Het overige nieuws

Het weer van mei

Donderdag 31 mei 2018
In de annalen van het Lommelse weer was het jaar 2008 al een mooie lentemaand, maar 2018 doet er nog een schepje bovenop. Zou de opwarming van de aarde al een bewijs leveren? De gemiddelde min. temperatuur in 2008 bedroeg 11,1° en 2018 bleef daar met 10,9° maar net onder. De gemiddelde maxima gingen van 22,8 in 2008 naar 24,5°, met vijf dagen + 29°, en vier dagen boven de 30° met zelf een + 32° op dinsdag 29 mei.
Ook de regenmeter had weinig werk want mei 2018 zorgde met (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Down Under' schenkt € 727 aan NatuurhulpcentrumZoomDe leerlingen van 2EV van Campus Mercurius hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan hun minionderneming 'Down-Under'. De leerlingen kozen ervoor om een zelfgemaakt spel onder begeleiding van tekenaar René Bergmans, te verkopen. Niet alleen is deze ervaring enorm leerrijk voor de leerlingen, maar bovendien gaat de opbrengst van de verkoop naar een goed doel. De leerlingen hadden hiervoor het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek uitgekozen. Vandaag was het dan zo ver! De leerlingen trokken vandaag naar het Natuurhulpcentrum om het mooie bedrag van € 727 te overhandigen.
'Down Under' schenkt € 727 aan Natuurhulpcentrum
Zoom

Pater Frans Jansen overleden

Donderdag 31 mei 2018
Lommel - Pater Frans Jansen overledenIn WZC Ezeldijjk in Diest is de uit Lommel afkomstige pater Frans Jansen van de congregatie van de Lazaristen overleden. Hij was 89 jaar en missionaris in Congo. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10 uur) plaats in de Sint-Geertruikerk aan de Halfmaartstraat  in Leuven gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van de Abdij van 't Park in Heverlee.

En maar opeisen

Donderdag 31 mei 2018
Lommel - En maar opeisenZoomFobie bekeek het nieuws van vandaag...
Zoals elk jaar schort Defensie de nachtvluchten met F-16's op tijdens de examenperiode van juni en de grote vakantie. Overdag, tussen 8 en 17.30 uur, vinden er wel nog oefenvluchten plaats.

Benny Kerkhofs overleden

Donderdag 31 mei 2018
Lommel - Benny Kerkhofs overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Benny Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Kristien Put. Hij was 45 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.

Leo Gregoire overleden

Donderdag 31 mei 2018
Lommel - Leo Gregoire overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Leo Gregoire overleden, de echtgenoot van Maria Thijs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats in Beverst.

Nieuwe bvba: E-com Group

Woensdag 30 mei 2018
Jasper en Guido Janssen, beiden uit Lommel, hebben de bvba E-com Group opgericht met zetel aan het Michiel Jansplein. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consultancy-activiteiten en het verlenen van diensten op gebied van marketing en publiciteit.

Nieuwe bvba: LVGV

Woensdag 30 mei 2018
De bvba Vanden Boer Concept uit Lommel en de NV Bouwonderneming Lamers uit Hamont-Achel hebben de bvba LV Group Vastgoed & Projectontwikkeling, afgekort LVGV, opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd in Rietkolk in Lommel.

Hubert Derdaele overleden

Woensdag 30 mei 2018
Lommel - Hubert Derdaele overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Hubert Derdaele overleden, de echtgenoot van Maria Scrayen. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (17.30-18 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Een waarheid als een koe

Woensdag 30 mei 2018
Lommel - Een waarheid als een koe
Zat kömt ër niej öt wá dè(t) ër nuchtër niej ienzit.
            Pjèrkën

Irène Bergs overleden

Woensdag 30 mei 2018
Lommel - Irène Bergs overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Irène Bergs overleden, de echtgenote van Emiel Geuens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.
Op 6 juli moeten de Belgische staat, de Europese Commissie en Bpost zich voor de Grote Kamer van het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor de verkapte subsidies aan grote mediabedrijven. Via distributiesteun voor kranten stroomt er jaarlijks indirect 200 miljoen euro naar de mediabedrijven
(Apache.be)

Egidius Verpoorten overleden

Dinsdag 29 mei 2018
Lommel - Egidius Verpoorten overledenVandaag is Egidius Verpoorten overleden, de echtgenoot van Josephine Mariën. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weer: code oranje

Dinsdag 29 mei 2018
Het wordt vandaag opnieuw zomers warm met temperaturen richting 30 graden in Limburg. Namiddag kan het lokaal opnieuw hevig onweren, met plaatselijk hagelbuien en veel neerslag op korte tijd. Het KMI waarschuwt tussen 14 uur vanmiddag en 3 uur komende nacht met code oranje voor zware onweders in het hele land.

Erik Van Endert overleden

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Erik Van Endert overledenGisteren is Erik Van Endert plots overleden. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Plastic Attack

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Plastic AttackZoomEen bezorgdheid van velen, ook gedeeld in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Start to Tennis

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Start to TennisZoomLTC, de Lommelse Tennis Club, organiseert ook dit jaar 'Start to Tennis' voor (her)startende volwassenen (18+ en in  2017 niet aangesloten bij Tennis Vlaanderen). 'Start to tennis' is een voordelig en compact pakket voor volwassenen, met een lessenreeks, aangepast materiaal en talrijke plezierige speelmomenten. Met de vernieuwde aanpak heb ook jij binnen de twee maanden het spel snel onder de knie, wat je leeftijd of niveau ook is.  Plezier verzekerd van bij de start.
Het pakket omvat: (…) Het hele nieuwsbericht

Josephine Vos overleden

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Josephine Vos overledenZaterdag is Josephine Vos overleden, de weduwe van Jos Vervaeren. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Jean Van Bommel overleden

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Jean Van Bommel overledenZaterdag is Jean Van Bommel overleden, de echtgenoot van Jacqueline Bloemen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Louis Stinkens overleden

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Louis Stinkens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Louis Stinkens overleden, de echtgenoot van Alice Raemen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.

Isidoor Wellens overleden

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Isidoor Wellens overleden
Vrijdag is Isidoor Wellens overleden, de echtgenoot van Maria Michiels. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Vierde editie 'Ploegentijdrit Goede Doelen'ZoomZaterdag 30 juni pakt Fifty-One Club ’t Zand terug uit met de jaarlijkse 'Ploegentijdrit voor Goede Doelen'. “80 ploegen is ons streefdoel”, geeft coördinator Jean-Pierre Cuypers mee, “de inschrijvingen lopen alvast vlotjes binnen”. De opbrengst gaat dit jaar integraal naar o.a. Pallion en KVG. Er is met een enthousiaste ploeg de voorbije maanden hard gewerkt om er ook dit jaar een groot succes van te maken
Nieuw dit jaar is de categorie 'Bedrijven', (…) Het hele nieuwsbericht

Lezing Riadh Bahri afgelast

Maandag 28 mei 2018
Lommel - Lezing Riadh Bahri afgelastZoomOmwille van de gebeurtenissen vandaag in Luik, waarvan Riadh Bahri verslag moet uitbrengen, wordt zijn lezing vanavond in het Raadhuis in Lommel afgelast!

Jeanne Verdonck overleden

Zondag 27 mei 2018
Lommel - Jeanne Verdonck overledenGisteren is Jeanne Verdonck overleden, de weduwe van Rik Geuens. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).
Lommel - Samana Centrum op rolstoelwandelingZoomAfgelopen donderdag verzamelde Samana aan taverne 'De Vijf Linden' voor de jaarlijkse rolstoelwandeling. Met 51 deelnemers trokken ze dit jaar naar de Leyssensmolen in Kattenbos. Onderweg hingen er een heel aantal rebussen en als die goed werden opgelost hadden ze als resultaat een mooi gedicht over de molen. Ook waren er wat doe-opdrachten zoals schoenen gooien, vogelpik en petanque voorzien. Aan de molen wachtte de molenaar hen op met een interessant woordje uitleg over de geschiedenis en de (…) Het hele nieuwsbericht
Samana Centrum op rolstoelwandelingSamana Centrum op rolstoelwandelingSamana Centrum op rolstoelwandeling
Zoom
Verkiezingen Beringen
Hilde Schuurmans uit Neerpelt trekt bij de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober de lijst van Groen in het kiesdistrict Maaseik. Dat is vandaag bekendgemaakt in Bokrijk. Hilde is huisvrouw en penningmeester van Groen Limburg.

De tijd laten verstrijken

Zondag 27 mei 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - De tijd laten verstrijkenWe zitten te wachten. Of het nu op een bus, trein of vliegtuig is, vervelend is het altijd. Jezelf vervelen of een babbeltje slaan is dan meestal de enige optie. De tijd laten verstrijken en af en toe naar de klok in de wachtruimte kijken, hoe de wijzers stilletjes verder sluipen. Iedereen zit ermee. Ook de tien meiden. Ik schat ze 14 à 15 jaar. Ze praten met een Nederlandse tongval, maar het voorval waarvan we getuige zullen zijn, kan zich bij elke nationaliteit afspelen. Eerst blijft mijn blik nog even (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bij de Venbergse Molen in Valkenswaard zijn gisteravond twee aanhangwagens met kano's in brand geraakt. Daarbij werden elf boten beschadigd; acht daarvan konden vandaag niet gebruikt worden voor Dommelafvaarten.

Nieuwe bvba: Eurohuizen

Zaterdag 26 mei 2018
Jama Dehzad uit Sint-Huibrechts Lille en Charif Saab uit Baabda (Libanon) hebben de bvba Eurohuizen, afgekort EH, opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van, de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van bouwprojecten en handel in onroerend goed.
Lommel - Basket Lommel wint van Amerikaanse selectieCroonen Lommel - Global Sports: 96-72 (Quarters: 31-17 / 20-18 (51-35) / 16-20 (67-55) / 29-17)
Lommel speelde met een team dat samengesteld was uit spelers van A, B en C-team tegen een Amerikaanse selectie van College-spelers onder begeleiding van vader en zoon Marchant. Lommel behield gedurende de hele wedstrijd het overwicht en won vrij gemakkelijk tegen deze jonge twintigers.
Scores: Hendrix 21, De Keuster 10, Vermeulen 18, Wesenbeek 23,  Van Moll 5, Stachtis 9, Rösche 3, Gielen 7.
Lommel - Nieuw in de Stationsstraat: PeerlingsZoomGisterenavond vond de officiële opening plaats van de vernieuwde garage Peerlings in de Stationsstraat, met heel wat volk en een fantastische barbecue. (Foto's Jacky Geboers)
Nieuw in de Stationsstraat: PeerlingsNieuw in de Stationsstraat: Peerlings
Zoom

Drugsdealer betrapt

Vrijdag 25 mei 2018
Lommel - Drugsdealer betraptDe politie heeft tijdens een controleactie een drugsdealer betrapt. Twee personen die drugs op zak hadden vlogen ook tegen de lamp. Er werden ook twee pv's opgesteld voor verboden wapendracht.

'Woensdag Streekdag'

Vrijdag 25 mei 2018
De eerste woensdag van de maand is voortaan "Streekdag". Dat kondigde gedeputeerde Inge Moors (CD&V) vandaag aan. Met dat initiatief wil ze elke eerste woensdag van de maand omdopen tot een dag met bijzondere aandacht voor Limburgse hoeve- en streekproducten. “‘Woensdag Streekdag’ wil mensen aanzetten om in de supermarkt of op de hoeve bij het kopen - en in de keuken bij het koken - bewust te kiezen voor producten van eigen bodem", zegt de gedeputeerde. Ze lanceerde vandaag ook de website "Limburg smaakt naar meer", waar voortaan alle relevante informatie over de Limburgse hoeve- en streekproducten wordt gebundeld.

Nieuwe bvba: AK

Vrijdag 25 mei 2018
Fatih Ak uit Lommel heeft de bvba AK opgericht met zetel aan de Wielewaalstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de aanleg van pijpleidingen, isolatiewerkzaamheden én elektrotechnische installatiewerken.
Johannes Hardeman uit Overberg (Ned..) heeft de bvba Nebel Mantelzorgwoningen opgericht met zetel aan de Anton Philipsweg in Lommel.Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de installatie van garagepoorten, luiken, zonneblinden, traliewerk en hekken én de montage van serres en veranda's.
Lommel - Gilbert Van den Abeele overledenGisteren is Gilbert Van den Abeele overleden, de weduwnaar van José Vreys. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jean Vandael overleden

Vrijdag 25 mei 2018
Lommel - Jean Vandael overledenGisteren is Jean Van Dael overleden, de weduwnaar van Lisa Geuens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Mensen die lijden aan een graspollenallergie gaan het vanaf morgen moeilijk krijgen, want de piek van het graspollenseizoen komt eerder dan gebruikelijk. Dat meldt naturetoday.com. Hooikoortslijders zijn gewaarschuwd... Meer info
Lommel - Neos Lommel bezocht MiddelburgZoomMet 37 enthousiaste leden vertrok Neos vanuit een droog maar grijs Lommel, richting Middelburg waar ze verwacht werden in de Abdij voor een kopje koffie en een streekgebakje. Het museum aldaar was mooi, interessant en prachtig ingericht en vooral de ruimte met de zes zeer grote wandtapijten die de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog uitbeelden, was adembenemend ! Toen ze richting Kloveniersdoelen wandelden voor de lunch, was de zon van de partij. De wandeling door de (…) Het hele nieuwsbericht
Neos Lommel bezocht Middelburg
Zoom

José Spooren overleden

Donderdag 24 mei 2018
Lommel - José Spooren overledenMaandag overleed de uit Overpelt afkomstige José Spooren, de weduwe van Jaak Claes. Zij was 79 jaar. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Gesmaakte lezing over IJsland

Donderdag 24 mei 2018
Lommel - Gesmaakte lezing over IJslandZoomGisterenavond kwamen er een zestigtal geïnteresseerden opdagen in het Raadhuis voor een boeiende lezing over IJsland door fotograaf Wim Denijs. Naast wat algemene informatie over het land en zijn geschiedenis, stond iedereen in verwondering voor de soms verbluffende beelden die Wim er tijdens één van zijn 15 tochten maakte. Wim is tevens lid van de Lommelse fotoclub ISO400 en voorzitter Robert Boons was dan ook enorm opgetogen met zulke kwaliteit in zijn club!

Maria Schoeters overleden

Donderdag 24 mei 2018
Lommel - Maria Schoeters overledenDinsdag is de uit Lommel afkomstige Maria Schoeters overleden, de partner van Jean Walek. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Barthels in Maasmechelen.
Lommel - Verkeershinder richting ValkenswaardZoomEr is vanochtend een verkeersongeval gebeurd op de N69/Luikerweg (verlengde van de N74 Lommel, richting Valkenswaard). Hierdoor was de N69 verschillende uren voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen. Het verkeersongeval gebeurde rond 2 uur toen een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak van de weg ging, enkele bomen raakte en vervolgens in een sloot terecht kwam. De chauffeur moest met onbekende verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. (Foto politie Valkenswaard)

Lommelse wielrenners op Sporza

Woensdag 23 mei 2018
Vanaf vandaag tot en met aanstaande zondag kan u dagelijks op de vrt (Sporza) de wielerwedstrijd 'Baloise Belgium Tour' volgen. Ook twee Lommelse wielrenners, Alexander Geuens en Jelle Mannaerts, nemen hieraan deel.

Wegen afgesloten in Schaft

Dinsdag 22 mei 2018
Grensgevallen
De Stichting Driving Valkenswaard International organiseert van morgen/woensdag tot en met zondag 27 mei het internationaal (paarden)mensport-evenement ‘Driving Valkenswaard International’ op terreinen aan Klein Schaft, nabij de Maastrichterweg in Borkel-en-Schaft. In dat verband wordt Klein Schaft afgesloten voor alle verkeer tot zondag 20.00 uur. Verder worden van zaterdag 26 mei 07.00 uur tot zondag 27 mei 20.00 uur de volgende wegen afgesloten voor alle verkeer: Abdijweg vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Cursus beginnende imker

Dinsdag 22 mei 2018
De imkervereniging van Overpelt organiseert in samenwerking met andere Noord-Limburgse imkerverenigingen een cursus “beginnende imker”. Die start in het najaar en bestaat uit 7 theoretische en 3 praktische lessen. De theoretische lessen vinden plaats in ontmoetingscentrum ’t Pelterke in Overpelt en de praktische vorming gaat door aan de educatieve bijenweide. Inschrijven kan je via info[!]pelterbiehalle.be. Je vindt ook de nodige info op de website www.pelterbiehalle.be.

Meer en meer kamers in B&B's

Dinsdag 22 mei 2018
De B&B's blijken een succesformule in Limburg. Samen beschikken ze nu over zo'n 255 gastenkamers en verwacht wordt dat het aantal nog zal toenemen. De B&B's trekken niet alleen toeristen maar ook zakenmensen aan. Zes jaar geleden waren er 196 gastenkamers in onze provincie.

Fietsen gestolen uit garage

Dinsdag 22 mei 2018
Lommel - Fietsen gestolen uit garageOnbekenden hebben een poort opengebroken om in een garage aan de Rode Kruisstraat te geraken. Zij gingen er met twee fietsen aan de haal.

Hans Vanaken... dé man

Dinsdag 22 mei 2018
Lommel - Hans Vanaken... dé manZoomLommelaar Hans Vanaken werd vorige week gekroond tot beste profvoetballer van het jaar! Nogmaals proficiat, en nu ook een eigen 'monument' in de Leopoldlaan! (Foto Albert Agten)

Aubelina Dupont overleden

Dinsdag 22 mei 2018
Lommel - Aubelina Dupont overleden
Zondag is Aubelina Dupont overleden, de weduwe van Jef Vangerven. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Lommel - Laatste maal Flanders Recorder QuartetZoomHet nternationaal gereputeerde blokfluitensemble Flanders Recorder Quartet levert zijn visitekaartje nu vrijdag voor een laatste maal af. Ze vieren tijdens een spectaculair concert zowel hun 30-jarig bestaan als hun officieel afscheid van het concertpubliek. Via België, over alle Europese grote concertzalen, tot de Verenigde Staten en het verre Azië waren zij de Vlaamse Culturele ambassadeurs bij uitstek en deden ze harten sneller slaan.
Na een lange en succesvolle samenwerking halen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Lommelaar wint criterium SezoensrallyZoomProficiat aan piloot Philip Lommers en co-piloot Peter Michiels,  het serviceteam en de supporters niet te vergeten! Zij behaalden hun derde overwinning op rij tijdens het criterium kampioenschap in de Sezoensrally in Bocholt afgelopen weekend. Lommers Racing drie op drie gewonnen, nu op naar de omloop van Vlaanderen voor nummer vier! Proficiat! (Bijdrage Tom Cauwenberghs)
Onbekenden hebben gisteren fietsen gestolen uit een tuinhuis in Kattenbos.

Jan Seigers overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Lommel - Jan Seigers overledenVandaag is Jan Seigers overleden, de echtgenoot van Alice Lyen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Julien Berkmans overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Lommel - Julien Berkmans overledenVandaag is Julien Berkmans overleden, de echtgenoot van Miet Bleyen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gerarda Kerkhofs overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Lommel - Gerarda Kerkhofs overledenIn Lommel is dinsdag de uit Eksel afkomstige Gerarda Kerkhofs overleden, de weduwe van Toine Steensels. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Auto en bus botsen

Vrijdag 18 mei 2018
Lommel - Auto en bus botsenVanmorgen rond 7.15 uur botste een auto tegen een bus in De Leuken in Lommel: een 23-jarige man en een 45-jarige vrouw werden daarbij gewond.
In de herfst starten de werken voor de elektrificatie van het spoorlijn Mol-Hamont. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse regering vandaag, die bijkomende spoorinvesteringen goedkeurde. Het gaat om een bedrag van 100 miljoen euro, terwijl de federale regering eerder al 371 miljoen opzij legde voor de periode 2018-2020. Van dat bedrag gaat 162 miljoen euro naar Limburg. De werken voor de installatie van een elektrische bovenleiding krijgen Europese steun, op voorwaarde dat ze voor eind 2020 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Confronterende voorstelling ‘Sex Thing’ZoomUit de hand gelopen sexting is een toenemend probleem in het secundair onderwijs. “Ook als stad zijn we begaan met deze actuele problematiek en met het welzijn van onze jongeren,” zegt schepen van jeugd en onderwijs Kris Verduyckt. “In samenwerking met de dienst onderwijs en Cultuurcentrum De Adelberg bieden we de tweede graad secundair onderwijs de voorstelling 'Sex Thing' van Theater O’Kontreir en Child Focus gratis aan. Alle vier de Lommelse secundaire scholen gingen in op het (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Schoeters overleden

Vrijdag 18 mei 2018
Lommel - Annie Schoeters overledenWoensdag is de uit Lommel afkomstige Annie Schoeters overleden, de weduwe van François Bastiaens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Het is maar dat je 't weet
Vandaag heeft de KU Leuven samen met VRT "De schrijfassistent" gelanceerd, een online hulp die nuttig kan zijn voor iedereen die schrijft: www.schrijfassistent.be.
"De schrijfassistent" gebruiken is heel eenvoudig. De schrijver plakt zijn of haar tekst in de webpagina en laat hem digitaal controleren. De zogenoemde checks gaan van spelling over herhaling tot passief taalgebruik, toon, taaltips en uitspraak. De tool (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Boeckmans overleden

Donderdag 17 mei 2018
Lommel - Guido Boeckmans overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Guido Boeckmans overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

De fietsroute van de maand

Donderdag 17 mei 2018
Toerisme Limburg stelt iedere maand een "fietsroute van de maand" voor. Deze maand staat het rijke Limburgse mijnverleden centraal, gecombineerd met de mooie natuur. Tijdens de fietsroute kom je onder meer langs C-mine in Genk en fiets je door de bossen van Bokrijk. Ook het welbekende Fietsen door het Water ligt op je pad. Startplaats: C-mine, Evence Coppéelaan 88 in Genk. Afstand: 29,4 km. Knooppunten: 73 (start) - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73 (einde). Meer info
Goed nieuws voor de Limburgse gemeenten die fietssnelwegen willen aanleggen. Ze moeten daar voortaan zelf niets meer voor betalen. Vlaanderen en de provincie Limburg gaan vanaf nu ook alle onteigeningskosten voor hun rekening nemen. De aanleg zelf werd door de provincie en Vlaanderen al terugbetaald.

Nog altijd hinder bij De Lijn

Donderdag 17 mei 2018
Lommel - Nog altijd hinder bij De LijnZoomWie vandaag de bus moet nemen, checkt best eerst de website van De Lijn. Vandaag en de rest van de week wordt er nog actie gevoerd bij De Lijn. Gisteren protesteerden de chauffeurs tegen de pensioenplannen van de regering. De rest van de week voeren ze actie tegen de reorganisatieplannen van De Lijn. Het gaat om een staking van de socialistische en de liberale vakbond, de christelijke vakbond doet niet mee.
Lommel - Eindronde: V. Lommel - Houthalen VV 5-7In de eindronde van vierde provinciale verloor V. Lommel thuis met 5-7 van Houthalen VV. In de heenwedstrijd was het 2-1.

Heropening 'De Bourgondiër'

Woensdag 16 mei 2018
Lommel - Heropening 'De Bourgondiër'ZoomHij was al enige tijd dicht, maar sinds gisteren kan u weer terecht in 'De Bourgondiër' in het Dorp. Anny en Paul serveren u de lekkerste drankjes, en ze zijn meteen ook al de thuisbasis voor de Lommelse Triatleten... Véél succes!

Limburgse bouw veert op

Woensdag 16 mei 2018
Na een golf van faillissementen van vooral zelfstandigen en kleinere bouwbedrijven, gaat het vandaag terug beter met de bouw in Limburg. In 2017 realiseerden de bijna 9.400 bouwbedrijven in Limburg een omzet van 5,6 miljard euro, een omzetstijging van maar liefst 47% op tien jaar tijd. Omzetverhoging betekent echter niet automatisch rendementsverhoging. Op vlak van tewerkstelling doet de bouw het goed. 24 000 Limburgers, oftewel 6,5% van de werkenden, zijn actief in de bouw. Maar het kunnen er nog veel meer zijn, er is voldoende werk, er zijn massa’s vacatures maar heel wat bouwbedrijven krijgen die lege plekken niet ingevuld.

Mannen WZC De Bekelaar op stap

Woensdag 16 mei 2018
Lommel - Mannen WZC De Bekelaar op stapZoomIedere maandagvoormiddag wordt de mannenhobby georganiseerd in woon- en zorgcentrum De Bekelaar. Af en toe plannen ze ook een uitstap. Afgelopen maandag brachten ze een bezoek aan viskwekerij Frans van de Laar in Neerpelt. Nadien streken ze neer op het terras van de scoutsrally voor een frisse pint. Meer dan een geslaagde namiddag! Ook een merci aan de vrijwilligers om er samen een gezellige namiddag van te maken! (Bijdrage Marlies De Langhe)
Lommel - Staking: hinder bij De Lijn verwachtMorgen/ woensdag nemen de personeelsleden van De Lijn mogelijk deel aan de nationale betoging tegen de pensioenhervorming van de federale regering. De kans bestaat dat sommige chauffeurs van onderaannemers gaan betogen, waardoor ook ritten op verpachte lijnen kunnen wegvallen.
"Hoeveel en waar er hinder zal zijn, weten we pas op de ochtend zelf zodra we zicht hebben op het aantal werkwilligen. Raadpleeg op de actiedagen daarom best deze website. Omdat ook de bedienden mogelijk actie voeren, kunnen de overzichten over de gevolgen van de vakbondsacties misschien minder volledig zijn dan gewoonlijk", laat De Lijn nog weten.
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een dertiger uit Leopoldsburg tot een werkstraf van 80 uren en een boete van 600 euro met uitstel veroordeeld voor agressie tegenover de politie. In Lommel was de man volledig door het lint gegaan. De feiten dateren van september 2015. (PG)
In vakantiepark Parelstrand is gisterennamiddag brand gesticht in een chalet. Er werden meerdere brandhaarden ontdekt. Het gerechtelijk labo voerde in en rond de chalet een sporenonderzoek uit.
Lommel - Bertha Van Broeckhoven overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Bertha Van Broeckhoven overleden, de weduwe van Pierre Caris. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Lutlommel kermis

Maandag 14 mei 2018
Lommel - Lutlommel kermisZoomDit weekend vond Lutlommel kermis plaats. Zondag eerder druilerig, vandaag onder een heerlijk zonnetje. Je kan er ook vanavond én morgen nog terecht... (Foto's Albert Agten)
Lutlommel kermisLutlommel kermis
Zoom

Ze blijven actueel

Maandag 14 mei 2018
Lommel - Ze blijven actueelZoomIedere week opnieuw deze slogans verzinnen... je moet het maar doen! (Foto Albert Agten)

Oproep van Sparta Lille

Maandag 14 mei 2018
Lommel - Oproep van Sparta LilleZoomNaar aanleiding van de viering van het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Sparta Lille heeft het bestuur een werkgroep opgericht die op zoek is naar adressen/telefoonnummers van oud-spelers van het eerste elftal en oud-bestuursleden vanaf het oprichtingsjaar 1968. Op vrijdag 10 augustus zal er in de feesttent op het terrein van Sparta Lille een academische zitting plaatsvinden waarop alle oud-spelers en bestuursleden zijn uitgenodigd. Langs deze weg hopen ze dan ook dat deze mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Waar uw foto laten nemen?

Maandag 14 mei 2018
Lommel - Waar uw foto laten nemen?Er wordt ook deze week weer volop geflitst. De meeste kans op een mooie foto krijgt u in de Driehoek, de Fabrieksstraat, de Koning Albertlaan, de Wanstraat en in Kerkhoven.

Fietsen bij Ford

Maandag 14 mei 2018
Eenmaal per jaar maken op de testbaan van Ford in Lommel de testwagens plaats voor fietsers en skeelers. De poort gaat op Pinksterzondag 20 mei open om 9 uur. Tot 16 uur kan er dan gestart worden voor een gezellige tocht op autovrije wegen in een mooie bosrijke omgeving. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Van de in totaal 80km testwegen is het mogelijk om een gevarieerd traject van 5 tot 27 km te verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. Meer info op www.fordlpg.com.
Lommel - Eindronde: Houthalen verliest van LommelIn vierde provinciale (bijkomende stijgers) heeft Houthalen VV thuis verloren van V. Lommel. Uitslag: 1-2. De terugwedstrijd wordt woensdag gespeeld.

Inbraak in buitenverblijf

Zondag 13 mei 2018
Op de Nieuwe Vosvijvers is ingebroken in een buitenverblijf. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Lommel - Politici duiken stilaan overal opZoomHet is nu eenmaal een verkiezingsjaar, en dan zie je ze net iets meer als anders, onze dames en heren politici... Zo stonden CD&V, Voor3920Lommel en N-VA vorig weekend al te pronken op de Lentedeals, en waren militanten van Lijst Burgemeester afgelopen donderdag actief aan het stadion van Lommel SK waar ze kalenders voor de Wereldbeker uitdeelden. En vandaag trokken enkele N-VA mandatarissen en militanten naar de drie woonzorgcentra om alle oma's een moederdag te wensen. (Foto Claudie Van Endert)
Lommel - Nieuwe single van Marjan BergerZoomOnze 'Lommelse' Marjan Berger blijft niet stilzitten... Deze week bracht ze alweer een nieuwe single uit, met als titel 'Flierenfluitend'. Véél succes Marjan! (Video Rudy Luys)

De nachtzwaluw keert terug

Zondag 13 mei 2018
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - De nachtzwaluw keert terugZoom In de eerste helft van mei keren onze nachtzwaluwen terug uit hun overwinteringsgebied. Van af nu kan je 's nachts weer hun typisch ratelend geluid horen. Het beheer (foto) in Bosland is in hoofdzaak afgestemd op deze soort en werpt ook effectief zijn vruchten af, wat Bosland tot een echt pareltje maakt. (Pierre Rutten)

'Ik ben mijn pen is'

Zaterdag 12 mei 2018
Lommel - 'Ik ben mijn pen is'ZoomDanny Vandenberk (foto) uit Lillo (maar afkomstig uit Lommel) schreef een roman met de enigszins raadselachtige titel "Ik ben mijn pen is". Het is een autobiografische roman met als leidraad het autisme van de schrijver. "Mijn pen deed het als vanzelf. Al schrijvend kwam ik erachter dat ik net als drie van mijn kinderen een vorm van autisme heb. Asperger heette het vroeger. Veel mensen hebben een fout beeld en kennen enkel de extreme vorm. Ik geef de lezer een inkijk in wat die milde (…) Het hele nieuwsbericht

Andere tijden, andere normen

Zaterdag 12 mei 2018
Lommel - Andere tijden, andere normenAlweer een artikeltje uit Publi Flash van 40 jaar geleden, om precies te zijn uit mei 1978. Uit de tijd dat er van recycleren en gescheiden ophalen van afval nog géén sprake was...
Andere tijden, andere normen
Zoom

Mieke Vinken overleden

Zaterdag 12 mei 2018
Lommel - Mieke Vinken overledenIn het Middelheim-ziekenhuis in Antwerpen is gisteren Mieke Vinken overleden, de echtgenote van Sven Huyssen. Ze werd in Lommel geboren en was 51 jaar. Volgende week zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 14u) in de parochiekerk van Duffel. Begroeting: donderdag (19-20u) in uitvaartcentrum Dirk Broes in de Kapelstraat 59 in Duffel.

Luc Nilis naar VVV Venlo

Zaterdag 12 mei 2018
Grensgevallen
Oud-international Luc Nilis, die de voorbije jaren na zijn voetbalcarrière bij PSV aan de slag was als individueel coach, gaat naar VVV Venlo. Vanaf volgend seizoen gaat hij daar aan de slag als assistent-trainer en specialistentrainer. PSV nam Nilis (50) in 1994 over van Anderlecht.

Het moment

Zaterdag 12 mei 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Het momentHet toeval bracht ons op een vrijdagmorgen in Averbode. Of all places, zeggen ze dan. Maar wat is het er mooi. En rustig. Toch zeker op een vrijdagmorgen. Op zondag struikel je er over de ijslekkende zondagstoeristen, maar die dag viel het best mee. We waren er zelfs zo vroeg, dat de eerste ijsventers nog moesten arriveren. Dat de dreef in het bos tegenover de abdij in de volksmond de ‘lekdreef’ heet, laat weinig aan de verbeelding over. Ik weet trouwens niet of de paters er zo gelukkig mee zijn, met (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal zit in de lift

Vrijdag 11 mei 2018
In Limburg zit het vrouwenvoetbal duidelijk in de lift. Momenteel voetballen in onze provincie al zo'n 2.800 meisjes.

101-centrale onderbemand

Vrijdag 11 mei 2018
Lommel - 101-centrale onderbemandDe 101-centrale in Limburg is onderbemand en volgens de vakbond NSPV kan dat tot gevaarlijke situaties leiden bij mensen die dringend politiehulp nodig hebben. De politievakbond dreigt met een staking. Voor de 101-centrale in Hasselt zijn 22 calltakers voorzien, dat zijn burgerpersoneelsleden die 7 dagen per week, 24 uur per dag de telefoon beantwoorden. Maar op dit ogenblik wordt maar de helft van het voorziene aantal ingezet. Volgens de politievakbond NSPV werft Binnenlandse Zaken te weinig personeel aan.

Zware brand in Valkenswaard

Vrijdag 11 mei 2018
Grensgevallen
Een zware brand heeft vanavond aan de Luikerweg in Valkenswaard de vroegere busgarage van Jonkers Autobedrijven voor een groot gedeelte in de as gelegd. Zeker 30 auto's brandden uit. Vanwege de blussingswerken is de N69 afgesloten voor het verkeer. Hoe de brand rond 18 uur ontstond, is nog onduidelijk. De rook was kilometers ver te zien. Mogelijk is er ook asbest vrijgekomen. Bij Jonkers werden vooral auto's van het merk Mercedes onderhouden en hersteld. Er was in het complex ook een Mercedesmuseum (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - G-Basket Lommel naar Special OlympicsZoomDe G-Basket ploeg van BBC Croonen is woensdag vertrokken naar de Special Olympics in Doornik. Gisteren hebben ze de selectiematchen gespeeld voor de poule-indeling. Na hun geweldig resultaat zullen ze vandaag en morgen in de eerste poule strijden om een medaille. We wensen hen alvast veel succes met de wedstrijden. (Bijdrage Danny Willekens)
De recyclageparken van Hamont-Achel & Neerpelt, Overpelt en Lommel zijn vandaag/ vrijdag en morgen gewoon geopend. Men maakt daar dus de "brug" niet.
Samenlevingsopbouw Rimo Limburg en een 25-tal organisaties uit het sociale werkveld, waaronder Welzijnszorg en Welzijnsschakels, voeren momenteel gesprekken met lokale politici en beleidsmakers om concreet werk te maken van armoedebestrijding. Ze doen dat met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in het vooruitzicht. Alle partijen krijgen een prioriteitennota met concrete aanbevelingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting in Limburg. “Het is een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neos luisterde naar Frank DegruyterZoomOndanks het mooie weer genoten begin deze week 36 leden van Neos van de geweldige voordracht "Grimmlachen" door Frank Degruyter. Hij begon zijn voordracht over het feit dat  sprookjes oorspronkelijk niet bedoeld waren voor kinderen maar voor de opvoeding van het volk. De gebroeders Grimm schreven verhalen voor het volk. De koning was het hoofd van de elite maar God was het hoofd van iedereen. In de sprookjes komt eigenlijk de maagd Maria meer voor dan kabouters.
In zijn voordracht had de (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Woensdag 9 mei 2018
Lommel - Win een dvd!ZoomMoederdag zondag, en dat kon cartoonist Stijn Lodewijks niet aan zich laten voorbijgaan. Vandaar deze week een cartoon over moederdag. Wat zegt de man op de foto wanneer moeder haar cadeau uitpakt?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Maria Jansen overleden

Woensdag 9 mei 2018
Lommel - Maria Jansen overledenVandaag is Maria Jansen overleden, de echtgenote van Stinus Berkmans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Theo Vanvelthoven overleden

Woensdag 9 mei 2018
Lommel - Theo Vanvelthoven overledenVandaag is Theo Vanvelthoven overleden, de echtgenoot van Rosa Kerkhofs. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Saskia Geypen overleden

Woensdag 9 mei 2018
Lommel - Saskia Geypen overledenOp 4 mei overleed de uit Lommel afkomstige Saskia Geypen, de partner van Davy Kemps. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).
In acht jaar tijd is er in Limburg een stijging van 25 procent van het aantal mensen in armoede. Dat zegt Samenlevingsopbouw Rimo Limburg. Eén op de acht kinderen wordt geboren in een kansarm gezin en in sommige Limburgse gemeenten loopt dat cijfer zelfs op tot meer dan één op vier. Eén op de tien jongeren verlaat de school zonder diploma. “Onrustbarend, want mensen met een laag opleidingsniveau verkeren gemiddeld vijftien jaar minder in goede gezondheid dan mensen met een hoger diploma”, aldus Rimo Limburg.
Lommel - Ikso Hoeselt bezoekt De BekelaarZoomGisteren kwamen vijftien leerlingen uit de richting "verzorging" van Ikso Hoeselt op bezoek in WZC De Bekelaar. Na een woordje uitleg over de hedendaagse zorgcultuur en een rondleiding maakten ze kennis met de bewoners. Het was de perfecte combinatie van de jeugd en de 'iets oudere jeugd' en een lekker ijsje van de Krijmboer. Gezelligheid troef! (Bijdrage Heidi Van Hooff)

Wie won de dvd?

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jean Franck. Hij had deze plezierige quote voor het tekstballonnetje. Er waren nogal veel inzendingen die refereerden naar de voedingswaren in Lidl die slecht geworden waren na de staking, maar dit was toch de beste.
Morgen een nieuwe opgave!

Niet aan reekalfjes komen

Dinsdag 8 mei 2018
Het is de tijd van de drachtige reeën en van reekalfjes die, ogenschijnlijk door hun moeder verlaten, zijn achtergelaten, terwijl dat niet zo is. De Wildbeheerseenheid Warmbeekvallei heeft ons attent gemaakt op een filmpje op Facebook, waarin opgeroepen wordt om die reekalfjes vooral niet aan te raken en honden aan de leiband te houden. Kijk even mee!
Om werknemers die niet met een juiste motivatie een sollicitatiegesprek aangaan te identificeren en verder te begeleiden, roepen Voka – Kamer van Koophandel Limburg en VDAB een actief meldpunt in het leven. Voor de werkgevers, wel te verstaan. “We horen het regelmatig: werkzoekenden die wel op de verplichte sollicitatiegesprekken opduiken, maar niet gemotiveerd zijn om een job te vinden,” bindt Johann Leten van Voka de kat de bel aan. “Het resultaat is tijdverlies voor (…) Het hele nieuwsbericht

Compressor gestolen

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Compressor gestolenUit een bedrijf aan de Anton Philipsweg hebben onbekenden een compressor en ander materiaal gestolen. De diefstal werd gisterennamiddag vastgesteld.

Gratis handbal uitproberen

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Gratis handbal uitproberenZoomBen jij nog op zoek naar een leuke ploegsport ? Heb jij zin om actief komen mee te sporten ? Dan is handbal de geschikte sport voor jou. Lichaamsbeweging en balcoördinatie! Kom tijdens de maand mei meetrainen op de open trainingen van de club. De verschillende trainingsuren staan op de website van de club.

Dieter Hoekx overleden

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Dieter Hoekx overledenZondag is Dieter Hoekx plots overleden. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Ondertussen, in Lissabon...

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Ondertussen, in Lissabon...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Gouden schoen Kattenbos

Dinsdag 8 mei 2018
Lommel - Gouden schoen KattenbosZoomDe 'Gouden schoen' van voetbalclub Kattenbos ging dit jaar naar Simon Fonteyn. Op de tweede plaats eindigde Wim Luyten, die volgend seizoen zijn tenten opslaat bij Achel en dit als T2. Op de derde plaats eindigde Beau Vandenberk. Proficiat trouwens aan alle spelers.
Lommel - Brandgevaar in Limburgse bossenZoomCode oranje is nu van kracht voor de bossen in onze provincie. Dat betekent dat het gevaar groot is dat er, vanwege de aanhoudende droogte, brand uitbreekt. De brandweer is extra waakzaam. Men mag nog steeds wandelen in de bossen, maar roken is er verboden en kinderen mogen er niet zonder toezicht spelen.De brandtorens (foto) zijn overdag bemand.
Lommel - Degustatie fietstocht van KWB KattenbosZoomKWB Kattenbos organiseerde gisteren een 'degustatie-fietstocht'. Tijdens deze fietstocht waren er verscheidende stopplaatsen waar de deelnemers voorzien werden van de nodige natjes en droogjes die in verband staan met de streekproducten. Maar ook het mooie landschap van de wijk kwam ruimschoots onder de aandacht! (Foto's Jacky Geboers)
Degustatie fietstocht van KWB KattenbosDegustatie fietstocht van KWB KattenbosDegustatie fietstocht van KWB Kattenbos
Zoom

Problemen met uw buxus?

Maandag 7 mei 2018
Lommel - Problemen met uw buxus?ZoomFoto Albert Agten

Huawei komt naar Eindhoven

Maandag 7 mei 2018
Grensgevallen
De Chinese smartphone- en netwerktechnologiegigant Huawei opent later deze maand een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Het bedrijf dat wereldwijd 180.000 werknemers telt, maakt met vijf tot tien mensen op de Campus een bescheiden start. Maar als Huawei er net zo groeit als elders in Europa, is dat aantal eind dit jaar vertienvoudigd en zal het in de komende jaren snel groeien.

Eric Geboers overleden

Maandag 7 mei 2018
UPDATE Voormalig wereldkampioen motorcross Eric Geboers (55) is overleden. Gisteravond was hij verdwenen in het binnenmeer Miramar in Mol. Hij sprong rond tien uur 's avonds uit een plezierboot achter een hond, die in het water gevallen was, maar kwam niet meer boven. Bij een zoektocht werd deze namiddag zijn stoffelijk overschot aangetroffen in de plas.
Eric Geboers werd geboren in Neerpelt. Hij groeide uit tot één van de grootste namen in de Belgische motorcrossgeschiedenis. Hij werd 5 keer wereldkampioen en was de eerste coureur ter wereld die het WK won in de 3 klassen: 125, 250 en 500 cc.

Nieuwe uitbaters

Maandag 7 mei 2018
Lommel - Nieuwe uitbatersZoomIn de Kerkstraat vierden Margreeth en André afgelopen weekend de heropening van 'De Scheppe'. Ze hadden geen beter weekend kunnen kiezen... Veel succes! (Foto Robert Boons)
Lommel - Bezoek aan ambassadeur van JapanZoomOnlangs kreeg Lommels judocoach Jean-Jacques Melotte een bijzondere uitnodiging in zijn bus. Hij en zijn echtgenote werden door niemand minder dan de ambassadeur van Japan Hamashi persoonlijk uitgenodigd voor een onderhoud op de Japanse ambassade. Een maand geleden was de ambassadeur al aanwezig tijdens de organisatie van de Internationale Soeverein Judocup en de uitreiking van de 'Misato Oi Award' aldaar. Deze Japanse judoka was regelmatig te gast ten huize Melotte en overleed vorig jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

Scooterrijder omgekomen

Zondag 6 mei 2018
Een scooterrijder uit Balen is om het leven gekomen toen hij vanavond rond 18.30 uur aangereden werd door een auto op de Westlaan in Zolder. De autobestuurster legde een positieve ademtest af.
Lommel - Zwaar verlies voor VerbroederingVerbroedering maakt nog steeds kans om te stijgen naar derde provinciale, maar dan moet het de dubbele confrontatie met FC Herderen-Millen wél winnend afsluiten. Vandaag trokken de mannen van Werkplaatsen naar Herderen, maar het werd geen triomftocht, integendeel: ze verloren met maar liefst 7-0! Hierdoor is de terugwedstrijd van nu woensdag bijna overbodig geworden, maar... steek hen toch een hart onder de riem en ga hen zeker nog aanmoedigen!

Alweer sluikstorters

Zondag 6 mei 2018
Lommel - Alweer sluikstortersZoomGisteren trof een lezer dit kleine 'stort' aan op het einde van het Glasfabriek, nog voorbij de Glaswolstraat. Wie doet er nu toch zoiets, vragen velen, en ook wij, zich af? 
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Een drama achter de dekschildenZoomDe grootte van een populatie meikevers is soms zeer moeilijk te achterhalen. De engerlingen, die na drie of vier jaar hun verpopping achter zich hebben, komen nu als volwassen kevers uit de grond - midden in de nacht. Door nadien de gaatjes in grond te tellen (in dit geval meer dan honderd) kan je ongeveer schatten hoe groot de populatie is. Maar dan valt nog iets bijzonders op: de achtergebleven dekschilden, en dat zijn er heel wat (foto). Wat er zich hier midden in de nacht afspeelt, en welke dieren zich hier tegoed doen aan dit keverfestijn, is nog niet helemaal achterhaald. (Pierre Rutten)

Meer dan één miljard

Zondag 6 mei 2018
Vandaag gelezen
Meer dan een miljard mensen op aarde hebben een bril nodig - maar ze hebben er geen. Volgens sommige schattingen ligt dat cijfer dichter bij de 2,5 miljard mensen. Het gaat onder meer om duizenden Nigeriaanse vrachtwagenchauffeurs die hun best doen om voetgangers de weg te zien oversteken, en koffieboeren van middelbare leeftijd in Bolivia die, door hun onvermogen om objecten van dichtbij te zien, het moeilijk hebben om rijpe bonen voor de oogst te plukken.
                                                           (Gelezen op nytimes.com)
Lommel - Lommel SK verliest bij KnokkeWaar Lommel SK het in de tweede helft van de competitie zo goed deed, liet het nu toch wat steken vallen: er werd met 4-0 verloren in Knokke. Bij de rust was het 1-0, na een gemiste strafschop van Scheelen. De eindstand was dus 4-0, toch en beetje een opdoffer voor 'onze jongens'. Want ondanks het feit dat ze sowieso stijgen naar 1B, is de kampioenstitel toch altijd wel leuk meegenomen. Misschien spelen de extra-sportieve perikelen bij sommige spelers ook wel mee? Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de toekomst van de club, het nieuwe stadion én een nieuwe investeerder!
De Limburgse bedrijven blijven hun investeringen opdrijven. 7 op de 10 Limburgse bedrijven hebben concrete investeringsplannen in de komende 12 maanden en doen dat vooral vanuit een duidelijke groeiambitie. Dat blijkt uit het vierde investeringsrapport van ondernemersorganisaties VKW Limburg en UNIZO Limburg op basis van een bevraging bij 500 Limburgse werkgevers. Daarnaast is het inzetten op digitalisering en innovatie de belangrijkste drijfveer om meer en sneller te investeren.
Investeringen (…) Het hele nieuwsbericht
De nv A.P.K. en de bvba Pates Consulting, beiden uit Overpelt, én de bvba Cordella uit Meeuwen-Gruitrode hebben de bvba APK Smart Solutions opgericht met zetel aan de Haltstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van hard- en software van computers, het bewaren en bewerken van data én internettoepassingen.

Nieuwe bvba: MXBrothers

Zaterdag 5 mei 2018
MXBrothers-The World of Motocross: dat is de naam van de bvba die door Denis Zhilkin werd opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Lodewijk De Raetstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een motorcrosscentrum, de verhuur van racefietsen en het verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven in verband met public relations en communicatie.

Nieuwe bvba: BPR Solar

Zaterdag 5 mei 2018
Bart Robrechts uit Badhoevedorp (Ned.) en Peter Jansen uit Lommel hebben de bvba BPR Solar opgericht met zetel aan de Waterrijtstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van project managementdiensten, advies en bijstand én het aan- en verkopen van handelsgoederen.
Lommel - Bromfietser rijdt tegen woningOp de hoek van de Stationsstraat en de Hoevenstraat is een bromfietser gewond geraakt toen hij tegen een woning belandde. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.30 uur.

Jan Lavreysen overleden

Zaterdag 5 mei 2018
Lommel - Jan Lavreysen overledenOp 30 april overleed Jan Lavreysen. Hij was 74 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Are we Belgium?

Zaterdag 5 mei 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Are we Belgium?Heb je die TV-reclamespot ook al gezien? Een stuk of vier voetbalmiljonairs in de buurt van een bierflesje? Na enige aarzeling scanderen ze de zin "We are Belgium" alsof hun leven ervan afhangt.
"Het is toch ver gekomen", zou Jet, onze vroegere buurvrouw, zeggen. En dan slaakte ze daar een diepe zucht bij zoals alleen dergelijke weelderig geschapen buurvrouwen er een kunnen slaken. De theatrale vertwijfeling die haar telkens weer overviel bij haar oordeel over alles wat er in de wereld gebeurde en waar ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Drugs verstopt in marmerblokkenDe vier Limburgers die cocaïne smokkelden in grote blokken marmer, riskeren celstraffen van 4 tot 12 jaar. Ze lieten in Latijns-Amerika blokken marmer doorzagen en uithollen en vullen met drugs. Daarna werden ze weer tegen elkaar gelijmd en verscheept naar Antwerpen. De marmeren blokken werden in bedrijven in Lommel, Overpelt en Heist-op-den-Berg verzaagd zodat de drugs eruit gehaald kon worden voor de verkoop. De bende zou voor zo'n 165 miljoen euro drugs verhandeld hebben.

Gsm gestolen aan bushalte

Vrijdag 4 mei 2018
Aan een bushalte aan de Klachtloopstraat is een gsm gestolen. Dat gebeurde gisterenavond. Over de omstandigheden van de diefstal is niets geweten.
Grensgevallen
Op 4 mei vindt in Nederland elk jaar de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur worden dan in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.
Tijdens de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard vonden vanavond toespraken en kransleggingen plaats. Op elk van de 222 graven werd een bloementak gelegd door scouts. Het verkeer op de Luikerweg werd een tijdlang omgeleid.
Tribunaliteiten
Lommel - 'Kleine' criminaliteit, 'groot' procesDertien jaar geleden werd een zekere D. in Brussel ’s nachts aangevallen door vier personen. Zij dwongen hem zijn gsm en portefeuille af te geven, waarna ze de benen namen. De politie kwam ter plaatse en ging op zoek naar de daders, met het slachtoffer in de politiewagen. Al vlug stootten ze op een groepje van drie dat D. herkende. D. gaf zelfs aan wat de rolverdeling was. Eén van de daders was Riahi. Het slachtoffer was er zeker van, ook bij een confrontatie op het politiekantoor en bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Studio 100 slaat zijn vleugels uitZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Dit jaar gingen in Limburg tot dusver al 224 bedrijven over de kop, het laagste aantal sinds tien jaar. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal met bijna 8 procent. In april was er zelfs een daling met meer dan 20 procent.
Balen, Lommel, Mol en IOK hebben een principieel akkoord bereikt over de ontsluiting van industriezone Driehoek in Balen via het Kristalpark in Lommel en niet langer via de dorpskern van Wezel. Alle betrokken partijen reageren positief op het compromisvoorstel dat het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) uitwerkte. Het akkoord kwam tot stand dankzij de bemiddeling van provinciegouverneurs Cathy Berx (Antwerpen) en Herman Reynders (Limburg). Het akkoord houdt concreet in de dorpskern (…) Het hele nieuwsbericht
Op maandag 28 mei start de aannemer in Balen met de derde en cruciale stap in de werken langs de gewestweg N136 (Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg-Postelsesteenweg). Dan begint de feitelijke aanleg van de fietspaden. En dat betekent nogal wat voor het doorgaand verkeer. Meer info.

'Forever, happily…'

Donderdag 3 mei 2018
Lommel - 'Forever,  happily…'ZoomMorgen/ vrijdagavond, zaterdag en zondag brengt circusgezelschap Collectif Malunés de voorstelling "Forever, happily…" naar Park Michielshof in Hamont-Achel. De voorstelling is een initiatief van het samenwerkingsverband ‘CultuurNoord’, en dat betekent: kwaliteit.
Collectif Malunés staat voor jong, pretentieloos en energiek circus. Het gezelschap duikt in een sprookjeswereld en creëert een eigen universum vol absurde en (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vangestel overleden

Donderdag 3 mei 2018
Lommel - Anna Vangestel overledenDinsdag is Anna Vangestel overleden, de weduwe van Jaak Van Bommel. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring en wordt gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Perfect fietsweer voor de TeutenrouteDe weergoden zijn de Noord-Limburgse fietsers gunstig gezind: de 19de Teutenroute kan aanstaande zondag 6 mei rekenen op perfect fietsweer! Het is een organisatie van de 10de Wing en Fifty One Club ‘De Teuten’. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende fietsroutes doorheen Noord-Limburg, met een lengte van 31 tot 87,7 km. Tijdens de tocht kunnen ze even uitblazen bij de 8 Teutenhuizen, uitgebaat door verschillende verenigingen. Je kan er genieten van heerlijke streekgerechten. Daarnaast is er een uitgebreid animatie- en kinderprogramma. Bovendien fiets je voor het goede doel: de opbrengst gaat naar de MS-actie.
Lommel - En morgen start de Giro... in IsraëlZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Lommel - Smaakwandeling Okra WerkplaatsenZoomNaar aanleiding van 'Wijk in de Kijker' organiseerde Okra trefpunt Lommel Werkplaatsen gisteren een smaakwandeling in de bossen van de wijk. Tijdens de wandeling konden de deelnemers proeven van een tiental hapjes. Er werd gewandeld in individuele groepjes over een parcours van 5 km en voor de drie groepjes die het beste de smaak konden inschatten waren er prijzen voorzien! Bij aankomst in de Moffel genoten de deelnemers nog van een kopje koffie en een lekker zelfgebakken wafel. Ook de kinderen werden verrast met chocomelk en een heerlijke versnapering. (Bijdrage Liset Hamblok)
Smaakwandeling Okra WerkplaatsenSmaakwandeling Okra WerkplaatsenSmaakwandeling Okra Werkplaatsen
Zoom

Anna Luyckx overleden

Donderdag 3 mei 2018
Lommel - Anna Luyckx overledenGisteren is Anna Luyckx overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Fina Diels overleden

Donderdag 3 mei 2018
Lommel - Fina Diels overledenDinsdag is Fina Diels overleden, de partner van Henk Sips. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur).
Lommel - Een boekje voor 10.000 groene stappenZoomAl enkele jaren organiseert Logo Limburg de 10.000-stappencampagne in Limburg. Vandaag presenteren Logo Limburg, de Limburgse Regionale Landschappen en de provincie Limburg onder de paraplu van ‘Vitamine Limburg’ trots "10 000 groene stappen", een publicatie met mooie wandelroutes verspreid over heel de provincie.
De wandelroutes van Logo Limburg zijn ook bij bezoekers populair. 31 Limburgse gemeenten doen ook mee met de Vlaamse 10 000-stappenclash en gaan de uitdaging (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing en prijswinnaars

Woensdag 2 mei 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing en prijswinnaarsHet was ook deze maand weer niet echt moeilijk. De twee namen die we zochten waren uiteraard Hans Vanaken (Club Brugge) en Leandro Trossard (Genk). Prijswinnaars deze maand zijn: Lucien Strackx (boeketje) en ieder twee tickets voor één van de drie wedstrijden van Lommel SK tijdens de eindronde: Jean Jansen, Ivo Timmers en Eddy Brusselaers.

Nand Machiels overleden

Woensdag 2 mei 2018
Lommel - Nand Machiels overledenMaandag is de uit Lommel afkomstige Nand Machiels overleden, de echtgenoot van Josfien Janssens. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Jos Friet overleden

Woensdag 2 mei 2018
Lommel - Jos Friet overledenGisteren is Jos Friet overleden, de echtgenoot van Tinneke Vanloffeldt. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Bronzen medaille voor volley-jongens U11ZoomVandaag speelden de jongens U11 van Lovoc het Vlaams kampioenschap 2 tegen 2 in Vilvoorde. Om dat kampioenschap te bereiken hebben ze zaterdag in Rekem eerst Sparvoc Lanaken Briegden moeten verslaan. En dat deden ze met verve! Met 3-1 wisten ze het ticket voor Vilvoorde te bemachtigen.
In Vilvoorde speelden ze tegen de kampioenen van de 4 andere Vlaamse provincies. Ze wonnen hun eerste match met 2-0 van BVMV Volley Noorderkempen. Tegen Beveren Melsele Volleybal en Kruikenburg Ternat (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Gerits overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Jan Gerits overledenGisteren is Jan Gerits overleden, de echtgenoot van Annie Grobben. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Suzanne Geenen overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Suzanne Geenen overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Suzanne Geenen overleden, de weduwe van Stany Wouters. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
In de natuur op Balimheide hebben onderzoekers van Natuurpunt tot dusver al 643 verschillende planten- en dierensoorten geteld, waarvan meer dan de helft (337) nog nooit eerder in het gebied werd gezien. Daaronder zijn vooral (erg) zeldzame keversoorten. De volledige lijst van nieuwe soorten is hier te vinden.
Om meerdere redenen wordt er naar komend weekend uitgekeken. Gezien de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
De luchtvervuiling wereldwijd is elk jaar verantwoordelijk voor de dood van 6,5 miljoen prematuur geboren baby's.
(Gelezen op ft.com)

Daar is de loopbaancoach

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Daar is de loopbaancoachZoomVoortaan kan wie in zijn loopbaan op een dood spoor zit en bij carrièrevragen graag advies krijgt, met loopbaancheques bij een loopbaancoach terecht. Dat heeft minister Joke Schauvliege beslist. Wat Fobie tot bijgaande cartoon inspireerde...

Akkoord bij Lidl

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Akkoord bij LidlZoomDirectie en vakbonden bij Lidl hebben een akkoord bereikt over een oplossing van het conflict. Daardoor komt er een einde aan de staking in de warenhuizen van de keten. Die staking heeft een week geduurd. Morgen gaan de winkels weer open.

Inbraak in Katoenstraat

Dinsdag 1 mei 2018
In de Katoenstraat is ingebroken in een bedrijf. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Win een dvd - of een boek

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Win een dvd - of een boekZoomHet is eenvoudig. Stijn Lodewijks zorgt voor een cartoon, en aan de lezer wordt gevraagd een tekstje te bezorgen voor het lege tekstballonnetje. Zoals hier, waar het draait rond de staking bij Lidl, die al bijna een week duurt. "Waarom ga je niet gewoon naar een andere winkel?" vraagt de vrouw aan haar echtgenoot. En wat die antwoordt, mag u zelf bedenken. De beste tekst wint een dvd! Mail uw inzending naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Grensgevallen
Op de Luikerweg in Valkenswaard is in de vroege namiddag een auto achterop een busje gebotst. In de auto zaten een Belgische vrouw en haar twee kinderen. Niemand werd gewond.

Wie won de dvd?

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomAan deze kant van de grens is het sinds enkele dagen weer kalm wat het dumpen van drugsafval betreft, maar in Zuid-Nederland gaat het nog altijd lustig door, met alle gevolgen van dien voor het milieu - en voor de mensen die er op uit komen of die het afval moeten verwijderen. Stijn Lodewijks maakte er deze cartoon over en het was volgens de jury Marcel Paesmans die er de leukste tekst bij verzon.
Straks een nieuwe opgave!

Eduard Flament overleden

Dinsdag 1 mei 2018
Lommel - Eduard Flament overledenGisteren is Eduard Flament overleden, de weduwnaar van Marie-José Maesen. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Prijsvraag van de maand
Lommel - Voor de voetballiefhebbers...Wat we deze maand van u vragen zijn twee namen, nl. de naam van twee jonge spelers die eerder bij Lommel speelden en nu respectievelijk bij Genk en Club Brugge het mooie weer maken. Antwoorden voor vanavond 24.00 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Te winnen: tickets voor de drie thuismatchen in de Eindronde tegen Deinze, Dessel en Knokke én uiteraard ook ons maandelijkse boeketje van Ixora. Bij uw antwoord graag vermelden 'tickets + match' OF 'boeketje' .

Het weer van april

Dinsdag 1 mei 2018
In tegenstelling tot de maand maart, mochten we in april al enkele lenteachtige dagen noteren, en werd het op donderdag en vrijdag 19 en 20 april met 29,5° en 30° zelfs zomers! De gemiddelde temperaturen bedroegen min 8,4° en max. 19,7°. De neerslag bedroeg 61,9 lit/m2, maar was grotendeels te wijten aan de kletsnatte nacht van zondag op maandag 29 en 30 april met 31,5 lit/m2 regen. Ook de lage barometerstand van maart mocht in april al waarden noteren van 1014,8 en 1013,5 Hpa. En als de vooruitzichten het waar gaan maken, houdt mei een aantal mooie dagen in petto. (Bijdrage Georges Bleyen)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel