Het overige nieuws

Straks luiden de kerkklokken

Donderdag 31 juli 2014
Lommel - Straks luiden de kerkklokkenZoomStraks, om 21u, gaan in alle Limburgse parochies de kerkklokken luiden. Het is de bedoeling dat ze dat een kwartier lang gaan doen. Het is dan precies 100 jaar geleden dat koning Albert I besliste om de algemene mobilisatie af te kondigen. Dit gebeurde door het luiden van de kerkklokken in alle dorpen, destijds de enige vorm van massacommunicatie, in combinatie met het rondbrengen van oproepingsbrieven. Alle dienstplichtigen moesten zich vervolgens onmiddellijk bij de kazerne aanmelden. Vier dagen later, op 4 augustus 1914, viel Duitsland ons land binnen en was de oorlog begonnen.
 

Komend weekend: vlinders tellen

Donderdag 31 juli 2014
Lommel - Komend weekend: vlinders tellenZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt voor de achtste keer Het Grote Vlinderweekend. De natuurvereniging roept iedereen op om gedurende een zonnig halfuur vlinders in z'n tuin te tellen en het resultaat door te geven via www.vlinderweekend.be. Op basis van die gegevens wil Natuurpunt de toestand van onze inheemse vlinders jaar na jaar opvolgen. “Als gevolg van het uitzonderlijk warme weer van dit voorjaar wordt het resultaat (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vandenberk overleden

Donderdag 31 juli 2014
Lommel - Jeanne Vandenberk overledenDinsdag is Jeanne Vandenberk overleden, de weduwe van Jaak Mertens. Ze was 83 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

Henri Carpentier overleden

Woensdag 30 juli 2014
Lommel - Henri Carpentier overledenMaandag is Henri Carpentier overleden, de echtgenoot van Mia Spooren. Hij was 91 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie.
De 44 Limburgse gemeentebesturen hebben zich geëngageerd om in 2014 met Toerisme Limburg vzw de vrijetijdseconomie in Limburg verder uit te bouwen. Dat kadert in het strategisch toeristisch actieplan dat de vzw samen met haar partners opstelde. De gemeenten dragen dit jaar meer dan 713 950 euro bij aan de werking van Toerisme Limburg, dat dit jaar meer dan 8 miljoen euro inzet voor de ontwikkeling en versterking van het toeristische aanbod en de promotie van Limburg als toeristische bestemming.  

De keuze is aan u

Maandag 28 juli 2014
Lommel - De keuze is aan uZoomWielrennen of Vlaamse schlagers deze week? Aan u de keuze, maar uiteraard bent u op beide welkom! (Foto Albert Agten)

Nelly Willems overleden

Maandag 28 juli 2014
Lommel - Nelly Willems overledenVrijdag is Nelly Willems overleden, de echtgenote van Bart Rossel. Ze was 69 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatshebben. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Lieske Meeus overleden

Maandag 28 juli 2014
Donderdag is Lieske Meeus overleden. Ze was 79 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen plaatsvinden in familiekring.

Maria Persoon overleden

Zondag 27 juli 2014
Lommel - Maria Persoon overledenVrijdag is Maria Persoon overleden, de weduwe van Teun de Graaf. Ze was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Hubert Dekkers overleden

Zondag 27 juli 2014
Lommel - Hubert Dekkers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Hubert Dekkers overleden, de echtgenoot van Mariette Alen. Hij was 80 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag van 19u tot 19.30u is er gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel.

Kort maar interessant (7)

Zaterdag 26 juli 2014

* In het jaar 79 kreeg Pompeii 4 tot 6 meter vulkanische as over zich heen ingevolge een krachtige uitbarsting van de Vesuvius. Totnogtoe gingen geleerden er vanuit dat de zowat 20.000 inwoners stierven door verstikking, maar dat inzicht is nu gewijzigd. Wie er een uurtje voor kan uittrekken, moet hierboven eens kijken naar de documentaire die de BBC maakte naar aanleiding (…) Het hele nieuwsbericht
In de Beker van Noord-Limburg in het voetbal heeft Hechtel vandaag van Verbroedering Lommel gewonnen met 7-1.
 

Het is maar dat u het weet...

Zaterdag 26 juli 2014
Lommel - Het is maar dat u het weet...Zoom...als u toevallig in Leopoldsburg moet zijn: het is daar het jaarlijkse Harley-treffen. Duizenden Harley-Davidson-rijd(st)ers zijn er samen om te laten zien dat ze op een geweldige, zij het soms luid knallende motorfiets rijden. Een feest van opgeblonken chroom! (Foto Josh Vandijck)

Maria Vermeiren overleden

Zaterdag 26 juli 2014
Woensdag is Maria Mit Vermeiren overleden, de echtgenote van André Overloop. Ze was 85 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
300 woorden van Rudi
Lommel - Parels van geluk voor gewone mensenHet valt nogal mee, met mijn verslavingen. Waar ik niet zonder kan, is klein huiselijk geluk en het geschreven woord. Beide kunnen groots zijn, maar je weet wat ze zeggen over de krant: morgen is hij alleen goed voor aardappelschillen.
Het zootje ongeregeld dat het huiselijk geluk van velen aan flarden schoot, haalt helaas al een paar dagen de krant. Ook achteraf toonden ze geen respect. Als dat verdwijnt, rest er niets. Ook de onbegrijpelijke levenswandel van tsaar Poetin ontsiert de kolommen. Even (…) Het hele nieuwsbericht

Speuren naar hamsters

Donderdag 24 juli 2014
Sinds 2004 zoekt de Limburgse Koepel voor Natuurstudie (LIKONA) elk jaar in augustus naar hamsters. Ook dit jaar gebeurt dat weer en zoekt men naar hamsterburchten in en rond Tongeren. Zien doe je de hamster zelden. Maar de typische burchten vind je in graanakkers die geoogst, maar nog niet geploegd zijn.
De Limburgse hamsterburchten worden al jaren nauwlettend gevolgd. De gegevens zijn belangrijk omdat ze bijdragen tot meer kennis en bescherming. Wil je mee zoeken? Schrijf je dan snel in. Je (…) Het hele nieuwsbericht
De VVV van Valkenswaard maakt bekend dat er een grensoverschrijdende fietsroute is uitgewerkt over de route die vroeger gevolgd werd door de postkoetsen. De route verbindt 12 locaties (posten) op en rond de vroegere Groote Heide over de grens van Nederland en België. U kunt overal beginnen èn fietsen in beide richtingen. Fietsronde "De postkoets achterna" bestaat uit 2 delen en is gratis te downloaden. Deel 1 is een knooppuntenkaart met een route van 100 kilometer. Deel 2 vertelt waargebeurde verhalen over de postkoetstijd bij twaalf posten. Van elke post wordt beschreven wat er nu nog te zien is en wat u extra kunt doen. Meer informatie vindt u hier.
Het provinciebestuur van Limburg zegt te betreuren dat de nieuwe Vlaamse regering de bevoegdheden van de provincies ernstig wil inperken. In het regeerakkoord staat dat de provincies alleen nog voor de grondgebonden materies bevoegd zullen zijn, en niet langer voor de persoonsgebonden materies. Ook zou het aantal gedeputeerden en provincieraadsleden worden gehalveerd.
"We betreuren deze beslissing," zegt gedeputeerde Marc Vandeput namens de deputatie. "Een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eerste slachtoffers Oekraïneramp in EindhovenZoomOp het militaire vliegveld van Eindhoven zijn deze namiddag twee militaire vliegtuigen geland met aan boord in totaal 40 kisten met daarin stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. De kisten werden tijdens een indrukwekkende ceremonie overgeladen in lijkwagens die daarna in een colonne naar Hilversum reden, waar men zal trachten de slachtoffers te identificeren. Vrijdag zouden alle stoffelijke overschotten daar gearriveerd moeten zijn. Vanwege de ceremonie was alle civiel vliegverkeer rond het vliegveld tussen 15.45u en 18u verboden.
De plechtigheid werd bijgewoond door het Nederlandse koningspaar en de Nederlandse premier Rutte, maar ook door minstens één hoogwaardigheidsbekleder van elk land dat een slachtoffer bij de ramp te betreuren had. Voor België was dat prins Laurent. (Foto Christian Timmers)

Met vakantiegroeten uit... Cuba

Woensdag 23 juli 2014
Lommel - Met vakantiegroeten uit... CubaZoomAlbert Agten is net terug uit Cuba, en maakte daar erg mooie foto's. In een tropische hitte van ca. 42° reisde hij door dit prachtige land waar de tijd is blijven stilstaan in de fifties, getuige vooral de vele oldtimers.
Met vakantiegroeten uit... CubaMet vakantiegroeten uit... CubaMet vakantiegroeten uit... Cuba
Zoom

Wat wil je nog meer?

Woensdag 23 juli 2014
Lommel - Wat wil je nog meer?ZoomOok bij deze tropische temperaturen een fijne leuze in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Sus Peys overleden

Woensdag 23 juli 2014
Lommel - Sus Peys overledenIn Mol is maandag Sus Peys overleden. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.  

Mia Boes overleden

Dinsdag 22 juli 2014
Lommel - Mia Boes overledenZondag is Mia Boes overleden, de weduwe van Frans Mannaerts en de levenspartner van wijlen Jan Verdonk. Ze was 85 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatshebben.

Gaza en de Vredesgemeenten

Maandag 21 juli 2014
Er zijn in Vlaanderen 121 gemeenten die de (Pax Christi-)titel "Vredesgemeente" dragen. Jef Lingier uit Houthalen richtte gisteren deze open brief aan de burgemeesters van die gemeenten:
"Waarde burgemeesters,
"Gelieve de daad bij het woord te voegen en morgen op onze nationale feestdag alle vlaggen halfstok te hangen uit solidariteit met de slachtoffers van de oorlog in Gaza. Het volstaat immers niet de titel van Vredesgemeente te dragen, nu moeten jullie minstens een kleine vredesdaad stellen, (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeentebestuur van Valkenswaard gaat de blauwe zone weer opheffen die sinds oktober op proef van kracht was op delen van het Deken Mandersplein, Prinses Irenebrigadeplein en Kerverijplein in het centrum. Belgen stelden die blauwe zone op prijs, want dan moest er niet betaald worden op de parkings bij het winkelcentrum. Maar een evaluatie heeft nu uitgewezen dat de proef niet geleid heeft tot hogere omzetten voor de winkeliers, zegt het gemeentebestuur. Voortaan wordt het dus weer betalen voor een parkeerplaats.

Waar komt honing vandaan?

Zaterdag 19 juli 2014
Lommel - Waar komt honing vandaan?ZoomImker Anne-Marie Horten uit Zolder vertelde in het bezoekerscentrum van het Limburgs Landschap het verhaal van Bea de bij en Wes de wesp. Op het einde van het verhaal mochten de kinderen allemaal snoepen uit de honingpot. Anne-Marie Horten: "Mijn man, mijn dochter en ik zijn alle drie natuurgids. Sinds vier jaar ben ik ook imker en geef ik mijn kennis door aan kinderen. Ik doe dit nog het liefst voor gehandicapte kinderen, want ik weet hoe ik ze moet aanpakken. Wat hen is bijgebleven vertellen ze aan (…) Het hele nieuwsbericht
Chel mag het zeggen
Lommel - Monty Python’s Flying(?) BusesAls je boos bent, wacht je best even voor je lucht geeft aan je gemoedstoestand. Het moet wat bezinken.
Wachten! Maar daar gaat het nu juist over. Over wachten op de bus van De Lijn. Over het gevoel dat je moedwillig ‘aan het lijntje’ gehouden wordt.
Het is zaterdagavond 12 juli. Ik wil naar Beringen. Bij een valpartij met de fiets heb ik mijn linker arm danig bezeerd. Dat maakt autorijden moeilijk. Pijnlijk ook. Riskant zelfs. Gelukkig heb ik zo’n leuk kaartje voor De Lijn. Geldig tot (…) Het hele nieuwsbericht
Vanwege het zware vliegtuigongeval in Oekraïne, waarbij bijna 200 Nederlanders om het leven kwamen, werd vandaag het openingsprogramma van de kermis in Valkenswaard aangepast, zo meldt Omroep Brabant. Aan het begin van de kermis werd een minuut stilte gehouden. De kermismuziek stond uit, het vuurwerk werd afgelast en de zogenaamde 'ballonnendrop' ging niet door. Ook morgen zal de muziek gedempt worden.

Nicolaas Lommers overleden

Vrijdag 18 juli 2014
Lommel - Nicolaas Lommers overledenIn Lommel is donderdag Nicolaas (Clas) Lommers overleden, de echtgenoot van Françisca Quanten. Hij was 94 jaar. De uitvaartplechtigheid is woensdag om 10.30 uur in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Daarna volgt de crematie.

Nieuws van bij de buren

Vrijdag 18 juli 2014
Het gemeentebestuur van Mol gaat in beroep tegen de stedenbouwkundige vergunning die de Vlaamse overheid verleent aan het windturbineproject van Ecopower. De schaalgrootte van de turbines – maar liefst 200 meter hoog én dus de hoogste van Vlaanderen – past niet in het open kleinschalige landschap, zegt de gemeente. Nergens in Vlaanderen staan al windturbines van deze hoogte. Gewone windturbines beperken zich tot een hoogte van 150 meter. Het gemeentebestuur verbaast zich ten zeerste (…) Het hele nieuwsbericht
De Balense schepen Petra Geukens (CD&V) is woensdag overleden. zij was 41 jaar. Petra Geukens was deze legislatuur schepen van cultuur, landbouw, onderwijs en patrimonium. Zij was voor het eerst verkozen als gemeenteraadslid na de verkiezingen van 2000. Zes jaar later bij de volgende legislatuur werd zij schepen van cultuur, onderwijs, landbouw en emancipatie.

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Donderdag 17 juli 2014
Het Nationaal Instituut voor Statistiek heeft vandaag de bevolkingscijfersop 1 januari 2014 gepubliceerd.  Daaruit blijkt dat Hamont-Achel 14.265 inwoners telt, Hechtel-Eksel 12.166, Lommel 33.744, Meeuwen-Gruitrode 13.008, Neerpelt 16.844, Overpelt 14.686, Peer 16.185, Houthalen-Helchteren 30.623 en Tongeren 30.655.

Op initiatief van de provincie Limburg zullen op donderdag 31 juli om 21 uur de klokken van alle Limburgse kerken luiden ter herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog, zoals destijds bij de algemene mobilisatie. Het bisdom Hasselt heeft de parochies gevraagd dit initiatief kenbaar te maken tijdens de weekendvieringen van 26 en 27 juli. De gelovigen worden dan ook opgeroepen om te bidden voor vrede.
Honderd jaar geleden, de avond van 31 juli, werden alle Limburgers verwittigd dat (…) Het hele nieuwsbericht

Mientje van de Rieth overleden

Woensdag 16 juli 2014
Lommel - Mientje van de Rieth overledenMaandag is Mientje van de Rieth overleden, de weduwe van Willem Vandervee. Ze was 86 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd waarna er om 12.30 uur een uitvaartdienst zal plaatsvinden in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.

Opgelet met gras maaien

Woensdag 16 juli 2014
Lommel - Opgelet met gras maaienZoomIedereen die hoog gras gaat afmaaien moet zeker goed opletten. In deze periode beginnen de jonge egels rond te lopen en hun afweermechanisme (zich oprollen) is natuurlijk niet afdoende tegen een grasmachine, meldt het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek op zijn website.
Afgelopen weekend werden twee jonge egels binnengebracht.Toen men klaar was met een perceel hoog gras te maaien en de machine werd zuivergemaakt, zag men dat er een volwassen egel onder de machine was gekomen. Aangezien de eigenaars de avond (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ook voor bouwvakkers is verlof begonnenZoomEn dat hebben ze op de Leopoldlaan geweten. Misschien fluiten ze wel als u voorbij dit bord wandelt of fietst? (Foto Jan Buyens)

Lena Vereyken overleden

Dinsdag 15 juli 2014
Lommel - Lena Vereyken overledenDonderdag is Lena Vereyken overleden, de echtgenote van Jean Cochet. Ze was 90 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Lommel - Nieuw verkeersbord langs Limburgse wegenZoomFotograaf Josh Vandijck heeft een nieuw verkeersbord ontdekt in Waterschei. Alleszins een leukere naam dan kiss and ride zone.

 
Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de Wegpolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones. Met de SLim-acties wil men vooral het aantal weekendongevallen in onze provincie verminderen ... en zo bewijzen dat Limburgers SLim-meriken zijn.
SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders, de 16 korpsen van lokale (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Fusie voor Noord-Limburgse gemeenten?ZoomVolgens een studie van de KU-Leuven en het VIVES (Vlaams Instituut voor Economie en Samenleving) zouden we van 308 naar 152 nieuwe en dus 'grotere' gemeenten moeten gaan. Voor Limburg zou dit betekenen van 43 naar naar nog maar 22, en wat Noord-Limburg betreft gaat deze studie uit van een fusie van Lommel met Overpelt, Neerpelt met Hamont-Achel, Hechtel-Eksel met Peer, en Bocholt met Bree en Meeuwen-Gruitrode. VIVES maakte de rekenoefening omdat er ter (…) Het hele nieuwsbericht

Maak een ander blij met eten

Maandag 14 juli 2014
In Nederland is het al een ingeburgerd gegeven. Overschotten van maaltijden, koekjes, melk, ... aanbieden in een facebookgroep voor zij die het minder breed hebben. Hoeveel wordt er niet weggegooid in de meeste gezinnen ?. Zou het niet fijn zijn als we hiermee anderen kunnen helpen. Eten wat we anders weggooien maar waarmee anderen blij kunnen gemaakt worden. Er zijn plannen om in de regio Lommel zo een initiatief op te zetten. De Facebook groep heet 'Maak een ander blij met eten' en dat is meteen ook het doel van deze groep.
Luuk de Jong is speler van PSV. De aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach en tekent in het Philips Stadion een contract voor 5 seizoenen. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Newcastle United. Voordat hij in 2012 een contract tekende in Duitsland, scoorde hij 41 keer in 91 eredivisieduels voor De Graafschap en FC Twente. Dat meldt PSV op zijn website.
De Jong (23) zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij De Graafschap, waar hij op tienjarige leeftijd in de (…) Het hele nieuwsbericht

Piet Hurkmans overleden

Zaterdag 12 juli 2014
Lommel - Piet Hurkmans overledenDonderdag is Piet Hurkmans overleden, de echtgenoot van Liza Schroyen. Hij was 81 jaar. Dinsdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

De kracht van woordjes

Zaterdag 12 juli 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - De kracht van woordjesVan alle mooie dingen is voorlezen bijna het mooist. ‘De kracht van woordjes’ was de titel van een tweedelig voorleesboek waarvoor je kon sparen in de krant. Verhalen van de beste kinder- en jeugdauteurs. Toverboeken, want we kregen er nooit genoeg van en ze zorgden voor magische momenten. Onze jongste en ik deelden ’s avonds die magie. Hij het verhaaltje kiezen en luisteren, ik vooral genieten. Wolf en Lam was onze favoriet. Over de brief die Lam wou schrijven, maar hij kreeg geen letter (…) Het hele nieuwsbericht
Ryanair heeft  vandaag haar dienstregeling voor het aankomende winterseizoen 2014/2015 bekendgemaakt. Naast de reeds aangekondigde nieuwe lijndiensten ( Madrid, Manchester en Lissabon), gaat Ryanair aankomende winter ook naar de huidige Italiaanse zomerbestemmingen Catania en Venetië vliegen en worden tevens twee nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het Ryanair netwerk vanaf Eindhoven: Turijn (Italië) en Tenerife (Spanje).
De route van Eindhoven naar Turijn zal 3x per week op dinsdag, donderdag (…) Het hele nieuwsbericht
Weken, zelfs maanden, wachten op de inschrijving van een ingevoerd voertuig. Het is niet enkel in de vakantieperiode, maar het ganse jaar door een realiteit. Zo lang wachten op de inschrijving van een voertuig, het lijkt een (slechte) herinnering uit een ver verleden. Zeker als elke vraag door de bevoegde ambtenaar met een spreekwoordelijke diepe zucht beantwoord wordt. Toch gebeurt dit nog om de haverklap bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen. Met een resem klachten van ondernemers tot gevolg.
Voka (…) Het hele nieuwsbericht
In opdracht van de touroperators Neckermann en Sunweb gaat transavia.com de aankomende winter twee keer per week vliegen tussen Eindhoven Airport en de Egyptische bestemmingen Hurghada en Marsa Alam, beiden aan de Rode Zee.De vluchten naar Egypte worden vanaf 25 oktober 2014 iedere woensdag en zaterdag gevlogen door een Boeing 737-800 van transavia.com en zijn boekbaar via de Nederlandse en Belgische websites van Neckermann en Sunweb.Egypte wordt met deze vluchten voor het eerst sinds 2008 weer bereikbaar vanaf Eindhoven Airport.

Renilde Cremers overleden

Donderdag 10 juli 2014
Lommel - Renilde Cremers overledenDinsdag is Renilde Cremers overleden, de echtgenote van Louis Antonissen. Ze was 52 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag van 18.30 uur tot 19 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

Frens Hesemans overleden

Woensdag 9 juli 2014
Lommel - Frens Hesemans overledenMaandag is Frens Hesemans overleden. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag van 19.45 uur tot 20.15 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het Uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Jaak Mannaerts overleden

Dinsdag 8 juli 2014
Lommel - Jaak Mannaerts overledenGisteren is Jaak Mannaerts overleden. Hij was 62 jaar. Donderdag worden zijn assen verstrooid op de begraafplaats van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2013 van 18% over de eerste 6 maanden van 2014. In de periode januari tot en met juni maakten 1.823.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 279.000 meer dan in het eerste halfjaar van 2013.
De groei in aantal vliegbewegingen in deze periode is 10%, 13.962 vliegbewegingen over januari tot en met juni 2014, 12.640 vliegbewegingen in het eerste halfjaar van 2013.
Over geheel 2014 verwacht Eindhoven Airport een groei van 13% te gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Ze zijn er snel bij...

Zondag 6 juli 2014
Lommel - Ze zijn er snel bij...ZoomEen wel erg actuele leuze voor de komende week in de Leopoldlaan. Spijtig voor onze Duivels, maar vooral toch weer origineel gevonden. Vergeet zeker ook niet een kijkje te nemen in de map met méér dan vierhonderd sfeerfoto's van onze Lommelse Duivelsupporters! (Foto Albert Agten)

Maria Poets overleden

Zondag 6 juli 2014
Lommel - Maria Poets overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Maria Poets overleden, de echtgenote van Eugeen Mondelaers. Ze was 77 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30u) in funerarium Witters.

Met de groeten uit IJsland (5)

Zaterdag 5 juli 2014
Lommel - Met de groeten uit IJsland (5)ZoomWim Denijs was onlangs samen met Sus Bogaerts in IJsland en kwam enthousiast terug. Vandaag vertelt hij over het Althing en vulkanen:
"Thingvellir is voor de IJslanders een meer dan historisch belangrijke plaats. De nakomelingen van Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavik, stichtten in 930 het Althing bij Thingvellir. Dit was de plaats waar 's zomers elk jaar de grote grondeigenaars, boeren, krijgslieden, handeldrijvers en anderen bijeen kwamen om onderlinge vetes te beslechten, om (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit IJsland (5)Met de groeten uit IJsland (5)
Zoom

B&B – Zimmer frei

Zaterdag 5 juli 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - B&B – Zimmer freiDeze morgen was ik in De Zorgpoort bij mijn lijfarts op visite. Ja, ik ben er me van bewust dat er nu een schokgolf van bezorgdheid door Lommel spoelt. ‘Het zal toch niks ernstigs zijn met hem?’ ‘Het was tenslotte toch een goeie kloot.’ ‘Hij zal er toch wel doorkomen?’ ‘Zo oud is-ie nu toch ook nog niet.’
Dank voor het meeleven, lieve mensen. Maar het was gewoon een beetje bloed prikken. Dat gebeurt eens per jaar. En ja, ik bereid me daarop voor. Drie weken van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Samen naar een gala met Wim VanlessenZoomSinds 1994 dansen Aki Saito en Wim Vanlessen (foto) bij het Koninklijk Ballet Vlaanderen. In 2007 kregen zij de prijs ‘Les Etoiles de Ballet 2000’. In datzelfde jaar werden ze door Dance Europe gelauwerd voor hun ‘Extraordinary Partnership’, een eer die hen in 2009 opnieuw te beurt viel. Terecht, Aki en Wim staan voor geestdrift, gedrevenheid en vuurwerk.
Sinds hun ontmoeting in de Koninklijke Balletschool van Antwerpen dansen zij samen en werden ze niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw boek van Claudia Kuyken

Donderdag 3 juli 2014
Lommel - Nieuw boek van Claudia KuykenZoomDe Lommelse Claudia Kuyken schreef een boek over 'de wereld van het voedseldrogen'. Door haar liefde voor koken en groente is ze in dit wereldje gerold en omdat er nauwelijks goede droogrecepten te vinden zijn, sloeg ze zelf aan het schrijven. Glazen potten gevuld met droge wortelen, prei, appelmoes en allerlei andere groenten en fruit staan op de vreemdste plekken in het huis van Claudia. Het boek is verkrijgbaar via Standaard Boekhandel en Claudia's website. (Foto Irene Wouters)

Alda Beysen overleden

Donderdag 3 juli 2014
Lommel - Alda Beysen overledenGisteren is Alda Beysen overleden, de echtgenote van Nand Pauwels. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven,  na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos.

Swa Jennen overleden

Donderdag 3 juli 2014
Lommel - Swa Jennen overledenDinsdag is Swa Jennen overleden, de levensgezel van Theresia Vandenberk. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid en de de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. 

Triske Geys overleden

Woensdag 2 juli 2014
Lommel - Triske Geys overledenMaandag is Triske Geys overleden, de echtgenote  van Guillaume Sleurs. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Duivelse groeten uit New York

Woensdag 2 juli 2014
Lommel - Duivelse groeten uit New YorkZoomOnze 'man ter plaatse' meldt ons het volgende vanuit New York: "Het is zeer tof om de wereldbeker voetbal in een wereldstad als New York City te beleven. Het is altijd wel iemands thuisland dat speelt. Altijd wel ergens een overwinning te vieren. Het wordt pas echt spannend als uw thuisland tegen uw gastland speelt en dat was vandaag voor de ongeveer 3000 Belgen die in New York City wonen het geval. De fans van de Rode Duivels overbevolkten de Belgische cafés en restaurants. En na de wedstrijd was het feest... bij de Belgen!" (Foto's Dirk Vandenberk)
Duivelse groeten uit New YorkDuivelse groeten uit New York
Duivelse groeten uit New YorkDuivelse groeten uit New York
Zoom
Lommel - Met de groeten uit IJsland (4)ZoomWim Denijs zag onlangs in IJsland het noorderlicht. Het is te zien van september tot in maart, zegt hij, en het moet uiteraard donker genoeg zijn en onbewolkt. "We hebben het een paar keer gezien, het is sprookjesachtig en misschien wel het mooiste dat ik ooit gezien heb," zegt Wim. "Het licht danst gewoon door de lucht en je krijgt draperieën van groen en soms rood licht. Als je het ziet, dan blijf je gegarandeerd de hele nacht op..."
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen