Het overige nieuws

Het voorstel van de Vlaamse Regering om de oude spoorlijn 18 tussen Hasselt en Neerpelt  opnieuw in gebruik te nemen, doet vragen rijzen in Lommel en Overpelt, zeggen resp. Peter Vanvelthoven en Jaak Fransen, de burgemeesters van beide gemeenten. Spartacuslijn 3 voorzag immers een sneltramverbinding tussen Hasselt en Neerpelt – Lommel. 
Vanuit mobiliteitsoogpunt zouden met Spartacus de centra van Neerpelt, Overpelt en Lommel, het Mariaziekenhuis en de belangrijke industrieparken (…) Het hele nieuwsbericht

Enkel grijze senioren?

Maandag 30 september 2013
Lommel - Enkel grijze senioren?Zoom"Grijs haar is haar met karakter", zegt men nogal eens... het wil immers niet uitvallen. (Foto Albert Agten)

Justina Bel overleden

Maandag 30 september 2013
Lommel - Justina Bel overledenDonderdag is Justina Bel overleden, de weduwe van Ferdinand Werelds. Ze zou op 19 oktober 100 jaar worden. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Werkplaatsen.

Annie Lacroix overleden

Maandag 30 september 2013
Lommel - Annie Lacroix overledenVrijdag is Annie Lacroix overleden. Ze was 73 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Werken voor de Zuiddag!

Zondag 29 september 2013
Op donderdag 17 oktober is het Zuiddag. Waarschijnlijk zegt u dat niets. Maar onder de slogan Work for Change gaan Vlaamse en Brusselse scholieren jaarlijks tijdens de schooluren één dag werken. Het geld dat ze die dag verdienen (40 euro) is niet voor de leerlingen maar voor een project in het zuiden; meer specifiek jonge koffieboeren in Peru. Een mooi project waarbij zowel de jongeren hier als de jongeren in het zuiden wel bij varen. Ook Mater Dei zal meedoen met de Zuiddag. Alle leerlingen van het vijfde jaar zoeken momenteel een job in de regio. Heeft u een bedrijf en ziet u het wel zitten om aan dit mooie project mee te werken dan mag u contact opnemen met de school of met Dirk Delchambre ( delchambre-jeurissen[!]scarlet.be of 0479 79 96 41) (WV)

Column: Ratrace

Zaterdag 28 september 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: RatraceHeb ik het al eens ooit met jullie over onze Flor gehad? Flor is onze huiskater. Thuis gedraagt hij zich met een vanzelfsprekendheid die je niet kunt faken, als een gewaardeerde eunuch in het keizerlijke China.
Als een eunuch ja. En daar heeft hij ook alle reden toe, zowel fysiek – de dierenarts heeft hem van wat overtollige hormonenproducerende onderdelen verlost –  als wat zijn sociale status betreft. Flor laat zich dienen door zijn personeel – dat zijn wij – en kijkt (…) Het hele nieuwsbericht
De politiezones HANO (Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt), Kempenland (Hechtel-Eksel), Leopoldsburg en Peer) en Lommel hebben vandaag een gezamenlijke verkeersactie gehouden van 7 tot 15 uur. Deze acties kaderden in het project "veilig schoolbegin". Er namen 17 politiemensen aan deel. Er werd vooral gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel en het correct gebruik van kinderzitjes, waardoor de veiligheid van het schoolgaand verkeer verhoogd kan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Opening cultuurseizoen CC De Adelberg LommelZoomCultuurcentrum De Adelberg viert haar twintigjarig bestaan. Twintig jaar ontroering, verwondering, blijdschap, een lach en een traan. De Adelberg is dan ook een warm nest voor verrassende projecten en uniek talent waarbij eigenheid, identiteit en creativiteit steeds hoog in het vaandel worden gedragen.
Het openingsconcert dit seizoen is 'BL!NDMAN: saxofoonkwartet speelt Bach'. Het internationaal vermaarde saxofoonkwartet BL!NDMAN opent het twintigste seizoen van CC De Adelberg met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nstars doen nu ook aan softball

Dinsdag 24 september 2013
Lommel - Nstars doen nu ook aan softballZoomNa de sportieve opening van het nieuwe baseball- en softballveld op de Scoutsrally in Neerpelt hebben zich al heel wat geïnteresseerden aangemeld bij de Nstars. Genoeg redenen dus om van start te gaan met een eigen Nstars Softball Team. Afgelopen zondag kreeg het nieuwe team al meteen een vuurdoop op het Softball Tornooi in Weert. Binnen twee weken neemt het softballteam weer deel aan een Internationaal Softball Tornooi. Heb je ook interesse om mee te doen, ga dan eens een kijkje nemen tijdens de trainingen (…) Het hele nieuwsbericht

K-Kontrol start met cheerleaders

Dinsdag 24 september 2013
Basket Lommel start dit seizoen met een nieuw initiatief, want het wil namelijk cheerleaders gaan opleiden. Niet alleen voor basketbalwedstrijden, maar ook voor andere speciale aangelegenheden. De leiding komt in handen van Myrthe Fonteyn, die zelf jarenlange ervaring heeft als cheerleader. De repetities zijn iedere zaterdagvoormiddag en starten zaterdag 28 september om 10 uur. Wie interesse heeft, mag zich inschrijven via myrthe_fonteyn[!]hotmail.com of eens langskomen tijdens een training, die trouwens plaatsvindt in de turnzaal boven de sporthal van de Mudakkers.

Ivan Van De Wiele overleden

Dinsdag 24 september 2013
Lommel - Ivan Van De Wiele overledenBij een zwaar verkeersongeval op de N74 is zaterdag Ivan Van De Wiele overleden, de echtgenoot van Anja Van Engeland. Hij was 38 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een afscheidsviering (om 11 uur) in buurthuis De Kom in de Kolonie.

Jeanne Hanegreefs overleden

Dinsdag 24 september 2013
Lommel - Jeanne Hanegreefs overledenVrijdag is Jeanne Hanegreefs overleden, de echtgenote van Pierre Lodewijks. Ze was 80 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum.

Een 'hartelijke' week

Maandag 23 september 2013
Lommel - Een 'hartelijke' weekZoomEn als dit niet zo was... kon u dit op de Leopoldlaan niet meer lezen! (Foto Albert Agten)

Mooi openingsweekend voor Lovoc

Maandag 23 september 2013
In het allereerste competitieweekend van het 52ste Lovoc-seizoen wisten bij de seniorenteams zowel heren- als dames A hun wedstrijd te winnen. De heren A deden dat thuis tegen nieuwkomer VST Lions Groot-Turnhout. De eerste twee sets gingen vrij vlot naar Lovoc, in de derde set hadden de heren meer moeite met de Turnhoutse leeuwen. Gelukkig was er Joris Janssenswillen die op het eind het verschil kon maken en de leeuwen uiteindelijk kon temmen met 3-0. De dames A (…) Het hele nieuwsbericht

Mist of geen mist, dat is de vraag

Vrijdag 20 september 2013
Lommel - Mist of geen mist, dat is de vraagZoomVoor zondag en maandag bestaat de kans dat er 's ochtends mist ontstaat, zo melden ons de weervoorspellers. Mist is in feite niets anders dan bewolking dicht tegen het aardoppervlak, zegt weerman Ruben Weytjens. Niet in alle omstandigheden kan er mist ontstaan; het moet helder, vochtig en windstil zijn. Voorspellen of er al dan niet mist zal hangen is dus geen sinecure. Op zijn website heeft hij in een boeiend artikel uitvoerig beschreven hoe mist ontstaat. (WV)
Een onderneming die  de komende drie jaar investeringen doet, zal vanaf 2015 minder belastingen betalen op machines en uitrusting. Onder impuls van minister Muyters werd beslist om de onroerende voorheffing op materieel en outillage met 15 miljoen euro te verminderen. Voka vraagt al jarenlang om deze taks op machines af te bouwen, omdat die schadelijk is voor de industriële investeringen in Vlaanderen.

Videoverslag 'Kunst in de kijker'

Donderdag 19 september 2013
Afgelopen weekend kon u op verschillende plaatsen terecht voor de derde editie van 'Kunst in de kijker' in Kattenbos. Eerder kon u ook al een verslag lezen op de Internetgazet. Ondertussen is er ook een videofragment van gemaakt, dat u via deze link kunt bekijken. 
Vrijdag 20 september, aan de vooravond van de Werelddag Dementie, zendt TV Limburg de eerste aflevering uit van de docureeks “Geprikkeld door dementie”. In zes opeenvolgende afleveringen, telkens op vrijdagavond, bieden zeven Limburgse mensen met dementie, hun mantelzorgers en hulpverleners een kijk in hun dagelijkse leven.  “Deze reeks is opgedragen aan de meer dan 11.000 Limburgers met dementie en aan iedereen die een bijdrage levert om de kwaliteit van leven van personen met dementie en hun mantelzorgers te verhogen”, aldus gedeputeerde van Welzijn Frank Smeets.

Erna Van Hees overleden

Donderdag 19 september 2013
Lommel - Erna Van Hees overledenDinsdag is Erna Van Hees overleden, de echtgenote van Ben Van Gool. Ze was 62 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos.

Heeft er iemand een fiets nodig?

Donderdag 19 september 2013
Heb je een fiets nodig om naar je werk te rijden of ga je verder studeren en kan je best een tweede fiets gebruiken? Dan biedt de stad Lommel jou een geknipte en budgetvriendelijke oplossing. Op zaterdag 21 september om 14 uur organiseert de stad een tweedehandsfietsenverkoop achter het politiekantoor. Vanaf 13u30 kan je er terecht om de fietsen te bekijken en te keuren, vanaf 14 uur worden ze dan per opbod aangeboden. De fietsen die verkocht worden, zijn gevonden of gestolen fietsen. Is jouw fiets recent gestolen? Ga dan zeker eens langs bij politie Lommel of klik op deze link.

Assisen: Dogan schuldig

Woensdag 18 september 2013
In Tongeren heeft de jury van het assisenhof van Limburg vanavond Mustafa Dogan (36) schuldig verklaard aan moord op de 23-jarige Emine Yasharova, met wie hij getrouwd was. Hij schoot de vrouw neer in de Stationsstraat in Lommel, toen ze gedaan had met werken in een nachtwinkel. Uit het onderzoek is gebleken dat het ging om een schijnhuwelijk.
Morgen/vrijdag wordt beslist over de strafmaat.

Stemmen voor Neoscores

Woensdag 18 september 2013
Lommel - Stemmen voor NeoscoresOp 7 november van vorig jaar speelde de Brussels Philharmonic, als eerste orkest zonder papieren partituren: die partituren stonden op een tablet. Neoscores, de onderneming die de software produceerde die dit huzarenstukje mogelijk maakte, werd opgezet door Ekselaar Bob Hamblok (foto). Als pianist en webdesigner kon hij  het beste van twee werelden combineren. 
Neoscores werd nu door de Kamer van Koophandel van Antwerpen genomineerd bij de acht meest beloftevolle starters van 2013. Het zou natuurlijk prachtig zijn als Bob het zou halen van de zeven anderen. Waarom zouden we dan niet voor hem - Neoscores dus - stemmen? Dat kan via deze link. Stemmen kan tot en met zondag 22 september. Doen!
Nederlands leren is belangrijk. Maar het leren van onze taal vraagt tijd. Daarom biedt de provincie sinds 2007 een sociaal tolkendienst aan. Vanaf 1 januari 2014 start ook de dienstverlening rond sociaal vertalen op. Daartoe gaf de provincieraad op initiatief van gedeputeerde voor Welzijn, Frank Smeets (CD&V), vandaag groen licht.
Frank Smeets, gedeputeerde voor Welzijn: “Hulp en dienstverleners die geconfronteerd worden met cliënten die nog geen of onvoldoende (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: NeLo zaterdag in de Soeverein

Woensdag 18 september 2013
Aanstaande zaterdag spelen heel toevallig alle herenploegen van Sporting NeLo hun thuiswedstrijd in de Soeverein in Lommel. Bruno Ravyts: "Het programma ziet er als volgt uit: 14u30: Sporting NeLo4 (R-ploeg) tegen Overpelt - 16u30: Sporting NeLo3 (P-ploeg) tegen Overpelt - 18u30: Sporting NeLo2 (2e Nat) tegen Waterloo - 20u30: Sporting NeLo tegen HC United Tongeren. Zowel de eerste , de tweede als de derde ploeg spelen hun wedstrijd met als inzet het behoud van de eerste plaats (…) Het hele nieuwsbericht

GP van Wallonië: Jelle Vanendert 12de

Woensdag 18 september 2013
Jelle Vanendert is vandaag 12de geëindigd in de Grote Prijs van Wallonië, die door Jan Bakelants werd gewonnen. Jelle had 31 seconden achterstand op de winnaar. Yannick Eijssen was 119de op 13:40.
De Koning Boudewijnstichting lanceerde zopas de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Buurtverenigingen maar ook andere verenigingen kunnen er een beroep op doen. Het moet gaan om bewonersprojecten voor hun buurt of dorp, die de kwaliteit van het (samen)leven verbeteren, de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners en projecten die alle buurt- of dorpsbewoners aanspreken. Een vereniging kan tot 5.000 euro steun krijgen. Dossiers moeten ingediend worden voor 30 september en de resultaten zijn gekend tegen 29 november 2013.
Meer informatie op de website van de Koning Boudewijnstichting.

Lambert Theunissen overleden

Woensdag 18 september 2013
Lommel - Lambert Theunissen overledenDinsdag is Lambert Theunissen overleden, de echtgenoot van Anneliese Gradlowski. Hij was 79 jaar. Vrijdag worden zijn assen bijgezet in het columbarium van de begraafplaats van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst (om 14 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Katrien Stessens overleden

Dinsdag 17 september 2013
Lommel - Katrien Stessens overledenZaterdag is Katrien Stessens overleden, de echtgenote van Frans Boons. Ze was 80 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Pierre Vandenberk overleden

Dinsdag 17 september 2013
Lommel - Pierre Vandenberk overledenVrijdag is Pierre Vandenberk overleden, de echtgenoot van Alice Anceau. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Vanavond om 19 uur is er daar een avondwake.

Maria Maes overleden

Dinsdag 17 september 2013
Lommel - Maria Maes overledenZondag is Maria Maes overleden, de weduwe van Francois Beysen. Ze was 65 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Genoeg zon gehad deze zomer?

Maandag 16 september 2013
Lommel - Genoeg zon gehad deze zomer?ZoomWe mogen absoluut niet klagen van de zomer van 2013. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde! (Foto Albert Agten)

Mooie show op Sanicole

Zondag 15 september 2013
Lommel - Mooie show op SanicoleZoomDe airshow van Sanicole kreeg dit jaar liefst 34.000 bezoekers,  ondanks een programma dat wat "lichter" uitviel dan de vorige jaren. Aan de andere kant waren er ook enkele zeer aangename verrassingen. Robin Mues ging eens kijken en maakte er bijgaande foto. Meer foto's
Vandaag werd de laatste rit gereden in de ronde van Spanje, de Vuelta. Die ronde werd gewonnen door de Amerikaan Christopher Horner, van wie iedereen zich afvraagt hoe het mogelijk is dat hij op 41-jarige leeftijd nog zo'n zware rittenwedstrijd kan winnen.
Er reden ook vier Noord-Limburgers mee. Van hen behaalde Yannick Eijssen het beste resultaat: hij eindigde op de 83ste plaats, op 2u55:58. Johan Vansummeren werd 88ste op 3u01:57 en Dennis Vanendert 108ste op 3u37:23. Jelle Vanendert gaf vroegtijdig op.

Mooie sunset airshow

Zaterdag 14 september 2013
Lommel - Mooie sunset airshowZoomDe sunset airshow van aeroclub Sanicole gisteravond op en boven het vliegveldje van Hechtel-Eksel, als voorbereiding op de show van zondag, was weer prachtig. Marc Faes maakte voor ons een reeks foto's en die vindt u hier.

Column: Jaak en Juul

Zaterdag 14 september 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: Jaak en JuulJaak, ooit een beloftevolle motorcrosser, handelt in palletten. Enorme stapels zitten er op de Maatheide.
Daar is bewaking bij nodig. Vroeger had hij een witte bull terriër in vaste dienst. Dat is een hondensoort waarvan de naam meer ontzag inboezemt dan de beesten zelf. En dit exemplaar was een toonbeeld van makheid. Als Jaak niet thuis was, en de grendel zat niet op het poortje, dan ging hij rustig op zoek naar zijn baasje. Meestal vond hij hem in café De Kroon. En als Jaak daar eens niet was, (…) Het hele nieuwsbericht

Nu pas actie 'Veilig schoolverkeer'

Vrijdag 13 september 2013
Het nieuwe schooljaar is inmiddels al twee weken oud, maar nu pas wordt door provinciebestuur, politiediensten en beide Limburgse parketten een provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” georganiseerd.
Maar beter laat dan nooit, natuurlijk. De actie start maandag en duurt tot 14 oktober. 
In die periode gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen in de schoolomgeving. Zo zal men bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Zondag 'Toeren voor Thomas'

Donderdag 12 september 2013
Lommel - Zondag 'Toeren voor Thomas'ZoomElk jaar wordt voor de 8ste keer de rit ‘Toeren voor Tomas” georganiseerd. Tomas (foto) is een jonge kerel die geen onderbenen heeft. Hij nam in het verleden ook wel eens deel aan de Boseindrun (met protheses, zoals de Zuid-Afrikaanse atleet Pistorius). Het doel van de rit is mindervalide sporters financieel te steunen bij de aanschaf van vaak dure sportmaterialen.
De tocht zelf is komende zondag 15 september; ze start om 9u aan de Bosuil in Neerpelt. Deelnemen (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Lambrechts overleden

Donderdag 12 september 2013
Lommel - Rosa Lambrechts overledenDinsdag is Roza Lambrechts overleden, de echtgenote van Frans Willekens. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Vrijdag om 19  uur is er daar een avondwake.

Krokussen voor een appel en een ei

Woensdag 11 september 2013
Lommel - Krokussen voor een appel en een eiZoomDe verkoop van krokussen loopt dit jaar slecht, meldt de Limburgse imkersbond.Men zit daar met nog ruim 80.000 krokussen in voorraad; die zouden normaal gezien al allemaal verkocht moeten zijn. Krokussen zijn belangrijk voor bijen, die daar goed voorjaarsstuifmeel uit halen.
De krokussen kosten 3 euro voor 50 stuks (daar kunt u ze zelf niet voor telen), ze zijn grootbloemig en hebben verschillende kleuren.
Bestellen kan per mail bij ghislain.louis[!]telenet.be met vermelding van het afhaalpunt. Die afhaalpunten zijn, telkens tussen 14 en 17u:
- Bijenhal Herkenrode op 15 en 22 september
- De Wulp Neerpelt op 15 september 
- Op ‘t Sonnis in Helchteren op 15 september 
- in het Heempark in Genk op 22 september.

Morgen 'Dag tegen Kanker'

Woensdag 11 september 2013
Morgen/donderdag organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de veertiende editie van de Dag tegen Kanker. Dit jaar nemen in heel Vlaanderen 105 ziekenhuizen en campussen deel aan deze actie en leggen ze hun kankerpatiënten extra in de watten. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be.
Ook het Mariaziekenhuis in Overpelt doet enthousiast mee: van 13 tot 17 uur zijn voor de patiënten heel (…) Het hele nieuwsbericht

Affiche Sanicole nog uitgebreid

Maandag 9 september 2013
Lommel - Affiche Sanicole nog uitgebreidZoomDe affiche van de International Sanicole Airshow, waar o.m. de Patrouille de France en de Super Constellation al op staan te pronken, is vervolledigd met het PC7-Team en de Baltic Bees (foto). Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.
Het Zwitserse PC7-Team zal komende zondag een wervelende show brengen op 9 Pilatus PC7 turboprop trainers. Tijdens de Royal International Air Tattoo in Engeland de grootste vliegshow ter wereld, werd het team nog bekroond met de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe kamers in WICO-internaat

Maandag 9 september 2013
Lommel - Nieuwe kamers in WICO-internaatZoomIn WICO-campus Salvator in Hamont-Lo kunnen leerlingen uit de scholengemeenschap WICO in het internaat verblijven. Eind augustus is daar een eerste fase van verbouwingen afgerond waardoor er op de bovenste verdieping 14 nieuwe kamers zijn ingericht. In een volgende fase - waarvoor de goedkeuring nog niet binnen is - worden er dat nog eens zoveel. De aanvraag tot de verbouwing werd al meer dan tien jaar geleden door het schoolbestuur ingediend; het kwam er op neer dat de slaapzalen zouden worden omgebouwd tot individuele kamers. Lange tijd leek het bij een droom te blijven. Maar vorig jaar kwam de toestemming om de eerste fase, de verbouwing van de bovenste verdieping, uit te voeren. Het schoolbestuur hoopt snel ook voor de tweede fase een goedkeuring te krijgen.

De doordenker gaat internationaal

Maandag 9 september 2013
Lommel - De doordenker gaat internationaalZoomWant deze doordenker zagen we vandaag op het bord van de Vriendenkring van de Koning Leopoldlaan. Het antwoord op die vraag mag ieder voor zichzelf geven... (Foto Albert Agten)

David Paul overleden

Maandag 9 september 2013
Lommel - David Paul overledenZoomDinsdag is David Paul overleden, de echtgenoot van Gerard Verspeet. Hij was 41 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Jan Huysmans overleden

Maandag 9 september 2013
Lommel - Jan Huysmans overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jan Huysmans overleden. Hij was 79 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de dekenale kerk van Lommel-centrum.

Corso Valkenswaard op Unesco-lijst

Zondag 8 september 2013
Het bloemencorso van Valkenswaard heeft een bijzondere onderscheiding gekregen: een plaats op de Unesco Werelderfgoedlijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Dat werd vandaag bekend vóór de start van de 60ste optocht. Er kwamen ruim 30.000 mensen naar kijken. Vandaag werd ook bekend dat het bloemencorso voortaan "Corso Valkenswaard" zal heten.

Dader van steekpartij opgepakt

Zaterdag 7 september 2013
De Nederlandse politie heeft vanmorgen een 53-jarige man uit Valkenswaard opgepakt. Die had donderdag een 65-jarige man uit die gemeente met een mes neergestoken. Het slachtoffer werd gewond in de schouder. 

Vuelta: Jelle Vanendert geeft op

Zaterdag 7 september 2013
Jelle Vanendert heeft vandaag opgegeven in de Ronde van Spanje. De rit van vandaag - in koude weersomstandigheden - werd gewonnen door de Italiaan Daniele Ratto. De eerste Noord-Limburger in de uitslag was Johan Vansummeren; hij werd 53ste op 18:07.

Op de heide staan de bijen

Donderdag 5 september 2013
Lommel - Op de heide staan de bijenZoomImkers uit alle gemeenten van Noord-Limburg hebben hun bijen op de heide staan in Eksel. Waarschijnlijk volgende week halen ze de kasten terug om heidehoning te slingeren. Een moeilijke karwei, omdat deze honing vaster is dan andere. Er is wel veel vraag naar heidehoning voor zijn bijzondere smaak. Sommige imkers slingeren niet en laten de honing in de kasten als wintervoeder voor de bijen.

Zondag bloemencorso in Valkenswaard

Donderdag 5 september 2013
In Valkenswaard vindt zondag het traditionele Bloemencorso plaats. De dahliaparade vertrekt vanaf 14.00 uur vanaf het Kloosterplein aan de Maastrichterweg en trekt over het volgende parcours: Maastrichterweg, Markt, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt, Peperstraat, Bakkerstraat, Leenderweg, Frans van Beststraat, Karel Mollenstraat-Zuid, Beelmanstraat, Eindhovenseweg, Markt (tentoonstellingsterrein).
Alle wegen binnen dit parcours (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de Vuelta...

Donderdag 5 september 2013
In de Ronde van Spanje zitten we over de helft van het aantal etappes. Van de Noord-Limburgse deelnemers staat Yannick Eijssen nog altijd het hoogst in de rangschikking: we vinden hem op de 60ste plaats, met 48:13 achterstand op leider Vincenzo Nibali. Jelle Vanendert is 87ste, met een achterstand van 1u12:13; Johan Vansummeren, 90ste, moet 1u13:57 inhalen als hij leider wil worden en Dennis Vanendert staat 106de, met een achterstand van 1u22:46. O ja, de rit van vandaag werd (eindelijk!) gewonnen door Philippe Gilbert.

Tegemoetkomingen en kanker

Donderdag 5 september 2013
Kanker is zowel fysiek, moreel als financieel zwaar. Om dan te weten op welke vergoedingen je recht hebt, is een hele opgave. Verschillende instanties kunnen hulp bieden, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Dienstencentrum 't Trefpunt organiseert een informatiesessie. Een medewerker van het inloophuis voor mensen met kanker, het Huis van Erika Thijs, brengt meer duidelijkheid. Iedereen is van harte welkom op donderdag 12 september om 14 u in dienstencentrum 't Trefpunt, Kapittelhof 1. Inkom gratis. Gelieve je aanwezigheid bevestigen op het nummer 011 397 102 of via dienstencentrum[!]ocmwlommel.be.

Zwemverbod Zilverstrand opgeheven

Maandag 2 september 2013
Er mag weer gezwommen worden in het Zilverstrand in Mol. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt. De gevreesde blauwalgen zijn uit de plas verdwenen. De gemeente is van plan de zwemwaterkwaliteit in de eerstvolgende dagen en weken van dichtbij op te laten volgen. 

September... feest voor sommigen

Maandag 2 september 2013
Lommel - September... feest voor sommigenZoomEn wat doen al die juffrouwen deze maand? (Foto Albert Agten)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel