Het overige nieuws

Fien Voets overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Lommel - Fien Voets overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Fien Voets overleden, de echtgenote van Louis Bergmans. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Beter weer op komst

Dinsdag 21 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Beter weer op komstDe volgende dagen evolueren de weerkaarten net iets gunstiger dan de afgelopen dagen werd aangegeven. Het hoog der Azoren breidt enkele km meer uit naar het oosten en depressies zijn net iets verder van ons verwijderd. Hierdoor ziet het ernaar uit dat de zon vaker in het weerbeeld zal komen en het meestal droog blijft tot zondag. Dinsdag is echter het zwaar bewolkt tot betrokken in de ochtend met hier en daar wat lichte regen of motregen. Namiddag blijft het overal droog en zijn er enkele opklaringen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe single voor Wartaal

Dinsdag 21 mei 2019
Lommel - Nieuwe single voor WartaalZoomDeze week werd na een stille periode eindelijk nog eens nieuw werk van Wartaal, het alias voor onze Lommelse Ward van de Velde, uitgebracht. Het is een bijzonder mooi nummer 'Hartenbreker' geworden...

Mina Joos overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Zaterdag is Mina Joos overleden, de echtgenote van Julien Seykens. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Ontdek kunstwerkje in elke postzegelZoomVoor het dertiende jaar op rij organiseerde Postzegelkring De Eik in de Stedelijke Bibliotheek de voorbije weken meerdere workshops ter gelegenheid van de Week van de Amateurkunsten. De leerlingen van de Lommelse lagere scholen konden kennismaken met het postgebeuren door de eeuwen heen. Maar liefst 135 leerlingen van het 4de, 5de of 6de leerjaar en hun leerkrachten ontdekten het verhaal achter de vele postzegels. De leidraad voor de workshops waren postzegels en alle kenmerken van deze kleine (…) Het hele nieuwsbericht
Ontdek kunstwerkje in elke postzegel
Zoom

De visie van Fobie...

Dinsdag 21 mei 2019
Lommel - De visie van Fobie...Zoom (Cartoon: Fobie)

Jeanneke Verkammen overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Lommel - Jeanneke Verkammen overledenOp 17 mei overleed in Houthalen de uit Lommel afkomstige Jeanneke Verkammen, de weduwe van Egidius Hesemans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

Pierre Hendrickx overleden

Dinsdag 21 mei 2019
Lommel - Pierre Hendrickx overledenOp 16 mei overleed Pierre Hendrickx. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zijn asurne een plaats krijgt in het familiegraf in Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vandaag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. UPDATE Pierre Hendrickx woonde in een van de huisjes op de MS-campus in Pelt. Hij was bevriend met Roger De Vlaeminck. Samen hadden ze ooit een ongeval op de vliegbasis van Kleine Brogel. De Vlaeminck kwam er met de schrik vanaf, Pierre – tot dan een begenadigd voetballer bij Overpelt-Fabriek - hield er een dwarslaesie en rolstoel aan over... Hij was in Overpelt ook jarenlang bestuurslid van de gehandicaptenadviesraad.

Brandblussers leeggespoten

Maandag 20 mei 2019
In de Rodekruisstraat sloegen vandalen toe. Zij spoten er brandblussers leeg in een ondergrondse garage.
Lommel - Inbraak in Kleuterstraat en EmmerstraatInbrekers verschaften zich gisteren toegang tot een onbewoond huis aan de Kleuterstraat. Er is een kettingzaag en en heggeschaar gestolen. Vanmorgen is in de Emmerstraat een inbraak in een auto vastgesteld.
Lommel - Twee Limburgse priesterkandidatenMomenteel telt het bisdom Hasselt twee priesterkandidaten. Zij volgen hun opleiding aan het Johannes XXII-seminarie in Leuven samen met de seminaristen van het aartsbisdom Mechelen-Brussel en van de bisdommen Antwerpen,Gent en Brugge. In het totaal telt het Johannes XXIII-seminarie achttien kandidaten. Daarnaast zijn twee kandidaten voltijds op stage.
Lommel - Zaterdag afsluiter jubileumjaar De AdelbergZoomNu zaterdag 25 mei zwaait CC De Adelberg een bijzonder jubileumjaar uit. De afsluiter is een zwoel concert van Eriksson Delcroix, die met hun nieuwste plaat The Riverside Hotel het swampy zuiden van Amerika wel héél dichtbij brengen!
Eriksson Delcroix bestaat uit het echtpaar Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix. Bjorn is de man achter de bejubelde soundtrack van The Broken Circle Breakdown. Hij speelde ook bij o.a. Zita Swoon en Admiral Freebee. Nathalie Delcroix ken je als (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Genk...

Zondag 19 mei 2019
Lommel - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Lommel - Jeanneke Van de Reyd overledenGisteren is in Pelt de uit Lommel afkomstige Jeanneke van de Reyd overleden, de weduwe van Mon Geboers. Ze was 90 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Lommel - Ondertussen, bij RSC Anderlecht...ZoomVincent Kompany klomt terug als speler-trainer! (Cartoon: Fobie)

Akindo zoekt vrijwilligers

Zondag 19 mei 2019
Lommel - Akindo zoekt vrijwilligersZoomAkindo vzw organiseert al meer dan 50 jaar kwaliteitsvolle en laagdrempelige vakantiekampen. Meer dan 460 kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare milieus kunnen jaarlijks hun batterijtjes helemaal opladen in het bosrijke domein van het Vakantiehuis Akindo in Werkplaatsen. De vzw wordt gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten.
Wil je een uurtje per week tijd maken om bij te dragen aan een onvergetelijke, zorgeloze vakantie voor kinderen (…) Het hele nieuwsbericht
Akindo zoekt vrijwilligers
Zoom

De boekenverkoper

Zondag 19 mei 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - De boekenverkoperIk heb een vaste boekenverkoper op de zondagsmarkt. Natuurlijk is hij ook een boekenkoper. Omdat ik zelf een boekenkoper ben, is dat praktisch. Wacht, ik leg het u uit. Hij verkoopt boeken, maar hij koopt ze ook, op allerhande boeken- en tweedehandsmarkten. Als hij daar iets ziet waar zijn klanten naar op zoek zijn, schaft hij het aan. Dat bespaart ons, boekenkopers, een hoop tijd.
"Jij bent toch die Carmiggeltman", zegt hij me tijdens de eerste markt van het jaar. "Klopt. Heb je nog iets?" Meteen heb ik (…) Het hele nieuwsbericht
Het volledige brandweerkorps van Luyksgestel, 19 man sterk, heeft van een restauranthouder in die gemeente een etentje aangeboden gekregen. Aanleiding was een brand in de woning van de restauranthouder, twee weken geleden. Dankzij het snelle ingjijpen van de brandweer was het vuur toen snel onder controle.
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens de kampioenenviering van hockeyploeg Inter Mol zijn in de vooravond 14 personen gewond geraakt toen in de lucht geschoten slingers hoogspanningskabels raakten waardoor de elektriciteit beneden op het terrein insloeg. De slachtoffers liepen brandwonden op. Vier van hen hebben tweedegraads brandwonden. De stroomkast van de hockeyclub werd vernield.
Promotekst
Lommel - Het is me wat, met die werken...ZoomDe werken in de bocht van de Vreyshorring richting Dorp inspireerden verzekeringskantoor Bouly tot deze opvallende reclamestunt...
Lommel - Dank aan iedereen vanwege Rode KruisZoomHet Rode Kruis van Lommel wil iedereen die de afgelopen weken een sticker kocht van harte hiervoor danken. Want dankzij deze steun kan de afdeling weer héél wat onkosten dragen!

Seizoen bij AVO afgelopen

Vrijdag 17 mei 2019
Lommel - Seizoen bij AVO afgelopenZoomDeze week vonden de laatste lessen plaats van dit seizoen voor de ongeveer 150 keramisten die les volgen bij de Ateliers voor Overdag. In september hervatten de lessen en kan u zich weer inschrijven voor het grote aanbod van de AVO. (Foto Albert Agten)
Lommel - Koor Sint-Cecilia op fietsuitstapZoomHet zangkoor Sint-Cecilia van Lommel-centrum ging deze week op fietsuitstap naar de “Acht Zaligheden” in Eersel. Daar maakten ze  onder begeleiding van een gids kennis met hoe het leven van de arme Kempische keuterboer veranderde via smokkelaar en sigarenmaker tot ondernemer. (Bijdrage Piet Berx)
Koor Sint-Cecilia op fietsuitstap
Zoom

Opgelet in het centrum

Vrijdag 17 mei 2019
Lommel - Opgelet in het centrumZoom
We meldden het al eerder, maar sinds gisteren is het effectief zover: de volgende fase in het Dorp is van start gegaan, en dit betekent toch wel enige hinder. Zo kan u nu niet meer rond het Marktplein rijden, en is er enkel éénrichtingsverkeer van Molsekiezel richting Kerkstraat aan de noordzijde (kant Bourgondiër - Stadhuis). Aan de andere zijde worden nu de nutsvoorzieningen gelegd.

Meer zon na het weekend

Vrijdag 17 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Meer zon na het weekendTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer. Morgen/zaterdag schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en perioden van regen. Nadine volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag de Teutenroute fietsen!

Donderdag 16 mei 2019
Zondag krijgt u weer de kans om de Teutenroute te fietsen. Al meer dan 20 jaar wordt onder impuls van de peterstad Peer en de vliegbasis Kleine Brogel die jaarlijkse MS-actie op het getouw gezet. Nieuw in de 20ste editie zijn de VIP- en culinaire fietsroutes die de fietser niet alleen laten genieten van de Limburgse natuurpracht maar ook de Limburgse streekgerechten even laten proeven. Meer info staat hier
Lommel - Bert Cochet nieuwe trainer KattenbosZoomKattenbos kon zich verzekeren van verblijf in 3e provinciale. Enkele dagen later kregen ze het nieuws dat trainer Maarten Toelen wegens praktische overwegingen er geen seizoen meer zou bijdoen. Deze week vond de club een nieuwe T1 in de figuur van ex-speler Bert Cochet, die zijn loopbaan als actief voetballer in schoonheid - nog maar een dikke 10 dagen geleden - beëindigde met een hattrick in de eindronde tegen Rosmeer. (Foto Kattenbos Sport)
Op de E314 in Heusden-Zolder start volgende week de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Casino Samana in Kerkhoven

Donderdag 16 mei 2019
Lommel - Casino Samana in KerkhovenZoomGisteren - woensdag - werd de Kleine St. Jan in Kerkhoven een heus casino, met tal van spelen zoals een roulette, hartentroef, kleur bekennen en nog vele anderen. De deelnemers kregen allemaal (nep)geld en konden naar hartenlust gokken. Het werd een spannende maar vooral gezellige namiddag die werd afgesloten met een heerlijk kopje koffie en een lekkere koek. Iedereen was het erover eens dat dit echt wel 'plezant' en voor herhaling vatbaar is. (Bijdrage Frieda Willekens)
Casino Samana in KerkhovenCasino Samana in KerkhovenCasino Samana in Kerkhoven
Zoom

'Wolven in Limburg' - een expo

Donderdag 16 mei 2019
Hoe herken je een wolf, waarom zijn wolven belangrijk en hoe worden ze beschermd? Of wat doe je als je een wolf ontmoet? En hoe kan je als veehouder je schapen beschermen? Op al die vragen krijg je een antwoord tijdens de reizende tentoonstelling “Wolven in Limburg”. Die is vanaf zaterdag 18 mei te zien in de Commanderij in Oudsbergen. Vervolgens gaat hij naar Lommel, Peer en Bree. De tentoonstelling is een initiatief van het provinciebestuur.
Speciaal voor kinderen zet deze expo in op interactie, educatie en het prikkelen van de zintuigen. Scholen en jeugdbewegingen kunnen deze expo dan ook gratis bezoeken onder begeleiding van een gids. Ook andere groepen kunnen dat doen, maar betalen hiervoor 35 euro voor een groep van maximum 25 personen. Een rondleiding met gids duurt ongeveer een uur.
Grensgevallen
Lommel - Fietsster verongelukt in ValkenswaardIn de Vasco da Gamastraat in Valkenswaard is vandaag een fietsster om het leven gekomen nadat ze door een vrachtwagen werd gegrepen en onder de truck terecht kwam. Naar de omstandigheden van het verkeersongval is een onderzoek ingesteld.

Samana centrum op bedevaart

Woensdag 15 mei 2019
Lommel - Samana centrum op bedevaartZoomGisteren - dinsdag - namen 48 leden van Samana Lommel-Centrum deel aan "Vertoeven bij Maria". Na een hartelijke ontvangst in parochiezaal De Moffel en een woordje uitleg over de geschiedenis van het Mariapark en het verloop van de dag, werd de viering verder gezet in de kerk. Daar werd een mooie Maria-hulde gehouden onder leiding van Koen en Elly. Dankzij het prachtige weer konden de mensen genieten van een wandeling langs de Mariagrot en door het keurig onderhouden park. Daarna zongen Koen en Elly (…) Het hele nieuwsbericht

Man (32) gewond bij botsing

Dinsdag 14 mei 2019
Bij een aanrijding tussen drie auto's op de Transportlaan in Genk is een 32-jarige man uit Lommel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Drika Emmers overleden

Dinsdag 14 mei 2019
Lommel - Drika Emmers overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is vandaag de uit Lommel afkomstige Drika Emmers overleden, de weduwe van Peter Vromans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Lommel - Achttien procent meer hardrijdersVorig jaar zijn in Limburg meer dan 400.000 bestuurders geflitst. Dat zijn er bijna 18 procent meer dan in 2017.

Wildcrossers ingerekend

Maandag 13 mei 2019
Gisteren zijn in een bos in Russendorp twee wildcrossers betrapt. Hun motorfiets is in beslag genomen. De actie tegen wildcrossers werd opgezet door het Agentschap Natuur en Bos en de politie.

Ongeval in Hoevenstraat

Maandag 13 mei 2019
Lommel - Ongeval in HoevenstraatVanavond rond 18.15 uur raakten twee auto's in een aanrijding betrokken in de Hoevenstraat. Eén persoon verkeerde door de botsing in shock.
In de Katoenstraat in Lommel zijn vandaag planten van een wietplantage aangetroffen. Zij werden er gedumpt in een gracht.
Lommel - Na de nederlaag van KRC Genk...Zoom                                                                  (Cartoon: Fobie)

Rosa Verrijdt overleden

Maandag 13 mei 2019
Lommel - Rosa Verrijdt overledenGisteren is Rosa Verrijdt overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Guy Adriaens. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Vincent Vanhumbeeck overledenZaterdag is Vincent Vanhumbeeck overleden, de echtgenoot van Martien Debelder. Hij was 69 jaar en gewezen directeur van de Jongerenwerking Pieter Simenon. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Deze week duidelijkheid?

Maandag 13 mei 2019
Lommel - Deze week duidelijkheid?ZoomDe perikelen omtrent Lommel SK blijven velen beroeren... gaan we deze week dan eindelijk 'iets' meer te weten komen? (Foto Albert Agten)
Gisteren is Martien van der Heijden overleden, de echtgenoot van Door van Bree. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Samana Kerkhoven op bedevaart

Zaterdag 11 mei 2019
Lommel - Samana Kerkhoven op bedevaartZoomAfgelopen donderdag vertrokken twee bussen vanuit Kerkhoven naar het mooie kloosterdorp Steyl gelegen aan de Maas in Nederland. Er was ook een liftbus voorzien zodat ook rolstoelgebruikers mee konden. Na een tussenstop in Asten waar bij ‘Jan Van Hoek’ de koffie en de taart klaar stonden, ging het richting Steyl, waar een film werd gedraaid over het mooie stadje en hoe het aan de naam ‘kloosterdorp’ komt. In het prachtige missie museum kwamen de deelnemers ogen te kort (…) Het hele nieuwsbericht
Samana Kerkhoven op bedevaartSamana Kerkhoven op bedevaartSamana Kerkhoven op bedevaart
Zoom

Na regen komt zonneschijn

Zaterdag 11 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Na regen komt zonneschijnTijdelijk zorgen storingen en depressies voor wisselvallig en nat weer. Vanaf zondag komt onze regio onder invloed van een hogedrukgebied en nemen de neerslagkansen sterk af. Het wordt bovendien zonniger en stilaan ook warmer.
Vandaag 
schuift een storing in de ochtend over onze regio met veel wolken en periodes van regen. Nadien volgen er opklaringen, afgewisseld met enkele buien. Naarmate de namiddag vordert nemen de buien steeds meer in aantal af en de zon krijgt de bovenhand. De maxima liggen (…) Het hele nieuwsbericht

Dat was schrikken!

Zaterdag 11 mei 2019
Lommel - Dat was schrikken!Ik heb zo’n test gedaan. Je weet wel, kranten slaan je om je oren met tests die je achteraf vertellen met welke partij je de meeste raakpunten hebt. En ik ben er niet goed van. Ik zit nog steeds naar adem te happen.
Ik heb nochtans een goede Lommelse kennis de toestemming gegeven om zijn foto op de achterruit van mijn auto te kleven. De man is kandidaat voor een partij waarvoor ik al sinds mijn jeugd grote sympathie koester. Ook al bestond ze toen nog niet eens. Ik zou dus moeten weten waar mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven maken geld buit

Vrijdag 10 mei 2019
Lommel - Dieven maken geld buitDieven drongen binnen in een huis aan het Kerkplein. Zij maakten er geld buit. Ook in een pand aan de Katoenstraat is ingebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Lieske Eben overleden

Vrijdag 10 mei 2019
Lommel - Lieske Eben overledenVandaag is Lieske Eben overleden, de weduwe van Henri Truyens. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van de Jehovah's Getuigen aan de Loberg in Lommel.
Lommel - Nu inschrijven voor outdoor zaalvoetbaltornooiZoomNa het succes van vorig jaar organiseert FC Kolonie ook dit jaar weer een outdoor zaalvoetbaltornooi (op gras) op zaterdag 29 juni. Heb je zin in een dagje voetbalplezier met je ploegmaten/vrienden/collega's? Twijfel dan niet om je in te schrijven. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar! Kom je liever de sfeer opsnuiven langs de lijn? Van harte welkom! En voor de kleinsten is er een springkasteel voorzien. Er wordt gespeeld met 5 x 5 spelers in wedstrijden van 12 minuten. Alle verdere info en inschrijvingen kunnen gebeuren via een mail aan tom_boes[!]hotmail.com.
Nu inschrijven voor outdoor zaalvoetbaltornooiNu inschrijven voor outdoor zaalvoetbaltornooiNu inschrijven voor outdoor zaalvoetbaltornooi
Zoom

Twee verkeersongevallen

Donderdag 9 mei 2019
Lommel - Twee verkeersongevallenOp de Luikersteenweg is vandaag rond 16.30 uur een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Rond 12.10 uur botsten twee auto's op de Leopoldlaan. Daarbij werd een vrouw gewond.

Ruiten ingesmeten

Donderdag 9 mei 2019
Vandalen hebben ruiten ingesmeten van een pand aan de Tortelstraat. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Crossmotor gestolen

Donderdag 9 mei 2019
Onbekenden hebben een crossmotor gestolen uit een garage aan de Torenstraat. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Lommel - Vrouwen van de Bekelaar verwendZoomDeze voormiddag zijn de leerlingen van het 6de leerjaar van De Schommel op bezoek geweest in WZC de Bekelaar. Omdat het zondag moederdag is, kozen zij ervoor om de vrouwen vandaag extra te verwennen. De leerlingen gingen de bewoners persoonlijk uitnodigen naar de cafetaria waar ze konden ze genieten van een fijne handverzorging... En het moet gezegd: de bewoners hebben er enorm van genoten en willen alle leerlingen en hun juf langs deze weg nog eens extra bedanken! (Bijdrage Heidi Van Hooff)
Vrouwen van de Bekelaar verwendVrouwen van de Bekelaar verwendVrouwen van de Bekelaar verwend
Zoom

Workshop zandtapijten

Woensdag 8 mei 2019
Lommel - Workshop zandtapijtenZoomVandaag volgden de leerlingen uit groep 12 van de Eymardschool een gratis workshop zandtapijten maken, georganiseerd door Toerisme Lommel. Na een korte uitleg over verschillende technieken konden ze aan de slag. De leerlingen konden hun creatieve geest de vrije loop laten en experimenteerden met verschillende hulpmiddeltjes om de lijntjes en details zo goed mogelijk aan te brengen. Ze waren allemaal erg fier over het resultaat, en dat was volledig terecht. Hopelijk doen ze mee met de wedstrijd deze zomer en misschien slepen ze wel een prijs in de wacht! De wedstrijd is trouwens voor iedereen toegankelijk; meer info kan je verkrijgen bij Toerisme Lommel.
Workshop zandtapijtenWorkshop zandtapijten
Zoom

Verkeersongeval op Balendijk

Woensdag 8 mei 2019
Lommel - Verkeersongeval op BalendijkVanmiddag botsten een auto en een bromfietser op de Balendijk. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Maria Daems overleden

Woensdag 8 mei 2019
Lommel - Maria Daems overledenIn het rusthuis in Neerpelt is vandaag de uut Lommel afkomstige Maria Daems overleden, de echtgenote van Jef Rabijns. Ze was 78 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers, Belgebergstraat 5 in Kaulille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Belangrijke vondst in Gent?

Woensdag 8 mei 2019
Lommel - Belangrijke vondst in Gent?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Man (47) gewond bij botsing

Dinsdag 7 mei 2019
Vanavond botsten twee auto's op het kruispunt van de Ringlaan en de Stationsstraat in Lommel. Daarbij is een 47-jarige man uit Bocholt gewond geraakt.

Regen en buien

Dinsdag 7 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Regen en buienHet weerbeeld in onze streken wordt bepaald door een depressie met kernen over de Britse Eilanden en over de Atlantische Oceaan. Aan de voorzijde van deze depressie wordt er wel relatief zachte lucht aangevoerd vanuit het zuidwesten. Het wisselvallige weer houdt alvast aan tot het weekend. Vanaf zondag zijn er drukstijgingen en wordt het droger en vooral ook zonniger. Na het weekend bereikt ook het kwik hogere waarden.
Woensdag (08/05) is het zwaar bewolkt tot betrokken en het gaat een groot deel van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, aan het Noordstation in Brussel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Bij een zware brand bij kanoverhuurbedrijf Rofra in Valkenswaard zijn afgelopen nacht ruim 300 kano's in vlammen opgegaan. Brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De kano's stonden in een bijgebouw van het bedrijf, dat al meer dan 35 jaar kano's verhuurt voor o.m. kanotochten op de Dommel tussen Neerpelt en Valkenswaard.

Nog even 'De Mol'

Maandag 6 mei 2019
Lommel - Nog even 'De Mol'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
Lommel - Meisjes WICO winnen 'Language Lab'ZoomDonderdag 2 mei namen vier leerlingen van 6 Moderne Talen van WICO Sint-Jozef Lommel deel aan 'Language Lab', een talenwedstrijd waarin Duits, Engels, Frans en Nederlands aan bod komen. UCLL Diepenbeek daagde zesdejaarsleerlingen uit om hun kennis, vaardigheden en creativiteit in de verschillende talen te demonstreren. Het  team van WICO Lommel - Chloë Dawson, Sien Luyckx en Agniet Vandersteen van 6LAMT en Katrien Spruyt van 6ECMT - kwam als winnaar uit de bus van de 21 deelnemende ploegen. Proficiat aan deze dames!
Meisjes WICO winnen 'Language Lab'
Zoom
Lommel - Zondag is het weer moederdagZoomVergeet ze dus niet.... (Foto Albert Agten)

Ondertussen, in Brussel...

Maandag 6 mei 2019
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen,  in Brussel...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Lommel - Concert 'Het Lam Gods bezongen'ZoomIn 2016 was Kamerkoor Aquarius te gast in de Sint-Pietersbandenkerk met een verbluffend concert rond het werk van Arvo Pärt.  Nu, bijna drie jaar later, zijn ze terug, ditmaal met een nieuw en uniek concert 'Het Lam Gods bezongen'. Tijdens dit concert aanstaande vrijdag 10 mei, opnieuw in de Sint-Pietersbandenkerk, neemt Aquarius het publiek mee op een reis doorheen de Europese muziekgeschiedenis: van gregoriaanse eenstemmigheid en Hildegard von Bingen, via Verdi en Purcell naar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gratis opleidingen bij Rode KruisZoomElke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In samenwerking met de lokale afdeling van het Rode Kruis biedt Stad Lommel alle inwoners de mogelijkheid om een gratis opleiding ‘reanimeren en defibrileren’ te volgen. Want indien een slachtoffer binnen de eerste 3 tot 4 minuten gereanimeerd wordt en een stroomstoot krijgt met een AED-toestel, dan heeft hij/zij 60 tot 70% overlevingskans! De lessen vinden plaats op maandag 13 mei en 17 juni en dinsdag 28 mei en 11 juni, van 19 tot 22 uur in het Rode Kruis lokaal in de Norbert Neeckxlaan 50B. Inschrijven kan via mail aan info[!]lommel.rodekruis.be, met vermelding van naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer.
Lommel - Lutlommel VV blijft in 2de provincialeLutlommel VV speelt ook volgend seizoen in 2de provinciale na in de eindrondewedstrijden RDK Gravelo uitgeschakeld te hebben, in Gravelo met 0-3 en vandaag in Lutlommel 0-0. Vermits in 3de amateurs B alleen ESK Leopoldsburg degradeert, komt Lutlommel VV ook volgend seizoen uit in 2e provinciale. Proficiat!

Jonge reeën: afblijven !

Zondag 5 mei 2019
Lommel - Jonge reeën: afblijven !ZoomVanaf nu kunnen weer reeën geboren worden. Het Natuurhulpcentrum roept mensen op om van de jonge reeën af te blijven omdat de moeder meestal in de buurt is. Wanneer het jong door mensen aangeraakt wordt, bestaat de kan dat de moeder haar eigen jong door de mensengeur niet meer herkent en het in de steek laat. Daarom is het ook belangrijk bij een boswandeling je hond aan de leiband te houden. Niet alleen voor jonge reeën, ook voor uitgevlogen jonge vogels zijn loslopende honden gevaarlijk. (foto Natuurhulpcentrum).
Lommel - Maximumscore wiskunde KangoeroewedstrijdZoomSterre Hannes, leerlinge van het tweede jaar van X plus Lommel, behaalde de maximumscore van 120/120 tijdens de jaarlijkse wiskunde Kangoeroewedstrijd en staat daardoor aan kop van de algemene rangschikking. Voor haar tour de force ontving ze van de organisatie een mooie tablet. Van harte gefeliciteerd, Sterre! Aan deze wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd nemen meer dan 70 landen en 6 miljoen leerlingen deel. In Vlaanderen zijn er jaarlijks meer dan 94.000 inschrijvingen. (Bijdrage Chris Cuyvers)
Biljartclub KNBC heeft gisteravond de finale van de bondsbeker gewonnen na een overwinning tegen B. C. Barrier. De winnende ploeg bestond uit Dirk Smeets, Toon Valkenborgh en Carlo Kums. Het is het tweede jaar op rij dat KNBC deze trofee wint.
Lommel - Beker van Vlaanderen atletiekZoomGisteren vond de Beker van Vlaanderen kadetten en scholieren meisjes plaats op de atletiekpiste. Daar behaalde de organiserende club de 7de plaats. De beker werd gewonnen door een club uit Zwijndrecht (ZWAT). Proficiat aan alle atleten. Meer foto's vind u op de website van Dalo.

Hemelse klanken

Zaterdag 4 mei 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Hemelse klankenWe staan op het dak van het MAS en kijken over Antwerpen. "En de kerk met die gekke toren, welke is dat?", wijst mijn Nederlandse compagnon. "Dat is de Sint-Jacobskerk", antwoord ik. "Ze hadden eeuwen geleden het plan om de hoogste toren van Antwerpen en ver daarbuiten te bouwen, maar dat is nooit gelukt. Daarom hebben ze nu die platte toren." "Ze hebben dus een beetje hoog van de toren willen blazen", lacht hij.
We delen een voorliefde voor spreekwoorden. En voor de koekenstad, al is hij er voor het eerst. (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Jacobs overleden

Zaterdag 4 mei 2019
Donderdag is Patrick Jacobs overleden. Hij was 46 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Vandaag gezien
Lommel - In mei legt iedere vogel een eiZoomMaar liefst 9 koolmeeseitjes in de Zilleweg... Er heeft er in mei eentje haar best gedaan! (Foto Annie Teuwens)

Nachtlawaai en Airbnb

Vrijdag 3 mei 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Nachtlawaai en AirbnbOmdat mevrouw Van O. blijkbaar een vriend had bij wie ze vaak verbleef, bood zij haar duplexappartement op de eerste en tweede verdieping aan via Airbnb. Dit tot ongenoegen van de heer T. van het appartement op het gelijkvloers. Het komen en gaan van toeristen zorgde (ook ’s avonds) voor geluidsoverlast en hij voelde zich niet veilig door al die onbekende mensen. Hij maakte via mail herhaaldelijk zijn beklag bij mevrouw Van O. en schakelde ook zijn rechtsbijstandsverzekeraar en advocaat in, omdat mevrouw Van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - WICO Campus Sint-Jozef op de plankenZoomMaar liefst 41 leerlingen van WICO Campus Sint-Jozef staan vanavond én morgenavond op de planken met de musical 'Grease'. Het stuk vertelt het alom bekende verhaal van Sandy en Danny die na een amoureuze zomer hun relatie een nieuwe kans proberen te geven op school Een moeilijke opdracht voor Danny. Blijft hij stoer genoeg bij zijn vrienden of kan Sandy haar Danny behouden? Een strijd tussen imago en zichzelf. Ontdek het in zelf vanavond vrijdag om 20 uur en morgen zaterdag om 18u30. De toegang is gratis.
WICO Campus Sint-Jozef op de plankenWICO Campus Sint-Jozef op de planken
Zoom
Lommel - 'Wolvenwelpjes op komst', zeggen deskundigenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Weinig volk op klimaatmars

Vrijdag 3 mei 2019
Lommel - Weinig volk op klimaatmarsZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Twee woninginbraken in K. LeopoldlaanDieven sloegen  toe in twee woningen in de Koning Leopoldlaan. Zij maakten onder meer een kluis buit. De inbraken zijn vandaag vastgesteld.

Nico van Dartel overleden

Donderdag 2 mei 2019
Gisteren is Nico van Dartel overleden, de echtgenoot van Gusta Jacobs. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. 

Jakske Bleyen overleden

Donderdag 2 mei 2019
Lommel - Jakske Bleyen overledenIn Mol is gisteren Jakske Bleyen overleden, de weduwnaar van Jozefien Kemps. Hij was afkomstig van Lommel en werd 93 jaar. De uitvaartliturgie heeft dinsdag (om 10.30u) plaats in de parochiekerk Sint-Jan Baptist in Kerkhoven. Begroeting: maandag (19-19.30u) in funerarium Witters in Eksel.

Werken in het centrum

Donderdag 2 mei 2019
Lommel - Werken in het centrumVanaf vandaag tot en met 17 mei zijn er werken aan het kruispunt Hees/Vreyshorring. In de bocht aan de Turkse bakker zal er beurtelings verkeer zijn, geregeld door verkeerslichten. Dit zal wachttijden met zich meebrengen, meldt de lokale politie.
Lommel - Vlaams zilver voor Lovoc-jongens U11ZoomEen week na hun bekerwinst in Maaseik was het gisteren de grote dag voor de jongens U11 2 tegen 2 van Lovoc. Ze mochten Limburg vertegenwoordigen op het Vlaams kampioenschap in het Eurovolleycenter te Vilvoorde. Een spannende dag, met 4 wedstrijden voor de boeg tegen de kampioenen van de 4 andere Vlaamse provincies!
De eerste match ging tegen Volmar Ekeren uit Antwerpen. Ekeren speelde al de tweede wedstrijd, zij waren dus al van hun stress verlost. De eerste set was voor Lovoc, maar in set 2 (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Vander Krieken overleden

Donderdag 2 mei 2019
Lommel - Maria Vander Krieken overledenDinsdag overleed Maria Vander Krieken, de weduwe van Jaak Mertens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Plezierboot uitgebrand

Woensdag 1 mei 2019
Lommel - Plezierboot uitgebrandAan de Blauwe Kei is vandaag een plezierboot uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De blussingswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag.

Het wordt kouder

Woensdag 1 mei 2019
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderAlvorens een storing ons morgen/donderdag bereikt, krijgen we eerst de zon te zien. Het kwik kan daarbij klimmen tot de normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanaf donderdag worden geregeld buien of regenzones vanuit het westen of het noordwesten naar onze streken gestuurd. De neerslagkansen nemen daarbij toe. Bovendien wordt het gevoelig kouder en staat er ook een gure wind.
Vandaag, na het opruimen van het ochtendgrijs, kan de zon doorbreken. De namiddag verloopt zonnig en (…) Het hele nieuwsbericht

Een baby op de Adelberg

Woensdag 1 mei 2019
Lommel - Een baby op de AdelbergZoomSieren voor een pasgeborene... weer één van die tradities die stilaan dreigen te verdwijnen. Maar vandaag op de Adelberg toch een geboorte gespot van een jongetje... (Foto Jan Buyens)
Lommel - Morgen donderdag nieuwe klimaatmarsZoomMorgen om 13.30 uur gaat er een nieuwe klimaatmars van start in onze stad. Vertrek is voorzien op het Kerkplein, en de organisatoren zijn dezelfde als de deze van de eerste mars enkele weken geleden. Toen kwamen er in erg slechte weersomstandigheden toch een 150-tal mensen opdagen, benieuwd wat het morgen gaat zijn!
21/05
Wij willen jullie VAN HARTE FELICITEREN, Lisette en Jan
Jan en Lisette Meeus
14/05
gefeliciteerd met je 70'verjaardag. xxx van Danny en alle g-voetballers van Sporting Wijchmaal
Danny Lemmens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel