Het overige nieuws

Rugpijn? Blijf bewegen!

Donderdag 28 februari 2013
Oudsbergen - Rugpijn? Blijf bewegen!ZoomRugpijn? Blijf bewegen! Zodra men rugpijn heeft, is men nog minder geneigd om te bewegen. Terwijl dat juist erg belangrijk is. De sportdienst van de gemeente organiseert i.s.m. de Provinciale Sportdienst 2 sessies “rugscholing”. Regelmatig bewegen ondanks rugklachten vormt de rode draad in deze samenkomsten. Er wordt gewerkt rond stabilisatie- en mobilisatieoefeningen, versterkende oefeningen voor rug, buik en benen. Ook correcte tiltechnieken staan op het programma. De 2 samenkomsten staan gepland op dinsdagen 5 en 12 maart telkens van 13u30 tot 16u30. Deelnamebedrag is €15,00 en vooraf inschrijven op sportdienst, 011 79 39 33, sport[!]meeuwen-gruitrode.be.

Klassenwedstrijd rond paddenoverzet

Woensdag 27 februari 2013
Natuurpunt roept scholen op om mee te werken aan de jaarlijkse paddenoverzet. Met steun van Froggy en Jommekeskrant organiseert de vereniging een klassenwedstrijd rond het personage ‘Kikker’ van auteur Max Velthuijs. Natuurpunt gaat op zoek naar de klas die de mooiste ‘Kikker’ tekent, timmert, schildert, boetseert of kleurt.
Daarnaast spoort Natuurpunt klassen aan om mee te werken aan de lokale paddenoverzetacties. De vereniging biedt ook een educatief (…) Het hele nieuwsbericht

Even dat nestkastje schoonmaken

Zondag 24 februari 2013
De maand maart komt in zicht en dus is het – ondanks de verse sneeuwlaag van vandaag – tijd om de nestkastjes in de tuin klaar te maken voor het komende broedseizoen, zegt vogelbescherming.be.Hoe moeten we dat doen?
Vogelbescherming: "Haal al het nestmateriaal eruit en reinig de kastjes met kokend water en een stevig borsteltje. Op die manier worden alle parasieten onschadelijk gemaakt en loopt een volgend broedkoppel niet het risico zijn jongen te verliezen als gevolg van de aanwezigheid (…) Het hele nieuwsbericht

Geen provinciaal voetbal vandaag

Zondag 24 februari 2013
Het provinciaal comité van de KBVB heeft - het zal niemand verwonderen - alle voetbalwedstrijden in de provincie tot en met woensdag afgelast.

Gratis naar... Absynthe Minded?

Woensdag 20 februari 2013
Zaterdagavond om 20.30u treedt Absynthe Minded op in De Posthoorn in Hamont. De doorbraak van deze band bij het grote publiek werd in 2009 bekroond met een gouden plaat en maar liefst vier Music Industry Awards (MIA’s). Hun muziek wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van invloeden gaande van Led Zeppelin tot Frank Zappa, door het gebruik van akoestische instrumenten (viool, contrabas, ...) en van vintage materiaal, en last but not least door de onweerstaanbare stem van zanger (…) Het hele nieuwsbericht

Fiel Steyven overleden

Zaterdag 16 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Fiel Steyven overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Fiel Steyven overleden, de echtgenoot van Annie Goossens. Hij was 63 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Gruitrode.

Lena Borgermans overleden

Vrijdag 15 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Lena Borgermans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Lena Borgermans overleden, de weduwe van Pieter Paruys. Ze was 73 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte familiekring plaatshebben. Zondag om 19u is er een gebedswake in de parochiekerk van  Meeuwen. 

Herman Peters overleden

Woensdag 13 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Herman Peters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Herman Peters overleden, de echtgenoot van Bertha Schrooten. Hij was 67 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Martin Plessers overleden

Woensdag 13 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Martin Plessers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Martin Plessers overleden, de echtgenoot van Tilke Paesen. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Leo Janssen nieuw voorzitter TRIOC

Dinsdag 12 februari 2013
Tijdens de jaarvergadering van TRIOC, de ondernemersclub van Peer, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode, werd Leo Janssen aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt in die functie Dennis Heylen op. Leo Janssen is sinds maart 2007 eigenaar/zaakvoerder van de bedrijven Wegenbouw Martin en Groezarec.

Even die grijze massa laten werken

Dinsdag 12 februari 2013
Aan de hand van Lego-blokjes raadsels oplossen - het is ons vandaag nauwelijks gelukt. U wel? Kijk eens hier naar 55 afbeeldingen van Lego-blokjes die door hun structuur en schikking telkens verwijzen naar een film, liedje, popgroep, kinderverhaal...  Succes!

Oppassen op de weg

Dinsdag 5 februari 2013
Het wordt in de komende uren link op de weg, verwacht weerman Ruben Weytjens: "Alles is mogelijk, zelfs tot 10 cm sneeuw. Maar ook smeltende sneeuw of regen, met name in het zuidwesten. 't Is een samenspel van meerdere parameters waarvan er eentje alles kan doen staan of vallen." Voorzichtig zijn dus, ook morgenvroeg.

De vink haalt het van de koolmees

Dinsdag 5 februari 2013
Het 13-de "Grote Vogelweekend" van Natuurpunt is een recordeditie geworden, meldt de organisatie. Afgelopen weekend hebben meer dan 10.000 mensen het aantal en de soorten vogels in hun tuin geteld, in totaal meer dan 390.000 vogels. Dat is meer dan ooit tevoren. Het gaat nog om voorlopige cijfers.
Het vaakst werd in de tuinen de vink waargenomen, gevolgd door de koolmees, de huismus, de merel en de pimpelmees. Gemiddeld werden er 37 vogels per tuin geteld, minder dan de 43 per tuin tijdens de koude winters van 2006 en 2011. In vergelijking met de vriesperiode van de voorbije weken waren de omstandigheden om vogels waar te nemen in de tuin minder gunstig. Bij sneeuw en vorst trekken vogels massaal op zoek naar voedsel in tuinen. Dat was het voorbije weekend minder het geval.

Anna Gielen overleden

Dinsdag 5 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Anna Gielen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Donderdag is Anna Gielen overleden, de weduwe van Jef Vliegen. Ze was 91 jaar. Zaterdag wordt haar asurne begraven na een afscheidsviering (om 10.30 uur) in de kerk van Ellikom.

Daar komt de maan op...

Maandag 4 februari 2013
Oudsbergen - Daar komt de maan op...ZoomHoe zou het zijn, een maansopgang mee te maken van in de ruimte? Zo, blijkt (zie foto boven). De foto vanuit het ruimtestation ISS gemaakt door de Canadese astronaut Chris Hadfield. Daarna postte hij de foto op Twitter. (Foto NASA - Chris Hadfield)

Een mailtje van Akindo

Maandag 4 februari 2013
"Beste lezers,
Akindo richt zich vooral tot mensen uit sociaal kwetsbare milieus en begeleidingshuizen uit Vlaanderen, zodat deze mensen ook een fijne vakantie krijgen. Help Akindo dus met het verzamelen van 'likes'. Vier verenigingen strijden voor de sponsoring van Interlight: een donatie van 15000 euro ter gelegenheid van hun 25-jarig bestaan.
Interlight heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop sympathisanten van de vier verenigingen zich fan kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Heeft uw kind autisme?

Maandag 4 februari 2013
Aanstaande vrijdag  8 februari, van 18 tot 21u, zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.

Thieu Donné overleden

Vrijdag 1 februari 2013
Meeuwen-Gruitrode - Thieu Donné overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Thieu Donné (Thieu Weskes) overleden, de weduwnaar van Tilke Kerkhofs en de vriend van Fina Vanholst. Hij was 88 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen