Het overige nieuws

Kattenbos proeven...

Donderdag 31 augustus 2023
Lommel - Kattenbos proeven...ZoomDe pracht van Kattenbos op een smakelijke manier ontdekken? Dat doe je tijdens deze proevertjeswandeling van 5 km! Zondag 8 oktober kan je voor 10 euro per persoon verschillende streekproducten proeven tijdens een prachtige wandelroute. Voor de kinderen wordt er een speurtocht voorzien. De plaatsen zijn beperkt! Je kan op voorhand inschrijven via https://toerismelommel.be/agenda/proef-kattenbos/

JaRo opent de deuren

Donderdag 31 augustus 2023
Lommel - JaRo opent de deurenZoomVanaf morgen, vrijdag 1 september, kan je terecht bij JaRo in het Dorp op nummer 9. Bij Jana kan je terecht voor een pasta of een burger, maar ook gewoon voor een drankje. Met de open keuken hou je altijd contact met de kok. Succes Jana!
(Foto Robert Boons)

Patrick Pauwels overleden

Donderdag 31 augustus 2023
Lommel - Patrick Pauwels overledenGisteren is Patrick Pauwels overleden, de levenspartner van Sonja Claes. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Inbraak op Luikersteenweg mislukt

Woensdag 30 augustus 2023
Lommel - Inbraak op Luikersteenweg misluktOnbekenden probeerden binnen te dringen in een woning aan de Luikersteenweg maar slaagden daar niet in. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Op het WK skeeleren in Italië heeft Bart Swings, ooit nog lid van de Lommelse schaatsclub, vandaag een tweede gouden medaille behaald, zijn vierde in totaal op dit WK. Dat gebeurde in de afvallingskoers over 15km op de weg.
Lommel - Cauê dos Santos 1 jaar naar Benfica BLommel SK leent Cauê dos Santos één jaar uit aan de B-ploeg van het Portugese Benfica. Cauê kwam in de de winter van seizoen 2021/2022 terecht in Lommel. In het afgelopen seizoen scoorde hij voor SK nog een doelpunt tegen Club NXT waardoor Lommel die wedstrijd won. Cauê wordt uitgeleend voor één seizoen, zonder aankoopoptie.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Lommel - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Afscheid van Coffee Lounge Anneke

Dinsdag 29 augustus 2023
Lommel - Afscheid van Coffee Lounge AnnekeZoomDonderdag om 19 uur valt het doek over Coffee Lounge Anneke. Tot vandaag heeft Anneke helaas nog geen overnemer gevonden en is ze genoodzaakt ermee te stoppen. Maar elk afscheid betekent de geboorte van een nieuwe herinnering. En Anneke komt vast terug op een andere plaats, in een ander verhaal!
(Foto Robert Boons)

Vier procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Van 2013 tot 2023 kende Lommel een bevolkingsgroei van 4,03 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)

Doe de Smokkelroute!

Dinsdag 29 augustus 2023
Lommel - Doe de Smokkelroute!ZoomGisteren trokken een 55-tal Samana- en OKRA-leden van Heide-Heuvel vanuit Postel de "Smokkelroute" op. Met de bus, dat wel. De tocht werd gestart met koffie en appelgebak en afgesloten met een uitgebreid bijkletsen aan een welgevulde koffietafel. Wat er gesmokkeld werd hebben we niet vernomen... (Jos Bastiaens)

Glenn Neven (Lommel SK) lang out

Dinsdag 29 augustus 2023
Lommel - Glenn Neven (Lommel SK) lang outKapitein Glenn Neven van Lommel SK heeft zondag in een oefenwedstrijd tegen Westerlo een zware knieblessure opgelopen. Glenn zal hierdoor wellicht dit seizoen niet meer in actie komen. Hij zal spoedig een operatie ondergaan en er wacht hem dan een lange revalidatie.

'Heropening der scholen'

Maandag 28 augustus 2023
Lommel - 'Heropening der scholen'ZoomZo stond het vroeger in de reclamebladen: "Heropening der scholen". Voor kinderen alweer het einde van enkele fijne zomermaanden, voor volwassenen de opluchting na twee maanden grotere betrokkenheid bij het gezin. Maar waarom moet die school altijd op 1 september beginnen? Was maandag 4 september niet makkelijker? Wordt er vrijdag al echt les gegeven? Ook in de Koning Leopoldlaan vragen ze zich dat af.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Lommel - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Lommel doen 5 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

Henri Maes overleden

Maandag 28 augustus 2023
Lommel - Henri Maes overledenHet afscheid van Henri Maes, die op 23 augustus op Lommel-kermis overleed, vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Hij was 64 jaar en de echtgenoot van Maria Bernaerts. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
Lommel - Grenstrappers verslaan Sparta LilleGrenstrappers Lommel Kolonie heeft vanavond in de Beker van Limburg met 3-1gewonnen van Sparta Lille.
Lommel - Verb. Lommel verliest van Thes SportIn de Beker van Limburg heeft Verbroedering Lommel vanavond met 0-4 verloren van Thes Sport (NR)

Park Houthalen - Kattenbos 6-0

Zondag 27 augustus 2023
Lommel - Park Houthalen - Kattenbos 6-0In de Beker va Limburg heeft KFC Park Houthalen vanavond met 6-0 gewonnen van Kattenbos Sport.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Lommel - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

Lutlommel VV klopt Bocholt VV B

Zondag 27 augustus 2023
Lommel - Lutlommel VV klopt Bocholt VV BLutlommel VV heeft in de Beker van Limburg met 5-1 gewonnen van Bocholt VV B

Het telefoonkastje

Zondag 27 augustus 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Het telefoonkastjeTerwijl ik mijn toast met aardbeienconfituur besmeerde, met daarbovenop een plakje oude kaas, vertelde ik aan de ontbijttafel over een voorwerp dat onze mannen niet meer hebben gekend.
"We hadden thuis een telefoonkastje. Het staat nu in het woonzorgcentrum bij oma. Er staat al lang geen telefoon meer op, maar we zeggen nog altijd ‘telefoonkastje’. Dat is zoals een hoedenplank in de auto. Niemand legt daar nog een hoed op. Toch niet dat ik weet.”
Later op de dag vroeg ik onze (…) Het hele nieuwsbericht

Auto vliegt in brand op N69

Zondag 27 augustus 2023
Grensgevallen
Op de Luikerweg, tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard, is gisteravond een auto tijdens het rijden in brand gevlogen. De bestuurder rook een benzinelucht, zette zijn wagen aan de kant en even later waren er vlammen. De wagen, die in Nederland was ingeschreven, moest afgesleept worden. Er vielen geen gewonden.

80u werkstraf voor Lommelaar

Zaterdag 26 augustus 2023
Grensgevallen
De rechter in Den Bosch heeft gisteren een 32-jarige inwoner van Lommel een werkstraf van 80 uur gegeven. De Lommelaar had in Antwerpen een vervalst rijbewijs gekocht en werd daarmee betrapt. De officier van justitie had tegen hem twee maanden gevangenisstraf geëist, maar de rechter hield rekening met het feit dat de betichte kostwinner is. Buiten de 80 uur werkstraf kreeg hij nu een voorwaardelijke celstraf van twee jaar.

Lommel SK trakteerde

Zaterdag 26 augustus 2023
Lommel - Lommel SK trakteerdeZoomLommel SK trakteerde vandaag op gratis drank tussen 17u30 en 18u30 in café De Bourgondiër en in Tuincafé Lommel. Op deze manier hopen ze als club de sfeer voor de wedstrijd, zowel in deze bars als in het stadion, te optimaliseren.
Supportersclub Green Lions, die vanaf de oprichting in 1998 tot de dag van vandaag bekend staat om haar trouwe leden die samen de fanatiekste achterban van Lommel SK vormen, was natuurlijk trouw op post! In mooie en minder mooie tijden zijn ze present om (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel SK trakteerdeLommel SK trakteerdeLommel SK trakteerde
Zoom

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Lommel - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Judotrainingen worden hervat

Zaterdag 26 augustus 2023
Lommel - Judotrainingen worden hervatZoomNa enkele weken van verdiende rust hervat judoteam Agglorex Lommel de trainingen voor de start van hun 59ste seizoen. Het judoteam staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd, volwassenen, 35+ en G-sporters. Iedereen is er dus met andere woorden meer dan welkom. 
* Trainingslocatie: dit seizoen zullen de trainingen doorgaan in de Grote Drieszaal van de Soeverein en dit naar aanleiding van de bouw van 2 nieuwe dojo’s. Trainingen: het judoteam beschikt met 2 VTS A trainers, (…) Het hele nieuwsbericht

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Lommel - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom

Nieuwe vennootschap: Tipi.ca

Vrijdag 25 augustus 2023
Greetje Caubergs uit Lommel heeft de besloten vennootschap Tipi.ca opgericht met zetel in Heide. Tot  het doel van de vennootschap behoren onder meer de detailhandel in overgordijnen, huishoudtextiel en meubileringstoffen,  het plaatsen van behang en vloerbekleding en het schilderen van het binnen- en buitenwerk van gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Thido

Vrijdag 25 augustus 2023
Thijs Mannaerts (34) en Dorien Stessens (37), beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Thido opgericht met zetel in Septakkers. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optreden als consultant, managementondersteuning en groot- en detailhandel in informatica- en communicatieapparatuur.
Quarters: 22-16, 20-16 (42-32), 25-26 (67-58), 31-18 (98-76)
Tegen derdeklasser Vilvoorde trad Lommel aan zonder de gekwetste Wout Jansen. Het werd een mooi kijkstuk waar bij momenten met veel inzet puik ploegspel te zien was. De voorsprong werd gestaag opgebouwd en kende een hoogtepunt in het 4de kwart (31-18). Vijf spelers scoorden in de dubbele cijfers. Volgende week vrijdag 1 september speelt Lommel om 21.00u thuis tegen 3de klasser Waterloo, eveneens voor de Beker van België.
Scores Lommel: Bram Schelkens 22, Jules Bouts 12, Matthias Bovy 17, Toon Wesenbeek 12, Matts De Keuster 15, Yannick Cornelissen 3, Enrico Montanari 2, Tom Ackermans 9, Sander Bollen 4, Louis Dubois 2, Robbe Eyckmans 0, Witters Jef 0.

Middenvelder voor Lommel SK

Donderdag 24 augustus 2023
Lommel - Middenvelder voor Lommel SKLommel SK heeft middenvelder Leon Lacic (17) een contract gegeven tot 2026. Hij komt voor 4 miljoen over van de jeugdacademie van Red Bull Salzburg.

Simonne Dierickx overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Lommel - Simonne Dierickx overledenGisteren is Simonne Dierickx overleden, de weduwe van Leon Flament. Ze was geboren in Heverlee en werd 90 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10u) in het crematorium. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Lommel - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)
Jesper Tholinsson (Lommel SK) zal het komende seizoen in zin thuisland Zweden gaan voetballen. IFK Norrköping huurrt hem voor 1 seizoen, zonder aankoopoptie.

Kattenbos Sport - FC Turkse 1-4

Woensdag 23 augustus 2023
Lommel - Kattenbos Sport - FC Turkse 1-4In de Beker van Limburg heeft Kattenbos Sport vanavond met 1-4 verloren van FC Turkse.

KFC Hechtel - Lutlommel VV 1-2

Woensdag 23 augustus 2023
Lommel - KFC Hechtel - Lutlommel VV 1-2KFC Hechtel heeft vanavond met 1-2 verloren van Lutlommel VV.

Niet als een prof geleefd

Woensdag 23 augustus 2023
Vandaag gelezen
"Ik heb de voorbije periode allesbehalve als profsporter geleefd. Ik voel wel dat de power en de vorm klaarzitten, maar het is nog niet wat het moet zijn."
Wielrenner Jordi Meeus, die vandaag in de eerste rit van de Renewi Tour niet in de eerste tien eindigde.

Lambert Faes overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Lommel - Lambert Faes overledenGisteren is Lambert Faes overleden, de weduwnaar van Clementina Janssen. Bère was 87 jaar. Woensdag (10u) is er een afscheidsplechtigheid in het crematorium. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Barbecue in Sahara

Woensdag 23 augustus 2023
Lommel - Barbecue in SaharaDe brandweer moest deze voormiddag uitrukken naar de Sahara omdat de achtergelaten assen van een barbecue waren beginnen smeulen. Met een paar emmers water was de klus geklaard.

Bromfietser verongelukt

Woensdag 23 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen in Balen is gisternamiddag rond 16.30u een 21-jarige bromfietser verongelukt toen hij met zijn bromfiets de borstwering ramde. Hij was op slag dood. Het is niet bekend in welke gemeente het slachtoffer woonde.

Fietsers haken in elkaar

Dinsdag 22 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molderdijk in Mol is gisterenavond een koppel zeventigers met hun elektrische fietsen in elkaar gehaakt en ten val gekomen. Beiden raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Lommel SK B klopt Brentford

Dinsdag 22 augustus 2023
Lommel - Lommel SK B klopt BrentfordDe B-ploeg van Lommel SK heeft vandaag de U18 van het Engelse Brentford geklopt met 2-1. De doelpunten werden gescoord door De Bruyn en Neyens.

Wat ruist daar in het struikgewas?

Dinsdag 22 augustus 2023
Puur natuur
Lommel - Wat ruist daar in het struikgewas?ZoomHier moet ergens een bever zitten, dacht Lommelaar Luc Beysen, en hij installeerde een nachtcamera. En zowaar, die bever liep hem een tijdje later nog voor de lens ook. Of het gaat om hetzelfde dier dat af en toe eens in het kanaal opduikt - wie zal het zeggen? (Foto Luc Beysen)
Lommel - Lommel SK trakteert voor thuiswedstrijdLommel SK speelt zaterdag weer een thuiswedstrijd: om 20u00 tegen KMSK Deinze. Na de overwinning tegen Club NXT wil de club opnieuw de 3 punten thuishouden. Daarom voorziet LSK gratis drank tussen 17u30 en 18u30 in café De Bourgondiër en in Tuincafé Lommel. "Op deze manier hopen we als club de sfeer voor de wedstrijd, zowel in deze bars als in ons stadion, te optimaliseren. Supporters, we rekenen op onze 12de man. Jullie hebben de afgelopen 2 competitiewedstrijden al (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak in Schamprood

Dinsdag 22 augustus 2023
Lommel - Woninginbraak in SchamproodIn een woning in Schamprood kwamen dieven over de vloer. De inbraak is vanmiddag vastgesteld.

Jacqueline Drees overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Lommel - Jacqueline Drees overledenZondag is Jacqueline Drees overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Fil Fonteyn. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) uur plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eddy Van Hove overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Gisteren is Eddy Van Hove overleden, de echtgenoot van Sonja Saeys. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin.

Maria Wauman overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Lommel - Maria Wauman overledenGisteren is Maria Wauman overleden, de weduwe van de in 2003 gestorven Marcel Belmans. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Lommel - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Stationsstraat

Maandag 21 augustus 2023
Lommel - Inbraak in StationsstraatIn de Stationsstraat is ingebroken in een auto. De politie kreeg vanavond melding van de feiten.

De draak van half zeven

Maandag 21 augustus 2023
Tegenligger
Lommel - De draak van half zevenZoomStripliefhebbers herkennen bovenstaande titel direct als een klassieker uit de Nero-reeks. Maar voor mij is “de draak van half zeven” de bijnaam voor de trein Antwerpen–Hamont van 16u09. Normaal komt deze trein rond half zes aan in Pelt. Maar heel vaak heeft hij zoveel vertraging dat het dichter bij half zeven is, als hij in Pelt toekomt. Vandaar de bijnaam.
Maandag 14 augustus was het ook weer zo ver. Ik wou een uurtje vroeger naar huis gaan maar zag al snel dat de terugrit naar (…) Het hele nieuwsbericht
De draak van half zeven
Zoom
Lommel - Een petanquetornooi aan De VresselingZoomVandaag namen 47 petanqueteams uit de regio en uit het buitenland deel aan een petanquetoernooi aan De Vresseling, dat georganiseerd was door Inter Petanque Lommel. Petanque ofwel jeu de boules is duidelijk een sport die jong en oud samenbrengt. Het feit dat het een zéér betaalbare sport is die zowel recreatief als competitief gespeeld kan worden maakt het voor iedereen ook individueel toegankelijk. Een vaste partner is dus niet noodzakelijk. De nadruk ligt op gezelligheid en (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Jeanne Michiels overleden

Maandag 21 augustus 2023
Lommel - Jeanne Michiels overledenIn Mol is vandaag Jeanne Michiels plots overleden, de weduwe van de in 2014 gestorven Jan Van den Broek. Zij was 83 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring gevolgd door de asverstrooing op de begraafplaats van Mol-Rauw. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in utvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Franky Lanckriet overleden

Maandag 21 augustus 2023
Lommel - Franky Lanckriet overledenGisteren is Franky Lanckriet (66) overleden. Hij woonde in Kerkhoven en was afkomstig uit Brugge. Het afscheid en de asverstrooiing vinden plaats in intieme kring.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Lommel - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht

En dat het Lommel-kermis is...

Maandag 21 augustus 2023
Lommel - En dat het Lommel-kermis is...Zoom...dat zullen we weten! En toch hebben we medelijden met de tweedezitters. Vanmorgen gezien op de Koning Leopoldlaan.

Zelenski landde in Eindhoven (2)

Zondag 20 augustus 2023
Lommel - Zelenski landde in Eindhoven (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Zelenski landde in Eindhoven

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
De Oekraïense president Zelenski is vandaag op het vliegveld van Eindhoven geland voor een gesprek over de levering van Deense en Nederlandse F16's aan zijn land. Hij werd er begroet door de Nederlandse demissionaire premier Rutte.

Sanne Thijssen wint bij Tops

Zondag 20 augustus 2023
Grensgevallen
Lommel - Sanne Thijssen wint bij TopsZoomDe Nederlands-Limburgse amazone Sanne Thijssen heeft gisteren in de Tops Arena in Valkenswaard met Con Quidam RB de LGCT GP of Valkenswaard gewonnen in een barrage van 10 gerenommeerde kampioenen. (Foto's Rik Vander Sanden)
Sanne Thijssen wint bij Tops
Zoom
De grondstoffengroep Sibelco gaat een gebied van 35ha als natuurgebied ontwikkelen in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. Aan de noordkant van de Lommelse Riebosserheide, tegen de grens met Nederland, wordt er 10ha bos aangeplant en worden er voor 15ha heide en 10ha natuurgraslanden gecreëerd. Het is de bedoeling om begin volgend jaar de vergunningen aan te vragen en het plan in de loop van 2024 te realiseren. Op die manier krijgt Bosland er weer 35ha natuurgebied bij.
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Clubweekend bij Lovoc

Zondag 20 augustus 2023
Lommel - Clubweekend bij LovocZoomVolleybalclub Lovoc wil het nieuwe volleybalseizoen feestelijk starten en organiseert op 2 en 3 september voor het eerst een groots clubweekend. Tijdens dit weekend wil Lovoc samen met haar leden, vrijwilligers en sympathisanten het nieuwe seizoen aftrappen met allerlei sportieve en culinaire activiteiten. Kom op zaterdag genieten van heerlijke koude pasta's (let op, enkel op bestelling) of van een frisse cocktail terwijl de eerste herenploeg van Lovoc een oefenwedstrijd speelt tegen reeksgenoot VC Tongerlo (vanaf 18u). Zondag spelen de jeugdploegen U15 en U17 meisjes elk hun eigen oefentornooi om zich optimaal voor te bereiden op de competitie die vanaf half september weer opstart. Als kers op de taart kan je zondagavond live de finalewedstrijden van CEV Eurovolley 2023 komen volgen op groot scherm, in het Lovoc clubcafé! Meer informatie over dit evenement vind je hier.
Clubweekend bij Lovoc
Zoom

'Ik onderneem al sinds ik kind ben'

Zaterdag 19 augustus 2023
Vandaag gelezen
"Eigenlijk onderneem ik al sinds ik kind ben. Toen ik zes jaar was, poetste ik de bussen van mijn vader in ruil voor een zakcent. Daarmee kocht ik een paardje, waarvan ik later de veulens verkocht."
(Paul Cremers van Staf Cars in "De Tijd")
Op zondag 10 september openen bewoners op Kattenbos de deuren van hun woonkamer om een optreden te organiseren en zo te zorgen voor een toffe sfeer in de buurt. De bedoeling van dit mini-huiskamerfestival is om het publiek dichter bij cultuur te brengen en de bewoners van Lommel dichter bij elkaar. Het is een initiatief van KWB Kattenbos.
Hoe werkt het? Je kan voor Living Concerts drie voorstellingen op verschillende uren kiezen uit een aanbod van vijf. Elke artiest(en) treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Geen treinen tussen Mol en Hamont

Zaterdag 19 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Geen treinen tussen Mol en HamontDit weekend werkt Infrabel aan het spoor tussen Mol en Hamont. Er rijden dan ook geen treinen. De NMBS legt bussen in die de treinen tussen Mol en Hamont moeten vervangen.

Jef Vriesacker overleden

Zaterdag 19 augustus 2023
Lommel - Jef Vriesacker overledenGisteren is Jef Vriesacker overleden. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Meningen van een clown

Zaterdag 19 augustus 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Meningen van een clown(naar: ‘Ansichten eines Clowns’ van Heinrich Böll)
Er zijn van die dingen waar ik echt kop noch staart aan krijg. Neem nu de hele heisa met de #metoo–beweging. En het begon al in de jaren zestig met de ‘Dolle Mina’s’ in Nederland. Tot verbijstering van heel wat vastgeroeste venten kwamen vrouwen plots overal verrassend agressief uit de hoek met hun concrete eisen voor gelijke rechten. Zij waagden het zelfs om massaal en publiek hun beha’s te (…) Het hele nieuwsbericht
De IJslander Kolbeinn Thordarson trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK. Hij verkast naar het Zweedse IFK Goteborg.

Kabeldiefstal in zonnepanelenpark

Vrijdag 18 augustus 2023
Lommel - Kabeldiefstal in zonnepanelenparkIn het zonnepanelenpark aan de John Cockerillstraat zijn kabels gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Kattenbos Sport wint van Bierbeek

Donderdag 17 augustus 2023
Lommel - Kattenbos Sport wint van BierbeekKattenbos Sport heeft vanavond met 4-3 gewonnen van het Vlaams-Brabantse HO Bierbeek.
Lommel - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Ann Wouters overleden

Donderdag 17 augustus 2023
Lommel - Ann Wouters overledenVandaag is Ann Wouters overleden, de echtgenote van onze medewerker Jan Bouly. Zij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Haar urne wordt in intieme kring begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. De redactie van de Internetgazet wenst Jan en de familie veel sterkte in deze periode. Online condoleren via www.begrafenissen-witters.be.

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

Maria Luyckx overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Op 12 augustus is Maria Luyckx overleden, de weduwe van Errol Johnson. Zij was 93 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt morgen (11 uur) plaats in de H. Hartkerk in Ekeren-Donk.

Nieuwe vennootschap: Bee Seen

Woensdag 16 augustus 2023
Rik Van Hooff uit Lommel en Liam Waerzeggers uit Overpelt hebben de besloten vennootschap Bee Seen opgericht met zetel aan de Pater Eymardstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van public relations en communicatie, human resources en marketing, de opmaak en het beheer van websites en computerconsultancy.

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Lommel - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Pick-up tweemaal over de kop

Woensdag 16 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
Op de Zuiderring in Mol ging een pick-up tweemaal over de kop. De twee inzittenden raakten slechts lichtgewond. Zij zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn twee twintigers.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

Basket: Lommel B 107 - Kontich B 50

Dinsdag 15 augustus 2023
In de Beker van Vlaanderen basket heeft Lommel B Kontich B geklopt met 107-50. Quarters: 26-12, 28-10 (54-22), 32-14 (86-36), 21-14.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)
In de Beker van België basket heeft Lommel met 84-57 verloren van Brussels. Quarters: 17-18, 26-18 (43-36), 18-11 (61-47), 23-10.

Ondertussen, op de Leopoldlaan...

Maandag 14 augustus 2023
Lommel - Ondertussen, op de Leopoldlaan...ZoomWaar is de tijd dat we nog met muntgeld in onze jaszak rondliepen... En met bankbriefjes in onze portefeuille. Bankautomaten afschaffen? Vooruitgang, zeker? Daar denken ze ook op de Koning Leopoldlaan over na.

Virginia Bloemen overleden

Zondag 13 augustus 2023
Lommel - Virginia Bloemen overledenIn Fosses-La-Ville is vrijdag Virginia Bloemen overleden, de weduwe van Léon Smeets. Ze was geboren in Lommel en werd 91 jaar. Het afscheid zal donderdag (11u) plaatsvinden in het crematorium van Gilly. Begroeting: dinsdag (14-17u) en woensdag (17-19u) in de Funérailles Evrard, rue de Moustier 27 in Spy.

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

KRC Peer B - Lommel Kolonie 1-2

Zondag 13 augustus 2023
Lommel - KRC Peer B - Lommel Kolonie 1-2In de Beker van Limburg heeft KRC Peer B vanmiddag met 1-2 verloren van Grenstrappers Lommel Kolonie.

Lommel SK klopt KV Oostende

Zondag 13 augustus 2023
Lommel - Lommel SK klopt KV OostendeLommel SK is vanmiddag gaan winnen bij KV Oostende. Uitslag: 0-1. Na een vrij flauwe eerste helft was de ruststand 0-0. In de tweede helft kwamen er meer kansen. Het doelpunt viel kort voor het einde met een afstandsschot in de linkerbovenhoek. De killer was Vancsa.

Duimen maar

Zondag 13 augustus 2023
300 woorden van Rudi
Lommel - Duimen maarHet komt altijd ergens vandaan, zegt men over een droom. Waar deze droom vandaan komt, is niet moeilijk te achterhalen.
Ik was me al een tijdje aan het verbazen over bekende mensen die hun duim almaar in de lucht steken. Zeg nu zelf. Het lijkt besmettelijk. Je kan geen foto van een zanger, actrice of politicus zien of die duim gaat omhoog. Een ongedwongen foto tijdens een feestje of na een optreden. Zo van: “Hier is alles prima. U moest erbij zijn geweest.”
“Kijk”, zei ik bij (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Nijs overleden

Zondag 13 augustus 2023
Lommel - Henri Nijs overledenGisteren is Henri Nijs overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Heijlen. Hij was 74 jaar. Donderdag (10.30u) is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lutlommel, waarna de urn wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Een mooie spin

Zondag 13 augustus 2023
Lommel - Een mooie spinZoomWe krijgen soms heel mooie foto's van spinnen binnen. Meestal aarzelen we om die foto's te plaatsen, omdat er nogal wat lezers zijn die last hebben van arachnofobie - angst voor spinnen. Ze kunnen er niets aan doen, en het is eigenlijk spijtig; zo'n mooi spinnetje in huis, dat heeft wel iets. Ze zijn er toch om vliegen en vliegjes weg te houden? Luc Beysen maakte deze foto van een tijgerspin die hij zag in de vloeiweiden in de Kolonie, een ideale habitat voor die beestjes. Is ze niet mooi, deze tijgerspin? Het is dan ook het vrouwtje, het mannetje lijkt nergens op. Nog ergens wat rood op dat lijfje en het kon best onze nationale spin worden!

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)
Grensgevallen
Lommel - Politie zoekt gewapende man in BergeijkIn Bergeijk heeft de politie vanavond urenlang gezocht naar een Indisch uitziende man die iemand zou bedreigd hebben met een vuurwapen. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter ingezet. Vanavond laat was de man nog niet gevonden. Hij heeft donker, krullend haar, droeg een jeans en een groen shirt. 

Kattenbos Sport klopt KFC Eksel A

Zaterdag 12 augustus 2023
Lommel - Kattenbos Sport klopt KFC Eksel AIn de Beker van Limburg heeft Kattenbos Sport vanavond met 2-0gewonnen van KFC Eksel A.

Verbroedering Lommel verliest van Ham

Zaterdag 12 augustus 2023
Lommel - Verbroedering Lommel verliest van HamIn de Beker van Limburg heeft Verbroedering Lommel vanavond met 3-0 verloren van Ham United.

Sp. Grote Brogel - Lutlommel VV 1-6

Zaterdag 12 augustus 2023
Lommel - Sp. Grote Brogel - Lutlommel VV 1-6In de Beker van Limburg heeft Sporting Grote Brogel vanavond met 1-6 verloren van Lutlommel VV.

Ria Tombeur overleden

Zaterdag 12 augustus 2023
Lommel - Ria Tombeur overledenRia Tombeur uit Koersel, echtgenote van Jacques Vanherck, is overleden.
(° 29 augustus 1952 te Balen † 11 augustus 2023 te Heusden-Zolder)
Begroeting: funerarium van Franken Uitvaartzorg, Koerselsebaan 37 te Heusden-Centrum op donderdag 17 augustus 2023 tussen 18.30 uur en 19 uur.
De afscheidsviering, gevolgd door de crematie voor Ria in de aula van Franken Uitvaartzorg en het plaatsen van haar urne in het urnegraf op de begraafplaats van Lommel-Centrum zullen in besloten kring plaatsvinden. 


Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Vroni Suls overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Lommel - Vroni Suls overledenGisteren is Vroni Suls overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Stevensvennen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Lommel - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.
Lommel - Enkele uren geen trein tussen Herentals en MolTussen Herentals en Mol hebben in de vooravond gedurende enkele uren geen treinen gereden. Dat kwam doordat een vrachtwagen met een te hoge lading tegen het hoogteportiek van de overweg Martelarenstraat in Mol was gereden, wat een kortsluiting veroorzaakte. De NMBS legde daarop vervangbussen in en na een ingreep van het personeel van Infrabel konden de treinen rond 19u weer rijden.

Lommel SK verhuurt Pierrot aan Patro

Donderdag 10 augustus 2023
Lommel - Lommel SK verhuurt Pierrot aan PatroPatro Eisden-Maasmechelen gaat middenvelder Théo Pierrot voor een seizoen huren van Lommel SK. Dat heeft de Lommelse club vanavond bekendgemaakt. Afgelopen seizoen zat de Fransman bij Lommel vooral op de bank.  "Met de versterkingen die de club deze zomer gehaald heeft, was Théo niet zeker van speelminuten bij groen-wit", zegt Lommel SK.

Grenstrappers eerste speeldag vrij

Donderdag 10 augustus 2023
Lommel - Grenstrappers eerste speeldag vrijIn vierdeprovinciale B wordt de competitie afgetrapt in het weekend van 2-3 september. Grenstrappers Lommel Kolonie is de eerste speeldag vrij. Op zaterdag 9 september spelen de Grenstrappers uit bij Lindelhoeven VV B.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Lommel - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Hendrickx overleden

Donderdag 10 augustus 2023
Lommel - Gerard Hendrickx overledenGisteren is Gerard Hendrickx overleden, de echtgenoot van Rita Erens. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Stroompanne in bijna heel N-Limburg

Donderdag 10 augustus 2023
Lommel - Stroompanne in bijna heel N-LimburgVanmorgen heeft een stroompanne grote delen van Noord-Limburg getroffen. Bij Fluvius weten ze wat er scheelde. "Iets na 6 uur deze ochtend was er een spontaan defect in een hoogspanningspost in Overpelt. Het euvel was na een kwartiertje van de baan, maar daardoor zat een groot deel van Noord-Limburg inderdaad even zonder stroom," zeggen ze daar.

Kattenbos Sport - Lutlommel VV 1-3

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Kattenbos Sport - Lutlommel VV 1-3Kattenbos Sport heeft vanavond met 1-3 verloren van Lutlommel VV.

V. Lommel start tegen SLW Maaseik

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - V. Lommel start tegen SLW MaaseikVerbroedering Lommel speelt zondag 3 september zijn eerste competiewedstrijd thuis tegen SLW Maaseik. Zaterdag 9 september speelt Verbroedering Lommel uit bij Achel VV B.

Lutlommel VV opent tegen Opglabbeek

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Lutlommel VV opent tegen OpglabbeekDerdeprovincialer Lutlommel VV opent de competitie op zaterdag 2 september thuis tegen Kabouters Opglabbeek. Zaterdag 9 september trekt Lutlommel VV naar Ham United.

Nieuwe vennootschap: Ijpelaar

Woensdag 9 augustus 2023
Anna Ijpelaar uit Lommel heeft de besloten vennootschap IJpelaar opgericht met zetel aan de Sperwerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitoefening van de diergeneeskunde.

Kattenbos Sport speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Kattenbos Sport speelt eerst uitKattenbos Sport start de competitie zaterdag 2 september met een uitwedstrijd bij Lindelhoeven VV. Zaterdag 9 september ontvangt Kattenbos Sport Houthalen VV.

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Lommel - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Veertiger vervolgd voor diefstallen

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Veertiger vervolgd voor diefstallenEen veertiger uit Pelt moest voor de rechter verschijnen voor het plegen van meerdere diefstallen. Hij sloeg zowel toe in Pelt als in Lommel. Bij zijn arrestatie had hij drugs op zak. Het Openbaar ministerie vorderde 24 maanden celstraf, met uitstel indien de man aan zijn drugsprobleem werkt. De rechter velt vonnis op 6 september. (PG)

Jef Poets overleden

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Jef Poets overledenGisteren is Jef Poets overleden, de weduwnaar van Paula Lipkens. Hij was 92 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een afscheidsdienst (om 10u) in het crematorium. Begroeting: zondag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Lommel - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

Verbr. Lommel - Hoeselt VV 2-2

Dinsdag 8 augustus 2023
Lommel - Verbr. Lommel - Hoeselt VV 2-2Verbroedering Lommel en Hoeselt VV hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld.

Gezocht: oudgedienden KSA Barrier

Dinsdag 8 augustus 2023
Lommel - Gezocht: oudgedienden KSA BarrierZoomKSA Lommel-Barrier viert op 8, 9 en 10 september haar 70-jarig bestaan.  Voor die gelegenheid plannen ze een feestweekend waar ze zoveel mogelijk oudgedienden de kans willen geven om samen te komen en die gezellige KSA-sfeer nog eens nostalgisch op te snuiven. Het moet een groot KSA-feest worden!
Maakte jij ooit deel uit van de leidingsploeg van KSA of KSA-Chiro Lommel-Barrier? Stuur dan je naam en contactgegevens door naar bjoskevzw[!]gmail.com zodat ze je persoonlijk een uitnodiging kunnen bezorgen. Dank je wel en hopelijk tot ziens!
Namens VZW Bjöske KSA-Chiro Lommel-Barrier.
(Foto Bjöske VZW)

SV Herkol - Lommel SK 0-4

Dinsdag 8 augustus 2023
Lommel - SV Herkol - Lommel SK 0-4SV Herkol heeft vanavond met 0-4 verloren van de beloften van Lommel SK.

Nieuw: FinTech Ex Machina

Dinsdag 8 augustus 2023
Kristof Lommers uit Lommel heeft de besloten vennootschap FinTech Ex Machina opgericht met zetel aan de Lepelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management- en holdingactiviteiten en patrimoniumbeheer.
Lommel - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Toon Putman overleden

Dinsdag 8 augustus 2023
Lommel - Toon Putman overledenZaterdag is Toon Putman overleden, de echtgenoot van Annie Roozen. Hij was geboren in Eindhoven en werd 69 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Lommel - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)
Lommel - Veel medailles voor Oude Stam St.-SebastiaanZoomOnder barre weersomstandigheden haalde handboogschutterij Oude Stam Sint-Sebastiaan afgelopen weekend schitterende resultaten op het Limburgs kampioenschap. Zaterdag haalde men negen medailles binnen, zondag opnieuw negen. In de ploegencompetities werd op beide dagen telkens de tweede plaats behaald.
Lommel - Kermis in Kattenbos, ook bij SamanaZoomKermis in Kattenbos en wanneer het wat minder weer is, gaat men daar frieten of smoutebollen eten. En daar hadden de leden van Samana vandaag wel zin in...
Lommel - Vinicius Souza naar Sheffield UnitedDe 24-jarige defensieve middenvelder Vinicius Souza verkast naar Sheffield United. De club uit de Premier League betaalt Lommel SK 12 miljoen euro, exclusief bonussen. In oktober 2020 verhuisde Vinicius van het Braziliaanse Flamengo naar Noord-Limburg. Lommel leende hem een seizoen uit aan KV Mechelen en liet hem vorig seizoen bij de Spaanse eersteklasser Espanyol spelen. Nu gaat het om een permanente transfer en een langetermijncontract bij Sheffield United. 

André Bollen overleden

Maandag 7 augustus 2023
Lommel - André Bollen overledenVandaag is André Bollen overleden, de echtgenoot van Paulette Schrijvers. Hij was 72 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen.Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Kort nieuws van bij de buren
Op het WK baanwielrennen in Glasgow heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanavond voor de vijfde keer op rij de sprintfinale gewonnen.
Lommel - Vijfde plaats op BK voor beach-zusjes van DorenZoomAfgelopen weekend vonden de finales plaats van het Belgian Beachvolley Championship, of de Masters beachvolleybal in het centrum van Brussel, op het Muntplein en het Beursplein.
Dankzij twee derde plaatsen en enkele vijfde plekken wisten de Lommelse zusjes Emma en Ilya van Doren genoeg punten bijeen te sprokkelen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de wedstrijden op zaterdag. Deze eer was alleen weggelegd voor de eerste acht teams in de Belgische rangschikking. Team van Doren - van (…) Het hele nieuwsbericht

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Vier inbraken in woningen

Maandag 7 augustus 2023
Kort nieuws van bij de buren
In de Europese wijk in Mol kwamen dieven over de vloer in vier woningen. Er zijn onder meer juwelen gestolen.

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Freddy Hensmans overleden

Maandag 7 augustus 2023
Zaterdag is Freddy Hensmans overleden. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Het weekend van de triatlon nadert

Maandag 7 augustus 2023
Lommel - Het weekend van de triatlon nadertZoomAan de Leopoldlaan zijn ze "vliegen" en "opstaan" vergeten...
Lommel - Wandelwaaier (1): starten in de ZeisstraatZoomVandaag lanceren we de Wandelwaaier. Leden van onze redactie rijden ergens naartoe - liefst met de fiets -, laten die daar (even) staan en maken vanaf dat punt een interessante, deugddoende wandeling. Ze maken onderweg foto's en schrijven er nadien een verslag over, zodat ook de lezer kan meegenieten en die wandeling kan maken. (Ook lezers kunnen zo'n wandeling insturen, inclusief foto's en verslagje, en als ze de moeite is komt ook hun wandeling online).
Vandaag dus de eerste wandeling. (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelwaaier (1): starten in de ZeisstraatWandelwaaier (1): starten in de Zeisstraat
Wandelwaaier (1): starten in de ZeisstraatWandelwaaier (1): starten in de Zeisstraat
Wandelwaaier (1): starten in de ZeisstraatWandelwaaier (1): starten in de Zeisstraat
Zoom
Lommel - Schutterij St.-Jozef wint verbroederingstornooiZoomBuksschutterij Sint-Jozef uit Lommel-Kolonie heeft vandaag het verbroederingstornooi van de drie Lommelse schuttersgilden gewonnen. Van die groep schutterijen maakt ook Sint-Anna Achel deel uit. Sint-Anna werd net als St.-Ambrosius van Lommel-Werkplaatsen tweede. Schutterij Sint-Sebastiaan eindigde laatste. Op de foto de afgevaardigden van de vier schutterijen.

Lommel SK - Bocholt VV 1 -0

Zondag 6 augustus 2023
Lommel - Lommel SK - Bocholt VV 1 -0De beloften van Lommel SK hebben een oefenwedstrijd tegen Bocholt VV gewonnen met 1-0. Aan de rust was de stand 0-0. Het doelpunt ( een owngoal van Vanheukelom) viel in de 60ste minuut.
Lommel - Grensstrappers Kolonie - W. Koersel 5-1In de Beker van Limburg heeft Grenstrappers Lommel Kolonie de beloften van Weerstand Koersel geklopt met 5-1.

V. Lommel - Stal Sport 1-5

Zondag 6 augustus 2023
Lommel - V. Lommel - Stal Sport 1-5In de Beker van Limburg heeft Verbroedering Lommel deze namiddag met 1-5 verloren van Stal Sport.

Twee springtuigen ontdekt

Zondag 6 augustus 2023
Op Maatheide zijn twee springtuigen aangetroffen. In beide gevallen kwam de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse.
Lommel - Inbraken in Roerstraat en SchanssstraatDe politie kreeg melding van twee inbraken: in een kantine aan de Roerstraat en in een woning aan de Schansstraat.

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Lommel - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

Lutlommel klopt beloften THES Sport

Zaterdag 5 augustus 2023
Lommel - Lutlommel klopt beloften THES SportIn de Beker van Limburg heeft Lutlommel VV met 2-1 gewonnen van de beloften van THES Sport.

Lommel SK - FC Eindhoven 1-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Lommel - Lommel SK - FC Eindhoven 1-1Lommel SK heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. Vancsa soorde voor Lommel. De match tegen FC Eindhoven was de laatste oefenwedstrijd. Volgende week start de competitie waarvan Lommel SK veel verwacht.

Louisa Kools overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Lommel - Louisa Kools overledenDonderdag is Louisa Kools overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Marinus Vermeulen. Zij was geboren in Woensdrecht (Ned.) en werd 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Online condoleren: www.begrafenissen-witters.be.
Op de wereldkampioenschappen parazwemmen in het Britse Manchester is Sam De Visser er niet in geslaagd om de finale te bereiken op de 100 meter rugslag in de klasse S9. In de kwalificaties werd hij negende. Alleen de eerste acht gaan naar de finale. Gisteren eindigde Sam op de vierde plaats in de 400 meter vrije slag.

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Lommel - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Lommel - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

Grensoverschrijdende hallucinaties

Zaterdag 5 augustus 2023
Chel mag het zeggen
Lommel - Grensoverschrijdende hallucinatiesAls Sven in De Kroon binnenstapt, wordt het even donker. Het grote lijf van Sven – Svenneke noemen zijn vrienden hem wel eens – vult immers het hele deurgat. En ik heb al eens iemand die er al een tijdje binnen zat, geschrokken horen roepen: “Nen béér!”
Een vergissing is gauw gemaakt. Zo heeft een vriend eens ooit een lelijke val met zijn fiets gemaakt toen hij – het was na middernacht – na een lange en geestrijke vergadering zijn oprit op wou draaien. Iemand (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op het WK baanwielrennen in Glasgow hebben de Nederlandse teamsprinters voor de vijfde keer in zes jaar goud behaald. In de finale versloegen ze Australië met... drie honderdsten van een seconde. een van de sprinters was Harrie Lavreysen uit Luyksgestel.
New York City FC heeft de Costa Ricaanse aanvaller Alonso Martinez overgenomen van Lommel SK. Dat is vandaag bekendgemaakt. De deal loopt tot en met het seizoen 2025, met opties voor 2026 en 2027. "Hij is een opwindende aanvallende speler die zijn hoogtepunt bereikt en onze frontlinie meer diepte en concurrentie zal bezorgen, zowel dit jaar als in de komende seizoenen," zei sportief directeur David Lee van de New Yorkse club. Martinez scoorde in 36 wedstrijden voor Lommel SK acht goals en leverde negen assists.

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)
Lommel - K. ESK Leopoldsburg - Kattenbos Sport 1-3In de Beker van Limburg heeft Kattenbos Sport vanavond met 1-3 gewonnen van K. ESK Leopoldsburg.

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Anny Kuyken overleden

Vrijdag 4 augustus 2023
Lommel - Anny Kuyken overledenWoensdag is Anny Kuyken overleden, de weduwe van Frans Vermeulen. Ze was 89 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Online condoleren via www.uitvaartzorg-severens.be.
Lommel - De Busser 3 jaar langer bij Lommel SK
Doelman Jari De Busser blijft drie jaar langer bij Lommel SK. De club heeft zijn contract opengebroken. Hij speelt al van 2020 bij de club. Eerder speelde hij bij AA Gent.  UPDATE Caio Roque vertrekt bij Lommel SK; hij gaat terug naar de Braziliaanse zusterclub FC Bahia. Arthur Sales keert dan weer vervroegd terug van zijn uitleenbeurt bij de Portugese tweedeklasser Paços Ferreira.

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Lommel - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel

Donderdag 3 augustus 2023
Lommel - 500 Samana-pannenkoeken in LutlommelZoomVandaag waren de Samana-pannenkoekenbakkers van dienst druk in de weer in de keuken van de Hanekap. Ze moesten maar liefst meer dan 500 pannenkoeken bakken! Want er waren 130 inschrijvingen om die lekkernij op te komen eten! "Sommigen hebben er zelfs zeven op", vertelt Jacques Maes, voorzitter van Samana."Het is een echt succes! We doen dit al de derde keer. In de zomermaanden is er geen enkele activiteit van Samana, en dan is zo'n pannenkoekendag een heel leuke zomeractiviteit. Dat brengt de mensen (…) Het hele nieuwsbericht
500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel
500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel
500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel500 Samana-pannenkoeken in Lutlommel
Zoom

Gerrit Schuurmans overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Lommel - Gerrit Schuurmans overledenVandaag is Gerrit Schuurmans overleden, de weduwnaar van Lisette Pletsers. Hij was 87 jaar oud. Het afscheid gebeurt in familiekring.

Peter Van Bommel overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Lommel - Peter Van Bommel overledenVandaag is Peter Van Bommel overleden, de weduwnaar van Maria Boers en de levenspartner van wijlen Fien Jacobs. Hij was 91 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Marja Claes overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Lommel - Marja Claes overledenGisteren is Marja Claes overleden, de echtgenote van Tony Mandervelt. Ze was 74 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

AKMS Solutions failliet verklaard

Donderdag 3 augustus 2023
De rechtbank in Hasselt heeft gisteren elektriciteitswerken AKMS Solutions uit Lommel faillliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 2 september ingediend worden.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Lommel - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 
Lommel - Verbr. Lommel speelt gelijk tegen RauwIn een vriendschappelijke wedstrijd hebben KVV Rauw Sport en Verbroedering Lommel vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Lutlommel VV - Kadijk SK 0-3

Woensdag 2 augustus 2023
Lommel - Lutlommel VV - Kadijk SK 0-3In een vriendschappelijke wedstrijd heeft Lutlommel VV vanavond met 0-3 verloren van Kadijk SK.
Lommel - Lommel Kolonie - Sporting Wijchmaal  3-3In een vriendschappelijke wedstrijd hebben Grentrappers Lommel Kolonie en Sporting Wijchmaal vanavond 3-3 gemijkgespeeld.

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Lommel - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Lommel - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom
Lore Corstjens (23) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Kinesitherapie Lore Corstjens opgericht met zetel aan de Vierhoekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer he uitbaten van een kinesistenpraktijk en het beoefenen van manuele therape, ostheopathie en (elektro) acupunctuur.
De visie van Fobie
Lommel - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel