Het overige nieuws

Strenge controles aan schoolpoorten

Woensdag 31 augustus 2016
Lommel - Strenge controles aan schoolpoortenU kan maar beter opletten wanneer u morgen uw kind met de wagen naar school brengt. Want de politie gaat strenge controles uitvoeren rond de Limburgse schoolpoorten, meldt TVL. Er wordt niet alleen gecontroleerd aan de schoolpoorten maar ook op de belangrijkste schoolroutes. De eerste week wordt er preventief opgetreden maar daarna volgen er boetes. De actie loopt tot 23 september maar ook daarna zal er nog gecontroleerd worden.

Dag van het Zand én K3 op video

Woensdag 31 augustus 2016
Lommel - Dag van het Zand én K3 op videoZoomWe ontvingen nog een leuk filmpje van zowel de 'Dag van het Zand', als het optreden van K3 afgelopen zondag. Geniet ervan... (Video Rudy Luys)

Mooie cheque voor 'Make-a-Wish'

Woensdag 31 augustus 2016
Lommel - Mooie cheque voor 'Make-a-Wish'ZoomAfgelopen weekend overhandigde Brigitte Boogaerts een cheque aan Barbara van Make-A-Wish Vlaanderen. Brigitte had deelgenomen aan de Dodentocht en voor haar deelname liet ze zich sponsoren ten voordele van Make-a-Wish. Ook buurjongetje Tuur (7) sponsorde Brigitte met centen uit zijn eigen spaarpot.en als beloning voor zijn goede daad kreeg Tuur bij de overhandiging van de cheque het beertje van Make-a-Wish dat met Brigitte mee op tocht geweest was. Alweer zo'n fijn en warm initiatief in onze stad... 

Nieuw schooljaar met puffende juffen

Dinsdag 30 augustus 2016
Lommel - Nieuw schooljaar met puffende juffenZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Vrijwilliger gezocht voor BrugfigurenprojectZoomHet Rode Kruis Lommel is op zoek naar een vrijwilliger(ster) voor het Brugfigurenproject. Kinderen uit kansarme of allochtone gezinnen, maar ook kinderen met een handicap, kinderen van wie een ouder of grootouder is overleden, kinderen van wie de ouders recent zijn gescheiden… hebben het vaak moeilijk op school en kunnen wat extra begeleiding goed gebruiken. Als vrijwilliger(ster) van het project ‘Brugfiguren’ neem je deze taak op je. Voor het project werkt de Rode Kruis afdeling (…) Het hele nieuwsbericht

’n Bitskë fielëzëfiej

Dinsdag 30 augustus 2016
Prietprouwët
Lommel - ’n Bitskë fielëzëfiejLöstërt goewd na wá dè zë zéggën, mèr denkt ërán dèt ër nog meeër vërzweegë weurt!
              Pjérkën

Boekvoorstelling KSA 100

Dinsdag 30 augustus 2016
Lommel - Boekvoorstelling KSA 100ZoomNaar aanleiding van het honderdjarige bestaan van KSA 'de Lommelse Blauwvoeters' schreven zes oud-leiders een boek over de geschiedenis van de vereniging. Het resultaat mag zeker gezien worden en wordt voorgesteld nu zaterdag 3 september om 19 uur in het Raadhuis. Iedereen is van harte welkom. Het volgende weekend vinden er verder ook nog enkele festiviteiten plaats, zoals de KSA 100 fuif in Zaal Commerce op zaterdag 10 september en de familiedag met barbecue op zondag 11 september. Meer informatie vind je op de website.

Snelheidscontroles

Maandag 29 augustus 2016
Lommel - SnelheidscontrolesDe lokale politie Lommel houdt deze week snelheidscontroles op onder meer volgende locaties:
• Werkplaatsen
• N71
• Voermanstraat

In de tweede helft van deze week zullen deze controles opgedreven worden en vooral plaatsvinden in de buurt van scholen, waar de zone-30 van toepassing is.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 22 lichtgewonden. Bij die ongevallen nam de politie in totaal 54 ademtesten af, waarvan er 11 (of 20%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Willy voor goed doel naar Santiago de CompostelaZoomWilly Machielsen is al jarenlang bestuurslid van de Sint-Vincentiusvereniging van Lommel. Die zet zich in voor de minderbedeelden in de gemeente. Iedere maand worden er een 120-tal voedselpakketten verdeeld. Het is de bedoeling dat de vereniging met Kerstmis en Pasen iets extra kan doen voor deze mensen. Om hiervoor fondsen in te zamelen wandelt Willy vanaf  morgen 30 augustus van Oviedo naar Compostela (camino primitivo). Vorig jaar volgden via Facebook 4800 mensen zijn tocht. Ze (…) Het hele nieuwsbericht

Oh, what a wonderful morning!

Zaterdag 27 augustus 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Oh, what a wonderful morning!Als ik aan een haarknipbeurt toe ben, kan ik het met de beste wil van de wereld niet laten om me meteen ook maar te laten scheren bij Hūseyin op de Molsekiezel. Maar alle andere dagen ben ik door het loutere feit van mijn mannelijke existentie veroordeeld om zelf de Philishave ter hand te nemen. Wij zijn echt toch wel beklagenswaardige wezens, wij mannen.
Vanmorgen was het weer zover. Maar toen ik nadien mijn wangen bette met een vleugje aftershave en mijn oog keurend over het beeld in de spiegel liet (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Berx overleden

Vrijdag 26 augustus 2016
Lommel - Julia Berx overledenGisteren is Julia Berx overleden, de echtgenote van Jef Vandenberk. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Maandag (19-19.30 uur) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Vastgoedprijzen in Limburg dalen

Vrijdag 26 augustus 2016
De superlage rente duwt in het hele land de woningprijzen hoger. Maar niet in Limburg. Onze provincie heeft de laatste jaren al een inhaalbeweging gemaakt naar een stabiele vastgoedmarkt, klinkt het. De prijzen verschillen wel van gemeente tot gemeente. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Aardbeving Italië

Vrijdag 26 augustus 2016
De Italiaanse overkoepelende organisatie in Limburg, Com-it-ès, start een hulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Midden-Italië. "Momenteel verloopt de hulpverlening vlot, hulpgoederen inzamelen is niet meteen nodig", zegt Fernando Marzo van Com-it-ès. "Wij willen geld inzamelen voor de heropbouw". Wie wil, kan een bijdrage storten op het rekeningnummer BE32-0689-3023-7202 op naam van Com-it-ès met vermelding "aardbeving Italië".

Huisdieren kosten handenvol geld

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
In Vlaanderen houdt een op vijf huishoudens minstens één hond en iets meer dan een op vier minstens één kat. In totaal lopen er in Vlaanderen 770.000 honden en 1,16 miljoen katten rond. Dat zijn er veel meer dan in het Brussels Gewest, waar 48.000 honden en 141.000 katten leven. Slechts iets meer dan 7 procent van de huishoudens bezit er minstens één hond, bijna 18 procent minstens één kat. In Wallonië heeft een op drie huishoudens minstens (…) Het hele nieuwsbericht

Judoteam Agglorex hervat trainingen

Donderdag 25 augustus 2016
Lommel - Judoteam Agglorex hervat trainingenZoomJudoteam Agglorex Lommel hervat de trainingen op 1 september aanstaande, na enkele weken van verdiende rust. Zij beginnen dan aan hun 51ste seizoen sinds hun bestaan. Judoteam Agglorex staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd en volwassenen en verder hebben zij een veteranenafdeling voor 35+ en sinds enkele jaren hebben zij ook een afdeling voor G-judo. Agglorex Lommel beschikt met 3 Bloso A trainers, 2 Bloso B trainer en 10 initiators over een zeer sterk sporttechnisch (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw telefoonnummer Opvoedingswinkel

Donderdag 25 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuw telefoonnummer OpvoedingswinkelHet telefoonnummer van de Opvoedingswinkel Noord-Limburg is gewijzigd. De "winkel" is voortaan te bereiken op het nummer 011 39 32 72. Elke maandag is daar van 13u tot 16u telefonische permanentie.

Dit jaar al 72 reeën aangereden

Donderdag 25 augustus 2016
Lommel - Dit jaar al 72 reeën aangeredenZoomDit jaar werden in België al 72 aangereden reeën gemeld. Dat blijkt uit gegevens van Dieren onder de Wielen, een project dat Natuurpunt uitvoert in opdracht van de Vlaamse overheid. Vooral nu, in de bronstperiode, is het aangeraden om langzamer te rijden in de buurt van de waarschuwingsborden of beboste gebieden. Reeën zijn vooral actief in de schemering en 's nachts.
Met "Dieren Onder De Wielen" voert Natuurpunt een project van de Vlaamse Overheid rond (…) Het hele nieuwsbericht

Sanicole-airshow op 9 en 11 september

Woensdag 24 augustus 2016
Lommel - Sanicole-airshow op 9 en 11 septemberZoomDe enige jaarlijkse internationale vliegshow in België is dit jaar aan zijn 39ste editie toe. Op de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 9 en 11 september de International Sanicole Airshow plaats. 14 landen zijn er aanwezig met demonstraties, zowel uit de militaire als uit de private luchtvaartsector. De airshow trekt telkens zo’n 40.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in Limburg.
De airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Fralizt

Woensdag 24 augustus 2016
Cornelis Konings uit Boxtel (Ned.) heeft de bvba Fralizt opgericht met zetel aan de Blekerijstraat in Lommel. Doel van de vennootschap is onder meer de aan- en verkoop, het in erfpacht nemen en geven van onroerende goederen en het bouwrijp maken van terreinen met het oog op wederverkoop.

Hittegolf: denk aan de vogels

Woensdag 24 augustus 2016
Lommel - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomVergeet de vogels niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbanden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad. Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zettn. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een vogelbadje (foto). Kleine vogels, vooral de soorten die op droog zaad foerageren, moeten regelmatig drinken. Water is ook essentieel om in te baden, wat een belangrijke rol speelt bij het onderhoud van de veren. Door het verenkleed vochtig te maken, komt het vuil los te zitten en zijn de veren gemakkelijk schoon te maken.

'Bluesette' zaterdag op beiaard

Woensdag 24 augustus 2016
Lommel - 'Bluesette' zaterdag op beiaardZoomAls eerbetoon aan Toots Thielemans zullen de Vlaamse beiaardiers zaterdag om 12 uur op zoveel mogelijk beiaarden "Bluesette" spelen. Dan wordt immers Toots Thielemans begraven in Terhulpen. Ook onze stadsbeiaardier Liesbeth Janssens sluit zich hierbij aan zodat u zaterdag van dit prachtige werk kan genieten! (Foto Robert Boons)

Mieke Verdonck overleden

Woensdag 24 augustus 2016
Lommel - Mieke Verdonck overledenMaandag is Mieke Verdonck overleden. Zij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Elisa Bergmans overleden

Dinsdag 23 augustus 2016
Lommel - Elisa Bergmans overledenVandaag is Elisa Bergmans overleden, de weduwe van Pier Claes. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

De politie heeft op Pukkelpop 80 festivalgangers betrapt op drugs. In 60 gevallen werd een minnelijke schikking betaald. De overige 20 betrapte festivalgangers krijgen hun proces-verbaal per post toegestuurd. Dat meldde het parket Limburg deze namiddag.
Bij aankomst op de festivalweide kregen de festivalgangers de kans om de drugs die zij eventueel bij zich hadden, zelf in de daarvoor voorziene ‘dropboxen’ te werpen. Uiteraard werd daar dan geen PV voor opgesteld. Wie daarna betrapt werd op (…) Het hele nieuwsbericht

59 verkeersongevallen in 't weekend

Maandag 22 augustus 2016
Hert afgelopen weekend werden er in heel Limburg 59 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 10 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 35 ademtesten af, waarvan er 8 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

Toots Thielemans overleden

Maandag 22 augustus 2016
Lommel - Toots Thielemans overledenZoomBelgië's grootste jazzmuzikant, Toots Thielemans, is afgelopen nacht in zijn slaap overleden. Hij was 94 jaar. Overpeltenaar Rob Walbers maakte ooit deze prachtige foto van hem. Toots was niet alleen een superbegaafd muzikant, hij was ook een erg goeie componist. Zijn bekendste werk is Bluesette(Foto ©ROB Walbers) UPDATE Een mooi verhaal rond Toots stond destijds in Vrij Nederland.

Go-Go in de seventies

Maandag 22 augustus 2016
Lommel - Go-Go in de seventiesZoomHet is vandaag tachtig jaar geleden dat Chuck Brown werd geboren. Lees hier hoe hij in de gevangenis leerde gitaar spelen en later met The Soul Searchers een nieuwe muziekstijl ontwikkelde, een subgenre van de funk. ‘Bustin’ Loose’ was het mooiste voorbeeld van die seventiessound, die Go-Go werd genoemd.
In onze provincie is het aandeel bestaansonzekeren (12,1 procent) het laagst in Noord-Limburg. Dit betekent dat er meer dan één op negen inwoners moeten (over)leven met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Het aantal bestaansonzekeren is het hoogst in Zuid-Limburg (15 procent), gevolgd door het Maasland (14,9 procent). Procentueel kennen de gemeenten Genk, Heers, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren de meeste bestaansonzekeren.

Opgepast voor oplichter

Zondag 21 augustus 2016
Lommel - Opgepast voor oplichterWe kregen de afgelopen week meerdere meldingen van een (waarschijnlijke) oplichter die actief is in het centrum van Lommel. De man beweert telkens hetzelfde, nl. dat zijn portefeuille gestolen is en dat hij of bij de politie niet binnen kan, of dat ze hem daar doorverwezen hebben naar Hasselt. Voor deze busrit vraagt hij dan 3 euro aan de aangesprokene.. Omdat zowel het verhaal niet kan kloppen, en het nu al meerdere keren is gebeurd: wees waakzaam en verwittig eventueel de politie als deze man u aanspreekt!

Koorreis 'Het Daghet' Heide-Heuvel

Zaterdag 20 augustus 2016
Lommel - Koorreis 'Het Daghet' Heide-HeuvelZoomOm de twee jaar gaat koor ‘Het Daghet’ uit Heide-Heuvel op buitenlandse reis. Dit jaar ging de reis naar Kramsach in Tirol. Op zondag 12 augustus mochten zij samen met het koor van Voldöpp/Kramsach de mis opluisteren. Vooral de samenzang van één Duitstalig en één Nederlandstalig lied viel goed in de smaak. Na de misviering was er ook nog een verbroederingsmaaltijd in de tuin van het parochiehuis. (Bijdrage Inge Verjans)
Koorreis 'Het Daghet' Heide-HeuvelKoorreis 'Het Daghet' Heide-Heuvel
Zoom

Verdwalen...

Zaterdag 20 augustus 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Verdwalen...Ik heb er ooit een lijstje van willen aanleggen. Van de mensen die ons de weg vragen als we wandelen. Akkoord, dat klinkt behoorlijk stom, maar er zit telkens wel een verhaal aan vast. Onlangs kwam er een groep jongelui van een jeugdbeweging, met de fiets aan de hand, van onze mooie voetgangersbrug over het kanaal gestapt. Of we de Soeverein en de sportvelden wisten liggen? Dat was vlug geregeld. Al heb ik altijd zin om mee te stappen, want je weet niet of ze niet ergens te vroeg afslaan en zo nog meer de weg (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Tuijaerts overleden

Vrijdag 19 augustus 2016
Lommel - Bèr Tuijaerts overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Bèr Tuijaerts, de echtgenoot van Rosa Meurs, op zijn 87ste verjaardag overleden. Hij wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: Leuken 70A na de avondwake.

Bier en Bokes (en Bootjes)

Vrijdag 19 augustus 2016
Lommel - Bier en Bokes (en Bootjes)ZoomDe zomermaanden lopen op hun einde, maar stiekem hopen we allemaal nog op een mooie septembermaand. Om deze hoop wat kracht bij te zetten, komt er na een succesvolle eerste editie een tweede editie van 'Bier & Bokes' op zaterdag 3 september. Het unieke decor blijft het Barrierspark, vanaf 10.00 uur tot 01.00 uur. Het concept blijft onveranderd: een mooie mix van meer dan 40 bieren. Trippels, fruitbieren, witbieren, donkere of lichte bieren,… alles passeert de revue. Ook voor een gewoon (…) Het hele nieuwsbericht
Het zijn zware tijden voor de foorkramers. Door de hoge standgelden en de stijgende elektriciteitsprijzent laten meer en meer foorkramers kleine kermissen links liggen, meldt TVL. Gevolg daarvan is dat in een aantal gemeenten kermissen worden afgelast. Ook het aantal foorkramers daalt jaar na jaar.

Opgelet met verdachte mails

Woensdag 17 augustus 2016
Unizo geeft een waarschuwing aan ondernemers om op te letten met mails die zogenaamd afkomstig zijn van Van Vroom Transportbedrijf. "Heel wat ondernemers hebben een mailtje ontvangen van Van Vroom transportbedrijf uit Nederland met als onderwerp levering VV..... van 16 augustus 2016. Daarin staat dat ze gisteren niet konden leveren en vragen ze om een document in te vullen. Blijkbaar hebben veel ondernemers deze mail ontvangen. Best niet openen, het zou om een virus gaan met bijhorende schade aan PC bestanden", aldus Unizo.

Er wordt ook bij warm weer geflitst

Woensdag 17 augustus 2016
Lommel - Er wordt ook bij warm weer geflitstOok liever uw geld geven aan een ijsje dan aan een snelheidsboete? Zorg dan voor een aangepaste snelheid, altijd en overal. De rest van deze week wordt u door de lokale politie vooral gecontroleerd in Werkplaatsen, Lutlommel en op de Loberg.

Schietpartij in Eindhoven

Dinsdag 16 augustus 2016
Grensgevallen
Op de Sint-Petrus Canisiuslaan in Eindhoven is vanavond een man gewond geraakt toen hij door onbekenden werd beschoten. Buurtbewoners menen zo’n vier tot zes schoten te hebben gehoord. Het slachtoffer is met zware verwondingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen. De aanleiding voor de schietpartij is niet bekend; de politie verricht onderzoek. UPDATE Het slachtoffer is een 34-jarige Eindhovenaar die al eens eerder een schietpartij overleefde.

Leopoldlaan kleurt Olympisch

Dinsdag 16 augustus 2016
Lommel - Leopoldlaan kleurt OlympischZoom(Foto Albert Agten)

Eén op vier had gedronken

Dinsdag 16 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 71 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 4 zwaar- en 28 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen nam de politie in totaal 30 ademtesten af waarvan er 7 (of 23%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wat een komma kan doen

Dinsdag 16 augustus 2016
Prietprouwët
Lommel - Wat een komma kan doenWá-n komma wiral kan dün: 2 vurbeeëldën (lèèst zë jést  ’s mi èn dan zóndër komma):
- Goffin nipt deur (,) Djókóvietsj ötgëschàà(k)ëld.
- Wocht, nie (,) schiejtë nóndëdjü!
                Pjérkën

Startavonden bisdom Hasselt

Maandag 15 augustus 2016
In september houdt het bisdom Hasselt startavonden naar aanleiding van het nieuwe werkjaar. De startavonden vinden om 19 uur plaats in en om de kathedraal in Hasselt. Op dinsdag 20 september worden de beroepskrachten en vrijwilligers uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op woensdag 21 september worden hun collega's van de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk-de-Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht.

Roger Duijsters overleden

Maandag 15 augustus 2016
Lommel - Roger Duijsters overledenGisteren overleed Roger Duijsters, de echtgenoot van Lisette Bergmans. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Roger is thuis (Balenhoek, 27 Hamont) opgebaard. Begroetingsmoment: dinsdag (18-20 uur) en woensdag (14-16 uur). Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Vermissingen in de Euregio

Zondag 14 augustus 2016
Nieuws van de redactie
De Internetgazet gaat meewerken aan een initiatief van de provincie Nederlands-Limburg dat tot doel heeft de informatieverspreiding rond vermiste kwetsbare personen - zoals kinderen, demente ouderen en gehandicapten - in de Euregio Maas-Rijn te verbeteren. Het gaat om informatie over urgente zaken uit de Euregio die door de Belgische, Nederlandse en/of Duitse politie is verspreid. In de Euregio Maas-Rijn is men snel de grens over, daarom is het belangrijk dat het nieuws over de vermissing ook snel de grens over gaat. Graag willen we ervoor helpen zorgen dat mensen in België op de hoogte zijn van vermiste personen, ook Nederlandse en Duitse. Snelheid is hierbij belangrijk: de eerste uren zijn van cruciaal belang in geval van vermissing.
De redactie
Lommel - Er wordt nog steeds té snel gereden...In de eerste helft van dit jaar reden er in Lommel 31.000 bestuurders voorbij de mobiele flitswagen van de lokale politie. 3.450 bestuurders reden er (veel) te snel voorbij. Dit is een dikke 11%, wat ondanks de waarschuwingen die ook wij hier iedere week plaatsen, nog steeds erg veel is!

Kiwanis verzorgt barbecue

Zaterdag 13 augustus 2016
Lommel - Kiwanis verzorgt barbecueZoomIedere week opnieuw voorzien de mensen van Kiwanis een barbecue voor de kinderen van Akindo. En of dat ze ervan genieten! (Foto Akindo)

Kleren maken vooral de vrouw!

Zaterdag 13 augustus 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - Kleren maken vooral de vrouw!“Sara, mèske toch, wor hèddë gé ien gezéétën? Uiw heeël boks is këpot!” Sara stapte net de kroeg binnen, klaar voor haar werkdag. En ze was zich van geen kwaad bewust. Wist Sooi veel dat een broek met gaten in de mode is. Dat je die broek dus in een boetiek koopt met de gaten er al in. En, zo werd me verteld, het aantal opvallende gaten is meestal rechtstreeks evenredig met de prijs.
Wat is dat toch met die damesmode? Je denkt dat je hun kledingsmaak (…) Het hele nieuwsbericht

Iedereen welkom bij de NWC

Vrijdag 12 augustus 2016
Lommel - Iedereen welkom bij de NWCZoomMaandag vaart Artuur Peters zijn kajakwedstrijden op de Olympische Spelen in Rio. Die wedstrijden (reeksen en halve finales) worden uitgezonden in of rond de kantine van de Neerpeltse Watersportclub aan de Lommelsakker 7 in Neerpelt via 2 grote TV-schermen. Dit biedt als voordeel dat men het gehele kajakprogramma (en niet enkel de wedstrijden van Artuur) van die namiddag kan bekijken en de bezoekers samen de wedstrijden van Artuur kunnen beleven. Wees ten laatste om 15:00 uur op post want om 15:06, 15:14 en 15:22 uur worden de reeksen van de K1 1000 meter gevaren, de 2 halve finales om 16:22 en 16:30 uur. Zoals voorzien worden op dinsdag ook de finales uitgezonden, de B-finale van de K1 1000 meter is om 15:04 uur, de A-finale om 15:12 uur. Het volledige kano-kajakprogramma van maandag loopt van 14:00 tot 16:30 uur, 's dinsdags is dat van 14:00 uur tot 15:12 uur. Iedereen is welkom!

Laurence Jeurissen overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Lommel - Laurence Jeurissen overledenVandaag is Laurence Jeurissen overleden, de weduwe van Jan Vanduffel. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Witters in Lommel. Geen bloemen of kransen, liever een gift aan De Bekelaar voor aankoop van een digitale fiets, door storting op het rekeningnr. BE91 7795 9141 3276, met vermelding “Street View fiets”.

Vic Goossens overleden

Vrijdag 12 augustus 2016
Lommel - Vic Goossens overledenGisteren is in WZC Kapittelhof Vic Goosens overleden, de weduwnaar van Louise Mertens. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

San Boes overleden

Donderdag 11 augustus 2016
Lommel - San Boes overledenGisteren is San Boes overleden, de echtgenote van Jan Roozen. Zij was 85 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Severens in Lommel.
Lommel - Basket Lommel organiseert 'Beker Verstandhouding'Het nieuwe basketseizoen is gestart en BBC Croonen Lommel is bezig met een opfrissing van hun nieuwe cafetaria in... de Soeverein. Want vanaf dit seizoen speelt de club dus in de Soeverein, en niet meer in de sporthal van Mercurius! In de sporthal van de Soeverein zijn de nodige aanpassingen gebeurd zodat er vanaf heden twee wedstrijden gelijktijdig kunnen doorgaan: een nieuw scorebord en twee nieuwe shotclocks zijn hiervoor aangebracht.
U kan één en ander komen opsnuiven dit weekend want dan (…) Het hele nieuwsbericht

Oplichter geestelijken geïdentificeerd

Donderdag 11 augustus 2016
Lommel - Oplichter geestelijken geïdentificeerdDe politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft de man geïdentificeerd die ervan verdacht wordt meerdere personen, vooral geestelijken, te hebben opgelicht in Noord-Limburg. De  man sloeg recent toe in Bocholt maar eerder ook al in Hamont en Overpelt.  De man belde telkens aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woonde en dat hij zichzelf had buitengesloten. Hij vroeg geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en beloofde stellig het (…) Het hele nieuwsbericht

Kinderen op rouwkamp

Woensdag 10 augustus 2016
Een veertigtal kinderen neemt momenteel deel aan een rouwkamp in het Nederlandse Waalre, net over de grens met Lommel. Dat meldt TVL. De kinderen hebben een familielid of een vriend verloren. Zij volgen er therapie om met verlies te leren omgaan. Er is ook tijd voor spelletjes. Even belangrijk zeggen de therapeuten die voor de begeleiding van de kinderen instaan.

Provincie zoekt burenbemiddelaars

Woensdag 10 augustus 2016
De laatste jaren kon het merendeel van de conflicten tussen buren worden opgelost dankzij burenbemiddelaars. De provincie zoekt daarom nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor een gratis opleiding "Burenbemiddeling". Tijdens die opleiding worden de knepen van burenbemiddeling voornamelijk via rollenspelen aangeleerd.  De nadruk ligt op de basisprincipes van burenbemiddeling.
De opleiding duurt 4 dagen en vindt plaats op 19, 20, 26 en 27 september in het PLOT te Genk. Aan elke opleidingssessie (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Movaro

Woensdag 10 augustus 2016
Jeroen Molenkamp en Evi Van Roey, beiden uit Lommel, hebben de bvba Movaro opgericht met zetel aan de Pijnvenstraat in Lommel en met een kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap is onder meer groothandel en kleinhandel, invoer en uitvoer van computermateriaal, ontwikkeling van software en de verkoop ervan.

73 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 9 augustus 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 73 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20  met lichamelijk letsel en 53 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 22 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 13 (of 23 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.
Het aantal Limburgse bedrijven dat internationaal actief is, stijgt. Vandaag is 4 op de 10 Limburgse bedrijven aanwezig in het buitenland. In 2012 was dit nog maar 1 op de 3. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisaties UNIZO Limburg en VKW Limburg over internationaal zakendoen bij 400 Limburgse bedrijven. De resultaten van het onderzoek werden vandaag voorgesteld in Genk.
Uit de bevraging blijkt ook dat de import internationaler wordt. Voor de komende jaren verwachten bijna 6 op de (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de vroege vogels

Dinsdag 9 augustus 2016
Lommel - Voor de vroege vogelsZoomEen mooie regenboog vanochtend omstreeks 6.30u boven het centrum. (Foto Paul Seutens)

Agnes Dreesen overleden

Dinsdag 9 augustus 2016
Lommel - Agnes Dreesen overledenZondag is Agnes Dreesen overleden, de weduwe van Pierre Cochet. Zij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

De weekflitsers

Dinsdag 9 augustus 2016
Lommel - De weekflitsersOpgepast! Deze week wordt er door de lokale politie geflitst in de Koning Albertlaan, de Kerkhovensesteenweg en de Luikersteenweg.

Limburgse bouw gelooft in groei

Maandag 8 augustus 2016
Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.
Ook met (…) Het hele nieuwsbericht

Atalantavlinder meest gezien

Maandag 8 augustus 2016
Lommel - Atalantavlinder meest gezienZoomNatuurpunt heeft afgelopen weekend voor de tiende keer het vlindertelweekend georganiseerd. Uit de resultaten van de eerste 6000 deelnemers blijkt de meest getelde vlinder met grote voorsprong de atalanta te zijn: een grote zwarte dagvlinder met witte en oranje banden. In een gemiddelde Vlaamse tuin vlogen afgelopen weekend 14 vlinders van 5 verschillende soorten.
De atalanta was in alle Vlaamse provincies de meest getelde vlindersoort. Ook vorig jaar was dat het geval, maar toen werd het (…) Het hele nieuwsbericht

Het kon niet beter gezegd zijn

Maandag 8 augustus 2016
Lommel - Het kon niet beter gezegd zijnZoom(Foto Albert Agten)

Jeanneke Loenders overleden

Maandag 8 augustus 2016
Lommel - Jeanneke Loenders overledenVrijdag is in Lommel de uit Peer afkomstige Jeanneke Loenders overleden. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (19 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Oplichter actief in Noord-Limburg

Zaterdag 6 augustus 2016
Lommel - Oplichter actief in Noord-LimburgIn Noord-Limburg is een oplichter aan het werk. Hij sloeg pas toe in Bocholt en eerder onder meer ook al in Overpelt. Het gaat om een keurig geklede man van zo’n 30 à 35 jaar. De man belt aan met het verhaal dat hij er nog maar pas woont en dat  hij zichzelf heeft buitengesloten. Hij vraagt geld om bij zijn moeder de reservesleutel van zijn woonst te gaan halen en belooft stellig het geld nog dezelfde dag terug te brengen, waar echter niets van in huis komt. De ene keer vertelt (…) Het hele nieuwsbericht

Beestjes vangen

Zaterdag 6 augustus 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Beestjes vangenOm te lezen heb ik tegenwoordig enige versterking nodig. Het is een gewone zwarte leesbril, maar af en toe is het toch leuk om de wereld ook door een roze bril te bekijken. Want naast dit fenomeen kan je gewoon niet kijken. Je moet zelfs uitkijken of ze botsen tegen je op, de Pokémonjagers, omdat ze al wandelend naar hun smartphone turen. Tijdens onze vakantie verpoosden mijn vrouw en ik op een terrasje. Achter ons hadden vier jonge gasten postgevat. We hadden al snel begrepen dat ze het nieuwe populaire (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Paredis overleden

Vrijdag 5 augustus 2016
Lommel - Jan Paredis overledenVandaag is Jan Paredis overleden, de weduwnaar van Miet Damiaens. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur)  in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Wandelen in Valkenswaard

Donderdag 4 augustus 2016
Elke maand wordt een wandeling in Valkenswaard uitgeroepen tot wandeling van de maand. Deze maand is het de Centrumwandeling. Dat is een cultuurhistorische wandeling door het centrum onder begeleiding van een gids. Die gids vertelt alles over de rijke historie en de bezienswaardigheden tijdens deze interessante wandeling van ongeveer 1,5 uur.
De wandeling wordt elke zaterdag om 13.30 uur gestart bij het VVV-kantoor op de Markt. Aanmelden kan tot een half uur voor starttijd. De kosten bedragen €3,50 per persoon en €1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Tot en met 29 oktober wordt deze wandeling georganiseerd.

Frietkraam in WZC de Bekelaar

Donderdag 4 augustus 2016
Lommel - Frietkraam in WZC de BekelaarZoomIn deze kermistijd hebben ze in De Bekelaar de 'geuren en smaken' van de kermis in huis gehaald. Daarom waren er gisteren lekkere frieten met een snack voor alle bewoners en medewerkers. En of het lekker was, daar dient niet aan getwijfeld! (Bijdrage Heidi Van Hooff)

Vanaf nu studiebeurs aanvragen

Donderdag 4 augustus 2016
Het is maar dat je 't weet
Vanaf deze week kunnen ouders opnieuw een aanvraag indienen voor een school- of studietoelage voor hun kinderen, van het kleuter- tot het hoger onderwijs. Dat gebeurt automatisch of kan via een papieren formulier of online. 
Ouders moeten nu heel wat minder gegevens invullen. Het papieren formulier telt zo in plaats van 8 nog 2 bladzijden. Op het onlineformulier staan heel wat gegevens reeds ingevuld: je gezinssamenstelling, persoonsgegevens, ... . Met enkele klikken kan je ook de hulp inroepen van de Vlaamse infolijn via chat, mail of telefoon (gratis nummer 1700). Steeds meer aanvragen worden automatisch opgestart. www.studietoelagen.be

Ik zag twee beren

Donderdag 4 augustus 2016
Lommel - Ik zag twee berenZoomSamen met Internetgazet Heusden-Zolder zet Art 27 vzw/Het Berenhuis uit Heusden-Zolder een actie op om de mensenrechten te verspreiden. "We vragen mensen een selfie/foto van zichzelf op te sturen, waarin ze trots poseren met een boot uit papier, een echte boot, een getekende boot... Zo gaan we samen in zee voor de mensenrechten", zegt Gerlinde Gilissen.
De initiatiefnemers kregen al zo'n 250 foto's binnen. Wij roepen daarom de lezers van de Internetgazet op om ook mee te doen aan deze actie! Wil je deel uitmaken van deze vloot? Stuur dan een selfie met een bootje naar info[!]ikzagtweeberen.com en bewijs zo dat je de mensenrechten onderschrijft. Meer info op deze facebookpagina.

Een boekje met een link naar Lommel

Woensdag 3 augustus 2016
Lommel - Een boekje met een link naar LommelZoomDe roots van journalist Luc Vanheerentals (foto), die in Leuven woont, liggen voor een deel in Lommel. Hij heeft nu een boek geschreven, ‘Moeke en bompa. Het warme verhaal van mijn grootouders’. Lambert Vrancken en Marie Vanderfeesten waren zijn grootouders langs moederskant.
Het verhaal start bij hun respectievelijke grootouders in het begin van de 19e eeuw in de omgeving van Bocholt en speelt zich na de verhuis van het gezin Vrancken vanaf 1938 verder af in (…) Het hele nieuwsbericht

Komkommertijd voor iedereen

Woensdag 3 augustus 2016
Lommel - Komkommertijd voor iedereenZoom(Foto Albert Agten)

Het Grote Vlindertelweekend nadert

Woensdag 3 augustus 2016
Lommel - Het Grote Vlindertelweekend nadertZoomZaterdag en zondag organiseert Natuurpunt weer het Grote Vlinderweekend. Bedoeling is om in je tuin de vlinders te tellen. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart.
"Loop een rondje door de tuin en noteer alle vlinders. Dit kost, afhankelijk van de grootte van je tuin, meestal 15 tot 30 minuten. Kies een zonnig moment, want dan fladderen de vlinders het liefst rond. Kijk hoeveel vlinders van een bepaalde (…) Het hele nieuwsbericht

Twee voor de prijs van één

Woensdag 3 augustus 2016
Prietprouwët
Lommel - Twee voor de prijs van éénPròt niej óóvër godsdienst, want dan zéd-ë ààchtërlëk.
Tuis vur dë buis kömt allës óngëlèègën.
                    Pjérkën

Wie brengt je naar huis?

Woensdag 3 augustus 2016
Lommel - Wie brengt je naar huis?ZoomOp deze dag in 1985 werd ‘Drive’ van The Cars ter gelegenheid van Live Aid een tweede keer als single uitgebracht. ‘Who’s gonna drive you home tonight?’, wordt voortdurend herhaald in het refrein. Op de vraag wie het fotomodel uit de videoclip naar huis mocht brengen, vinden we het antwoord natuurlijk op de Jukeboxkalender!

De oplossing

Dinsdag 2 augustus 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - De oplossingEr waren wel érg veel deelnemers deze keer aan onze maandelijkse wedstrijd! En de meesten hadden ook een correct antwoord. Het enige juiste antwoord was dan ook Rockwood (en niet Woodrock of Lommel Rockt). De winnaars van deze maand zijn: Christiane Jansen uit de Nijshoek, zij wint een boeketje bloemen van Ixora, en Jos Vangeneugden uit de Vogelkersstraat, hij wint de EP van onze Lommelse rockband Flying Shoe. Proficiat, en tot volgende maand voor alweer een nieuwe vraag!
In vergelijking met een jaar geleden waren er in Limburg in juli 6,2 procent minder werklozen. De daling van de werkloosheid is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit gegevens van de VDAB. Momenteel zitten 33.825 Limburgers zonder werk.

Eén op vijf had gedronken

Maandag 1 augustus 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 54 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. De politie nam 36 ademtesten af waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 6 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Sofie Hanegreefs overleden

Maandag 1 augustus 2016
Lommel - Sofie Hanegreefs overledenGisteren is Sofie Hanegreefs overleden, de echtgenote van Bob Beckers. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Haar asurn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaatcentrum Severens in Lommel.

Martha Fransen overleden

Maandag 1 augustus 2016
Lommel - Martha Fransen overledenZaterdag is Martha Fransen overleden, de weduwe van Henri Borrenberghs. Zij was 91 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna mogelijkheid tot laatste groet in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Leuke voorstelling in Luyksgestel

Maandag 1 augustus 2016
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Leuke voorstelling in LuyksgestelZoomTijdens de zomerperiode zijn er meerdere theaterproducties voor groot en klein in 'De Hunnebergen' in Luyksgestel. Afgelopen weekend speelde er de voorstelling 'Reus van een Neus' (foto), en ook in augustus kunt u er nog terecht voor meerdere en andere voorstellingen. Meer info via hun website.

Nieuwe maand, nieuwe vraag

Maandag 1 augustus 2016
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe vraagHet is de tijd van de vele festivals. Lang geleden, begin jaren '90, had ook Lommel zijn eigen rockfestival. Het vond plaats in 1991 en 1993. Weet u nog de naam van dit festival? U kunt alweer een mooi boeketje winnen van Ixora én als extraatje de eerste EP van onze Lommelse groep 'Flying Shoe'! Antwoorden enkel via mail aan internetgazet.lommel[!]telenet.be voor vanavond 24.00 uur.
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel