudere zussen die stuk voor stuk overal verstand van dachten te hebben: een duidelijk geval van dwingende overmacht.
Maar ik heb mijn schade ingehaald. Ik heb al wat (…) Het hele nieuwsbericht

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Lommel - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Gratis naar... Daan?

Vrijdag 22 november 2013
Lommel - Gratis naar... Daan?ZoomVanavond om 20u treedt Daan op in De Posthoorn. Een erg goeie artiest die werk maakt van zijn repertorium maar ook van de muzikaliteit van zijn liedjes. Op zijn nieuwe cd staan de geluiden van zijn kindertijd centraal. Ga eens luisteren! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe... Als u mailt naar vrijetijd[!]hamont-achel.be maakt u kans op een vrijkaartje. We mogen drie vrijkaarten per gemeente weggeven. Vermeld dus niet alleen uw naam en de Internetgazet, maar ook uw woonplaats. En als u wint wordt u vandaag nog op de hoogte gebracht! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... maar er blijven nog enkele tickets te koop bij het Uitpunt van het stadsbestuur van Hamont-Achel en via deze site.

Anna Francisca Vanden Boer overleden

Woensdag 20 november 2013
Lommel - Anna Francisca Vanden Boer overledenMaandag is Anna Francisca Vanden Boer overleden, de weduwe van Jozef Kemps. Ze was 98 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Lommel-centrum. Een begroeting is vrijdagavond tussen 19.30u en 20.30u mogelijk in funerarium Witters.

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Lommel - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Jong op de Leopoldlaan?

Maandag 18 november 2013
Lommel - Jong op de Leopoldlaan?ZoomEen speciale 'advertentie' deze week op de Leopoldlaan voor de jongeren onder ons... (Foto Albert Agten)


In ‘t Kristallijn (grens Mol-Lommel) loopt nog tot 12 januari 2014 een tentoonstelling van de Spaanse schilder Alejo. Gisteren opende de tentoonstelling met muzikale omlijsting in flamencostijl. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdagen en zondagen van 14 tot 17 uur. (Film Jacky Geboers)

'Glow' trok 520.000 bezoekers

Zondag 17 november 2013
Het lichtfestival Glow in Eindhoven, dat gisteravond werd afgesloten, heeft dit jaar - op een week tijd - ruim 520.000 bezoekers getrokken, zowat 100.000 meer dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie gemeld.

Oppassen met osteoporose

Woensdag 13 november 2013
Van de ruim 350 personen die onlangs in het Diagnosecentrum in Lommel een hielmeting ondergingen bij een bezoek aan een tentoonstelling over osteoporose had bijna de helft een verhoogd risico op deze ziekte. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Bij de vrouwen had 54% van de deelneemsters een verhoogd risico, bij de mannen was dat 33%. Ze kunnen via een botmeting een definitieve diagnose krijgen. Osteoporose is een sluipende ziekte die met de juiste voeding, met beweging en eventueel met geneesmiddelen kan worden voorkomen en bestreden. Osteoporose

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Catharine Boets overleden

Woensdag 13 november 2013
Lommel - Catharine Boets overledenIn het rusthuis Hoevezavel is vandaag Catharina Boets overleden, de weduwe van Herman Ledegen. Ze was 84 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een afscheidsceremonie (om 11u) in de aula van funerarium Witters.

Celest Bressers overleden

Dinsdag 12 november 2013
Lommel - Celest Bressers overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Celest Bressers overleden, de echtgenoot van Alice Poets. Hij was 93 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis ( om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-centrum. Donderdag tussen 19.30u en 20u is er een begroetingsmoment in het funerarium Witters.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Lommel - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in de Kon. Leopoldlaan...ZoomDaar hebben ze, ondanks de lichte nachtvorst van vanmorgen, er weer volop zin in... (Foto Albert Agten)

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Het is weer prachtig in Eindhoven

Zondag 10 november 2013
Gisteravond ging in Eindhoven weer het Lichtkunstfestival GLOW van start. Thema is dit jaar 'Urban Playground'. Wie eens wil zien hoe prachtig dat is, moet absoluut 's avonds eens gaan kijken - het kan nog tot en met komende zaterdag. Op deze fotopagina van Omroep Brabant krijgt u alvast een voorsmaakje: GLOW Eindhoven 2013 UPDATE U zult er alleszins niet alleen zijn: in het eerste weekend - zaterdag- en zondagavond dus - kwamen er 110.000 mensen kijken, meldt Omroep Brabant...

Anna Van Bommel overleden

Zaterdag 9 november 2013
Lommel - Anna Van Bommel overledenDonderdag is Anna Van Bommel overleden, de weduwe van Jan Emmers. Ze was 80 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een paarse piet!

Zaterdag 9 november 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Een paarse piet!Een paar jaar geleden las ik ergens in de media dat onze Waalse landgenoten er complexen van dreigden te krijgen, dat onze kindertjes geschenken kregen van Sinterklaas, gezeten op een hagelwitte schimmel.
Bij hen moest de sint het stellen met een ezel! Dat was echt niet serieus, vonden ze. Het was de zoveelste discriminatie door die rijke en hovaardige Vlamingen t.a.v. de berooide zuiderlingen. En ditmaal waren er – o, schande! –  kinderen het slachtoffer van!
Hebben zij een punt? Het (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Maes overleden

Vrijdag 8 november 2013
In het RVT Hoevezavel is gisteren Yvonne Maes overleden, de weduwe van Twan Mannaerts. Ze was 81 jaar. Dinsdag om 13u is er een uitvaartdienst in het funerarium in de Schansstraat.
Lommel - Martijn Engelen 2de in heftruckcompetitieZoomTijdens de logistieke dag Limburg in de Cristal Arena in Genk konden heftruckbestuurders zich meten op een behendigheidsparcours waarbij veiligheid centraal stond. Niet alleen vakmensen namen deel, ook leerlingen die een opleiding logistiek in Limburg volgen. Lommelaar Martijn Engelen werd tweede. Daardoor mag hij een extra opleiding heftruck of reachtruck ter waarde van 540 euro volgen bij Logis. Vanmiddag kreeg hij de bon uit handen van MDO-directeur Patricia Hanegreefs. Weer een stapje dichter bij de arbeidsmarkt!

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Geerts overleden

Donderdag 7 november 2013
Lommel - Jos Geerts overledenMaandag is Jos Geerts overleden, de weduwnaar van Carry Van de Weyer. Hij was 76 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Werkplaatsen.
Sinds kort hebben alle WICO-scholen op het internet een vernieuwde website waarmee hun eigenheid in de verf gezet wordt, nu het gemeenschappelijke pedagogische project van de baan is. Nadat Mater Dei de start gaf met een nieuw logo en een nieuwe website, konden de andere WICO-scholen niet achterblijven. Ze kregen allemaal een make-over, geïnspireerd op dat voorbeeld. Sinds kort zijn alle sites aangepast en te bewonderen in het nieuwe kleedje. Kijk en oordeel zelf.

Gratis naar Lloyd Cole?

Woensdag 6 november 2013


Nog maar net is in Hamont-Achel de vijfde verjaardag van de vernieuwde Posthoorn achter de rug of er kondigt zich alweer een topconcert aan, ditmaal in Cinema Walburg. Komende zaterdag 9 november om 20.30u bestijgt niemand minder dan Lloyd Cole (foto) daar het podium - het enige concert van hem in Limburg!
Lloyd Cole formeerde in 1982 The Commotions, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Lommel - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Lena Elen overleden

Woensdag 6 november 2013
Lommel - Lena Elen overledenMaandag is Lena Elen overleden, de weduwe van Leopold Van Ham. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden.

Sebastiaan Van den Boer overleden

Woensdag 6 november 2013
Lommel - Sebastiaan Van den Boer overledenMaandag is Sebastiaan Van den Boer overleden, de echtgenoot van Maria Mermans. Hij was 75 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. 

'Los' wordt thema van bloemencorso

Dinsdag 5 november 2013
'Los' is volgend jaar het thema van het bloemencorso in Valkenswaard, dat dan op 14 september uittrekt. Dat heeft de stichting van het Corso bekendgemaakt. Er is gekozen voor 'Los' omdat het iedereen raakt: mensen, dieren, culturen of bijvoorbeeld gedenkwaardige momenten.

Tweemaal vier generaties

Dinsdag 5 november 2013
Lommel - Tweemaal vier generatiesZoomTweemaal vier generaties - daar zorgde An Pinxten voor, die op 12 augustus geboren werd. Zij woont met zusje Lies en mama Els Kwanten (26) in Overpelt; Liesbeth Slegers (47) woont in Neerpelt en oma Maria Van Bommel (68) in Lommel.

Sint Maarten is weer daar

Maandag 4 november 2013
Lommel - Sint Maarten is weer daarZoomOp z'n Lommels... in de Leopoldlaan verstaan ze dit nog! (Foto Albert Agten)

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Lommel - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."

Halloween in New York

Vrijdag 1 november 2013
Lommel - Halloween in New YorkZoomEen jaar geleden was Halloween letterlijk in het water gevallen door toedoen van de orkaan Sandy. Dit jaar was het een prachtige herfstavond en dat bracht veel volk (meer dan een miljoen toeschouwers), jong en oud, in gepaste kledij op straat. (Foto Dirk Vandenberk)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel