Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: VPK.A

Woensdag 31 maart 2021
Anne Vaes uit Lommel heeft de besloten vennootschap VPK.A opgericht met zetel aan de Zandstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verstrekken van verpleegkundige diensten aan huis.
Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Paasaktie Okra Kolonie

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Paasaktie Okra KolonieZoomHoewel ze door corona nog steeds gekluisterd zitten in hun bubbels, hebben de bestuursleden van trefpunt Okra Kolonie niet stilgezeten. De vaardige handen van Magda, Henri en Marie Jeanne hebben heel wat paaseitjes verzameld, er een mooi strikje rond gedaan en een leuk kaartje bijgevoegd. Dit werd aan alle leden persoonlijk overhandigd, als compensatie voor het afgelasten van het jaarlijkse lentefeest. Op die manier houden ze contact met hun leden, ook al kunnen de normale activiteiten als fietsen, wandelen en turnen niet plaatsvinden. Okra wenst allen nog een zalig paasfeest!
Om alles zo veilig mogelijk laten verlopen, vragen de organisatoren om de maatregelen die van toepassing zijn strikt na te leven. Ook de basisregels dienen in acht genomen te worden (handgel, mondmasker, afstand houden). In de kerk mogen er maximum 15 mensen aanwezig zijn. Buiten aan de grot in Werkplaatsen mogen er ook 15 mensen zitten. Als er op een bepaald moment te veel mensen zijn, wordt gevraagd om even in alle stilte te gaan wandelen in het Mariapark. Stewards zullen alles in goede banen (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Jacobs overleden

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Fien Jacobs overledenGisteren is Fien Jacobs overleden, de weduwe van Jef Verheyen en de levenspartner van Pierre Vanbommel. Zij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in familiekring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 

Zjang Tips overleden

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Zjang Tips overledenGisteren overleed Zjang Tips, de echtgenoot van Maria Abrahams. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Willem Hendrix overleden

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Willem Hendrix overledenGisteren is Willem Hendrix overleden, de echtgenoot van Theresia Vandenberk. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Martine Leijnen overleden

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Martine Leijnen overledenZaterdag is Martine Leijnen overleden, de echtgenote van Marc Dens. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats. Haar urne krijgt een plaats in het crematorium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.

Nachtvluchten Kleine-Brogel

Woensdag 31 maart 2021
Volgende week zullen de nachtvluchten van op de vliegbasis van Kleine-Brogel uitzonderlijk op dinsdag 6 en woensdag 7 april plaatsvinden, dus niet op paasmaandag. Dat meldt de vliegbasis.
Weerbericht
Lommel - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Lommel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
In het Noorderhart Mariaziekenhuis hebben gynaecologen Lieve Schops en Anne François vrijdag een Limburgse primeur behaald met een nieuwe operatietechniek: vNOTES. Gynaecologe Lieve Schops: “De vNOTES-procedure werd afgelopen vrijdag succesvol uitgevoerd bij vier patiënten. vNOTES staat voor Vaginal Natural Orifice Transluminal Endoscopic Surgery. Dit is een minimaal invasieve techniek voor de verwijdering van de baarmoeder en eventueel eierstokken. Wij combineren in deze techniek de voordelen van een kijkoperatie en een vaginale verwijdering van de baarmoeder.” Gynaecologe Anne François: “Deze kijkoperatie wordt via de vaginale weg uitgevoerd en niet via de buik, zoals gebruikelijk is. Met deze nieuwe techniek zijn er geen littekens ter hoogte van de buik. De operatietijd is korter. Bovendien is er een kortere hospitalisatieduur en is er beduidend minder postoperatieve pijn.”

121 km per uur op Zuiderring

Dinsdag 30 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole het voorbije weekend op de Zuiderring in Mol zijn 120 hardrijders betrapt. Eén van hen reed er 121 km per uur hoewel de snelheid er beperkt is tot 70 km per uur.
Lommel - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)

Ruit ingegooid op Teutenweg

Dinsdag 30 maart 2021
De politie is een onderzoek gestart naar vandalisme aan de Teutenweg. Daar gooiden vandalen gisteren een ruit in.

Weer twee x Prietprouwët

Dinsdag 30 maart 2021
Prietprouwët
Lommel - Weer twee x Prietprouwët1) Ér’gës gëlèèzën: “Sààla Abdéslam, diejën dè nööw ien Frankrijk vààstzitóuwërd, wilt dor gé wóuwërd zéggën. Mèr dè was ien Bruggën ók nën brààwë jóngën; “ ë vurbeeëld vur al d-andër gëvangënën” (Vol’gës joews öt dën Brugsën bak).
2) D’r zén veul dings ien-t lèèvën diej dè meeër wèjërd zén as gèld, mèr  t-is  spijtig  dè gë gèld mut hémmë vur zë të kóópën.
Pjérkën
Lommel - Bloemen voor leden Samana Heide HeuvelZoomDoor corona was er geen paasfeest mogelijk voor de leden van Samana Heide-Heuvel. Maar door het bestuur werd er vandaag een stoepbezoek met een bloemetje en paaswensen gebracht aan alle leden. Moeke Slegers (foto) was een van de eersten waar ze langs gingen... Het bezoekje werd door iedereen erg gewaardeerd.
Lommel - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Lommel - Boudewijnschool brengt 'Lommellacht'Zoom
Veel mensen hebben het niet gemakkelijk in coronatijd. Daarom zijn de leerlingen van de derde graad van de Boudewijnschool een mini-onderneming gestart om Lommel te laten lachen. Ze vragen om iemand een smiley box cadeau te doen en op die manier ineens ook het goede doel te steunen. Voor meer info en een bestelling kan u hier terecht.
Lommel - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)

Viviane Put overleden

Maandag 29 maart 2021
Lommel - Viviane Put overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Viviane Put overleden. Zij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Haar urne wordt geplaatst in het urnenveld op de begraafplaats van Koersel.

Til Mertens overleden

Maandag 29 maart 2021
Lommel - Til Mertens overledenOp 20 maart overleed Til Mertens, de weduwe van Jozef Bergmans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.
Lommel - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Paasgeschenk voor Samanaleden

Maandag 29 maart 2021
Lommel - Paasgeschenk voor SamanaledenZoomIn deze moeilijke coronatijd is het belangrijk om contact te houden met de zieken en daarom werden alle leden van Samana Kerkhoven verrast met een mooi paasgeschenk. Een mooie zak in de vorm van een haas gevuld met paaseitjes en vergezeld van een kaartje met paaswensen. En ook de bewoners van Home Berkenhof werden niet vergeten. Een gezellige onderonsje met de zieken zit er voorlopig niet in maar een kort babbeltje buiten op de stoep doet ook al deugd voor de leden, en die staken hun dankbaarheid dan ook niet onder stoelen of banken. Ook zij hopen dat we vlug weer kunnen samenkomen. (Bijdrage Frieda Willekens)
Paasgeschenk voor SamanaledenPaasgeschenk voor SamanaledenPaasgeschenk voor Samanaleden
Zoom
Lommel - Online aanbod lezingen De AdelbergZoomOok in april kan u via cultuurcentrum De Adelberg terecht voor een mooi en gevarieerd aanbod aan online lezingen. De eerste is reeds nu donderdag op 1 april en handelt over Belgisch hedendaags kunstenaar Michaël Borremans (foto). Woensdag 7 april volgt een lezing over 'De leer van het einde der tijden', dinsdag 13 april over 'Cultuurhistorisch Amsterdam' en woensdag 21 april over 'Wordt de mens een robot, veredeld dier of een God?'. Inschrijven is volledig gratis, en kan via info[!]ccdeadelberg.be. (Foto Zeno X Gallery)

Een aprilgrap?

Maandag 29 maart 2021
Lommel - Een aprilgrap?Zoom                                                                 (Foto Robert Boons)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Lommel - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.

Dievegge betrapt in warenhuis

Zondag 28 maart 2021
Lommel - Dievegge betrapt in warenhuisEen vrouw uit Lommel is op winkeldiefstal betrapt in een warenhuis aan de Kloosterbemden in Maaseik. Zij had er voor 68 euro goederen gestolen. De vrouw kreeg een minnelijke schikking aangeboden die ze betaalde.

Nog eens een 'Molleke'...

Zondag 28 maart 2021
Lommel - Nog eens een 'Molleke'...Zoom                                                               (Tekening Dirk Van Bun)
Lommel - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Kwart voor zes

Zaterdag 27 maart 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - Kwart voor zes"Is dat morgen?" We hebben er niet aan gedacht, dat de klok ‘s nachts een uur overslaat. Ze moet vroeg uit de veren. De plicht roept. "Nu zelfs een uur vroeger", zegt ze. "Zo mag je niet denken", antwoord ik. "Je slaapt minder, maar je geniet 's avonds meer van het uur extra licht." Ik krijg een dat-gaat-gij-hier-niet-bepalen blik. Het zou de laatste keer kunnen zijn, zegt mijn krant. Niet die blik, maar dat we een uur overslaan. De Europese landen mogen kiezen tussen zomer- en wintertijd. Stel je voor. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Driesmans overleden

Zaterdag 27 maart 2021
Lommel - Lieske Driesmans overledenIn Mol is vandaag Lieske Driesmans overleden, de weduwe van Jef Diepvens en de levenspartner van Henri Nijssen. Ze was maandag 92 jaar geworden. Het afscheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!
Lommel - Een nieuwe Paas-fotozoek-wandeltochtZoomBinnen OKRA Gewest Lommel bestaat sinds kort een eigen afdeling voor medioren en jong-senioren tussen 55 en 65 jaar, die specifiek voor hun leeftijdscategorie op zoek zijn naar aangepaste ontspannende of vormende programma’s. Zo werd reeds een eerste aanzet gegeven met een fotozoektocht op de Duitse militaire begraafplaats, en staan er verschillende activiteiten op de agenda, van zodra de regeringsmaatregelen zich versoepelen. Intussen werd voor de Paas- en navolgende dagen een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht
Een nieuwe Paas-fotozoek-wandeltochtEen nieuwe Paas-fotozoek-wandeltocht
Zoom
Lommel - Knappe 'covid'-wandeling in KattenbosZoomVanaf morgen zaterdag tot zondag 10 april laat Milieu 2000 de wandelaars als vanouds hun schreden zetten in levende landschappen en historische monumenten van Kattenbos. De parcoursbouwers zorgen voor een mooie route door de schoonheid van de bossen, oude zandputten en landschappen. Hier en daar heeft het landschap – dankzij goed bosbeheer – een nieuw gezicht gekregen zodat er elk seizoen een ander beeld verschijnt en het schilderij steeds nieuw is. Vanaf het voetbalplein in Kattenbos kan je starten voor deze mooie wandeling van 5 of 10 km. Meer info op de website.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Lommel - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomNet zoals in de rest van ons land schiet het ook hier niet echt hard op met de vaccinaties tegen Covid-19: 4.92% van de volwassen Lommelaars is nu volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.384 van de 28.115 inwoners, of 263 mensen extra sinds vorige week (18/03/2021).
10.33% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 2.903 van de 28.115 inwoners, 77 mensen extra sinds vorige week (18/03/2021). En 17.11% van de 80-plussers zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 329 van de 1.923 betrokkenen.
Dagelijkse updates kan je steeds volgen via deze link.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Lommel - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Lommel - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: W&S Projects

Woensdag 24 maart 2021
Wim Sannen uit Mol en Sunny Neyens uit Balen hebben de besloten vennootscham W&S Projects opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ruwbouw en sloopactiviteiten, stukadoorwerken, loodgietersactiviteiten en de installatie van zonnepanelen.

Schip ramt sasdeur

Woensdag 24 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Schip ramt sasdeurZoomAan Sas 2, op de Blauwe Kei in Mol, slechts enkele meters over de grens met Lommel, ramde een schip vandaag de sasdeuren, waardoor deze ernstig beschadigd werden. De diensten van de Vlaamse Waterweg kwamen ter plaatse om de schade vast te stellen en te zoeken naar een oplossing. Herstel van het sas gaat toch zeker enkele dagen in beslag nemen. (Foto's Jan Buyens)
Schip ramt sasdeurSchip ramt sasdeur
Zoom

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Lommel - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Lommel - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 
Lommel - Neos-bestuur op stoepbezoek bij ledenZoomVorige week trokken de bestuursleden van Neos Lommel erop uit om hun leden te verrassen. Met een mooi bloemetje om de lente te vieren en een paasei om Pasen te vieren kregen de leden een bezoek. Ze waren allemaal weer blij verrast en ook blij nog eens een bezoekje te krijgen, al was het dan maar op de stoep. Dat was te merken aan de reacties via mail en telefoon. Ook de leden buiten Lommel werden niet vergeten. Met een speciaal “dank je wel” aan Nelly, Maria en Zjiet die alles mooi verpakt  en verdeeld hebben onder de bestuursleden. (Bijdrage Hélène Vissers)

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektrische steps gestolen

Dinsdag 23 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een inbraak aan Laar in Mol zijn elektrische steps gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Echtpaar wordt samen begraven

Dinsdag 23 maart 2021
Vijf dagen nadat zijn echtgenote Suzanne Vanspringel (81) in Pelt overleed, stierf gisteren ook Fons Van Belle (82). Beiden waren leerkracht op rust en woonden in Lommel. De afscheidsplechtigheid zal zaterdag in intieme kring plaatsvinden in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.
Echtpaar wordt samen begravenEchtpaar wordt samen begraven
Zoom
Lommel - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht

Beautycase gestolen

Dinsdag 23 maart 2021
Lommel - Beautycase gestolenIn een woning aan de Vlaamse Gaaistraat is een beautycase gestolen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Lommel - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Van Goethem overleden

Dinsdag 23 maart 2021
Lommel - Jozef Van Goethem overledenVrijdag is Jozef Van Goethem overleden, de echtgenoot van Agnès Raddoux. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Lommel - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Lommel - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

'Beeldig Lommel' 2021...

Maandag 22 maart 2021
Lommel - 'Beeldig Lommel' 2021...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend: zomertijd

Maandag 22 maart 2021
Lommel - Volgend weekend: zomertijdZoomHet is weer zover... Volgende zondag mogen (moeten) we allemaal weer overschakelen naar de zomertijd. (Foto Robert Boons)
Lommel - Oplossing prijsvraag 'Allesbehalve Super'U had de oplossing van onze prijsvraag over  het eerste boek van columnist Rudi Lavreysen 'Allesbehalve Super' nog tegoed. De terrastafeltjes waarnaar gevraagd werd staan dus bij café Bourgondiër in het Dorp (en niet zoals sommigen dachten bij de Melchior of het Stadhuis, of er was zelfs iemand die café Du Parc in Oostende vermeldde...). En de teller van het aantal columns tot op heden staat op 149. De winnaars zijn geworden: Danielle Vandenrijt (167), en Pascal Verdonschot (171). Proficiat, jullie mogen het gesigneerde exemplaar van het boek kortelings in jullie brievenbus verwachten!

De waarheden van Pjèrkën

Maandag 22 maart 2021
Prietprouwët
Lommel - De waarheden van Pjèrkën
"Lòt niemand lijën óndër ööw leiding as gë ér’gës iejt të zéggënn hét."
"Dë worhëd sti niej óp dën buitëkàànt van ’n wijnflès, mèr zit ër binnënien!"
"Dikvanté zé-dë veulë slimmër as gë zjüst dü of dè gë iejt nie snapt."
Pjèrkën

Fietser bezwijkt na ongeval

Zondag 21 maart 2021
Lommel - Fietser bezwijkt na ongevalEen 80-jarige fietser uit Lommel is in het ziekenhuis bezweken aan de zware verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeval in Maatheide. Het ongeval gebeurde woensdag.
Lommel - Botsing op kruispunt: één gewondeZoom
Deze namiddag rond 16.30 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de Hoevenstraat en de Stationsstraat. Daarbij is één gewonde gevallen. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Lommel - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hans Joosten en Veerle Van De Paar, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Animals Joosten opgericht met zetel aan de Vogelkersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer paardenhandel, het uitbaten van een dekstation en een manege én vleeshandel.

Pi-week op Campus X PLus

Zaterdag 20 maart 2021
Lommel - Pi-week op Campus X PLusZoomZondag 14 maart was het Pi-dag. De leerkrachten wiskunde van Campus X Plus maakten er een hele π-week van en organiseerden enkele ludieke en uitdagende activiteiten. Zo konden leerlingen deelnemen aan een wedstrijd om zoveel mogelijk getallen na de komma van het pi-getal te reproduceren. Emrullah Gulcemal slaagde er in om 157 getallen achter de komma te dicteren. Dorien Bongaers kon 133 getallen opsommen. … Wat een topprestaties! De winnaars werden getrakteerd op een pi-pie, gebakken door (…) Het hele nieuwsbericht

Twee faillissementen

Zaterdag 20 maart 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van Muller & Muller Bouwprojecten en kledingzaak Nastasja Elen, beiden uit Lommel. Schuldvorderingen kunnen tot 17 april ingediend worden.

Brandje bij ZF Windpower

Zaterdag 20 maart 2021
Vanochtend was er een brandje bij ZF Windpower in het Kristalpark. Er was olie ontvlamd. Het vuur kon snel geblust worden.

Over shamrocks en zwaailichten

Zaterdag 20 maart 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Over shamrocks en zwaailichtenDonderdag 18 maart. Gisteren heb ik voor het eerst sinds jaren Saint Patrick’s Day in mijn eentje gevierd. Een paar gelijkgestemde Ierlandfanatieke vrienden gebeld voor een videogesprek. Op de achtergrond speelt een CD van The Dubliners. Een blikje Guinness opengetrokken om virtueel te klinken. En daarna nog maar een. Zo’n blikje met een soort bommetje erin, waar de Ierse brouwerijgigant een patent op heeft. Bij het openmaken gaat het ding sissend af en het resultaat is een ‘pint’ (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Winters overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Lommel - Leo Winters overledenWoensdag is Leo Winters overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jet Van Baelen overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Lommel - Jet Van Baelen overledenVandaag is Jet Van Baelen overleden, de echtgenoot van Bère Tutelaars. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Louis Thijs overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Lommel - Louis Thijs overledenGisteren is Louis Thijs overleden, de echtgenoot van Dora Grossard. Hij was 88 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Een boom voor elk nieuw gezin

Vrijdag 19 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Elk nieuw gezin dat naar Mol verhuist of al in Mol woont en een kindje krijgt, krijgt een gratis boom van de gemeente. Zo moeten er jaarlijks tweeduizend nieuwe bomen geplant worden.

Inbraakpoging op Gestelsedijk

Vrijdag 19 maart 2021
Lommel - Inbraakpoging op GestelsedijkDieven probeerden binnen te dringen in een pand aan de Gestelsedijk. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De feiten zijn vanochtend vastgesteld.
Lommel - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomHierbij alweer de wekelijkse vaccinatieteller voor Lommel, update van gisteren 18 maart. Hieruit blijkt dat ondertussen 3.99% van de volwassen Lommelaars volledig zijn gevaccineerd. Dat zijn 1.121 van de 28.115 inwoners, oftewel 106 mensen extra sinds vorige week.
10.05% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 2.826 van de 28.115 mensen, 514 mensen extra sinds vorige week. En ook nog even focussen op de 80-plussers: daar zijn 17.00% volledig gevaccineerd oftewel 327 van de 1.923 mensen.
De dagelijkse vaccinatiecijfers kan u nog steeds hier volgen.
Wekelijkse vaccinatieteller update
Zoom
Lommel - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

38 hardrijders betrapt

Donderdag 18 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een snelheidscontrole in de Vaartstraat in Balen vlogen 38 hardrijders tegen de lamp. Tijdens de controle passeerden er 755 voertuigen.
Lommel - Minder ongevallen door wildwaarschuwingZoomHet aantal ongevallen met wild op de Kamperbaan tussen Hechtel en Leopoldsburg is met twee derde gedaald. Dat is te danken aan de installatie van wildrasters met twee doorgangen en een wildwaarschuwingssysteem. Dat blijkt uit een analyse van de Vlaamse overheid. Het systeem zal nu in Oudsbergen en later ook in Lommel geïnstalleerd worden.
Uit onderzoek is nu gebleken dat het aantal ongevallen met wild er met tweederde daalde, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. In 2018 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Lommel - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)

Weg met tuingereedschap

Woensdag 17 maart 2021
Lommel - Weg met tuingereedschapIn de Ploegstraat zijn dieven met een bladblazer en een heggeschaar aan de haal gegaan. Ook aan het Einderpad probeerden ze een slag te slaan, maar dat mislukte.

Danny Corthouts overleden

Woensdag 17 maart 2021
Lommel - Danny Corthouts overledenGisteren is Danny Corthouts overleden. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Lommel - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Jan Vandenberk overleden

Woensdag 17 maart 2021
Lommel - Jan Vandenberk overledenDinsdag is Jan Vandenberk overleden, de echtgenoot van Marie-José Deckers. Hij was 81 jaar en oud-leraar van het college, nu Wico-Lommel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Lommel - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht

Prijsvraag: win het boek van Rudi

Woensdag 17 maart 2021
Lommel - Prijsvraag: win het boek van RudiZoomNaar aanleiding van het verschijnen van het eerste boek van Rudi Lavreysen schenkt Internetgazet twee exemplaren weg... Tot op heden is er nog geen enkel correct antwoord binnengekomen, dus u maakt nog steeds kans op dit mooi (gesigneerde) boek. Het enige dat u moet doen is deze vraag beantwoorden: "Rudi heeft het in zijn columns regelmatig over Parijse ronde terrastafeltjes, maar in welke zaak staan die?". Schiftingsvraag: hoeveel columns schreef Rudi ondertussen onder de titel '300 woorden van Rudi' voor Internetgazet? Mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór vrijdag 19 maart 12.00 uur. Veel succes!

Nieuwe vennootschap: Groen-Go

Dinsdag 16 maart 2021
Geert Baart uit Lommel heeft de besloten vennootschap Groen-Go opgericht met zetel in Kattenbos. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ophalen van afval en de verwerking ervan, de reiniging van verontreinigde bodem én het afvoeren van bouwpuin.
Lommel - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Lommel - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Werkgever bestolen

Maandag 15 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Werkgever bestolenHet Openbaar ministerie heeft vandaag een werkstraf gevorderd tegen een twintiger die met gsm's en digicorders aan de haal ging in een telecomwinkel in Mol waar hij werkte. In de zomer van 2019 werd de man er na een diefstal ontslagen. Het verdict in deze zaak valt op 12 april.(PG)
Lommel - Indrukwekkende installatie met beeld en audioZoomTijdens het weekend van 27 en 28 maart kan u in de vernieuwde Adelberg terecht voor een indrukwekkende installatie met beeld en audio van Manu Siebens en Fien Leysen. Podiumvoorstellingen kunnen voorlopig nog niet, maar een bezoek aan museale installaties is wél mogelijk.
Een dakloze vrouw probeert de vrieskou te ontlopen. Ze zoekt toevlucht in een leeg appartementsgebouw. Daar vindt ze, in de kast, een oud dagboek van een Joodse vrouw die er tijdens de oorlog woonde. De twee (…) Het hele nieuwsbericht

Christel Geenen overleden

Maandag 15 maart 2021
Lommel - Christel Geenen overledenGisteren is Christel Geenen overleden, de echtgenote van Geert Wouters. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Adrien Van Gompel overleden

Maandag 15 maart 2021
Gisteren is Adrien Van Gompel overleden, de levenspartner van Fien Pinxten. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

De lente komt eraan...

Maandag 15 maart 2021
Lommel - De lente komt eraan...Zoom                                                              (Foto Robert Boons)

Weer meer coronabesmettingen

Zondag 14 maart 2021
Lommel - Weer meer coronabesmettingenHet aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe. De incidentie liep in bijna alle gemeenten van de Eerstelijnszone Noord-Limburg op tot gemiddeld 134/100.000 inwoners per week, een stijging van 28 procent. Alleen Hechtel-Eksel vertoonde nog nog een dalende trend. In onze Nederlandse grensgemeenten was de stijging nog sterker, tot gemiddeld 238/100.000 inwoners per week, een stijging met 41 procent.
Ook op provinciaal vlak loopt de incidentie verder op: tot 141/100.000 inwoners per week (+27%). Verder is het aantal gemeenten dat een lagere incidentie vertoont (lager dan 100/100.000 per week) in Limburg gedaald: van 24 naar 18 gemeenten. Vier Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week terug een incidentie hoger dan 200/100.000: Lommel, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Houthalen-Helchteren.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart weer de carpoolparking in Houthalen reinigen. Tijdens de reinigingswerken geldt daar een parkeerverbod zodat de aannemer grondig en efficiënt te werk kan gaan. De reiniging gebeurt grotendeels met een grote borstelwagen. Gezien daarmee niet tussen en onder auto's kan gereinigd worden, is het belangrijk dat de parking volledig leeg is tussen 20 uur en 6 uur.
Lommel - Neos-leden gaan sportieve toer opZoomWat is er belangrijker dan bewegen in deze gekke tijden? Dat dacht het bestuur van Neos Lommel dus ook en daarom organiseerden ze twee activiteiten voor de leden. Op dinsdagnamiddag werd er gewandeld in Kattenbos. 17 leden trotseerden het barre weer om een flinke wandeling te maken. Wat vooral opviel was de blijdschap om elkaar na die lange periode nog eens terug te zien. Ze spraken al af om de volgende wandeling zeker mee te doen. Woensdagnamiddag verzamelden 12 leden aan het Cultuurcentrum voor een mooie fietstocht van 35km. Zij blijven dit doen, en nieuwe fietsers zijn zeker welkom elke woensdag om 13h30 om samen een uitgestippelde tocht te maken. (Bijdrage Hélène Vissers)
Neos-leden gaan sportieve toer op
Zoom

De draaischijf

Zondag 14 maart 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - De draaischijf"We moesten geluiden raden tijdens de quiz", vertel ik aan de ontbijttafel. "Bijvoorbeeld het geluid van een draaischijf op een telefoon. De quizmaster moest het uitleggen voor de jonge mensen. Het was ook een miserie. Bijna alsof je een fietsband moest oppompen door in het ventiel te blazen. Je moest op tijd je vingers eruit halen, of het liep fout. Onze pa had nogal dikke vingers. Hij gebruikte een potlood om in die gaten te kunnen en te draaien. De toetsen op onze volgende telefoon was een revolutie. We bleven (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Brusselaers overleden

Zaterdag 13 maart 2021
Lommel - Elza Brusselaers overledenGisteren is Elza Brusselaers overleden, de weduwe van Jef Leynen. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Andrea Slegers overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Lommel - Andrea Slegers overledenGisteren is Andrea Slegers overleden. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Lommel - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Van Campfort overleden

Vrijdag 12 maart 2021
Lommel - Maria Van Campfort overledenVandaag is in Balen de uit Lommel afkomstige Maria Van Campfort overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vaccinatieteller update

Vrijdag 12 maart 2021
De vaccinatieteller
Lommel - Vaccinatieteller updateZoomWe kondigden het al eerder aan: vanaf nu krijgt u hier wekelijks de vaccinatiecijfers voor onze stad. En nogmaals: het gaat hier enkel om de effectieve inwoners van Lommel. 
3.61% van de volwassen Lommelaars zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.015 van de 28.115 mensen.
8.22% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 2.312 van de 28.115 mensen.
6.95% van de 80-plussers zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 326 van de 1.923 mensen.
Lommel - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vuurwerk aangetroffen in auto

Donderdag 11 maart 2021
Grensgevallen
Lommel - Vuurwerk aangetroffen in autoIn Dommelen (Valkenswaard) is een auto uitgebrand. Omdat er geen kentekenplaten hingen op de wagen wordt ervan uitgegaan dat het om een gestolen voertuig gaat. In de auto zou volgens de brandweer vuurwerk hebben gelegen dat de brand mogelijk veroorzaakte.

Paasgeschenkjes voor Samana-leden

Donderdag 11 maart 2021
Lommel - Paasgeschenkjes voor Samana-ledenZoomDe vrijwilligers van Samana Lutlommel hebben paasgeschenkjes gemaakt om hun 160 leden een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. Samana is een vereniging waar zieke en gezonde mensen elkaar ontmoeten, en telt momenteel 20 bestuursleden met voorzitter Jacques Maes. De vereniging wil vereenzaming voorkomen door huisbezoeken en ontmoetingsactiviteiten. In coronatijden moeten ze op zoek naar alternatieven om contact te houden met hun leden en dit initiatief is daar een mooi voorbeeld van.

Vijfde covidwandeling Milieu 2000

Donderdag 11 maart 2021
Lommel - Vijfde covidwandeling Milieu 2000ZoomVan donderdag 11 maart tot 25 maart zal het spookachtige karakter rond de ‘Waaltjes’ de wandelaars zeker niet onberoerd laten. Tal van blikvangers slaan immers hun vleugels uit. De parcoursbouwers zullen er wel voor zorgen dat de wandelaars zich geen moment vervelen. De omliggende bossen met snelgroeiende populieren, ruwe berk en acacia’s staan met hun veelzijdigheid en natuurlijke wisselvalligheden borg voor deze vijfde coronawandeltocht.
De Waaltjes zijn een waardevol stiltegebied (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Lommel - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Wandelaar (72) aangereden

Woensdag 10 maart 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Gompelbaan in Mol is een 72-jarige wandelaar gewond geraakt toen hij aangereden werd door een fietser. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Graffitispuiter op het matje

Dinsdag 9 maart 2021
Lommel - Graffitispuiter op het matjeHet Openbaar ministerie heeft vandaag zes maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd tegen een dertiger uit Lommel voor het aanbrengen van graffiti, onder meer op elektriciteitscabines. De feiten dateren van drie jaar geleden. Het vonnis in deze zaak valt eind deze maand. (PG)

Jan Vanveggel overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Lommel - Jan Vanveggel overledenGisteren is Jan Vanveggel overleden. Hij was 85 jaar en afkomstig van Neerpelt, maar woonde in Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jos Janssen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Vandaag is Jos Janssen overleden, de echtgenoot van Anny Flemings. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum.

Geen treinen komend weekend

Dinsdag 9 maart 2021
Komend weekend zal er geen treinverkeer zijn tussen Hamont en Mol omwille van de elektrificatiewerken. Er zullen vervangbussen rijden van de NMBS met haltes in de tussenliggende stations op de spoorlijn Hamont-Mol.

Jean Dingenen overleden

Dinsdag 9 maart 2021
Lommel - Jean Dingenen overledenGisteren is Jean Dingenen overleden. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel.
Lommel - Jelle Vreys naar Grenstrappers KolonieJelle Vreys trekt de deur achter zich dicht bij Kattenbos Sport. Hij gaat de kleuren van Grenstrappers Lommel-Kolonie verdedigen.

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Lommel - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zonder woorden...

Maandag 8 maart 2021
Lommel - Zonder woorden...Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)
Lommel - Drie auto's in aanrijding betrokkenGisterennamiddag raakten drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Ringlaan. Eén van de bestuurders werd daarbij gewond.
Lommel - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Marc groet de dingen

Zaterdag 6 maart 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Marc groet de dingenHeb je dat ook al eens gehad dat je echt niet meer weet welke dag van de week het is? Mij overkomt het alleszins wel vaker. Niks bijzonders natuurlijk, maar deze keer bleef de chaos niet zonder gevolgen. Ik was er namelijk zeker van dat het vandaag vrijdag was en dat ik dus alle tijd had om een column uit mijn duim te zuigen. Niet dus. Gevolg: een hoofdredacteur in alle staten van vertwijfeling, terwijl ik intussen voor alles en nog wat ruim de tijd nam. En zo hebben jullie ook een dag langer moeten wachten op (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Christian Meadow wint prijs als 'beste roman'Begin februari kreeg Lommels auteur Christian Meadow een mail dat er meteen twee van zijn boeken genomineerd werden in de sterk bezette categorie ‘beste roman' voor de wedstrijd 'Boek-Goud' van uitgeverij Boek-scout. En gisteren kreeg hij de mail dat deel 1 van de trilogie Deus Vult, ‘Zoektocht naar Geborgenheid’, de winnaar is geworden! Uiteraard is de auteur zelf daar trots op, en met hem ook vele Lommelaars! En nu komt ronde 2 van de publieksprijs eraan, waarin de genrewinnaars het tegen elkaar opnemen. Deze stemronde is nu open t/m 15 maart 12:00 uur. Dus Lommelaars, laat nog eens van jullie horen en stem deze sympathieke en erg interessante auteur naar de top. Stemmen kan hier. Veel succes!

Josephine Cuypers overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Lommel - Josephine Cuypers overledenDonderdag is Josephine Cuypers overleden, de weduwe van Alfred Fillée. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Nieuwe vennootschap: S. Claes

Zaterdag 6 maart 2021
Seppe Claes (26) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap S. Claes opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van winkels en supermarkten en de productie en verkoop van allerhande bereide maaltijden, salades en soepen.

Eugeen Beenaerts overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Lommel - Eugeen Beenaerts overledenIn Pelt is gisteren Eugeen Beenaerts overleden, de echtgenoot van Yvonne Vanheukelom. Hij was 86 jaar en afkomstig van Balen. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring waarna zijn asurn thuis een warm plekje krijgt. Condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Grensgevallen
Gisterochtend werd in Valkenswaard officieel begonnen met het verwijderen van de asfaltlaag van de rijbaan op de Markt. Dat feit staat niet alleen symbool voor de metamorfose van het centrum van de gemeente, het markeert ook het einde van de N69 als drukke verkeersader door dit centrum. En daarmee komt een in Valkenswaard lang gekoesterde wens in vervulling.
“We kunnen eindelijk écht werken aan een autoluw centrum. Daar waar voorheen vrachtverkeer reed, worden nu voetgangers en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Inbraak in scoutslokalen misluktDe scoutslokalen in Nieuwe Kopen vormden het mikpunt van inbrekers. Zij slaagden er echter niet in, iets mee te nemen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Lommel - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Lommel - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Lommel - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht

'Beleef Bosland!'

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - 'Beleef Bosland!'ZoomVanaf vandaag kan men in de toeristische infokantoren de nieuwe Boslandbrochure uithalen. Ze heet "Beleef Bosland" en neemt de lezer mee door het grootste "avonturenbos" van Vlaanderen. Je vindt er onder meer tips in rond fietsen, wandelen, voor kinderen, cultuur,... maar ook praktische informatie over routes, knooppunten, startplaatsen,...
Bosland stelt in deze forse brochure ook een nieuwe fietsroute voor. 'Toeren door Bosland' leidt de bezoeker door de vier Boslandgemeenten en bundelt alles wat deze regio zo uniek maakt: 6 natuurgebieden, 7 startplaatsen, 19 picknickplekken en 23 interessante plekken onderweg.
De brochure wordt verspreid in een oplage van 38.500 exemplaren. Van Bosland maken Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt deel uit.

Lander Paredis overleden

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - Lander Paredis overledenGisteren is Lander Paredis overleden. Hij was 23 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Lommel - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: EB Horses

Donderdag 4 maart 2021
Jasmien Maes uit Lommel heeft de besloten vennootschap EB Horses opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het fokken van paarden, groothandel in levend vee en verhuur van landbouwmachines en werktuigen met bedieningspersoneel.
Lommel - Kattenbos trekt vier spelers aanKattenbos Sport heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Vincent Blancke (RC Peer), Yannick Pauwels (Wezel) en Wesley Maes en Jens Geerts (Verbroedering Lommel).

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Lommel - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Lommelse podcast ''Gewoon gênant''ZoomHeyhey! Wij zijn Charlotte & Katrien. En in onze gewoon gênante podcast bewijzen we dat we de meest gênante mensen zijn, die je ooit ontmoette! (Nope, dit is niet overdreven. Trust us). In onze podcast vertellen we vooral persoonlijke verhalen, met tussendoor input van onze luisteraars. We vermijden geen enkel onderwerp of taboe. Ook al staat het schaamrood op onze wangen en schieten we zo hard in de lach dat we het verhaal bijna niet verteld krijgen, en we intussen alle kleuren in onze (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: F&N

Woensdag 3 maart 2021
Nino Pianalto uit Beringen en Fabrizio Pianalto uit Lommel hebben de besloten vennootschap F&N opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een frituur en snackbar, catering en het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.

Hulpanimatorcursus Kriebelboom

Woensdag 3 maart 2021
Lommel - Hulpanimatorcursus KriebelboomZoomWord jij dit jaar 16, 17 of 18 jaar en wil jij in dit coronajaar tijdens de paasvakantie eens iets leuk doen (wat niet online is)? Speelpleinwerking Kriebelboom organiseert van 5 tot en met 9 april 2021 een supertoffe hulpanimatorcursus. Leer alles wat je nodig hebt om een super goede animator te worden en beleef nog veel leuke en onvergetelijke momenten ook. Je leert hun toffe leidingsbende kennen en zo kan je ook al uitkijken naar een super leuke zomer op hun plein. Interesse? Stuur snel een mailtje naar kriebelboompost[!]gmail.com. Voor meer informatie kan je ook op hun Facebookpagina terecht.

Nieuwe vennootschap: DAL

Woensdag 3 maart 2021
Roel Nouwen uit Lommel heeft de besloten vennootschap DAL opgericht met zetel in Kolonie. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van public relations en communicatie, het leggen van tegelvloeren en de huur en verhuur van onroerende goederen.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Lommel - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Cd's gestolen uit auto

Dinsdag 2 maart 2021
Gisterenavond is er in Leuven ingebroken in de auto van een vrouw uit Lommel. Uit het voertuig zijn enkele cd's gestolen.
Lommel - Eenrichtingsverkeer bij De SoevereinZoomNaar aanleiding van de inrichting van het vaccinatiecentrum in De Soeverein - waar inwoners van Lommel en Pelt terecht zullen kunnen voor hun vaccinatie - is sinds gisteren éénrichtingsverkeer ingesteld in de Sportveldenstraat en Speelpleinstraat, met een uitzondering voor schoolbussen en fietsers. "De verkeersafwikkeling rond de school, het sportcentrum de Soeverein en het vaccinatiecentrum is grondig bekeken door de stadsdiensten in samenspraak met de politie. Er is alleszins getracht de situatie zo verkeersveilig mogelijk te maken en met een zo vlot mogelijke verkeersafwikkeling," zegt schepen Sophie Loots.

Gewond bij uitwijkmanoeuvre

Maandag 1 maart 2021
Lommel - Gewond bij uitwijkmanoeuvreDeze namiddag is een 42-jarige motorrijdster uit Lommel ten val gekomen toen zij moest uitwijken voor een vrachtwagen. De vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde op de Kanaalweg in Tessenderlo.

Betsy Roels overleden

Maandag 1 maart 2021
Lommel - Betsy Roels overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Betsy Roels overleden, de echtgenote van Eddy Schraeyen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Lommel - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Eerste telpalen op fietssnelwegenZoomHet provinciebestuur wil méér Limburgers op de fiets krijgen. Niet enkel in het weekend, maar ook voor de dagelijkse functionele verplaatsingen. Daarom investeert het onder meer in comfortabele en veilige fietsroutes, maar het bestuur zet ook in op fietsdata. Zo werden er drie gloednieuwe fietstelpalen geplaatst op de Limburgse fietssnelwegen in Hasselt, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. De fietstelpaal telt er 24/7 elke fietser die passeert over de fietssnelwegen (…) Het hele nieuwsbericht

Week van de vrijwilliger

Maandag 1 maart 2021
Lommel - Week van de vrijwilligerZoom                                                                     (Foto Robert Boons)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel