Het overige nieuws

Lommel - Ondertussen, in Leopoldsburg...ZoomDaar was er dit weekend weer een Harley Davidson-treffen. Rudy Luys ging er eens een kijkje nemen en maakte er dit filmpje.
Lommel - Tweede culturele fietstocht OKRA AcademieZoomDe tweede culturele fietstocht van OKRA Academie Lommel, bedoeld om de sportieve uitdaging met de culturele ontplooiing te koppelen, leidde eerst naar Postel. Achter de muren van het Norbertijnenklooster in de bekende abdij werd een geleid bezoek gebracht aan het bezoekerscentrum van hun bibliotheek. Na de lunch werd het fietsstuur naar Mol gericht om een bezoek te brengen aan Quartz Experience van Sibelco. In dit interactief museum kwamen de deelnemers meer te weten over de verschillende (…) Het hele nieuwsbericht
Tweede culturele fietstocht OKRA AcademieTweede culturele fietstocht OKRA Academie
Zoom

Het weerverloop van juli

Zondag 31 juli 2016
In verhouding tot juni, was juli een erg droge maand. Er vielen ook een vijftal tropische dagen te noteren. De gemiddelde minimumtemperatuur bedroeg 14,9, de maximum 26,4. In totaal viel er 35,8 liter neerslag en de gemiddelde luchtdruk bedroeg 1018,7. (Bijdrage Georges Bleyen)

Kampeerplaats aan Sahara

Zaterdag 30 juli 2016
Vandaag gezien
Lommel - Kampeerplaats aan SaharaZoomEr is weer heel wat beweging op de kampeerplaats vlakbij de Sahara... (Foto Luc Verhoeven)

Maria Snijers overleden

Zaterdag 30 juli 2016
Lommel - Maria Snijers overledenWoensdag is in WZC Kapittelhof de uit Beverlo afkomstige Maria Snijers overleden, de weduwe van Marcel Foelen. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Ontmoetingen

Zaterdag 30 juli 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - OntmoetingenHij zat een paar tafeltjes verder op het terras. Uit een kort gesprek dat hij voerde met een andere zonneklopper kon ik opmaken dat hij uit ‘de Vlaanders’ moest komen. De moeite die hij had met de g/h-chaos die ze daar om nooit achterhaalde redenen plegen te cultiveren, maakte dat overduidelijk.
“Uit West-Vlaanderen?” waagde ik. “Niën-ik”, antwoordde de man. “Uit Oost-Vlaanderen”. Hij bleek Danny te heten en een fervent cyclocrosser te zijn. Het vorig jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Pater Johan Martens 50 jaar priesterMet een eucharistieviering op zaterdag 20 augustus (17 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie viert pater Johan Martens, scheutist, zijn gouden priesterjubileum. Na de mis is er een receptie in buurthuis De Kom. Daar loopt dan een tentoonstelling over het werk van de missionaris in DRC Congo.

Jef Van Roy overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Lommel - Jef Van Roy overledenVandaag is Jef Van Roy overleden, de weduwnaar van Alda Verpoorten. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.
De aanwezigheid van een aantal vermaarde fokkerijen in onze provincie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat heel wat mensen de paardensport, hetzij recreatief, hetzij professioneel beoefenen. Dit maakt dat in Limburg 15 % van het Vlaamse totaal oftewel meer dan 20.000 paarden worden gehouden.
De sterke groei van de paardenhouderij leidt ertoe dat steeds meer stallen en faciliteiten in het landschap verschijnen en dat fokkerijen, africhtingsstallen, rijhallen, dierenartsenpraktijken worden gebouwd om aan deze economische sector gestalte te geven.

Jos Willekens overleden

Vrijdag 29 juli 2016
Lommel - Jos Willekens overledenGisteren is Jos Willekens overleden. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid met asurn zal dinsdag om 16u plaatsvinden in funerarium Witters. Daar is maandag van 19u tot 19.30u gelegenheid tot groeten.
Geert Verlinden uit Lommel heeft de gewone commanditaire vennootschap Geert Verlinden opgericht met zetel aan de Prinsenstraat in Lommel. De vennootschap heeft een maatschappelijk kapitaal van 32.000 euro. Doel van de vennootschap is onder meer het ontwerpen en programmeren van computerrprogramma's, compurterconsultancy-activiteiten en aanverwante activiteiten.

Roger Keersmaekers overleden

Donderdag 28 juli 2016
Lommel - Roger Keersmaekers overledenIn Kerkhoven is maandag Roger Keersmaekers overleden, de echtgenoot van Marie Josée Mol. Hij was 64 jaar. Het afscheid heeft plaats gevonden in beperkte familiekring.

Wat gaat het toch snel

Donderdag 28 juli 2016
Lommel - Wat gaat het toch snelZoomMet enige dagen vertraging, waarvoor onze excuses... (Foto Albert Agten)
Esperanza Pelt en Lutlommel speelden vandaag een oefenwedstrijd. Esperanza won met 2-0. Deckers en Houben maakten de doelpunten.
Lommel - Politie wijst op uitrusting motorrijdersDe politie Noordoost-Limburg heeft vandaag herinnerd aan de verplichte uitrusting van de motorrijders. "Met het warme weer spotten wij steeds vaker motorrijders die wat 'luchtiger' gekleed gaan. Graag willen wij eraan herinneren dat een motorrijder (en zijn passagier) wettelijk verplicht volgende uitrusting hoort te dragen: een valhelm, handschoenen, een jas met lange mouwen, een lange broek of overall, en laarzen of bottines die de enkels beschermen."
Lommel - Oproep tot getuigen HoutmolenstraatDe lokale politie HANO is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat dinsdagochtend russen 7.30u en 8u gebeurde in de Houtmolenstraat in Overpelt. Daar werd een 57-jarige fietser uit Lommel aangereden door een "Solex-achtige" bromfiets die bestuurd werd door een vrouw met geblondeerde lange haren. De vrouw, die in het zwart was gekleed, was 20 à 30 jaar; ze bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed door.  Eventuele getuigen worden gevraagd  contact op te nemen met de lokale politie HANO via het nummer 011/44 08 20. Uw anonimiteit wordt gegarandeerd. UPDATE De betrokken vrouw heeft zich bij de politie gemeld. Haar bromfiets bleek niet verzekerd.

Julienne Corens overleden

Woensdag 27 juli 2016
Lommel - Julienne Corens overledenGisteren is Julienne Corens overleden, de echtgenote van Jean Dingenen. Zij was 73 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: zaterdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Ook deze zomer staat de bloedvoorraad bij Rode Kruis Vlaanderen onder druk. Het warme weer van de afgelopen dagen zit daar natuurlijk voor iets tussen, net als het feit dat heel wat trouwe donoren momenteel op vakantie zijn. Vooral de bloedvoorraad van negatieve bloedgroepen heeft het moeilijk op dit moment. Bij AB- en B- is zelfs sprake van een kritieke voorraad. Daarom lanceert het Rode Kruis een oproep. "Wij vragen donoren met een negatieve bloedgroep om de komende dagen en weken bloed te komen (…) Het hele nieuwsbericht

Fanny Camps overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Lommel - Fanny Camps overledenZaterdag is Fanny Camps overleden. Zij was 78 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Maria Dingenen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Lommel - Maria Dingenen overledenVandaag is in WZC 't Kapittelhof Maria Dingenen overleden, de weduwe van Thieu De Graaf. Zij was 87 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 58 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel en 46 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaar- en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 42 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 21 gevallen van vluchtmisdrijf.

Lena Verkoyen overleden

Dinsdag 26 juli 2016
Lommel - Lena Verkoyen overledenZondag is Lena Verkoyen overleden, de weduwe van Jaak Vandervee en van Doeris Lommers. Zij was 89 jaar. De  afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19.45-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Extra flitslocaties

Maandag 25 juli 2016
Lommel - Extra flitslocatiesDe lokale politie doet er deze week een schepje bovenop, en staat niet op vier maar op vijf locaties te flitsen... Oppassen dus aan de Kerkhovensesteenweg, Luikersteenweg, Konijnenpijp, Enneven en Kloosterstraat!

Lena Croonen overleden

Zondag 24 juli 2016
Lommel - Lena Croonen overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Lena Croonen in Lommel overleden, de weduwe van Jef Sleurs. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jenny Vanderkrieken overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - Jenny Vanderkrieken overledenGisteren is Jenny Vanderkrieken overleden, de echtgenote van Henri Scheelen. Zij was 73 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (18-18..45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Jan Geuens overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - Jan Geuens overledenIn Doornik is donderdag onverwacht Jan Geuens overleden. Hij was 56 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 11 uur) in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg. Laatste groet: dinsdag van 19 tot 19.30u in dat funerarium.

Frans Hermans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - Frans Hermans overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Frans Hermans overleden, de weduwnaar van Jeanne-Marie Reyns. Hij was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Edgard Motmans overleden

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - Edgard Motmans overledenZondag overleed Edgard Motmans, de echtgenoot van Tiny Thissen. Hij was 81 jaar en wenste geen afscheidsplechtigheid of begroetingsmoment.

Gemak en ongemak

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - Gemak en ongemakEen stralende zomer? Het is een feest. Maar het is ook een gemak. Zo heb je niet veel nodig om aan te trekken. Mocht je twijfelen, niet doen, want iedereen loopt zo rond. Ook om te eten moet je niet moeilijk doen. Niets is zo aanstekelijk als de geur van een barbecue. Toch kan de zomer ook voor het nodige ongemak zorgen. Zo zal ik onze reis naar het Spaanse Lloret de Mar niet snel vergeten. Veel plezier gemaakt, maar in het begin was het toch Lloret de Merde. Want de zon had ons goed te pakken. Na een lange (…) Het hele nieuwsbericht

Engelenstem

Zaterdag 23 juli 2016
Lommel - EngelenstemZoomVandaag viert Alison Krauss haar 45ste verjaardag. Als er iemand een engelenstem heeft, is zij het wel. Leer de zangeres, die liefst 27 Grammy’s in haar prijzenkast heeft staan, kennen op de Jukeboxkalender.
Nvdr: André Grosemans, samensteller van de Jukeboxkalender, trekt er een weekje tussenuit. De volgende aflevering van deze rubriek is voorzien voor maandag 1 augustus.

Gust Geuens overleden

Vrijdag 22 juli 2016
Lommel - Gust Geuens overledenVandaag is Gust Geuens overleden, de weduwnaar van Paula Smolders. Hij was 90 jaar en oud-voetballer van Lommel SK en Kattenbos Sport. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Update Profronde

Vrijdag 22 juli 2016
Eerder deze week meldden we al de komst van Greipel, De Gendt en Kittel, nu hebben ook ritwinnaar Michael Matthews en Matthew Hayman, winnaar van Parijs-Roubaix 2016, definitief toegezegd voor de Profronde van komende woensdagavond.

80 jaar 'betaald verlof'

Donderdag 21 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
In 1936 kwam er, na een algemene staking, een wet die één week betaald verlof invoerde. Daar plukken we vandaag nog steeds de vruchten van.
Toen het betaald verlof werd ingevoerd, was dat een aardverschuiving. In dat prille begin ging het jaarlijks om amper zes dagen, vandaag zijn dat vier weken per jaar geworden. "Op vakantie gaan, hebben we moeten leren. In het begin zaten de mannen gewoon de hele tijd op café." (Bron: prov. Limburg)

Ine Geusens overleden

Donderdag 21 juli 2016
Lommel - Ine Geusens overledenVandaag is Ine Geusens overleden, de echtgenote van Jonas Oeyen. Vorige week was ze 30 jaar geworden. De afscheidsviering zal plaatsvinden in besloten kring. Een laatste groet kan dinsdag van 18.30u tot 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het aantal leefloners in Limburg stijgt nu al het derde jaar op rij. In 2012 waren er 1.952 leefloners in onze provincie. Sindsdien ging het jaar na jaar de hoogte in, tot 2.261 in 2015, meteen het hoogste cijfer sinds 2010.

De 9 honden supporteren

Woensdag 20 juli 2016
Lommel - De 9 honden supporterenZoomDe finale van de Ronde van Frankrijk is volop aan de gang, en ook in Kerkhoven hebben ze dit geweten. Bij dierenkliniek "De 9 Honden' zijn ze speciaal voor de gelegenheid weer erg mooi uitgedost. En ja... we weten dat het eigenlijk net géén Lommels grondgebied meer is, maar het blijft leuk! (Foto Albert Agten)
Het is maar dat je 't weet
In 2015 hebben de verkeersongevallen op de Belgische wegen het leven gekost aan 732 personen. Het aantal doden op de weg is voor het tweede jaar op rij dus niet gedaald. Tegelijkertijd daalt het aantal gewonden systematisch sinds 2011, zo meldt Statbel.
In 2015 gebeurden er 40.303 verkeersongevallen met in totaal 52.571 slachtoffers, waarbij 732 mensen het leven verloren binnen de 30 dagen na het ongeval. Het aantal doden is niet meer afgenomen sinds 2013. Het aantal gewonden daalde met 2,3% (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Strackx overleden

Woensdag 20 juli 2016
Lommel - Anna Strackx overledenGisteren is Anna Strackx overleden, de echtgenote van Mathieu Vanvelthoven. Zij was 81 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna begroetingsmoment in funerarium Witters in Lommel.

Een prettige vakantie!

Dinsdag 19 juli 2016
Lommel - Een prettige vakantie!Zoom(Een cartoon van Stijn Lodewijkx)

René Thirion overleden

Dinsdag 19 juli 2016
Lommel - René Thirion overledenIn het ZOL in Genk is zondag René Thirion overleden, de echtgenoot van Nelly Stalmans. Hij was 85 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Er is gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters in Lommel, donderdag 21 juli van 19.00 tot 19.30 uur.

Inbrekers nee, Pokémon ja

Dinsdag 19 juli 2016
Lommel - Inbrekers nee, Pokémon jaZoomOndanks alle negatieve geluiden ziet de politie van Roosendaal de Pokémon Go-rage ook positief in, meldt Omroep Brabant. Sterker nog: de politie wil Pokémon-spelers gaan gebruiken om het aantal woninginbraken te verminderen. Spelers worden opgeroepen om hun ogen en oren open te houden en als ze tijdens hun Pokémon-jacht verdachte situaties tegenkomen, het nummer 112 te bellen. "Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go-spelers, die tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden. Noteer kentekens van verdachte auto's en/of een signalement van een verdacht persoon", aldus een woordvoerster van de politie in Roosendaal.

Tips bij hitte en ozonpieken

Dinsdag 19 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Momenteel heersen er extreme temperaturen. Op dergelijke dagen blijf je de hitte de baas door voldoende te drinken, lichamelijke inspanning te beperken en voor verkoeling te zorgen. Deze eenvoudige tips kunnen ongemak en gezondheidsrisico’s voorkomen:
- Drink voldoende. Drink meer water dan gewoonlijk: minstens 1.5 liter in rust. Vermijd alcohol en gesuikerde dranken. Alcohol doet je lichaam meer vocht uitscheiden, gesuikerde dranken worden dan weer minder snel opgenomen. Drink (…) Het hele nieuwsbericht

Alweer oh zo waar

Dinsdag 19 juli 2016
Prietprouwët
Lommel - Alweer oh zo waarTeegë lómpëchè is gé kruid gëwassën.
               Pjérkën
Lommel - Ze konden het weer niet beter zeggenZoom(Foto Albert Agten)
Het is vakantie en dat is te merken aan het relatief lage aantal verkeersongevallen afgelopen weekend in de provincie. In totaal telde de politie er 48. Daarbij vielen 1 zwaar- en 16 lichtgewonden. De ongevallen leidden tot 36 ademtesten waarvan er liefst 9 (of 25 procent!) positief uitvielen. Er waren in totaal 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Josée Ercken overleden

Maandag 18 juli 2016
Lommel - Josée Ercken overledenZaterdag is Josée Ercken overleden, de weduwe van Leon Pennemans en de levenspartner van Tiest Stevens. Zij was 80 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Vakantie in Zwitserland?

Maandag 18 juli 2016
Het is maar dat je 't weet
Ha, u gaat op vakantie in Zwitserland? Dat land is geen lid van de EU en dat laat zich merken in de GSM-tarieven. In de EU-landen betaalt u voor surfen op het internet 6,1 cent per megabyte; in Zwitserland is dat liefst 14,52 euro per megabyte of 238 keer zoveel! Bellen in Zwitserland kost 2,75 euro per minuut, in de EU-landen is dat slechts 6,1 cent per minuut. Een smsje sturen in Zwitserland kost 75 cent, in de EU-landen is dat 2,4 cent. Dat scheelt allemaal een slok op een borrel!

Wijn in plaats van melk

Maandag 18 juli 2016
Vandaag gelezen
Jean-François Baele in Bovesse (provincie Namen) deed de koeien weg op de familieboerderij, tien jaar geleden, toen hij 23 was. Hij maakte er een succesvol wijnbouwbedrijf van. Nu produceert hij op 13,5 hectare allerlei wijnen zoals de Ry d'Argent, 145.000 flessen per jaar, die ook prijzen wint. Een daarvan is de rode, van de Dornfelder-druif. Prijsidee: van 10 tot 16 euro. Het klimaat hier is geschikt voor wijnbouw, zegt Jean-François, en er zijn dus goede kansen voor boeren die wat anders willen. Dan moeten ze wel wat willen bijleren en wat extra inspanningen willen doen, maar voor overstappers liggen ook volop subsidies klaar. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Gust Beysen overleden

Maandag 18 juli 2016
Lommel - Gust Beysen overledenZaterdag is Gust Beysen overleden, de weduwnaar van Yvonne Van Dyck. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Severens in Lommel.

Met de bus naar Amsterdam

Zondag 17 juli 2016
Grensgevallen
Wie met de bus goedkoop door Europa wil reizen, kan dat sinds kort met de Flixbus. De dichtstbijzijnde halte is Valkenswaard. Van daaruit kunnen reizigers elke dag binnen twee uur naar Amsterdam reizen. Ook zijn er nieuwe verbindingen naar o.m. Zurich, Straatsburg, Luxemburg, Hasselt, Luik, Bastenaken, Metz, Basel,... Het FlixBus-netwerk telt ruim 900 bestemmingen in 20 landen. Meer info: www.FlixBus.nl.

De hete flitsers

Zondag 17 juli 2016
Lommel - De hete flitsersOndanks de erg warme temperaturen blijft onze lokale politie onverschrokken de snelheid controleren. Vanaf morgen doen ze dit op volgende locaties: Gestelsedijk, Stationsstraat, Leuken, Hees en Werkplaatsen. U bent gewaarschuwd!

Fien Geenen overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Lommel - Fien Geenen overledenGisteren is Fien Geenen overleden, de weduwe van Ferdinand Kemps. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Stina Hendrickx overleden

Zaterdag 16 juli 2016
Lommel - Stina Hendrickx overledenDonderdag is Stina Hendrickx overleden, de echtgenote van Jan Bleys. Zij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur).
De tweede culturele fietstocht van OKRA-academie Lommel leidt naar de Abdij van Postel en Quartz Experience in Mol. "Een gezonde geest in een gezond lichaam", dat is het basisprincipe van dit aanbod: sportieve ontspanning samen brengen met geestelijke verrijking, De tweede editie van dit nieuw initiatief vindt plaats op donderdag 28 iuli aanstaande, en inschrijven kan tot en met dinsdag 26 juli via Stan Bresseleers, 011/551441, 0494/704625 of stanbresseleers[!]hotmail.com.

The Midlommel Mystery

Zaterdag 16 juli 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - The Midlommel MysteryZoomIk hou wel van die Engelse politieseries. Eén van mijn favorieten is ‘Midsummer Murders’. Vanavond is er weer een aflevering op Eén en als ik thuis ben, zit ik voor de buis, excuseer, het flatscreen. Wie – buiten onze kleinkinderen op 30 juni – heeft er nu trouwens nog een buis? Er komen in die TV-reeks zelden te veel personages voor, zodat ik de rode draad niet uit het oog verlies. En er gebeuren altijd wel een aantal moorden in, meestal gepleegd door dezelfde snoodaard. (…) Het hele nieuwsbericht

Zomertoernooi Lommelse TC

Vrijdag 15 juli 2016
Nu zondag gaat het zomertoernooi van de Lommelse Tennis Club van start met de kwalificaties van de H1 reeks in het Belgian Circuit. Er is ook dit jaar weer een sterke bezetting met vier A-spelers (waarvan 2 uit eigen club, Laurens Verboven en Remko de Rijke) en vijf B-15/4 spelers. De finale van deze reeks wordt gespeeld op zondag 24/7. De andere reeksen starten op maandag 18/7, jeugdfinales worden op zaterdag 30/7 gespeeld, de finales van de volwassenen staan gepland op zondag 31/7. Op zondag 24/7 is er ook nog het KIDS tennis toernooi voor de allerkleinsten. (Bijdrage Marc Darquennes)

Flip Van Baelen overleden

Donderdag 14 juli 2016
Lommel - Flip Van Baelen overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Flip Van Baelen overleden, de echtgenoot van Kristine Celen. Hij was 54 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in besloten kring plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Hilda Knuppels overleden

Donderdag 14 juli 2016
Lommel - Hilda Knuppels overledenGisteren is Hilda Knuppels overleden, de weduwe van Isidoor Van Cauteren. Zij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.


Onwetende suikerzieken opgespoord

Donderdag 14 juli 2016
Tegen 2030 zal naar schatting 1 op 10 volwassen Belgen aan suikerziekte (diabetes) lijden. Volgens de Diabetes Liga weet 1 op 3 diabeten niet eens dat hij/zij de aandoening heeft. Daarom lanceerde het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond (KLAV) ‘TakingCare’: een proefproject dat onwetende diabetici trachtte op te sporen.
Dit project werd gedurende drie weken uitgerold in 10 apotheken in Houthalen-Helchteren, met als doel ‘onwetende’ diabetici op te sporen. In totaal (…) Het hele nieuwsbericht
Minister van Toerisme Weyts investeert meer dan € 340.000 in 13 Limburgse vakantieverblijven. Dankzij deze gerichte steun kunnen Limburgse uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek.De uitbaters kunnen zo de nodige moderniseringswerken laten uitvoeren. Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek bouwt bijvoorbeeld een nieuw sanitair blok, met speciaal verlaagde toiletten en lavabo’s voor kinderen. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Debrouwer overleden

Donderdag 14 juli 2016
Lommel - Mariette Debrouwer overledenDinsdag is Mariette Debrouwer overleden, de weduwe van Louis Dufour. Zij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: zondag (19-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

700 chauffeurs geflitst

Woensdag 13 juli 2016
Lommel - 700 chauffeurs geflitstVandaag zijn op de Lommelsedijk in Luyksgestel 700 van de 1.453 gecontroleerde chauffeurs betrapt op overdreven snelheid. Eén chauffeut ontwikkelde er zelfs een snelheid van 158 km per uur terwijl er maximaal 60 km per uur mag worden gereden.

Jeanne Kuyken overleden

Woensdag 13 juli 2016
Lommel - Jeanne Kuyken overledenMaandag is Jeanne Kuyken overleden, de echtgenote van Jan Alen. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag
(19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Lommel.

Paula Rooyackers overleden

Dinsdag 12 juli 2016
Lommel - Paula Rooyackers overledenGisteren is Paula Rooyackers overleden, de weduwe van Eduard Deferm. Zij was 85 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel Kerkhoven na de afscheidsplechtigheid in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel
Lommel - Banden politievoertuig plat gezetEen dertiger uit Lommel, die in oktober 2013 drie banden van een politievoertuig van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo plat zette,heeft van de rechter in Hasselt drie maanden cel met uitstel gekregen. De man pleegde de feiten omdat hij niet te spreken was over het feit dat de agenten hem vlak daarvoor hadden ondervraagd. (PG)
Lommel - Brug 9 in Barrier in de bloemetjesZoom(Foto Georges Bleyen)
Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968. Dat zegt Voka.
Met bijna 3.000 startende ondernemingen in de eerste zes maanden van 2016 ligt het aantal starters maar liefst 26 procent hoger dan de eerste jaarhelft van 2015. In 2016 ligt het aantal starters elke maand hoger dan de cijfers van de voorbije jaren. Een opsteker voor de Limburgse economie. 2015 was al een recordjaar wat het aantal Limburgse starters betreft sinds 2011. In totaal waren er in 2015 5.118 starters.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel en 39 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 20 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 36 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 22%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
Lommel - Met de groeten uit... MacedoniëZoomAlbert Agten vertoefde afgelopen week in Macedonië en bezocht er onder andere het meer van Ohrid, dat op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.
Met de groeten uit... MacedoniëMet de groeten uit... Macedonië
Zoom
Peter van Vessem, Jean Martens en Rudi Verdonschot hebben de vzw Grenstrappers Lommmel Kolonie (GT Kolonie) opgericht. De zetel van de vzw is gevestigd aan de Sint-Bernardusstraat in Lommel. Doel van de vereniging is het beoefenen van de voetbalsport.

Lommel - Geen vakantie voor de flitsersVanaf morgen is de lokale politie hoofdzakelijk terug te vinden op volgende plaatsen: Kattenbos, Molsekiezel, Klachtloop, Adelberg en Koning Albertlaan.
Lommel - Al ooit een pijlstaartvlinder gezien?ZoomIn een Lommelse tuin werd een kiekje gemaakt van een pijlstaartvlinder. (Foto: Hedie van Ende)

Van moeten

Zaterdag 9 juli 2016
300 woorden van Rudi
Lommel - Van moetenDe ziekte van de tijd speelt me wel eens parten. Keuzestress is een postmodern fenomeen, zegt Google me, met die overvloed aan producten. Bij de start van de vakantie duikt het ook op, voor de keuze van de boeken die mee moeten. Let op het meervoud: boeken. Alsof dat er ooit van komt. Je moet toch ook iets gezien hebben. De oplossing ligt voor de hand, hoor ik je denken. Jawel, die e-reader is fantastisch. Je hebt bovendien ‘s avonds geen lampje nodig en het lijkt alsof je een echte bladzijde omslaat. Zo (…) Het hele nieuwsbericht
Van moeten
Zoom
Lommel - Fikse straf voor jeugdige overvallersDe rechtbank in Hasselt heeft vandaag de jongelui die eind vorig jaar een koppeltje overvielen in Beringen met celstraffen gaande van 24 tot 40 maanden met uitstel bedacht et aftrek van hun voorhechtenis.  De daders, in leeftijd variërend van 19 tot 21 jaar, zijn uit Beringen, Lommel en Leopoldsburg. (PG)

Rik Keunen overleden

Vrijdag 8 juli 2016
Lommel - Rik Keunen overledenGisteren is de uit Paal afkomstige Rik Keunen overleden, de levenspartner van Paula Vercammen. Hij was 70 jaar.  De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.45 uur).
De verkoop van woningen en ander vastgoed in Limburg piekt. Het aantal transacuies stijgt in onze provincie met een kwart, meldt TVL. Dat er meer huizen verkocht worden heeft onder meer te maken met de lage rentestanden.

Minder restafafval ingezameld

Donderdag 7 juli 2016
In 2015 zamelde Limburg.net 115.196 ton restafval in (131,5 kg/inwoner). Dit is 776 ton minder restafval dan in 2014. Hiermee blijft Limburg.net ruimschoots onder het streefgewicht van 150 kilo per inwoner dat werd opgenomen in het uitvoeringsplan ‘Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen’.  
Naast restafval werd er 12.619 ton pmd (14,4 kg/inwoner), 58.880 ton papier en karton (67,2 kg/inwoner), 140.736 ton groenafval (160,6 kg/inwoner) en 23.169 ton holglas (26,4 (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Gerits overleden

Donderdag 7 juli 2016
Lommel - Louis Gerits overledenGisteren is Louis Gerits overleden, de weduwnaar van Madeleine Gevers. Hij was 93 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommmel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeten in funerarium Severens in Lommel.

Louis Teuwen overleden

Donderdag 7 juli 2016
Lommel - Louis Teuwen overledenDinsdag is Louis Teuwen overleden, de echtgenoot Idalise Peeters. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake. Nadien begroetingsmoment in funerarium Witters in Lommel.

Mark Bielen overleden

Donderdag 7 juli 2016
Lommel - Mark Bielen overledenOp 29 juni overleed Mark Bielen. Hij was 44 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring waarna zijn asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment in uitvaartcentrum Severens in Lommel: vandaag (18-19 uur).
Lommel - 65 verkeersongevallen in  LimburgIn Limburg gebeurden afgelopen weekend 65 verkeersongevallen waarvan 17 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaar- en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 44 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 18 %) positief bleken. Van twee bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.


Jef Hamblok overleden

Woensdag 6 juli 2016
Lommel - Jef Hamblok overledenGisteren is Jef Hamblok overleden, de weduwnaar van Angèle Ooms. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Lien Vanbrabant in de prijzen

Woensdag 6 juli 2016
Lommel - Lien Vanbrabant in de prijzenZoomWerkgeversorganisatie VKW Limburg reikte vorige week de ‘Prijs van VKW Limburg’ uit aan twee afgestudeerden uit het Limburgs hoger onderwijs. Eén daarvan is Lommelse kersverse handelsingenieur Lien Vanbrabant van de Universiteit Hasselt (en voordien WICO Lommel). Zij mocht  een bekroning ontvangen voor haar uitmuntende masterproef in samenwerking met het Limburgs bedrijf H. Essers. Haar eindverhandeling was getiteld ‘Analyse en optimalisatie van de rittenplanning van farmaceutische transporten'. Proficiat! (Foto VKW)
Lommel - Mariaziekenhuis: 2015 in cijfersZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt waren er vorig jaar 185.485 consultaties en 31.504 dagbehandelingen. Er gebeurden 18.171 ingrepen en er waren 991 bevallingen. In het ziekenhuis verbleven 15.140 patiënten. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 6,5 dagen en de gemiddelde bezettingsgraad van het ziekenhuis bedropeg 80,97 procent. Er waren 22.872 aanmeldingen op spoed. In het ziekenuis boden zich 28 verschillende nationaliteiten aan. Het aantal vrouwelijke patiënten bedroeg 58 procent, het aantal mannelijke- 42 procent.
Lommel - Zomerse hangmattenactie in BoslandZoomDeze zomer pakt Bosland uit met een toffe actie. Eens per week in juli en augustus wordt er een hangmat op een typisch Boslandplekje gehangen. De actie loopt van 6 juli tot 31 augustus. Negen weken lang hangt een Boslandmedewerker een hangmat op een mooie plekje in één van de drie Boslandgemeenten. Elke woensdag om 17.00u licht een foto op www.facebook/dromentussenbomen een tipje van de sluier op. Wie de plek herkent, moet er – uiteraard met een correct, toegelaten vervoersmiddel – zo (…) Het hele nieuwsbericht
Prietprouwët
Lommel - Ons Pjérkën weet het weer welD’r mut ’n kommissiej kommë vur të óndërzüj(k)ën of dë kommissiej van óndërzoek zèlf wél óndërzócht is.
              Pjérkën

Cultuurfietstocht van OKRA

Dinsdag 5 juli 2016
Lommel - Cultuurfietstocht van OKRAZoomVorige week donderdag was de eerste cultuurfietstocht van OKRA gepland. Ondanks de druilende motregen waren er tien moedigen die de tocht wilden en moesten meemaken... Van de fietskiosk aan de Soeverein ging het over de viskwekerij van de Laar naar het kasteel Grevenbroek voor een uitstekende broodmaaltijd. De tocht werd verder gezet via de Achelse Kluis, de dodendraad en de kaasmakerij Catharinadal. De terugrit werd een helletocht met regen en nog eens regen. De volgende fietstocht is donderdag 28 juli, naar de abdij van Postel. Vertrek om 9uur aan de fietskiosk van de Soeverein. (Bijdrage Jan De Ceuster)
Cultuurfietstocht van OKRACultuurfietstocht van OKRA
Zoom
Lommel - AED-toestel in restaurant DianaZoomPositief nieuws vanuit restaurant Diana: vanaf vandaag beschikken ze daar over een AED-toestel, een toestel waarmee mensen met een hartstilstand kunnen gereanimeerd worden. Uitbater Vital Dufour: "Hiermee willen wij een steentje bijdragen aan een hartveilige en vernieuwende stad Lommel. We vinden het heel belangrijk dat mensen in nood tijdig geholpen kunnen worden. En helaas zijn er nog steeds te weinig van deze toestellen ter beschikking." Een mooie instelling, en inderdaad volgen er best nog méér...

Kroningsfeesten Tongeren

Maandag 4 juli 2016
Lommel - Kroningsfeesten TongerenZoomHet is niet direct 'bij de buren', maar aangezien het slechts om de zeven jaar plaatsvindt, toch enige aandacht voor deze prachtige optocht in Tongeren van gisteren. U kunt er ook morgen en de 8ste en 10de van deze maand nog terecht! (Foto's Annie Teuwens) Meer foto's via onze Facebookpagina.
Kroningsfeesten TongerenKroningsfeesten Tongeren
Zoom

Michel Theuwissen overleden

Maandag 4 juli 2016
Lommel - Michel Theuwissen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Michel Theuwissen overleden, de weduwnaar van Maria Boonen. Hij was 92 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10 uur) in de parochiekerk van Mol-Rauw.

Lommel - Hier wordt met zand gestrooidZoomVanaf volgende weekend kunt u weer de hele zomer genieten van de zandtapijten in De Adelberg. Zowel van het enorm grote exemplaar in het midden, als de werkjes van de kinderen en de amateurs. Theo Grobben (foto) is op dit eigenste ogenblik al enkele honderden uren bezig om dit grote kunstwerk klaar te krijgen tegen volgende week zaterdag... Zeker eens komen kijken! (Foto Jan Buyens)
In vergelijking met juni 2015 is vorige maand de werkloosheid in Limburg met 7,9 procent gedaald. Voor het eerst sinds november 2012 telt Limburg minder dan 30.000 werkzoekenden. Dat meldt TVL.

Het antwoord

Zaterdag 2 juli 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - Het antwoordU had van ons nog het antwoord te goed van onze prijsvraag van gisteren, namelijk waar het getoond kunstwerk achtereenvolgens stond (staat). Het enige juiste antwoord was: vroeger in Cultuurcentrum de Adelberg en nu in De Soeverein. Er waren vele juiste antwoorden, maar ook héél wat verkeerde... Zo werd o.a. het Huis van de Stad enkele keren vermeld, en ook de oude en nieuwe Hoevezavel. Maar deze locaties waren het dus niet! Winnares van een mooi boeketje van Ixora deze maand is Tania Vrijsen.

Cijfers zeggen niet alles

Zaterdag 2 juli 2016
Het stond gisteren al in de media, en het is nu ook officieel: afgelopen juni was de natste ooit sinds 1833. Er viel maar liefst 174,6 liter regen per m². Dit cijfer staat wel in schril contrast met de metingen van het waarnemingsstation van Lommel-Barrier dat ruim 100 liter méér noteerde met 281,8 li/m², hoeveelheid ook opgemeten door een officiële pluviometer van het KMI.
Vanwaar dat zogezegd officieel cijfer? Ons landje telt ongeveer een 300 waarnemingsstations, (…) Het hele nieuwsbericht

Kledingpolitie

Zaterdag 2 juli 2016
Chel mag het zeggen
Lommel - KledingpolitieMensen beschikken over een volkomen vrije wil. Dat is er bij mijn leeftijdsgenoten door veel instanties terdege in gehamerd. Zelf heb ik het altijd flauwekul gevonden.
Vrije wil? Om te beginnen stuiten we al op onze limieten door een hoop fysieke beperkingen. Ik ben bijvoorbeeld niet vrij om van op het dak van ons huis naar – ik zeg maar wat – Overpelt te vliegen. (Waarom zou iemand in vredesnaam per se naar Overpelt willen vliegen? Maar dat terzijde). Awel, probeer het maar eens! Mensen kunnen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Believe’ voor mensen met een beperkingZoomVandaag opende in de Lepelstraat 62A een infopunt/winkel gericht op mensen met een beperking: ‘Believe’. U kunt er terecht voor erg veel: informatie, aangepaste kleding, materialen, workshops, speelgoed, en véél meer. Ook morgen - zaterdag - kunt u nog een kijkje gaan nemen van 10 tot 16 uur... Wij werden er ontvangen door een erg enthousiaste Lieve Kolen, die hier haar 'levenswerk' van wil maken. Zelf geconfronteerd zijnde met een dochter met beperking, én vanuit haar (…) Het hele nieuwsbericht

Moet er nog water zijn?

Vrijdag 1 juli 2016
Het weeroverzicht van juni, met alweer dank aan Georges Bleyen. De gemiddelde temperaturen bedroegen minimum 14° en maximum 23,5°. De gemiddelde luchtdruk was 114,6 en de neerslag, tja dat weet u: die piekte in juni met een eindresultaat van maar liefst 281,8 liter, met als grootste verantwoordelijke natuurlijk die tweede juni, met 108,6 liter. En dat is ook véél meer dan de nationaal gemiddelde neerslag voor juni dit jaar van 176 liter!

Annie Looijmans overleden

Vrijdag 1 juli 2016
Lommel - Annie Looijmans overledenGisteren is in WZC Hoevezavel Annie Looijmans overleden, de weduwe van Jef Boonen. Zij was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Taverne Martinique failliet

Vrijdag 1 juli 2016
De rechtbank van Koophandel heeft gisteren de Lommelse taverne Martinique failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor het einde van de maand worden ingediend.

Alweer een nieuwe maand

Vrijdag 1 juli 2016
Prijsvraag van de maand
Lommel - Alweer een nieuwe maandEn dus weer een nieuwe prijsvraag. Te winnen alweer een mooi boeketje van Ixora. Simpele vraag deze keer: waar bevindt zich het kunstwerk onderaan dit artikel? En als schiftingsvraag: waar bevond het zich oorspronkelijk (want het is enkele jaren geleden verhuisd!). TWEE antwoorden geven dus liefst, maar zeker één voor 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be.
Alweer een nieuwe maand
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel