Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 31 oktober 2012
Oudsbergen - De visie van FobieZoomDe orkaan Sandy heeft veel schade aangericht aan de oostkust van de V.S....

76ste Boekenbeurs geopend

Dinsdag 30 oktober 2012
In Antwerpen is vanavond onder massale belangstelling de 76ste Boekenbeurs officieel geopend. Nog tot 11 november kan men in Antwerp Expo terecht bij 98 standhouders waar 60.000 werken in allerlei genres terug te vinden zijn. 

Gratis naar... Customs en Sherman?

Dinsdag 30 oktober 2012
Oudsbergen - Gratis naar... Customs en Sherman?ZoomVrijdagavond om 20.30u kunt u in De Posthoorn naar Customs en Sherman gaan luisteren. Customs (foto) betekent heerlijke opdrums en synths in een dansbaar Eighties jasje .Qua sound verschilt het laatste album, Harlequins of Love, stevig van zijn succesvolle voorganger Enter The Characters met hits als Rex, Justine en The Matador. Naast de strakke gitaren en typische stem van zanger Kristof Uittebroek klinkt de plaat veel (…) Het hele nieuwsbericht

Vannacht een uurtje langer slapen...

Zaterdag 27 oktober 2012
Oudsbergen - Vannacht een uurtje langer slapen...Vannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uurtje langer slapen, een uurtje langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uurtje langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...
Hoewel de actie van Nederlandse en Duitse politieagenten was aangekondigd werden woensdag ongeveer 30.000 automobilisten in de Nederlands-Duitse grensstreek betrapt op overdreven snelheid. Dat meldt Der Spiegel op gezag van de Duitse politie. In totaal werden door zowat 4000 politieagenten uit beide landen meer dan 820.000 auto's op hun snelheid gecontroleerd.
Uitwisselingsorganisatie WEP (World Exchange Program)  is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen "die vanaf eind december/begin januari hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse of Brusselse jongere (van 12 tot 19 jaar) voor één schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren." Meer informatie via info[!]wep.org.
Oudsbergen - Actief in het GRM tijdens de herfstvakantieZoomNaar traditie organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tijdens de herfstvakantie (week van 27 oktober tot en met 4 november) activiteiten voor kinderen en jongeren. Volgende activiteiten staan op stapel om de herfstvakantie nog mooier te maken:
- ‘Archeoloog voor één dag’: hierbij nemen kinderen van 6 tot 12 jaar deel aan een workshop rond archeologie. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven ze naar schatten uit het verre verleden. Zodra ze (…) Het hele nieuwsbericht

Pol Feyen overleden

Donderdag 25 oktober 2012
Oudsbergen - Pol Feyen overledenDinsdag is Pol Feyen overleden, weduwnaar van Mieke Haex en ere-burgemeester van Meeuwen. Hij was 84 jaar. De afscheidsceremonie en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen. Pol Feyen werd in 1971 burgemeester van de fusie Meeuwen, Wijshagen en Ellikom. ‘Later in 1977 zijn de deelgemeentes gefusioneerd met Gruitrode en Neerglabbeek en werd Pol de eerste burgemeester van Meeuwen-Gruitrode’, zegt huidig burgemeester Lode Ceyssens (CD&V). ‘Hij zorgde mee voor de uitbouw van onze gemeente op verschillende terreinen. Pol was een man van het volk, aanspreekbaar voor iedereen. Ook had hij altijd een kwinkslag in petto. Hij bleef burgemeester tot 6 juni 1991. Toen gaf hij de fakkel door aan Henri Hoogmartens.’ Lode Ceyssens betuigde namens de gemeente zijn medeleven aan de familie.

Weer een leeuw in het NHC

Donderdag 25 oktober 2012
Oudsbergen - Weer een leeuw in het NHCZoomSinds vanavond zit er weer een leeuw in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek. Het NHC is het dier in het Franse Auxerre gaan halen, nadat een dierentemmer er daar afstand van had gedaan. Een nieuw Simba-verhaal, dus, want het is de bedoeling dat deze volwassen mannetjesleeuw, eens opgeknapt en klaar voor een zonnige toekomst, net als zijn bekende voorganger naar een park in Zuid-Afrika wordt overgebracht. (Foto NHC)

Johan Stienaers overleden

Donderdag 25 oktober 2012

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Johan Stienaers overleden. Hij was 60 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jan Kerkhofs overleden

Donderdag 25 oktober 2012
Meeuwen-Gruitrode - Jan Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Jan Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Jeanne Hellinx. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 20 uur is er een gebedswake in de kerk van Gruitrode.

Ford Genk: de visie van Fobie

Woensdag 24 oktober 2012
Oudsbergen - Ford Genk: de visie van FobieZoom.
Aanstaande vrijdag van 18 tot 21u zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.
Hebt u onlangs een zoekertje op de Internetgazetsite toegevoegd? Dan moet u dat even opnieuw doen. Het zoekertjessysteem op de site is immers gewijzigd. Bij het toevoegen van zo'n zoekertje wordt voortaan eerst een bevestigingsmail gestuurd. In die mail moet u klikken op een link om het zoekertje te publiceren; pas dan verschijnt het op de site. Dat hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat de mails aankomen. Dat was blijkbaar niet altijd het geval: soms stond er een foutje in het adres of werden de berichten afgevangen door een spamfilter. Door de opsteller van het zoekertje eerst een bevestigingsmail te sturen, zijn we zeker dat alle zoekertjes op de site werkende mailadressen hebben. Sorry voor de overlast, maar voortaan werkt alles (nog) beter!

Kris Geers overleden

Zaterdag 20 oktober 2012
Meeuwen-Gruitrode - Kris Geers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Kris Geers overleden, de echtgenoot van Anja Gielen. Hij was 34 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in intieme familiekring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.
Het provinciebestuur informeert de (Lim)burger vanaf nu via een volledig vernieuwde website, met heel wat meer mogelijkheden. Doel is om de burger optimaal te informeren over wat de provincie allemaal doet, enerzijds, maar ook om de burger beter te betrekken bij het provinciaal beleid door een aantal interactieve elementen in te bouwen en in te zetten op het gebruik van sociale media.
Gedeputeerde voor communicatie Jean-Paul Peuskens. “De nieuwe website is heel intuïtief en thematisch (…) Het hele nieuwsbericht
Bij een inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven beroemde schilderijen gestolen. Dat meldt de politie in die stad. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd. U kunt ze op deze NRC-pagina bekijken.

Uit een mail

Zondag 14 oktober 2012
"En willen die politieke partijen nu als de bliksem al die verkiezingsborden opruimen?"

Lieske Schrooten overleden

Vrijdag 12 oktober 2012
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Schrooten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Lieske Schrooten overleden, de weduwe van Jan Smeets. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vanavond om 19 uur is er daar een gebedswake.
Om te vermijden dat mensen die deeltijds in de zorgsector werken bij gebrek aan voltijdse werkaanbiedingen uit de zorg stappen, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzoeken of ze meerdere deeltijdse functies in de zorg kunnen combineren tot één fulltime job.
Volgens de POM zijn er in de provincie 6.732 mensen deeltijds aan de slag in de zorgsector, maar gebeurt dat in vele gevallen onvrijwillig. Deze mensen zouden met andere woorden best voltijds aan de slag (…) Het hele nieuwsbericht

Vragen over je pensioen? Bel 1765

Woensdag 10 oktober 2012
Iedereen die vragen heeft over zijn pensioen kan voortaan terecht op één nummer, 1765, of het nu gaat om een werknemers-, ambtenaren- of zelfstandigenpensioen.

LezeBezeBoekendag op 21 oktober

Woensdag 10 oktober 2012
Oudsbergen - LezeBezeBoekendag op 21 oktoberZoomNa eerdere edities in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel vindt dit jaar op zondag 21 oktober in Dommelhof Neerpelt de Lezebezeboekendag plaats, het plezierigste  boekenfestijn van het najaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Op deze dag worden de kinderen vanaf 13 uur ondergedompeld in een gezellig boekenbad. Er staan tal van activiteiten en workshops op het programma die verband houden met boeken, lezen en verhalen. Auteurs lezen er voor uit eigen werk, je (…) Het hele nieuwsbericht

Merels bedreigd door virus

Woensdag 10 oktober 2012
Merels worden bedreigd door het Usutu-virus, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Dit jaar stierven in Duitsland al zo'n driehonderdduizend merels aan dat virus, dat onschadelijk is voor mensen. In sommige Duitse steden maakte het virus zodanig veel slachtoffers dat er in hele wijken bijna geen merel meer in de tuinen te vinden was. Het lijkt wellicht een kwestie van tijd voordat het Usutu-virus in ons land opduikt.
Het Usutu-virus vindt zijn oorsprong in Afrika en het wordt overgebracht door muggen. (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Bloemen overleden

Woensdag 10 oktober 2012
Meeuwen-Gruitrode - Mia Bloemen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Bloemen overleden, de echtgenote van Paul Kerfs. Ze was 64 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Gratis naar... Gabriel Rios?

Donderdag 4 oktober 2012
Morgen/vrijdagavond komt Gabriel Rios weer naar Hamont-Achel, dit keer in Cinema Walburg. In 2011 zette Gabriel Rios de Posthoorn in vuur en vlam samen met pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans. Nu komt hij graag terug, maar dan wel in een heel andere setting en in het intieme decor van de Walburg.
“Ik wilde graag mijn liedjes eens spelen zoals ik dat thuis doe, in mijn eentje”, vertelde Gabriel Rios tijdens het eerste soloconcert in de Brusselse Ancienne Belgique eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Stemmen met de nieuwe stemcomputer

Woensdag 3 oktober 2012
Hebt u al eens geoefend met die nieuwe stemcomputers? Misschien toch maar eens doen, want het nieuwe stemmen is niet zo evident als het lijkt, meldt Diskidee. Een medewerker van die site ging zelf eens de nieuwe generatie stemcomputers proberen. Lees zelf en voel uw haren te berge rijzen: "Materiaal en procedure stemcomputers kritisch bekeken".

Europese wilde kat in Bocholt

Woensdag 3 oktober 2012
Voor het eerst in 150 jaar is er een "Europese wilde kat" gefilmd in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt. Het dier werd op 24 september gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt, waar eerder dit jaar al een otter werd gefilmd, ook zo'n spectaculaire waarneming.
Alhoewel ze op elkaar lijken, behoren de wilde kat (Felis sylvestris) en de huiskat (Felis catus) niet tot dezelfde soort -  zowel hun genetische achtergrond als hun gedrag verschillen sterk. Qua uitzicht heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Martin (Teng) Knevels overleden

Dinsdag 2 oktober 2012
Meeuwen-Gruitrode - Martin (Teng) Knevels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Martin Teng Knevels overleden, de echtgenoot van Truda Winters. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Manifesta 9 sloot de deuren

Maandag 1 oktober 2012
Oudsbergen - Manifesta 9 sloot de deurenZoomManifesta is voorbij. Wie in de mijngebouwen van Waterschei was, zal dit beeld nooit vergeten: de Chinese kunstenaar Ni Haifeng maakte het object Para-Production, volkomen nutteloos maar o zo indrukwekkend in die enorme lege hal van het ooit zo fiere mijngebouw. Een gids vertelde dat veel mensen de associatie maakten met de mijnwerkers die fleurig naar beneden gingen maar daar alle kleur kwijt raakten.
De catalogus zegt: "In Para-Production zijn tonnen flarden en overblijfsels van (…) Het hele nieuwsbericht
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen