Het overige nieuws

Bert Van Engeland overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Lommel - Bert  Van Engeland overledenGisteren is Bert Van Engeland overleden, de echtgenoot van Francine Vanvlasselaar. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt in besloten familiekring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Morgen glasmarkt op Kerkplein

Zaterdag 31 juli 2021
Lommel - Morgen glasmarkt op KerkpleinMéér dan 40 glaskunstenaars stellen morgen op het Kerkplein niet alleen hun kunstwerken voor, maar laten ook hun glaskunstjes zien. Ondersteund door een streepje muziek, een hapje en een drankje. Je kan er terecht van 10 tot 17 uur, nu enkel nog een beetje hopen op de weergoden...
Dit weekend gaat op het industrieterrein Balendijk de MXGP Flanders 2021 door. Dit kan enige verkeersdrukte met zich meebrengen op de N71. Gelieve de aanwijzingsborden te volgen en matig je snelheid. Wildparkeren zal niet getolereerd worden.
Lommel - Nog een hele maand 'Schatten van Vlieg'ZoomDe zomervakantie zit in de helft, hét moment voor ouders en grootouders om wat dieper in hun activiteitendoos te grabbelen. Daarom stellen we Schatten van Vlieg nog eventjes ter inspiratie voor. Zijn jouw avontuurlijke (klein)kinderen echte schattenjagers?! Top! Nog tot 31/8 kan je deelnemen aan de activiteiten van Schatten van Vlieg! Verzamel stempeltjes en krijg nog een leuke prijs. Waar kan je op schattenzoektocht gaan en stempels verdienen? Bij Toerisme Lommel, Vzw zorg en belevingsboerderij 'Het groeiveld' & Lommelsehoevewinkel, Bibliotheek Lommel, Lunaland, Optisport Sportcentrum de Soeverein, Centerparcs Vossemeren, UGC Cinema's Lommel, Bowling Antares en Spacefun Lommel. Verder kan je ook stempels verdienen bij de Lommelse Schattenzoektochten. Meer info? Neem dan een kijkje op de website.

Rosalia Stans overleden

Zaterdag 31 juli 2021
In Heverlee is donderdag Rosalia Stans overleden, de weduwe van Maurice Moriau. Zij was 91 jaar en afkomstig van Lommel. Begroeting: funerarium Pues Heverlee en dit tot donderdag 5 augustus (18 uur) na telefonische afspraak (016-60.15.06)

Flor De Doncker overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Lommel - Flor De Doncker overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is donderdag Flor De Doncker overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Lommel - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Robert Blommé overleden

Vrijdag 30 juli 2021
Lommel - Robert Blommé overledenGisteren is Robert Blommé overleden, de weduwnaar van de in 2020 overleden Ida Van Bommel. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
De vaccinatieteller
Lommel - Al 72% volwassen Lommelaars gevaccineerdZoom
Het schiet écht goed op nu met de volledig gevaccineerden... 72.17% van de volwassen Lommelaars zijn nu immers volledig gevaccineerd, oftewel 20.347 van de 28.193 mensen en dat zijn er 2.585 extra sinds vorige week. Bij de eerste prik zitten we zogoed als aan het maximum, nl. 90.89% oftewel 25.625 van de 28.193 mensen. Van de 80-plussers zijn 94.40% volledig gevaccineerd. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Lommel - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgasZoom Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vakantiebestemmingen kleuren roderZoomVandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.
"Fietsen door de Bomen" in Bosland heeft in Italië de City'Scape award gewonnen in de categorie Tourism Landscape. Tijdens het symposium werd internationale landschapsarchitectuur getoond waarbij het landschap ingezet wordt om de stedelijke en sociale veerkracht te verhogen in de strijd tegen de klimaatverandering. Projecten konden onderscheiden worden in zes categorieën. 130 projecten namen deel.  
Lommel - Ondertussen, op de Olympische Spelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Sponsoring voor het Dierenasiel

Donderdag 29 juli 2021
Lommel - Sponsoring voor het DierenasielZoomZondag 19 september vindt een nieuwe editie plaats van de Sahara City Run. Inschrijven hiervoor kan nog steeds via de website. Twee Lommelaars die zeker al gaan meelopen zijn Tom de Kuster en Jessie Douw, en niet zomaar... Neen, ze willen zich laten sponsoren om geld op te brengen voor Het Blauwe Kruis, het dierenasiel in onze stad. Zélf beleven zij erg veel plezier aan hun eigen hond Hashiko, en na een bezoek aan het asiel (…) Het hele nieuwsbericht

Burenkijkdag op de vliegbasis

Woensdag 28 juli 2021
Op vrijdag 10 september nodigt de vliegbasis van Kleine-Brogel de inwoners van al zijn buurgemeenten uit voor een unieke kijk achter de schermen van de vliegbasis, als dank voor het begrip en vertrouwen dat zij tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. Het is zeker de moeite om eens langs te gaan, want Kleine-Brogel is dat weekend de gastbasis voor alle demo-teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag.
Tickets kosten 10 euro. Dit ticket kan je op het evenement zelf (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Wim Claeys speelt 'Zwartzak' op bijzondere plekOp woensdag 25 en donderdag 26 augustus speelt ‘kind van de collaboratie’ Wim Claeys twee matinee- (15.00) en twee avondvoorstellingen (20.30) van zijn cabaretshow Zwartzak, over opgroeien met een oud-SS’er als vader, op de Duitse begraafplaats in Kattenbos. De coaching voor deze voorstelling is van niemand anders dan Raf Walschaerts en Ineke Nijsen. Bovendien loopt er de hele zomer een vrij toegankelijke tentoonstelling op de begraafplaats.
Het is een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Lommel - Olympische Spelen: de plank...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Annita Berkmans overleden

Dinsdag 27 juli 2021
Lommel - Annita Berkmans overledenZondag is Annita Berkmans overleden. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten famiiiekring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Lommel - Opgepast voor valse mailsZoomMinister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.
Lommel - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Allebei niet aangenaam...

Maandag 26 juli 2021
Lommel - Allebei niet aangenaam...Zoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Inbraak in carwash

Zondag 25 juli 2021
Lommel - Inbraak in carwashAan de Binnensingel is ingebroken in een carwash. Of de daders buit hebben gemaakt is niet geweten. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.
Lommel - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Samen genieten in Bosland

Zaterdag 24 juli 2021
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Samen genieten in BoslandZoomHofmakerij is niet alleen iets des mensen, ook deze dagpauwogen hebben er pap van gegeten. Terwijl het vrouwtje, rechtsonder, rustig van haar maaltijd geniet, moet het mannetje, linksboven, voortdurend de concurrentie op afstand houden - een helse taak voor een hemelse beloning. En dat allemaal in Bosland, dat zijn kandidatuur voor de titel van "Nationaal Park" heeft ingediend.(Pierre Rutten)

Dieven weg met reiskoffer

Zaterdag 24 juli 2021
Lommel - Dieven weg met reiskofferEr is ingebroken in een auto in de Dodenveldstraat. De daders gingen met een reiskoffer aan de haal De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Chel Driesen is met vakantie

Zaterdag 24 juli 2021
Lommel - Chel Driesen is met vakantieU zocht vanmorgen naar de veertiendaagse column van Chel Driesen? Vergeefs: Chel is met vakantie!

Lommel - Bosland wil Nationaal Park wordenZoomEnkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de 'Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021' bekend dat er toekomstgericht vier Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stellen als Nationaal Park.
De afgelopen 15 jaar werd door de partners in Bosland vanuit verschillende domeinen geïnvesteerd in één gemeenschappelijk doel: het grootste aaneengesloten bosgebied in Vlaanderen onderhouden, (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Verrezen overleden

Vrijdag 23 juli 2021
Lommel - Robert Verrezen overledenVandaag is Robert Verrezen overleden, de weduwnaar van de vorig jaar overleden Julia Poppeliers. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Zijn asurn krijgt een plaats in het urnenveld op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak in drie bergingen

Vrijdag 23 juli 2021
Aan de Hensendriesweg is ingebroken in drie bergingen van een appartementsgebouw. Er is onder meer een battterijlader van een elektrische fiets gestolen.
Lommel - Verkeersongeval op de MolenbergOp de Molenberg in Lutlommel raakten vandaag een fietsster en een auto in een aanrijding betrokken. De fietsster werd daarbij gewond.

Het lekkerste ijsje

Vrijdag 23 juli 2021
Lommel - Het lekkerste ijsjeZoomEn Rudy Luys ging mee op zoek naar het lekkerste ijsje van Limburg...

Regen en onweer

Vrijdag 23 juli 2021
Lommel - Regen en onweerEen depressie trekt traag van Frankrijk naar de Noordzee in de komende 72 uur. De ermee gepaard gaande storingen schuiven over ons land met soms stevige buien, vergezeld van onweer. Daarbij kan er op korte tijd flink wat neerslag vallen. De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld buien en nog steeds kans op onweer. Het wordt daarbij ook een graadje koeler.
Vandaag is het aangenaam en warm zomerweer met maxima rond 25 graden. Het is de laatste dag op rij met droog weer. (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Pukkelpop dit jaar

Vrijdag 23 juli 2021
Lommel - Geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 23 juli 2021
Lommel - Opgepast: code oranjeVoor de komende dagen voorspelt het KMI neerslag in het hele land, die op sommige plaatsen intens kan zijn of gepaard kan gaan met onweer. Dit weekend geldt daarom code oranje.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOndertussen zijn 63.00% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. 90.57% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad, en van de 80-plussers zijn 94.35% volledig gevaccineerd. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.
Lommel - Fietser (83) gewond bij aanrijdingEen 83-jarige fietser uit Lommel is gewond geraakt bij een aanrijding met een lichte vrachtwagen op het kruispunt van de Kiezelweg en de Emsenslaan in Mol. De bejaarde is naar het ziekenhuis in Mol gebracht.

Diefstal in Blekerijstraat

Donderdag 22 juli 2021
In een afgesloten garage aan de Blekerijstraat is een fiets gestolen. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Leo Jansen overleden

Donderdag 22 juli 2021
Lommel - Leo Jansen overledenGisteren is Leo Jansen overleden, de echtgenoot van Betsy Vilrox. Hij was 72 jaar. Begroeting: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Rustig zomerweer

Donderdag 22 juli 2021
Weerbericht
Lommel - Rustig zomerweerOnder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer. Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.
Vandaag houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Nand Claes overleden

Woensdag 21 juli 2021
Lommel - Nand Claes overledenMaandag is in Beringen Nand Claes overleden, de weduwnaar van Mia Jannis. Hij was 85 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats in Kerkhoven. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nederlander mee in ruimtereis

Dinsdag 20 juli 2021
Lommel - Nederlander mee in ruimtereisZoomDe kijk van Fobie op de ruimtereis van Jeff Bezos en zijn jonge Nederlandse medereiziger…
In 2020 telde Limburg het hoogste aantal leefloners van het decennium. Tussen 2010 en 2020 was het aantal leefloners in Limburg het laagst in 2012 (1.921). Vanaf dat jaar steeg het van jaar tot jaar, tot het hoogste cijfer in 2020 (3.528). Het aantal equivalent leefloners in Limburg was in dezelfde periode het hoogst in 2011 (862), om erna jaarlijks te dalen tot het laagste cijfer in 2017 (186). Sinds dat jaar stijgt het opnieuw elk jaar, tot 229 in 2020. In 2020 waren er vijf gemeenten die het aantal (equivalent) leefloners per 1.000 inwoners van Limburg overschreden: Hasselt, Tongeren, Genk, Sint-Truiden en Bocholt.

Elisa Kenis overleden

Dinsdag 20 juli 2021
Lommel - Elisa Kenis overledenIn WZC Ploegdries in Lommel is zondag Elisa Kenis overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Jaak Huibers. Zij was 92 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hamont. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium van het Boskerkhof in Hamont. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort in Hamont.

Wolf gespot in het Hageven

Dinsdag 20 juli 2021
Grensgevallen
Lommel - Wolf gespot in het HagevenZoomIn het Hageven werd begin april een wolf gespot. Dat meldt INBO. Het natuurgebied ligt op de rand van zowel het territorium van de roedel van August en Noëlla als dat van de solitaire wolf die net over de grens in Nederland ronddoolt.
Lommel - Koe gered die 100 km was meegesleurdZoom
Nederlandse koe gered die 100 km was meegesleurd. Fobie zag het zo.

Fred Quanten overleden

Maandag 19 juli 2021
Lommel - Fred Quanten overledenZaterdag is Fred Quanten overleden, de echtgenoot van Marcella Maussen. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Drie inbraken op de Leuken

Maandag 19 juli 2021
Lommel - Drie inbraken op de LeukenIn een appartementsgebouw op de Leuken in Lommel-Barrier zijn drie bergingen opengebroken. Over de omvang van de buit is niets geweten. De inbraken zijn vandaag vastgesteld.

Mikado op het ruitertoernooi

Maandag 19 juli 2021
Grensgevallen
Lommel - Mikado op het ruitertoernooiZoomOp het ruitertoernooi van de Stal Tops in Valkenswaard heeft de Olympiër Abdel Saïd (Egypte) met Arpège du Ru de hoofdrubriek CSI 4* gewonnen, vóór de Amerikaanse Laura Kraut met Confu en de Nederlander Jack Ansems met Fliere Fluiter. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link, maar bovenstaande foto vonden we de mooiste. Alsof die ruiter mikado aan het spelen was en zijn paard dat niet begrepen heeft...  

Geld gestolen in Mezenstraat

Maandag 19 juli 2021
Lommel - Geld gestolen in MezenstraatEr is een inbraak gepleegd in een pand aan de Mezenstraat. Er is geld ontvreemd. De inbraak is gisterenavond vastgesteld.

Irène Michiels overleden

Maandag 19 juli 2021
Lommel - Irène Michiels overledenGisteren is Irène Michiels op haar tachtigste verjaardag overleden. Zij was de echtgenote van Pierre Verschueren. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna haar asurne zal worden bijgeplaatst in het urnenveld van Lommel-centrum. U kan haar nog groeten op woensdag 21 juli van 11 tot 11.30 uur in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
Vanmorgen om 8 uur verbleef er één patiënt met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn momenteel geen patiënten met vermoeden van Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen.
Lommel - Toch niet meer te ontkennen nu?ZoomMet véél respect voor de hulpverleners en medeleven met vele getroffenen door de watersnood... (Foto Robert Boons)

Portefeuille gejat uit auto

Zondag 18 juli 2021
Lommel - Portefeuille gejat uit autoGisteren is ingebroken in een auto op de parking van de militaire begraafplaats in Kattenbos. De dader(s) verbrijzelde(n) een ruit en ging(en) aan de haal met een portefeuille.

Een bijzonder seizoen

Zondag 18 juli 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Een bijzonder seizoen"De buurman deed dierengeluiden na", zeg ik. Mijn vrouw kijkt me aan alsof ik een zonnesteek heb en begin te hallucineren. Ik veeg het zweet van mijn voorhoofd. Het is al behoorlijk warm.
"Nee, echt, dierengeluiden. Vogels. Ik passeerde er toen ik naar de bakker ging. Het ging van roekoekoe en oehoeh. Wacht, er zat ook een leeuw bij denk ik, want hij deed nog van: wroooww. Daarna opnieuw hetzelfde."
"Ssst", zegt ze. "Het raam staat open."
"Ja, bij de buurman dus ook."
"Welke buurman was (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag finale dames bij LTC

Zondag 18 juli 2021
Lommel - Vandaag finale dames bij LTCZoomHet jaarlijkse Tennistornooi ingericht door Lommelse LTC is al een week bezig. De finales van de toptennissers zijn morgen gepland vanaf 14 uur, en bij de dames 1 staat er een fantastische finale tussen twee Lommelse toptennisters, nl. Amelia Waligora en Antje Rubbrecht. Dat belooft een spannende match te worden morgen om 14 uur aldaar! Het tornooi duurt nog tot zondag 25 juli. (Foto Robert Boons)
Lommel - Wacht met inzamelen van goederen!Naar aanleiding van de watersnood in ons land zijn er zeer veel blijken van solidariteit. Het zijn één voor één prachtige blijken van steun en medeleven. Er worden enorm veel inzamelingsacties op poten gezet door burgers, verenigingen of bedrijven. Er is op dit moment echter geen zicht op welke goederen waar precies nodig zijn. De focus van de lokale overheden en hulpdiensten ligt nog steeds op de acute fase. Er zijn nog steeds mensen vermist en er zijn nog acties nodig in het kader van de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Koningspaar bezocht overstroomd gebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Marie-Jeanne Jansen overleden

Zaterdag 17 juli 2021
Lommel - Marie-Jeanne Jansen overledenIn Pelt is vandaag Marie-Jeanne Jansen overleden, de weduwe van Paul Plumot. Ze was 78 jaar. De afscheidsveiring heeft plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren: www.uitvaartzorg-severens.be.

De wekelijkse cijfertjes

Zaterdag 17 juli 2021
De vaccinatieteller
Lommel - De wekelijkse cijfertjesZoomDeze week is er vooral een stijging in degenen die hun tweede prik kregen. En dat is een tendens die zich ook de komende weken zal doorzetten, logisch wanneer je ziet dat ondertussen al méér dan 90% van de volwassen Lommelaars hun eerste prik kregen...
55.13% van de volwassen Lommelaars zijn nu volledig gevaccineerd, oftewel 1.355 mensen extra sinds vorige week. En 90.22% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad, amper 44 mensen extra sinds vorige week. Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.

Ondertussen, bij Tops...

Vrijdag 16 juli 2021
Lommel - Ondertussen, bij Tops...Zoom...in Borkel: daar wordt er - zonder dat er vanwege corona publiek is toegelaten - weer gesprongen dat het een lieve lust is. En wie zien we op deze foto? Jessica Springsteen, dochter van the Boss, met haar Belgisch paard Don Juan van de Donkhoeve. Met dat paard trekt ze over enkele dagen naar de Olympische Spelen. Bekijk eens de lach en het oog van dat paard. Zou het komen omdat het dier fotograaf Rik Vander Sanden herkende?
Lommel - Marie-Josée Vanheukelom overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Marie-Josée Vanheukelom overleden, de echtgenote van Jos Hendriks. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

En waar zijn de wolven?

Vrijdag 16 juli 2021
Lommel - En waar zijn de wolven?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werfdiefstal op Vreyshorring

Vrijdag 16 juli 2021
Lommel - Werfdiefstal op VreyshorringOp de Vreyshorring is een werfdiefstal gepleegd. Er is werkmateriaal gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Maasdorpen geëvacueerd

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas heeft de provinciale crisiscel vanavond aangedrongen op de evacuatie van de inwoners van de Maasdorpen Meeswijk, Leut en Vucht-dorp. 
De Nederlandse regering heeft de wateroverlast in Nederlands-Limburg inmiddels tot "nationale ramp" uitgeroepen.
Lommel - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...ZoomGrapje! (Cartoon: Fobie)
De gemeentebesturen krijgen veel vragen over coronacertificaten. Maar die kunnen zij niet leveren. Hoe kan je aan zo'n certificaat geraken, nadat je gevaccineerd bent?
- via de CovidSafe-app, te downloaden via https://covidsafe.be/
- via de website www.mijngezondheid.belgie.be
- telefonisch via het nummer 078 78 78 50.
Meer info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Eddy Brusselaers overleden

Donderdag 15 juli 2021
Lommel - Eddy Brusselaers overledenDinsdag is Eddy Brusselaers overleden, de echtgenoot van Rita Segers. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be. 
Lommel - Coronavaccinatie: grijp die herkansing!ZoomVorige week steeg het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen opnieuw. Het coronavirus blijft sterk circuleren; vooral de deltavariant zorgt nu voor een opflakkering bij jongeren. Daarom blijft het belangrijk om in te zetten op vaccinatie. De voorbije weken en maanden ontving bijna iedereen in Vlaanderen een uitnodiging voor een eerste prik. Ondertussen zijn jongeren tussen 12 en 15 jaar aan de beurt. We merken dat ook binnen Eerstelijnszone Noord-Limburg de respons op de uitnodiging groot is. Toch (…) Het hele nieuwsbericht

'Film in het Bos' geannuleerd

Donderdag 15 juli 2021
De filmvoorstelling die vanavond in het kader van "Lommel Leeft" gepland was in Heeserbergen aan het Zand wordt omwille van het bar slechte weer geannuleerd. Donderdag 12 augustus is er een tweede 'Film in het Bos' gepland ('Soul'), dan aan de Leyssensmolen, en hopelijk hebben de organisatoren dan wat beter weer!
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Impact wateroverlast  op afvalophalingDe wateroverlast heeft in enkele Limburgse gemeenten een impact op de ophaling van het afval, meldt Limburg.net. Alle ophaalwagens zijn vanochtend uitgereden maar sommige straten zijn niet berijdbaar of werden afgesloten door de hulpdiensten. De ophaalwagens van Limburg.net doen al het nodige om zoveel mogelijk afval toch op te halen. In straten of wijken die niet toegankelijk zijn door wateroverlast kan het afval echter niet opgehaald worden. Aan het einde van de dag wordt in kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme in Limburg

Donderdag 15 juli 2021
Lommel - Toerisme in LimburgZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Studietoelage aanvragen

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
De kosten om te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage. Deze kan je nu aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Alle informatie over wat je moet doen vind je op www.studietoelagen.be.

Val met speed pedelec

Woensdag 14 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 38-jarige vrouw is vanmorgen rond 8 uur gewond geraakt toen ze met haar speed pedelec op een zogenaamde varkensrug, een afgeronde betonnen boordsteen, ten val kwam op de Turnhoutsebaan in Mol. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Erasmus+-middelen voor WICO

Woensdag 14 juli 2021
Lommel - Erasmus+-middelen voor WICOEerder dit jaar berichtte scholengroep WICO trots dat haar aanvragen voor Erasmus+ accreditaties overtuigend goedgekeurd werden. Nu, enkele maanden later, wordt de waarde daarvan stilaan duidelijk. Dankzij de accreditaties kreeg men de bevestiging dat WICO in het komende schooljaar voor €83.000 steun voor zijn Erasmus+-projecten zal ontvangen.
Erasmus+ staat vooral bekend als uitwisselingsprogramma voor studenten in het hoger onderwijs, maar ook secundaire scholen kunnen met dit (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Paredis overleden

Woensdag 14 juli 2021
Lommel - Jef Paredis overledenGisteren is Jef Paredis overleden, de echtgenoot van Odette Stas. Hij was 81 jaar en afkomstig van Reppel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Geniet van de vakantie!

Woensdag 14 juli 2021
Lommel - Geniet van de vakantie!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen, nadien zomer

Dinsdag 13 juli 2021
Lommel - Veel regen, nadien zomerEen depressie trekt van Frankrijk naar Duitsland en blijft de volgende dagen nabij ons land rondtollen. De bijbehorende storing komt over onze streken te liggen en zorgt voor langdurige en overvloedige regenval. De weermodellen geven indicatie van 80 tot lokaal 100 mm hemelwater. Nadien kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren stilaan het weer onze regio beïnvloeden en volgt er een periode met droog, vrij zonnig en vooral ook warm weer.
Morgen bevindt een storing zich over (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Tickets Lommel SK - Roda JC enkel in voorverkoopNu zaterdag om 16:00 uur speelt Lommel SK haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen, de enige in eigen huis, tegen het Nederlandse Roda JC. Supporters dus op post... Maar, wél opgelet: tickets zijn niet verkrijgbaar de dag zélf, maar enkel via de website of op vrijdag 17 juli tussen 17 en 19 uur in de ticketingshop. Een gewaarschuwd supporter is er twee waard!

Lichtbak afgebroken

Dinsdag 13 juli 2021
Lommel - Lichtbak afgebrokenVandalen hebben de lichtbak van de tunnel onder de Ringlaan op de Vreyshorring afgebroken. De feiten zijn gisterenavond vastgesteld.

Alle kinderen testen op kamp?

Dinsdag 13 juli 2021
Lommel - Alle kinderen testen op kamp?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Dinsdag 13 juli 2021
Lommel - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI voorspelt zeer veel regen voor de komende dagen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen.
Lommel - Een 'probeerabonnement' van De LijnLeerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen ook dit jaar een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september. Ouders met kinderen geboren in 2009 hebben een brief ontvangen met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Kimpen overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Lommel - Gust Kimpen overledenZaterdag is Gust Kimpen overleden, de echtgenoot van Martha Gerards. Hij stierf op zijn 86ste verjaardag. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

105 hardrijders betrapt

Dinsdag 13 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Reuselsesteenweg in Postel waar de snelheid beperkt is tot 50km per uur reden het voorbije weekend 105 van de 250 gecontroleerde bestuurders te snel. Drie bestuurders die respectievelijk 98, 100 en 104 km per uur reden speelden hun rijbewijs kwijt.
Lommel - De ruimtereis van Richard BransonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Rosette Keyken overleden

Maandag 12 juli 2021
Lommel - Rosette Keyken overledenVrijdag is Rosette Keyken overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries-Hulsmans in Balen.
Lommel - Aanrijding met fietser kruising Norbert NeeckxlaanZoomOp het gevaarlijk kruispunt van de Koning Leopoldlaan / Norbert Neeckxlaan gebeurde vanmiddag weeral een ongeluk met een fietser. Het agentschap Wegen en Verkeer zou nochtans al in april voor een nieuwe rode coating gezorgd hebben op het fietspad. De Lommelse fietsersbond dringt dan ook aan bij het stadsbestuur om de AWV naar hier te krijgen, en roept ook alle bestuurders op om te stoppen vóór de haaientanden en niet op het fietspad! (Foto Fietsersbond)

Angèle Das overleden

Maandag 12 juli 2021
Lommel - Angèle Das overledenZaterdag is Angèle Das overleden, de weduwe van Jean Leën. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Veel Olympiërs bij Tops

Maandag 12 juli 2021
Grensgevallen
Lommel - Veel Olympiërs bij TopsZoomTijdens het "Summer event" van afgelopen weekend bij de Stal Tops in Borkel kwamen veel deelnemers aan de Olympische Spelen hun paarden nog eens testen op het hoogste niveau (1m50/1m60) in de CSI 5*. Bijgaande foto is van Rik Vander Sanden; meer foto's van hem vindt u hier.

Maria Struyf overleden

Maandag 12 juli 2021
Lommel - Maria Struyf overledenVandaag is Maria Struyf plots thuis overleden. Zij was de weduwe van Jean-Pierre Van de Velde. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Toch géén vakantie zonder zorgen...Zoom                                                              (Foto Robert Boons)
Lommel - Auto-inbraak in DodenveldstraatIn de Dodenveldstraat is gisteren ingebroken in een auto. Om in de wagen te geraken werd een ruit verbrijzeld. Uit het voertuig is een rugzak gestolen.

De waarheid over 1302

Zondag 11 juli 2021
Vandaag is het 11 juli. Vlaamse feestdag, dank zij de Guldensporenslag van 11 juli 1302. Is die feestdag terecht? Neen, schrijft Peltenaar Piet Peters op zijn website leugensvan1302.be. Volgens hem was de slag bij Woeringen op 5 juni 1288 veel belangrijker voor Vlaanderen: "Woeringen 1288 is een gewonnen veldslag die effectief leidt tot definitieve gebieds- en machtsuitbreiding en volledig nieuwe machtsverhoudingen in het grote gebied van Maas, Roer, Moezel en Rijn. Kortrijk 1302 daarentegen is wel een gewonnen veldslag, maar het resultaat wordt op korte termijn (1304) volledig ongedaan gemaakt. Vlaanderen beleeft daarna de zwartste tijd uit heel zijn geschiedenis," schrijft hij. 
Lommel - Discotheken weer open in Frankrijk...Zoom (Cartoon: Fobie)

Taalinsufficiëntie

Zaterdag 10 juli 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - TaalinsufficiëntieInsufficiëntie: volgens Van Dale het tekortschieten in functie, vooral met betrekking tot organen van het menselijk lichaam. Als je lijdt aan nierinsufficiëntie bijvoorbeeld, werken je nieren onvoldoende.
Ooit heb ik plechtig beloofd dat ik het nooit meer zou doen. Mij cursiefgewijs boos maken over taalblunders, bedoel ik. Bij deze breek ik moedwillig die duur gezworen eed. Zou het komen omdat ik wat meer dan gemiddelde aandacht besteed aan teksten die ik voor de neus krijg, of is het toch (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Bijna 90% Lommelaars eerste prikZoomDe wekelijkse vaccinatietellerUPDATE leert ons dat ondertussen 88,56% van de volwassen Lommelaars al een eerste prik hebben gehad. Bijna 50% is zelfs al volledig gevaccineerd. Het gaat dus de erg goede kant op... En van de 80-plussers zijn ondertussen 94% volledig gevaccineerd!
Bijna 90% Lommelaars eerste prik
Zoom

Code geel: onweer

Zaterdag 10 juli 2021
Lommel - Code geel: onweerHet KMI geeft code geel. Zaterdagnamiddag en -avond trekken er regen- en onweersbuien over het hele land. Lokaal kunnen deze buien intens zijn en kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 10 juli 2021
Weerbericht
Lommel - Nog altijd wisselvalligDepressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.
Vandaag is er al  in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan enkele buien opzetten. Vooral na de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eric Hendriks nieuw coördinerend directeur WICOIn opvolging van Bart Kerkhofs, die op 1 september met pensioen gaat, heeft de raad van bestuur van scholengroep vzw WICO beslist om Eric Hendriks (foto) aan te stellen als de nieuwe coördinerend directeur van de scholengemeenschap. Al sinds 1984 was hij achtereenvolgens leraar, adjunct-directeur, directeur eerste graad en campusdirecteur in de vroegere WICO Campus Sint-Hubertus. Momenteel is Hendriks directeur personeel en organisatie in de centrale dienst van WICO. Vanaf 1 september zal hij de functie van coördinerend directeur opnemen.

Louisa Loenders overleden

Vrijdag 9 juli 2021
Lommel - Louisa Loenders overledenGisteren is Louisa Loenders overleden, de echtgenote van Henri Geys. Zij was 72 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Marc Cools overleden

Donderdag 8 juli 2021
Lommel - Marc Cools overledenGisteren is Marc Cools overleden, de echtgenoot van Jeannine Geenen. Hij was 65 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden en de urn zal geplaatst worden in het columbarium van Kerkhoven. Begroeting van de urn: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Terug van weggeweest

Donderdag 8 juli 2021
Lommel - Terug van weggeweestNa een jaar zonder, start vanaf nu maandag 12 tot zondag 25 juli het jaarlijkse zomertoernooi van LTC, de Lommelse TennisClub.  Beginnende tennissers tot niveau A zullen hun sportieve kwaliteiten kunnen laten zien. Tijdens deze 2 weken worden 3 toernooien gecombineerd: het sterrentoernooi voor de betere Belgische spelers, het jeugdtoernooi voor de aankomende talenten en het open toernooi voor de vele, ambitieuze tennisspelers. Voor de sportliefhebber, die houdt van spannende wedstrijden, een ideaal moment om dit te koppelen aan veel gezelligheid in de mooie omgeving van Park Soeverein en... de toegang is gratis!
Vorige week was er een scoutsgroep van Evergem te gast in onze stad voor hun jaarlijks kamp. Jammer genoeg, en met erg veel spijt moesten twee dagen later echter alle kinderen (99) en begeleiders (29) alweer huiswaarts keren omwille van enkele coronabesmettingen bij de leiding. Na lichte symptomen bij twee mensen van de kookploeg en de nodige testen, bleken uiteindelijk 10 mensen besmet, waardoor er géén andere optie was dan het kamp op te breken, en terug te keren naar Evergem om aldaar quarantaine uit te zitten.

Normale temperaturen

Donderdag 8 juli 2021
Weerbericht
Lommel - Normale temperaturenEen depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Autoschuimers op pad

Woensdag 7 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Mol is ingebroken in twee auto's: in de Zilvermeerlaan en op de Postelsesteenweg. Vermoedelijk is er een verband tussen beide inbraken.

Terras Tribune nog één keer

Woensdag 7 juli 2021
Lommel - Terras Tribune nog één keer
De Belgen zijn ondertussen alweer naar huis, maar de weide van Peppino in de Molsekiezel opent voor de finale van het EK voetbal nog één keer haar deuren, en dit met een heuse party, alvast een klein voorsmaakje voor het echte Pinopopfestival van 14 augustus aanstaande, maar daarover later meer. Nu zondag kan u terecht vanaf 16 uur, met om 17 uur een optreden de Lommelse coverband Class-X, gevolgd door een optreden van Stefan Luyten, daarna om 21 uur de voetbalfinale en na deze finale nog een after-party met DJ Jens... Meer info en reserveren via de website

Brug Viversel eindelijk klaar

Woensdag 7 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Brug Viversel eindelijk klaarZoomVrijdagmorgen gaat de brug op de E314 over het Albertkanaal in Viversel open. Dan kan het verkeer over de vernieuwde zuidelijke kanaalbrug rijden in de richting Nederland. In de andere richting was ze al eerder verhoogd en afgewerkt. Na het succesvol aanbrengen van de waterdichting, werd de afgelopen weken het nieuwe wegdek in asfalt aangelegd.
Het omzetten van het verkeer naar de nieuwe brug gebeurt gefaseerd tijdens 2 nachten vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Kuddewaakhonden tegen de wolf

Woensdag 7 juli 2021
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de Nederlandse provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden. Lees meer bij naturetoday.com.
Lommel - Ondertussen, op het EK voetbal...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Handtas uit auto gestolen

Dinsdag 6 juli 2021
Dieven hebben in de Zandstraat een handtas uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit verbrijzeld.
Het is maar dat je 't weet
Morgen/woensdag 7 juli is de Stationsstraat tussen de Hoevenstraat en de Hoogstraat van 05 uur tot ca. 13 uur wegens uitzonderlijke werken op een bouwwerf in beide richtingen afgesloten. Dat meldt het stadsbestuur. Er is een omleiding voorzien via de Hoevenstraat, Einderpad en Hoogstraat. De handelaars blijven bereikbaar.

Met de trein naar de kust

Dinsdag 6 juli 2021
Lommel - Met de trein naar de kustSinds maandag rijdt er weer een IC-trein van en naar Blankenberge. Op werkdagen vertrekt die in Hamont om 7u50 en arriveert in Blankenberge om 10u54. Hij vertrekt er weer om 18u03 en arriveert in Neerpelt (dus niet in Hamont) om 20u59.
In het weekend en op feestdagen vertrekt de trein vanuit Neerpelt om 7u58 en komt hij in Blankenberge aan om 10u54; het vertrek in Blankenberge gebeurt om 18u03, de aankomst in Neerpelt is voorzien om 21u02.
Lommel - Nog altijd dieselstellen op spoorlijnZoomIn antwoord op een vraag van Kamerlid Wouter Raskin (N-VA) over de treinstellen die sinds de elektrificatie ingezet worden op de spoorlijn Hamont-Mol heeft minister van Mobiliteit Gilkinet (Ecolo) vandaag geantwoord dat er voorlopig geen Desiro-treinstellen op de lijn zullen ingezet worden.
Raskin wilde weten of die moderne Desiro-treinstellen, die van stal werden gehaald bij de feestelijke inhuldiging van de verbinding (foto) - in aanwezigheid van de minister en de CEO’s van (…) Het hele nieuwsbericht

Gert Staf overleden

Dinsdag 6 juli 2021
Lommel - Gert Staf overledenZaterdag is Gert Staf overleden, de echtgenoot van Tessa Ceulemans. Hij was 48 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Frank Blom overleden

Dinsdag 6 juli 2021
Lommel - Frank Blom overleden
Op 2 juli is Frank Blom overleden, de echtgenoot van Jannie Fluit. Hij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats.
Lommel - Versterking voor Verbroedering LommelVerbroedering Lommel heeft acht inkomende transfers gerealiseerd: Brentl Geysmans (Herkol), Jan Hermans (Kaulille), Kemen Vergara (GT Lommel Kolonie), Jordi Winckel (Sporting Wijchmaal) en Dennis Colaers, Sven Bergmans, Maarten Vandeberk en Jente Custers, allen van Lutlommel VV.
Lommel - Transfernieuws Kattenbos SportKattenbos Sport heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Jens Geerts (Verbroedering Lommel), Wesley Maes (Verbroedering Lommel), Yannick Pauwels (Wezel) en Vincent Blancke (KRC Peer). Jelle Vreys verkast naar Grenstrappers Lommel Kolonie.
Lommel - Lommels talent Frank Clarck erg succesvolZoom
Het werd ook eens tijd om aandacht te schenken aan een erg succesvolle DJ en producer uit onze stad, nl. Frank Clarck. De man is al sinds de 90'ies bezig met muziek en zijn platen werden ook toen al in vele clubs gedraaid. De grote doorbraak kwam er twee jaar geleden met de deep house track 'You belong to me', met véél nationale én internationale aandacht als gevolg. Zijn nieuwste release 'Catch you' is nu uit op het prestigieuze label Kontor, en ook zijn volgende plaat is er al getekend. Franks social media wordt méér als 10.000 keer per week bekeken, toch niet mis! Meer info over Frank Clarck? Klik hier!

Een nieuwe fietsbeleving!

Maandag 5 juli 2021
Lommel - Een nieuwe fietsbeleving!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Lommel - Het mooie weer laat op zich wachtenZoomEn dat is uiteraard erg jammer, zeker voor de kids die willen buiten spelen, maar ook voor de ouders die nu eindelijk ook eens een terrasje zouden willen doen. Voor deze week is er voorlopig nog niet veel beterschap in zicht... (Foto Robert Boons)
Grensgevallen
Lommel - Buitenexpositie Beeld & Beleving geopendZoomIn Bergeijk is vanmiddag de monumentale buitenexpositie Beeld & Beleving geopend. Een voor Bergeijk uniek evenement, omdat nooit eerder zo veel kunstenaars uit binnen- en buitenland hun monumentale werken in Rietvelddorp Bergeijk en in het Mien Ruyspark van de gerestaureerde Ploegfabiek exposeerden. Info en routes: Cultuurhuis, Domineestraat 8a, Bergeijk. Website: www.beeldenbeleving.nl. De toegang is gratis, de beleving staat vrij en ontmoeting staat voorop, zeggen de organisatoren. Op de foto: "Temple of Doom", van Olaf Mooij. .

Het virus is er nog altijd

Zondag 4 juli 2021
Lommel - Het virus is er nog altijdZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gekneld in voertuig

Zondag 4 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Jakob Smitslaan in Mol kwam het gisteren tot een aanrijding tussen twee auto's. Eén persoon raakte gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden.
Kort nieuws van bij de buren
Aan het kruispunt van de Zuiderring en de Postelweg in Balen botsten gisteren een vrachtwagen en een bestelwagen. De bestuurder van de bestelwagen raakte daarbij gewond.
Lommel - Versterking voor Grenstrappers KolonieGrenstrappers Lommel Kolonie heeft zich met het oog op komend seizoen versterkt met vier spelers: Dante Vromans, Jelle Vreys en Kyan Ceulemans, allen Kattenbos Sport, en vrije speler Sandro Virant.

Nu 'Fietsen door de heide'

Zondag 4 juli 2021
Toerisme
Lommel - Nu 'Fietsen door de heide'ZoomOp de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen is vandaag 'Fietsen door de Heide' geopend, een nieuwe belevingsroute die een extra attractiepool voor het fietstoerisme in Limburg moet vormen. Passanten krijgen er een kijk op het Nationaal Park Hoge Kempen en worden voor een stuk met het mijnverleden geconfronteerd.
Na "Fietsen door het Water" in Bokrijk en "Fietsen door de Bomen" in het Bosland in Hechtel-Eksel is "Fietsen door de Heide" de derde toeristische topper in Limburg voor fietstoeristen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vaccinatieschema's opnieuw aangepastZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Versterking voor Lutlommel VVLutlommel VV heeft vijf nieuwe spelers aangetrokken:  Jordy Boers (V. Lommel), Neel Devrindt (V. Lommel), Bram Lemmens (Grote Heide), Yenthe Moors (Lommel SK) en Senne Verbist (Helson). Maarten Vandenberk verkast naar V. Lommel en Amadou Kamara naar Grote Heide.
Het is maar dat je 't weet
Komende woensdag 7 juli kan je op Vliegbasis Kleine-Brogel uitzonderlijk terecht voor het maken van foto’s voor je communie- of lentefeest. De basis voorziet vier standen waar de kinderen kunnen poseren: de F-16 aan de hoofdingang van de vliegbasis, een stoere Panther brandweerwagen, een volledig operationeel gepantserd patrouillevoertuig en een unieke selfie-stand. Succes! 
Lommel - F16 tegen loods op vliegveld LeeuwardenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Aan de Kerverij in Valkenswaard heeft een man vandaag even voor de middag de handtas van een vrouw geroofd. Dat heeft de politie gemeld. De dader werd enkele uren later opgepakt. 

Onweerachtig

Zaterdag 3 juli 2021
Weerbericht
Lommel - OnweerachtigEen omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.
Vandaag is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op EK

Zaterdag 3 juli 2021
Lommel - België uitgeschakeld op EKZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Paula Jansen overleden

Zaterdag 3 juli 2021
Lommel - Paula Jansen overledenIn WZC d' Eycken Brug in Korbeek-Lo is op 26 juni Paula Jansen overleden. Zij was 96 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vond vandaag plaats in intieme kring.

Oh my god, zegt ze

Zaterdag 3 juli 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Oh my god, zegt zeVoorwerpen hebben de gave om te spreken. Ze kunnen ons iets zeggen. Jeff Tweedy heeft het in een van zijn songs over ‘the ashtray says you were up all night’.
De volle asbak zegt hem dat zijn moeder de hele nacht op was.
We maken op een doordeweekse dag een wandeling in een gehucht van een naburig dorp. De kerk, de lagere school en café Welkom op de hoek. Alles vlak bij elkaar. La Flandre profonde, zegt men dan.
De openstaande ramen, de vlaggetjes op de speelplaats en het gejoel (…) Het hele nieuwsbericht

Gerarda Maes overleden

Zaterdag 3 juli 2021
Lommel - Gerarda Maes overledenWoensdag overleed Gerarda Maes, de echtgenote van Hugo Peeters. Zij was 75 jaar en afkomstig van Lommel. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

België uitgeschakeld op EK

Vrijdag 2 juli 2021
Lommel - België uitgeschakeld op EKZoomDe Rode Duivels hebben vanavond met 2-1 verloren van Italië en zijn uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap. Het was een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de Belgen in de tweede helft enkele open doelkansen misten. Het enige Belgische doelpunt werd uit penalty gescoord door Lukaku. 

Gerarda Maes overleden

Donderdag 1 juli 2021
Lommel - Gerarda Maes overledenIn Hasselt is gisteren Gerarda Maes overleden, de echtgenote van Hugo Peeters. Ze was 75 jaar en afkomstig van Lommel. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Zonhoven. Condoleren: p/a uitvaartcentrum Donkers-Cuypers, Kiewitstraat 120, 3500 Hasselt.
Lommel - Eén jaar cel met uitstel voor aanrandingEen 72-jarige man uit Pelt heeft één jaar cel met uitstel gekregen omdat hij een 16-jarig meisje uit Lommel aanrandde. Hij is ook vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. De feiten dateren van 2018.

Inbraak in zes bestelwagens

Donderdag 1 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een bedrijf aan de Puttestraat in Balen is er ingebroken in zes bestelwagens De dieven gingen met allerlei werkmateriaal aan de haal.
Lommel - Vervroegde vaccinatie in Lommel en PeerVoor de inwoners van Noord-Limburg is het nu ook mogelijk om hun tweede vaccinatie met AstraZeneca te vervroegen. Ze kunnen hun afspraak zelf online omboeken. Dat meldt de Hulpverleningszone.
AstraZeneca heeft 700.000 extra vaccins aan België geleverd. Daardoor is een tweede prik met het vaccin nu vervroegd mogelijk. Ook de vaccinatiecentra van Lommel en Peer krijgen extra vaccins. Verantwoordelijke Maarten Mulkers: “Op 5 juli is een grote levering gepland voor de vaccinatiecentra in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Limburg krijgt droogtecoördinatorZoomOm in de toekomst een structureel, weloverwogen antwoord te kunnen bieden op droogte en waterschaarste, werkte de provincie Limburg sinds 2019 samen met de Bodemkundige Dienst van België, KU Leuven en VUB aan een studie die de waterbalans (het wateraanbod en de watervraag)  van de hele provincie in kaart brengt en inschat in welke Limburgse regio’s watertekorten kunnen optreden. Op basis daarvan wordt momenteel een dynamisch actieplan met structurele ingrepen uitgewerkt om waterschaarste zoveel mogelijk te voorkomen. Recent aangeworven droogtecoördinator, Nathalie Leynen, zal de Limburgse droogteaanpak coördineren en de gemeentebesturen en andere stakeholders hierbij ondersteunen.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel