Het overige nieuws

Nieuw logo voor scholengroep Xpert

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Nieuw logo voor scholengroep XpertZoomScholengroep Limburg Noord werd begin dit jaar omgedoopt tot Scholengroep Xpert. Go Xpert met hoofdzetel in Beringen groepeert 14 basisscholen, waaronder een MPI voor buitengewoon onderwijs; 7 secundaire scholen, waaronder een secundaire school voor buitengewoon onderwijs; 1 autonoom internaat, 1 IPO en 1 CVO verspreid over Bocholt, Beringen, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Pelt, Peer en Lommel. De organisatie maakt deel uit van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht
Jordi Meeus (Seg Racing Academy) is vandaag 4de geworden in de 60ste editie van de Nederlandse openingsklassieker 'Ster van Zwolle'. Winnaar werd Jordi's ploeggenoot en Nederlands beloftenkampioen David Dekker voor Olav Kooij en de winnaar van vorig jaar Coen Vanmeltfoort. Jordi rijdt volgende week twee profwedstrijden in eigen land, nl. GP Samyn en Wanzele Koerse.
Lommel - OKRA-Academie introduceert gelaatskundeZoomMet de lezing 'gelaatskunde' door Ria Van Buul donderdag jl. kregen de deelnemers een snelcursus om karakters en lichaamskenmerken te ontdekken op basis van iemands gelaatsopbouw. Enig scepticisme verdween toen Ria een aantal vrijwilligers naar voor bracht én heel concreet "iets" kon omschrijven aan de hand van bijvoorbeeld rimpels of lijnen in iemand gezicht, de schedelopbouw of de opbouw van iemands oren. Alweer een academie-aanbod waarover nog gaat nagepraat worden. (Bijdrage Stan Bresseleers)

André Voets overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - André Voets overledenIn ZWC Ploegdries in Lommel is vandaag André Voets overleden, de echtgenoot van Maria Franssen. Hij was 81 jaar. De crematie en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Werfkeet opengebroken

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Werfkeet opengebrokenOp de Hees is een werfkeet opengebroken. De buit bestaat onder meer uit meetapparatuur en batterijen.

Willy Vrancken overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Willy Vrancken overledenDonderdag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Bocholt afkomstige Willy Vrancken overleden, de echtgenoot van Maria Mannaerts. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Kerkhoven. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw in de Omloop: safety-totems

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Nieuw in de Omloop: safety-totemsZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Mia Brouwers overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Mia Brouwers overledenMaandag overleed in Herk-de-Stad de uit Lommel afkomstige Mia Brouwers, de weduwe van de in 1980 overleden Edmond Mulkers. Zij was 84 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne in het familiegraf op de begraafplaats van Schulen vonden in intieme familiekring plaats.

Gerarda Kelgtermans overleden

Zaterdag 29 februari 2020
Lommel - Gerarda Kelgtermans overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Gerarda Kelgtermans overleden, de weduwe van de in 2004 overleden Yvan Smeets. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk.

Nieuwe vennootschap: Vibus

Vrijdag 28 februari 2020
Vince Brusselaers (19) uit Lommel heeft de vennootschap Vibus opgericht met zetel aan de Koeketerstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer webdesign en marketing.

Bekerwinst voor liefhebbers heren Lovoc

Donderdag 27 februari 2020
Lommel - Bekerwinst voor liefhebbers heren LovocZoomDe liefhebbers heren van Lovoc staan weer een stap dichter bij de finale Beker van Limburg VKS. Vanavond speelden ze hun kwartfinale thuis tegen KWB Spalbeek uit 1ste afdeling. De Lovoc-heren, momenteel leider in 2de afdeling A, tegen de 2de uit 1ste afdeling. Het beloofde een pittig matchke te worden! Toch moesten de Lommelse heren, behalve in set 3, niet al te veel uit de kast halen om de wedstrijd met 3-0 te winnen. Halve finale dus, tegen ongenaakbaar leider uit 3de afdeling A Fit Ham Heren. De finale op 26 april lonkt dus al, maar eerst nog knallen tegen de heren uit Ham! Die zullen hun huid vast heel erg duur verkopen! (LdB)
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren is op zoek naar vrijwilligers die pups helpen opvoeden. Die pups zullen later blinden of slechtzienden begeleiden in het dagelijkse leven. De vrijwilligers kunnen uit verschillende formules kiezen. Zo kunnen ze je bijvoorbeeld naschoolse opvang doen, waarbij de getrainde hond ’s morgens, ’s avonds en in het weekend naar huis komt, Maar ook vakantieopvang is een optie. Geïnteresseerd? Kijk dan hier eens.  
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (22) uit Luyksgestel heeft vandaag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn een nieuwe wereldtitel behaald: die in het keirin. Twee ronden voor het einde kwam hij op kop en werd niet meer bijgehaald.

Jan Fonteyn overleden

Donderdag 27 februari 2020
Lommel - Jan Fonteyn overledenGisteren is Jan Fonteyn overleden, de echtgenoot van An Stessens. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroeting: zaterdag en zondag, telkens van 18 tot 20.30 uur, Einderpad 100.

Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

Donderdag 27 februari 2020
Grensgevallen
Na een botsing op de Luikerweg in Valkenswaard, een paar kilometer voor de grensovergang in Lommel-Kolonie, heeft een vrachtwagenchauffeur vanmorgen rond 6.30 uur vluchtmisdrijf gepleegd. Een tijdje later kon hij worden opgepakt.
De botsing gebeurde tussen de vrachtwagen en een bestelwagen. Volgens een getuige raakte de vrachtwagen even van de weg, belandde hij met de rechterwielen in de berm en slingerde hij nadien terug de weg op waar hij tegen de bestelwagen botste. Een inzittende daarvan (…) Het hele nieuwsbericht

'Iedereen kiest' in het GRM

Donderdag 27 februari 2020
Toerisme
Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren biedt een nieuw type begeleide rondleiding aan. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete objecten uit en de gids gaat hierover met hen in gesprek. Hij stelt een rondleiding samen op maat, met veel ruimte voor interactie. De formule is ideaal voor kleine familie-, collega- of vriendengroepen die de collectie eens anders willen ontdekken. De formule is geschikt voor groepen tot 15 personen.
Bij aankomst in het museum is er een kort kennismakingsgesprek. De (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis tickets Lommel SK

Donderdag 27 februari 2020
Lommel - Gratis tickets Lommel SKHet laatste seizoen dat Lommel SK in eerste nationale speelde was dus 2002/2003. Zowat iedereen die een mailtje stuurde had een correct antwoord, en een onschuldige hand trok uiteindelijk Rudy Reijmen als winnaar van de twee tickets eruit. Veel plezier ermee, en alle anderen... meer succes volgende keer!.

Harrie Lavreysen: WK en wereldrecord

Woensdag 26 februari 2020
Grensgevallen
Op het WK baanwielrennen in Berlijn heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanavond samen met zijn landgenoten Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland de wereldtitel veroverd in de teamsprint. Dat deden ze in een nieuw wereldrecord: 41,225.

Volg het virus op het web

Woensdag 26 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Volg het virus op het webZoomAlle ontwikkelingen rond het coronavirus Covid-19 kunnen gevolgd worden via www.info-coronavirus.be. De informatie op deze website wordt permanent bijgewerkt door experts en virologen die de situatie op de voet volgen. Daarnaast is er ook hygiëne-advies te vinden over hoe men zich het best kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.
Goed om weten is dat mensen met hun vragen ook terecht kunnen op het gratis informatienummer 0800/14.689. En ook via Facebook en Twitter ([!]be_gezondheid) informeert FOD Volksgezondheid doorlopend omtrent alle nieuwe ontwikkelingen.

Geslipt tijdens wolkbreuk

Woensdag 26 februari 2020
Lommel - Geslipt tijdens wolkbreukDeze namiddag zijn op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt tijdens een wolkbreuk vijf auto's geslipt en in de berm beland. Er was alleen blikschade.

Winters intermezzo

Woensdag 26 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Winters intermezzoKoning winter is heel even op bezoek in onze streken, maar het wordt slechts een blitzbezoek. Na de doortocht van een storing op donderdag, komt er gevoelig zachtere lucht opzetten en is er van winter al geen sprake meer. Eerst is het wel koud en kan het op de weg gevaarlijk glad worden !
Vandaag ligt er op veel plaatsen een dun laagje sneeuw in de ochtend. Er vallen ook nog winterse buien, maar met het oplopen van de temperaturen worden de buien steeds meer vergezeld van regen. Het kwik (…) Het hele nieuwsbericht

Kids Mixed Martial Arts

Woensdag 26 februari 2020
Volgende week gaan er nieuwe lessen M M A, oftewel Mixed Martial Arts voor kinderen van start. Jong geleerd, oud gedaan en al spelend trainen kinderen  vechtsporten om hun conditie, zelfvertrouwen en zelfbeheersing op te krikken. De trainingen starten op woensdag 4 maart 14-15 uur en  zaterdag 7 maart 13-14 uur, dit voor kids van 7 tot 14 jaar Meer info te verkrijgen via sportwil[!]hotmail.com of hun Facebookpagina. (Bijdrage Wilfried Van Engeland)

Prijswinnaars boek

Woensdag 26 februari 2020
Lommel - Prijswinnaars boekZoomDe volgende twee mensen mogen kortelings het eerste boek van Lommels auteur Christian Meadow in de bus verwachten: Mia Rutten en Jean Sleven. Voor alle anderen: het is te koop in de Standaard boekhandel...

De zetelklever

Woensdag 26 februari 2020
Danny doet Danny
Lommel - De zetelkleverIk ben nogal conservatief als het over onze zetel, de hoeksalon van onze samenleving, gaat. In ons huis wordt geleefd. Met z’n zessen. In onze zetel wordt gezeten. Met z’n zessen. Samen. Hij staat helemaal in het midden van onze woonkamer, als een centrale bank van onschatbare waarde. Er wordt televisie gekeken, geknuffeld, geslapen, geravot, gevochten, gelachen, geweend, gegeten, gedronken, getablet, gelaptopt, gelezen en nog veel meer. Ik ben een huismus en tegelijkertijd een gewoontedier. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Michel Geebelen en An-Katrien De Nève, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Geebelen Vastgoed opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Koning Albertlaan.

Stelende poetsvrouw gestraft

Dinsdag 25 februari 2020
Vijftien maanden celstraf: dat is de straf die een poetsvrouw uit Lommel kreeg omdat zij haar klanten bestal. De vrouw maakte onder meer vijf iPhones en juwelen uit. De vrouw sloeg toe in Hechtel-Eksel en Beringen.
Lommel - Speelpleinwerking zoekt hulpanimatorenZoomSpeelpleinwerking Kriebelboom zoekt nieuwe hulpanimatoren! Zij zorgen in de zomervakantie voor super fijne activiteiten voor kinderen. Hier hebben ze natuurlijk top animatoren voor nodig. Daarom organiseren zij in de eerste week van de paasvakantie een Hulpanimatorcursus. Word je dit jaar 16 (of ben je ouder)? Schrijf je dan in voor deze cursus door een mailtje te sturen naar Kriebelboompost[!]gmail.com. De cursus kost €20. Na de cursus kan je ook meteen mee op leidingsweekend als je wilt. Kortom, de beste paasvakantie die je ooit zal hebben!
In Dommelhof leidt het Circuscentrum deze week nieuwe circusanimatoren op. De cursisten komen uit circusateliers uit heel Vlaanderen. Ze leren op 6 dagen hoe ze als jeugdanimator op een fijne, veilige en pedagogisch verantwoorde manier circustechnieken kunnen aanleren aan kinderen. Op het einde van de cursus krijgen ze de opdracht om een 'Circus Experience' te organiseren, zodat een groep kinderen kan komen proeven van circus.
De kinderen zullen kunnen kijken naar wat de cursisten zelf al (…) Het hele nieuwsbericht

NMBS wijzigt naam tickets

Dinsdag 25 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
In de loop van maart wijzigt de NMBS de namen van de meeste van haar tickets om haar aanbod voor de klant duidelijker en transparanter te maken. VRT-nieuws zette de veranderingen op een rijtje.

Daar is de lente al!

Maandag 24 februari 2020
Vandaag gezien
Lommel - Daar is de lente al!ZoomRegen of wind, de lente laat zich niet tegenhouden en komt al vroeg in bloei! (Gust Ischen)
Daar is de lente al!Daar is de lente al!
Zoom

Vic Belmans overleden

Maandag 24 februari 2020
Lommel - Vic Belmans overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige en de in Helchteren woonachtige Vic Belmans overleden, de echtgenoot van Lea Wouters. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Slechts éénmaal om de vier jaar

Maandag 24 februari 2020
Lommel - Slechts éénmaal om de vier jaarZoomFoto Robert Boons
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Aanhangwagen gestolen in RussendorpIn Russendorp gingen onbekenden met een aanhangwagen aan de haal. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.

Mooie winst meisjes U11-B Lovoc

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Mooie winst meisjes U11-B LovocZoomEr was maar één wedstrijd in dit carnavalsweekend. De meisjes U11-B (foto's) van Lovoc moesten deze middag het veld op tegen Volleybalclub Herk-de-Stad B. Niettegenstaande de Herkse meisjes een heel pak ouder, groter en sterker waren wisten de Lovoc-girls toch de eerste 2 sets binnen te rijven, na een mooie remonte in set 2. Set 3 ging helaas helemaal de mist in. Maar in set 4 herpakten de meisjes zich goed, die set ging dan ook verdiend naar Lovoc! 3-1 thuiswinst dus, en de (…) Het hele nieuwsbericht
Mooie winst meisjes U11-B Lovoc
Zoom

Winst voor Lutlommel en Kolonie

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Winst voor Lutlommel en KolonieLutlommel won vanmiddag met 2-1 van KFC Hamont 99. Kolonie ging met 1-3 winnen bij K. Waterloos VV en Verbroedering speelde 1-1 gelijk bij VV Lummen. Kattenbos speelde niet dit weekend.

Lena Claes overleden

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Lena Claes overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Lena Claes overleden, de weduwe van René Brusselaers. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de teraardebestelling op de begraafplaafs van Boseind (Pelt). Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Carnavalstoeten afgelast

Zondag 23 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalsstoeten in Hamont, Eksel, Kaulille, Lommel en Valkenswaard zijn afgelast vanwege het stormweer.

Basketbal: winst voor Lommel

Zondag 23 februari 2020
Lommel - Basketbal: winst voor LommelIn tweede klasse nationaal van het basketbal heeft Lommel gewonnen van Gistel-Oost met 78-75. Lommel staat zesde in de stand. UPDATE Quarters: 11-15, 33-32, 57-45, 78-75.
Lommel kwam moeilijk op gang, kon niet echt overtuigen in de eerste helft, maar kon toch met 1 punt voorsprong gaan rusten.
Na de rust kon een zwak verdedigend Lommel toch een voorsprong van 15 punten uitbouwen. In het 4de quarter gaf de thuisploeg bijna de winst uit handen, maar ze kn de 3 punten uiteindelijk toch thuis houden.

Carnaval in de ogen van een 11-jarige

Zaterdag 22 februari 2020
Lommel - Carnaval in de ogen van een 11-jarigeZoomEn die 11-jarige is tekentalent Lisa Van Gucht. Ze bezorgde ons deze tekening van carnaval!

Voor een half miljoen aan boetes

Zaterdag 22 februari 2020
Grensgevallen
Lommel - Voor een half miljoen aan boetesDe politie van Valkenswaard heeft gisteravond een man opgepakt die nog voor 505.000 euro aan boetes had openstaan. Bovendien moet hij nog meer dan 1050 dagen de cel in. Dat meldt de politie vanmorgen.

Peter Reijmers overleden

Zaterdag 22 februari 2020
Lommel - Peter Reijmers overledenWoensdag is Peter Reijmers overleden, de echtgenoot van Caroline Bertens. Hij was 70 jaar en destijds de eerste general manager van vakantiepark De Vossemeren. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Een bâche !

Zaterdag 22 februari 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Een bâche !"Hei Witte!" Mijn broer Dré heeft het vaak moeten horen. Een felwitte kruin had hij. En voor je klasgenoten was dat destijds genoeg om je echte naam te doen vergeten. Ernest Claes treft natuurlijk schuld aan dat fenomeen. De ‘Witte van Zichem’ was zowat het prototype van de recalcitrante rakker. Met wittekoppen viel geen rechte voor te ploegen. En dat mijn vader beweerde dat mensen met wit haar de wind konden zien, maakte het voor het zelfbeeld van onze Dré niet makkelijker.
Ik moest (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Brandpoint

Vrijdag 21 februari 2020
Ian Van Reeth uit Lommel heeft de besloten vennootschap Brandpoint opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het ontwerpen en plaatsen van luchtreclame en het ontwerpen van reclameborden en -panelen, lichtkranten en neonreclame.
Lommel - Spelletjesnamiddag bij Samana CentrumZoomGisteren, donderdag, kwamen de leden van Samana Lommel-Centrum samen in de Volksmacht voor een spelletjesnamiddag De grote meerderheid van de aanwezigen koos voor rummicub,  blijkbaar een populair spel bij de oudere generatie. Sommigen moesten zelfs gedwongen worden tot een korte pauze met koffie en koek. Het was een gezellige maar tevens spannende namiddag.
Spelletjesnamiddag bij Samana CentrumSpelletjesnamiddag bij Samana Centrum
Zoom

Carnavalsoptocht Eindhoven afgelast

Vrijdag 21 februari 2020
Grensgevallen
De carnavalsstoet in Eindhoven, die voor zaterdagnamdidag gepland was, gaat niet door vanwege de verwachte windkracht en windstoten. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt na overleg met het stadsbestuur, hulpdiensten en andere betrokken partijen. UPDATE Ook de optocht van zondag in Weert is afgelast.

Rammen zoeken nieuwe thuis

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Rammen zoeken nieuwe thuisZoom
In het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is men nog steeds op zoek naar een nieuwe thuis voor deze twee schapenrammen. Hun leeftijd is onbekend. Ze zijn ontwormd en ziektevrij, maar niet gecastreerd.
Het NHC zou voor hen samen graag een thuis vinden. Wie interesse heeft, kan een mail sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be. Wolven gelieven zich te onthouden.

Henri Rutten overleden

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Henri Rutten overledenGisteren is de in Lommel woonachtige en uit Eksel afkomstige Henri Rutten overleden, de weduwnaar van Alice Lavreysen. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 28 februari (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Kort nieuws van bij de buren
Vandaag keurde de Vlaamse regering het steunniveau goed voor Floating PV, het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. Het park wordt gebouwd op zandgroeve “De Schans” van Sibelco op de grens van de Antwerpse gemeenten Mol en Dessel. De zonnepanelen worden gemonteerd op een drijvende structuur van zeven hectaren. De installatie heeft een vermogen van zeven MWp en heeft een productie die overeenkomt met het jaarverbruik van 2.000 gezinnen. De elektriciteit van het drijvend zonnepark wordt lokaal maximaal door Sibelco verbruikt. Groeve “De Schans” is 70 hectaren groot en is door haar ligging dichtbij de fabriek perfect geschikt voor een drijvend zonnepark, zeggen de initiatiefnemers SIbelco, LRM, Group Machiels en Luminus..

Winderig weekend

Vrijdag 21 februari 2020
Lommel - Winderig weekendEr staat opnieuw een erg winderig weekend op het programma met zware windstoten. Stormkracht lijkt evenwel niet bereikt te worden, maar op zondag is erg veel neerslag mogelijk. Na het weekend blijft de straalstroom het weerbeeld in onze streken bepalen. De wind is nog steeds voelbaar aanwezig en met de regelmaat van de klok komen storingen en buien opzetten. De bovenluchten worden bovendien iets kouder, waardoor buien soms een winters karakter krijgen en kunnen vergezeld worden van korrelhagel of (…) Het hele nieuwsbericht

Vragenlijst Noord-Zuid

Vrijdag 21 februari 2020
Naar aanleiding van het dossier Noord-Zuid, waar zowel het stadsbestuur als de oppositie over verontwaardigd waren, heeft SAMEN sp.a een korte vragenlijst online gezet waar zij graag zoveel mogelijk Lommelaars op willen laten reageren. De oppositiepartij wil immers op de eerstvolgende gemeenteraad een motie voorleggen om die door iedereen te laten ondersteunen en om dan samen met heel wat Lommelaars "hopelijk een vuist te kunnen maken voor een goede bovenlokale aansluiting in onze stad én een goede communicatie hieromtrent". De link naar de korte vragenlijst vindt u hier.
Lommel - Inschrijven voor oud-leerlingenavond WICOZoomWICO Campus Lommel organiseert op vrijdag 24 april een oud-leerlingenavond. Ben je oud-leerling van het Sint-Pieterscollege, het OLV-instituut of het Sint-Jozefscollege en afgestudeerd in 1970 tot en met 1999, dan ben je van harte welkom. Inschrijven kan enkel via de website voor 15 april.

Doodrijder veroordeeld

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Doodrijder veroordeeldVier maanden celstraf met uitstel, een boete van 3.200 euro en vijf maanden rijverbod waarvan één effectief: dat is de straf die een 26-jarige Hamontenaar kreeg omdat hij op 27 november 2018 op de Achelsedijk in Neerpelt een ongeval veroorzaakte waarbij Davy Beliën (36) uit Lommel om het leven kwam.

Sterke tanden

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Sterke tandenZoomDat een bever sterke tanden heeft - we hadden het kunnen vermoeden. maar als men ze van dichtbij bekijkt is het toch wel even schrikken. Zó groot, die tanden! Dat bleek vandaag in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen, waar men een bever, die men was gaan ophalen in Kinrooi, helaas moest laten inslapen vanwege een vergevorderde kanker. Dat bood de mensen van het NHC wel de kans om de tanden van die bever eens van naderbij te bekijken... (Foto NHC)

Voetbal: speelschema vastgelegd

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Voetbal: speelschema vastgelegdHet PC Limburg heeft het speelschema voor volgend seizoen vastgelegd. De eerste elftallen in reeksen van zestien ploegen starten de competitie in het weekend van 30 augustus. De ploegen in reeksen met achttien ploegen starten in het weekend van 23 augustus. De competitie eindigt op 25 april.

Nieuw: Schrijn- en timmerwerken Mertens

Donderdag 20 februari 2020
Guido Mertens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Schrijn- en Timmerwerken Guido Mertens opgericht met zetel aan de Lorkstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren algemene schrijnwerkerij, dak- en zinkwerken, schilderwerken en handel in bouwmaterialen.

Nieuwe vennootschap: Els Dierckx

Donderdag 20 februari 2020
Els Dierckx uit Lommel heeft de besloten vennootschap Els Dierickx opgericht met zetel aan de Kanaalstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer arbritage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers, audit-activiteiten en arbeidsbemiddeling.

Vandalisme in Balendijk

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Vandalisme in BalendijkOnbekenden hebben een autoruit ingeslagen in de Tapuitstraat. In de Vlasstraat werd een ruit van een woning vernield. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Twee faillissementen

Donderdag 20 februari 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Penac Benelux gevestigd aan de Balendijk en Experience Centers uit Lutlommel failliet verklaard. Het indienen van schuldvorderingen moet voor 21 maart gebeuren.

Marinus Vermeulen overleden

Donderdag 20 februari 2020
Lommel - Marinus Vermeulen overledenDinsdag is Marinus Vermeulen overleden, de echtgenoot van Louisa Kools. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jagers schieten 1.767 evers dood

Dinsdag 18 februari 2020
In Limburg zijn vorig jaar 1.767 everzwijnen doodgeschoten door jagers, dat zijn er 318 meer dan in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar of de populatie daardoor kleiner geworden is, is niet zeker. Want volgens kenners kan een gezonde zeug elk jaar voor zo’n zes nakomelingen zorgen.

Nieuwe vennootschap: Julita

Dinsdag 18 februari 2020
Anita Meurs uit Hasselt en Julie Wuytens uit Zonhoven hebben de besloten vennootschap Julita opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de handel in kleding, cosmetica en toiletartikelen.

Een kilo goud aan je pols

Dinsdag 18 februari 2020
Lommel - Een kilo goud aan je polsZoomIn de tentoonstelling "Dacia Felix" in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren zijn veel prachtige objecten te zien. Zoals bijvoorbeeld deze 'spiraalvormige armbanden in goud'. Deze massief gouden armbanden behoren tot een ensemble van 24. Elke armband weegt ongeveer één kilogram! De uiteinden zijn uitgewerkt als koppen van slangachtige fantasiedieren. De 24 werden begraven in een heilig gebied in het religieuze centrum van de Daciërs, tijdens een rituele ceremonie geleid door de hoogste priesters of koningen. Gouden armbanden zijn gemaakt voor het koninklijke en religieuze milieu. In meer perifere gebieden imiteert de lokale elite ze in zilver.

Wind staat centraal

Dinsdag 18 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Wind staat centraalIn een strakke westelijke luchtstroming blijft de wind de volgende dagen een hoofdrol spelen. Bovendien komen er in deze stroming actieve depressies voor, die soms voor harde rukwinden kunnen zorgen. Storingen en buien zorgen daarbij geregeld voor nattigheid. De temperaturen blijven de hele periode relatief hoog.
Vandaag staat er een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u. Opklaringen in de ochtend maken plaats voor stapelwolken. Na de middag is een enkele lokale regenbui niet uitgesloten, (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe fietskaart

Dinsdag 18 februari 2020
Lommel - Een nieuwe fietskaartZoomToerisme Limburg heeft zijn Fietskaart opgefrist. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen. Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. En 18 nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Blokker wordt Mega World

Dinsdag 18 februari 2020
Bedrijfsnieuws
Lommel - Blokker wordt Mega WorldZoomHet personeel van Blokker kan opgelucht ademhalen. De Nederlandse directie had al eerder aangekondigd dat ze de situatie van de Belgische filialen zou onderzoeken. Vandaag is er dan een ondernemingsraad geweest gevolgd door een mededeling aan het personeel. Daar is bekendgemaakt dat alle 123 Belgische filialen van Blokker - een dochter van Mirage Retail Group -  worden verkocht aan Dutch Retail Groep B.V., een andere Nederlandse groep. Ze worden omgevormd tot Mega World, dat is een winkel met discountformule op basis van partijenhandel. Zowat te vergelijken met de Action. Al het personeel van Blokker wordt overgenomen. Maar de naam Blokker verdwijnt in ons land uit het straatbeeld.

Vormingen voor sportclubs

Dinsdag 18 februari 2020
Op dinsdagen 10 en 17 maart organiseert de Sportdienst van Lommel i.s.m. Dynamo Project een tweeledige bijscholing over de vorming van een aanspreekpersoon binnen de club rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. De vormingen vinden plaats in congrescentrum De Soeverein. Méér info en inschrijving kan via de website.

Mia Van der Wielen overleden

Dinsdag 18 februari 2020
Lommel - Mia Van der Wielen overledenGisteren is Mia Van der Wielen overleden, de echtgenote van Fons Cools. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Inbraak in vakantiehuisje

Maandag 17 februari 2020
Lommel - Inbraak in vakantiehuisjeOp het Parelstrand is ingebroken in een vakantiehuisje. Er is onder meer een horloge, een armband en een fototoestel gestolen.

Infoavonden over de wolf

Maandag 17 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Nadat een wolf tijdens de kerstnacht in Balen een wallaby doodde, kwamen er veel vragen naar meer informatie. Om hieraan tegemoet te komen, organiseert de gemeente Balen twee infoavonden in vrijetijdscentrum De Kruierie (Bevrijdingsstraat 1): één voor erkende schapenhouders en één voor het grote publiek en hobbyisten. De eerste infoavond vindt plaats op maandag 24 februari om 20u, de tweede op donderdag 12 maart om 20u.

OKRA-centrum maakt aangenaam kennis

Maandag 17 februari 2020
Lommel - OKRA-centrum maakt aangenaam kennisZoomVrijdagnamiddag 14 februari jl. vond de eerste editie van "Aangename kennismaking" plaats in Het Praathuis. Met dit initiatief wil trefpunt OKRA-centrum gekende en minder bekende Lommelaars op de voorgrond brengen en hen beter leren kennen in een informele én een aangename sfeer. Voor deze première werd Sofie Sevens, kinderpsychiater, bereid gevonden om in de "interview"-zetel plaats te nemen, naast teamvoorzitter Stan Bresseleers. Hoe kan het anders, op Valentijnsdag, of er werd gesproken (…) Het hele nieuwsbericht
OKRA-centrum maakt aangenaam kennisOKRA-centrum maakt aangenaam kennisOKRA-centrum maakt aangenaam kennis
Zoom

Damesvoetbal: Alken - Lommel 2-2

Maandag 17 februari 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel 2-2 gelijk gespeeld in Alken. Aan de rust stond Lommel 2-1 achter.

Maria Denissen overleden

Maandag 17 februari 2020
Lommel - Maria Denissen overledenOp 12 februari overleed de uit Lommel afkomstige Maria Denissen, de echtgenote van Gaston Vanoppen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt waarna haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kuringen.

Tweede slotdag vriendjesdagen Lovoc

Maandag 17 februari 2020
Lommel - Tweede slotdag vriendjesdagen LovocZoomZaterdag vond de tweede en laatste slotdag plaats van de vriendjesdagen van volleyclub Lovoc. Drie weken waarin elke jeugdploeg vrienden en vriendinnen mocht uitnodigen om tijdens één training fijn samen te trainen en volleyballen werden afgesloten met het bijwonen van een match bij de senioren, met een heerlijke hotdog op de koop toe!
Deze keer mochten de dames de jeugd verwelkomen. Ze moesten tegen de voorlaatste in de reeks, het zeer jonge Dievoc Diepenbeek A, het veld op. In een (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje 'eigen-reclame'

Maandag 17 februari 2020
Lommel - Een beetje 'eigen-reclame'ZoomEn dat gunnen we ze zeker daar in de Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)
Lommel - Verlies van Verbroedering bij KaulilleKolonie speelde gisteren reeds 1-1 gelijk tegen LS Leut, en Verbroedering verloor eveneens gisteren met 3-0 bij Kaulille FC. Lutlommel moest vanmiddag naar Sp. Grote Heide en verloor er met 1-0, terwijl Kattenbos thuis Ham United partij moest geven en won met 4-0.

Carnavalstoet uitgesteld

Zondag 16 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
De carnavalstoet in Balen en de bijhorende kermis op de markt gaan vandaag niet door. Dat is een gevolg van het voorspelde stormweer. Een nieuwe datum voor de carnavalstoet is er nog niet.

Valentijnsvoeten

Zondag 16 februari 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - ValentijnsvoetenVrijdag 14 februari. De dag der geliefden. Maar ze is niet op haar kamer. Haar rollator staat bij het bed geparkeerd. Mijn ‘hallo’ en ‘ma’ blijven onbeantwoord. Ver kan ze niet zijn. In de verte hoor ik stemmen. Het is een vrolijk geroezemoes. Ze zitten wellicht in de woonkamer, voor taart en koffie.
Maar het eerste wat ik zie is niet taart en koffie. Wel voeten. Heel veel voeten. De mannen hebben hun broek opgerold zoals pa vroeger deed als het warm was, om een korte broek te hebben. (…) Het hele nieuwsbericht

Basket Lommel wint nipt in Sijsele

Zondag 16 februari 2020
Lommel - Basket Lommel wint nipt in SijseleSijsele - Croonen Lommel: 83-84 (Quarters: 22-19, 19-24 (41-43), 19-21 (60-64), 23-20)
Lommel beet van in het begin zijn standen stuk op een stug spelend Sijsele dat in de 3de minuut uitliep tot 12-0. Gelukkig herpakte Lommel zich nog in het eerste quarter (22-19) en kwam in de 12de minuut voor het eerst op voorsprong (23-24). Aangezien bij Lommel de afstandsshots niet echt lukten (8/25 driepunters) noch de vrijworpen (10/21) bleef het heel de wedstrijd een close game.
Gelukkig vond Bram (…) Het hele nieuwsbericht

Code geel: storm Dennis

Zondag 16 februari 2020
Lommel - Code geel: storm DennisHet KMI waarschuwt voor code geel met regen en veel wind tot 90km per uur. Ook het Agentschap Natuur en Bos waarschuwt om de bossen en natuurgebieden te vermijden.

Dennis is op komst

Zaterdag 15 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Dennis is op komstZaterdagnacht wordt het stilaan betrokken en gaat het regenen. Het koelt nauwelijks af bij minima rond 11 graden. De wind wakkert verder aan en er zijn rukwinden mogelijk tot 80 km/u.
Zondag zorgt de depressie 'Dennis' voor erg veel wind en regen met zware windstoten, tot 90 km/u. Een enkele uitschieter van 100 km/u is mogelijk. De maxima zijn hoog bij 16 of 17 graden.
Maandag komen er vooral na de middag een aantal regenbuien opzetten. De maxima liggen rond 10 graden en er zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme in Lommel-Barrier

Zaterdag 15 februari 2020
In de Antoon Vandendungenenstraat hebben onbekenden een ruit van een woning ingegooid.

Mia Willekens overleden

Zaterdag 15 februari 2020
Lommel - Mia Willekens overledenDonderdag is Mia Willekens overleden, de echtgenote van Jan Vandenberk. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Matchday voor Lommel SK

Zaterdag 15 februari 2020
Lommel - Matchday voor Lommel SKVanavond speelt Lommel SK thuis tegen Westerlo. Bij winst, en verlies van Roeselare, zijn ze zo goed als zeker van deelname aan PO II, en wie weet wedstrijden met STVV of Anderlecht? Weinigen hadden het na de desastreuze start van het seizoen nog gedacht, maar mits steun van de supporters kan dit huzarenstukje waarheid worden vanavond!

Toeristische gids van Bosland

Vrijdag 14 februari 2020
De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt hebben vandaag de eerste editie van een gezamenlijke toeristische gids voorgesteld. Onder de noemer ‘Groots in beleving’ wordt Bosland onder de loep genomen. De gids neemt de bezoeker met behulp van belevingsvolle thema’s op sleeptouw door de vier gemeenten. Het aanbod van het keuzemenu bestaat uit fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassingen en leuke plekjes.
De gids wordt verspreid op een oplage van 30.000 (…) Het hele nieuwsbericht

Asbest kan aan huis worden opgehaald

Vrijdag 14 februari 2020
Lommel - Asbest kan aan huis worden opgehaaldZoomVanaf 30 maart kunnen alle Limburger hun asbestafval goedkoop aan huis laten ophalen. Het gaat om een project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter met 4,5 miljoen euro Vlaams geld. Het project is vandaag voorgesteld op een werf in Heusden-Zolder waar arbeiders golfplaten aan het verwijderen waren.
Vanaf eind volgende maand kunnen Limburgers via (…) Het hele nieuwsbericht

Ruiten ingeslagen

Vrijdag 14 februari 2020
Vandalen hebben ruiten van de voetbalkantine van Kattenbos ingeslagen. Het precieze tijdstip van de feiten is niet gekend.

Twee verkeersongevallen

Vrijdag 14 februari 2020
Lommel - Twee verkeersongevallenEen 56-jarige bromfietsster uit Lommel is deze namiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een fietsster in de Dorpsstraat in Overpelt. Een 25-jarige Lommelaar raakte deze namiddag gewond bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Hoevenstraat en de Kapelstraat in Overpelt.

Dit is Noëlla

Vrijdag 14 februari 2020
Lommel - Dit is NoëllaZoomHet Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) heeft beelden van wolvin Noëlla (foto) verspreid. "Het zijn de eerste kleurenbeelden van Noëlla die we te pakken hebben. Daarmee hebben we de bevestiging dat ze gezond en wel in de regio is", zegt woordvoerster Marie-Laure Vanwanseele van het agentschap. De foto is gemaakt door een onbemande wildcamera. Het is de eerste foto van Noëlla bij daglicht. (Foto INBO/ Natuur en bos)
Lommel - Inschrijvingen 'Garageverkoop' geopendZoomHet is weer bijna zover... de 21ste editie van de Lommelse Garageverkoop komt er aan! Ook dit jaar wordt dit evenement georganiseerd door de Braspappies, en ook dit jaar kan u een heel weekend weer 'grote kuis' doen in huis en alle overbodige spullen verkopen. De data dit jaar zijn 16 en 17 mei, en inschrijven kan via de website. Nieuw dit jaar is dat de deelname volledig gratis is, dus wat houdt u tegen? En ook dit jaar zorgt Internetgazet weer voor de foto's en maakt u kans op een mooie prijs als 'mooiste' of 'origineelste' garage.

Maria Kox overleden

Vrijdag 14 februari 2020
Lommel - Maria Kox overledenGisteren is Maria Kox overleden, de echtgenote van Pierre Dierckx. Zij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lutlommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jeannine Verdonck overleden

Donderdag 13 februari 2020
Lommel - Jeannine Verdonck overledenGisteren is Jeannine Verdonck overleden, de echtgenote van Albert Vandenberk. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Vanaf deze week afhaling huisvuilzakken

Donderdag 13 februari 2020
Lommel - Vanaf deze week afhaling huisvuilzakkenZoomVergeet niet dat u vanaf deze week uw nieuwe huisvuilzakken kan afhalen... En net zoals vorig jaar, gebeurt deze bedeling ook nu via winkels en afhaalpunten. In al deze zaken kan u terecht mét uw identiteitskaart voor uw nieuwe grijze huisvuilzakken. Deze nieuwe zak heeft een wavetop-sluiting en is gemaakt van gerecycleerd plastic. Een grijze zak kan gemaakt worden uit alle kleuren recyclaat en daarom wijzigt de kleur van bordeaux naar grijs. Maar hebt u nog bordeaux huisvuilzakken in de kast liggen, dan mag je die nog blijven gebruiken. De volledige lijst van winkels en afhaalpunten vindt u hier, maar o.a. kan u terecht in de Carrefour Alma, AD Delhaize, Spar, Legerstock Luyckx, de stedelijke werf en het recyclagepark.

Code geel: wind

Donderdag 13 februari 2020
Lommel - Code geel: windHet KMI waarschuwt met code geel: Vandaag neemt de zuidenwind geleidelijk toe en kunnen de rukwinden 60 tot 80 km/u halen. In de loop van de namiddag en avond trekt een actieve buienlijn over ons land met windstoten rond 80 km/u of iets meer.

Fietser gewond in Buskruitstraat

Woensdag 12 februari 2020
Lommel - Fietser gewond in BuskruitstraatIn de Buskruitstraat kwam deze namiddag rond 14.30 uur een fietser tegen een auto terecht. Hij raakte daarbij gewond.

Mishandeling pasgeboren baby

Woensdag 12 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Mishandeling pasgeboren babyEen echtpaar uit Balen riskeert 40 maanden cel voor de mishandeling van hun pasgeboren baby. Beiden zitten momenteel in voorhechtenis. De man en de vrouw wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar. Het dochtertje werd bewusteloos geslagen. Volgens de verdediging had de vrouw liever een zoontje gewild. Vonnis op latere datum.(PG)

Neos-leden genoten van Erna Siebens

Woensdag 12 februari 2020
Lommel - Neos-leden genoten van Erna SiebensZoomEen goed gevulde zaal vol Neos-leden was getuige van een sprankelende tijdreis op gebied van mode en schoonheidsidealen door de eeuwen heen. Erna Siebens bracht een mengelmoes van feiten, hilarische anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden over de mode van de oudheid van Grieken en Romeinen tot vandaag de dag. Soms leek het een heuse one-woman-show en de namiddag vloog dan ook om. Als costumière werkte ze haar leven lang voor onder andere VRT, VTM, het Ballet van Vlaanderen, (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Aerts overleden

Woensdag 12 februari 2020
Lommel - Michel Aerts overledenDinsdag is Michel Aerts overleden, de echtgenoot van Alda Sleurs. Hij was 90 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: zondag (10.30-11 ur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Van Lutlommel naar Herkol

Woensdag 12 februari 2020
Bentl Geysmans (Lutlommel) zal komend seizoen de kleuren van eersteprovincialer Herkol verdedigen.

Een echte man

Woensdag 12 februari 2020
Danny doet Danny
Lommel - Een echte manMannen denken maar aan één ding. Dat is althans wat vrouwen zeggen als ze spreken over het mannelijke libido. Zelf steek ik me daar niet tussen. Je zou verwachten dat ik me met alle mogelijke middelen tegen dit gedachtegoed zou verweren, maar daar doe ik niet aan mee. Voor je me van onzijdigheid gaat verdenken, dient er een en ander genuanceerd te worden.
In zorgeloze omstandigheden gaan mijn gedachten werkelijk alle kanten op, dus wat weten vrouwen veel! Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Ten (…) Het hele nieuwsbericht
Elien Mertens uit Lommel heeft de besloten vennootschap Dokter Elien Mertens opgericht met zetel aan de Slachthuisstraat in Lommel. Doel van de vennootschap: uitoefening van de geneeskunde, met name als huisarts.
Kristof Witters uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kristof Witters UO opgericht met zetel aan de Lentestraat in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van beheer, management, financiën en marketing.

Nieuwe vennootschap: CvH Group

Dinsdag 11 februari 2020
Patrick Cuypers en Els Van Hauter, beiden uit Herselt, hebben de besloten vennootschap CvH Group opgericht met zetel aan de Rembert Dodoensstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het vervaardigen van allerhande mechanische constructies en geprefabriceerde gebouwen zoals bouwketen en telefooncellen.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Wietplantage opgedoekt: vier arrestatiesDe politie heeft een wietplantage met ruim 350 planten opgedoekt aan de Olmensebaan in Balen. Er werden vier mannen gearresteerd: een dertiger en drie veertigers.

Fietser gewond op Vreyshorring

Dinsdag 11 februari 2020
Lommel - Fietser gewond op VreyshorringDeze namiddag raakten een auto en een fietser in een aanrijding betrokken op de Vreyshorring. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Drugsinstallatie gedumpt

Dinsdag 11 februari 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Drugsinstallatie gedumptAan de Schansdijkstraat in Eksel hebben onbekenden de resten van een volledige cannabisplantage gedumpt. Het materiaal is vanmorgen gevonden. De gemeentelijke technische dienst heeft de materialen opgeruimd.

Elza Bynens overleden

Dinsdag 11 februari 2020
Lommel - Elza Bynens overledenGisteren is Elza Bynens overleden, de echtgenote van Piet Lyen. Ze was 81 jaar. Vrijdag om 10.30u is er een plechtige uitvaartliturgie in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19-19.30u) in het funerarium Witters in Lommel.

Wandelen opent je ogen

Maandag 10 februari 2020
Lommel - Wandelen opent je ogenZoomWandelen is niet alleen gezond, het opent ook je ogen. Zo is er in de buurt een veehouder die zijn weiden heeft omheind met oude treinbielzen, en er een afsluiting met prikkeldraad tegenaan heeft gezet. Die bielzen zijn zo oud en zo verweerd dat ze allemaal een eigen gezicht krijgen. Kijk eens naar de biels op de foto... Mooi vonden we ook dat beginnende plantje, onderaan in de "mond".

Keuzemenu bij oproep noodnummers

Maandag 10 februari 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen wordt er een keuzemenu ingevoerd voor de noodnummers 112 en 101. In een noodsituatie kan je zowel 112 als 101 bellen om één van de drie hulpdiensten (brandweer, ambulance of politie) te bereiken. In alle gevallen word je geholpen, maar je moet dus wel eerst kiezen: toets 1 voor hulp van brandweer of een medisch team; of toets 2 voor hulp van de politie.
Grensgevallen
Op de Technische Universiteit in Eindhoven heeft een 80-jarige Nederlander vandaag het wereldrecord hoofdrekenen gepakt. Hij slaagde erin tien getallen van vijf cijfers als de som van vier kwadraten te berekenen in minder dan 5 minuten.

Nieuw: Anchor Outsourcing

Maandag 10 februari 2020
Evy Van Overvelt uit Lommel heeft de besloten vennootschap Anchor Outsourcing opgericht met zetel aan de Rogier van der Weydendreef in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met een reisagentschap.

Nieuwe vennootschap: Philtjens BV

Maandag 10 februari 2020
In Lommel heeft Jan Philtjens de bv Philtjens opgestart, een uitbreiding van zijn in 2014 opgerichte eenmanszaak. Hoofdbezigheden van het bedrijf zijn het leveren en plaatsen van glas en van ramen en deuren in aluminium, pvc of hout.

Inbraakpoging op Molsekiezel

Maandag 10 februari 2020
Lommel - Inbraakpoging op MolsekiezelDieven probeerden vandaag binnen te dringen in een huis aan de Molsekiezel. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Rik Vande Broek overleden

Maandag 10 februari 2020
Lommel - Rik Vande Broek overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Rik Vande Broek overleden. Hij was 66 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Overpelt-centrum. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens. 

Vergeet uw geliefde niet

Maandag 10 februari 2020
Lommel - Vergeet uw geliefde nietZoomDe hartjes vliegen ons weer om de oren... Vrijdag is het dan ook alweer Valentijnsdag. (Foto Robert Boons)

Slotdag vriendjesdagen Lovoc

Zondag 9 februari 2020
Lommel - Slotdag vriendjesdagen LovocZoomTijdens de eerste slotdag van de vriendjesdagen bij Lovoc kwam heel wat, vooral jonge, jeugd opdagen. Zij kwamen natuurlijk om hun heerlijke hotdog op te smullen! Maar ze kwamen ook en vooral kijken naar de wedstrijd van de heren A, thuis tegen Stalvoc Beverlo B. In een goed gevulde Lovoc-hal werd hard gesupporterd! Helaas heeft het voor de heren niet mogen zijn, ze verloren met 0-3. De heren moeten hierdoor plaats 6 in 2de provinciale opnieuw aan Tectum Achel C laten, dat gisteren wel won. Na de match was (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Openbare verlichting blijft brandenZoomOp vraag van heel wat steden en gemeenten zal Fluvius vannacht de openbare verlichting in heel Vlaanderen laten branden. Zo zijn eventuele obstakels op de weg beter zichtbaar. En ook voor de hulpdiensten komt wat extra verlichting tijdens hun vele interventies vanavond en vannacht zeker van pas. Normaal schakelt Fluvius in de loop van de avond het merendeel van de straatverlichting over op het nachtregime. Daarbij wordt zowat twee derde van de straatlampen en monumentverlichting gedoofd. Omdat de piek (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: nipt verlies voor Lommel

Zondag 9 februari 2020
Lommel - Basket: nipt verlies voor LommelCroonen Lommel – ION Waregem: 75-77 ((21-30, 24-17 (45-47), 11-18 (56-65), 19-12 (75-77))
Geen zesde opeenvolgende thuiszege voor Lommel dat in de slotfase nipt de duimen moest leggen tegen Waregem dat met de nieuwe Amerikaan Bullock met 2 punten verschil won. Ondanks een sterk startende Wesenbeek (12 ptn. in 1ste kwart) en een onhoudbare Schelkens (14 ptn in de 1ste helft) stond Lommel aan de rust nog 2 punten in het krijt (45-47). Na het traditionele zwakke 3de kwart, waarin slechts 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Wildcrosser om het leven gekomen

Zondag 9 februari 2020
Grensgevallen
Bij een ongeval met een crossmotor in het bosgebied aan de Pastoor Herkensdreef in Valkenswaard is vanmorgen, even voor 10 uur, een man om het leven gekomen, zo meldt de Nederlandse politie. De motorrijder, een 59-jarige man uit Luyksgestel, was in een groep aan het wildcrossen. In het bos maakte hij een zware val. Hij kon nog gereanimeerd worden en er kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar uiteindelijk liet de man het leven.

Iedereen klaar voor Ciara? (2)

Zondag 9 februari 2020
"Gewoon niet onder de los liggende dakpannen van je buurman gaan staan straks en dan zal het op de meeste plaatsen wel meevallen..." (Weerman Ruben Weytjens op Facebook)

Iedereen klaar voor Ciara?

Zondag 9 februari 2020
Lommel - Iedereen klaar voor Ciara?Zoom(Cartoon: Fobie)

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zondag 9 februari 2020
"Gelet op de laatste weersituatie wordt beslist dat alle namiddagwedstrijden van zondag 9 februari 2020 van 2de en 3de klasse amateurs en het provinciaal voetbal worden afgelast." Dat meldt de Voetbalbond.

Verlies voor Kattenbos

Zaterdag 8 februari 2020
Lommel - Verlies voor KattenbosSporting Wijchmaal heeft vanavond Kattenbos Sport verslagen met 2-0

Storm Ciara: code oranje

Zaterdag 8 februari 2020
Lommel - Storm Ciara: code oranjeZondag en nog deels maandag krijgen we te maken met storm Ciara. Het KMI waarschuwt daarom met code oranje. "Zondag neemt de wind snel toe met in de namiddag al rukwinden van 80 tot 110 km/u en kans op lokale schade. Zondagavond en in de nacht naar maandag lopen, bij de passage van een actief koufront, de rukwinden nog verder op en is er gevaar voor pieken tot 110 à 130 km/u. Het is niet uitgesloten dat er tijdens een eventueel onweer zeer lokaal nog hogere windpieken optreden. De kans op schade is (…) Het hele nieuwsbericht

Storm op komst

Zaterdag 8 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Storm op komstHogedrukinvloeden en een stralende zon laten niet vermoeden dat het op zondagavond erg onstuimig gaat worden. Een stormdepressie trekt dan over de Noordzee richting Scandinavië en zorgt bij ons voor erg zware windstoten. Na het weekend blijft de wind domineren en wordt het erg wisselvallig. Het is wel zacht.
Vandaag/zaterdag
neemt de bewolking al vlug toe en wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. Later komt er ook wat lichte regen opzetten en na de middag wisselen perioden met lichte (…) Het hele nieuwsbericht

Liza Jacobs overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Lommel - Liza Jacobs overledenDonderdag is de in Lommel woonachtige Liza Jacobs overleden, de weduwe van Antoon Zegers. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (19.30 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Lommel - Nog enkele plaatsjes voor LeopoldquizZoomOp vrijdag 21 februari vindt de 9de Leopoldquiz plaats in het Klosterhof. Deze wordt georganiseerd door de Vriendenkring van de Koning Leopoldlaan. Inschrijven (€20/ploeg en max. 6 personen) kan nog steeds, want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Er is een prijzenpot van meer dan 2.500 euro! Meer info via de website.

Een berg uit een molshoop!

Zaterdag 8 februari 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Een berg uit een molshoop!Mijn vader beschouwde mollen – in de pre-Greta Thunberg periode van onze tijdrekening weliswaar – als te bestrijden ongedierte. Zo’n beest slaagde er immers in om, ook al leken zijn poten verkeerd aan zijn lijf te staan, in een mum van tijd alle groenteplantjes in onze tuin ondersteboven te woelen. Ik zie hem (mijn vader) nog staan, ergens midden in de groentetuin, met een schop in de aanslag, soms wel een uur lang. Bewegingloos, want dat kreng onder de grond hoorde alles en koos meteen het (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Theresia Vandenberk overleden

Zaterdag 8 februari 2020
Lommel - Zuster Theresia Vandenberk overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige zuster Theresia Vandenberk overleden. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Virga Jesse basiliek in Hasselt. Maandag (18.30 uur) is er een avondwake in de kapel van WZC Sint-Elisabeth aan de Demerstraaf.

Officieren van gezondheid

Vrijdag 7 februari 2020
Tribunaliteiten
Lommel - Officieren van gezondheidMarcel was 72 toen hij stierf aan suikerziekte. Hij was weduwnaar zonder kinderen. Naaste familieleden had hij niet meer, tenzij de kinderen van zijn ook al gestorven broer en zus. Maar die zag hij weinig. Hij leefde eenzaam en in erbarmelijke omstandigheden in een woning volgestouwd met rommel en afval. Verwarming, warm water of elektriciteit had hij niet. Soms verbleef hij gewoonweg in zijn auto.
De enige toeverlaat in zijn laatste levensjaren was Marie-Rose, zijn thuisverpleegster. Zij hielp in het (…) Het hele nieuwsbericht

Bart Vrijsen overleden

Vrijdag 7 februari 2020
Lommel - Bart Vrijsen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Bart Vrijsen overleden, de echtgenoot van Sabrina Noukens. Hij was 44 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe vennootschap: VDBConstruct

Donderdag 6 februari 2020
Jens Vanden Boer uit Lommel heeft de besloten vennootschap VDBConstruct opgericht met zetel aan de Dubbelrij in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het bouwrijp maken van terreinen, slopingswerken, het leggen van stoepdallen en betonklinkers, en isolatiewerkzaamheden.

Ida Jonkers overleden

Donderdag 6 februari 2020
Lommel - Ida Jonkers overledenGisteren is Ida Jonkers overleden, de weduwe van Petrus Van Broekhoven. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Het Openbaar ministerie heeft 37 maanden cel gevorderd tegen een 29-jarige kinderlokker uit Meerhout die betrapt werd in Hechtel-Eksel. De procureur wil ook dat man die momenteel in voorhechtenis zit ontzet wordt uit zijn burgerrechten en vijf jaar ter beschikking wordt gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Het verdict in deze zaak valt op 4 maart. (PG)

Daar is de lente

Woensdag 5 februari 2020
Vandaag gezien
Lommel - Daar is de lenteZoom"Daar is de lente, daar is de zon - bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen. De fallus impudicus staat al in bloei. En de blaadjes krijgen bomen", zingt Jan De Wilde in zijn Vrolijk Lentelied. De winter wordt dit jaar voorbijgestoken door de lente, en dat zien we al in de tuin. (Foto Marleen Abeels)

Nieuw: Aqua Solutions Belmans

Woensdag 5 februari 2020
Kristof Belmans en Daisy Cox, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Aqua Solutions Belmans opgericht met zetel aan de Kinderstraat in Lommel. Het gaat om een onderneming voor het plaatsen van sanitaire- en verwarmingsinstallaties, van pompinstallaties, klimatisaties en reparaties van machines.

Handbalclubs blijven groeien

Woensdag 5 februari 2020
Lommel - Handbalclubs blijven groeienZoomDe handbalsport in Vlaanderen kende het voorbije jaar een mooie groei. In vergelijking met 2018 nam het ledenaantal vorig jaar met 4,58% toe tot 8.264. Ten opzichte van 2013 is er een aangroei van 18.11%. Vlaanderen telt 57 handbalclubs waarvan er 12 meer dan 200 leden tellen. Het Antwerpse Uilenspiegel Wilrijk HV is met 452 leden de grootste. Wanneer we de regionale spreiding bekijken dan blijft Limburg met 20 clubs met voorsprong de populairste handbalprovincie, gevolgd door Oost-Vlaanderen met 13 clubs en Antwerpen met 12 clubs.

Ivo Van de Reyd overleden

Woensdag 5 februari 2020
Lommel - Ivo Van de Reyd overledenGisteren is Ivo Van de Reyd overleden, de echtgenoot van Christel Berkmans. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Piet Geboers overleden

Woensdag 5 februari 2020
Lommel - Piet Geboers overledenGisteren is Piet Geboers overleden. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.

Annie Meynen overleden

Woensdag 5 februari 2020
Lommel - Annie Meynen overledenGisteren is in Beringen de uit Lommel afkomstige Annie Meynen overleden, de echtgenote van Julien Theunis. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Kris Schurmans uit Lommel heeft de besloten vennootschap Groenontwerpen Kris Schurmans opgericht met zetel aan de Oude Diestersebaan in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van tuinen, sportterreinen en parken, het snoeien van bomen en het verhuren van land- en tuinbouwmachines.

Voertuig gestolen uit carport

Dinsdag 4 februari 2020
Lommel - Voertuig gestolen uit carportUit een carport aan de Ekselsebaan is een Mercedes Viano gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Horeca en bouw krijgen klappen

Dinsdag 4 februari 2020
In januari zijn in Limburg 74 bedrijven failliet gegaan. Dat zijn er 13 minder dan in januari vorig jaar. Toch is dat nog altijd het tweede hoogste aantal van de jongste tien jaar. In de meeste andere provincies waren er meer faillissementen. Volgens Graydon Belgium vallen de grootste klappen in de horeca- en de bouwsector.

Weer minder wielerwedstrijden

Dinsdag 4 februari 2020
In vergelijking met vorig jaar worden er dit jaar in Limburg 12 procent minder wielerwedstrijden georganiseerd. In 2019 waren er al 20 procent minder koersen dan in 2018.
Lommel - Milievriendelijke bestelwagens voor stadswerkenZoomDe dienst stadswerken heeft recent twee nieuwe bestelwagens op CNG (aardgas) in dienst genomen: één voor de loodgieters en één voor de schrijnwerkers. Op de foto’s bevoegde schepen Karel Wieërs, Jasper Wouters en Raf Mertens.
Lommel - 'Een Jihad van Liefde' in CC De AdelbergZoomAanstaande vrijdag kan je in Cultuurcentrum De Adelberg naar het ontroerende theaterstuk Jihad van Liefde. Het is alweer bijna 4 jaar geleden dat Zaventem en Maalbeek getroffen werden door terroristische aanslagen. Toch is voor velen de herinnering nog bijzonder levendig en erg pijnlijk. Dit theaterstuk over Mohamed El Bachiri, echtgenoot van één van de slachtoffers, brengt ondanks een hoopvolle boodschap.
Mohamed El Bachiri verloor zijn vrouw Loubna bij de aanslagen van 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Leon Ooms overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Lommel - Leon Ooms overledenZondag is in Leopoldsburg de in Kerkhoven woonachtige en uit Eksel afkomstige Leon Ooms overleden, de echtgenoot van Maria Rutten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mia Van Gerwen overleden

Dinsdag 4 februari 2020
Gisteren is de in Lommel woonachtige en uit Hamont afkomstige Mia Van Gerwen overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Een beetje winters

Dinsdag 4 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Een beetje wintersVandaag is het gevoelig kouder dan de afgelopen dagen bij maxima rond 8 graden en er staat een gure noordwestenwind. Daarbij valt er een aantal regenbuien, soms vergezeld van korrelhagel. Vannacht wordt het droog maar koud, bij minima rond 2 graden. Aan de grond gaat het vriezen.
Woensdag is de zon geregeld aanwezig en het blijft droog. De maxima liggen rond 7 graden, bij een zwak briesje uit het noordwesten.
Donderdag zijn er veel wolken in de ochtend, bij de passage van (…) Het hele nieuwsbericht

Dina Faes overleden

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Dina Faes overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Dina Faes overleden, de weduwe van Jef Geypen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Repetitieweekend voor Koor LokomotiefZoomKoor Lokomotief bestaat 30 jaar en viert dit jubileum met twee concerten nu zondag 9 februari in cultuurcentrum De Adelberg. Vrijdagavond werd er gerepeteerd met het combo en zondag trok het koor naar Diepenbeek voor een repetitie met het symfonisch orkest. Het programma is weer zeer gevarieerd; klassieke werken, popnummers, traditionals,… voor elk wat wils. Voor meer info kan je terecht op de Facebook pagina van koor Lokomotief.

Anna Bastiaens overleden

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Anna Bastiaens overledenVandaag is Anna Bastiaens overleden, de weduwe van Jos Thomas en de levensgezel van Dries Lavreysen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Willem Verpoorten overleden

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Willem Verpoorten overledenGisteren is Willem Verpoorten overleden, de echtgenoot van Lisa Gerits. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Cisca Vandenberk overleden

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Cisca Vandenberk overledenZaterdag is Cisca Vandenberk overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Free Vanhelden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

WICO-infodagen voor basisonderwijs

Maandag 3 februari 2020
Promotekst
Lommel - WICO-infodagen voor basisonderwijsZoom.
Lommel - BC Adelberg wint beker Rony WillekensZoomIn ‘t Pelterke in Pelt heeft BC Adelberg uit Lommel zaterdagavond de biljartbeker Rony Willekens gewonnen van tegenstander BC Erasmus. Hiervoor zorgden André Breugelmans, Eddy Deelkens, Albert Van de Wakker en kopman Ludo Van Hout.

Wie doet mee met Limburg Zingt?

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Wie doet mee met Limburg Zingt?ZoomWat is er mooier dan mensen samen te laten zingen op een centrale plek in hun woonplaats? Het zorgt voor ambiance en verbondenheid en is gewoon erg leuk om te doen. "Limburg Zingt" is een onderdeel van Vlaanderen Zingt, met zo'n 50 locaties de grootste zomertoer van het land. Dit jaar neemt Limburg Zingt een nieuwe start met een opgefriste formule waarbij het publiek en plaatselijke verenigingen nog meer betrokken worden. Het wordt nog straffer maar ook spannender. Want organisatoren of (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bilzen - Lommel 3-2

Maandag 3 februari 2020
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 3-2 verloren in Bilzen. De ruststand was 2-0.

Winst voor Lovoc-meisjes U11-B

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Winst voor Lovoc-meisjes U11-BZoomDe Lommelse meisjes U11 zijn goed gestart aan hun avontuur in de reeks 3 tegen 3. De meisjes B (foto) wonnen afgelopen zaterdag thuis met 4-0 van Bepavoc Beringen, hun 2de winst op rij. En weten dat ze pas sinds de Kerstvakantie 3 tegen 3 aan het spelen zijn! Mooie prestatie van de meisjes! Ze staan hiermee aan de kop van het klassement in hun reeks. Bij de U13 wonnen de meisjes B thuis met 3-1 van VC Zutendaal. Ze staan 3de in hun reeks. De meisjes C verloren met 4-0 op het veld van leider Tectum Achel en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe lang nog?

Maandag 3 februari 2020
Lommel - Hoe lang nog?ZoomEen regering, géén regering of een Geensregering? Wat gaat het worden? (Foto Robert Boons)

Erg veel doelpunten dit weekend

Zondag 2 februari 2020
Lommel - Erg veel doelpunten dit weekendKattenbos bewees vanmiddag dat het in goeie doen is momenteel, want het won met maar liefst 6-1 van Kaulille FC. Verbroedering verloor dan weer met 0-5 van VK Gestel en Kolonie tenslotte speelde 3-3 gelijk tegen Halveweg Zonhoven. En dat Lutlommel verloor met 2-0 in Eksel kon u gisteren reeds lezen.

Basket: Lommel klopt Sijsele

Zondag 2 februari 2020
Lommel - Basket: Lommel klopt SijseleCroonen Lommel–Sijsele: 109-87 ((27-24, 32-20 (59-44), 22-23 (81-67), 28-20 (109-87))
Lommel wint van de voorlaatste in de stand maar stootte toch op een niet aflatend Sijsele. De West-Vlamingen startten stevig (2-8) maar een sterk spelende kapitein Martijn Hendrix gaf met 22 punten uit 5/5 shots en 4/7 driepunters, 3 rebounds en 3 assists de cadans aan en uiteindelijk werd er toch nog vlot gewonnen. Toon Ceyssens plaatste het orgelpunt met de century score. Door deze overwinning komt Lommel op een gedeelde 7de plaats samen met LDP Donza waardoor de pronostiek van coach McCollum om de play-offs te spelen en op de 6de plaats te eindigen in het vizier komt.
Scores Lommel: Toon Ceyssens 26, Martijn Hendrix 22, Jason Vanderheyden 0, Bram Schelkens 7, Daan Rosenmuller 4, Bart Maesen 21, Toon Wesenbeek 12, Wietse Jacobs 14, Donovan Van Wijngaarden 3, Stef Ceyssens 0, Niels Rösche 0.

Flitsers deze week

Zondag 2 februari 2020
Lommel - Flitsers deze weekDe flitswagen van de lokale politie Lommel staat deze week opgesteld langs (onder meer) de Norbert Neekxlaan, de Kerkstraat, de Molsekiezel en de Kerkhovensesteenweg.

Winnaars van de maand

Zondag 2 februari 2020
Prijsvraag van de maand
Lommel - Winnaars van de maandDe wedstrijd van februari werd weer een 'knaller': meer dan 100 deelnemers stuurden een mailtje met het antwoord. Op één na had ook iedereen het correcte antwoord, nl. Sam Vanaken, en hij speelt bij Thes. Een onschuldige hand moest dan ook de twee winnaars kiezen, en dat werden Luc Vandenberk (tickets) en François Pennemans (boeketje). Proficiat, en voor die vele anderen: volgende keer meer succes!

Lutlommel verliest met 2-0 bij Eksel

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Lutlommel verliest met 2-0 bij EkselDe thuisploeg startte met een droomscenario. Na nog geen drie minuten trilden de netten al. Wasiak met de prima actie maar een ongelukkig flipperkastmoment tussen doelman en verdediger deed het leer uiteindelijk in doel belanden. Lutlommel kon daar voor de rust weinig tegenover zetten. Het toonde veel inzet, maar speelde vrij slordig. Ruststand 1-0.
Ook in de tweede helft begon Eksel sterk, maar Jehoul raakte de paal en Bertrands' schot werd gelost. Zo bleef het spannend en begon Lutlommel zelfs in (…) Het hele nieuwsbericht

Femma viert 80-jarige zwemster

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Femma viert 80-jarige zwemsterZoomAls oudste deelneemster aan de wekelijkse zwembeurten van Femma werd de 80-jarige Hilly Ijpenberg-Wesseldijk door de aanwezige dames in de bloemetjes gezet! Femma-dames zwemmen sinds 1987 wekelijks een uurtje en doen ook aan aquagym. Gemiddeld komen er iedere donderdagavond van 21u00 tot 22u00 uur een 30-tal zwemsters meedoen. De leeftijd ligt tussen 25 en 80 jaar. Meer info over dit gebeuren op 0499/46 78 26
Femma viert 80-jarige zwemsterFemma viert 80-jarige zwemster
Zoom

Dief vastgelegd op camerabeelden

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Dief vastgelegd op camerabeeldenEen dief die vanochtend toesloeg in een werkhuis in Kerkhoven werd vastgelegd op camerabeelden. De man ging met gereedschap aan de haal.

François Haveneers overleden

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - François Haveneers overledenGisteren is François Haveneers overleden, de echtgenoot van Lucienne Claes. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Veel regen en zacht

Zaterdag 1 februari 2020
Weerbericht
Lommel - Veel regen en zachtDe straalstroom stuurt een aantal storingen over onze streken. Daarbij kan er de volgende dagen flink wat regen vallen en staat er een strakke wind met rukwinden. Na de doortocht van een koufront op dinsdag, wordt vanuit het noordwesten koudere, maar ook drogere lucht van polaire oorsprong aangevoerd.
Vandaag verloopt de ochtend regenachtig. Bij momenten kan er flink wat regen vallen. Nadien wordt het enige tijd droog met opklaringen. Later in de namiddag komen er echter stevige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe prijsvraag

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Een nieuwe prijsvraagEen nieuwe maand, dus weer een kans op een prijs... Vorige week behaalde Hans Vanaken zijn tweede Gouden Schoen binnen. Maar wat is de naam van zijn broer? En bij welke ploeg voetbalt hij momenteel? Antwoorden vóór morgenmiddag 12 uur aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. U kan een boeketje van Ixora winnen OF twee tickets voor de wedstrijd van Lommel SK tegen Westerlo op zaterdag 15 februari. Bij uw antwoord melden 'tickets' of 'Boeketje'. Veel succes!

Feestje in Beringen

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Feestje in BeringenZoom
Gisteren vierde de Internetgazet Beringen haar 5de verjaardag. De echtgenote van één van de vrijwilligers had er voor deze mooie taart gezorgd! Internetgazet telt momenteel 12 edities; de eerste was die van Neerpelt, eind maart 16 jaar geleden.

Frankie en ik

Zaterdag 1 februari 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Frankie en ik"Nu ben je precies Frankie Loosveld uit Het Eiland", zegt mijn vrouw. We staan naast elkaar voor de spiegel. Als u hem kent, weet u dat het geen compliment is. Het personage van Frankie vertoont nogal rare trekken. Grappig, maar overenthousiast en ietwat onvolwassen. Een typetje dus. Al is het niet voor die zaken dat de gelijkenis met Frankie opgaat. Het is mijn kapsel.
Net als bij Frankie gaat mijn haarsnit de hoogte in. Alhoewel, snit. Ik heb opgegeven om er een model in te krijgen, zoals de term in (…) Het hele nieuwsbericht

Babyborrel bij FERM Kerkhoven

Zaterdag 1 februari 2020
Lommel - Babyborrel bij FERM KerkhovenZoomFerm Kerkhoven werd boven de doopvont gehouden op hun nieuwjaarshappening. Net zoals alle andere KVLV-afdelingen kreeg ook KVLV- Kerkhoven de nieuwe naam FERM Kerkhoven. De naam FERM heeft heel veel kracht. FERM is een netwerk gedragen door vrouwen waarmee mensen zich betrokken en verbonden voelen op elk moment in het leven. Hun waarden zijn respectvol, uitnodigend, betekenisvol. FERM probeert deze waarden uit te dragen met aanstekelijk enthousiasme, professionele trots en menselijke warmte. Op onze nieuwjaarshappening kregen alle leden een deurmat cadeau. (Bijdrage Elly Vromans)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel