Het overige nieuws

Er zijn grenzen aan grapjes

Dinsdag 30 september 2014
Een Nederlander die op het vliegveld van Eindhoven tijdens de controle van zijn handbagage vroeg "of hij ook de bom in zijn tas er uit moest halen" heeft van de marechaussee 750 euro boete gekregen. De man werd een paar keer gevraagd of er echt een bom in zijn tas zat. Toen hij dat elke keer bevestigde, kon de marechaussee niet anders dan hem uit de rij halen. Hij werd vervolgens meegenomen en kreeg een boete. Er zat overigens geen bom in de tas. 

Nieuw uniform Nederlandse politie

Dinsdag 30 september 2014
Alle Nederlandse politieagenten die op straat dienst doen, krijgen voor het eind van het jaar een nieuw uniform. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een stoer pak in blauw en felgeel. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap - dus geen kepie meer - en een veiligheidsvest. De felgele strepen vergroten de zichtbaarheid.  Agenten met kantoordienst blijven hun blauw-witte uniform behouden.

Een week zonder boetes

Maandag 29 september 2014
Lommel - Een week zonder boetesZoomU kunt toch maar beter oppassen en zich aan de verkeersregels houden deze week, want met of zonder boete... de regels zijn er voor ieders veiligheid! (Foto Albert Agten)

102 weekendongevallen in Limburg

Maandag 29 september 2014
Lommel - 102 weekendongevallen in LimburgZoomAfgelopen weekend werden er in heel Limburg 102 verkeersongevallen gemeld, waarvan 34 met lichamelijk letsel en 68 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 3 zwaargewonden en 34 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 74 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 positief bleken (of 2,7 %). Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf. 

Godelieve Ramaekers overleden

Maandag 29 september 2014
Lommel - Godelieve Ramaekers overledenDonderdag is Godelieve Ramaekers overleden, de echtgenote van Jos Hurkmans. Ze was 73 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Vrijdag 17 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren de jeugdbewegingen het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.
In Limburg worden er in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging onder meer activiteiten opgezet in Lommel, Peer, Houthalen-Helchteren, Hasselt, Bilzen, Sint-Truiden en Tessenderlo.

Johan Vansummeren naar AG2R

Zaterdag 27 september 2014
Lommel - Johan Vansummeren naar AG2RZoom'Onze' Johan Vansummeren verkast volgend seizoen van zijn huidige ploeg Garmin naar het Franse AG2R. Hij tekende er een contract voor twee seizoenen. In deze ploeg vindt hij o.a. Jan Bakelants terug die overkomt van Omega-Pharma. Morgen kunt u hem ook nog aan het werk zien tijdens het Wereldkampioenschap op de weg in Spanje. (Foto Vivi Vaesen)

Fantoompijn

Zaterdag 27 september 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - FantoompijnJullie kennen wellicht het verschijnsel ‘fantoompijn’. Dat is pijn – soms hevig – die mensen voelen in een geamputeerd lichaamsdeel. Behalve een ondraaglijke foltering voor de betroffen persoon moet het, neem ik aan, ook buitengewoon frustrerend zijn voor zijn/haar arts. Hoe behandel je immers iets wat er niet is?
Over een maand ga ik verhuizen. Ik verlaat dan mijn goeie oude Kerkstraat en wend de steven naar het Adelbergpark. Een nieuwe biotoop met nieuwe stimuli en – wie weet (…) Het hele nieuwsbericht

Een huis met een kruis

Vrijdag 26 september 2014
Tribunaliteiten
Een dame uit Limburg verkocht een woonhuis voor 348.000 euro. In de voorlopige koopovereenkomst stond dat het onroerend goed vrij was van bouwovertredingen. Vier dagen voor de datum waarop het huis moest worden “beschreven” bij de notaris, liet haar advocaat plots aan de notaris weten dat de verkoop niet kon doorgaan omdat een aantal constructies en verbouwingen op het verkochte perceel niet vergund waren. “Aan het perceel kleefde een misdrijf en het mocht dus niet worden verkocht, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht

André Puts overleden

Vrijdag 26 september 2014
Lommel - André Puts overledenGisteren is André Puts overleden, de echtgenoot van Mia De Cleer. Hij was 80 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden.

We worden steeds ouder

Donderdag 25 september 2014
De nieuwe sterftecijfers van 2013, die vandaag gepubliceerd werden, wijzen op een nieuwe toename van de levensverwachting na de lichte terugval in 2012. Voor de hele bevolking in België (beide geslachten) bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 80,47 jaar, een aanzienlijke vooruitgang van bijna 80 dagen vergeleken met het jaar voordien.
Die nieuwe stijging is aanzienlijk hoger voor mannen, bij wie de levensverwachting bij de geboorte 77,94 jaar
bedraagt (+119 dagen), dan voor (…) Het hele nieuwsbericht

Geen ebola in Eindhoven

Woensdag 24 september 2014
De man die zich maandag bij zijn huisarts in Eindhoven meldde met symptomen van ebola, is daar niet mee besmet. Wel heeft hij malaria. Dat heeft het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vanmorgen bevestigd.

84 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 23 september 2014
Het afgelopen weekend gebeurden er in Limburg 84 verkeersongevallen, waarvan 18 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel blikschade) werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 positief bleken. Van vier bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het parket. Er waren in totaal 25 gevallen van vluchtmisdrijf.

Samenwerkingsakkoord VKW - BZW

Dinsdag 23 september 2014
In Hasselt hebben VKW Limburg en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (NL- Tilburg) vandaag een akkoord voor grensoverschrijdende samenwerking gesloten. Het behelst een nauwere samenwerking tussen beide werkgeversorganisaties op 3 domeinen: belangenverdediging, ledenactiviteiten en dienstverlening aan de leden.
"Onze leden kunnen hier alleen maar wel bij varen", aldus VKW Limburg-voorzitter Bas van de Kreeke. "We ijveren alle dagen hard voor de verbetering van het ondernemersklimaat en het (…) Het hele nieuwsbericht
Op zondag 9 november (om 14.30 uur) zal mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, Etienne Sourbron, echtgenoot van Relinde Vandewinkel, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de Sint-Quintinuskathedraal te Hasselt.
Op zondag 30 november 2014 (om 14.30 uur) zal de bisschop Jef Verhaegen, echtgenoot van Carina Bienstman, tot permanent diaken wijden. Deze wijdingsviering zal plaatsvinden in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Hulst (Tessenderlo).
Op (…) Het hele nieuwsbericht

Vijftiende editie Abdijavonden

Maandag 22 september 2014
Maandag 6 oktober start de vijftiende editie van de Abdijavonden in de Achelse Kluis met een uitzonderlijk delicaat, geborgen en actueel onderwerp: 'Palliatieve zorg en euthanasie: vijanden, buren of vrienden?'
De gezondheidszorg is de voorbije vijftig jaar gekenmerkt door een toenemend verlangen om het leven zelf in handen te nemen. In de jaren zestig zijn we het begin van het leven gaan controleren door geboorteplanning. Veertig jaar later doen we hetzelfde met het einde van het leven door (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Geboers overleden

Maandag 22 september 2014
Zaterdag is Toine Geboers overleden, de weduwnaar van Ida Van den Boer. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 11 uur) in de parochiekerk van Lommel Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Mogelijk ebolapatiënt in Eindhoven

Maandag 22 september 2014
In Eindhoven is mogelijk een man besmet met het ebolavirus. Hij meldde zich vanmorgen bij een huisarts in die stad en werd nadien per ambulance naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De man verbleef onlangs in het door ebola getroffen Afrikaanse land Sierra Leone. Zijn ziekteverschijnselen duidden op de besmettelijke ziekte.

Met hart en ziel

Maandag 22 september 2014
Lommel - Met hart en zielZoomMet hart en ziel... zo gaan ze er iedere week hard tegenaan in de Leopoldlaan om een goeie leuze op hun bord te krijgen. (Foto Albert Agten)

Basil Schevernels overleden

Maandag 22 september 2014
Lommel - Basil Schevernels overledenVrijdag is Basil Schevernels overleden. Hij was 79 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

Een beschermingsparaplu als een zeef

Zondag 21 september 2014
België is een rijk land en toch leeft één op de zeven Belgen in armoede. Als je geen werk hebt, ziek of oud bent, of uit een ander land komt, is het moeilijk om erbij te horen. Niet weten waar je terecht kunt, weinig hulp of geen duidelijke informatie krijgen, leidt tot uitsluiting. Met de campagne Iedereen beschermd tegen armoede vraagt Welzijnszorg dit jaar aandacht voor de problematiek van sociale onderbescherming. De organisatie gaat op zoek naar de gaten in de paraplu die (…) Het hele nieuwsbericht
De onafhankelijke internationale niet-gouvernementele organisatie Handicap International wil op termijn vrijwilligersgroepen uitbouwen in heel Limburg. Die zullen lokaal een aanspreekpunt zijn en activiteiten organiseren om de projecten van Handicap International te ondersteunen. Bedoeling is dat ze het grote publiek sensibiliseren over de situatie van mensen met een handicap in het Zuiden. In Hasselt is zopas de eerste vrijwilligersgroep van start gegaan.
Handicap International is vooral bekend (…) Het hele nieuwsbericht

Tony Bijnens overleden

Zaterdag 20 september 2014
Lommel - Tony Bijnens overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Tony Bijnens overleden, de echtgenoot van Alice Vanden Eynde. Hij was 81 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte kring plaatsvinden.

Een speciale week

Zaterdag 20 september 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Een speciale weekOnze jongste zoon heeft afgelopen week evenveel geleerd als op een heel schooljaar. Het was voor hem een speciale week, een levensechte ervaring met bijzondere mensen. De school had de sportmannen en -vrouwen aangeduid als vrijwilligers, podiumhelpers, sportmanusje van alles, ja zelfs security bij de Special Olympics. Aan hun position switch grappen te horen was het er af en toe Safety First. Maar gelukkig vooral People First. Ze leerden er iets wat onze samenleving bijzonder maakt. Al beseffen we het niet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw alg. directeur Mariaziekenhuis

Vrijdag 19 september 2014
Lommel - Nieuw alg. directeur MariaziekenhuisZoomProf. dr. Bernard Himpens (56 - foto) wordt de nieuwe algemeen directeur van het Mariaziekenhuis. Hij volgt daar begin volgend jaar Roger Luyten op, die met pensioen gaat. Himpens is sinds november 2011 hoofdgeneesheer in het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden. Hij is ook voorzitter van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en is als buitengewoon hoogleraar nauw verbonden met de KU.Leuven, waar hij tussen 2005 en 2011 decaan was van de faculteit geneeskunde.

Schotland vandaag...

Vrijdag 19 september 2014
Lommel - Schotland vandaag...ZoomEn zo ziet de uitslag van het referendum in Schotland vandaag er uit, volgens Fobie...

Minder industrie in Top-500

Vrijdag 19 september 2014
VKW Limburg heeft vandaag in Hasselt de jongste editie van de Limburgse Top 500 voorgesteld. In het lijvige naslagwerk – dat 50 nieuwkomers telt – worden de bedrijfsresultaten opgenomen van de 500 Limburgse ondernemingen met de grootste omzet in het jaar 2013. Samen staan deze ondernemingen in voor 28,18% van de totale RSZ-tewerkstelling in onze provincie. De minimumomzet om in de editie 2014 opgenomen te worden, bedraagt maar liefst 11,09 mio euro. Dat is de omzet van het 500ste (…) Het hele nieuwsbericht

Schotland gisteren...

Vrijdag 19 september 2014
Lommel - Schotland gisteren...ZoomZo zag Fobie gisteren het verloop van het referendum in Schotland...

Nieuwe NMBS-dienstregeling

Vrijdag 19 september 2014
Vanaf maandag staat de nieuwe dienstregeling van de NMBS online. Ze gaat op 14 december in.
Het Mariaziekenhuis Overpelt en de Christelijke Mutualiteit organiseren samen een inforeeks en een cursus voor mantelzorgers over omgaan met dementie.
De informatiereeks bestaat uit drie sessies, die worden begeleid door een psychologe, een ergotherapeute en een medewerker van de sociale dienst van het Mariaziekenhuis. De reeks behandelt volgende thema's:
- dementie en omgangsadviezen (30/9)
- concrete tips rond aanpassingen in de thuissituatie (7/10)
- het zorgaanbod en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gratis naar... 'The Dogs Days are over'?ZoomMorgenavond om 20.15u is in Dommelhof in Neerpelt de dansvoorstelling "The Dogs Days are over" van Jan Martens te zien, een voorstelling die door Het Theaterfestival geselecteerd werd als één van de meest spraakmakende van het jaar. Ze is opgebouwd uit één fysieke handeling: de sprong. Focus Knack noemde het "een letterlijk en figuurlijk adembenemende dans die je tot een gegeneerde voyeur van zoveel bereidwillig lijden maakt. En tegelijkertijd is al dat gespring een helder (…) Het hele nieuwsbericht

Bloemetje voor Kempisch Tehuis

Donderdag 18 september 2014
De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Kempisch Tehuis heeft van minister Homans gelukwensen gekregen omwille van het positieve rapport dat een visitatiecommissie onlangs over de werking van de SHM schreef.
Die commissie sprak met verschillende betrokken actoren: de
huurders, OCMW’s, gemeentebesturen, personeel, bestuursleden, ambtenaren en welzijnswerkers.
Op basis van de prestatiedatabank van de Vlaamse overheid werden de prestaties van Kempisch Tehuis vergeleken met die van alle (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Rauw'?

Donderdag 18 september 2014
Lommel - Gratis naar... 'Rauw'?ZoomIn Dommelhof in Neerpelt begint vanavond "TAKT!", waarin men drie dagen na elkaar voorstellingen kan zien die binnen de muren van Dommelhof door diverse artiesten werden opgezet en uitgewerkt. Morgen kan men in dat verband gaan kijken naar "Rauw", een dansvoorstelling van Kabinet K. De TAKT-folder zegt dat het een dansvoorstelling is "over spelen, dromen, doen alsof. Soms samen, soms ieder voor zich. Over kind zijn, ook als dat niet kan. Over opgroeien in hachelijke omstandigheden, met als motto: wat je niet breekt, dat maakt je sterk. Met live muziek van Thomas Devos, die als een bard op het slagveld de heldenmoed van de kleine strijders bezingt."
Een ticket kost 5 euro, maar wij mogen tien duotickets weggeven. Geïnteresseerd? Mail dan als de bliksem naar bart.alders[!]limburg.be, en dat alleszins vóór morgenmiddag. Winnaars krijgen een mail in de mailbox. Succes!
"Rauw", vrijdag 20.15u, Dommelhof.

Bouwvakantie volgend jaar

Donderdag 18 september 2014
Binnen de Limburgse bouwsector is een akkoord bereikt over de verlofregeling voor volgend jaar. Daaruit blijkt dat de bouwvakantie valt van maandag 13 juli tot en met maandag 3 augustus. Daarnaast kunnen werknemers vijf vakantiedagen vrij kiezen.

'Dag van het Hart' in Mariaziekenhuis

Donderdag 18 september 2014
Lommel - 'Dag van het Hart' in MariaziekenhuisVolgende week donderdag 25 september organiseert de dienst Cardiale Revalidatie van het Mariaziekenhuis de ‘Dag van het Hart’. Net als elk jaar zet het team zich in om hart- en vaatziekten onder de aandacht te brengen. Die donderdag gaan ze in de namiddag (14 tot 19 uur) met demonstraties en heel veel informatie mensen prikkelen en sensibiliseren over hartstilstand. Deze dag kadert in de ‘Week van het Hart’ die op 22 september start. 
Er zijn in ons (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vandenberk overleden

Donderdag 18 september 2014
Lommel - Maria Vandenberk overledenDinsdag is Maria Vandenberk overleden, de weduwe van Georges Vanhulsel. Ze was 84 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.

François Maes overleden

Donderdag 18 september 2014
Lommel - François Maes overledenDinsdag is François Maes overleden, de levensgezel van Angèle Verdonschot. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag van 18 uur tot 18.45 uur kunt u hem een laatste groet brengen in Uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

'Klassiek in Noord-Limburg'

Dinsdag 16 september 2014
De cultuurcentra De Adelberg (Lommel) en Palethe (Overpelt) starten dit seizoen met "Klassiek in Noord-Limburg", een reeks van 11 concerten met klassieke muziek onder de noemer "Orient Express". Een en ander blijkt uit een brochure die vandaag is verspreid. De concerten zullen plaatsvinden in CC De Adelberg in Lommel (3), het Raadhuis in Lommel (5) en de Sint-Jozefskerk van Overpelt-Fabriek (2).
Lommel - Dodendraad: 'Meer doden dan Berlijnse Muur'ZoomBoeiende reportage vanavond in "EenVandaag" op de Nederlandse tv. Het ging over de Dodendraad, de draad "die meer doden maakte dan de Berlijnse Muur": 1000 tegenover 136. Prominent spreker in deze reportage: prof. Alex Vanneste (rechts op de foto), die onder meer over de Dodendraad een indrukwekkend boek heeft geschreven. Merkwaardig dat die Dodendraad de Nederlandse geschiedenisboekjes nooit heeft gehaald. De met 2000V geladen draad tijdens de Eerste Wereldoorlog moest voorkomen dat spionnen of vluchtelingen het neutrale Nederland zouden bereiken. Bekijk de reportage hier.    

Provincie schrapt subsidiereglementen

Maandag 15 september 2014
Op de agenda van de provincieraadszitting van woensdag staat de opheffing van twee subsidiereglementen. Deze opheffing vloeit rechtstreeks voort uit de bepaling in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord, dat bepaalt dat subsidiëring van persoonsgebonden materies geen provinciale opdracht meer is vanaf 2016.
Het eerste reglement dat wordt opgeheven, betreft de “investeringssubsidie voor dagverzorgingscentra”. Dit reglement werd goedgekeurd door de provincieraad van 18 juni 2014. (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeur Landelijke Gilden

Maandag 15 september 2014
Lommel - Opendeur Landelijke GildenZoomGisteren vond de Opendeurdag plaats van de Landelijke Gilden. Ook de Trepkenshoeve deed mee met ponyrijden, demonstratie landbouwwerktuigen, mandenvlechten, touwvlechten en veel meer. Het werd daar een erg leerrijke en aangename dag... (Foto Jacky Geboers)
Opendeur Landelijke GildenOpendeur Landelijke GildenOpendeur Landelijke Gilden
Zoom

Jean Pierre Kuyken overleden

Maandag 15 september 2014
Lommel - Jean Pierre Kuyken overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Jean Pierre Kuyken overleden, de echtgenoot van Annie Jansen. Hij was 60 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag om 19.30u is er gelegenhei tot condoleren in het funerarium Witters.

Vanendert en Vansummeren naar WK

Maandag 15 september 2014
Jelle Vanendert en Johan Vansummeren rijden op zondag 28 september het WK wielrennen op de weg in het Spaanse Ponferrada. Dat blijkt uit de selectie die bondscoach Carlo Bomans vandaag heeft bekendgemaakt. Tom Boonen en Philippe Gilbert zijn de kopmannen.
Lommel - Ondertussen, op de Kon. Leopoldlaan...ZoomDaar zitten ze met hun gedachten al bij de Levensloop-actie van komend weekend... (Foto Albert Agten)

Als arbeid een feest wordt

Zaterdag 13 september 2014
Tribunaliteiten
Wanneer kan je zeggen dat je voor iemand arbeid presteert? Als je luistert naar een baas en in ruil een loon ontvangt? Juist. Maar wat als je werk aanvoelt als een ontspanning en je  genoegen neemt met een habbekrats?
Neem bijvoorbeeld dat je op een festival de tickets en toegang tot de backstage controleert. Je krijgt gratis toegang tot de festivalweide, je idolen zijn binnen handbereik. Er is warm eten à volonté, zij het uit de gaarkeuken. Als toemaatje ontvang je nog wat gratis bonnen die je (…) Het hele nieuwsbericht

Schoonveegoperatie

Zaterdag 13 september 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - SchoonveegoperatieTok tok, tok tok, tok tok. Ritmisch. Vrij snel. De kadans van een lichtvoetig lopend mens. Ik wandel in de Gasstraat. Een jonge kerel komt bijna recht naar me toe gelopen. Als hij me passeert knipoogt hij schalks naar me. Vriendelijk gezicht. Beetje sjofel gekleed, dat wel.
Doef, doef, doef, doef. Zo’n dertig meter achter hem volgt een duidelijk tegen zijn zin lopende politieman. Ik ken hem. Het is een oud-leerling. Hij lacht een beetje hulpeloos als hij me voorbij sjokt. Zo van (…) Het hele nieuwsbericht

Daling Limburgse jeugdwerkloosheid

Vrijdag 12 september 2014
Een analyse van de jeugdwerkloosheid toont niet alleen een daling van de Limburgse werkloosheidscijfers maar ook een sterkere daling dan in Vlaanderen. In vergelijking met augustus 2013 daalt de jeugdwerkloosheid in Vlaanderen met 3,3 %. In Limburg bedraagt de daling 5,5 %. 

Peter Bosmans overleden

Vrijdag 12 september 2014
Lommel - Peter Bosmans overledenWoensdag is Peter Bosmans overleden, de echtgenoot van Constance Van Bael. Hij was 86 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering in het crematorium in Hasselt. Maandag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Wandelende afvalbakken...

Donderdag 11 september 2014
Bezoekers van het Bloemencorso in Valkenswaard kunnen daar zondag zo maar ‘walking bins’ ofwel ‘wandelende afvalbakken’ tegenkomen. Tussen 13.30 en 17.30u lopen tien ‘walking bins’ rond in het centrum. De jongens en meiden van het ‘walking bin-team’ zijn gehuld in een opvallend afvalinzamelpak. Zij nodigen bezoekers op een ludieke manier uit om verantwoord met afval om te gaan en het niet op straat achter te laten. Bezoekers kunnen plastic bekertjes, flessen, blik, restafval en/of GFT bij de walking bins inleveren in de gescheiden bakken. Wie hier gebruik van maakt, krijgt  een lekker en gezond mandarijntje. En de schillen? Die gaan natuurlijk ook de bin in. Op die manier wil de gemeente inwoners en bezoekers actief informeren over duurzaamheid en afvalscheiding.

Jongerendag op vliegbasis Kleine Brogel

Donderdag 11 september 2014
Komend weekend zijn er op de vliegbasis van Kleine Brogel de "Belgian Air Force Days", morgen/vrijdag wordt van 9 tot 17u op die basis een jongerendag georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs (voorlaatste en laatste jaar). Scholen uit het hele land hebben zich daar al voor ingeschreven.
Die jongeren zullen zich niet vervelen, zo blijkt uit de mededeling van de vliegbasis:
"De objectieven van deze Jongerendag zijn:
- Kennismaking met mogelijke toekomstige (…) Het hele nieuwsbericht
De Nederlandse providers zeggen te werken aan betere mobiele bereikbaarheid van het noodnummer 112 in de grensstreek. Dat blijkt uit een hoorzitting in de Tweede Kamer. Er komen extra zendmasten waarvoor nu plekken worden gezocht. Providers zeggen tegen diverse problemen aan te lopen met het vergroten van de dekking in de grensgebieden. Zo moeten er afspraken gemaakt worden met providers in buurlanden over interferentie tussen de netwerken als het vermogen van zendmasten omhoog gaat. Ook mogen op sommige plekken geen zendmasten geplaatst worden.

Georgina Michiels overleden

Donderdag 11 september 2014
Lommel - Georgina Michiels overledenZondag is Georgina Michiels overleden, de echtgenote van François Joosten. Ze was 69 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van de Kolonie. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Maria Vromans overleden

Donderdag 11 september 2014
Lommel - Maria Vromans overledenGisteren is Maria Vromans overleden, de weduwe van Remi Pennemans. Ze was 79 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Filip Winters overleden

Dinsdag 9 september 2014
Zondag is Filip Winters overleden. Hij was 39 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Woensdag van 19 uur tot 19.30 uur kunt u hem een laatste groet brengen in het funerarium Witters, Adelberg 50 in Lommel.
Lommel - Peeters geen premier... wie dan wél?ZoomOok in de Leopoldlaan vragen ze zich dit af. Wordt het een Waals lichtgewicht, of een Vlaams 'zwaargewicht'? (Foto Albert Agten)

Infrabel lanceert nieuwe overwegbel

Maandag 8 september 2014
Lommel - Infrabel lanceert nieuwe overwegbelZoomGoed nieuws voor de omwonenden van overwegen: Infrabel start met de installatie van een nieuw soort bel op die overwegen, die tegen eind volgend jaar overal aanwezig moet zijn. Het gaat om een elektronisch, golvend belsignaal. Voor de autobestuurders is het veel beter te horen dan de klassieke bel, en doordat het geluid gericht wordt, zullen omwonenden er veel minder last van hebben. Zegt Infrabel. Morgen wordt de eerste "nieuwe bel" geïnstalleerd op een overweg in Hasselt. Meer info (Foto GB)
Lommel - Schrijf een 'soundscape' voor Radio ForestZoomMusica heeft een wedstrijd uitgeschreven voor het componeren van een soundscape voor "Radio Forest", de permanente klankkunstinstallatie in Klankenbos in Neerpelt. De drie beste inzendingen krijgen opnameapparatuur, een recensie op Gonzo Circus en worden voorgesteld aan publiek en genodigden tijdens de Klankenbos Nocturne op vrijdag 28 november. Meer info (Foto Musica)

Cursus baby- en kinderreanimatie

Zondag 7 september 2014
Op maandag 6 oktober wordt in het Rode Kruislokaal van Lommel aan de Norbert Neeckxlaan 50 een cursus baby- en kinderreanimatie gegeven. Aanvang 19u., einde rond 22u. Geïnteresseerd om deze cursus te volgen of wil je nog bijkomende info? Dat kan via vorming[!]lommel.rodekruis.be of tel. 0498-473437. 

Praalwagen Bloemencorso uitgebrand

Zondag 7 september 2014
in Valkenswaard is gisteren een praalwagen uitgebrand die komende zondag zou meerijden in het Bloemencorso. De oorzaak van de brand is onbekend. Buurtschap Crescendo zat door de brand in zak en as, maar gistermiddag gaf de gemeente groen licht om de bouw te hervatten. Bijzonder is dat alle andere buurtschappen zullen meehelpen om de praalwagen op tijd af te krijgen.

KWB-stratenloop in Heusden-Zolder

Zondag 7 september 2014
Lommel - KWB-stratenloop in Heusden-ZolderAan de KWB-stratenloop in Heusden-Centrum startten 68 atleten in de 4,6 km. Jo Vrancken (foto) uit Tongeren was de snelste in 14:47, voor Marc Schoels uit Wellen en Toon Heylen uit Lommel. Bo Paps (20:18) uit Zonhoven was de snelste vrouw voor Jill Janssen en Frieda Hendikx, beiden uit Hamont-Achel. De 9,2 km - die samen met de 4,6 startte - had 47 deelnemers. Daar finishte Eddy Vandeputte uit Malmédy als eerste in 31:01. Snelste vrouw was Vanessa Caufriez (47:15) uit Heusden-Zolder.

Genieten van talent

Zaterdag 6 september 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Genieten van talent200 woorden of 200 kunstwerken? Ik kan van beide niet genoeg krijgen. Met drie vrienden trokken we onlangs richting Van Abbemuseum in Eindhoven. Een thuis voor topwerken van Picasso en Francis Bacon, maar het was Marlene Dumas die ons verleidde. Ik zag haar werk voor het eerst in het MAS. Net voor het buitengaan trok ze me weer naar binnen.
We wisten dat de Nederlandse kunstenares met Zuid-Afrikaanse roots in het vernieuwde Stedelijke Museum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling kreeg en verdiende. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Verkeersmaatregelen in Valkenswaard

Donderdag 4 september 2014
Van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 september vinden in Valkenswaard onder het  motto 'Valkenswaard Viert' activiteiten plaats rondom de 70-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. In verband hiermee zijn in deze periode een flink aantal wegafsluitingen en verkeersmaatregelen voorzien, met name in het centrum van Valkenswaard en op en rond de N69 (Eindhovenseweg/Luikerweg). Vanwege te verwachten drukte adviseert de gemeente bezoekers om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum te komen. Meer info
Het bisdom Hasselt heeft een voorlopig bedrag van 10.000 euro overgemaakt voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Enkele weken geleden deden de Belgische bisschoppen een oproep tot solidariteit met de christenen in dat gebied. Hiervoor werd er op 15 augustus jl. in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden.
Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden er concrete projecten uitgewerkt door Kerk in Nood en Caritas International. Het bisdom heeft – in afwachting van het eindresultaat van deze collecte – nu al een voorschot van telkens 5.000 euro overgemaakt aan beide organisaties.
Op dinsdag 16 en woensdag 17 september pakt het bisdom Hasselt in het kader van het nieuwe werkjaar uit met een startavond in het Cultuurcentrum Hasselt. De avond staat open voor alle priesters, diakens, parochieassistenten, teamleden van parochie en federatie, catechisten, jongerenbegeleiders, pastores in de zorgsector en geïnteresseerden. Op dinsdag worden de deelnemers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht; op woensdag die uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden.

Akindo vraagt uw stem

Dinsdag 2 september 2014
Lommel - Akindo vraagt uw stemZoomAkindo (vzw met vakantiekampen voor mensen uit maatschappelijk kwetsbare milieus en begeleidingshuizen in Vlaanderen) doet mee aan een wedstrijd via het 3MFonds. Tegen 31 oktober moeten ze meer dan 3000 stemmen halen om de hoofdprijs te winnen, en daarvoor rekenen ze op de stem van alle Lommelaars. Stemmen kan via deze link en neemt amper een minuut in beslag. Ideeën om nog meer stemmen te halen mag je ook mailen aan info[!]akindo.be. (Foto Akindo)

Johan De Vrindt overleden

Dinsdag 2 september 2014
Lommel - Johan De Vrindt overledenVrijdag is Johan De Vrindt overleden, de echtgenoot van Lisette Vervecken. Hij was 68 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Jos Vervaeren overleden

Maandag 1 september 2014
Lommel - Jos Vervaeren overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jos Vervaeren overleden, de echtgenoot van Josephine Vos. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Lommel-Heeserbergen.

'Streekfoto's' van Limburg

Maandag 1 september 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM-ERSV Limburg heeft de nieuwe Streekfoto's voor de 5 Limburgse streken online gezet. Voor elke streek en haar gemeenten (Noord-Limburg, West-Limburg, Maasland, Midden-Limburg, Zuid-Limburg) werd een socio-economische analyse opgemaakt. De 50 geanalyseerde indicatoren kunnen ingedeeld worden in de domeinen demografie, arbeidsmarktaanbod, ondernemerschap, tewerkstelling, werkgelegenheid, werkenden en gemeentelijke pendelarbeid. Telkens worden de resultaten van een streek vergeleken met de resultaten van de andere vier Limburgse streken, met Limburg en met Vlaanderen. Bovendien worden de gemeenten van een streek ook onderling met elkaar vergeleken.
De "Streekfoto" van Noord-Limburg kunt u hier downloaden.
Lommel - Nadia Matthynssens exposeert in HasseltZoomDe Lommelse glaskunstenares Nadia Matthynssens (tweede van links) stelt momenteel haar werk tentoon bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg, aan de Gouverneur Roppesingel. Nadia werd geboren in Beveren-Waas, maar woont nu in Lommel waar ze als medewerkster van het Glazen Huis glasblazen en glasgieten doceert. Als zelfstandig glaskunstenaar ontwikkelt ze ook haar eigen glascollectie. Ze ontwerpt en blaast glazen objecten voor zowel binnen als buiten. Ook sfeerverlichting maakt deel uit van haar oeuvre. Voor inspiratie doet ze een beroep op de natuur en haar omgeving.

De eerste schooldag

Maandag 1 september 2014
Lommel - De eerste schooldagZoomVandaag gezien in de Koning Leopoldlaan... Iemand opgestoken vingers opgemerkt? (Foto Albert Agten)
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel