Het overige nieuws

Lommel - Familiedag bij DAF EindhovenZoomBij DAF in Eindhoven was er vandaag een familiedag, die om de vijf jaar wordt georganiseerd. Daar kwamen ook veel Noord-Limburgers op af. Ze konden er niet alleen de modernste vrachtwagens van DAF zien, maar ook exemplaren van in de beginperiode. En er was ook plaats vrijgemaakt voor enkele exemplaren van de eerste DAFjes, je weet wel, de personenauto's die even snel achteruit als vooruit konden rijden... (Foto Josh Vandijck)
Lommel - Nog één school voor volwassenenonderwijsWe meldden het een tijd geleden al, maar nu is het echt officieel: vanaf 1 september vormen 7 Limburgse centra voor volwassenenonderwijs nog één school. Dan verwelkomt QRIOS meer dan 10.000 cursisten op 40 lesplaatsen in 12 gemeenten. Qrios biedt in heel Limburg meer dan 150 verschillende opleidingen voor volwassenen aan.
Lommel - Spaarkas 'De Spaarders' bezocht IeperZoomDe spaarkas van café 't Macheltje in Stevensvennen trok gisteren voor haar jaarlijkse uitstap naar Ieper. Naast een bezoek aan één van de vele Britse kerkhoven, werd uiteraard ook de Last Post bijgewoond. Maar ook een rit doorheen het Heuvelland stond op het programma, net zoals een afstapje bij de paters van Westvleteren... (Foto Jan Buyens)
Op de laatste dag van de Wereldbeker kajak in Kopenhagen kwamen nog 3 NWC-ers aan de bak. In de K2 200 meter werd de Lommelse kajakker Joeri Weckx negende samen met zijn Harelbeekse partner Jonathan Delombaerde. In de slotwedstrijden over 5 km werd Hermien Peters 6de bij de dames en kwam Toon Broekx niet verder dan een 20ste plaats. Deze WB was de laatste van het huidige seizoen. Tal van NWC-ers gaan zich verder voorbereiden voor de komende Europese spelen, Europese en Wereldkampioenschappen, die in de zomermaanden zullen plaatsvinden.

Nieuwe openingsuren De Post

Zondag 31 mei 2015
Lommel - Nieuwe openingsuren De PostVanaf morgen gelden er nieuwe openingsuren bij De Post. Op het postkantoor in het centrum kunt u vanaf morgen op maandag, woensdag en vrijdag terecht van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur. Op dins- en donderdag van 9.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag is het kantoor geopend van 9.30 tot 13 uur.

Leon van der Straat overleden

Zaterdag 30 mei 2015
Lommel - Leon van der Straat overledenGisteren is Leon van der Straat overleden. Hij was 33 jaar. De afscheidsdienst vindt woensdag (12 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

 

Schoonheidsideaal

Zaterdag 30 mei 2015
Lommel - SchoonheidsideaalHet overkwam me bij mijn vorige job, waar ik soms met veel plezier in een andere huid kroop om voor te lezen. Toen was ik kabouter Leesbril. Mijn brilletje had geen glazen, maar dat ontmaskerde me niet. Een jongetje zei me: “jij bent geen echte kabouter”. Met mijn beste kabouterstem probeerde ik hem van het tegendeel te bewijzen, maar hij ging verder. “Dat is geen echte dikke buik. Je hebt er een kussen zitten.”
Hij had gelijk. Op één punt toch. Ik was geen echte kabouter, (…) Het hele nieuwsbericht
De organisatoren van het Belgisch kampioenschap tijdrijden dat op 26 juni verreden wordt hebben een nieuw parcours moeten uitstippelen. Aanvankelijk liep het parcours door Bergeijk maar dat was buiten de Nederlandse burgemeester gerekend. Hij was niet bereid om wegen een dag lang af te sluiten. "Een Belgisch kampioenschap moet op Belgische wegen worden gereden", liet de burgervader laconiek weten.
Lommel - Hans Vanaken naar Club BruggeZoomHet is dan (eindelijk) toch zover: Hans Vanaken vertrekt van Lokeren naar Club Brugge volgend seizoen. De jonge Lommelaar stond al vorig seizoen op het verlanglijstje van Club, maar ook Anderlecht en Genk en zelfs buitenlandse clubs waren gecharmeerd door dit grote talent. Maar het is dus toch Club Brugge geworden, en indien Hans slaagt in de medische proeven, ligt een contract van vijf jaar op hem te wachten! UPDATE Deze transfer zou trouwens ook Lommel United nog 100.000 euro opleveren... Mooi meegenomen op een budget van ca. 1,5 miljoen!
Op 3, 4 en 5 juni organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om voorkamerfibrillatie op te sporen. Honderdduizenden Belgen lijden aan voorkamerfibrillatie - op zich niet levensgevaarlijk, maar als voorkamerfibrillatie niet goed behandeld wordt, hebben patiënten vijf keer meer kans op een beroerte. Door voorkamerfibrillatie tijdig op te sporen, zouden in ons land dagelijks zes beroertes kunnen worden voorkomen. Omdat veel patiënten niet weten of ze de aandoening hebben, biedt het (…) Het hele nieuwsbericht

Ad Van Roij overleden

Donderdag 28 mei 2015
Lommel - Ad Van Roij overledenVandaag is Ad Van Roij overleden, de echtgenoot van Annie de Pon. Hij was 79 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats.
Lommel - Prosano bekroond met zes sterrenZoomGisteren kaapte de Proviliaanse mini-onderneming Prosano, beheerd door de leerlingen van 6 SPW en 6 SPT, zes sterren weg op de 'Vlajo Mini Stars Awards Limburg'. Een prestatie waar ze erg trots op mogen zijn. Vorig jaar behaalden ze een eervolle 'Stiptheidsprijs', terwijl Prosano in deze jaargang dit resultaat niet alleen evenaarde, maar dus ook oversteeg. Dank aan alle leerlingen die enorm veel inzet getoond hebben, samen met de begeleidende leerkracht Lieve Beerten en andere begeleiders. Chapeau!
Kiwanis Quercus Lommel heeft besloten om na 10 jaar Parkblues te eindigen in schoonheid. Dus zal er dit jaar in het laatste weekend van juni geen bluesmuziek te horen zijn in het Burgemeesterspark. Toch wel een beetje jammer, vinden we, maar daarmee geeft Kiwanis meteen wel ruimte aan het slotevenement van de vlindercampagne van de LOC, dat op 28 juni zal plaats vinden. Om de diverse sociale projecten te behoeve van kinderen in onze regio te kunnen blijven steunen, organiseert Kiwanis samen met de (…) Het hele nieuwsbericht
In Valkenswaard is deze namiddag rond 16.30 uur een 77-jarige vrouw uit die gemeente met haar auto in een winkel aan de Leenderweg gereden. Dat gebeurde na een uitwijkmanoeuvre voor fietsende kinderen die de rijbaan overstaken. De bejaarde bestuurster raakte als bij wonder slechts licht gewond.
De politie gaat in juni speciaal toezicht houden op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Dat heeft de gouverneur vandaag bekendgemaakt. Geviseerd worden zowel personen die parkeren op een plaats voor andersvaliden, zonder dat ze de nodige parkeerkaart hebben, als mensen die zulke parkeerkaart onrechtmatig gebruiken. Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen, aldus de mededeling van gouverneur Reynders.
Lommel - Tele-Onthaal zoekt vrijwilligersTele-Onthaal Limburg zoekt nieuwe vrijwilligers. Dat is belangrijk voor de continuïteit omdat men daar 24 uur per dag bereikbaar wil blijven. In oktober start Tele-Onthaal Limburg een opleiding voor vrijwilligers. Ben je sociaal voelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je éénmaal per week 4 uren naar Hasselt komen en ben je bereid om ook nachtdiensten te doen? Dan heeft Tele-Onthaal boeiend vrijwilligerswerk in petto. Vraag je infobrochure op 011-22 77 67 of via limburg[!]tele-onthaal.be.
Lommel - Kiennamiddag Ziekenzorg KerkhovenZoomNaar jaarlijkse gewoonte hield Ziekenzorg Kerkhoven op pinkstermaandag een kiennamiddag. Het werd een gezellige en (ont)spannende namiddag in een afgeladen volle zaal. Ziekenzorg wil de vele sponsors bedanken die elk jaar weer royaal steunen, maar uiteraard ook zeker de vele kieners. Met de opbrengst kunnen de leden weer eens fijn verwend worden. (Bijdrage Frieda Willekens)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 3 zwaargewonden en 19 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding daarvan 82 ademtesten af, waarvan er 8 (of 10%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Fien Haveneers overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Zondag is Fien Haveneers overleden, de weduwe van Zander Pirotte. Zij was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters.

Theo Bawin overleden

Dinsdag 26 mei 2015
Lommel - Theo Bawin overledenVandaag is in Lommel Theo Bawin overleden, de levensgezel van Nadine Slegers. Hij zou maandag 57 jaar worden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Donderdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum.
Prietprouwët
Lommel - Weer een nààdén(k)ërkë van PjèrkënWë vijnën allëgar veul të dik dèè-w zèlf gëlijk hémmën èn dè d-andër miensën dwalmë zén.
                                   Pjèrkën

Lommel - Zinnenprikkelend slot in De AdelbergZoomNu zaterdag 30 mei eindigt het seizoen 2014-2015 van CC De Adelberg met de zinnenprikkelende slotvoorstelling, 'Chocolat'. Het wordt een avond die alle zintuigen verwent. Proef samen met de meest opwindende chocolatier Dominique Persoone van exclusieve versnaperingen, laat je meevoeren door de verhalen van Lien De Graeve en ontdek de sensuele wereld van de zoete zonde.
Voor Lien De Graeve (Marsman, De Rodenburghs) zijn een goed boek, een warm deken, een knusse zetel en een reep chocolade (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbrand in Luyksgestel

Dinsdag 26 mei 2015
De brandweer moest zondagavond uitrukken voor een bosbrand aan de Hoge Rijt in Luyksgestel. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. Op de plaats van de feiten zijn onder meer lege bierflesjes en een vuurkorf aangetroffen.

Alweer een erg goeie...

Maandag 25 mei 2015
Lommel - Alweer een erg goeie...ZoomEen anti-tabakdag is nog steeds nodig... om iedereen te wijzen op de gevaren ervan! (Foto Albert Agten)

Smiley (46)

Zondag 24 mei 2015
Lommel - Smiley (46)ZoomIngezonden door Dominik Martin.
Lommel - Ploegentijdrit voor bedrijven51 Club ’t Zand organiseert op 4 juli een ploegentijdrit van 21 km voor bedrijven in het Kristalpark. De opbrengst van de ploegentijdrit gaat deze keer naar Auxilia, een vrijwilligersorganisatie, die via onderwijs welzijn en welvaart bij kansarmen wil verhogen.
Het eerste startschot wordt gegeven om 16u en de renners mogen zich verwachten aan een pittige rit doorheen het grootste industriepark (…) Het hele nieuwsbericht

Oldtimer gespot

Zondag 24 mei 2015
Vandaag gezien
Lommel - Oldtimer gespotZoomZo zie je maar in ons centrum op een zondagvoormiddag: niet alleen 'oude dingen' op het marktplein tijdens de Teutenmarkt, maar ook rond dit marktplein zie je al eens wat, zoals deze prachtige oldtimer. (Foto Jan Buyens)

Verdwaalde hond aangetroffen

Zaterdag 23 mei 2015
Lommel - Verdwaalde hond aangetroffenZoomIn de buurt van de Nieuwe Vosvijvers is vandaag deze verdwaalde hond aangetroffen, een mannelijke jack russell terriër. Hij werd door het Noodasiel in de Vlasstraat opgevangen. De hond is niet gechipt. Als de eigenaar niet opdaagt, wordt het dier vanaf 5 juni ter beschikking gesteld voor adoptie.
De geregistreerde misdaad in de politiezone Balen-Dessel-Mol daalde de voorbije twee jaar met 10%. Het aantal diefstallen in woningen nam wel toe. De dieven zijn vooral uit op juwelen, geld en pc's. Alcohol bleek een rol te spelen in 12% van de verkeersongevallen. Het aantal politietussenkomsten stijgt: de interventieploegen gingen vorig jaar voor 7.296 oproepen ter plaatse, tegenover 5.972 in 2013.
Chel mag het zeggen
Lommel - Van ‘Tattoo Bertje’ tot ZAKHoeveel zou Tattoo Bertje – ja hoor, die bestaat echt – aanrekenen om de naam van je lief onuitwisbaar rond je navel te kerven? En wat dan als je lief-voor-eeuwig-en-altijd haar verstand gebruikt en je toch de bons geeft? Of als er achteraf vastgesteld wordt dat er een dikke spelfout levenslang op je buik prijkt? Want met de kennis van de Nederlandse – of Engelse – spellingsregels van de meeste Tattoo Bertjes is het heel wat poverder gesteld dan met de gezwindheid waarmee ze de elektrische (…) Het hele nieuwsbericht

Drugsactie: elf arrestaties

Zaterdag 23 mei 2015
De politie pakte gisteren elf verdachten (3 vrouwen en 8 mannen) op bij een actie om de overlast in de binnenstad van Eindhoven aan te pakken. In de middag en avond werd door de politie extra gecontroleerd in de binnenstad op dealers en drugsgebruikers. Bij 11 panden werd een inval gedaan en vonden zoekingen plaats.
De bij de actie opgepakte mannen, in de leeftijd van 23 tot 58 jaar, wonen in Eindhoven. De drie vrouwen (39, 47 en 20 jaar) komen uit Eindhoven en Best. Tijdens de zoekingen werden (…) Het hele nieuwsbericht

Lopslopend paard gespot

Zaterdag 23 mei 2015
Lommel - Lopslopend paard gespotZoomDe politie meldt dat een loslopend paard is aangetroffen in de Norbert Neeckxlaan, ter hoogte van de stedelijke begraafplaats. Wie de eigenaar kent, kan hem of de politie verwittigen op
het nummer 011/399899. (Foto politie)

Zelfde reis, andere prijs

Vrijdag 22 mei 2015
Tribunaliteiten
Wat zou u ervan vinden als touroperators Jetair en Thomas Cook reisbrochures verdelen onder de Vlaamse reisbureaus en tegelijkertijd onder de merknamen Sunjets (Jetair) en Neckermann (Thomas Cook), buiten die onafhankelijke reisbureaus om, dezelfde reis rechtstreeks verkopen aan prijzen die lager zijn dan de prijzen die zij aan de reisbureaus opleggen?
De vzw Vereniging Vlaamse Reisbureaus (de beroepsvereniging van de Vlaamse reisbureaus met meer dan 600 leden) vond dat zo’n eigen koopcircuit in strijd (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - LTC ontvangt ploeg Kristof VliegenAanstaande zondag heeft u voor de laatste keer dit jaar de mogelijkheid om een ex-topper aan het werk te zien op de terreinen van LTC in Kolonie. Tijdens de laatste ontmoeting in eerste nationale interclub  ontvangt LTC dan de ploeg van Set Wahis, met onder andere Kristof Vliegen. De wedstrijden starten vanaf 10 uur, volgorde van spelen in eerste nationale is 6 - 5 - 4, daarna 3 - 2 - 1. Ga zeker eens naar Kristof Vliegen kijken, maar zeker ook onze Lommelse tennissers aanmoedigen! (Bijdrage Marc Darquennes)

Alles over veiligheid in huis

Donderdag 21 mei 2015
Gisterenavond leerden de Neos-leden hoe ze veilig kunnen leven in hun eigen huis. De vereniging kon hiervoor een beroep doen op Ludo Vreys, voorheen preventieadviseur bij de Lommelse brandweer. Hij heeft een beetje van zijn kennis over de preventiemogelijkheden, zowel in huis als in dagelijkse bezigheden, aan hen overgebracht. Zo kwamen ze o.a. te weten dat een brandende frietketel nooit mag gedoofd worden met water, maar dat er best een stevige, vochtige dweil of een branddeken gebruikt (…) Het hele nieuwsbericht
De klanten van een restaurant aan de Dommelstraat in Eindhoven waren totaal verbaasd toen daar gisteren niemand minder dan zanger Bruce Springsteen samen met zijn dochter het restaurant binnenstapte om er te tafelen. Springsteen blijkt er nochtans een regelmatige bezoeker te zijn. Zijn dochter heeft een paar paarden in Valkenswaard, vandaar.

Steven Mertens overleden

Donderdag 21 mei 2015
Lommel - Steven Mertens overledenGisteren is bij een arbeidsongeval Steven Mertens om het leven gekomen, de echtgenoot van Ine Hendrix. Hij was 30 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (13 uur) plaats in parochiecentrum De Moffel in Werkplaatsen waarna zijn asurne zal worden bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Julia Emmers overleden

Donderdag 21 mei 2015
Lommel - Julia Emmers overledenGisteren is Julia Emmers overleden, de weduwe van Pol Cuypers. Ze was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag om 10.30 uur plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier.

 
In Bergeijk zijn vandalen op het dak van de Hofkerk gekropen. Zij draaiden de goudkleurige windhaan van zijn spits en smeten hem zo'n 60 meter naar beneden. De schade aan de haan bedraagt 1.500 euro. Hij moet een nieuw laagje van bladgoud krijgen. Van de daders ontbreekt elk spoor.
Lommel - Zalen Utopolis kregen make-overZoomIn bioscoopcomplex Utopolis werden de zalen aan een volledige make-over onderworpen. Het zitmeubilair werd volledig vervangen, net zoals de wandbekleding, de belichting en het tapijt. Bezoekers kunnen voortaan in extra ruime zetels naar hun favoriete film kijken. De vernieuwde zalen van bioscoopcomplex Utopolis openden gisteren hun deuren en het komende weekend worden ze op gepaste wijze ingewijd. De bezoekers worden dan verrast met toffe extra’s. Zo worden er cadeautjes verstopt in de (…) Het hele nieuwsbericht

Jan De Jongh overleden

Woensdag 20 mei 2015
Lommel - Jan De Jongh overledenGisteren is Jan De Jongh overleden, de echtgenoot van Josephine Hendriks. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De grootste groepen asielzoekers in Limburg zijn afkomstig uit Rusland (299), Afghanistan (240), Armenië (154), Kosovo (140), Guinea (93), Democratische Republiek Congo (85), Macedonië (77, Iran en Pakistan (72). Irak sluit de top tien af met 71 asielzoekers.
De gemeenten met het grootste aantal asielzoekers op hun grondgebied zijn resp. Sint-Truiden, Heusden-Zolder, Hasselt, Lanaken, Tongeren en Genk. Niet toevallig gaat het hier om gemeenten met een opvangcentrum, of grotere gemeenten.
Ter hoogte van de Berkebossenlaan/Kiezelweg op de Zuiderring (N71) in Mol-Rauw zal een aannemer van 22 mei (18 uur) tot en met 24 mei (18 uur) de voegovergang van asfalt naar beton vervangen. De Kiezelweg wordt voor alle verkeer volledig afgesloten ter hoogte van de N71. Een omleiding wordt voorzien via de Postelsesteenweg. De werken werden in het weekend gepland om de hinder voor het vrachtverkeer tot een minimum te beperken.

Reclamebord gestolen

Maandag 18 mei 2015
Lommel - Reclamebord gestolenAfgelopen weekend is op de parking van Fysio Fit in Lommel een reclamebord van de 30+Party (foto) in Overpelt gestolen. De organisatie vind dit "uiterst jammer aangezien het om duurzame frames en panelen gaat waar veel tijd en energie in is gestoken. Naast aangifte bij de politie zouden we ook via deze weg willen vragen of er iemand iets gezien heeft of meer informatie heeft. De persoon die ons eventueel kan helpen bij het terugvinden van ons reclamepaneel zullen we dan ook gepast belonen."

Label 'Handmade in Belgium'

Maandag 18 mei 2015
Lommel - Label 'Handmade in Belgium'ZoomSleep Design kreeg vandaag uit handen van Bart Lodewyckx van Unizo het Handmade in Belgium-Label overhandigd. Dit label biedt een garantie op de authenticiteit van het maakproces en dus ook op de kwaliteit van de producten. Sleep Design is een familiebedrijf dat matrassen en boxsprings maakt op maat van elke klant in hun eigen atelier in Lommel.
De Milieuwerkgroep van Valkenswaard kant zich tegen de sloop van de schoorsteen van de Nicolaaspastorie in die gemeente. Het kerkbestuur wil de schoorsteen laten afbreken omdat die geen enkele functie meer heeft en daarenboven in slechte staat verkeert. De gemeente heeft de sloopvergunning inmiddels al verleend.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. De politie nam naar aanleiding van deze verkeersongevallen in totaal 48 ademtesten af, waarvan er 8 (of 17%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - 'Soccergirls' winnen Belgian Ladies CupZoomDe Soccergirls, een voor de gelegenheid samengestelde damesvoetbalploeg met meisjes uit Neerpelt en omliggende gemeenten, hebben gisteren in Sint-Niklaas de Belgian Ladies Cup gewonnen in hun categorie. Eerder haalden ze ook al de Limburgcup binnen. Ze verloren geen enkele match. Opmerkelijk is dat alle meisjes van de ploeg normaal in een jongensploeg spelen en dus nooit samen trainden of speelden...
Lommel - Kajak: 18 BK-titels lange baan voor NWCZoomAfgelopen weekend werd het Belgisch kajakkampioenschap lange baan georganiseerd in het West-Vlaamse Harelbeke-Stasegem. De leden van de Neerpeltse Watersportclub waren er massaal vertegenwoordigd en brachten mooie resultaten mee naar huis. Er werden wedstrijden gevaren in éénzitter (K1), tweezitter (K2) en vierzitter (K4) over de lange afstand. Voor de allerkleinsten (tot en met 10 jaar) is dit 1000 meter, voor miniemen (11-12-jarigen) en kadetten (13-14-jarigen) is dit 2000 meter en voor alle ouderen is dit 5000 meter. Volgende NWC-ers wonnen de 3 titels in de 3 verschillende bootsklassen: Amber Van Broekhoven (Neerpelt) bij de dames aspiranten, Neel Broekx (Neerpelt) bij de heren junioren en William Peters (Hechtel-Eksel - foto) bij de heren senioren. De Neerpeltse Watersportclub veroverde in totaal 18 titels, Zwevegem behaalde er 7, Kortrijk 4, Mechelen 3, Gent 2 en Kasterlee 1.

Pinksteren komt eraan

Maandag 18 mei 2015
Lommel - Pinksteren komt eraanZoomVolgende zondag is het alweer Pinksteren... oftewel 'Sinksen' in het dialect. Een hoogdag, maar ook Pinkstermaandag is een hoogdag voor velen, want dan is de jaarmarkt weer van de partij in het centrum. (Foto Albert Agten)
Lommel - WICO Campus gaat zweefvliegenZoomAfgelopen week kregen 22 leerlingen uit 4 Wetenschappen en 4 Techniek-wetenschappen van Wico-campus Sint-Jozef de kans om een aantal fysicawetten aan den lijve te ondervinden. Patrick Govers, leraar fysica en ervaren zweefvlieginstructeur, nam hen mee naar Aeroclub Keiheuvel in Balen. Daar zorgde hij er samen met het plaatselijke team voor dat aerodynamica, druk en kracht geen abstracte begrippen bleven. Vier opleidingstoestellen werden ingezet om de leerlingen met een lier- of sleepstart in de lucht (…) Het hele nieuwsbericht

Hond verdwenen

Zondag 17 mei 2015
Lommel - Hond verdwenenZoomIn de buurt van de Vlasstraat is vanmorgen deze herdershond weggelopen. Hij heet Boy en zou rustig van aard zijn. Wie hem opmerkt, wordt verzocht naar de eigenares te bellen, via 0494 799 823.
Op Eindhoven Airport is een alcoholcontrole gehouden onder vliegend personeel. Niemand bleek in overtreding, meldde de politie vandaag. Piloten en cabinepersoneel mogen tien uur voor vertrek geen alcohol meer drinken.

Meiny Pennemans overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Lommel - Meiny Pennemans overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is gisteren Meiny Pennemans overleden, de echtgenote van Jan Slegers. Ze was 79 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

Riek Dirkx overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Donderdag is Riek Dirkx overleden, de echtgenote van Jack Groenen. Ze was 62 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de afscheidsplechtigheid (11 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Lut Diliën overleden

Zaterdag 16 mei 2015
Lommel - Lut Diliën overledenIn Sint-Huibrechts-Lille is gisteren Lut Diliën overleden, de echtgenote van Irma Gruijters. Zij was 57 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag om 10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel in Lommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Geen goed plan

Zaterdag 16 mei 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Geen goed planJe komt wat tegen als je wandelt. Zoals met die hond. We passeren een winkel waar een grote stenen hond voor de deur staat. Het kleine hondje achter ons had niet door dat het een standbeeld was en begon te blaffen dat het geen naam had. Zoals kleine hondjes wel eens doen bij grote honden. Eén van de redenen? Schoothondjes kunnen verwend zijn. Ze worden letterlijk op handen gedragen en denken dat ze groter zijn. Een blik vanuit de hoogte waardoor ze neerkijken op andere honden.
Of dit voorval. We zien een (…) Het hele nieuwsbericht

Neos op bezoek in Gelderland

Vrijdag 15 mei 2015
Lommel - Neos op bezoek in GelderlandZoomEergisteren ging Neos Lommel met een volle bus op uitstap richting Haps, een dorpje in Brabant, waar de kippenboerderij 'Aalshof' bezocht werd. Na het proeven van advocaat reden ze richting Malden, naar het accordeon- en harmonicamuseum. Na een heerlijk middagmaal in Millingen, reden ze met de bus door de prachtige Ooijpolder en langs Berg en Dal. De busrit eindigde in het mooie stadje Kleve, bekend voor zijn zwanen in alle mogelijke beelden. (Foto Hélène Vissers)

Leden motorclub opgepakt

Vrijdag 15 mei 2015
In Valkenswaard pakte de politie gisteravond drie personen op die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat daar. Het gaat om een 51-jarige vrouw en twee mannen van 31 en 51 jaar, allen uit Valkenswaard. De twee mannen zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten. Bij de mishandeling hebben de verdachten waarschijnlijk boksbeugels gebruikt, zegt de politie. Die zijn inmiddels in beslag genomen voor onderzoek. Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gezicht.

Geen afvalophaling morgen

Woensdag 13 mei 2015
Morgen/donderdag is het Hemelvaartsdag, een officiële feestdag. Dan vervalt de huis-aan-huisinzameling van afval. De ophaalronde wordt ingehaald op zaterdag 16 mei.
De provincie Limburg telde in 2014 5.758 nieuw opgerichte ondernemingen. Dit is een stijging van 8,1 procent ten opzichte van 2013, toen er in onze provincie 5.327 starters waren. In heel België kwamen er vorig jaar 4,7 procent meer nieuwe bedrijven bij. Limburg scoort daarmee dus beduidend beter dan het nationale gemiddelde. Dat blijkt uit de ‘Startersatlas 2015’ van UNIZO in samenwerking met Graydon, die de belangrijkste startersstatistieken bundelt.

Wat een heerlijk boek!

Woensdag 13 mei 2015
Nieuwe boeken
Het is lang geleden dat we nog een boek hebben gelezen dat zo interessant is als "Geroezemoes in het gras" van de Britse hoogleraar biologie Dave Goulson. Twaalf jaar geleden kocht hij in de Franse Charente een vervallen boerderij met 13 hectare landbouwgrond. Hij wilde er een toevluchtsoord voor de wilde natuur van maken, en dan vooral voor de wilde planten in de natuur en de insecten die er op af komen. Het eerste deel van dit boek is de boeiende en intrigerende neerslag van zijn ervaringen in de wilde (…) Het hele nieuwsbericht
Het bisdom Hasselt heeft vanuit zijn Fonds Wereldnoden 10.000 euro geschonken aan Caritas International voor hulp aan Nepal. Caritas Nepal is door de Nepalese regering gevraagd om de acties van de verschillende hulporganisaties na de aardbeving te coördineren. Het bisdom organiseert in de vieringen van het derde weekend van mei in alle Limburgse parochies een collecte voor het Fonds Wereldnoden. Dit fonds is bedoeld om een reserve aan te leggen om snel te kunnen inspelen op natuurrampen wereldwijd.

Provinciebestuur steunt Nepal

Woensdag 13 mei 2015
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag besloten 5000 euro te schenken aan SOS Kinderdorpen en 10.000 euro aan het Rode Kruis. Daarmee wil men de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal steunen. De medewerkers van SOS Kinderdorpen (meer dan 800 lokale medewerkers) organiseren in samenwerking met de lokale overheid en andere hulporganisaties noodhulp. Ze bieden schuilplaatsen aan én toegang tot medische hulp, water en voedsel. Kinderen die na de ramp hun (…) Het hele nieuwsbericht
"U draait best de volgende keer de rollen eens om wanneer u naar een specialist gaat. Vraag eens hoe het met hém of háár gaat." Dat schrijft Overpeltenaar Michael Dilissen op deredactie.be. Morgenavond zendt de VRT in het Eén-programma "Koppen" een programma van hem uit over de hoge werkdruk waarmee specialisten, al dan niet in opleiding, zich in ziekenhuizen geconfronteerd zien. Recent onderzoek van de FOD Volksgezondheid i.s.m. KU Leuven toonde aan dat ze bijzonder gevoelig zijn voor depressie, burn-out en zelfmoord. Kijk morgenavond alleszins naar dat programma! Hier kunt u het artikel van Michael alvast lezen.  
Lommel - Affiche 'Gracias a la Vida' rondZoomZaterdag 4 juli vindt in het Burgemeesterspark de negende editie plaats van het benefietfestival 'Gracias a La Vida'. Op de affiche staan o.a. koning van de reggae Anthony B, Merdan Taplak (met Live band) en Le Peuple De L’Herbe. Verder ook nog DJ TLP (die in mei nog op een uitverkocht Tomorrowland Brasil stond) en voor de liefhebbers van folk is er lokaal talent met New Rising Sun. Meer info

Maria Vervoort overleden

Woensdag 13 mei 2015
Lommel - Maria Vervoort overledenGisteren is Maria Vervoort overleden, de weduwe van Jan Baptist Kemps. Ze was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Kerkhoven-Lommel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

IPJOT volleybal in Overpelt

Dinsdag 12 mei 2015
Afgelopen weekend vond in sporthal De Bemvoort in Overpelt het IPJOT (Inter Provinciaal Jeugd Opleidings Tornooi) plaats. Tijdens zo'n tornooi spelen de selectiespelers en -speelsters van 1999 t.e.m. 2002 uit alle Vlaamse provincies tegen elkaar. Afwisselend gebeurt dat in iedere provincie, deze keer in Limburg. Limburg behaalde maar liefst 4 eerste plaatsen, dit bij de meisjes 1999 en 2000 en bij de jongens 2001 en 2002 (zie foto's). De jongens 2000 behaalden de 2de plaats, de jongens 1999, op hun allerlaatste IPJOT-tornooi, de 4de plaats. Bij de meisjes behaalden de meisjes 2002 de 2de plaats, de meisjes 2001 de 4de.
IPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in OverpeltIPJOT volleybal in Overpelt
IPJOT volleybal in Overpelt
Zoom
Het Philipsmuseum in Eindhoven heeft vandaag zijn 100.000ste bezoeker verwelkomd. Het museum bestaat nog maar twee jaar. Je krijgt er een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

Bejaarde onder bus: dood

Dinsdag 12 mei 2015
In Mol is vanmiddag een 80-jarige man onder een bus van De Lijn beland. Hij bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met Achterbos en Sluis. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval. (PG)
 

Maria Sengers overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Lommel - Maria Sengers overledenVandaag is in WZC 't Kapittelhof Maria Sengers overleden, de weduwe van Jan Vanhoof. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Don Melis overleden

Dinsdag 12 mei 2015
Lommel - Don Melis overledenGisteren is Don Melis overleden, de partner van Dymphna Verbraecken. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats.
 

Paul Van Zeir overleden

Dinsdag 12 mei 2015
In Mol is zaterdag Paul Van Zeir overleden, de weduwnaar van Juliette Verhoeven. Hij was 93 jaar. De afscheidsceremonie vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters.
Lommel - Geen busvervoer op Lijn 58 Beringen-LommelDoor een storing is er vandaag geen busvervoer op Lijn 58 tussen Beringen en Lommel. Dat laat de Lijn weten via een mededeling.

Buddy's gevraagd

Maandag 11 mei 2015
Wie psychisch kwetsbaar is, raakt vaak sociaal geïsoleerd. Contact met anderen is niet evident. Buddywerking brengt een vrijwilliger (de buddy) in contact met een persoon met psychische moeilijkheden (de deelnemer). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel of trekken er samen op uit voor een wandeling, een fietstochtje, een filmvoorstelling,... Omdat een 'klik' belangrijk is, wordt er altijd rekening gehouden met de verwachtingen van buddy en deelnemer. Sta jij open voor mensen met psychische moeilijkheden (…) Het hele nieuwsbericht
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarbij 13 lichtgewonden vielen. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 44 ademtesten af, waarvan er 4 (of 9%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.

Twee dagen 'hoog zomer'

Maandag 11 mei 2015
Lommel - Twee dagen 'hoog zomer'ZoomWe krijgen vandaag en morgen een serieus voorsmaakje van een mooie zomer. Geniet ervan, want woensdag is het alweer (hopelijk tijdelijk) voorbij! (Foto Albert Agten)
Lommel - Opendeur bij de Oi Gong AcademieZoomZondagnamiddag vond een Opendeur plaats bij de Oi Gong Academie in de Stationsstraat. Deze academie is er voor lichamelijke, energetische en mentale ontplooiing en staat onder leiding van grootmeester van het jaar 2015 Sifo Theo De Gelaen. (Foto Albert Agten)

Zware brand in Valkenswaard

Maandag 11 mei 2015
Afgelopen nacht is in Valkenswaard een opslagloods van VDL Bus en Coach uitgebrand. In de loods lagen onderdelen voor de productie van bussen. De brandweer kon de naastgelegen bedrijven vrijwaren. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Gelukkige moederdag

Zondag 10 mei 2015
Lommel - Gelukkige moederdagZoomDe tweede zondag van mei wordt er op heel wat plaatsen moederdag gevierd. Dus bij deze wil ook Internetgazet alle moeders 'in de bloemetjes' zetten. (Foto Jan Buyens)

WICO stoot CVO af

Zaterdag 9 mei 2015
De raad van bestuur van de vzw WICO heeft beslist om haar centrum voor volwassenenonderwijs, het Vrij CVO Noord-Limburg, met ingang van 1 september 2015 over te dragen. Het WICO-CVO zal samen met de andere Limburgse vrije centra voor volwassenenonderwijs ondergebracht worden onder één nieuw schoolbestuur. Deze operatie kadert in de schaalvergroting van het vrij volwassenenonderwijs in Vlaanderen. Een en ander blijkt uit een mededeling van het WICO.

Monicare zoekt deelnemers

Zaterdag 9 mei 2015
Voor de tweede maal organiseert Monicare een sponsormountainbiketocht door het prachtige Nicaragua. Dat is waar Monicare, een organisatie van het Nicaraguacomité Lommel, de vzw Stijn en Damiaanactie voor staan. Deelnemers verkennen in groep Nicaragua met zijn schitterende tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen.
Ze laten zich sponsoren en maken onderweg kennis met de projecten waar ze geld voor inzamelden. Het zijn 3 projecten die geïntegreerde (…) Het hele nieuwsbericht

Kwistetwel!

Zaterdag 9 mei 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - Kwistetwel!Wie ooit een quiz georganiseerd heeft, kent dit woord ongetwijfeld. De teams moeten immers een naam opgeven en altijd is er wel eentje bij die zich – zeer bewust van de originaliteit van hun vondst – ‘Kwistetwel’ noemt.
Achteraf toont de uitslag trouwens vaak aan dat ze het helemaal niet wisten. Maar dat terzijde.
En ik wist het wél! Ik had het trouwens voorspeld! Hangjongeren zijn niet wintervast. Ze komen pas in het voorjaar weer te voorschijn, als de temperaturen wat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alle helmen samen in BokrijkZoomIn het domein Bokrijk werd vanavond de tentoonstelling van de 44 Limburgse Stahlhelmen officieel geopend. Elke helm vertelt een lokaal verhaal over de Eerste Wereldoorlog; samen vormen de creatief bewerkte helmen één groots kunstwerk dat weerspiegelt hoe Limburgers vandaag naar de Groote Oorlog en oorlog in het algemeen kijken. Tot 7 juni kan je de tentoonstelling gratis bezoeken in het Domein Bokrijk. Nadien verhuizen de helmen naar hun laatste rustplaats: de omgeving nabij het voormalige slagveld in Halen, waar destijds "de slag der zilveren helmen" plaatsvond. Daar zal een permanent herinneringspark worden ingericht. (Foto gem. Meeuwen-Gruitrode)

André Nollet overleden

Vrijdag 8 mei 2015
Lommel - André Nollet overledenGisteren is André Nollet overleden, de echtgenoot van Godelieve Cochet. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel Heeserbergen.
Tribunaliteiten
De haren van de hondenliefhebber (en zijn hond) gaan wellicht rechtop staan bij dit bericht. Toch is het goed nieuws voor wie een hond koopt. Want wie zijn hond bij een beroepsverkoper haalt, geniet wettelijke bescherming alsof hij een TV of een auto koopt.
Zo was er een gezin uit de Kempen dat – in België – een Franse bulldog kocht voor 400 euro.
‘s Anderendaags moest Frits, zo heette de pup van zes maanden, al naar de dierenarts met schuim op de bek en diarree. Een ongezonde pup, (…) Het hele nieuwsbericht
De lonen van de brandweer werden in Limburg wél correct en tijdig uitbetaald. Dat zegt de Limburgse BrandweerBond in een reactie op een VTM-bericht, waarin sprake was van een "enorme achterstand in de uitbetaling van de lonen bij de brandweer". Dat bericht mag niet veralgemeend worden en geldt zeker niet voor Limburg, aldus de Brandweerbond. Juist met het oog op die correcte uitbetaling kwamen de Limburgse burgemeesters immers op nieuwjaarsdag(!) bijeen om de maatregelen te nemen die zich in het kader van de brandweerhervorming opdrongen.
Lommel - Xander De Rycke serveert beste grappenZoomCultuurcentrum De Adelberg presenteerde de afgelopen jaren Xander De Ryckes trilogie. De voorstellingen zijn ondertussen gespeeld en het stof is gaan liggen. Tijd om terug te blikken op de favoriete stukken! Nu zaterdag - 9 mei - kunt u zijn beste grappen nog eens beleven in een heuse 'best of' voorstelling. Het is een viering van zijn eerste trilogie voor de fans van het eerste uur én een instapmodel voor nieuwe fans die de man nog maar onlangs mochten ontdekken.
Wil je de klassiekers van Xander (…) Het hele nieuwsbericht

Honderd keer bloed geven

Vrijdag 8 mei 2015
Lommel - Honderd keer bloed gevenZoomVoor de 100ste keer bloed geven dat is straf, maar Elly Gerits deed het toch maar! Vandaag in de Hanekap was het zover, en ontving ze dan ook enkele geschenken. Zij is al sinds haar achttiende bloedgever. Proficiat! (Foto Robert Boons)

Zaterdag watersportdag

Donderdag 7 mei 2015
Lommel - Zaterdag watersportdagZoomZaterdag is het nationale Watersportdag. Ook de Neerpeltse Watersportclub doet daar aan mee. Iedereen kan, onder begeleiding, gratis komen kano- en kajakvaren van 13 tot 16 uur aan de kanoloodsen ter hoogte van de Lommelsakker 7 in Neerpelt. Van harte welkom! Enkel sportkledij meebrengen. Kleedkamers en douches staan ter beschikking voor alle deelnemers.
Nu de elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals afgerond is, zal men vanaf december vanuit Mol rechtstreeks en zonder overstap naar Brussel kunnen sporen. Zo worden er twee piekuurtreinen, één 's morgens en één 's avonds, tussen Herentals en Brussel-Zuid verlengd tot in Mol. Dat betekent meteen dat ook Geel en Olen een rechtstreekse verbinding krijgen met de hoofdstad.
Met het oog op de elektrificatie werden de voorbije twee jaar op het traject tussen Mol en Herentals 800 palen geplaatst en 50 kilometer rijdraad afgerold. Het project kostte 24 miljoen euro.

Lucia Leën overleden

Woensdag 6 mei 2015
Lommel - Lucia Leën overledenVandaag is Lucia Leën overleden, de weduwe van Jan Mannaerts. Zij was 80 jaar en wordt maandag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Zuster Alice Ballet overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag zuster Alice Ballet overleden. Ze was 91 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kapel van WZC De Bekelaar aan de Kliniekstraat.

De Lommel Trophy komt eraan

Dinsdag 5 mei 2015
Lommel - De Lommel Trophy komt eraanZoomOp 23 en 24 mei aanstaande organiseren KFC Kattenbos Sport en Lutlommel VV samen de Lommel Trophy. Tachtig teams zorgen een weekend lang voor sportieve spanning en ontdekken daarbij onze warme, gastvrije stad! Met dit grote aantal deelnemende teams in de leeftijdscategorieën U11-U13-U15-U17 (preminiemen tot scholieren) heeft de organisatie de handen vol. De wedstrijden zullen op de terreinen van beide clubs worden gespeeld en staan in het teken van de Respectcampagne van de UEFA. Nu onze Rode (…) Het hele nieuwsbericht

Verbouwingsadvies nodig?

Dinsdag 5 mei 2015
Wil je doorgedreven renoveren en weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Heb je nood aan objectief en onafhankelijk advies over de duurzaamheidsaspecten? Dan kan je de Huizendokter van Dubolimburg op visite vragen. Die specialist geeft bouwadvies op maat en aan huis, staat Limburgse verbouwers gratis bij met hun plannen en bekijkt welke winst je als bouwheer kan maken, zowel op financieel vlak als wat leef- en wooncomfort betreft. Hij helpt je desgewenst met een stappenplan en zorgt er samen met jou voor dat je woning nu al klaar is voor de toekomst. Reserveer hier een bezoek van de Huizendokter.

Dë worhëd van Pjèrkën

Dinsdag 5 mei 2015
Prietprouwët
Lommel - Dë worhëd van PjèrkënDë worhëd sti niej óp dën buitëkàànt van ’n wijnflès, mèr zit ër binnënien!
                        Pjèrkën

Lommel - Uitvaart Jurgen Emmers in besloten kringDe uitvaartdienst van Jurgen Emmers, die donderdag om het leven kwam in het bedrijf Inter-Beton, vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Centrum.  Morgen (18 uur - 18.30 uur) kan er een laatste groet gebracht worden aan Jurgen in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Emmers was 40 jaar.
Lommel - Zondag is het weer moederdagZoomDe tweede zondag van mei is het het naar goede gewoonte alweer moederdag, en... niet alleen in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

75 weekendongevallen

Maandag 4 mei 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 13 lichtgewonden. In totaal werden 61 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 16%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Jeanne Huysmans overleden

Maandag 4 mei 2015
Lommel - Jeanne Huysmans overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jeanne Huysmans overleden, de echtgenote van Pierre Vandael. Ze zou zondag 80 jaar worden. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden.

Alfons Flemings overleden

Maandag 4 mei 2015
Lommel - Alfons Flemings overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Alfons Flemings overleden, de echtgenoot van Paula Verheyen. Hij zou volgende week 83 jaar worden. Donderdag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in funerarium Witters.

Mia Boonen overleden

Maandag 4 mei 2015
Lommel - Mia Boonen overledenGisteren is Mia Boonen overleden, de echtgenote van Frans Mathijs. Zij was 79 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Marcel Weckx overleden

Maandag 4 mei 2015
Lommel - Marcel Weckx overledenIn Hasselt is donderdag Marcel Weckx overleden, de echtgenoot van Liliana Berkmans. Hij was 67 jaar. De uitvaartdienst vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asbijzetting in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Smiley (45)

Zondag 3 mei 2015
Lommel - Smiley (45)ZoomGwendolien Willekens zag deze smiley op het dak van een huis in Kortessem.
Lommel - Nieuwe uitbater De MeerpaalZoomHier is 'ie dan, de nieuwe uitbater van taverne de Meerpaal, Wesley Jennen uit Balen. Voorlopig blijft de uitbating gewoon café, maar binnenkort zal Wesley ook zorgen voor heerlijke maaltijden! Op de foto onderaan het VVW De Meerpaal vzw, de mannen die instaan voor het bestuur van de haven. (Foto's Robert Boons)
Nieuwe uitbater De Meerpaal
Zoom
Lommel - Cultuur op het Kerkplein uitgeregendZoomEen grote verscheidenheid aan kunstenaars was aanwezig op het kerkplein, en 'Hein van den Duster' alias Harrie Hendriks speelde ten dans. Maar de weergoden waren onverbiddelijk, en na amper een uurtje gingen de hemelsluizen open. Jammer!  (Foto's Vivi Vaesen)
Cultuur op het Kerkplein uitgeregendCultuur op het Kerkplein uitgeregend
Zoom
Lommel - Atelierroute 'Kunstig op stap'Op onderstaande adressen kunt u vandaag - zaterdag - en morgen - zondag - de deelnemende kunstenaars van de kunstenaarsroute 'Kunstig op stap' bezoeken in hun atelier of tentoonstellingsadres, dit tussen 13 en 18 uur. Een fijn initiatief vanwege kunstkring Kosmos tijdens de Week van de Amateurkunsten. En gezien het goede weer, kunt u makkelijk en heerlijk met de fiets overal naartoe!
De adressen

Van slag veranderen

Zaterdag 2 mei 2015
Lommel - Van slag veranderen‘Mijn’ is een bezitsvorm. Toch gebruiken we het voor zaken die we niet bezitten. ‘Mijn’ kapper bijvoorbeeld. Hij is toch niet van mij alleen? Misschien moeten we het vergelijken met ‘mijn’ man of vrouw. Ook geen bezit, maar je hebt een relatie. Je kent elkaars verhalen. Omdat mijn kapper de scharen definitief aan de haak moest hangen, bezocht ik een nieuw kapsalon. De kapper heeft Marokkaanse roots. Sommige van zijn gasten ook. Ik hoorde Arabisch met hier en daar Nederlandse (…) Het hele nieuwsbericht

Jacky Cochet overleden

Vrijdag 1 mei 2015
Lommel - Jacky Cochet overledenVandaag is Jacky Cochet overleden. Hij was 48 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Groeten uit Bokrijk

Vrijdag 1 mei 2015
Lommel - Groeten uit BokrijkZoomOndanks de drukke activiteiten voor de zieken werd er toch nog tijd gevonden om de kernleden van Ziekenzorg Kerkhoven te verwennen met een uitstapje naar Bokrijk... Met de huifkar gingen ze daar op pad!
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel