Het overige nieuws

Wintervaste hangjongeren

Zaterdag 28 februari 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Wintervaste hangjongerenVanmorgen vind ik in mijn brievenbus een flyertje van de ‘Getuigen van Jehova’. Op de achterkant staat een zeemzoeterige tekening van volmaakt gelukkig lijkende mensen en dieren – leeuwen, zebra’s, schapen en nog wat klein grut vredig onder elkaar – in een idyllisch landschap.
Vrolijk word ik er echt niet van, van zulke afbeeldingen. Maar sommige mensen wel, denk ik. Het mogen dan al rare snuiters zijn, die van Jehova, maar op hun kop gevallen zijn ze niet. In één (…) Het hele nieuwsbericht

Als het kind niet naar de ouder wil

Vrijdag 27 februari 2015
Tribunaliteiten
‘Nu ben je wel content, als ik niet kom dan moet papa centen betalen.’ Dat zei een twaalfjarig meisje tegen haar moeder, toen die met een vonnis van de jeugdrechtbank in de hand, het contact met haar dochter trachtte te herstellen. In dat vonnis stond dat vader aan moeder 750 euro moest betalen per keer dat hij zijn dochter niet naar moeder bracht.
De vader nam het niet dat hij zo’n dwangsom moest betalen en uiteindelijk moest het hof van beroep van Antwerpen een beslissing nemen. Dat (…) Het hele nieuwsbericht

Dertien arrestaties bij drugsactie

Vrijdag 27 februari 2015
Bij een grote drugsactie in het centrum van Eindhoven hield de politie donderdagmiddag en -avond dertien personen aan. De actie richtte zich op de aanpak van straathandel.
Bijna twintig agenten hielden van 15 tot 23 uur meerdere plekken in het centrum in de gaten. Met name op de Vestdijk, het 18 Septemberplein en het Stationsplein werd gezien dat er werd gedeald. Daarop werden elf mannen en een vrouw aangehouden. Op het busstation werd een man zonder vast woonadres aangehouden. Hij stond nog gesignaleerd in verband met een openstaande boete. Bij zowel kopers als verkopers werd een flinke hoeveelheid harddrugs in beslag genomen, waaronder twaalf bolletjes met vermoedelijk cocaïne.

Werken op de Noord-Zuid

Vrijdag 27 februari 2015
Maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer op de Noord-Zuidverbinding (N74) richting Hasselt met de renovatie van de voegen vanaf Lommel tot aan de aansluiting met de Grote Baan. De hinder blijft beperkt. De aannemer zal enkel buiten de spitsuren over een beperkte lengte één rijstrook innemen. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werkzaamheden maximaal 3 maanden in beslag nemen.

Gratis naar... Stijn Van de Voorde?

Donderdag 26 februari 2015
Lommel - Gratis naar... Stijn Van de Voorde?ZoomIn de diepste krochten van heel wat boekhandels en bibliotheken vind je vaak creaties waarvan niet iedereen begrijpt dat ze ooit te koop werden aangeboden. Stuk voor stuk iconische boeken die in eerste instantie verguisd werden door critici, maar in de loop der jaren terecht hun plaats verworven hebben op het onderste schapje van het boekenrek op de zolder van Stijn Van de Voorde. Een soort van literaire lezing over pulp fictie (en non-fictie) onder de titel "Spijtig van de bomen".
Stijn (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voedsel uit Arendonk voor St.-VincentiusZoomLeerlingen van het 4de, 5de en 6de studiejaar van GBS Sint-Jan in Arendonk brachten maandag een bezoek aan Sint-Vincentius Lommel. Ze hadden 210 kilo ingezameld voedsel bij. Hun bezoek kaderde in een project over "armoede en de voedselbank" dat 3 weken liep in hun school. Ze luisterden met veel aandacht naar Pierre en Willy die het doel en de werking van de vereniging uitlegden. Het voedsel zal worden geschonken aan de minderbedeelden van Lommel.

Teambuilding toneelgroep van WICO

Donderdag 26 februari 2015
Lommel - Teambuilding toneelgroep van WICOZoomDe toneelgroep ‘Allësötdëkas’ van WICO Campus Sint-Jozef voert om de twee jaar een toneelstuk op. Vorig jaar was er een sabbatjaar, maar de leerlingen en begeleiders hebben zeker niet stilgezeten. Tijdens tal van workshops werden de leerlingen klaargestoomd om dit jaar een stuk op te voeren. 21 leerlingen van het 1ste tot het 6de middelbaar zullen op de planken staan om een detectiveverhaal te brengen. Ze proberen de nodige spanning te brengen, vermengd met humor en enige (…) Het hele nieuwsbericht

Miljoenste DAF-truck rolt van de band

Woensdag 25 februari 2015
Bij Daf Trucks in Eindhoven is vanmorgen de miljoenste Daf-trekker van de band gerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Nederlandse premier Rutte. DAF maakt al 66 jaar vrachtwagens. Het bedrijf is de snelst groeiende truckproducent van Europa en produceert gemiddeld 122 trucks pr dag.
Een 18-jarige uit Mol is veroordeeld tot  2 jaar celstraf waarvan 1 jaar met uitstel omdat hij brand stichtte in twee woningen. De tiener heeft de feiten steeds ontkend. Aan één van de benadeelden moet hij 137.000 euro schadevergoeding betalen.

Nieuwe zaak in Spoorwegstraat

Woensdag 25 februari 2015
Lommel - Nieuwe zaak in SpoorwegstraatZoomNu zondag 1 maart gaat de nieuwe zaak 'Kelderkot' open in de Spoorwegstraat. Je kan er geroosterde kip of spaghetti afhalen of ter plaatse verbruiken. Afgelopen weekeind vond de officiële opening voor genodigden al plaats en werd er al heerlijk gesmuld. We wensen de uitbaters Vivianne en Sissi veel succes! (Foto's Jacky Geboers)
Nieuwe zaak in SpoorwegstraatNieuwe zaak in SpoorwegstraatNieuwe zaak in Spoorwegstraat
Zoom

Prijs voor Kempisch Tehuis

Dinsdag 24 februari 2015
De sociale bouwmaartschappij Kempisch Tehuis heeft uit handen van minister Homans de "beste praktijkprijs  voor sociaal beleid" gekregen voor het project ‘Ik en mijn sociale huisvestingsmaatschappij’. Dat project leidde via een samenwerking tussen RIMO Limburg en de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) tot een ‘focusgroep’ van Lommelse huurders. Die denken na over thema’s zoals het ideale renovatieproces, de schriftelijke communicatie en de website, en (…) Het hele nieuwsbericht

Lommelse pinhelm gearriveerd

Dinsdag 24 februari 2015
Lommel - Lommelse pinhelm gearriveerdZoomWe meldden vorige week al dat er 44 betonnen Stahlhelmen over de provincie zouden uitzwermen, en nu is deze van Lommel ook effectief gearriveerd. Hij bevat een verhaal van een Lommelse soldaat, en zal nadien ook een eigen inkleuring krijgen. Iedere Lommelaar die dit wil, mag en kan hier zijn bijdrage toe lenen. Het officiële 'openingsmoment' is voorzien op zaterdag 14 maart om 13.30 uur op de Duitse Militaire Begraafplaats. (Foto Robert Boons)

Louis Theuws overleden

Dinsdag 24 februari 2015
Lommel - Louis Theuws overledenIn Lommel is zaterdag Louis Theuws overleden, de echtgenoot van Maria van den Dungen. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos.

Turnen: Maud naar Vlaamse finale

Dinsdag 24 februari 2015
Op de derde provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames in Oud-Turnhout heeft Maud Van Grieken, aangesloten bij turnclub De Eik, zich zondag geplaatst voor het Vlaams kampioenschap. Dat vindt op 7 maart plaats in Stekene.

Magda Vinken overleden

Maandag 23 februari 2015
Lommel - Magda Vinken overledenIn Lommel is vrijdag Magda Vinken overleden, de partner van wijlen Leo Schelkens. Ze was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Vrijdag (om 19 uur) is er daar een avondwake.

96 weekendongevallen

Maandag 23 februari 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 96 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 76 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 7 zwaar- en 7 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 69 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 17%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Ook voor u 'stoofvlees-friet' nu zondag?ZoomNiet videe, niet de asperges of de konijn met pruimen, maar wél 'stoofvlees met friet' werd door de Vlaming verkozen tot dé Vlaamse Klassieker! Nu eens benieuwd of ook u dit gerecht zondag op uw bord krijgt... (Foto Albert Agten)

Maria Bleyen overleden

Zondag 22 februari 2015
Lommel - Maria Bleyen overledenIn WZC Kapittelhof is vrijdag Maria Bleyen overleden, de echtgenote van François Geelen. Ze was 81 jaar. De afscheidsceremonie, gevolgd door de crematie, zal in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag van 19u tot 19.30u is er in de aula van funerarium Witters gelegenheid voor een laatste groet.
De politie heeft een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Eersel aangehouden voor meerdere vernielingen in het centrum van Eersel. De vernielingen werden de afgelopen maanden gepleegd. Het tweetal kwam in beeld nadat er frietvet over een geparkeerde auto was gegooid op de Odradastraat. Ook op de Nieuwstraat bleek er vet op de weg te zijn gegooid. Toen de man en de vrouw daarover werden verhoord kwam ook hun betrokkenheid bij andere zaken naar voren. Ze zouden in september auto's hebben vernield en (…) Het hele nieuwsbericht

Vier doden nabij Eindhoven

Zaterdag 21 februari 2015
Vier jonge inzittenden van een personenwagen zijn gisteravond om het leven gekomen in Zuid-Nederland nadat hun auto tegen een boom was gebotst. Het dodelijk ongeval vond plaats op de weg tussen Erp en Gemert (nabij Eindhoven). De slachtoffers zijn twee jongens van 18 en 16 jaar uit Someren, een 19-jarige uit Erp en een 20-jarige jongen uit Gemert. Drie van hen overleden ter plaatse. Het 19-jarige slachtoffer werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen.

Maurice Berkmans overleden

Zaterdag 21 februari 2015
Lommel - Maurice Berkmans overledenGisteren is Maurice Berkmans overleden, de weduwnaar van Tris Vervoort. Hij was 84 jaarDinsdag wordt hij gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Een gedacht

Zaterdag 21 februari 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Een gedachtTaal zegt ons veel, zo niet alles. Een snelle zoektocht op spreekwoorden.nl leert me dat er 206 spreekwoorden over geld zijn. Over geluk of gezondheid zijn het een heel pak minder. Het zet je aan het denken. Wat ons echt bezighoudt. Eén van de grootste schurken uit de filmgeschiedenis was Gordon Gekko uit de film Wall Street. Het personage, gebaseerd op een echte man, vertelde ons dat hebzucht goed is. Ook dit kwam uit zijn mond: ‘geld is een hoer die nooit slaapt’. Dat zijn er 207.
Ondanks (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (18)

Vrijdag 20 februari 2015
Lommel - Smiley (18)ZoomIn de trein krioelt het van smileys... Ingezonden door Frank Bracke.

Met de groeten uit Side

Vrijdag 20 februari 2015
Lommel - Met de groeten uit SideZoomSide was een antieke havenstad in Pamphylië, ongeveer 16 kilometer van Seleucia. Tegenwoordig is het vooral bekend als toeristische bestemming en badplaats aan de Turkse Riviera. Het ligt tussen de steden Antalya en Alanya, nabij de plaatsen Manavgat en Selimiye. In de hele stad zijn restanten van vroegere tijden te zien. Er zijn bijvoorbeeld restanten van een oude Griekse tempel, en van een theater. (Foto Albert Agten)

Politie zoekt pyromaan

Vrijdag 20 februari 2015
De politie van de zone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar een pyromaan die verdacht wordt van een reeks brandstichtingen in Mol, Mol-Rauw en Balen-Wezel. De jongste maanden is er al in meerdere leegstaande gebouwen brand gesticht. Ook voertuigen vormden het mikpunt van de dader.

Nieuw buurtinformatienetwerk

Vrijdag 20 februari 2015
Deze week ging een buurtinformatienetwerk (BIN) van start in Mol-Gompel. Het BIN in Gompel is het derde buurtinformatienetwerk op Mols grondgebied en het zesde in de  politiezone. De buurtbewoners en de politie engageren zich op die manier voor meer veiligheid in de wijk. In Gompel werd het voorbije jaar namelijk verschillende keren ingebroken.  Ook in het winkelcentrum van Mol, in Ezaart (Ezaart-Keikenstraat) en in Wezel (Schaapsbeemdenweg-Albertlaan) bestaat dergelijk initiatief.
In een BIN staat sociale controle centraal om zo criminaliteit te voorkomen en aan te pakken. Bedoeling is dat bewoners van een wijk, maar ook  winkeliers of bedrijven, de politie inlichten als ze iets verdachts zien. De politie onderneemt dan de nodige stappen en informeert de leden van het netwerk. Als het onderzoek het toelaat, krijgen de BIN-leden ook feedback. In het verleden kon de lokale politie al inbrekers en winkeldieven arresteren na meldingen van alerte burgers.

Maria Bosmans overleden

Vrijdag 20 februari 2015
Lommel - Maria Bosmans overledenGiisteren is Maria Bosmans overleden, de weduwe van Henri Dirikx. Ze was 84 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Heeserbergen.

41 procent minder GFT opgehaald

Donderdag 19 februari 2015
In  Mol is vorig jaar 41 procent minder GFT opgehaald. Het betalend maken van het GFT in februari 2014 leidde naast de extra inkomsten tot een enorme daling van de verwerkingskosten.

Stahlhelmen uit expo zwermen uit

Donderdag 19 februari 2015
Lommel - Stahlhelmen uit expo zwermen uitZoomDe afgelopen maand vormde het Kolonel Dusartplein in Hasselt het decor voor de tentoonstelling “Limburg 1914-1918: kleine verhalen in een Groote Oorlog”. Naast een imposante blackbox waarin de multimediale tentoonstellingsfilm werd getoond, sierden 44 identieke betonnen Stahlhelmen het Dusartplein, dat zelf ook getekend is door (herinneringen aan) de Groote Oorlog. De 44 helmen symboliseren de Duitse bezetting in Limburg. Elke helm vertegenwoordigt één Limburgse gemeente en (…) Het hele nieuwsbericht

Hendrika Smid overleden

Donderdag 19 februari 2015
Lommel - Hendrika Smid overledenIn Lommel overleed vrijdag Hendrika Smid, de weduwe van Felix Vanbroekhoven. Zij was 94 jaar. De crematieplechtigheid heeft plaatsgevonden in familiekring.

Jeugdwerkloosheid gedaald

Woensdag 18 februari 2015
De jeugdwerkloosheid in Limburg is vorig jaar met bijna 800 werkzoekenden gedaald. Ten opzichte van Vlaanderen is de jeugdwerkloosheid hier zelfs dubbel zoveel afgenomen. Toch blijft de huidige jeugdwerkloosheidsgraad met 17,85 % onaanvaardbaar hoog.
Het kinderfestival Bengelpop, dat op vrijdag 26 juni in Balen plaatsheeft, is nu al volledig uitverkocht, nog voordat er nog maar iets van het programma of de affiche bekend is. Maar liefst 73 scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant schreven in. Ze sturen die dag ruim 4.000 kinderen en een paar honderd begeleiders naar Bengelpop op recreatiedomein Keiheuvel. Daarmee is het maximum aantal bereikt. Zo blijft het niet alleen veilig, maar ook aangenaam en niet té mega voor deze doelgroep (eerste en tweede leerjaar).

Dementie in de schijnwerper

Woensdag 18 februari 2015
Lommel - Dementie in de schijnwerperZoomDankzij een samenwerking tussen OKRA Gewest Lommel en Ziekenzorg CM Gewest Lommel, én met ondersteuning van het stadsbestuur, wordt op donderdagnamiddag 19 maart om 14 uur in cultuurcentrum De Adelberg de toneelvoorstelling rond dementie 'Leven in drie dagdelen' gebracht door het Nederlandse toneelgezelschap 'De Eenakter'. De Lommelse Rita Scheelen heeft het stuk geschreven en geregisseerd.
Met deze Vlaamse première willen de initiatiefnemers het taboe dementie doorbreken en (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden

Woensdag 18 februari 2015
Lommel - Zonder woordenZoomCarnaval voorbij, start van de vasten! (Foto Robert Boons)
Voor Pennenzakkenrock in Mol zijn al 182 scholen ingeschreven, goed voor 7.112 leerlingen en 634 leerkrachten. Op de affiche staat onder meer Laura Tesoro, vorig jaar nog tweede in The Voice van Vlaanderen. Andere namen voor het evenement op 25 juni in het provinciaal centrum Zilvermeer worden op 4 maart bekendgemaakt.

Kerk te klein voor laatste Mis

Dinsdag 17 februari 2015
Afgelopen weekend werd de laatste eucharistieviering opgedragen in de kerk van Mol-Achterbos. Ruim 300 gelovigen woonden de mis bij. Niet iedereen kon een zitje bemachtigen. Een nieuwe bestemming voor het kerkgebouw is er nog niet. De parochianen van Mol-Achterbos zijn nu aangewezen op de kerk van Mol-Centrum.

Weinig zwartrijders in Limburg

Dinsdag 17 februari 2015
In Limburg telt men het kleinste aantal zwartrijders in het openbaar busvervoer, in Antwerpen het grootste aantal. Dat blijkt uit controles van De Lijn. Vorig jaar werden voor het eerst meer dan 2 miljoen reizigers gecontroleerd. Zwartrijden gebeurt vooral door jonge mannen. Bij de controles liepen 1 op 43 (2,3 procent) gecontroleerde reizigers tegen de lamp.
De boetes voor zwartrijden bedragen momenteel 75 euro voor de eerste keer en lopen op tot 400 euro bij recidive. Bij (…) Het hele nieuwsbericht

Óp de pòòst

Dinsdag 17 februari 2015
Prietprouwët
Lommel - Óp de pòòstZjèf mut ’n bëpòldë sórt va formëliêrën hémmën èn vreugt án dë pòòstmjéstër: “Zén d’r nog ánvrààgförmëliêrën?”
Antwóuwërd van dë pòòstmjéstër: “Neeë, d’r zén gén ánvrààgformëliêrën nie mir, umdèè-w gén ánvrààgformëliêrën nie mir hémmë vur dë ánvrààgformëliêrën án të vrààgën!”
                                              Pjérkën

Jaak Govers overleden

Dinsdag 17 februari 2015
Lommel - Jaak Govers overledenIn Genk is vrijdag Jaak Govers overleden, de echtgenoot van Jet Clemens. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jan Geboers overleden

Dinsdag 17 februari 2015
Lommel - Jan Geboers overledenIn Overrepen is zaterdag Jan Geboers overleden, de echtgenoot van Maria Geysen. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Smiley (17)

Maandag 16 februari 2015
Lommel - Smiley (17)Zoom"Hij  lachte zo lief naar mij. Ik heb hem helemaal opgegeten," mailt Eugène Pellens.
Lommel - Mooie resultaten voor jonge gymnastenZoomIn het voorbije weekend organiseerde Olympia Houthalen het Limburgs kampioenschap gymnastiek voor heren. Er namen 7 gymnasten van Turnclub De Eik uit Lommel deel. Quint Beljaars turnde op zaterdag en behaalde bij de 10-jarige gymnasten op A-niveau een mooie tweede plaats. Op zondag turnden de 8- en 9-jarigen. Tuur Verheyen (8 jaar) werd Limburgs kampioen. Sam Geysen (8 jaar) werd knap tweede. Bij de 9-jarige werd Emiel Schutjes derde en plaatste zich zo voor het Vlaams kampioenschap.

Limburgse Vakantiegids 2015

Maandag 16 februari 2015
De Limburg Vakantiegids 2015 is er: een publicatie van 300 pagina’s die het totale toeristische aanbod van Limburg bundelt. De gids verschijnt op 350.000 exemplaren en wordt de volgende maanden gratis verspreid. Vanaf maart wordt de gids massaal gedistribueerd, ondersteund door een grote mediacampagne. Die legt de klemtoon op 20 jaar Fietsparadijs Limburg en prikkelt de Vlamingen om de gratis Limburg Vakantiegids in huis te halen. Die gids ontdek je alvast via www.toerismelimburg.be. Je kan je gratis exemplaar ook in de Limburgse toeristische infokantoren afhalen.

68 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 16 februari 2015
In het afgelopen weekend gebeurden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaargewonden en 18 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen  werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 positief bleken. Bij 13 ongevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Julie Geerinckx overleden

Maandag 16 februari 2015
Lommel - Julie Geerinckx overledenIn WZC De Bekelaar is zaterdag Julie Geerinckx overleden, de weduwe van Bert Hesius. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11u) in de aula van funerarium WItters.

Commerciële mededeling

Zondag 15 februari 2015
Lommel - Commerciële mededelingZoom.
In Limburg zijn momenteel 895 vrijwilligers actief bij Present. Het gaat om 248 mannen en 647 vrouwen. In zorginstellingen worden zij ingeschakeld om de mens achter de zieke, oudere of de persoon met een beperking bij te staan. Zij helpen op die manier het verzorgingspersoneel met kleinere taken waarbij het contact belangrijk is.
De vrijwilligers - de jongste is 16, de oudste 90 - zijn verspreid over 31 voorzieningen: ziekenhuizen, rusthuizen, palliatieve eenheden, psychiatrische inrichtingen en gehandicaptenvoorzieningen.

Met de groeten uit Oostende

Zondag 15 februari 2015
Lommel - Met de groeten uit OostendeZoomDaar zag Jacqueline Joosten-Segers deze maskers van James Ensor in het Ensormuseum.

sp.a Lommel viert de liefde

Zaterdag 14 februari 2015
Lommel - sp.a Lommel viert de liefdeZoomOm de liefde te vieren en de verzuring in de samenleving tegen te gaan, organiseerden sp.a Lommel en Curieus vandaag een Valentijnsactie. In het centrum van Lommel deelden zij namiddag hartjeslolly’s met de boodschap 'Liefde kost niets! Geef er veel van en je krijgt minstens zoveel terug' uit aan de Lommelaars en bezoekers van het stadscentrum. De sp.a wil met deze ludieke actie ook een diepere boodschap naar buiten dragen nl. dat er samen lang gestreden is om tot de welvaartsstaat te komen (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (16)

Zaterdag 14 februari 2015
Lommel - Smiley (16)ZoomEen warme, wollige smiley, ingezonden door Ann Moors.

Marie Jeanne Vandegoor overleden

Zaterdag 14 februari 2015
Lommel - Marie Jeanne Vandegoor overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Marie Jeanne Vandegoor overleden, de echtgenote van Alfons De Vrindt. Ze was 64 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 11u) in de aula van funerarium Witters.

Bob Vanderhoydonks overleden

Zaterdag 14 februari 2015
Lommel - Bob Vanderhoydonks overledenIn het ziekenhuis in Mol is gisteren Bob Vanderhoydonks overleden, de echtgenoot van Jacqueline Verboven. Hij was 69 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartdienst woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Geld op leeftijd

Zaterdag 14 februari 2015
Tribunaliteiten
Een bejaarde vader of moeder geeft dikwijls een volmacht op de bankrekening aan zoon- of dochterlief. Het vertrouwen is groot. Maar, met het overlijden van vader of moeder verdwijnt het vertrouwen soms. In de plaats komt het wantrouwen van broer of zus die de bankzaken niet beheerde. Daarop volgt nogal eens het verzoek van de achterdochtige broer of zus aan de rechter om de levenswandel van vader of moeder na te gaan en te onderzoeken hoe zij hun geld spendeerden.
Een recente uitspraak van het hof van beroep (…) Het hele nieuwsbericht

Twee nieuwe handelszaken

Zaterdag 14 februari 2015
Lommel - Twee nieuwe handelszakenZoomSpijtig genoeg zien we regelmatig handelszaken verdwijnen in ons centrum. Maar gelukkig is het niet allemaal 'kommer en kwel', en kunnen we er ook regelmatig nieuwe verwelkomen. Zoals gisteren in de Mudakkers waar Kim Houben en Xavier Loots hun kinderschoenenzaak 'Belles en Bikkels' openden, en vlak daarbij een nieuwe herenkapperszaak 'Malki', die zelfs op zondag open is! (Foto's Robert Boons)
Twee nieuwe handelszakenTwee nieuwe handelszaken
Zoom

Vrouwen en humor

Zaterdag 14 februari 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Vrouwen en humor“Mijn zus speelt mandekker in het damesvoetbalteam,” hoorde ik onlangs een jongen zeggen.
“Dan zal die niet veel te doen hebben” antwoordde zijn vriendin.
Kijk, daar moet ik nu om lachen. Ik had net een hele discussie achter de rug over het thema ‘Vrouwen en Humor’. De vraag of vrouwen wel zin voor humor hebben, was in de groep gegooid. “Zoveel als Duitsers,” had iemand geantwoord. “Absoluut niet, dus”.
Een volstrekt foute dubbele (…) Het hele nieuwsbericht

Elf nieuwe 'slimme' camera's

Vrijdag 13 februari 2015
Dit jaar wordt het cameranetwerk in de politiezone Balen – Dessel - Mol gevoelig uitgebreid. De komende maanden plaatst een firma op elf nieuwe locaties automatische nummerplaatlezers (ANPR-camera’s). Het gaat om twee locaties in Balen, één in Dessel en acht in Mol.
De politie startte in 2012 met het realiseren van een uitgebreid cameranetwerk. In een eerste fase verschenen bewakingscamera’s in het Molse uitgaanscentrum.
De zogenaamde ‘slimme (…) Het hele nieuwsbericht

Commerciële mededeling

Vrijdag 13 februari 2015
Lommel - Commerciële mededelingZoom.

G-sportdag in de Soeverein

Vrijdag 13 februari 2015
Lommel - G-sportdag in de SoevereinZoomGisteren organiseerde de afdeling Sportwetenschappen van Provil een G-sportdag in de Soeverein. Na een muzikaal onthaal door het Mols Accordeon Ensemble kregen de deelnemers een sportief programma aangeboden met o.a. badminton, basketbal, dans, judo, estafettespelen, hockey en zaalvoetbal. (Foto's Robert Boons)
G-sportdag in de SoevereinG-sportdag in de SoevereinG-sportdag in de Soeverein
Zoom
Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net opnieuw haar jaarlijkse opruimactie Straat.net. Hiermee wil Limburg.net mensen verenigen en bewustmaken van het belang van samenwerking voor een propere en aangename omgeving. Groepen kunnen zich tot en met vrijdag 27 februari inschrijven voor de actie bij hun eigen gemeentebestuur. 
Na inschrijving krijgen de deelnemers een aantal straten toegewezen en het nodige materiaal wordt voorzien (vuilniszakken, handschoenen, veiligheidsvestjes, (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (15)

Donderdag 12 februari 2015
Lommel - Smiley (15)ZoomEen smiley uit Waalse bron. Steven Geens maakte deze foto van een oude Royal-schrijfmachine (veel kinderen weten niet meer wat dat is - red.) in Clermont-sur-Berwinne, net ten zuiden van de Voerstreek. Het dorpje is een bezoekje waard, mailt hij. "Een mooie dorpskern met merkwaardig rijke huizen en een boeiende geschiedenis."

Beurs over elektrische fietsen

Donderdag 12 februari 2015
Zondag is er tussen 10u en 17u in vrijetijdscentrum De Kruierie, in de Bevrijdingsstraat 1 in Balen, een gratis 'e-bike beurs': een beurs over elektrische fietsen. Verschillende lokale fietshandelaars stellen er hun modellen tentoon en geven je graag meer uitleg. Op een oefenparcours kan je zelfs een elektrische fiets testen. Om 11u en 14u is er een gratis workshop waarbij je meer te weten komt waarop je allemaal moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets, welke de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

Een volle zaal Neos-leden

Donderdag 12 februari 2015
Een volle zaal NEOS-leden luisterde gisteren vol aandacht naar een voordracht van Jacques Lesage, verteller, acteur, en gespecialiseerd in assisenzaken. In deze lezing handelde hij over het assisenproces, zoals hij dat ziet als observator, die kijkt en luistert, niet als jurist. Hij vergeleek het assisenproces met het theater en is geboeid door de gelijkenissen tussen beide. Na de lezing gingen de leden naar huis met een heel andere kijk op de 'Assisen'... (Hélène Vissers)

Experimenteren in de Proweto academie

Donderdag 12 februari 2015
Lommel - Experimenteren in de Proweto academieZoomIn de Proweto academie in Provil leren ze iedere woensdagnamiddag technische vaardigheden aan jongeren van leerjaren 4, 5 en 6 en gaan ze hier ook volop mee experimenteren. Van 3-D printen, over design, tot engineering... Helaas voor de liefhebbers zitten alle woensdagen al vol. (Foto Robert Boons)
Lommel - Een héle late nieuwjaar voor marktkramersZoomDe marktkramers van onze woensdagmarkt vierden gisteren hun erg late nieuwjaarsreceptie in café de Melchior. Het werd een gezellige boel, en ze wisten nog te vertellen dat ze Lommel als één van de beste markten beschouwen én dat de samenwerking met het stadsbestuur hier ook perfect verloopt. (Foto Robert Boons)
Negentien buitenlandse investeerders hebben vorig jaar gezorgd voor 276 nieuwe jobs in Limburg. Deze jobs waren goed voor 6,6 procent van het totale aantal nieuwe jobs in Vlaanderen. Van alle Vlaamse provincies kon Limburg de minste buitenlandse investeringen aantrekken.

Smiley (14)

Woensdag 11 februari 2015
Lommel - Smiley (14)ZoomEen smiley in de afwasbak, ingestuurd door Ineke Roosen.

Gratis een Valentijnscadeautje?

Woensdag 11 februari 2015
Op zoek naar een origineel Valentijnsuitje? CC Palethe heeft er een voor je in petto. Leo Bormans geeft morgen/donderdag om 20.30u onder de titel ‘Geheim van de liefde’ een muzikale lezing voor iedereen die van liefde houdt. Bijna alle films, liedjes en boeken gaan erover: de liefde. Maar wat weten we daar eigenlijk over? In zijn internationale bestseller ‘World Book of Love’ vroeg Leo Bormans het aan 100 liefdesprofessoren uit 50 landen. Een verhaal over hechting, passie en toewijding. Over jaloezie, speeddates, ouderliefde, singles, echtscheiding en eeuwige liefde.
Kaartjes in voorverkoop kosten 10 euro (kassa: 12 euro) maa... wij mogen 6x2 vrijkaarten weggeven! Bel morgen om 10.00 uur naar de balie van CC Palethe (tel. 011/64 59 52) en laat de baliebediende je groot hart zien. Wellicht beloont zij je met twee gratis tickets voor deze liefdevolle lezing!

Fotograaf fotografeert fotografen

Woensdag 11 februari 2015
Lommel - Fotograaf fotografeert fotografenZoomDe leden van fotoclub ISO400 waren gisteren te gast bij Koen Brans voor een leerrijke workshop. Koen vertelde daarbij ook hoe hij nu erg veel bezig is met leermaskers. En de groepsfoto bij een fotograaf mocht natuurlijk niet ontbreken... (Foto Koen Brans)

Ruim 5.800 vacatures in Limburg

Dinsdag 10 februari 2015
Vandaag stonden er welgeteld 5.821 jobaanbiedingen in Limburg op de website van de VDAB. Hasselt en Genk spannen de kroon met respectievelijk 1.125 en 679 vacatures. Voor Tongeren staan er 242 vacatures vermeld; voor Houthalen 295; voor Lommel 245; voor Overpelt 160; voor Beringen 93; voor Neerpelt 85; voor Meeuwen-Gruitrode 79; voor Hamont-Achel 74; voor Peer 50 en voor Hechtel-Eksel 22.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 67 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met gewonden en 52 met blikschade.  Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 18 %) positief bleken. In 16 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Smiley (13)

Dinsdag 10 februari 2015
Lommel - Smiley (13)ZoomEen smiley in de ruimte. De foto is genomen door de Hubble-telescoop en vrijgegeven door de ESA/ NASA. Twee zeer heldere sterrenstelsels vormen de ogen van de smiley. De grijns en lijnen die het hoofd lijken te vormen, ontstaan doordat het sterrencluster dienst doet als zwaartekrachtlens.

Trien Tielens overleden

Dinsdag 10 februari 2015
Lommel - Trien Tielens overledenVandaag is in Lommel Trien Tielens, de weduwe van Henri Vandenboer, overleden. Zij was 94 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartdienst die in besloten kring zal plaatsvinden.
In november gaf toneelvereniging Nuit Blanche de aftrap voor een schitterend jaar in het teken van het 10-jarig bestaan. Tijdens de  krokusvakantie, op 16 en 17 februari, wordt er in het Huis van de Jeugd een tweedaagse workshop 'toneelspelen' (minimum leeftijd 16 jaar) georganiseerd. Lesgever is Dries De Smedt, dramadocent in De Warande en ervaren acteur bij verschillende gezelschappen. De deelnameprijs is € 20 en inschrijven kan nog door een mailtje te sturen naar nuitblanche_9[!]hotmail.com.
Lommel - Op stap in Bosland: wandeling door de SaharaZoomZondag van 14 tot 16.30u wordt er een wandeling georganiseerd in Bosland, meer bepaald in de Lommelse Sahara. De boswachter neemt je mee op ontdekkingstocht door dit gebied en de omliggende bossen. Je leert onderweg enkele bijzondere bewoners van de Sahara kennen. De boswachter vertelt je ook hoe de natuur van de Sahara beheerd wordt. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen, want de Sahara heeft voor hen heel wat toffe verrassingen in petto.
Er wordt gestart op de parking van De Soeverein, hoek van Speelpleinstraat/Nieuwe Kopen, Lommel. De wandeling: is 3.5 km lang en deelname is gratis. Voor meer informatie kijk op www.bosland.be of neem contact op met het Boslandsecretariaat op het nummer 011/74 24 78 of per mail info[!]bosland.be.
Het was een hele drukte vanavond in Wico-campus Sint-Maria in Neerpelt. Zowat 200 zesdejaars van scholen in heel Noord-Limburg kwamen daar hun licht opsteken bij beoefenaars van een 60-tal beroepen: over de studies die tot dat beroep leiden, de tewerkstellingskansen, de voor- en nadelen... Dergelijke informatieavond wordt al enkele jaren georganiseerd door Rotary Noord-Limburg, in samenwerking met de middelbare scholen van de regio.
Lommel - 'GeoMobiel' op bezoek in WICO CampusZoomHet project 'GeoMobiel' organiseert doe-activiteiten rond geomatica voor leerlingen in de derde graad van het secundair onderwijs en kwam vandaag naar WICO Campus Sint-Jozef. Dit project wil jongeren een beter beeld te geven van de mogelijkheden en toepassingen van geografie en geomatica in de bedrijfswereld. Bovendien hopen ze hen warm te maken voor technische knelpuntberoepen als landmeter, cartograaf, GIS-expert en geo-ICT'er. De begeleider van het project bracht moderne topografische instrumenten (…) Het hele nieuwsbericht

Gina Meyers overleden

Maandag 9 februari 2015
Lommel - Gina Meyers overledenIn Lommel is vandaag Gina Meyers overleden, de weduwe van Fons Deelkens. Ze was 91 jaar. De uitvaartdienst vindt vrijdag (11 uur) plaats in het uitvaartcentrum Severens in Lommel en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Een druk weekend voor de boeg

Maandag 9 februari 2015
Lommel - Een druk weekend voor de boegZoomDat is wat ze in de Leopoldlaan zeker hebben... Eerst hun eigen quiz, daarna Valentijn vieren en de dag erna alweer carnaval! (Foto Albert Agten)

Vanuit Eindhoven naar de Antillen

Maandag 9 februari 2015
Luchtvaartmaatschappij Arke gaat eind dit jaar vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks vliegen op Curaçao en Aruba. Daarmee krijgt de grootste regionale luchthaven van Nederland voor het eerst een verre intercontinentale bestemming. De verbinding start op zondag 1 november. Arke gaat dan twee keer per week - op woensdag en zondag - op die bestemming vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. Een en ander werd vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie op Eindhoven Airport.
Lommel - 'Ivanov', lovende recensies en indrukwekkende castZoomAanstaande vrijdag kunt u in De Adelberg terecht voor een bewerking door Theater Malpertuis van 'Ivanov'. Tsjechov schreef dit stuk op z’n achtentwintigste. Het is zijn eerste toneelwerk en hij had er slechts tien dagen voor nodig. Bewerker/regisseur Piet Arfeuille: “Het is hoekiger dan zijn latere werk, maar juist daarom obsessioneler.” Is het Ivanov die z’n omgeving lamlegt, of vice versa?
Ivanov is moe. Nog geen veertig en nu al lijkt het alsof hij zich (…) Het hele nieuwsbericht

Constance Hanegreefs overleden

Maandag 9 februari 2015
Lommel - Constance Hanegreefs overledenVrijdag is in Lommel Constance Hanegreefs, de weduwe van Henri Lourdaux, overleden. Zij was 91 jaar en wordt woensdag begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na de uitvaartliturgie (10.30 uur)  in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos.

Smiley (12)

Maandag 9 februari 2015
Lommel - Smiley (12)ZoomOp "der Kahler Asten" in de buurt van Winterberg (Duitsland) zag Myriam van Engelen deze 'robot' smiley.

Turnen: zilver voor Maud

Zondag 8 februari 2015
Vandaag werd in het Oost-Vlaamse Nieuwkerken-Waas de tweede provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames (A-niveau) afgehandeld. Maud Van Grieken van turnclub De Eik Lommel turnde daar prachtig en behaalde hiermee een zilveren medaille. Binnen twee weken neemt ze deel aan de derde en laatste voorronde en weten we of ze een selectie behaalt voor het Vlaams kampioenschap op 7 en 8 maart in Stekene.

Nog een erg late nieuwjaarsdrink

Zondag 8 februari 2015
Lommel - Nog een erg late nieuwjaarsdrinkZoomDe buurtbewoners aan de Kievit hielden vandaag een wat late nieuwjaarsreceptie... Maar het was er niet minder gezellig om. Er werd lekker gesmuld van de heerlijke hapjes gemaakt door de buurtbewoners zelf, en heerlijk gekeuveld. Op de foto van Robert Boons de beheerraad en de plaatselijke knutselgroep.
Lommel - Met vakantiegroeten uit... ThailandZoomLeny Peeters is terug uit Thailand. "Elk jaar valt daar wel iets moois te beleven," mailt ze. "Deze keer reisden we naar het nationale park Khao Sam Roi Yot, ten zuiden van Hua Hin. Bij de ingang aapjes spotten. En na een klimpartij van 500 meter kom je in de Than Phraya Nakon-grot (foto). Prachtig!"
In de aanloop naar Valentijn verdeelt het provinciebestuur op 11 weekmarkten, verspreid over Limburg, postkaarten met het Limburgsymbool. De postkaarten zijn portvrij.
De postkaartenactie startte gisteren, één week voor Valentijn, en eindigt op woensdag 25 februari. De actie loopt onder meer op de markt in Peer, Lommel, Tongeren en Paal.
Ben je geen marktbezoeker, maar wil je toch graag een Limburgsymbool-postkaart ontvangen? Vraag dan je postkaart aan bij de dienst (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (11)

Zondag 8 februari 2015
Lommel - Smiley (11)ZoomEen usb-stick als smiley. (Ingezonden door Mario Nieuwenhuizen)

Bevolkingsaangroei Lommel stagneert

Zaterdag 7 februari 2015
Op 1 januari 2015 telde onze gemeente 33.835 inwoners. Dat is een aangroei van 0,3% t.o.v. het jaar ervoor, terwijl het Limburgse gemiddelde op een stijging met 0,5% afklopt. Tegenover 10 jaar geleden gaan we er in Lommel wél met 7% op vooruit, wat dan weer 1%  boven het Limburgse gemiddelde is.

Bevolkingsgroei Mol blijft aanhouden

Zaterdag 7 februari 2015
Op 31 december 2014 telde Mol 35 664 inwoners. Dat zijn er 269 meer dan het jaar voordien. De forse bevolkingsgroei van de afgelopen jaren – telkens ongeveer één procent- bleef ook in 2014 aanhouden. De groei kwam er onder andere door een geboorteoverschot: er waren 361 geboortes tegenover 298 overlijdens.

Minder pv's voor GAS in 2014

Zaterdag 7 februari 2015
In 2014 stelden politie-inspecteurs in Mol 228 pv's op voor GAS-overtredingen. Dat zijn er 19 minder dan in 2013. Opvallend: er werd geen enkel pv uitgeschreven voor een minderjarige.
Wanneer we de lijst van overtredingen bekijken, dan stellen we vast dat de processen-verbaal vooral worden uitgeschreven voor een beperkt aantal fenomenen. We maken telkens ook de vergelijking met 2013.
1. Fout parkeren in een betalende zone: 86 (2013: 59)
2. Verstoring van de openbare orde met als (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar gaven 829 van de meer dan 15.000 Molse gezinnen géén huisvuil mee met hun grijze restafvalcontainer. Met het oog op de strijd tegen sluikstorten, start het gemeentebestuur een onderzoek naar waar dit restafval dan wel naartoe ging.
Een gemeentelijke politieverordening stelt dat gezinnen de grijze restafvalcontainers moeten gebruiken voor hun huisvuil. Zij mogen geen gebruik maken van andere methodes – ook niet als bedrijfsafval – om hun afval af te voeren.

Kraantjeswaterworkshop in Kla4tje

Zaterdag 7 februari 2015
Lommel - Kraantjeswaterworkshop in Kla4tjeZoomAnke van Drinkkraantjeswater.be heeft basisschool Kla4tje bezocht om een workshop te geven. De leerlingen kregen heel wat opdrachten én er was een waterproeverij. Ze kregen vier verschillende soorten water te drinken: drie soorten flessenwater en een staal kraantjeswater. Dat laatste was volgens de klas het op één na lekkerste!

Vrouw in rolstoel gewond bij overval

Zaterdag 7 februari 2015
Twee mannen probeerden donderdagmiddag in Valkenswaard een vrouw in een rolstoel te beroven. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en de politie zoekt dringend getuigen.
Toen de vrouw tussen 15.50 en 16.10 uur met haar rolstoel over fietspad De Voort van Dommelen richting Valkenswaard reed, kwamen twee mannen op een fiets voor de vrouw staan. Het tweetal was duidelijk op zoek naar haar portemonnee en mobieltje. Tijdens een worsteling viel het slachtoffer uit haar rolstoel en raakte ze (…) Het hele nieuwsbericht

Gezichtsverlies

Zaterdag 7 februari 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - GezichtsverliesLuc Tuymans mag zomaar geen kunstwerk maken van een foto uit de krant. Ik vind dat raar. Ik vertel dadelijk waarom. Maar eerst dit. Onlangs arriveerde mijn ledenpakket van het Willem Elsschot Genootschap. Jawel, ik ben lid van een clubje van een dode schrijver. Mijn bewondering is dan ook groot. Het pakket zit vol boeken die de schrijver ook gehad zou willen hebben. Ik was helaas niet thuis toen het pakje arriveerde. Nu ja, pakje. In het postkantoor ging het zelfs niet over de balie. De mevrouw moest er een (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (10)

Zaterdag 7 februari 2015
Lommel - Smiley (10)ZoomDeze ajuin zorgde bij het snijden niet enkel voor tranen. Carine Vrolijks-Winters kreeg er zowaar een smile van op haar gezicht.

Prijs drinkwater ongewijzigd

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in Limburg betekent dit dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 1,58 euro per kubieke meter.

André Berghmans overleden

Vrijdag 6 februari 2015
Lommel - André Berghmans overledenGisteren is André Berghmans, de echtgenoot van Marie-Louise Tormans, overleden in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Hij was 74 jaar en wordt gecremeerd na de uitvaartliturgie dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

'Limburg wild van bijen'

Vrijdag 6 februari 2015
In 2015 wordt ‘Limburg wild van bijen’. Met deze campagne wil de provincie Limburg de meerwaarde én de problematiek van wilde bijen in de kijker plaatsen én effectief iets doen voor deze waardevolle bestuivers. De provincie zet onder meer in op de vorming van een groep Limburgse bijenkenners. Mei wordt 'De maand van de bij' met kleine en grote activiteiten.Er komt ook een infopakket rond wilde bijen voor de scholen.

Smiley (9)

Vrijdag 6 februari 2015
Lommel - Smiley (9)ZoomDeze  'smiley' werd opgemerkt door klas 4A van De Robbert uit Hamont. Tijdens de les ontdekten de kinderen wat je lichaam over jezelf kan zeggen zonder dat je daarbij gesproken taal nodig hebt. Tot slot gingen ze op zoek naar 'emoticons' in hun dagelijkse omgeving.
De Limburgse sociale partners vragen de snelle uitvoering van de Noord-Zuid verbinding. Zij hopen dat er snel een einde komt "aan de ruim 40 jaar durende opeenvolging van studiewerk, politieke onbesluitvaardigheid en juridische procedures".
Limburg heeft nood aan een performante Noord-Zuidverbinding in functie van zowel de economische verkeersdoorstroming als van de leefbaarheid van de kernen die door de huidige verbinding doorsneden worden, aldus de Limburgse sociale partners.

Met lijm plak je alles

Donderdag 5 februari 2015
Lommel - Met lijm plak je allesZoomDe leerlingen van het 4de leerjaar van het Kla4tje kregen gisteren een les techniek over lijm. Er zijn veel immers veel soorten chemische lijm maar ook natuurlijke soorten. Spinnen, wespen en mosselen gebruiken zelfs hun eigen variant. Maar ook de leerlingen kunnen zelf lijm maken! Via een heel makkelijk receptje, gewoon wat water en dan enkele lepeltjes aardappelzetmeel toevoegen, laten koken, goed blijven roeren en laten afkoelen maakten ze hun eigen lijm.

Smiley (8)

Donderdag 5 februari 2015
Lommel - Smiley (8)ZoomLydie Jannis was in Rome. In Ostia Antica ontdekten ze deze smiley in een putdeksel. Dit keer niet zo een lieve lachende maar eerder een verbaasde of misschien zelfs een boze, mailt ze ons.

Nieuwe confederatie voor toerisme

Woensdag 4 februari 2015
In Hasselt is vanmiddag de vzw CONTOER gelanceerd, de nieuwe Confederatie voor STRAF Toerisme in Limburg. “Het belang van toerisme en vrijetijdseconomie wordt alsmaar groter in Limburg. Daarom hebben alle Limburgse partners binnen deze sector de krachten gebundeld. Het is de bedoeling om de toeristische troeven van onze provincie nog beter uit te spelen”, zegt de kersverse voorzitter van CONTOER Wim Gommers. De zelfstandige ondernemers en ondernemingen binnen Limburg hebben een aandeel van vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (7)

Woensdag 4 februari 2015
Lommel - Smiley (7)ZoomVanmorgen opgestaan met wederom een aangevroren auto.
De voorruit kon er duidelijk niet mee lachen bij het aanzetten van de verwarming, mailt Isabelle Pauwels ons.

36.134 Limburgers zonder werk

Dinsdag 3 februari 2015
Momenteel zitten 36.134 Limburgers zonder werk. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Een jaar geleden waren er 5.000 werklozen minder. De sluiting van Ford Genk laat zich gevoelen in de werkloosheidscijfers..

Will Borrenbergs overleden

Dinsdag 3 februari 2015
Lommel - Will Borrenbergs overledenVandaag is Will Borrenbergs, de weduwe van Thom Kuijpers en Jos Swinnen, overleden. Zij was 82 jaar en wordt begraven na de uitvaartdienst zaterdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Smiley (6)

Dinsdag 3 februari 2015
Lommel - Smiley (6)ZoomDe leerlingen van klas 4B van De Robbert uit Hamont krijgen nieuwe ramen in hun klas. In een grote steen staan veiligheidshekken zodat er geen ramen op iemands hoofd kunnen vallen. Laat nu net die steen hen vriendelijk toelachen.

Ursula Dewit overleden

Dinsdag 3 februari 2015
Lommel - Ursula Dewit overledenGisteren is Ursula Dewit, de echtgenote van Eddy Dries, overleden in het Jessaziekenhuis in Hasselt. Zij was 47 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden waarna haar asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Prietprouwët
Lommel - Pjérkën in een 'menslievende bui'Schèjt ër toch öt mi teegë në miens van në zee(k)ërën ààwër të zéggën: “Gé zult nóuwët nie zó ààd wèjërën as dè g-ër ötzie!” Want d’r zén óuwët vur mindër maleurë gëbeurd.
                                    Pjérkën
Lommel - Minder goed nieuws voor de liefhebbersZoomIndexsprong, inleveren, en ondertussen wordt ons 'dagelijks brood' alweer duurder. Misschien maar een vaatje 'Loemelaer' of 'Lommel Brouwt' tappen dan maar zeker? (Foto Albert Agten)

Smiley (5)

Maandag 2 februari 2015
Lommel - Smiley (5)ZoomDeze foto werd gemaakt door de leerlingen van klas 4C van De Robbert. Ze hangen dagelijks hun jas aan deze vrolijke kapstok.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel