Het overige nieuws

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Lommel - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Laura Verdonschot almaar beter

Zaterdag 30 december 2017
Lommel - Laura Verdonschot almaar beterZoomNa twee zevende plaatsen reed Laura Verdonschot zich vandaag naar een erg verdienstelijke vierde plaats in de avondcross in Diegem! Alweer proficiat!

Kerstwandeling Wandelclub Milieu 2000

Zaterdag 30 december 2017
Lommel - Kerstwandeling  Wandelclub Milieu 2000ZoomDe jaarlijkse kerstwandeling van Wandelclub Milieu 2000 vertrok dit jaar vanuit de sfeervol  ingerichte feestzaal De Moffel, vanwaar er een avondwandeling van ca. 2,5 km was uitgestippeld doorheen mooi verlichte straten. In samenwerking met de bewoner van een erg mooi versierd en verlicht huis in de Leliestraat, en enkele buren en vrienden, was er een 'proevertjesstop' waar iedereen kon genieten van een borreltje, een warme choco of glühwein. Ook de kerstman was afgezakt naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Kerstwandeling  Wandelclub Milieu 2000Kerstwandeling  Wandelclub Milieu 2000Kerstwandeling  Wandelclub Milieu 2000
Zoom

Over vrienden

Zaterdag 30 december 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Over vriendenPas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas mag je zeggen:
ik heb ‘n vriend.

Het is een cliché zo groot als de Taj Mahal en zelfs Toon Hermans trapte met zijn poëtische definitie een wagenwijd openstaande deur in. Maar toch wil ik het er nog eens over hebben: een mens heeft niet zo veel vrienden in zijn leven. En dat hoeft ook helemaal niet. Een echte vriend betekent immers zóveel voor je dat één of twee exemplaren wel (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Vromans overleden

Vrijdag 29 december 2017
Lommel - Peter Vromans overledenOp 25 december overleed de uit Lommel afkomstige Peter 'Pierke Frit' Vromans, de echtgenoot van Rooske Vromans. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10..30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Jef Dirikx overleden

Vrijdag 29 december 2017
Lommel - Jef Dirikx overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Jef Dirikx overleden, de weduwnaar van Anna Dirx. Hij was 90 jaar.  De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak op Vreyshorring

Vrijdag 29 december 2017
Lommel - Inbraak op VreyshorringDeze voormiddag is een inbraak vastgesteld in een woning op Vreyshorring. Wat er werd gestolen, is nog niet geweten. De benadeelde kwam rond 11u op de inbraak uit.

Kerstdrink bij Okra Werkplaatsen

Donderdag 28 december 2017
Lommel - Kerstdrink bij Okra WerkplaatsenZoom"De herderkens lagen bij nachte....". Jong en oud ontmoetten elkaar eergisteren op de gezellige kerstdrink georganiseerd door het Trefpunt Okra Werkplaatsen. En gezellig zag het er vast en zeker wel uit... (Bijdrage Liset Hamblok)

Kerstdrink bij Okra WerkplaatsenKerstdrink bij Okra Werkplaatsen
Zoom

Twee gewonden bij kop-staartbotsing

Woensdag 27 december 2017
Lommel - Twee gewonden bij kop-staartbotsingIn de Stationssstraat is een kop-staartbotsing gebeurd. Daarbij raakten twee inwoners uit Bergeijk lichtgewond.

Ne goeie voor de feestdagen...

Woensdag 27 december 2017
Prietprouwët
Lommel - Ne goeie voor de feestdagen...Makt ööw nie dik! Dénkt án ööw lijn!
             Pjèrkën

Jaarfeest Hartpatiënten Vereniging

Dinsdag 26 december 2017
Lommel - Jaarfeest Hartpatiënten VerenigingZoomVorig weekend vierden 143 leden van de Lommelse Hartpatiënten Vereniging hun jaarfeest. In zijn welkomstwoord dankte voorzitter Frans De Proost in de eerste plaats al de leden voor de goede samenwerking van het afgelopen jaar. Daarna dankte hij het bestuur: Alice, Hilda en Jeannine, alsook de bodes Charel, José en Jeanne en maakte hij iedereen attent op het 30-jarig bestaan in 2018. Daarna zorgde de traiteur voor een overheerlijk feestmenu en het duo Melodie voor de muzikale omlijsting. (Bijdrage Frieda Willekens)
Jaarfeest Hartpatiënten Vereniging
Zoom

Kerst bij 'De 9 honden'

Dinsdag 26 december 2017
Lommel - Kerst bij 'De 9 honden'ZoomIn Kerkhoven is het ook bij "De 9 honden' weer Kerst. Altijd toch leuk om zien... (Foto Albert Agten)

Vrouw gewond bij verkeersongeval

Maandag 25 december 2017
Stefanie C. (28) uit Lommel is gewond bij een kop-staartbotsing. Het ongeval gebeurde op de Weg naar Helchteren in Meeuwen-Gruitrode, bij het kruispunt met de Elzenstraat.

Op naar nieuwjaar

Maandag 25 december 2017
Lommel - Op naar nieuwjaarZoomDe laatste loodjes van 2017... op naar 2018. Met nu zondag op oudejaarsavond het traditionele vuurwerk op het marktplein in het centrum. (Foto Albert Agten)

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Lommel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

Auto in gracht: vrouw (25) gewond

Zondag 24 december 2017
Op de Grote Baan in Helchteren kwam gisterennamiddag rond 15 uur een auto in de gracht terecht. Lizzy S. (25) uit Lommel liep daarbij lichte verwondingen op.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Kerstfeest KVG-Lommel

Zaterdag 23 december 2017
Lommel - Kerstfeest KVG-LommelZoomAfgelopen weekend vond het jaarlijks kerstfeest plaats van de KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) Lommel. Eerst was er een bezinning, gevolgd door een feestmaaltijd. De ontspanning werd verzorgd door Werner Janssenswillen met zang en accordeonspel. Op het einde kreeg iedereen nog een fijne attentie ter herinnering aan deze namiddag en kon iedereen tevreden huiswaarts, met in het achterhoofd alvast de viering van het 70-jarig bestaan in 2018. (Bijdrage Edmond Brouwers)

De kerstborrel

Zaterdag 23 december 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - De kerstborrelIk kreeg een drankje aangeboden in de broodjeszaak. “Een borrel voor Kerstmis”, zei de uitbater vriendelijk. “Daar krijg je het warm van”. Al viel er over de temperatuur in zijn zaak niet te klagen. Plots zag ik een meisje van pakweg twaalf jaar naar me kijken. Ik herkende haar niet meteen, maar ik hoorde ze tegen haar mama zeggen dat ik op die meneer leek, die vroeger wel eens verhaaltjes voorlas. Ik lachte vriendelijk terug. Het klopte wat ze vertelde. Maar het leek een eeuwigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Samana Centrum viert kerstfeest

Zaterdag 23 december 2017
Lommel - Samana Centrum viert kerstfeestZoomAfgelopen week vierde Samana Centrum hun kerstfeest in het Klosterhof in Kattenbos. Na de verwelkoming door de voorzitster volgde een sfeervolle bezinning met een korte kerstboodschap door deken Rob Van Noppen. Na een korte koffiepauze was het tijd voor ontspanning door Olivia Thijssen die al de aanwezigen wist  te boeien en te ontroeren met haar stemmige kerst- en andere liedjes, afgewisseld met een aantal ondeugende moppen (Bijdrage Louisa Willekens)
Samana Centrum viert kerstfeestSamana Centrum viert kerstfeest
Zoom
Lommel - Kerstfeest bij Postzegelkring 'De Eik'ZoomAfgelopen donderdag sloot postzegelkring 'De Eik' zijn 47ste werkingsjaar af met een mooi kerstfeest voor de leden. Naast de klassieke activiteiten werd er al vooruit gekeken naar wat bpost in 2018 aan nieuwe postzegels zal uitbrengen. Er staat de verzamelaars weer heel wat te wachten. Ook werd er stilgestaan bij de vele mooie postzegels en bijzondere afstempelingen die ter gelegenheid van Kerstmis door de postdiensten van over heel de wereld werden gebruikt. Na de klassieke cadeautjes en verrassende maar spontane 'rijmelarijen' was het tijd voor de lekkernijen.

KNBC Neerpelt wint beker Blauwe Kei

Zaterdag 23 december 2017
Lommel - KNBC Neerpelt wint beker Blauwe KeiZoomBiljartclub KNBC Neerpelt heeft gisteravond de beker "De Blauwe Kei" gewonnen. Luc Valkenborgh, Toon Smeets en kopman Jan Van Helden wonnen de beker in een spannende finale tegen BC Bloemenhof.
Er is geld vrijgemaakt voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. Dat blijkt uit de lijst met regionale spoorprioriteiten van Infrabel, die deze week besproken werd met de gewestregeringen tijdens het Overlegcomité. De elektrificatie zou volgend jaar moeten starten en klaar zijn tegen september 2020. Mogelijk wordt er nadien een tweede spoor aangelegd. De investering creëert ook meer mogelijkheden voor betere verbindingen met Brussel en Antwerpen.
Voor een eventuele spoorlijn Hasselt-Neerpelt worden op de prioriteitenlijst "studies en eerste werken" voorzien.
Lommel - Voetganger gewond in de StationsstraatIn de Stationsstraat is vanavond rond 17.45 uur een voetganger aangereden door een auto. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Motor auto oververhit

Vrijdag 22 december 2017
De brandweer moest kort voor de middag uitrukken omdat de motor van een auto oververhit was geraakt. Dat gebeurde aan het Pools militair kerkhof aan de Luikersteenweg.

Moederdag bij XCL Eigenwijs

Vrijdag 22 december 2017
Lommel - Moederdag bij XCL EigenwijsZoomHet is misschien een wat 'vreemd' moment, maar zo 'eigenwijs' zijn ze nu eenmaal bij methodeonderwijs XCL Eigenwijs... Woensdag konden alle mama's en oma's, maar ook de papa's en opa's terecht in De Adelberg voor een heus moederfeest! En zelfs de leerkrachten brachten een aanstekelijk dansje... (Foto's Jan Buyens)
Moederdag bij XCL EigenwijsMoederdag bij XCL EigenwijsMoederdag bij XCL Eigenwijs
Zoom

Modeshow in de Boudewijnschool

Vrijdag 22 december 2017
Lommel - Modeshow in de BoudewijnschoolZoomDe vierde leerjaren van de Boudewijnschool hadden dit jaar als opdracht een modeshow in elkaar te steken. Ze moesten ook zorgen voor de presentatie, de teksten, muziek, kleding enz... Zo beelden ze oudjes, hip en cool, glitter en glamour, feestkleding en veel meer uit. Ze waren super goed geslaagd in hun opdracht! (Foto's Robert Boons)
Modeshow in de BoudewijnschoolModeshow in de BoudewijnschoolModeshow in de Boudewijnschool
Zoom

Nieuwe bvba: Rowi

Vrijdag 22 december 2017
De bvba Beletage uit Lommel en de nv Clear View uit Oud-Turnhout hebben de bvba Rowi opgericht met zetel aan de Kanaalstraat in Lommel. Het betreft onder meer een onderneming voor het beheer van beleggingen en beheer van vermogens.

Twee drugsdealers veroordeeld

Donderdag 21 december 2017
Lommel - Twee drugsdealers veroordeeldDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft twee drugsdealers veroordeeld: een 20-jarige dealer uit Overpelt kreeg twaalf maanden cel en en een boete van 6.000 euro; een 22-jarige uit Lommel werd met 12 maanden celstraf bedacht waarvan de helft met uitstel, en een boete van 6.000 euro waarvan 4.500 euro met uitstel.

Twee faillissementen

Donderdag 21 december 2017
De rechtbank van Koophandel heeft twee Lommelse bedrijven failliet verklaard:  LVK Biomedical Consulting én Rutan Import Export. Schuldvorderingen moeten voor 21 januari worden ingediend bij de curator, mr. Bussers in Diepenbeek.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.

Nieuwe bvba: apotheek De Niel Kristel

Woensdag 20 december 2017
Kristel De Niel uit Lommel heeft de bvba Apotheek De Niel Kristel opgericht met zetel in Leuken in Lommel.Het maatschappelijk kapitaal van de bvba bedraagt 18.600 euro.

Krokussen langs de Doodendraad

Woensdag 20 december 2017
De VZW Verhalis heeft in Voeren de aftrap gegeven voor het project "De dodendraad leeft". Volgend jaar in oktober wil de VZW samen met zoveel mogelijk grensgemeenten een krokuslint van maar liefst 350 kilometer aanplanten.
350 kilometer, zo lang was ook de elektrische grensversperring die de Duitse bezetter vanaf 1915 aanlegde langs de Belgisch-Nederlandse grens. De dodendraad moest voorkomen dat Belgen massaal richting Nederland zouden vluchten of via daar het front in het Westhoek (…) Het hele nieuwsbericht

Standbeeld onthoofd

Woensdag 20 december 2017
Lommel - Standbeeld onthoofdVandalen hebben het standbeeld aan Provil in de Duinenstraat onthoofd. Het vandalisme werd vanmorgen vastgesteld.
Lommel - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhoven Airport: 19% meer reizigers

Woensdag 20 december 2017
Lommel - Eindhoven Airport: 19% meer reizigersZoomEindhoven Airport verwerkte dit jaar bijna 5,7 miljoen reizigers, nagenoeg een miljoen reizigers meer dan vorig jaar, een groei met 1 procent. Het aantal bestemmingen groeide tot 81. Voor volgend jaar wordt opnieuw een groei van ongeveer 10 procent verwacht. 

Milieu 2000 naar de 'Vlaanders'

Woensdag 20 december 2017
Lommel - Milieu 2000 naar de 'Vlaanders'ZoomAfgelopen zondag trok een bus vol enthousiaste wandelaars van wandelclub Milieu 2000 naar de Marktrotters in Outer (Oost-Vlaanderen) voor hun eindejaarstocht. Het was een mooie en droge zondag en de nodige ijsplekken en modder in het Pajottenland zorgden ervoor dat het een pittige maar mooie wandeling werd. (Bijdrage Annick Helsen)
Milieu 2000 naar de 'Vlaanders'Milieu 2000 naar de 'Vlaanders'
Zoom

Twee vaten aangetroffen

Dinsdag 19 december 2017
Lommel - Twee vaten aangetroffenAan de Konijnenpijp in Lommel zijn vandaag twee vaten aangetroffen. De politie nam de vaten in beslag voor onderzoek. Over de inhoud van de vaten is niets geweten.

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Lommel - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Bergop

Dinsdag 19 december 2017
Bieke Oeyen uit Lommel en Jonas Nielandt uit Kruibeke hebben de gewone commanditaire vennootschap Bergop opgericht met zetel aan de Ekselsebaan in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer activiteiten als ergotherapeute en psycholoog.

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Lommel - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Maandag 18 december 2017
Lommel - Shoppen, shoppen en nog eens shoppenZoomEr wordt wat uitgegeven deze dagen... (Foto Albert Agten)

Lionsclub serveert kerstmaaltijd

Maandag 18 december 2017
Lommel - Lionsclub serveert kerstmaaltijdZoomAfgelopen woensdag stond ’t Groote Verschil in Lutlommel in het teken van Kerst. De medewerkers van vzw de Biehal STC en hun families genoten van een lekkere kerstmaaltijd geserveerd door de leden van Lionsclub Breughel. Allemaal lachende gezichtjes in ’t Groote Verschil, het restaurant van sociaal tewerkstellingscentrum de Biehal. Zo’n 25 kinderen en hun ouders genoten van een lekkere kerstmaaltijd en werden verwend met kerstcadeautjes.  De serviceclub steunt de Biehal al jaren op verschillende manieren.

Kerstfeest bij Samana

Maandag 18 december 2017
Lommel - Kerstfeest bij SamanaZoomAfgelopen donderdag was het alle hens aan dek in zaal Heidegalm in Kerkhoven, want Samana vierde er immers zijn kerstfeest. Liliane heette iedereen van harte welkom en dan was het tijd voor een lekker kerstgebakje met koffie. De eucharistieviering werd voorgegaan door pastoor Willy en de mooie kerstmuziek zorgde voor de nodige sfeer. Daarna werd het muisstil in de zaal toen 'The Magic Micado’s' hun strafste goocheltrucjes boven haalden. Maar bij een kerstfeest hoort natuurlijk ook lekker eten en dat werd opgediend door de kernleden. De aanwezigen genoten weer zichtbaar van het gezellige feest... (Bijdrage Frieda Willekens)
Kerstfeest bij SamanaKerstfeest bij SamanaKerstfeest bij Samana
Zoom

Een dode steenmarter

Maandag 18 december 2017
Lommel - Een dode steenmarterZoomEen steenmarter - of fluwijn - is best groot. Tot die vaststelling kwam ook Wout Keller gisteren tijdens een wandeling. De dode marter lag ter hoogte van de splitsing Wijerken en Ploegstraat. Wout had aanvankelijk geen idee wat voor dier het was. "Ik schrok eigenlijk best wel van de grootte van het beest." Onze medewerker Pierre Rutten wist het wel: "Dit is een steenmarter, zeer nauw verwant met de boommarter. De keelvlek is wit bij de steenmarter en geel bij de boommarter. De steenmarter is de meest voorkomende, de boommarter is hier zéér zeldzaam (zie de melding op de Internetgazet van Overpelt vorige week)". Steenmarter

Vlaamse steun voor sportactiviteiten

Maandag 18 december 2017
Sport Vlaanderen heeft subsidies toegezegd voor een aantal sportactiviteiten die in een samenwerking van enkele gemeenten worden georganiseerd en bedoeld zijn om te sensibiliseren en te inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.
Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht

Campus Mercurius pimpt 'Loemelaer'

Maandag 18 december 2017
Lommel - Campus Mercurius pimpt 'Loemelaer'ZoomDe leerlingen van de studierichting ‘Schilderen en decoratie’ in campus Mercurius traden in de voetsporen van Pop-Art artiest Andy Warhol. De jongeren maakten een decoratieve reclameplaat voor het Lommelse streekproduct ‘Loemelaer’. Vorige vrijdag zijn de leerlingen hun kunstwerken gaan plaatsen in de Pop-up shop van de Dienst Toerisme Lommel. Het resultaat is verbluffend en de jonge kunstenaars mogen terecht trots zijn op hun creaties. De werken zijn nog te bewonderen in deze pop-up tot 3 januari.
Campus Mercurius pimpt 'Loemelaer'
Zoom

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lovoc-dames A winnen topduel

Zondag 17 december 2017
Lommel - Lovoc-dames A winnen topduelZoomEen topmatch was er gisteren te zien in de thuishal van Lovoc in het Wico. Lovoc, het nummer 3 uit 2de provinciale B, moest het veld op tegen het nummer 2 Mavo Dilsen-Stokkem B. Geen makkelijke klus uiteraard, dat was wel duidelijk. Mavo had nog geen enkele verliesmatch op haar naam staan. Maar Lovoc is de laatste tijd in goede doen, de supporters konden dus hopen op weer zo’n goede prestatie. Set 1 ging lang gelijk op, tot Lovoc het gaspedaal wat intrapte en Mavo het nakijken gaf, 25-20. Maar Mavo ging in (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (22) gewond

Zondag 17 december 2017
In de Kloosterstraat raakten vanochtend twee fietsers in een aanrijding betrokken. Gert V. (22) uit Lommel raakte daarbij gewond.

Nummerplaten gestolen

Zondag 17 december 2017
In de Lepelstraat hebben onbekenden afgelopen nacht de nummerplaten van een auto gestolen. De gedupeerde legde vanmorgen klacht neer. Naar verluidt werd er al getankt met een wagen waarop de gestolen nummerplaten hingen.

Marie Thérèse Fransen overleden

Zondag 17 december 2017
Lommel - Marie Thérèse Fransen overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige MarieThérèse Fransen overleden, de weduwe van Roger Vanheusden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Lommel - Basket Lommel lijdt derde nederlaagCroonen Lommel - Kontich Wolves: 71-78 (Quarters: 14-24 / 28-18 (42-42) / 10-19 (52-61) / 16-17
Zonder Wesenbeek en Moonen miste Lommel lengte onder de ring en leed het zijn derde nederlaag van het seizoen. Ook Cornelissen en Monten ontbraken, maar desondanks  was dit gemis enkel de eerste periode merkbaar doordat Lommel vertrouwen miste en Kontich langs alle kanten raak schoot (14-24). In het tweede kwart beende Lommel bij via Bram Schelkens die in de eerste helft 20 punten scoorde (…) Het hele nieuwsbericht

Zwaargewonde in Kattenbos

Zondag 17 december 2017
Lommel - Zwaargewonde in KattenbosZoomRond middernacht gebeurde er een verkeersongeval op Kattenbos. Een bestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam hierdoor tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd zwaar gewond overgebracht naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. (Foto politie)

Lisa Roels overleden

Zaterdag 16 december 2017
Vandaag is Lisa Roels overleden, de weduwe van Rik Jansen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hele weekend alcolholcontroles

Zaterdag 16 december 2017
Lommel - Hele weekend alcolholcontrolesDe lokale politie meldt dat er het gehele weekend versterkte alcoholcontroles zullen zijn. U bent bij deze dus gewaarschuwd, en gedraag u verantwoordelijk: indien u rijdt, drinkt u niet!

Hoe zou het met Rosa zijn?

Zaterdag 16 december 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Hoe zou het met Rosa zijn?Martine Bijl net gehoord op de radio: “Hoe zou ’t met Rosa zijn en met Jacoba?” Een liedje over een Hollandse boerin die door haar man met veel moeite en geduld overgehaald werd om mee op skivakantie naar Tirol te reizen. Haar koeien Rosa en Jacoba hebben inmiddels al lang hun eindbestemming als corned beef bereikt. Daar kun je donder op zeggen.
Pas heb ik ergens een foto gezien van de vroegere Rode Duivel en latere bondscoach van het nationale min 21 – team, Enzo Scifo. En ik betrapte (…) Het hele nieuwsbericht

Eindhoven krijgt 'verticaal bos'

Vrijdag 15 december 2017
Grensgevallen
De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt volgend jaar een verticaal bos in de vorm van een spectaculaire groene woontoren van 70m hoog, met 19 verdiepingen. Er komen 125 sociale huurwoningen in. Elke woning krijgt een balkon en twee grote groenbakken. Daarin komen in totaal 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog, en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350m². Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw.

Pierre Vromans overleden

Vrijdag 15 december 2017
Lommel - Pierre Vromans overledenGisteren overleed Pierre Vromans, de echtgenoot van Lucia Oeyen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Pech voor inbrekers

Vrijdag 15 december 2017
Onbekenden probeerden binnen te dringen in een pand aan de Kluterstraat. Zij slaagden echter niet in hun opzet.
Tribunaliteiten
Lommel - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Darson Industries failliet

Vrijdag 15 december 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Darson Industries uit Lommel. Schuldvorderingen kunnen tot 14 januari ingediend worden.

Fietssurvival door PVDA+

Vrijdag 15 december 2017
Zaterdagnamiddag organiseert PVDA-Lommel een 'fietssurvival', een fietstocht over fietspaden die, hoewel ze vooral gebruikt worden voor woon-werk-schoolverkeer, onveilig en/of oncomfortabel zijn. De tocht start om 13.45u aan de kerk in het centrum. Directe aanleiding is de enquête van de partij waaruit blijkt dat het gebrek aan veilige fietspaden voor woon-werk-schoolverkeer de mensen stoort. Het aantal ongevallen met fietsers is de voorbije tien jaar in Lommelr vervijfvoudigd. Om dit aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Brood op de Plank'

Vrijdag 15 december 2017
Lommel - Actie 'Brood op de Plank'ZoomJe bent ze waarschijnlijk al tegengekomen bij de Lommelse bakkers: de herbruikbare katoenen broodzakken en hippe broodplanken van de actie 'Brood op de Plank'. Om voor het eindejaar nog zoveel mogelijk in te zamelen is er een gloednieuwe webshop gelanceerd en zijn er nu ook cadeaupakketten beschikbaar, gevuld met heerlijke Oxfam-producten. Nog tot 31 december is het gekozen goede doel 'Hongersnood 1212' en (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeldieven opgepakt in Valkenswaard

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
De politie heeft vanmorgen in Valkenswaard twee personen opgepakt die in verband gebracht worden met winkeldiefstallen. De twee werden op heterdaad betrapt maar vluchtten richting weekmarkt. Volgens de politie leverden marktbezoekers hulp bij het herkennen van de verdachten. Bij een van de verdachten werden gestolen goederen aangetroffen in een rugzak.

Hypermoderne windtunnel geopend

Donderdag 14 december 2017
Grensgevallen
Aan de Technische Universiteit Eindhoven is vandaag een windtunnel van 27 meter geopend die 1,45 miljoen euro heeft gekost. Hij is vooral bedoeld voor onderwijs en onderzoek, maar ook derden kunnen er gebruik van maken. Volgens hoogleraar Bert Blocken kan er onderzoek worden gedaan dat bijna nergens anders mogelijk is. Ook de gemeente Eindhoven heeft al interesse getoond.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Chris Lomme op De Adelbergplanken

Woensdag 13 december 2017
Lommel - Chris Lomme op De AdelbergplankenZoomNu zaterdag brengen drie topactrices (Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke ) het waargebeurde verhaal van drie vrouwen die elk op hun manier moesten rondtrekken in Europa in het begin van de vorige eeuw. Ze ontmoeten elkaar uiteindelijk in Antwerpen en vertellen er hun levensverhaal. De prachtige vertolking en de sobere regie zorgen voor een intieme, maar sterke theatervoorstelling.
U ziet een geweldig sterke vertolking van de verschillende personages. Chris Lomme wekt met wat (…) Het hele nieuwsbericht

Waar nog naartoe met uw geld?

Woensdag 13 december 2017
Prietprouwët
Lommel - Waar nog naartoe met uw geld?Dën dëmèntën ientrèst van teegëworrig zörgt vur ’n ónneuzël rèndëmènt.
           Pjèrkën

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Lommel - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Tom Vaneylen overleden

Dinsdag 12 december 2017
Lommel - Tom Vaneylen overledenZaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Tom Vaneylen, de vriend van Lore Derdin. Hij was 39 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.

De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Campus Mercurius zamelt snoep in

Dinsdag 12 december 2017
Lommel - Campus Mercurius zamelt snoep inZoomIn het kader van de levensbeschouwelijke vakken werkten de leerlingen van de eerste graad van campus Mercurius een project uit met als onderwerp ‘geven en delen met anderen’. Het project liep in samenwerking met de Sint-Vincentiusvereniging, verbonden met de Voedselbank. Het project startte met een lezing over de werking van de organisatie. Daarnaast gingen de leerlingen met de spreker in dialoog over wat het betekent voor kinderen om met de feestdagen aan een sobere tafel te (…) Het hele nieuwsbericht
Campus Mercurius zamelt snoep inCampus Mercurius zamelt snoep inCampus Mercurius zamelt snoep in
Zoom

Wat een weer is het weer

Dinsdag 12 december 2017
Lommel - Wat een weer is het weerZoomKoude op weg naar warmte volgende week! Weer fijntjes gevonden in de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Lommel - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Gevel van woning ingestort

Maandag 11 december 2017
Afgelopen nacht is door de hevige wind de gevel van een leegstaande woning aan de Molsekiezel ingestort.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.

Pastoor Johnny De Man (59) overleden

Maandag 11 december 2017
In Hasselt is zaterdag pastoor Johnny De Man overleden. Hij was 59 jaar en al geruime tijd ziek. Hij werd op 2 april 1958 in Zottegem geboren en op 29 juni 1986 in Lommel priester gewijd. Johnny De Man was pastoor-moderator in de federatie Tongeren-Noord (Berg, Henis, Neerrepen, Overrepen, Riksingen, 's  Herenelderen), pastoor in de federatie Tongeren-Centrum en als aalmoezenier verbonden aan het AZ Vesalius in Tongeren. Pastoor De Man woonde in Riksingen. Het afscheid vindt zaterdag naar zijn wens plaats in intieme kring. Later is er een herdenkingsdienst in zijn parochies.

Eindhoven Airport weer open

Maandag 11 december 2017
Het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport ondervindt hinder als gevolg van de weersomstandigheden van vandaag. Op dit moment kan er echter weer gevlogen worden.
Voor meer informatie over de actuele stand van zaken kunnen passagiers terecht op de website van Eindhoven Airport of bij hun luchtvaartmaatschappij, meldt het vliegveld. UPDATE Vanavond meldt het vliegveld dat de start- en landingsbaan weer gesloten zijn vanwege de weersomstandigheden.

Weer een kampioen bij Lovoc

Zondag 10 december 2017
Lommel - Weer een kampioen bij LovocZoomVolleyclub Lovoc heeft er alweer een herfstkampioen bij! De jongens U11 hebben zich gisteren in Kinrooi gekroond tot kampioen in de reeks Start2Volley 2-2 Vorm 4, reeks B. Ze wonnen van het nummer 2 Kivoc Kinrooi C met 5-7. Ze hebben zelfs, in tegenstelling tot Kinrooi C, nog een match te spelen. Volgend weekend kunnen ze dus in Tongerlo de kers op de taart zetten, en nadien gaan vieren. Proficiat jongens!
Ook de andere U11-ploegjes speelden meer dan behoorlijke thuiswedstrijden. De meisjes A, (…) Het hele nieuwsbericht
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Lommel - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

Eerste kerstconcert achter de rug

Zondag 10 december 2017
Lommel - Eerste kerstconcert achter de rugZoomEen eerste kerstconcert vond gisteren al plaats in de Eymardschool op Kattenbos. Organisator waren de 'Bikers for Christ' en  uitvoerder was de gospelgroep 'Wake up 4 Jesus'. (Foto's Jackie Geboers)
Eerste kerstconcert achter de rug
Zoom

Basket Lommel wint in Comblain

Zondag 10 december 2017
Lommel - Basket Lommel wint in ComblainComblain - Croonen Lommel: 67-71 (Quarters: 15-18 / 28-16 (43-34) / 8-21 (51-55) / 16-16
Lommel trok een scheve situatie recht in het derde quarter en won voor het eerst in Mailleux-Comblain. Comblain kroop in een stugge verdediging waardoor Lommel niet uit de greep van de Luikenaars geraakte. Enkel Moonen kon in het eerste quarter aanvallend doorbreken en scoorde 9 punten bij de start. Maar desondanks en mede door het feit dat Hendrix en Jacobs amper tot scoren kwamen, ging Lommel (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Kapelstraat

Zondag 10 december 2017
Morgennamiddag wordt in café De Kroon de woning gelegen Kapelstraat 126 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 7a61ca. In hetzelfde lot is een perceel van 10a51ca landbouwgrond begrepen. Een tweede lot behelst twee percelen landbouwgrond met een oppervlakte van 14a38ca en 12a53ca, een derde lot een perceel landbouwgrond van 34a.

Niet gepast

Zaterdag 9 december 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Niet gepastWat kon ik me er aan ergeren, terwijl ik braaf stond te wachten in de krantenwinkel met nog een vijftal klanten voor me. Met die krant in mijn hand, af en naar voren kijkend, me afvragend waarom het niet sneller kon. Geduld is een schone zaak, maar het is niet mijn sterkste eigenschap. Ik kan het amper aan de dag leggen. En plots was het opnieuw zover. Ik zag het al gebeuren. Die ene oudere man kwam binnen. Het was altijd dezelfde man. Hij nam een krant van de stapel dagbladen, die toen nog vooraan in de winkel (…) Het hele nieuwsbericht

Pop-up Eco-Café

Vrijdag 8 december 2017
Lommel - Pop-up Eco-CaféZoomHet Eco-café is een groep geëngageerde inwoners – ‘frisdenkers’ zeg maar – die samen brainstormen over hoe Lommel kan inzetten op duurzaamheid. Het Eco-café is een levendig platform om na te denken over hoe we in onze stad het thema ecologie en duurzaamheid meer aan bod kunnen laten komen. Iedereen die hier iets rond wil doen, leuke projecten wil opstarten of al op touw heeft gezet is welkom. Zo ontstaat er een netwerk van actieve burgers die elkaar en hun (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Vermierdt overleden

Vrijdag 8 december 2017
Lommel - Rosa Vermierdt overledenGisteren is Rosa Vermierdt overleden, de weduwe van Roger Ruymaekers. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.
Lommel - Dimitri Leue met muzikaal sprookje in De AdelbergZoomAanstaande zaterdag 9 december om 19 uur is acteur en meesterverteller Dimitri Leue te gast in Cultuurcentrum De Adelberg. In zijn versie van Het Tinnen Soldaatje neemt hij het publiek mee op een adembenemende zoektocht naar liefde en geluk. Het wordt een muzikale vertelling over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos. De Adelberg schenkt 2 duotickets weg voor deze voorstelling! Wil je kans maken? Mail dan vóór morgen - vrijdag 8 (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De parkeergarage bij Eindhoven Airport die op 27 mei instortte, wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Op 2 januari beginnen de werken. De sloop gaat ongeveer drie maanden duren, meldt Eindhoven Airport. De nieuwe parkeergarage moet in juni 2019 klaar zijn. De instorting in mei bleek voor een deel te wijten zijn aan bouwfouten.

Boommarter in het Hobos

Woensdag 6 december 2017
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Boommarter in het HobosZoomIn Bosland verblijf minstens één boommarter. Dat meldt boswachter Eddy Ulenaers, die zo'n boommarter via een nachtcamera kon fotograferen in het Hobos (foto). Een boommarter is een zeldzame verschijning in de Vlaamse bossen.

Guido Dirikx overleden

Woensdag 6 december 2017
Lommel - Guido Dirikx overledenVandaag is Guido Dirikx overleden, de echtgenoot van Annita Bleyen. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Mini-onderneming 'Down Under' gestartZoomNaar jaarlijkse gewoonte zijn de leerlingen van het tweede jaar 'Economische voorbereiding' van GO!Campus Mercurius gestart met de oprichting van een mini-onderneming. Voor de leerlingen is het dit jaar een extra-speciale ervaring: ze zullen hun eigen ontworpen spel 'Down Under' verkopen. Striptekenaar René Bergmans, bekend van het spel 'Dépot 108' kwam hen wat tips geven bij het ontwerpen van de spelfiguren. De leerlingen schreven het verhaal en bepaalden zelf de spelregels. Naar schatting zal de productie klaar zijn in januari. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Mini-onderneming 'Down Under' gestartMini-onderneming 'Down Under' gestart
Zoom
Lommel - Joren Leppens gaat voor 'Mister Belgian Style'ZoomMister Belgian Style is een verkiezing voor de beste mannelijke persoonlijkheid op en naast het podium. De finale vindt plaats op zondagavond 17 december 2017 in CC Hasselt en wordt ook live gestreamd op Youtube. En één van de kandidaten in er 'iemand van ons', een Lommelaar, nl. Joren Leppens. Deze 19-jarige jongeman studeert sociaal werk aan de Hogeschool Thomas More in Geel en heeft als hobby's o.a. mountainbike en sport in het algemeen. Graag wil hij uiteraard met een prijs naar huis komen de 17de, en hiervoor kan u hem helpen, door te stemmen! U doet dit door een sms te sturen aan 6016 met als mededeling MBS 11. Hij zal er u dankbaar voor zijn! Veel succes alvast...

Nieuwe bvba: Claes Consultants

Woensdag 6 december 2017
Robin Claes uit Lommel en Kenneth Claes uit Leopoldsburg hebben de bvba Claes Consultants opgericht met zetel aan de Pottenbakkersweg in Lommel.Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, het beheer van computerfaciliteiten en het onderhoud en de reparatie van computers, randapparatuur en netwerken.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Lommel - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Lutgardis Vanderplaetsen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Lommel - Lutgardis Vanderplaetsen overledenGisteren is Lutgardis Vanderplaetsen overleden, de echtgenote van Hilaire Osstyn. Zij was 78 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Huiszoekingen in drugsonderzoek

Dinsdag 5 december 2017
De federale gerechtelijke politie heeft afgelopen nacht onder meer huiszoekingen uitgevoerd in Bocholt, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. De huiszoekingen kaderden in  een onderzoek naar de aanmaak van synthetische drugs, zoals XTC. Ook in Nederland - o.m. Bergeijk en Eindhoven - en Duitsland zijn gelijktijdig huiszoekingen uitgevoerd. In het totaal zijn zes arrestaties verricht waarvan vier in ons land. (PG)

Aanleg fietspaden Balen-Mol

Dinsdag 5 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Na de kerstvakantie start de aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de N136 tussen het rondpunt op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg (Mol). De werken verlopen in verschillende stappen, startend met het rooien van de bomen en het verwijderen van alle obstakels in de voortuinen. Nadien volgen de nutsmaatschappijen met het vernieuwen en ondergronds brengen van de kabels. Tenslotte start de aannemer met de aanleg van de fietspaden in drie grote fasen. De totale werkduur (…) Het hele nieuwsbericht

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

De Sint of de kerstman?

Maandag 4 december 2017
Lommel - De Sint of de kerstman?ZoomZe durven elkaar al eens overlappen dezer dagen... (Foto Albert Agten)

3D-hulp bij rugaandoeningen

Maandag 4 december 2017
Lommel - 3D-hulp bij rugaandoeningenZoomPatiënten met bepaalde rugaandoeningen kunnen geholpen worden door een rugfusie: daarbij worden schroeven in de wervels geplaatst, zodat deze komen vast te zitten. Het plaatsen van die schroeven is een delicate procedure. Om die procedure nóg nauwkeuriger en veiliger te laten verlopen, gebeurt dit sinds kort in het Mariaziekenhuis vaak met behulp van een op maat van de patiënt gemaakte 3D-geprinte guide: dat is een mal die de exacte plaatsing van de schroeven begeleidt. Door het (…) Het hele nieuwsbericht

Karel Van Rompaey overleden

Maandag 4 december 2017
Lommel - Karel Van Rompaey overledenIn Lommel is zaterdag Karel Van Rompaey overleden, de echtgenoot van Vera Cools. Hij was 59 jaar. De afscheidsviering vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Evangelische kerk in Balen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Fotootje nemen?

Maandag 4 december 2017
Lommel - Fotootje nemen?Deze week staat de flitswagen van de lokale politie opgesteld op: Kattenbos, Kerkhoven, Meidoornstraat, Kerkstraat en Adelberg.
Lommel - Lovoc-meisjes U11-A volley-kampioenZoomLommel heeft een tweede kampioen in de rangen! Zaterdag wonnen de meisjes U11-A (foto boven) in de reeks 2 tegen 2 vorm 5 met 8-1 thuis van Wara Genk. Met nog 1 wedstrijd te gaan, tegen het nummer 2 Tamera Lummen B, kan Lummen hen niet meer inhalen. Met slechts 8 verliessetjes zijn de Lommelse meisjes ongeslagen kampioen in deze eerste ronde. In de volgende ronde zullen ze aantreden in de reeks meisjes U13, waar ze 4 tegen 4 zullen spelen. Een grote stap naar misschien wel een mooie (…) Het hele nieuwsbericht
Lovoc-meisjes U11-A volley-kampioen
Zoom

Wisselend succes Lommelse ploegen

Zondag 3 december 2017
Lommel - Wisselend succes Lommelse ploegenLutlommel speelde gisterenavond al gelijk (3-3) in Achel, waarna de thuisploeg haar trainer ontsloeg. Kolonie ging vandaag met 1-3 winnen bij E. Houthalen, Verbroedering verloor thuis met 3-4 van Amandina FC, en Kattenbos tot slot speelde thuis (maar) 1-1 gelijk tegen VV Lummen.
Grensgevallen
UPDATE Drie sportvissers uit Heeze zijn sinds gisteren vermist op de Noordzee. Ze waren vertrokken bij het werkeiland Neeltje Jans en keerden 's avonds niet terug. Afgelopen nacht en vanmorgen werd er naar hen gezocht. Vanmorgen werd hun boot rechtop in zee aangetroffen en vanmiddag spoelden er twee lichamen aan bij Neeltje Jans. De drie zijn resp. 79, 67 en 51 jaar; de jongste is de zoon van de oudste.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Gerits overleden

Zondag 3 december 2017
Lommel - Tina Gerits overleden Op 28 november overleed de uit Lommel afkomstige Tina Gerits, de weduwe van André Daniels. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum De Backer-Put in Houthalen. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Basket Lommel verliest in Lier

Zondag 3 december 2017
Lommel - Basket Lommel verliest in LierGuco Lier - Croonen Lommel: 97-83 (Quarters: 17-25 / 26-27 (43-52) / 29-14 (72-66) / 25-17)
Traditiegetrouw werd ook deze wedstrijd tegen Guco Lier op het scherp van de snee gespeeld. Lier nam een kleine voorsprong van 6-2, maar Lommel nam over tot 17-25 (10de min) en behield deze voorsprong tot aan de rust 43-52 langs een sterke Wesenbeek. Na de rust stuikte Lommel zowel aanvallend maar vooral verdedigend in elkaar. Bij Guco ontpopte kadet Van Oosterwijck zich tot matchwinnaar door twee keer na (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Lommel - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.
Lommel - Mist stoort vliegverkeer Eindhoven AirportZoomOmwille van de dichte mist zijn er vandaag op Eindhoven Airport veel vluchten geschrapt geworden. Andere hadden te maken met uren vertragingen. Op de website van Eindhoven Airport is te zien welke vluchten allemaal zijn geannuleerd, vertraagd of omgeleid.

Oplossing van de maand

Zaterdag 2 december 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandHet was weer niet al te moeilijk. De persoon die enkele weken geleden gespot werd op de tribune van Lommel SK was inderdaad Siebe Schrijvers van Racing Genk. Zowat alle deelnemers hadden het bij het rechte eind, behalve enkelen die meenden Dries Mertens te herkennen... Winnaar van de tickets is Gunther Umans uit de Wagenmakersweg, winnaar van het boeketje bij IXORA is Kristof Loomans. Proficiat!

Lodewijk de Beduimelde

Zaterdag 2 december 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Lodewijk de BeduimeldeLodewijk de Beduimelde
die had een nar die mooi tuimelde,
van de trappen van z'n koninklijk paleis...

Het staat nog in mijn boekenkast, ‘De muzen hebben hun ekskuzen’. Op de tweede schap van links. Ik had stukjes ervan gelezen op het kot van een studievriend en was er meteen weg van. Het was het midden van de jaren zestig. Ik leed, zoals alle studenten, aan chronisch geldgebrek, maar toch heb ik het boekje (uitgegeven bij Heideland zaliger) gekocht. Ik moest (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser verongelukt in Bergeijk

Vrijdag 1 december 2017
Lommel - Fietser verongelukt in BergeijkBij het kruispunt van de Enderakkers met de Bucht in Bergeijk is deze namiddag een fietser om het leven gekomen. Het gaat om een 79-jarige inwoner van Westerhoven. De man - die op een elektrische fiets reed - zou aangereden zijn door een vrachtwagen, aldus een getuige. Pogingen om het slachtoffer te reanimeren bleven vruchteloos. Gisteravond verongelukte een man op een elektrische fiets in Lommel toen hij door een vrachtwagen werd aangereden.
Tribunaliteiten
Lommel - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Kuypers overleden

Vrijdag 1 december 2017
Lommel - Rosa Kuypers overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Eksel afkomstige Rosa Kuypers overleden, de echtgenote van Frans de Kuster. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.

Dessel - Lommel SK op tvl.be

Vrijdag 1 december 2017
Lommel - Dessel - Lommel SK op tvl.beMorgen is er de onvervalste topper in eerste Amateurklasse met Dessel tegen Lommel SK. Lommel leed twee nederlagen op rij, en heeft maar één opdracht: winnen in Dessel. Morgenavond kan ook u deze wedstrijd thuis volgen, want ze wordt gestreamd op TVL.be! Maar... de échte supporter gaat uiteraard naar Dessel zélf om alles volledig 'live' mee te maken en te supporteren!

Laatste prijsvraag van 2017

Vrijdag 1 december 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Laatste prijsvraag van 2017We hebben voor u alweer een boeketje klaarliggen bij Ixora én we hebben twee tickets voor de voetbalwedstrijd Lommel SK tegen Chatelet-Fraciennes SC op zaterdag 9 december. Al wat u moet doen is de naam mailen van de persoon die u herkent op onderstaande foto, gespot op de tribune van het Soevereinstadion. Mailen kan tot vanavond 24.00 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. In uw mail graag ook vermelding 'boeketje' of 'tickets' indien u wint!
Laatste prijsvraag van 2017
Zoom
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen