Het overige nieuws

Openstraatdagen Molsekiezel

Zaterdag 31 maart 2018
Lommel - Openstraatdagen MolsekiezelZoomVandaag (en morgen) vinden de openstraatdagen plaats van 8 handelaars in de Molsekiezel. Dit ging gepaard met een erg opvallende promocampagne, nl. met de bewuste verkeerde datum van 32 maart te vermelden... En er kwamen toch wel wat nieuwsgierigen opdagen! (Foto's Albert Agten)
Openstraatdagen MolsekiezelOpenstraatdagen Molsekiezel
Zoom

Out of the box

Zaterdag 31 maart 2018
Lommel - Out of the boxMisschien is het erfelijk bepaald. De nietszeggendheden die we soms op tafel gooien. Of is dat bij jullie ook het geval? Vooral grootvader kon er wat van. Ik zie hem nog in zijn zetel zitten. Het was de tijd dat de mensen nog een eigen stoel in huis hadden. Al heb ik die onderhand ook, nu ik er over nadenk. Ik herinner me dat ze vooral tijdens stille momenten naar boven kwamen.  Meestal sprak hij eerst een langgerekte ‘Jaa, jaa’ uit. Gevolgd door een zin als ‘Het wil allemaal wat (…) Het hele nieuwsbericht

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl
Lommel - Aanhangwagen gestolen in VliegdenstraatIn de Vliegdenstraat gingen dieven met een aanhangwagen aan de haal. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld. Vanmorgen werd ook een diefstal gemeld op de Kerkhovensesteenweg.
Tijdens het paasweekend zal de Lommelse politie extra controles houden. Er zal zowel gecontroleerd worden op alcohol- als druggebruik.

'Wij zijn van Luik'

Vrijdag 30 maart 2018
De Vlaamse cabaretier Bert Kruismans trad op in Overpelt en zei tegen iemand dat de mensen daar anders op zijn voorstelling reageerden dan in het buurdorp Lommel. Logisch, zei de man, "die van Lommel zijn Brabanders en wij zijn van Luik, dat is een heel andere mentaliteit". Lommel hoorde lang bij Brabant (en Nederland), Overpelt was de noordelijke grens van het Luikse prinsbisdom. In Lommel bevestigde men dat ook; na 200 jaar zijn de oude roots nog steeds herkenbaar. (Bron: Waals Weekblad)

Fons Weckx overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Lommel - Fons Weckx overledenGisteren is Fons Weckx overleden, de echtgenoot van Anna Kemps. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag 6 april (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven.

Nieuwe bvba: LCPS

Vrijdag 30 maart 2018
Jerry Lapré uit Lommel heeft de bvba Lapré Climate Projects Solutions, afgekort LCPS, opgericht met zetel aan de Veldstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van bouwkundige adviezen én de uitwerking van projecten op het gebied van klimaatbeheersing, koeltechniek en het voorkomen van pollutie.

Catharina Vreys overleden

Donderdag 29 maart 2018
Lommel - Catharina Vreys overledenVandaag is Catharina Vreys overleden, de weduwe van Louis Van Gurp. Zijn was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Lommel - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Fietser (41) gewond bij val

Donderdag 29 maart 2018
Lommel - Fietser (41) gewond bij valOp het kruispunt van de Europalaan en de Haltstraat in Overpelt is gisterenavond een fietser gewond geraakt bij een val. Het slachtoffer is een 41-jarige man uit Lommel.
Maria Hulsbosch uit Lommel heeft de bvba Dokter Mieke Hulsbosch opgericht met zetel in Septakkers in Lommel. Doel van de vennootschap: de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoten.

OKRA Academie bezoekt 'Pompei'

Woensdag 28 maart 2018
Lommel - OKRA Academie bezoekt 'Pompei'ZoomGisteren trokken 19 OKRA-leden per trein richting Brussel. Zoals meermaals werd deze treinrit op zich al een avontuur met een geblokkeerd spoor door een trein die door het rood licht was gereden, een te lange goederentrein die een wissel blokkeerde, treinen die te laat arriveerden en dan nog op een ander spoor terecht kwamen. Na een bewogen heenrit wachtte hen een warme lunch in “Cher Leon”, een bekend restaurant in de Beenhouwersstraat met vele Vlaamse culinaire klassiekers. Daarna ging (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA Academie bezoekt 'Pompei'OKRA Academie bezoekt 'Pompei'OKRA Academie bezoekt 'Pompei'
Zoom
Maarten Tytgat en Sanne Nijs, beiden uit Amsterdam, hebben de gewone commanditaire vennootschap Futile Devices opgericht met zetel aan de Karrestraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consulting, het inrichten van cursussen en het uitbaten van een bedrijvencentrum.

Maurice Vandervee overleden

Woensdag 28 maart 2018
Lommel - Maurice Vandervee overledenGisteren is Maurice Vandervee overleden, de echtgenoot van Margriet Mannaerts. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur-) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

CVO Lino bezocht Valencia

Woensdag 28 maart 2018
Lommel - CVO Lino bezocht ValenciaZoomVorige week bezocht een groep cursisten Spaans van het CVO LINO het prachtige Valencia. Vanuit de oude drooggelegde rivierbedding van de Turia liepen ze aan tegen het futuristische ‘Ciudadde las Artes y las Ciencias’, ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava. Ze bewonderden daar o.a. het ‘Parque Oceangráfico’, het grootste zeeaquarium van Europa. Verder bezochten ze de ‘MercadoCentral’, het ‘Museo Fallero’, el (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel wint van Sainte WalburgeCroonen Lommel - Sainte Walburge: 85-58 (Quarters:15-18 / 15-15 (30-33) / 30-11 (60-44) / 25-14
Het leek opnieuw een moeilijke wedstrijd te worden tegen zeven Luikse spelers. De Luikenaars waren telkens een stapje sneller en ze liepen via 2-6 en 15-18 uit tot een 3 puntenvoorsprong  aan de rust (30-33). Maar dan leek het bobijntje af en Sainte Walburge moest zich gewonnen geven tegen een herboren Lommel dat nog 55 punten scoorde in de tweede helft. Volgende zondag wordt het meer dan waarschijnlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Buitensingel

Woensdag 28 maart 2018
Morgennamiddag worden in De Groote Hoef twee bouwgronden openbaar verkocht. De eerste, 7a15ca groot, ligt aan de Buitensingel rechts van woning nr 86. De tweede is 7a12ca groot en ligt links van genoemde woning, telkens bekeken vanaf de straatkant.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Inbraak mislukt

Dinsdag 27 maart 2018
In de Lodewijk de Raetstraat is een inbraakpoging ondernomen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.
Uit de oude doos
Lommel - Wist u dat... veertig jaar geleden (3)Nog eens een portie 'wistjedatjes' van veertig jaar jaar geleden uit het toenmalige Publi Flash. Zo kan u deze keer o.a. lezen dat de buurthuizen bijna klaar zijn en kortelings gaan geopend worden... Ze bestaan dit jaar in mei dus 40 jaar!
Wist u dat... veertig jaar geleden (3)
Zoom

Frans Cochet overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Lommel - Frans  Cochet overledenZondag is Frans Cochet overleden.Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel.

Ruit bestelwagen ingeslagen

Maandag 26 maart 2018
In het Adelbergpark hebben onbekenden de achterruit van een bestelwagen ingeslagen. De feiten zijn gisterenavond rond 21 uur vastgesteld.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Pasen in de Leopoldlaan

Maandag 26 maart 2018
Lommel - Pasen in de LeopoldlaanZoom(Foto Albert Agten)
Lommel - Basket Lommel kan ook verliezen...Croonen Lommel – Hasselt BT: 76-91 (Quarters: 20-22 / 10-26 (30-48) / 25-22 (55-70) / 21-21)
Een uitgeblust Lommel verloor gisteren tegen een sterk spelend Hasselt BT. Na het binnenhalen van de titel was de druk van de ketel waardoor Lommel het onderspit moest delven tegen een pittig spelend Hasselt dat de beloofde BBQ van coach Westphalen verdiend mag verorberen. Jammer dat de vijf technische fouten een overigens sportieve partij ontsierden. Moonen en Wesenbeek verdwenen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Maria Haesendonckx overleden

Maandag 26 maart 2018
Lommel - Maria Haesendonckx overledenIn Geel overleed de uit Lommel afkomstige Maria Haesendonckx overleden, de weduwe van Louis Hendricx. Zij was 95 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Lommel - Eerste puntjes voor volleymeisjes U15-BZoomIn de tweede ronde van het jeugdvolley bij de meisjes U15 wisten de meisjes B van Lovoc (foto) hun eerste twee puntjes van het seizoen bijeen te sprokkelen! Leider VTO Opglabbeek kwam op bezoek. Meteen smeerden de Lommelse meisjes hen een verliesset aan de broek. Hun allereerste gewonnen set van het hele seizoen, dat moet een verademing geweest zijn. Op naar meer. En meer kwam er ook. Het werd meteen een spannende vijfsetter. VTO won nipt met 2-3, maar de Lommelse meisjes waren wat blij met hun eerste (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Grote barbecuewedstrijd in HeeserbergenZoomVanmiddag kon u in Heeserbergen terecht voor een heuse barbecuewedstrijd volgens de strikte Amerikaanse regels van KCBS. Maar liefst 40 internationale teams streden er in de vier categorieen: kip, ribben, (pulled)pork en brisket , low en slow maken. De resultaten werden door een gecertificeerde internationale jury beoordeeld. Heerlijk vlees, heerlijke geuren en een lekker Lommelse biertje erbij van Lommel Brouwt... Het was, mede dankzij het fijne weer, geweldig! (Foto's Robert Boons)
Grote barbecuewedstrijd in Heeserbergen
Zoom
Lommel - Tweemaal winst, tweemaal verliesLutlommel won vanmiddag met 1-0 van Flandria Paal, Verbroedering deed hetzelfde, maar dan met 4-0 van Loksbergen. Kolonie verloor met 2-1 bij Eendracht Zelem, en Kattenbos tenslotte verloor met dezelfde cijfers (2-1) bij WS Linkhout.

Kerkstraat...

Zondag 25 maart 2018
Lommel - Kerkstraat...ZoomVandalisme in de Kerkstraat? Een camion die ertegen gereden is? In ieder geval: de hekken om fietsen tegen te plaatsen liggen om! En aan het begin van de Kerkstraat staat nog steeds het bordje 'Omleiding Marktplein'. Maar waarom? Vergeten weg te halen na de 'knip' ter hoogte van de Mudakkers tijdens de Eindejaarsfeesten? Of om de oppositie al aan hun trekken te laten komen die een definitieve 'knip' willen? (Foto's Georges Bleyen)
Kerkstraat...
Zoom

Judocus Vermeulen overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Lommel - Judocus Vermeulen overledenOp 21 maart overleed Judocus Vermeulen, de echtgenoot van Maria Buets. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats op de begraafplaats Oude Toren in Woensel-Eindhoven.

Nieuwe bvba: Eerdekens & Cox

Zaterdag 24 maart 2018
Notaris Ghislain Eerdekens uit Overpelt en kandidaat-notaris Greet Cox uit Lommel hebben de bvba Eerdekens & Cox - Geassocieerde Notarissen opgericht met zetel aan de Groenstraat in Neerpelt. Het vennootschapsvermogen bedraagt 20.000 euro.

Nieuwe bvba: notaris Greet Cox

Zaterdag 24 maart 2018
Greet Cox uit Lommel heeft de bvba notaris Greet Cox opgericht met zetel aan de Guido Gezellestraat in Leopoldsburg. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Vzw Lommel BMX opgericht

Zaterdag 24 maart 2018
Nico Van Dartel en Denis Deburchgraeve, beiden uit Lommel, en Steven Wong uit Dessel hebben de vzw Lommel BMX opgericht met zetel aan de Hoogstraat in Lommel. De vereniging heeft tot doel de lichamelijke ontwikkeling, de sport en het openluchtleven te bevorderen.

Lies Diepvens overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Lommel - Lies Diepvens overledenGisteren is Lies Diepvens overleden, de weduwe van Henri Driesmans. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Lommel - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.

Lisette Geens overleden

Zaterdag 24 maart 2018
Lommel - Lisette Geens overledenDinsdag is Lisette Geens overleden, de echtgenote van Jan Mertens. Zij was 69 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwsoogst van één dag

Zaterdag 24 maart 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Nieuwsoogst van één dagVoortaan kan ik maar beter meteen op de vloer gaan zitten als ik wakker word. Spaart een hoop duur meubilair uit. De nieuwsberichten hebben me vandaag immers wel een keer of zes van mijn stoel doen vallen.
Mijn leeftijdgenoten herinneren zich wellicht nog het TV-programma ‘Lava’ (89-90) waarin Kamagurka, Herr Seele, Wendy van Wanten e.a. onder de magistrale leiding van ‘Captain’ (Eddy) Wally wekelijks de meest krankzinnige onzin de ether in stuurden. Eddy zong dan het onovertroffen (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser door auto gegrepen

Vrijdag 23 maart 2018
Lommel - Fietser door auto gegrepenDeze voormiddag rond 11.30 uur is in de Stationsstraat een fietser door een auto gegrepen toen hij de rijbaan overstak. De man raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.
Door gebouwen in Noord-Limburg te verwarmen met geothermie, warm water uit de ondergrond, kan de CO2-uitstoot van de huishoudens en bedrijven met zowat de helft verlaagd worden. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de VITO, de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek. Voor Lommel en Bree zijn de mogelijke afnemers al in kaart gebracht. De andere gemeentebesturen willen nu dat de VITO de mogelijkheden in de rest van Noord-Limburg onderzoekt. (bron Radio 2)
Lommel - Positief advies licentie Lommel SKLommel SK meldt dat de club positief advies kreeg van de licentiecommissie voor wat betreft de licentie eerste klasse amateur én betaald voetbal 1B.

Stem K3 naar XCL Wegwijs

Vrijdag 23 maart 2018
Lommel - Stem K3 naar XCL WegwijsZoomOya Lélé! De leerlingen van XCL Wegwijs hopen met heel hun hartje dat Hanne, Marthe en Klaasje van K3, een bezoek zullen brengen aan XCL Wegwijs. Maar hiervoor hebben ze u nodig! Download de VTM KIDS app en stem tussen 20 en 25 maart op hun school! (stemmen enkel via de app).
Zij vinden alvast dat hun filmpje uw stem echt verdient. Special thanks to Fabiënne en Nanou voor het zingen van onze eigen Pina Colada, en dank aan juf Dorien voor het schrijven van de tekst en de regie van dit filmpje. Knap werk allemaal!
Lommel - Okra Trefpunt Barrier bezoekt kaasmakerijZoomMet de fiets en al carpoolend brachten de leden van Okra trefpunt Barrier deze week een bezoekje aan de Achelse kaasmakerij Catharinadal. De artisanale kaasmakerij Catharinadal is een familiebedrijf dat vakmanschap en kwaliteit verkiest boven massaproductie. De kaasmakerij staat garant voor de natuurlijke smaak en versheid van elk product dat ze hun klanten aanbieden. De producten worden allemaal op ambachtelijke wijze geproduceerd. Na een uitgebreide toelichting over de het ontstaan van het bedrijf (…) Het hele nieuwsbericht
Okra Trefpunt Barrier bezoekt kaasmakerijOkra Trefpunt Barrier bezoekt kaasmakerij
Zoom
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Stone 4 World failliet

Donderdag 22 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag Stone 4 World uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 22 april ingediend worden.

Bromfiets gestolen

Donderdag 22 maart 2018
In de Felix Timmermansstraat is een bromfiets gestolen. Het betreft een Honda Wallaroo. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Lucie Castermans overleden

Donderdag 22 maart 2018
Lommel - Lucie Castermans overledenGisteren is de uit Wijchmaal afkomstige Lucie Castermans overleden, de weduwe van Jan Bleyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Basket: versterking voor Lommel

Donderdag 22 maart 2018
Lommel - Basket: versterking voor LommelAfgelopen weekend plaatste Basket Lommel de kers op de taart door in Bornem kampioen te spelen, en daardoor de promotie af te dwingen naar tweede klasse! En er wordt al onmiddellijk werk gemaakt van versterking, want de volgende vier spelers van Cuva Houthalen zullen volgend seizoen in Lommel spelen: Bart Maesen, Dario Clemente, Enrico Montanari en Toon Ceyssens. Nieuwe coach wordt Ronnie McCollum, terwijl huidig coach Ludo Horions eveneens in Lommel blijft in een coördinerende functie.

François Joosten overleden

Woensdag 21 maart 2018
Lommel - François Joosten overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige François Joosten overleden, de weduwnaar van Flora Verhoeven. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.

Politie zoekt dieven

Dinsdag 20 maart 2018
Grensgevallen
Lommel - Politie zoekt dievenZoomDe Nederlandse politie is op zoek naar dit koppel. Dat heeft op 14 december tijdens de weekmarkt in Valkenswaard de bankkaart van een 77-jarige vrouw gestolen. Even later haalden ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. De politie hoopt dat mensen die het koppel misschien kennen, zich zullen melden.

Rudi Verdonck overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Lommel - Rudi Verdonck overledenGisteren is Rudi Verdonck overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Willy Colaers overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Lommel - Willy Colaers overledenZondag is Willy Colaers overleden, de echtgenoot van Alice Berkmans. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-19 uur) Leliestraat, 39.

Chel Dilissen overleden

Dinsdag 20 maart 2018
Lommel - Chel Dilissen overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Chel Dilissen overleden, de weduwnaar van Louisa Vanduffel. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Prietprouwët
Lommel - Pjérkën doet appél op uw hartZé slim, mèr gëbrökt ók dan ööw hèrt.
                  Pjérkën
Lommel - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Bijna lente

Maandag 19 maart 2018
Lommel - Bijna lenteZoomJe zou het niet zeggen vandaag, maar de lente komt er wel degelijk aan, op papier dan toch... (Foto Albert Agten)

Angèle Van Bael overleden

Maandag 19 maart 2018
Lommel - Angèle Van Bael overledenOp 12 maart overleed in Beverlo de uit Lommel afkomstige Angèle Van Bael, de echtgenote van Lucien Blockx. Zij was 78 jaar. Het afscheid vond zaterdag in familiekring plaats.

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lovoc-jeugd U17 wint

Zondag 18 maart 2018
Lommel - Lovoc-jeugd U17 wintZoomDe Lovoc-jeugd U17 is goed bezig in de 2de ronde. De meisjes wonnen met 1-3 bij Mavo Dilsen-Stokkem B en staan 2de in hun reeks. De jongens (foto) gingen op bezoek bij Avoc Achel. De veel jongere Achelse jongens speelden zeer goed mee maar moesten toch met 1-3 de duimen leggen voor Lovoc. De Lommelse jongens staan 3de in hun reeks. Hoger zal niet lukken. Het ongenaakbare duo Stalvoc Beverlo - Kivoc Kinrooi A staat autoritair aan kop. Hen bijhalen kan nu al niet meer.
De U15 ging het wat minder (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vooroorlogse uitslag voor Kolonie: 10-1Kolonie speelde vanmiddag de pannen van het dak... Het werd maar liefst 10-1 tegen Sporting Winterslag, een ploeg die nochtans zeker niet onderaan bengelt! Kattenbos speelde eveneens thuis, tegen Exc. Hamont en daar werd het 2-1. De andere uitslagen gaven we gisteren reeds mee!

Kunstig keramiek

Zondag 18 maart 2018
Lommel - Kunstig keramiekZoomVijf Lommelse kunstenaars (Jan, Alice en Annemie Bergmans, Alice Flemings en Camille Conickx) stellen tentoon in de Gasstraat 2. U kan er vandaag nog terecht tussen 14 en 17 uur! (Foto's Albert Agten)
Kunstig keramiekKunstig keramiekKunstig keramiek
Zoom

Op het gevoel

Zondag 18 maart 2018
Lommel - Op het gevoelHet was een mevrouw, daar ben ik zeker van. En het stond in de krant. Maar wie het was, kan ik me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren. Dat zal de leeftijd al een beetje zijn, die vergetelheid. Maar wat ze zei, weet ik nog exact. Ze vertelde dat we in het westen zo gefocust zijn op de leeftijd van de mensen. Dat je dit bijna nergens ziet. Tja, dat klopt ook wel. Niet? Kijk maar in de krant. Je kan geen interview lezen of de leeftijd van de geïnterviewde staat tussen haakjes achter zijn of haar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lutlommel gelijk, Verbroedering afgelastDe wedstrijd Eksel - Verbroedering werd vanavond afgelast. Lutlommel speelde wél, en behaalde een 1-1 gelijkspel in K. ST. Elen: het werd er 1-1.
Lommel - Lommel SK wint met 1-3 bij OosterzonenLommel SK ging vanavond winnen bij Oosterzonen. Het kwam al erg snel voor na een doelpunt van Vermeiren, 0-1, maar al even snel werd het ook 1-1 na een betwiste strafschop voor de thuisploeg, omgezet door Molenberghs. Tussendoor was dan ook nog even het licht uitgevallen, en zagen we een spannende eerste helft, met een billijke gelijkstand bij de pauze, alhoewel er voor Lommel toch iets meer had ingezeten. Maar geen nood, dit kwam er in de tweede helft wél uit: eerste een afstandsschot van Gueroui voor de 1-2 en nadien een magistrale lob van opnieuw Vermeiren die hiermee de eindstand vastlegde, 1-3.

Jeanny Vanpelt overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Lommel - Jeanny Vanpelt overledenVandaag is Jeanny Vanpelt overleden, de weduwe van François Theuwissen. Zij was 88 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Erwin Tips overleden

Zaterdag 17 maart 2018
Lommel - Erwin Tips overledenGisteren is Erwin Tips overleden, de echtgenoot van Nadia Janssen. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Philip Vliegen uit Overpelt en The Vape Room II met zetel in Opglabbeek hebben de vennootschap onder firma (VOF) The Vape Room III opgericht met zetel aan de Rodekruisstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de detailhandel van elektronische sigaretten.
Lommel - Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Fuchs overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Lommel - Paul Fuchs overledenWoensdag is Paul Fuchs overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Heylen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Lommel - PI-dag op WICO Campus Sint-JozefZoomDe leerkrachten wiskunde van WICO Campus Sint-Jozef hebben afgelopen woensdag de PI-dag onder de aandacht gebracht. Uitgerekend op de sterfdag van natuurkundige Stephen Hawking werden de leerkrachten getrakteerd op PI-ndanootjes. De leerlingen analyseerden gedichten, losten droedels op… allemaal met π in de hoofdrol. De apotheose van de dag was de jaarlijkse wedstrijd om de meeste decimalen van pi te noteren. Elke winnaar per jaar kreeg een cinematicket. Het schoolrecord werd verpulverd door Lore Van Belle. Zij noteerde maar liefst 1000 juiste cijfers na de komma!! Maar natuurlijk ook een dikke proficiat aan alle andere deelnemers.

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Kleutertjes op bezoek bij WICO

Vrijdag 16 maart 2018
Lommel - Kleutertjes op bezoek bij WICOZoomAfgelopen dinsdagvoormiddag kwamen de kleutertjes van de Warande en Servaesdreef  langs op WICO Campus Sint-Jozef. Onder leiding van de leerlingen van 3 Voeding-verzorging deden ze verschillende activiteiten: werken met I-pads, appelflappen bakken, fruitsla bereiden en knutselen. Zowel de kleuters als de leerlingen vonden de activiteiten zeer leuk, en dit initiatief is dus zeker voor herhaling vatbaar!

Kleutertjes op bezoek bij WICOKleutertjes op bezoek bij WICOKleutertjes op bezoek bij WICOKleutertjes op bezoek bij WICO
Zoom

Nieuwe bvba: Cuve Invest

Vrijdag 16 maart 2018
Cuve Invest: dat is de naam van de bvba die door Bjorn Cuypers en Guillian Vercalsteren uit Westerlo werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van adviezen en bijstand van financiële, technische, commerciële of administratieve zorg aan ondernemingen. De bvba is gevestigd in Rietkolk in Lommel.
22 personen hebben de vzw Kiwanis Lommel Quercus opgericht met zetel aan het Hertog Janplein. Tot het doel van de vereniging behoren onder meer het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven het materiële én het aanmoedigen van de dagelijkse toepassing van de Gulden Regel 'Behandel een ander zoals jezelf door hem behandeld wil worden'.

Verkeersproblemen op de E34/A67

Vrijdag 16 maart 2018
Grensgevallen
Lommel - Verkeersproblemen op de E34/A67ZoomUPDATE De A67/E34 is in de vooravond weer opengesteld voor het verkeer. Vanmorgen was daar ter hoogte van ASML in Veldhoven een tankwagen door de middenberm geschoten en gekanteld. Vervolgens reed er een personenwagen tegenaan. Omdat de tankwagen geladen was met een bijtend product werd de weg bijna de hele dag in beide richtingen afgesloten. Nadat de inhoud van de tank was overgepompt en de tankwagen was getakeld kon de autosnelweg rond 17.15u weer vrijgegeven worden voor het verkeer.

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Lommel - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Inbraak in Brederostraat

Donderdag 15 maart 2018
In de Brederostraat in Heeserbergen is ingebroken in een woning. Er zouden juwelen zijn gestolen. De inbraak is deze namiddag vastgesteld.

Speelhal Nieuwendam failliet

Donderdag 15 maart 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Speelhal Nieuwendam in Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 april ingediend worden.

Tuur Mennen overleden

Donderdag 15 maart 2018
Lommel - Tuur Mennen overledenVandaag is Tuur Mennen overleden, de weduwe van Anna Van Endert. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Verkeershinder op Norbert NeeckxlaanOp maandag 19 en dinsdag 20 maart zal tussen 07.30 uur en 16.15 uur het verkeer over de Norbert Neeckxlaan ter hoogte van de bouwwerf tegenover café Bar-a-bas over één rijstrook moeten rijden, meldt de lokale politie Lommel. Er zullen verkeerslichten ingezet worden die het verkeer beurtelings doorlaten. Hierdoor zijn er uiteraard vertragingen mogelijk. De politie hoopt op uw begrip!

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Lommel - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Jacky Jansen overleden

Donderdag 15 maart 2018
Lommel - Jacky Jansen overledenOp 10 maart overleed Jacky Jansen. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Lommel - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Martha Stappaerts overleden

Woensdag 14 maart 2018
Lommel - Martha Stappaerts overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Martha Stappaerts overleden, de weduwe van Karel Moors. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

400 MTB'ers voor toertocht KWB

Woensdag 14 maart 2018
Lommel - 400 MTB'ers voor toertocht KWBZoomAfgelopen weekend organiseerde KWB Barrier voor de eerste keer een MTB toertocht. De toertocht vertrok aan het 't Bjoske en het werd een heus succes, want maar liefst 400 MTB'ers hadden zich ingeschreven voor deze tocht. Op naar een volgende editie volgend jaar. Meer info via de website of Facebookpagina van de KWB. (Bijdrage Dirk Vandenberk)

Unizo-prioriteiten verkiezingen

Woensdag 14 maart 2018
Lommel - Unizo-prioriteiten verkiezingenZoomNaar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober heeft UNIZO Lommel gisteren - dinsdag - haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen. Unizo vraagt aan het toekomstig stadsbestuur om een krachtig economisch beleid te voeren want enkel op die manier kunnen zij in de beste omstandigheden functioneren.
De ondernemers willen aan de stad ook iets in de plaats geven, nl. dat de stad op hen kan rekenen voor het creëren van (…) Het hele nieuwsbericht
Unizo-prioriteiten verkiezingenUnizo-prioriteiten verkiezingen
Zoom

Ondernemende jongeren

Woensdag 14 maart 2018
Lommel - Ondernemende jongerenZoomZoals reeds eerder werd aangekondigd, staan er heel wat hervormingen op til op Campus Mercurius. Er werd voor een nieuwe naam gekozen: X plus, en er wordt o.a. sterk ingezet op de ontwikkeling van ondernemingszin en creativiteit. Dat beide eigenschappen al aanwezig zijn op de huidige campus bewijzen de leerlingen van 5 en 6 TSO. Zo zijn de leerlingen van 6 Handel geselecteerd om deel te nemen aan de provinciale finale voor de miniondernemingen vandaag woensdag 14 maart in het Provinciehuis in (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA op bezoek in Bilzen

Woensdag 14 maart 2018
Lommel - OKRA op bezoek in BilzenZoomAfgelopen week stond de eerste editie van 'busje komt zo' op het programma. Met dit nieuwe initiatief wil OKRA Lommel-centrum een daguitstap aanbieden, waarin niet alléén bezienswaardigheden worden bezocht maar ook en vooral contact wordt gezocht met de lokale OKRA-afdeling. Alzo kunnen zij leren van elkaars werking en ontstaan er nieuwe contacten met andere OKRA-besturen. Voor deze eerste editie trokken ze naar Bilzen, met als start een geleid bezoek aan de historische site (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA op bezoek in BilzenOKRA op bezoek in Bilzen
Zoom

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Frans Van den Broek overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Frans Van den Broek overledenOp 9 maart is Frans Van den Broek overleden, de echtgenoot van Anny Antonissen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Danny Vandekerkhof overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Danny Vandekerkhof overledenGisteren is Danny Vandekerkhof overleden, de echtgenote van Leo Nijs. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Virginie Vreys overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Virginie Vreys overledenGisteren is Virginie Vreys overleden, de echtgenote van Jaak Verdonk. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Christine Daniëls overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Lommel - Christine Daniëls overledenZaterdag is Christine Daniëls overleden, de weduwe van Mathieu Peeters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Rode Duivels in de Leopoldlaan

Maandag 12 maart 2018
Lommel - Rode Duivels in de LeopoldlaanZoomWij hebben hier de soap rond het uitzenden van de wedstrijden van het WK op groot scherm, bij de voetbalbond hebben ze hun soap met het WK-lied... (Foto Albert Agten)
Deze namiddag rond 16 uur is een fietser tegen een openslaande deur van een auto beland op de Vreyshorring. De fietser raakte daarbij gewond.
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.
Lommel - Volley-jeugd U11 van Lovoc doet het goedZoomDe jongste volley-jeugd van Lovoc doet het bijzonder goed in de tweede ronde van de provinciale competitie. In de reeksen 2 tegen 2 wonnen de jongens met 9-3 thuis van VCK Bolderberg B. Uiteraard staan ze nog steeds afgetekend aan de leiding in hun reeks. De meisjes B verloren weliswaar met nipte 4-5 thuis van Tamera Lummen, maar staan wel nog mooi op kop in hun reeks. De meisjes C verloren thuis met 4-8 van He-Voc Hechtel-Eksel B en staan 3de in hun reeks. De meisjes A verloren in de 3 tegen 3 competitie (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Milieu 2000 bezoekt de WateringenZoomVoor de jaarlijkse algemene vergadering van WSV Milieu 2000 werd er verzameld in buurthuis De Kom in de Kolonie. Na een licht ontbijt werd er traditiegetr­ouw een thema uit de rijke geschiedenis in en rond Lommel bezocht. Dit jaar was het de beurt aan het ontstaan en beheer van 'De vloeiweide­n' en de rijke fauna en flora in de 'Wat­eringen'. De gidsen van Natuurpunt Noor­d-Limburg vertelden hoe het bevloeiingss­ysteem werkt en kaa­rtten het cultuur-hi­storisch (…) Het hele nieuwsbericht
Milieu 2000 bezoekt de WateringenMilieu 2000 bezoekt de WateringenMilieu 2000 bezoekt de Wateringen
Zoom

Frans Van Leemput overleden

Maandag 12 maart 2018
Lommel - Frans Van Leemput overledenIn het Z.O.L. in Genk is donderdag Frans Van Leemput overleden, de echtgenoot van Henriette Scheelen. Hij zou komende maandag 85 jaar worden. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel.  Begroeting: woensdag (19u-19.30u) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Everzwijn aangereden

Maandag 12 maart 2018
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard heeft een Belgische automobilist gisteravond een everzwijn, dat de weg overstak, aangereden. De chauffeur bleef ongedeerd, zijn auto moest worden getakeld. Het everzwijn overleefde de klap niet.
Lommel - Kunstkring Kosmos in West-VlaanderenZoomU hebt er allicht al van gehoord, het grote kunstproject CWRM (Coming World Remember Me) in Zillebeke, dat opgezet is naar aanleiding van het einde van WOI. Afgelopen zaterdag trokken 12 vrijwilligers van Kunstkring KOSMOS hier naartoe om hun 'steentje' bij te dragen. Door het plaatsen van een extra 9.000 beeldjes droegen zij bij aan dit kunstproject nabij Ieper, dat vanaf begin oktober  tot en met 11 november 600.000 keramieken beeldjes in de Palingbeekvallei zal tentoonstellen als een indrukwekkende herdenking aan de gesneuvelden in België gedurende de Groote Oorlog. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Kunstkring Kosmos in West-VlaanderenKunstkring Kosmos in West-Vlaanderen
Zoom

Inbraak in Weldadigheidsstraat

Zondag 11 maart 2018
Lommel - Inbraak in WeldadigheidsstraatOnbekenden hebben gisteravond ingebroken in een woning in de Weldadigheidsstraat in Lommel-centrum. Ze namen geld en juwelen mee.

Mia Schoofs overleden

Zondag 11 maart 2018
Lommel - Mia Schoofs overledenGisteren is Mia Schoofs overleden, de weduwe van Toine Mertens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Louisa Nackaerts overleden

Zondag 11 maart 2018
Lommel - Louisa Nackaerts overledenVandaag is Louisa Nackaerts overleden, de weduwe van Felix Vertongen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Lommel - Verlies, gelijk én winst vandaagKolonie verloor vandaag met 2-1 bij SK Heusden 06. Lutlommel speelde 1-1 gelijk tegen Meeuwen, Verbroedering won met 4-1 van Fl termolen, en Kattenbos tot slot ging gisterenavond al winnen met 1-2 bij KFC Ham United.
Lommel - Basket Lommel op zucht van promotieCroonen Lommel - Tongeren: 81-66 (Quarters: 22-18/ 20-18 (42-36) / 24-13 (66-49) / 15-17)
Wesenbeek en Schelkens namen onmiddellijk de match in handen met 5 scores op rij en daarmee was de toon gezet. Een stevige verdediging beperkte de scores van Souverijns (12) en Eskens (7) en de kloof werd stelselmatig aangedikt met een maximaal verschil van 20 punten in de 38ste minuut (81-61). Bij winst volgende zaterdag in Bornem is Lommel kampioen in TDM 2B en is de promotie naar 2de klasse een feit !
Score: Hendrix 15, Jacobs 8, Schelkens B. 18, Moonen 11, Nguyen 2, De Keuster 4, Gijbels 2,Vermeulen 10, Wesenbeek 11.

Mathilde Van Reusel overleden

Zondag 11 maart 2018
Lommel - Mathilde Van Reusel overledenGisteren is Mathilde Van Reusel overleden, de weduwe van Jozef Dekort. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Gelijkspel in Seraing voor Lommel SKLommel SK behaalde vanavond een 1-1 gelijkspel in Seraing. Lommel kwam al vrij snel voor via Din Sula, maar nog voor de rust maakte Seraing de gelijkmaker. En deze stand bleef tot op het einde op de bordjes, na een vrij evenwichtige wedstrijd.

Jacqueline Huysmans overleden

Zaterdag 10 maart 2018
Lommel - Jacqueline Huysmans overledenDonderdag is Jacqueline Huysmans overleden, de echtgenote van André Jacobs. Ze was 76 jaar. De afscheidsdienst zal plaatshebben in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18u-18.30u) in het funerarium in de Schansstraat.
Lommel - WICO-afdeling decoratie stelt tentoonZoomEerder deze week opende in de bibliotheek de tentoonstelling van het tweede jaar Decoratie van WICO campus Sint-Jozef. De hele maand kan u hier nog terecht.
De jeugdboekenweek 2018 gaat over wetenschap en techniek en het WICO is dit jaar met het project steAm begonnen, met als peter Koen Vanmechelen. Om die reden logeert er ook één van Koens kippen in het kippenhok van de school.
WICO-afdeling decoratie stelt tentoonWICO-afdeling decoratie stelt tentoonWICO-afdeling decoratie stelt tentoon
Zoom

Grensoverschrijdend gedrag

Zaterdag 10 maart 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Grensoverschrijdend gedragInleiding tot een masterscriptie over een onderwerp naar believen
De vorige week was mijn zus Jeanne jarig. Tachtig werd ze. En ze ziet er verdomd goed uit!
Voor haar broers, schoonbroers en zussen, kinderen en kleinkinderen had ze een etentje geregeld. In tLandhuys in Lozen of all places! En of het goed was! Ze kunnen daar dus nog wel wat anders dan kermis vieren daar in Lozen.
Je weet wel hoe het er op zo’n familiebijeenkomst aan toe gaat. En in de herinneringen lijkt het (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Diepvens overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Lommel - Rosa Diepvens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Rosa Diepvens overleden, de echtgenote van Alfons Snoeks. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Nelis Geboers overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Lommel - Nelis Geboers overledenGisteren is Nelis Geboers overleden, de weduwnaar van Godelieve Van der Mierde. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt maandag (14 uur) plaats in de aula van funerarium Witters.

Via dakkoepel binnen in woning

Vrijdag 9 maart 2018
Lommel - Via dakkoepel binnen in woningIn de Karrestraat braken onbekenden via een dakkoepel binnen in een woning. Dat gebeurde tijdens de afwezigheid van de bewoners. Over de aard en de omvang van de buit die ze maakten is niets geweten.

Gewond en rijbewijs kwijt

Vrijdag 9 maart 2018
Gisterenavond belandde een 56-jarige man uit Lommel met zijn voertuig tegen enkele bomen in de Sint-Maartenbergstraat in Beverlo. Hij raakte daarbij lichtgewond en moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij te diep in het glas had gekeken.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht

Truike Schroyen overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Lommel - Truike Schroyen overledenIn Lommel overleed op 5 maart Truike Schroyen, de weduwe van Albert Berckmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Elisa Verdonschot

Donderdag 8 maart 2018
Lommel - Elisa VerdonschotGisteren is de uit Lommel afkomstige Elisa Verdonschot overleden, de weduwe van Fons Swinnen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna haar asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Neerpelt. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bestemmingen Ryanair

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Vanaf de zomer gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport ook vliegen op Athene (Griekenland) en Bratislava (Slowakije). Om te beginnen komen er twee vluchten per week naar deze steden. Tegen de winter zijn drie wekelijkse vluchten voorzien. Dan start Ryanair ook met vluchten naar Agadir (Marokko) en Riga (Letland), en wordt het aantal vluchten op Faro, Lissabon en Sevilla uitgebreid.

Station Eindhoven vernieuwd

Donderdag 8 maart 2018
Grensgevallen
Donderdag 22 maart wordt het vernieuwde station van Eindhoven officieel geopend. De renovatiewerken hebben vijf jaar geduurd. Het station heeft een metamorfose ondergaan en een geheel nieuwe reizigerspassage gekregen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is de monumentale status van het gebouwd juist versterkt. De nieuwe passage is 13 meter breed waardoor de stationscapaciteit is verdubbeld. In de passage zijn extra trappen, roltrappen en liften aangebracht.
In het kader van de mogelijke reactivering van de IJzeren Rijn werken Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen aan een samenwerkingsovereenkomst rond mobiliteit en verkeersstromen tussen de Vlaamse havens en Noordrijn-Westfalen. Beide regio’s willen een politiek drielandenoverleg waar ook de federale regering, de Nederlandse regering en de Duitse Bondsregering bij betrokken worden. Dat hebben Vlaams minister Ben Weyts en zijn collega uit Noordrijn-Westfalen, Hendrik Wüst, vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzonder concert in De Adelberg

Donderdag 8 maart 2018
Lommel - Bijzonder concert in De AdelbergZoomWat mag u verwachten nu zaterdag in cultuurcentrum De Adelberg? Een mix van muziek, ambiance, gekte, kunst en kitsch. Maar wat heeft het mandolinekwartet MANdolinMAN gemeen met Liliane Saint-Pierre, Herr Seele en Jan De Smet?
'Bazaar Bizar' is een spektakel van ongebreidelde muzikaliteit uit zowat alle hoeken van de wereld. De grote diversiteit zal niettemin tot één smaakvol geheel gebrouwen worden, met de snaarvirtuozen van MANdolinMAN en dwarsfluitist Stefan Bracaval als (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Nieuwe bvba: Corux

Woensdag 7 maart 2018
Jürgen Wouters uit Lommel heeft de bvba Corux opgericht met zetel aan de Balendijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vervaardigen van tuin- en terrasmeubelen, de bouw van zwembaden en isolatiewerkzaamheden.

Nieuwe bvba: TKO Racing

Woensdag 7 maart 2018
Thomas Olsen uit Lommel heeft de bvba TKO Racing opgericht met zetel aan de Don Boscostraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in sportartikelen en sportkleding.

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.
Lommel - Vrijwilligers Toerisme in zonnetje gezetZoomVandaag werden alle vrijwilligers van Toerisme Lommel en het GlazenHuis in het zonnetje gezet met een leuk & leerrijk dagje uit! Ze leerden Center Parcs De Vossemeren beter kennen, zo kregen ze een inkijk achter de schermen van het subtropisch zwembad, ontdekten de Discovery Bay en de grootkeukels en genoten van een lekkere lunch. Vervolgens verkenden ze het kanaal Bocholt-Herentals aan boord van De Zander. Zo wilden de organisatoren hun vrijwilligers bedanken voor al hun harde werk,  een dikke pluim!
Vrijwilligers Toerisme in zonnetje gezetVrijwilligers Toerisme in zonnetje gezet
Zoom

Bertha Diepvens overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Lommel - Bertha Diepvens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Bertha Diepvens overleden, de echtgenote van Frans Van Broeckhoven. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw fotoboek Erfgoed Lommel

Dinsdag 6 maart 2018
Lommel - Nieuw fotoboek Erfgoed LommelZoomKort na het overlijden van lokale persfotograaf José Goossens schonken zijn erfgenamen zijn volledige collectie persfoto’s aan het archief van Erfgoed Lommel. In een fantastische samenwerking met de naaste familie van José heeft Erfgoed besloten om in 2018, het jaar waarin deze vereniging haar 60-jarig bestaan viert, een eerbetoon aan José te brengen door middel van een fotoboek met zijn werk. Een eerste grote werk was het ordenen van de vele duizenden foto’s. Vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht
De Nederlandse vennootschap Parel R en Frigologix uit Lommel hebben de bvba Frigologix Herk-de-Stad opgericht met zetel in Maatheide in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het exploiteren van koel- en vrieshuizen én van een transport- en expeditiebedrijf.
Grensgevallen
Bij een frontale botsing op de Fressevenweg in Bergeijk is vanmorgen rond 6.30u een automobilist zwaar gewond geraakt. Om een nog onbekende reden week hij uit naar de andere weghelft en botste daar op een tegemoetkomende trekker met oplegger. Die kwam vervolgens tegen een boom terecht, maar de chauffeur bleef nagenoeg ongedeerd. De automobilist is naar het ziekenhuis overgebracht; zijn auto is perte totale. De weg werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Zonder woorden...

Maandag 5 maart 2018
Lommel - Zonder woorden...ZoomFoto Albert Agten
De tuchtcommissie van de Nederlandse Voetbalbond KNVB heeft Stijn Vreven, oud-trainer van Esperanza Pelt en Lommel United, voor drie duels geschorst. Vreven, nu coach van NAC Breda, werd zaterdagavond tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1) al na vijf minuten naar de tribune gestuurd. Hij reageerde furieus nadat scheidsrechter Bas Nijhuis verzuimde NAC een strafschop te geven bij een overtreding op aanvaller Sadiq Umar.
Bij het bepalen van de straf speelde voor de aanklager mee dat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geen Lovoc in Limburgse bekerfinalesZoomAfgelopen weekend stonden de halve finales Beker van Limburg op het programma van de volleybalwereld. Nog 2 Lommelse jongensteams waren in de running: de U13 en de U15. De U13 moesten hun laatste eindrondetornooi afwerken in Ham. Ze speelden een dijk van een tornooi, maar misten op een haar na de kruisfinales. Jammer, maar ze hebben een zeer goed tornooi gespeeld. De jongens U15 moesten naar Genk. Hun eerste wedstrijd verloren ze op punten tegen VC Helios Zonhoven. Hun 2de wonnen ze, ook op punten, tegen (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Lisa Vanvelthoven

Zondag 4 maart 2018
Lommel - Lisa VanvelthovenGisteren is Lisa Vanvelthoven overleden, de weduwe van Jozef Lavreysen en de partner van wijlen Gerard Roosen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Leonie Vreys overleden

Zondag 4 maart 2018
Lommel - Leonie Vreys overledenGisteren is Leonie Vreys overleden, de echtgenote van Pierre Geboers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Verbroedering wint ook bij Turkse RangersKolonie verloor vandaag op eigen plein van BS Sport Berbroek-Schulen met 0-2, Verbroedering moest vanmiddag naar Turkse Rangers, het werd er een 2-4 overwinning na een 'hevige' match. Kattenbos tegen Peer werd uitgesteld omwille van het overlijden van de voorzitter van de bezoekers, en Lutommel tot slot moest vanmiddag in Grote Heide spelen: Lutlommel won met 1-2.
Lommel - Basket: Lommel klopt WillebroekCroonen Lommel - Willebroek: 75-71 (18-13/ 18-22 (36-35) / 24-14 (60-49) / 15-22 (75-71))
Lommel zet een belangrijke stap richting titel. Na een zenuwachtige start van beide ploegen sloeg de thuisploeg na 5’ een eerste kloofje (9-3). Met 3 bommen vonden de bezoekers echter weer aansluiting bij 14-13. Vilvoorde bleef met scherp schieten en nam de leiding even terug over: 22-23. Jacobs, Hendrix en Nguyen dropten vervolgens ook elk een bom waardoor de leider weer uitliep. Toch bleef alles (…) Het hele nieuwsbericht
De trein is altijd een beetje reizen, was een van de slogans van de NMBS vroeger. Een andere was: "Zat u nu maar in de trein, hé!" ; die affiche werd opgehangen langs wegen waar er altijd veel file stond. Dezer dagen is treinreizen meer een avontuur. Dat bewijst ook Gert Cuppens in deze column op zijn blog "Noord-Limburg wil betere treinverbindingen": "Recht op korting van de NMBS"

Complementen

Zaterdag 3 maart 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - ComplementenDe kalender in onze keuken is al jaren dezelfde. Natuurlijk niet exact dezelfde, want het jaar wisselt telkens, maar hetzelfde qua formaat, dat bedoel ik. Elke dag is goed voor een klein blokje. We noteren de wisselende werkuren, een verjaardag of een uitstap. Het zal wellicht herkenbaar zijn. Een scheurkalender hebben we al jaren niet meer. Het idee om er telkens een dag af te scheuren, stemde me niet vrolijk. En de moppen op die scheurkalender waren ook niet om je van te bescheuren. Nee, dat de tijd razendsnel (…) Het hele nieuwsbericht
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
Lommel - KFC Kattenbos Sport - Peer SV uitgesteldDoor het plotse overlijden van de voorzitter van Peer SV is de wedstrijd KFC Kattenbos Sport - Peer SV van dit weekend uitgesteld. Ook de wedstrijd van de reserveploeg op zaterdag gaat niet door. Wanneer deze wedstrijd zal worden gespeeld is nog niet bekend.

Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was het?

Vrijdag 2 maart 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Wie was het?We dachten dat het niet zo makkelijk was deze maand, maar we kregen niet alleen een enorme hoop antwoorden binnen, méér dan  honderd zelfs, maar zowat iedereen had ook het juiste antwoord, wat uiteraard schepen en OCMW-voorzitter Rita Phlippo was! Een enkeling dacht dat het actrice Veerle Eyckermans was, maar niet dus, het was onze eigenste Lommelse schepen! Winnaar van het boeketje van IXORA is Marcel Imants uit de Grote Hoef, en winnaar van de twee tickets voor Lommel SK-KSK Deinze nu zaterdag is Raf Mertens uit de Onderwijsstraat. Proficiat, en aan alle anderen: volgende keer meer geluk...

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Lommel - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Maria Wielockx overleden

Donderdag 1 maart 2018
Lommel - Maria Wielockx overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Maria Wielockx overleden, de weduwe van André Eykholt. Zij was 95 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wie zoeken we?

Donderdag 1 maart 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Wie zoeken we?ZoomOmdat het niet altijd even makkelijk moet zijn... wie is de persoon die we hier als schets aan u tonen? Antwoorden aan internetgazet.lommel[!]telenet.be VOOR 24u00 vanavond, en maak kans op een boeketje van Ixora, of twee tickets voor de voetbalwedstrijd Lommel SK - KSK Heist op zaterdag 3 maart aanstaande. Bij uw antwoord vermelden 'boeketje' of 'tickets'!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel