Het overige nieuws

Orgelfestival

Zaterdag 30 november 2019
Lommel - OrgelfestivalZoomDe Stichting Charlotte van der Seijs organiseert dit weekend een heus Orgelfestival in onze stad, dit naar aanleiding van 135 en 175 jaar Clerinx-orgel. Vandaag konden kinderen in de kerk van het centrum terecht om zélf een orgel te bouwen. En morgen, zondag, is er in diezelfde kerk nog een concert om 15 uur met Tom Hoornaert, Anja Van Engeland, Veerle Gistelinck en Harold Lenssen. (Foto's Robert Boons)
OrgelfestivalOrgelfestival
Zoom

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.

De Noordhoek speelt 'Vossesstreken'

Zaterdag 30 november 2019
Lommel - De Noordhoek speelt 'Vossesstreken'ZoomToneelkring de Noordhoek speelt dit najaar het blijspel Vossestreken. Een komische setting waarbij pa Vos een poging doet om zijn drie ongehuwde zonen aan een vrouw te helpen. Benieuwd hoe dit gaat aflopen? De voorstellingen zijn op 30 november, 7, 8, 13, 14 en 15 december. Kaarten zijn telefonisch te bestellen op het nummer 0486/04.67.92 aan 10 euro. Meer info op de website. (Bijdrage Vanessa Vanhout)

Laatste wijkrestaurant Kerkhoven

Zaterdag 30 november 2019
Lommel - Laatste wijkrestaurant KerkhovenZoomAfgelopen donderdag organiseerde Samana Kerkhoven het laatste wijkrestaurant van dit jaar. En om het feestelijk af te sluiten, maar vooral om de vele deelnemers te bedanken voor hun steun een heel jaar lang, kregen ze een glaasje fruitsap of wijn aangeboden. Daarna volgde een heerlijke maaltijd met tomatensoep met balletjes, kipfilet met champignonsaus, erwten en wortelen en kroketten en als dessert chocomousse. Samana Kerkhoven wil iedereen bedanken en hoopt volgend jaar op dezelfde wijze verder te gaan. (Bijdrage Frieda Willekens)
Laatste wijkrestaurant KerkhovenLaatste wijkrestaurant Kerkhoven
Zoom
Lommel - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 29 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Wegens werken van Infrabel rijden er dit weekend tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt.  Je checkt best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.

Auto tegen boom en gekanteld

Vrijdag 29 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto tegen een boom gebotst en vervolgens gekanteld. Een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte bij het ongeval gewond.

IJsbaan in Valkenswaard

Vrijdag 29 november 2019
Grensgevallen
Vanaf maandag start de opbouw van de ijsbaan van Valkenswaard on Ice met horecagelegenheid op het Valkenswaardse marktplein. In verband hiermee is op woensdag 4 december vanaf 7.00 uur de Peperstraat tussen nummer 2 en de provinciale weg Markt/N69 afgesloten. De ijsbaan is in gebruik van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020. Gevolg is ook dat op een aantal donderdagen een gedeelte van de weekmarkt op de rijbaan van de Markt (N69) zal staan. Dat is het geval op de donderdagen 5, 12, 19 en op 2 januari. Het verkeer wordt dan omgeleid. Op donderdag 26 december (2e kerstdag), gaat de weekmarkt niet door.

Thieu Vinken overleden

Vrijdag 29 november 2019
Lommel - Thieu Vinken overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag de uit Lommel afkomstige Thieu Vinken overleden, de weduwnaar van Wies Cools. Hij zou morgen 87 jaar worden. Woensdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.
Lommel - Interactieve stripboekvoorstelling Bart ProostZoomNu zondag wordt het nieuwste album uit de stripreeks ‘Alexander De Grote’ voorgesteld in het Nationaal Museum van de Speelkaart te Turnhout. Lommels stadstekenaar Bart Proost brengt hiermede het vijfde album uit in deze Alexander-reeks, en dit samen met Antwerpenaar Bart Cassauwers. De auteurs hebben goede redenen om te kiezen voor een Turnhoutse lancering. Bart is namelijk geboren in Turnhout. Bovendien is en blijft Turnhout (als bakermat van Stripgids en thuishaven van stripwinkel (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Neosleden luisterden naar Els MesselisZoomOp een herfstige regennamiddag heeft Neos Lommel de gerontologe Els Messelis uitgenodigd om te komen spreken over “Levenskwaliteit en 70 plus: een goede match?” Een materie waar zij meerdere boeken over heeft gepubliceerd. Een vlotte spreekster met een flegma en een materie dat in de harten van vele aanwezige senioren speelde. En of die levenskwaliteit voor senioren nog belangrijk is, dat heeft ze ten volle bewezen. Met cijfers over de gemiddelde levensverwachting, de (…) Het hele nieuwsbericht

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Lommel - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Stukjes wildernis in Lommel!

Vrijdag 29 november 2019
Lommel - Stukjes wildernis in Lommel!Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Lommel - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.

Nieuwe vennootschap: Unismed

Donderdag 28 november 2019
Semih Doksanbir uit Lommel heeft de besloten vennootschap Unismed opgericht met zetel aan de Kraaistraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het programmeren en design van websites en online marketing.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Lommel - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Pirard overleden

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Paul Pirard overledenVandaag is Paul Pirard overleden, de echtgenoot van Elise Strobbe. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Buntstraat

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Inbraak in Buntstraat
In de Buntstraat is ingebroken in een tuinhuis. Er zou niets gestolen zijn. De inbraak is gisteren vastgesteld.

DCO Pelt is verhuisd

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - DCO Pelt is verhuisdZoomDienstenchequeonderneming DCO Pelt is zaterdag officieel gestart op de nieuwe locatie aan het Sooi Willemsplein 1 bus 2 in Pelt. Op die plaats (foto) was eerder de VDAB gevestigd. Met een drukbevolkte openingsreceptie op zaterdagnamiddag werden de lokalen met een hapje en een drankje ingehuldigd. Zowel klanten, huishoudhulpen, contacten als gemeentebestuur waren op de receptie aanwezig.
DCO Pelt stelt in de regio bijna 130 huishoudhulpen tewerk bij meer dan 650 gezinnen. "Met veel enthousiasme gaan we ons van hieruit weer volledig inzetten om kwalitatieve hulp te voorzien bij al onze klanten," zei Martine Alders van DCO Pelt.

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.
Grensgevallen
Lommel - Mountainbiker overleden bij verkeersongevalBij een verkeersongeval in Luyksgestel is vanmorgen een mountainbiker om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een personenwagen. De auto kwam na de botsing in de sloot terecht. Passanten probeerden het slachtoffer ter plaatse te reanimeren, maar dat mislukte. UPDATE Het slachtoffer is een 53-jarige man uit Luyksgestel.

Gilberta Alen overleden

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Gilberta Alen overledenOp 22 november overleed Gilberta Alen, de echtgenote van Louis Vandecraen. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Michel Peys overleden

Dinsdag 26 november 2019
Lommel - Michel Peys overledenGisteren is Michel Peys overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Brillenpunt

Dinsdag 26 november 2019
Kunst is mijn draagvlak. Ik lig te draaien, sta op, kijk rond, aanvaard. Ik zoek naar een leven zonder wet. De vragen van vandaag moeten de antwoorden van morgen kunnen zijn. Dat is het oppervlak. Ik verheug mij. Een acteur of wat? Echt? Of is het misschien eerder een muzikant? Zou kunnen, dat is een vraag. Daarbinnen ligt de inkijk van mijn leven. Hij kan schrijven met muziek en de andere kan muziek spelen met woorden; wat het is moet mijn hoofd zelf uitmaken. Los van de beklemming  vindt het de weg. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Alweer de nagel op de kop

Maandag 25 november 2019
Lommel - Alweer de nagel op de kopZoomFoto Robert Boons

Makkelijke winst voor Lovoc-dames

Maandag 25 november 2019
Lommel - Makkelijke winst voor Lovoc-damesZoomAfgelopen weekend werd er in het volleybal weer gespeeld voor de Beker van Limburg. De dames (foto) traden al vrijdagavond aan. Zij moesten thuis het veld op tegen 2de provincialer Roveka Stevoort B. Het werd een makkelijke walk-over met 3-0 (25-20, 25-8, 25-8). In de 8ste finales zullen de Lovoc-dames het wat lastiger krijgen. Dan komt 1ste provincialer Cristal Alken Jeval op bezoek. Die Alkense dames hadden het trouwens ook best lastig met He-Voc Hechtel-Eksel B (3-2 voor Alken na 0-2 achterstand), de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kernleden Samana Kerkhoven op uitstapZoomOok voor de kernleden van Samana Kerkhoven is er af en toe een ontspanningsnamiddag en zo trokken ze afgelopen donderdag  naar Visser Chocolade in Oudsbergen. Ze werden er van harte welkom geheten met koffie en taart. Daarna volgde een uitgebreide uitleg hoe al die lekkere chocolade wordt gemaakt en konden dan ook zien hoe al die figuurtjes, pralines enz.. worden gegoten in de verschillende mallen. Het was een boeiende namiddag waar iedereen het naar zijn zin had. (Bijdrage Frieda Willekens)
Kernleden Samana Kerkhoven op uitstapKernleden Samana Kerkhoven op uitstap
Zoom
Lommel - Praga Khan met nieuwe theatershow in De AdelbergZoomTien jaar na de succesvolle theatershows The Next Dimension, Code Red en Frame by Frame keert Praga Khan terug naar het theater en aanstaande zaterdag houd de tournee halt in Lommel!
Maurice Engelen verlegt opnieuw zijn artistieke grenzen en neemt het publiek mee op een reis van 30 jaar Praga Khan hits,  speciaal voor deze show in een semi- akoestisch jasje gestoken. Naast de gebruikelijke gastartiesten, performers en muzikanten mag je een verbluffend spektakel en muzikale hoogstandjes verwachten. Khantasia wordt een nieuwe trip doorheen Praga’s denkwereld, een avond die je niet wilt missen!
Je kan er nog bij zijn.  Bestel nu jouw tickets via de website of via  011/399 699
Lommel - Natuurpunt neemt afscheid van oude bestuursploegZoomSinds 1 september is de nieuwe bestuursploeg van Natuurpunt Lommel van start gegaan, maar ze konden toch geen afscheid nemen van de oude ploeg van Natuurpunt Noord-Limburg (foto) zonder de nodige aandacht en feestelijkheid. Hier staat immers heel wat jaren ervaring in het natuurbeheer en het verenigingsleven bij elkaar. En ook na vandaag blijven ze nog steeds actief betrokken in de werking van Natuurpunt. Alleen gunnen ze zichzelf nu wat meer geniettijd. Dikke proficiat en dank!
In de veldrit in Wachtebeke is Laura Verdonschot gisteren derde geëindigd bij de dames-elite. Ze had 1 seconde achterstand op wereldkampioene Sanne Cant en 18 seconden op de winnares, de Nederlandse Yara Kastelijn. In de wereldbekerwedstrijd in Koksijde vandaag eindigde Laura op de 6de plaats, met 1 minuut achterstand op de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Ze was wel 24 seconden sneller dan Sanne Cant.
Lommel - Zware winst én verlies bij provincialersLutlommel verloor gisterenavond reeds met 2-1 bij Stal Sport. Kattenbos speelde vandaag thuis 2-2 gelijk tegen VV Lummen en Verbroedering incasseerde een erg zware 2-6 nederlaag in eigen huis van leider FC Anadol. Kolonie tenslotte ging met identiek dezelfde cijfers, maar dan wél winnen, bij Sp. Ellikom, 2-6 winst dus.
Lommel - Opnieuw nipt verlies voor basket LommelCroonen Lommel – Melsele Beveren: 90-93 (Quarters: 18-24, 30-27 (48-51), 24-17 (72-68), 18-25)
Zonder de gekwetste Montanari speelde Lommel een degelijke partij. Lommel bleef steeds in het zog van Melsele maar geraakte in de 5de minuut op een achterstand van 12 punten. Schelkens (7 ptn op rij) en daarna Maesen (9 ptn op rij) ontbonden dan hun duivels en brachten in vijf minuten Lommel voor het eerst op voorsprong (72-68). Deze voorsprong werd in het begin van het vierde kwart vergroot tot (…) Het hele nieuwsbericht

Het is rap gebeurd

Zondag 24 november 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Het is rap gebeurdZondagavond in de wachtzaal van de spoed. Ondanks de urgentie van sommige letsels is iedereen er gelijk voor de wet. Wachten tot je aan de beurt bent. Er komen extra stoelen. "We hebben een tweede urgentie-arts opgeroepen", komt de eerste zeggen. Wegens de onvoorziene drukte. Voor ongevallen tijdens sportwedstrijden, zoals onze voetballer en zijn knie. Hij is niet alleen. Nog een voetballer en twee handballers hebben ook iets … aan de hand. En accidenten tijdens feestjes. Een man komt met een zwaar bebloede (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas bij Lorre en Florre

Zaterdag 23 november 2019
Lommel - Sinterklaas bij Lorre en FlorreZoomDe Sint komt dezer dagen op meerdere plaatsen. Zo was hij dus ook aanwezig op Lommel SK, maar vanmiddag was hij ook in de Kerkstraat bij Lorre & Florre... (Foto Robert Boons)

Catho Schoemans overleden

Zaterdag 23 november 2019
Lommel - Catho Schoemans overledenIn WZC Sint-Jozef in Neerpelt is gisteren Catho Schoemans overleden, de weduwe van Albert Hendrickx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Mooi geschenk voor Sint-Jan

Zaterdag 23 november 2019
Lommel - Mooi geschenk voor Sint-JanZoomAfgelopen woensdag overhandigde een delegatie van de Tempeliers, Autonome Grootpriorij van België, een nieuwe Bib Box en een laptop ter waarde van 600 euro aan de Basisschool Sint-Jan in Lommel. De organisatie zamelde geld in door een barbecue te organiseren, gesteund door Geert Bosmans. Directrice Evy Stans ontving het geschenk met open armen. De “box” is een leesset met 40 verhaaltjes voor in de klas of thuis met boeken op AVI-niveau en oefeningen op het digitale platform Bingel. Ze zijn er met de kinderen meteen mee aan de slag gegaan. Ook burgemeester Bob Nijs was er woensdag bij en zag dat het goed was, en hij mocht als eerste een verhaaltje kiezen uit de Bib Box en voorlezen.

Ontmoeting vol muziek bij Samana

Zaterdag 23 november 2019
Lommel - Ontmoeting vol muziek bij SamanaZoomAfgelopen donderdag werden de leden van Samana Centrum uitgenodigd voor een ontmoeting vol muziek. De plaatselijke vedette Ine Hoeks bracht mooie Vlaamse liedjes. Ook de aanwezige leden hadden hun inbreng. Getooid met hoedjes en boa's dongen zij met liedjes van Eddy Wally, Zwarte Lola, .... mee voor de eerste prijs Een strenge maar rechtvaardige jury beoordeelde hun muzikale prestatie. Iedereen beleefde enorm plezier aan de zang, de eigen opvoering en de ontmoeting met de andere leden. (Bijdrage Louisa Willekens)
Ontmoeting vol muziek bij SamanaOntmoeting vol muziek bij SamanaOntmoeting vol muziek bij Samana
Zoom

Gezonde lunch op WICO

Vrijdag 22 november 2019
Lommel - Gezonde lunch op WICOZoomDe leerlingen van 4STW van WICO Campus Sint-Jozef hebben tijdens het vak Integrale Opdracht Voeding gewerkt rond vegetarisme. Er werden vier verschillende vleesvervangende gerechten klaargemaakt. Uit deze gerechten hebben ze het lekkerste gerecht gekozen en geserveerd aan de leerlingen van 4VV. De begeleidende leerkrachten waren Annie De Smet en Anne Brans.
Gezonde lunch op WICOGezonde lunch op WICO
Zoom

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Lommel - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Vrijwilligers gevraagd

Vrijdag 22 november 2019
Stel: je komt aan in een nieuw land, waar je niets of niemand kent. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben die je op weg helpt met kleine zaken: je kinderen inschrijven op school, meegaan naar het ziekenfonds, een betaalbare fiets kopen, je wegwijs maken in je eigen buurt,... Daarom is Welzijnsregio Noord-Limburg op zoek naar vrijwilligers.
Veel personen van buitenlandse herkomst hebben bijvoorbeeld nooit leren fietsen, omdat er simpelweg in hun land geen fietscultuur was, er geen (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Linsen overleden

Vrijdag 22 november 2019
Woensdag is Alice Linsen overleden, de weduwe van Gerard Corens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur)plaats in de aula van het crematorium in Lommel.

Vier inbraken in één nacht

Vrijdag 22 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Balen zijn vier inbraken gepleegd in één nacht. De daders drongen binnen in drie garages aan de Molsesteenweg en in een tuinhuis aan de Hoolsterberg.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.
Grensgevallen
De Nederlandse regering gaat werk maken van een treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. Ook komt er een hoogwaardige OV-verbinding tussen het station in Eindhoven en Eindhoven Airport. Dat hebben de ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Van Veldhoven (Milieu en Wonen) gisteravond bekendgemaakt. 
Wat de treinverbinding tussen Weert en Hamont betreft wordt er op dit moment gewacht op de laatste beslisinformatie, aldus minister Van Nieuwenhuizen. (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstwensen voor WZC Hoevezavel

Vrijdag 22 november 2019
De feestdagen komen er weer aan. Tijd voor gezelligheid en warme wensen. Twee jaar geleden deden ze binnen Hoevezavel een warme én succesvolle oproep om kerstkaartjes te sturen. En dat willen ze dit jaar herhalen... Willen jullie een kerstwens sturen naar de lieve mensen in dit woonzorgcentrum? Een kerstwens op een echt kaartje. Het personeel gaat ze samen met hen openmaken, jullie kerstboodschap voorlezen en de kaartjes laten rondgaan. Zo kunnen ze de kaartjes bekijken, voelen en bewonderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Lommel - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Ria Gerits overleden

Woensdag 20 november 2019
Lommel - Ria Gerits overledenMaandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Ria Gerits overleden, de echtgenote van André Jansen. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Gratis naar Lommel SK zaterdag?

Woensdag 20 november 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK zaterdag?De winnaar van onze twee gratis tickets is Luc Jansen! Proficiat. En voor alle anderen... U kan via de club zélf ook nog gratis tickets bemachtigen door u op hun website te registreren. Lees er hier alles over.

Sjoukje zit er niet mee

Woensdag 20 november 2019
Danny doet Danny
Lommel - Sjoukje zit er niet mee‘Na de moord begon hij op koelbloedige wijze het lijk in stukken te hakken met een kapmes. Hij begon met het hoofd en de armen, maar daarna kon hij niet goed kiezen wat hij nu eerst zou versnijden. Ineens hoorde hij een vreemd geluid... De politie? Hij heeft dan maar de benen genomen.’
Dat las ik zomaar toevallig ergens in een boek van mezelf. Benen zijn ontzettend belangrijk in het leven. Mensen zouden er toch minstens één moeten hebben, maar bij voorkeur twee, zodat ze door mij op het (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Ongeval in Doelenstraat

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Ongeval in DoelenstraatVanmorgen rond 6.30 uur raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken in de Doelenstraat. De fietser werd gewond.

Gusta Boers overleden

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Gusta Boers overledenVandaag is in WZC Kapittelhof Gusta Boers overleden, de weduwe van Henri Cox. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (10.30-11 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jacqueline Luyten overleden

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Jacqueline Luyten overledenIn WZC Reigersvliet in Leopoldsburg is gisteren Jacqueline Luyten overleden, de echtgenote van Jos Cools. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Leopoldsburg.

Solange Sneyers overleden

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Solange Sneyers overledenGisteren is Solange Sneyers overleden. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het funerarium Witters. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gratis naar Lommel SK zaterdag?

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK zaterdag?Voor de volgende thuiswedstrijd zaterdag tegen Union heeft Internetgazet weer 2 gratis toegangskaarten in de outside-seats weg te geven. Alles wat u moet doen is vóór vanavond 24 uur een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be en dan maakt u kans op deze tickets. Maar er is méér... Ook de club zelf pakt uit met een grote supportersactie voor deze thuiswedstrijd! Nu zaterdag 23/11 (…) Het hele nieuwsbericht

Zonder woorden...

Dinsdag 19 november 2019
Lommel - Zonder woorden...ZoomFoto Robert Boons

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Lommel - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

François Slootmaekers overleden

Maandag 18 november 2019
Lommel - François Slootmaekers overledenVandaag is François Slootmaekers overleden, de weduwnaar van Rosa Bernaerdts en de levenspartner van Julienne Veraa. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Rachel Blommé overleden

Maandag 18 november 2019
Lommel - Rachel Blommé overledenGisteren is Rachel Blommé overleden, de weduwe van Jaak Van Bommel. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jeanne Klessens overleden

Maandag 18 november 2019
Lommel - Jeanne Klessens overledenZaterdag is Jeanne Klessens overleden, de echtgenote van Theo van Woensel. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in alle sereniteit plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Basket: ook verlies in Beker van VlaanderenMelco Ieper - Croonen Lommel: 86-66 (Quarters: 21-15 / 20-18 (41-33) / 22-22 (63-55) / 23-11)
Twee wedstrijden op twee dagen was er duidelijk te veel aan: Lommel maakte opnieuw een verre verplaatsing naar de leider in 2de klasse Ieper om de achtste Finale van de Beker van Vlaanderen te betwisten. Lommel speelde drie kwarters aardig mee (63-55) maar ging opnieuw ten onder in het vierde deel dat het verloor met 23-11.
Scores Lommel: Toon Ceyssens 23, Martijn Hendrix 7, Daan Rosenmuller 2, Bart Maesen 6, Bram Schelkens 10, Enrico Montanari 2, Toon Wesenbeek 14, Matts De Keuster 2.

Basket Lommel verliest inhaalmatch

Maandag 18 november 2019
Lommel - Basket Lommel verliest inhaalmatchSpirou Charleroi B - Croonen Lommel: 64-62 (Quarters: 18-18 / 12-18 (30-36) / 20-16 (50-52) / 14-10)
Lommel verloor gisteren de inhaalmatch tegen Spirou B met amper 2 punten verschil. Bijzonder bitter, zeker als je vorige week ook met amper één punt de boot inging. Na een gelijke stand in het eerste kwart en een versnelling van Spirou naar 28-23 (5de min) scoorde Lommel een 2-18 (30-41) in de 21ste minuut. Maar zoals reeds vaker het geval was viel Lommel naar het einde toe stil: op 25 (…) Het hele nieuwsbericht

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Lommel - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!
Lommel - Winst voor volley-jongens U11 LovocZoomDe jongste jeugd U11 2 tegen 2 van Lovoc doet het goed in de competitie! De jongens (foto) speelden thuis tegen Vocelli Ellikom en wonnen met 5-3. Met 3 keer winst en 2 gelijkspel-matchen (ja, dat kan bij de jongste jeugd!) staan ze mooi 3de in hun reeks. Bij de meisjes speelden de meisjes B 4-4 gelijk bij VTO Opglabbeek A, zij staan 2de in hun reeks achter Opglabbeek. De meisjes C ten slotte, met 1 jongen in hun rangen, wonnen ook met 5-3 thuis, zij van Elvoc Elen M. Zij staan 4de in hun (…) Het hele nieuwsbericht

Sinterklaas bij de 'parels'

Zondag 17 november 2019
Vandaag gelezen
"Ik had er geen uitgesproken mening over maar na zo veel jaren heb ik vandaag met de parels van Parelstrand het Sinterklaasfeest mogen beleven en kunnen observeren. Hartverwarmend hoe ook kinderen met een ander geloof of andere cultuur klakkeloos de verhalen rond de Sint overnemen. Enkelen spiegelden zich aan 'zwarte' Piet en zagen hem als een voorbeeld, trots eenzelfde huidskleur te hebben. Achteraf zei er me eentje: 'Wij hebben de echten gezien want ze waren helemaal zwart.' En ook de pieten speelden dit mooi uit door te zeggen dat ze harder werken dan de roetveegpieten omdat ze helemaal zwart zijn :-) Mooi toch hoe kinderen het als zoete koek slikken. Voor mij blijft zwarte piet toch nog altijd magisch."
Kris Lantin op Facebook

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Lommel - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Lommel - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

Ongeval op Koning Albertlaan

Zondag 17 november 2019
Op de Koning Albertlaan kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 15 uur.

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Lommel - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

Alleen Kattenbos kon niet winnen

Zondag 17 november 2019
Lommel - Alleen Kattenbos kon niet winnenLutlommel won vanmiddag thuis met 3-0 van As-Niel Utd. Kattenbos ging met 3-2 de boot in bij SV Breugel, terwijl Verbroedering gisteravond reeds ging winnen bij KFC Ham United met 1-2. Kolonie tot slot won thuis van Zonhoven United B met 4-2.

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Lommel - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Concert Davidsfonds Lommel

Zondag 17 november 2019
Lommel - Concert Davidsfonds LommelZoomAfgelopen vrijdag organiseerde het Lommelse Davidsfonds de 18de editie van zijn klassiek concert in de Sint-Pietersbandenkerk. De ruim 200 aanwezigen genoten met volle teugen van muzikale meesterwerken uit de barokperiode. De uitvoerders, met name het Ataneres Ensemble, het koor Clari Cantores en sopraan Dagmara Dobrowolska, wisten de toehoorders te bekoren met hemelse muziek van onder meer Bach, Vivaldi en Purcell. Het concert werd onder luid applaus afgesloten met het beroemde Hallelujah-koor uit de Messiah van Händel.
Concert Davidsfonds Lommel
Zoom

Voertuigen botsen

Zondag 17 november 2019
Lommel - Voertuigen botsenTwee auto's, bestuurd door resp. een 42-jarige uit Lommel en een 33-jarige uit Oudsbergen, botsten gisterenvoormiddag rond 11 uur. Het ongeval gebeurde op de Gruitroderlaan in Opoeteren (Maaseik).

Dalofeest groot succes

Zondag 17 november 2019
Lommel - Dalofeest groot succesZoomGisteren vond in zaal de Moffel het clubfeest van Dalo plaats. Eerst kon iedereen genieten van een lekker frietje of hamburger. Daarna nam voorzitster Margot het woord en werden de G-atleten op het podium geroepen om hun prestaties van het afgelopen jaar in de verf te zetten. Tot hun verbazing werden trainster Margot en hulptrainster Wendy in de bloemetjes gezet voor hun vrijwillige inzet. Vervolgens was het de beurt aan de andere atleten, van kangoeroe tot master, om gehuldigd te worden voor hun uitzonderlijke prestaties van het voorbije atletiekjaar. Tot slot kon het feest echt beginnen met DJ Mauro. Meer info rond G-Atletiek vindt u op hun website. (Bijdrage Tom Hesius)
Dalofeest groot succes
Zoom
Lommel - Koninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaarZoomVanmiddag opende kunstkring 'Heikracht' een bijzondere tentoonstelling in 't Kristallijn in Mol. De expositie toont kunstwerken uit Kempische privécollecties van de hand van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars met internationale uitstraling. Werken van Permeke tot Egon Kiefer en van Spilliaert tot Panamarenko worden voor de eerste maal aan een breed publiek getoond.
Na een toelichting door voorzitter Marc Witters volgde een toespraak door  Arwen Arnauts, doctoranda hedendaagse (…) Het hele nieuwsbericht
Koninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaarKoninklijke Kunstkring Heikracht 90 jaar
Zoom

Belastingvoordeel grensarbeiders

Zaterdag 16 november 2019
Grensarbeiders kunnen voordeel hebben van het nieuwe belastingtarief in Nederland, schrijft het Nederlands Belgisch Centrum. Nederland heft nu 9,7% inkomstenbelasting tot 34.712 euro, dat is gunstig voor in Nederland wonende en in België werkende grensarbeiders. De tweede schijf is 37,35% belasting tot 68.508 euro, daarboven geldt: 49,5%. Dat is voor alle grensarbeiders gunstig. Het tarief voor de premies volksverzekeringen wordt 27,65% en dat is doorgaans voordeliger voor alle grensarbeiders, wonend in Nederland of België. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Inbraak in Kruisstraat

Zaterdag 16 november 2019
Lommel - Inbraak in KruisstraatAfgelopen nacht is ingebroken in een handelszaak met woonst aan de Kruisstraat. De daders wisten er geld en juwelen buit te maken.
Lommel - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Lommel - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Over mijn vriend Pol

Zaterdag 16 november 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Over mijn vriend PolHeeft het met de tijd van het jaar te maken? Ik hoor immers wel eens beweren dat ‘potloodventers’ – als je begrijpt wat ik bedoel – momenteel ook weer op pad zijn. En, ik geef het toe, ik voel en gedraag me de laatste tijd nurks.
Neem nu mijn vriend Pol. Pol is een plezante kerel die positief in het leven staat en bijgevolg vaak aangenaam gezelschap is als hij vraagt of het stoort als hij even bij jouw tafeltje schuift in de kroeg waar jij je krant zit te lezen. Pol voelde zich niet (…) Het hele nieuwsbericht

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: LTY

Donderdag 14 november 2019
Davut en Tuba Cavusoglu, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap LTY opgericht met zetel aan de Edward Anseelestraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een bandenservicebedrijf en groot- en kleinhandel in onderdelen en accessoires van auto's.

Ansa-BGB faiiliet

Donderdag 14 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Ansa-BGB gevestigde aan de Buitensingel failliet verklaard. Ansa-BGB werd op 2 mei 1997 opgericht. Schuldvorderingen moeten voor 14 december ingediend worden.

Inbraak in Koning Boudewijnstraat

Donderdag 14 november 2019
Lommel - Inbraak in Koning BoudewijnstraatIn de Koning Boudewijnstraat is gisterenavond ingebroken in een woning. Volgens de eerste vaststellingen is er echter niets weg.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Lommel - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Helson - Lommel SK 1-5

Woensdag 13 november 2019
Lommel SK heeft de oefenwedstrijd op het veld van Helson gewonnen met 1-5.  Aan de rust was de stand 1-4. Krezan scoorde drie van de vijf Lommelse doelpunten.

Den Danny duut dè nie

Woensdag 13 november 2019
Danny doet Danny
Lommel - Den Danny duut dè nieGe vraagt euw ège neu warschenlek af: wien is ien godsnaam diejen Danny? Awül. Gewowwen den Danny. Ne zowwen va Louis va Klotten, offesjeejel “Vandenberk”. Van op ‘t Wijerken, om juust te zen van d’Erfstrowwet, des ok een zijstrowwet van den Olberg as euw dè ietofwa meejer zi. Zowwe simpel eest. Kem hes en gins al wa geschreven ien buuk en op Feesboek. Tza schon en hennig zen aak men ège toch wa ütgebreider za veurstellen want ’t is de bedoeling dèèk (…) Het hele nieuwsbericht

Ria van den Broek overleden

Woensdag 13 november 2019
Maandag is Ria van den Broek overleden. Zij was 76 jaar. De asverstrooiing vindt vrijdag (13.30 uur) plaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

François Jacobs overleden

Woensdag 13 november 2019
Lommel - François Jacobs overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige François Jacobs overleden, de echtgenoot van Astrid Alen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Lommel - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

De Warmste Week actie

Woensdag 13 november 2019
Lommel - De Warmste Week actieHebt u een actie in het kader van de Warmste Week gepland? Laat het ons weten, dan nemen we ze hier op! Hierbij alvast de actie van fotografe Marie Bouly, die een actie doet ten voordele van Akindo VZW. Akindo organiseert al meer dan 50 jaar vakanties voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en  gezinnen. Deze zomer ging Marie op pad als fotografe om hun vakanties vast te leggen waarbij ze vele stralende gezichtjes zag. Dit Goede Doel ook steunen én daarbovenop kans maken op een gratis fotoshoot is simpel: stort 5 euro op BE12 7506 1522 5692. De twee winnaars van de fotoshoot worden de week voor Kerstmis bekend gemaakt. Succes!

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Lommel - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Lommel - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Supersnel op Lommelse Ring

Dinsdag 12 november 2019
Lommel - Supersnel op Lommelse RingDat is het minste wat u hiervan kan zeggen... echte laagvliegers wist de lokale politie gisteren te flitsen op de N71. De toegestane snelheid is er 120 en er werden enkele chauffeurs betrapt aan 220 en 215 km/uur!
Lommel - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Hamont - Lommel 3-5

Maandag 11 november 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal eindigde de wedstrijd KFC Hamont 99 - Lommel Utd WS op 3-5. Lommel Utd WS staat vierde in de stand, KFC Hamont 99 zevende.

Staf Nijs overleden

Maandag 11 november 2019
Lommel - Staf Nijs overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Staf Nijs overleden, de echtgenoot van Drika Huysmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uiitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Volleybal: Bocholt klopt Lommel B

Maandag 11 november 2019
In de derde provinciale van het volleybal heeft Bocholt Lommel B verslagen met 3-1. Bocholt taat negende in de stand, Lommel B elfde.

Juliette Smets overleden

Maandag 11 november 2019
Lommel - Juliette Smets overleden
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Juliette Smets overleden, de echtgenote van Michel Janssens. Zij was 59 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Laura Verdonschot vijfde op EK

Maandag 11 november 2019
Gisteren, zondag 10/11, heeft de Nederlandse Yara Kastelijn de gouden medaille gepakt op het EK veldrijden voor Elite-vrouwen in het Italiaanse Silvelle. Laura  Verdonschot behaalde een eervolle 5de plaats: 1'16'' na de winnares werd zij eerste  Belgische, net vóór wereldkampioene Sanne Cant.

Een goeie...

Maandag 11 november 2019
Lommel - Een goeie...ZoomZou een vraagje kunnen zijn tijdens onze volgende Internetgazetquiz in 2020... Maar wie weet is het wel een vraag op de Leopoldquiz op vrijdag 21 februari 2020 in het Klosterhof?  Inschrijven hiervoor kan via leopoldquiz[!]gmail.com (20€/ploeg/max. 6 personen). Meer info vindt u hier. (Foto Robert Boons)
Lommel - Geen winst voor Lovoc-meisjes U13-BZoomHelaas hadden de meisjes U13 van Lovoc dit weekend geen van allen iets te vieren. De drie meisjesteams kregen alle een 4-0 verlies rond de oren. De meisjes A verloren met 4-0 op het veld van VCK Bolderberg, zij blijven laatste in hun reeks. De meisjes B (foto) speelden thuis tegen Wara Genk D. Hoewel ze in de heenronde in Genk met 1-3 konden winnen gingen ze nu dus met 0-4 de boot in. Zij staan 3de in hun reeks, met evenveel punten als de nummers 2 en 4, Opglabbeek en Genk. Maar hun mooie glimlach, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Geen enkele winst voor provincialersLutlommel speelde gisteren reeds 1-1 gelijk K. St. Elen. Kattenbos deed identiek hetzelfde, nl. 1-1 gelijk spelen, maar dan thuis tegen Ws. Linkhout. Verbroedering verloor met 1-2 op eigen veld van Peer SV, en Kolonie tot slot verloor met zware 4-0 cijfers van FC Paal-Tervant B. Niet zo een positief weekend dus voor onze Lommelse provincialers...

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel verliest met één puntGuco Lier – Croonen Lommel: 71-70 (Quarters: 22-19/ 10-14 (32-33) / 15-26 (47-59) / 24-11)
Na een gelijk oplopende eerste helft (32-33) liep Lommel in het derde kwart 13 punten uit tot 46-59 door toedoen van Hendriks, Maesen en Schelkens. Maar in het vierde quarter bakte Lommel er niets meer van en werd zowel aanvallend als verdedigend verslonden door een sterk spelend Lier dat puur op karakter op en over Lommel op 71-67 sprong en Lommel beperkte tot 11 punten  in het laatste quarter. (…) Het hele nieuwsbericht

Een misvatting

Zondag 10 november 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Een misvatting"Het is een misvatting", zeg ik tegen mijn vrouw. "Een wijdverspreid misverstand. Dat oudere mensen door hun leeftijd langzaam stappen. Dat het met de jaren allemaal wat trager gaat. Zeker bij mensen die alleen zijn."
We zitten aan de enige tafel van het gezellige koffiehuis waar je rechtstreeks op de straat ziet. De andere mensen in de zaak moeten langs onze hoofden proberen te kijken, vooraleer ze een glimp van buiten opvangen. Het is een tafel waarvoor gevochten wordt. Op straat zien we de man langzaam (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht
Tim Vanpaeschen uit Lommel heeft de besloten vennootschap Tim Vanpaeschen opgericht met zetel aan de Zandstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen van parkings en opritten en de aanleg, renovatie en onderhoud van speelpleinen, sportvelden, parken en tuinen.

Twee schapen doodgebeten

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Hechtel zijn twee schapen doodgebeten. Eerder deze week werden al schapen doodgebeten in Peer. Mogelijk is dat het werk van wolf Gust.

Twee zwaargewonden bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij de zoveelste botsing op het kruispunt van Bergeyksendijk, Haagdoorndijk en Rallyelaan in Pelt zijn deze namiddag twee autobestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto die vanuit Neerpelt kwam, rechts wilde afslaan naar de Rallyelaan. Een 26-jarige man uit Namen, die achter hem aan reed en het manoeuvre niet had bemerkt, botste achter tegen hem aan. Daardoor werd de eerste auto, bestuurd door een Peltenaar, weggeslingerd tegen een derde wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit Pelt. Deze werd net als de man uit Namen zwaar gewond. Beiden moesten uit hun voertuig bevrijd worden door de brandweer en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Vanavond Lommel SK - Beerschot

Vrijdag 8 november 2019
Lommel - Vanavond Lommel SK - BeerschotVanavond komt Beerschot op bezoek in het Soevereinstadion. Het wordt voor Lommel SK dringend tijd om een tweede driepunter te pakken dit seizoen, dus alle supporters worden verwacht om 20.30 uur!

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

'Dag van de Gids' in Bosland

Donderdag 7 november 2019
Lommel - 'Dag van de Gids' in BoslandZoomTijdens de 'Dag van de Gids' in Bosland werden de Bosland-gidsen bij de Witvisclub in Resterheide. Jeroen Clerix van Bosland gaf een overzicht van de belangrijkste realisaties uit 2019, boswachter Eddy Ulenaers informeerde de deelnemers over de fauna en flora en Krista Bovens vertelde over de gidsenwerking van Resterheide. Theo Geuens nam ten slotte de groep mee op stap door Resterheide: een knap natuurgebied op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. (Foto Bosland)

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Lommel - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Heidi Van Endert overleden

Donderdag 7 november 2019
Lommel - Heidi Van Endert overledenGisteren is Heidi Van Endert overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Patrick Bach. Zij was 47 jaar. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Lommel - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Danny doet Danny

Woensdag 6 november 2019
Danny doet Danny
Lommel - Danny doet DannyIk zat opgevouwen. Zo voelde het en het lijkt nu voorbij. Ik heb me ontplooid. Dat doet me denken aan origami. Als puber, toen mijn hormoonspiegels zo grandioos overhoop lagen dat ze op de binnenkant van een lachspiegeltent op de kermis geleken, was ik er verkeerdelijk van uitgegaan dat origami een seksuele geaardheid was of dat het toch minstens iets met geslachtsgemeenschap te maken moest hebben, zoals naar mijn gevoel eigenlijk alles in die periode. Ik dacht dat iemand die aan origami deed, seks had met (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Lodewijks overleden

Woensdag 6 november 2019
Lommel - Mia Lodewijks overledenMaandag is Mia Lodewijks overleden, de weduwe van Frits Jansen. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Annita Mertens overleden

Woensdag 6 november 2019
Lommel - Annita Mertens overledenGisteren is Annita Mertens overleden, de echtgenote van Noël Mentens. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Waar blijven ze het halen...

Dinsdag 5 november 2019
Lommel - Waar blijven ze het halen...ZoomVoor velen alweer een verlengd weekend in het verschiet... Ook in de Leopoldlaan dus! (Foto Robert Boons)

Nieuwe vennootschap: BVE Energie

Dinsdag 5 november 2019
Bram Van Endert uit Lommel heeft de besloten vennootschap BVE Energie opgericht met zetel aan de Kloosterstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de reparatie van elektronische en optische apparatuur en de installatie van industriële machines, toestellen en werktuigen.

Truda Poets overleden

Dinsdag 5 november 2019
Lommel - Truda Poets overledenGisteren is in Balen de uit Lommel afkomstige Truda Poets overleden, de weduwe van August Claes. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Thieu Vandenboer overleden

Dinsdag 5 november 2019
Lommel - Thieu Vandenboer overledenGisteren is Thieu Vandenboer overleden, de echtgenoot van Alda Olivieri. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Narke Willekens overleden

Dinsdag 5 november 2019
Lommel - Narke Willekens overleden
Gisteren is Narke Willekens overleden, de echtgenoot van Mia Joos. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Irene Geerinckx overleden

Maandag 4 november 2019
Lommel - Irene Geerinckx overledenVandaag is in Lommel de uit Neerpelt afkomstige Irene Geerinckx overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Albertine Van Broekhoven overleden

Maandag 4 november 2019
Lommel - Albertine Van Broekhoven overledenGisteren is Albertine Van Broekhoven overleden, de weduwe van Vinus Willekens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Lommel - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Jan Demol overleden

Maandag 4 november 2019
Op 31 oktober overleed Jan Demol, de echtgenoot van Nadia Matthyssens. Hij was 67 jaar. Volgens zijn wens werd zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.

Herfstkriebels op het plein

Maandag 4 november 2019
Lommel - Herfstkriebels op het pleinZoomAfgelopen zaterdag werd het omstreeks 17 uur wel erg gezellig in de Ooievaarstraat. De buren maakten er samen met de inwoners van de Parkiet- en Duivenstraat een mooie avond van! Zelfgemaakte soep in een grote ketel boven een houtvuur zorgde voor een gezellige sfeer. Iedereen kon zelf zijn broodje beleggen met spek, worst en groentjes. Warme choco en andere drankjes vloeiden rijkelijk. Er stond een tent op het plein en de straat werd afgezet voor het verkeer. Dankzij een mooie buurtwerking werd deze avond grotendeels gesponsord door de buurtkas! (Bijdrage Karin Jaeken)

André Kuppens overleden

Maandag 4 november 2019
Lommel - André Kuppens overledenZaterdag is André Kuppens overleden, de echtgenoot van Martha Bleyen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Niko Hendrickx in Jakob SmitsmuseumZoomLommels beeldend kunstenaar Niko Hendrickx neemt deel aan de groepstentoonstelling 'Oog in oog' van het Jacob Smitsmuseum in het nabije Mol-Sluis. Veertien hedendaagse kunstenaars, die een link hebben met de Kempen, werden gevraagd om hun werk te confronteren met de permanente collectie van het museum. Thema’s zoals: het landschap, moeder en kind, familie -en dorpsleven, uit de vaak honderd jaar oude werken worden in relatie met de hedendaagse werken in de moderniteit getild maar benadrukken eveneens de tijdloosheid ervan. De tentoonstelling vindt plaats van 9 november tot 12 januari. Meer info: Jakob Smitsmuseum.
Lommel - Nipt verlies voor volley-meisjes U17-AZoomDe vijfde speeldag voor de meisjes U17-A (foto) vandaag. En de tweede keer tegen MVC Peer. De eerste keer wisten de Lovoc-meisjes met 2-3 te winnen. Vandaag maakten beide teams het in de Lovoc-hal ongelooflijk spannend! In set 1 wisten de Lovoc-meisjes het laken met 28-26 nipt naar zich toe te trekken. Set 2 ging dan weer helemaal de mist in, set 3 ging al heel wat beter. Beide sets gingen naar Peer. En dan set 4... Ongemeen spannend van bij het begin, beide teams gaven geen duimbreed toe! De set, waarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Thuisverlies voor Lutlommel en KolonieLutlommel speelde vanmiddag thuis tegen KRC Peer. Het verloor met erg zware 1-5 cijfers. Kattenbos moest naar Hechtel FC en het won er met 0-3. Verbroedering won gisterenavond al met 0-1 bij K. sp. Wijchmaal, en Kolonie tot slot verloor op eigen veld met 0-2 van Sporting Winterslag.

Prijswinnaars van de maand

Zondag 3 november 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Prijswinnaars van de maandDe vraag van deze maand was blijkbaar dan toch niet zo simpel. We kregen slechts enkele correcte antwoorden binnen. Er zijn 4 urnenmuren in gebruik, dus dat was het enige juiste antwoord. Winnaar van de tickets voor de wedstrijd Lommel SK - Beerschot aanstaande vrijdag is Hendrik Bleyen uit de Konijnenpijp, en winnaar van het boeketje bij Ixora is Michel Vromans. Proficiat!Voor alle anderen: volgende maand beter...
Lommel - Neos en 'Het verdriet van België'ZoomOp uitnodiging van Neos Lommel kwam Ivan De Vadder, gekend van VRT en Canvas, de Lommelse Neosleden wat wijzer maken over de gecompliceerdheid van het Belgische Politiek bestel. Alleen kort door de bocht is dit kluwen te beschrijven, want het vergt jaren intensieve studies om hieruit wegwijs te geraken. Nederlandse gasten in de zaal begrijpen er nu nog minder van; hoe de vele structuren, gewesten en gemeenschappen elk met eigen bevoegdheden en besturen en regeringen, dwars door alle politieke (…) Het hele nieuwsbericht

OKRA trekt de natuur in

Zondag 3 november 2019
Lommel - OKRA trekt de natuur inZoomZaterdagvoormiddag jl. trokken 40 dappere OKRA-leden van het trefpunt Centrum de prachtige natuur van de wijk Blauwe Kei in. Onder de deskundige leiding van Piet Berx, die deze jaarlijkse ochtendwandeling al voor de 15de keer organiseerde, stapten ze gezwind rond een schitterende waterplas bij zonsopgang en genoten ze samen van deze gezonde stapoefening. Na één uurtje stappen wachtte hen in taverne De Blauwe Kei een heerlijk ontbijt. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Lommel - Basket Lommel wint na verlengingenCroonen Lommel - Gent Hawks: 100-90 nv (Quarters: 28-21, 20-25 (48-46), 18-25 (66-71), 24-19 (90-90), 10-0
Lommel hield gisteren stand tegen het sterke Gent en dwong verlengingen af waarin Gent roemloos ten onder ging met 10-0. Onder impuls van Toon Ceyssens, Bart Maesen en Martijn Hendrix nam Lommel het initiatief waarbij dit trio respectievelijk 15, 6 en 5 punten scoorde in het eerste kwart (28-21). Maar Gent knokte terug en liep via 48-46 naar een maximale voorsprong van 10 punten in het 3de (…) Het hele nieuwsbericht

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)

Lisa Bergmans overleden

Zaterdag 2 november 2019
Lommel - Lisa Bergmans overledenOp 30 oktober overleed in Rotselaar de uit Neerpelt afkomstige Lisa Bergmans, de weduwe van Isidoor Gillis en de levensgezel van wijlen Jaak Driesen. Zij was 91 jaar. De uitvaartlturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel.

Wereldgoud voor Lavreysen

Zaterdag 2 november 2019
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (22) uit Luyksgestel heeft vandaag bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk goud gepakt op de keirin. Twee weken geleden haalde hij ook al goud op dit onderdeel in de Europese kampioenschappen.
Lommel - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Lommel - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Leeggoed gestolen aan handelszaak

Vrijdag 1 november 2019
Lommel - Leeggoed gestolen aan handelszaak
Aan een handelszaak aan de Luikersteenweg is leeggoed gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Tiener (16) gewond bij ongeval

Vrijdag 1 november 2019
In de Fabrieksstraat in Bocholt zijn gisterennnamiddag een fietser en een bromfietser ten val gekomen. Een 16-jarige jongen uit Lommel liep daarbij verwondingen op.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Lommel - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht

De novembervraag

Vrijdag 1 november 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - De novembervraagEen toepasselijke vraag voor deze eerste dag van november: hoeveel urnenmuren, oftewel columbaria, mét urnen in, staan er op ons kerkhof in het centrum? Te winnen een boeketje van Ixora, twee tickets voor de lezing van Annelies Beck over haar boek 'Toekomstkoorts', over heden en verleden van Brazilië (op zondag 10 november om 10.30 uur in de BIB), of twee tickets voor de voetbalwedstrijd Lommel SK - Beerschot op vrijdag 8 november. Antwoord mailen vóór 20.00 uur zaterdag 2 november aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Vermeld bij uw antwoord tevens 'boeketje', 'lezing', of 'Lommel SK'.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel