Koken op TV, kookboeken allerlei... je kan er niet meer omheen: koken is "in". En nu presenteert ook de Lommelse
Leen Thys (foto) en prachtig kookboek onder de titel 'Culinaire Kalender 2012'. Maar liefst 365 inspirerende gerechten van topchefs én gepassioneerde hobbykoks wereldwijd, waaronder de Belgische toppers zoals Jan Tournier, Jeroen Meus, Peter Goossens, Viki Geunes, Luc Bellings, Kobe Desramault, Rudi de Volder en nog een pak meer. En ook internationaal: de nr°1 Noma, de gewezen nr°1 El Bulli, Oud Sluis, Arzak, De Librije, Michel Bras, Duitse, Australische, Zuid-Afrikaanse en Italiaanse chefs. Maar dus ook gerechten van hobbykoks uit Europa en België én dus ook uit ons eigenste Lommel. En dat maakt het juist zo uniek én leuk. De Lommelaars die in dit boek aan bod komen, mét hun gerecht, zijn
Odette Berghmans (Amandeltaart met peer), Peter Luykx (Korstpaté), Roel D'Joos (Vegetarische lasagne), Marijke Voets (Sint-Jakobsvruchten), Tom Billiau (Pasta van pancetta en kerstomaatjes), Walther Jansen (Pittige Kroatische vissoep), Willya Vossen (Hartige taart), Gilbert Claerhout (Balletjes in tomatensaus met witlof en gruyère), Bianca Maes (Tagliatelle met gehakt in een curryroomsaus), Brigitte Bracke (Tagine van kip en varkensworst), Leen Lisens (Brusselse appels), Jef Snoekx (Porto), Johan Thys (Kikkerbilletjes klassiek met knoflookpuree en peterselieboter), Steven Baeten (Pasta met honing-basilicumroom), Mitch Coldenhoff (Krokant gebakken doradefilet), Katelijne Huijsmans (Courgettesoep), Valerie Haesendonckx (Brocollimousse met gedroogde parmaham en parmigiano), Bea de Wolf (Quiche met garnalen), Suzy Bleys (Risotto alla Luigi), Mieke Van Vlerken (Spruitjesovenschotel).
Smakelijk!