Het overige nieuws

Ryanair naar Knock vanaf Eindhoven

Donderdag 31 oktober 2013
Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf het voorjaar een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Knock in West-Ierland. Dat zal tweemaal per week - op dinsdag en zaterdag - gebeuren met een Boeing 737-800 met 189 zitplaatsen. Start van deze route is 1 april 2014.
De luchthaven van Knock bevindt zich in het westen van Ierland, pakweg 200 kilometer westelijk van de Ierse hoofdstad Dublin en niet ver verwijderd van steden als Galway, Sligo en Westport. Het centrum van Knock, beroemd als bedevaartsoord en erfgoed, is minder dan 10 kilometer verwijderd van de luchthaven.
Knock is Ryanair’s 32e bestemming vanaf Eindhoven Airport.

Beurs rond afscheid, dood en rouw

Donderdag 31 oktober 2013
Lommel - Beurs rond afscheid, dood en rouwZoomMensen gaan op zoek naar zinvolle manieren om met de dood om te gaan. Annemie Peeters begon enkele jaren geleden met het beschilderen van doodskisten in het gezelschap van familieleden van de overledene. Tijdens het beschilderen van een kist komen vaak de gesprekken los en dat werkt therapeutisch, merkte ze. Ze kreeg steeds meer vraag naar een aanvullend aanbod op het reguliere circuit van de begrafenisondernemer. Vanuit die vraag bundelde ze nu een aantal kunstenaars, therapeuten en (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie op de actualiteit

Woensdag 30 oktober 2013
Lommel - De visie van Fobie op de actualiteitZoomIn Maaseik stond gisteravond een auto in de Maas...

Pierre Willekens overleden

Dinsdag 29 oktober 2013
Lommel - Pierre Willekens overledenZaterdag is Pierre Willekens overleden, de weduwnaar van Suzanne Stalmans. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Akkoord over tracé N69

Dinsdag 29 oktober 2013
Het bestuur van de Nederlandse provincie Noord-Brabant gaat akkoord met het voorgestelde tracé voor de nieuwe N69 tussen Eindhoven en de grens in Lommel-Kolonie. Die weg komt ten westen van Valkenswaard en gaat aansluiten op de snelweg Antwerpen-Eindhoven in Veldhoven. Het nieuwe tracé moet een eind maken aan de dagelijkse lange files door Valkenswaard en Waalre en het sluipverkeer in de dorpen in de regio.   
Het voorgestelde tracé wordt de komende maanden in detail uitgewerkt; eind februari komt er een openbaar onderzoek. In 2015 zou met de werken worden gestart.

Marc Verduyckt overleden

Maandag 28 oktober 2013
Lommel - Marc Verduyckt overledenVrijdag overleed Marc Verduyckt, de echtgenoot van Christel Van den Dungen, bij een verkeersongeval op de N71 in Overpelt. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-Centrum. Woensdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Moraal: leer je talen...

Zaterdag 26 oktober 2013
De Amerikaanse online meubel- en designwinkel Fab.com vestigt z'n Europese logistiek centrum in Eindhoven. Dat gaat 450 arbeidsplaatsen opleveren. De keuze viel op Eindhoven, niet alleen omdat dat een designstad is, maar vooral omdat Nederlanders zo goed Engels spreken, zo meldt de "Frankfurter Allgemeine". Aanvankelijk was het de bedoeling dat Fab.com zijn logistiek centrum in Duitsland zou inplanten, waar het bedrijf - in Berlijn - al een winkel heeft. Maar de Amerikanen vielen over het gebrek aan kennis van de Engelse taal bij de Duitsers. "De Nederlanders beheersen die taal veel beter. In Duitsland hebben we eigenlijk alleen maar slechte ervaringen", aldus bestuursvoorzitter Jason Goldberg in de Frankfurter

Column: een oorwurm

Zaterdag 26 oktober 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: een oorwurmJullie hebben het wis en zeker ook wel eens voor: een oorwurm. Nee, ik bedoel niet dat insect met zijn bruine slipjas. Ik heb het over zo’n deuntje, zo’n liedje dat hardnekkig in je kop blijft hangen. En wat je ook probeert, je krijgt het niet weg. Vooral als het je ’s nachts overvalt, is het om stapelzot van te worden. Ik probeer dan wel eens om luidop iets anders te zingen. ‘Broeder Jacob’ bijvoorbeeld. Maar binnen de kortste keren moet ik dan met afgrijzen vaststellen dat ik de (…) Het hele nieuwsbericht

Philips schrapt 88 banen in Best

Vrijdag 25 oktober 2013
Philips schrapt in de komende drie jaar 88 banen in de afdeling Healthcare in Best. Voor de helft gaat het om tijdelijke jobs, voor de overige betrokkenen wordt ander werk binnen Philips gezocht. Philips Healthcare maakt mobiele röntgenapparatuur voor hartoperaties. De ontwikkeling en productie van deze apparaten wordt verplaatst naar India.

Henri Bleys overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Lommel - Henri Bleys overledenIn het ziekenhuis in Hasselt is dinsdag Henri Bleys overleden, de weduwnaar van Helena Thomas. Hij was 78 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Heide-Heuvel. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Pol Pauwels overleden

Vrijdag 25 oktober 2013
Lommel - Pol Pauwels overledenDinsdag is Pol Pauwels overleden, de weduwnaar van Mia Vandenberk. Hij was 87 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 11 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.
De vernieuwde Posthoorn in Hamont viert zijn vijfjarig bestaan. En daarom is komend weekend een echt feestweekend. Morgen/vrijdagavond om 20.00 u is er een optreden van Vive la Fête en achteraf een electroparty met Sub Dusk. Zaterdag vanaf 14.30 u komen enkele grote namen zoals Mud, T-Rex en Clearwater optreden op het Back to the Roots Fest.
Het feestweekend wordt zondag afgesloten met een concert van wereldkampioen Koninklijke Fanfare Kempenbloei, samen met Stenzel en Kivits. Dat concert start om 20u.
Omdat de Posthoorn vijf jaar oud is, mogen we twee keer vijf vrijkaarten weggeven: vijf voor het concert van Vive la Fête morgenavond en vijf voor het concert van Kempenbloei. De eerste vijf mailers naar uitpunt[!]hamont-achel.be winnen telkens een ticket!

Bert Mertens overleden

Donderdag 24 oktober 2013
Lommel - Bert Mertens overledenZondag is Bert Mertens overleden, de echtgenoot van Josée Maes. Hij was 58 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur)  in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Daar is de wintertijd weer

Donderdag 24 oktober 2013
Lommel - Daar is de wintertijd weerZoomIn de nacht van zaterdag op zondag schakelen we weer over van zomertijd op wintertijd.  Zondagochtend om drie uur wordt de klok één uur achteruit gezet, 3u wordt dan 2u. Lekker een uur langer slapen!
 

Katrien Loots overleden

Donderdag 24 oktober 2013
Lommel - Katrien Loots overledenDinsdag is Katrien Loots overleden, de weduwe van Peter Vreys. Ze was 84 jaar. Maandag wordt ze begraven na een rouwmis (10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Cover Lover-wedstrijd voor kinderen

Donderdag 24 oktober 2013
Tot en met 14 november kunnen jongeren tussen 6 en 12 jaar deelnemen aan de Cover Lover Wedstrijd die de Noord-Limburgse bibliotheken organiseren. Aan hen wordt gevraagd een nieuwe cover of kaft te maken van een boek dat ze net hebben gelezen of … nog willen lezen. Die cover of kaft mag vanalles zijn: een tekening, een schilderijtje, een knutselwerkje... Het resultaat moet ten laatste op 14 november afgeleverd worden in de bibliotheek.
Per leeftijdscategorie en per gemeente zijn er prijzen te winnen. Alle werken worden tentoongesteld. De mooiste krijgen op zondag 1 december een speciale prijs op de LezeBezeBoekendag.

Kies je favoriete plekje

Woensdag 23 oktober 2013
Toerisme Limburg is in elke gemeente op zoek naar hét favoriete plekje langs het fietsroutenetwerk. Wie denkt zo'n plekje gevonden te hebben, kan daarvan een foto maken en die uploaden via www.toerismelimburg.be/favorieteplekje. Het plekje dat in elke gemeente verkozen wordt, krijgt een vermelding op het fietsroutenetwerk. En als jouw plekje in de top-3 belandt, kan je er zelf ook nog een vakantie van 500 euro in Limburg mee winnen!

Provinciale veldloop

Woensdag 23 oktober 2013
Lommel - Provinciale veldloopZoomVandaag was er in Hechtel een provinciale veldloop voor basis-, secundair en bijzonder onderwijs. Ook de leerkrachten deden mee. Er waren 65 scholen komen opdagen, ook uit Overpelt, Lommel, Achel, Peer, Meeuwen, Eksel en Neerpelt: in totaal 521 leerlingen uit het basisonderwijs en 432 uit het secundair. (Foto Rik Vander Sanden). Meer foto's
 

Zaterdag gratis naar Tom Struyf?

Woensdag 23 oktober 2013
Lommel - Zaterdag gratis naar Tom Struyf?ZoomCircuit X, het kwaliteitslabel van de Noord-Limburgse cultuurcentra, brengt zaterdagavond om 20.30u in CC Palethe theaterperformer Tom Struyf met zijn voorstelling ‘Vergeetstuk’. Als Tom tussen spullen van vroeger een foto van zichzelf vindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen, vormt dat de aanleiding tot een intens gevecht met zijn falende geheugen. Via gesprekken met onder meer een hersenchirurg, een psycholoog, een paragnost en zijn eigen grootmoeder (…) Het hele nieuwsbericht

Bonny Conjaerts overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Lommel - Bonny Conjaerts overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Bonny Conjaerts overleden, de echtgenoot van Denise Moelans. Hij was 68 jaar. Vrijdag om 10u is er een afscheidsceremonie in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg. In de parochiekerk van Lutlommel wordt er donderdag om 19u een avondwake gehouden.

Karel Roomers overleden

Dinsdag 22 oktober 2013
Lommel - Karel Roomers overledenZaterdag is Karel Roomers overleden, de echtgenoot van Irma Tulmans. Hij was 75 jaar. De begrafenis en uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden.

Een uurtje langer slapen

Maandag 21 oktober 2013
Lommel - Een uurtje langer slapenZoomIn de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober is het weer zover en mag u de klok één uur terugdraaien. Hierdoor kunt u een uurtje langer slapen... of gaan stappen! (Foto Albert Agten)

Busbouwer zoekt personeel

Vrijdag 18 oktober 2013
Bij het busbouwbedrijf VDL in Valkenswaard worden nog dit jaar ongeveer 70 nieuwe personeelsleden gezocht. Dat heeft te maken met het feit dat er vanaf 1 januari in bussen en vrachtwagens schonere motoren verplicht zijn. Die maken de autobussen duurder, reden waarom de vraag nu, enkele maanden voor het jaareinde, begint te stijgen.  

Geen treinen dit weekend

Vrijdag 18 oktober 2013
Ook komend weekend worden de treinen tussen Neerpelt en Mol vervangen door bussen. Dat heeft twee oorzaken: aan de ene kant de werken voor de vervanging van de spoorstaven tussen beide gemeenten, aan de andere de aanleg van een nieuwe spoorbedding in Neerpelt. De werken beginnen komende nacht rond 0.30u en worden zondag in de vooravond beëindigd. Vanaf dat ogenblik is er weer treinverkeer mogelijk.

Vlamo-wedstrijden in de Soeverein

Donderdag 17 oktober 2013
Zondag organiseert Vlamo (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie) wedstrijden voor trommelkorpsen en showbands in De Soeverein. Er treden 10 muziekverenigingen op die beoordeeld zullen worden door een internationale jury. Om 13u starten de wedstrijden voor drumbands, die twee werken uitvoeren waarbij er minimaal tijdens één werk moet gemarcheerd worden. Om 15u is het de beurt aan de showkorpsen die muziek en choreografie combineren. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. 

Tegemoetkoming AOW aan grensarbeiders

Donderdag 17 oktober 2013
In het berichtje dat we deze week plaatsten rond de betalingen aan grensarbeiders stonden enkele fouten. Hier is de juiste versie:
Tot 1 juni 2011 ontvingen zo’n 60.000 Belgische gepensioneerden met een Nederlands AOW-pensioen de zogenaamde tegemoetkoming AOW. Deze tegemoetkoming bestond sinds 2005 en bedroeg op dat ogenblik € 33 per maand. Ongeveer 2,8 miljoen gepensioneerden hadden er recht op, zowel in als buiten Nederland. De tegemoetkoming werd niet afgeschaft, maar de (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Van Broeckhoven overleden

Donderdag 17 oktober 2013
Lommel - Frans Van Broeckhoven overledenGisteren is Frans Van Broeckhoven overleden, de echtgenoot van Bertha Diepvens. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Martha Theuwissen overleden

Dinsdag 15 oktober 2013
Lommel - Martha Theuwissen overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Martha Theuwissen overleden. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Vertraging in het treinverkeer

Dinsdag 15 oktober 2013
Op de spoorlijn Antwerpen-Neerpelt heeft het treinverkeer deze morgen vertraging gekend vanwege een persoonsongeval. Dat gebeurde in Geel. De NMBS legde een vervangende busdienst in. De reizigers in de trein konden pas na een uur wachten veilig de trein verlaten. UPDATE Om 11.40u werd het treinverkeer op de lijn hervat, meldt Infrabel.

Dit weekend is er Levensloop

Maandag 14 oktober 2013
Lommel - Dit weekend is er LevensloopZoomVan zaterdag 16.00 tot zondag 16.00 uur kunt u lopen voor 'Hoop' in de Levensloop. De start is aan De Soeverein, en ook in de Leopoldlaan doen ze dus mee! (Foto Albert Agten)

Natuurfoto's in 't Kristalijn

Zondag 13 oktober 2013
Lommel - Natuurfoto's in 't KristalijnZoomEnkele meters voorbij onze grens met Mol kunt u terecht voor een boeiende tentoonstelling van 13 fotografen van 'Natuurpunt regio Meanderland'. In 't Kristallijn, Blauwe Keidreef 3 in Mol (Rauw), kunt u er tot/met zondag 27 oktober deze natuurfoto's bekijken, maar ook aquarellen en tekeningen van Els Lenaerts. (Foto Jacky Geboers)

THE-team wint zonnewagenrace

Zondag 13 oktober 2013
Het team van de Technische Universiteit Eindhoven (THE) heeft vandaag in Australië de World Solar Challenge gewonnen in de 'cruiserklasse', de klasse voor gezinsauto's. Met hun auto 'Stella', waarvan de elektromotor zijn energie van zonnecellen kreeg, reden de Eindhovenaren in zes dagen van Darwin naar Adelaide, een tocht van ruim 3000 kilometer.
Wie dit weekend met de trein naar Antwerpen wil, moet in Mol opstappen. Daarom zijn er tussen Neerpelt en Mol vervangbussen ingelegd. Infrabel profiteert van de werken in Neerpelt om tussen Lommel en Neerpelt spoorstaven te vervangen.

Bon Slegers overleden

Zaterdag 12 oktober 2013
Lommel - Bon Slegers overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Bon Slegers overleden, de echtgenoot van Fien Schoeters. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Een allochtone dwerg (oeps!)

Zaterdag 12 oktober 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Een allochtone dwerg (oeps!)Net op tijd was ik. Met mijn keuze voor de fiets, bedoel ik. Sinds je op het Hertog Janplein moet betalen voor een parkeerplaats, lijkt een massa auto’s uit te wijken naar de paar plekken waar het nog wel gratis is. Achter mijn stamkroeg bijvoorbeeld. Of in het Adelbergpark.
Probeer je auto nog maar eens kwijt te geraken in de buurt van het centrum op een gewone werkdag! Ik wens je veel succes.
Met de fiets kun je tenminste nog ergens geraken. Als je voldoende doodsverachting hebt om je leven te (…) Het hele nieuwsbericht

Treinvertraging door ongeval

Vrijdag 11 oktober 2013
Door een ongeval op een overweg in Lier, vanmorgen even voor 6.30u, heeft de trein Antwerpen-Neerpelt ruim een uur vertraging opgelopen. Op de overweg was een vrouw met haar bromfiets op de treinsporen gevallen. Het voorwiel van de bromfiets bleef tussen een spoor en een houten balk steken. De trein richting Neerpelt moest meer dan een uur wachten.

Akkoord over N69-tracé

Vrijdag 11 oktober 2013
Gisteravond zijn de gemeenten Bergeijk, Valkenswaard en Veldhoven en enkele belangengroepen het na een inspraakprocedure eens geworden over het voorkeurstraject voor de Westparallel voor de omlegging van de N69, de weg die Eindhoven en de Belgische grens in Lommel-Kolonie met elkaar verbindt. De weg zou volgens het huidige plan parallel aan de Keersopperdreef bij Dommelen komen te liggen. Op die manier zouden de natuur en de boeren minder overlast moeten hebben.
Het voorkeurstraject wordt nu voorgedragen aan het college van Gedeputeerde Staten, dat op 29 oktober een besluit neemt. De aanleg van de nieuwe verbinding gaat naar schatting 150 miljoen euro kosten; het is de bedoeling dat de werken eind 2015 beginnen.
Morgenavond om 20u brengt de Landelijke Gilde al voor de vijfde maal "Comedy in 't Hent" naar OC De Vranken in Neerpelt, met komieken als Bart Cannaerts (Slimste mens, Pappenheimers, Laatste groet … ) en Seppe Toremans. Een ticket kost 10 euro, maar als u snel bent kunt u een vrijkaart winnen door te mailen naar comedyhent[!]hotmail.com. Zorg er voor dat in uw mail naam, voornaam en adres vermeld staan, én "Internetgazet". Misschien is het lot u gunstig. En zo niet: er zijn aan de kassa nog enkele tickets verkrijgbaar. Succes!

Bèr Verstraeten overleden

Donderdag 10 oktober 2013
Lommel - Bèr Verstraeten overledenIn het rusthuis Kapittelhof is gisteren Bèr Verstraeten overleden, de weduwnaar van Mia Van Hout. Hij was 95 jaar. Maandag om 14u wordt een afscheidsdienst gehouden in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg.

We zijn met 11,1 miljoen

Donderdag 10 oktober 2013
Volgens de officiële cijfers van de FOD Economie telde de wettelijk geregistreerde bevolking in België op 1 januari 2013 11.099.554 inwoners. Tussen 1 januari 2012 en 1 januari 2013 is de bevolking met 63.606 eenheden gestegen, wat op nationaal niveau overeenkomt met een groei van 0,6%. Die groei is iets minder sterk dan die van de laatste 5 jaar, maar is toch niet onbelangrijk.
Op nationaal niveau is de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht

'Osteoporose, dief in de nacht'

Donderdag 10 oktober 2013
Van 16 t.e.m. 18 oktober loopt in het Diagnosecentrum in Lommel de tentoonstelling “Osteoporose, dief in de nacht”, over een gluiperige ziekte die vaak pas wordt ontdekt als er al wat gebroken is… Op de tentoonstelling wordt een nieuwe, educatieve film getoond die door het Diagnosecentrum werd gemaakt (samen met reumatoloog prof. dr. Piet Geusens, Universiteit Hasselt). Verder kunnen bezoekers een loopband testen (wandelen en joggen is namelijk prima om osteoporose te (…) Het hele nieuwsbericht

Herman Govers overleden

Donderdag 10 oktober 2013
Lommel - Herman Govers overledenDinsdag is Herman Govers overleden, de echtgenoot van Reimonda Boonen. Hij was 79 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Lommel-Centrum.

Benefiet in Kuringen voor Sint-Oda

Woensdag 9 oktober 2013
Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op 27 oktober om 14.30u een klassiek benefietconcert in de Tiendeschuur van Abdijsite Herkenrode in Kuringen. Een prachtige locatie, omringd door natuurgebied met wortels tot in de Middeleeuwen. De opbrengst is ten voordele van St-Oda. Met de opbrengst wil het dienstencentrum voor zijn bewoners (met een matig tot diep verstandelijke of meervoudige beperking) kansen creëren om meer van de natuur te genieten.
Het concert wordt gegeven door (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Swinnen overleden

Woensdag 9 oktober 2013
Lommel - Michel Swinnen overledenMaandag is Michel Swinnen overleden de weduwnaar van Bernadine Verdonk. Hij was 81 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Donderdag van 18.30 tot 19 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Het is maar dat u het weet

Dinsdag 8 oktober 2013
In Duitsland organiseert de politie donderdag een "flitsmarathon". Verspreid over het land wordt dan op 8.600 plaatsen de snelheid van voertuigen gedurende 24u gecontroleerd. In totaal worden daarvoor 14.700 politieagenten ingezet.

Louisa Cuyvers overleden

Maandag 7 oktober 2013
Lommel - Louisa Cuyvers overledenZaterdag is Louisa Cuyvers overleden, de weduwe van Henri Vander Mierde. Ze was 74 jaar. Woensdag om 13 uur is er een afscheidsdienst in de aula van het funerarium Witters aan de Adelberg.

Ze blijven bezig

Maandag 7 oktober 2013
Lommel - Ze blijven bezigZoomZe blijven ze iedere week toch maar weer 'uit hun mouw schudden' daar in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Davy Belmans deed mee en won

Zondag 6 oktober 2013
Lommel - Davy Belmans deed mee en wonZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 04 oktober werd Davy Belmans uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Proficiat Davy! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Lommel is in april 2014. Meer info en inschrijven op www.bouweninlommel.be. Op de foto: winnaar Davy Belmans op zijn bouwwerf aan de Kikkerstraat 19.

10 jaar WICO gevierd

Vrijdag 4 oktober 2013
Lommel - 10 jaar WICO gevierdZoom10 jaar geleden besloot de Willibrordusscholengemeenschap dat een nauwere samenwerking tussen de scholen vele voordelen kon opbrengen. Daarop werd WICO in het leven geroepen en er waren plannen om het Noord-Limburgse onderwijslandschap grondig te hertekenen. Die grondige hertekening werd uiteindelijk, na woelige onderhandelingen, niet gerealiseerd, waardoor zelfs na 10 jaar elke school haar eigen identiteit behouden heeft.
De eerste jaren mogen dan wel woelig geweest zijn, toch was de tiende (…) Het hele nieuwsbericht

Stans Hanegreefs overleden

Woensdag 2 oktober 2013
Lommel - Stans Hanegreefs overledenMaandag is Stans Hanegreefs overleden, de weduwe van Dries Timmermans. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Volgende week maandag start het Mariaziekenhuis in Overpelt met een nieuwe reeks bijeenkomsten van de Lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden wanneer deze mensen de draad van het leven opnieuw willen opnemen. "Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband,," zegt het (…) Het hele nieuwsbericht

Emma Kuppens overleden

Dinsdag 1 oktober 2013
Lommel - Emma Kuppens overledenIn het WZC Kapittelhof is vandaag Emma Kuppens overleden, de echtgenote van Miel Roosens. Ze was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag van 19.30u tot 20u is er gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Dries Gorissen 'Vlaams ambtenaar van het jaar'ZoomDries Gorissen van het Agentschap Natuur en Bos, geestelijke vader van Bosland, heeft vandaag in Borgloon de onderscheiding "Vlaams ambtenaar van het jaar" gekregen. De jury prees zijn leergierigheid, gedrevenheid, participatieve insteek, innovatie en doortastende aanpak. Op de foto poseert Dries met burgemeester Jan Dalemans van Hechtel-Eksel, schepen Raf Truyens van die gemeente en burgemeester Jaak Fransen van Overpelt. "Alleszins weer een pluim op de Boslandhoed, maar toch vooral oprechte dank aan Dries," zegt Jaak Fransen.
Halverwege deze maand start het Vlaams bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen aangekondigd. Mannen en vrouwen van 56 jaar tot en met 74 jaar zullen om de twee jaar een uitnodiging in de bus krijgen, samen met een test, de immonochemische Fecaal Occult Bloed Test (iFOBT). Dat is momenteel de meest geschikte test voor dikkedarmkankeropsporing.
De test bestaat uit een cilindervormig flesje met daarin een staafje. Iedereen kan de (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Boes overleden

Dinsdag 1 oktober 2013
Lommel - Jef Boes overledenZondag is Jef Boes overleden. De begrafenis en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van de Kolonie.

Nieuwe website voor CLB

Dinsdag 1 oktober 2013
Lommel - Nieuwe website voor CLBZoomHet CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) krijgt een nieuwe website en start hiermee vanaf morgen met een eigen chatkanaal. Met de slogan DEL you problems, take CTRL of your life tracht het centrum jongeren aan te sporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Leerlingen van het secundair onderwijs kunnen via de site elke woensdag tussen 18 en 21 uur (behalve in de schoolvakanties) veilig, gratis en anoniem vragen stellen aan opgeleide medewerkers.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel