Het overige nieuws

Oudsbergen - Fietsroutenetwerk wordt veiligerZoomDit jaar alleen al voorziet de provincie 480.000 euro aan subsidies voor de verbetering van het toeristische fietsroutenetwerk. Daarbij komen nog eens de investeringen door de gemeenten. Het totaal bedrag dat dit jaar geïnvesteerd wordt in het fietsroutenetwerk komt zo op 1,5 miljoen euro. Met dat geld kunnen  onder meer de 17 houten bruggen in het netwerk voorzien van een antisliplaag (foto), die valpartijen bij nat weer op die plaatsen kan voorkomen. 
Ook de veiligheid (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Plessers overleden

Vrijdag 28 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Mia Plessers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Mia Plessers overleden, de echtgenote van Marcel Housen. Ze was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 
De kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, uitgegeven door Concentra, worden samen met de digitale producten van de Concentra-groep ondergebracht in een joint-venture met Corelio, de uitgever van de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Dat meldt De Tijd. Corelio krijgt een meerderheid van 68 procent in de nieuwe combinatie.

Wat is dit?

Zaterdag 22 juni 2013
Oudsbergen - Wat is dit?ZoomDit voorwerp heb ik vroeger bij mijn ouders in de tuin gevonden, mailt Luc Swinnen uit Overpelt. Het heeft volgens mij geen waarde, maar ik ben wel nieuwsgierig waarvoor dit eigenlijk ooit gediend heeft. Is het een deel van een oorlogstuig uit de eerste of tweede WO? Wie weet het ?
Het "ding" is ongeveer 15cm hoog; aan de bovenkant staat er een gaatje in en het bovenste gedeelte is hol vanbinnen. Ook de onderkant is hol. Wie weet er meer over?

Maria Van Der Steen overleden

Zaterdag 22 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Maria Van Der Steen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Maria Van Der Steen overleden, de weduwe van Sooit Van Gils. Ze was 70 jaar. De afscheidsdienst en de crematie hebben in beperkte familiekring plaats gevonden.

Files voorspeld op E314

Donderdag 20 juni 2013
Vanaf vrijdagavond 21 juni 21.00 uur tot maandagochtend 24 juni 05.00 uur gaat een aannemer over een lengte van 4,3 km de linker rijstrook op de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven renoveren, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314. En zoals afgelopen weekend gebleken is, kunnen die files lang uitvallen...
Oudsbergen - Schrijf je zaterdag in bij het NIKOZaterdag is het de grote inschrijvingsdag bij het NIKO. Wie daar komend schooljaar zijn kennis wil bijschaven of een opleiding wil volgen, kan zich dan op volgende plaatsen melden voor informatie en/of inschrijving:
- Bocholt: De Steen, Pastoorsdreef 3
- Hamont-Achel: Michielshof, Michielsplein 3
- Hechtel-Eksel: De Schans, Rode Kruisplein 10
- Lommel: Huis van de Jeugd, N. Neeckxlaan 50
- Meeuwen-Gruitrode: ’t Heem, Kloosterstraat 5
- Neerpelt: NIKO-Gebouw, Toekomstlaan 9
- Overpelt: Palethe, Jeugdlaan 2
- Peer: Basisschool, Kloosterstraat 35.

Chel Timmers overleden

Woensdag 19 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Chel Timmers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Chel Timmers overleden, de echtgenoot van Lène Vanhees. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Wijshagen.

Rik Schoofs overleden

Woensdag 19 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Rik Schoofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Rik Schoofs overleden. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.
Oudsbergen - ARD/ZDF: 'Belgacom wil niet toegeven'Belgacom houdt er een "onaanvaardbare" houding op na tijdens de onderhandelingen over de eventuele terugkeer van ARD en ZDF op de Belgische kabel. Dat zegt dr. Thomas Bellut, de intendant van het ZDF, nu blijkt dat tijdens die onderhandelingen gebleken is dat Belgacom niet zinnens lijkt beide zenders opnieuw op de kabel te zetten.
De Duitsers geven toe dat ze auteursrechten betaald willen zien, maar stellen dat hun voorstel lager ligt dan de norm die elders in Europa van toepassing is. ARD en ZDF blijven tot verdere gesprekken bereid, zo wordt gesteld in deze (Duitstalige) persmededeling. UPDATE Belgacom heeft inmiddels bekendgemaakt dat het de onderhandelingen stopzet omdat "het uitoefenen van druk via een persmededeling niet past in een commerciële relatie".
Oudsbergen - NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'ZoomGisteren, vandaag en ook morgen zakken ongeveer 2500 kinderen naar Palethe af om ondergedompeld te worden in de wereld van Koksinella: het lieveheersbeestje zonder stippen. Al voor de tweede keer maakten enkele leerkrachten van het NIKO een volledig eigen productie voor leerlingen van de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg. Het maken van eigen een voorstelling groeide uit de traditionele instrumentenvoorstelling waar kinderen warm gemaakt worden om een (…) Het hele nieuwsbericht
NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'NIKO-leerkrachten brengen 'Koksinella'
Zoom

33 graden in Kleine Brogel

Dinsdag 18 juni 2013
Het is vandaag de warmste dag van het jaar, tot dusver: om 16.45u werd in Kleine Brogel een temperatuur van 33 graden C° gemeten. Morgen wordt het wellicht nóg warmer.

Ida Schouteden overleden

Dinsdag 18 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Ida Schouteden overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Ida Schouteden overleden, de echtgenote van Frans Heylen. Ze was 74 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10 uur) in de Aula 't Sant in Hechtel-Eksel. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de parochiekerk van Gruitrode.

Een mailtje over knietrauma's

Maandag 17 juni 2013
"Wij hebben met 6 studenten huisartsgeneeskunde aan de KULeuven een website gemaakt speciaal voor patiënten met traumatische knieproblemen. Patiënten die een knietrauma hebben opgelopen en daarmee naar de huisarts gaan, blijven na een consultatie vaak nog met enkele vragen zitten of willen over hun aandoening nog wat verdere informatie opzoeken. Om de artsen en patiënten daarin te ondersteunen, hebben we in het kader van onze opleiding een website gemaakt waar de patiënt met een (…) Het hele nieuwsbericht

Dag Oude Muziek op 30 juni

Zaterdag 15 juni 2013
Musica organiseert de Dag van de Oude Muziek dit jaar op zondag 30 juni in de Landcommanderij van Alden Biesen. Het is meteen de laatste "Dag" volgens de gekende formule. Dit jaar staat Hendrik van Veldeke er centraal, de eerste met naam bekende auteur in de Nederlandse taal. Naar geschreven bronnen van van Veldeke werd veel onderzoek gedaan, van zijn muziek is echter geen noot bewaard gebleven.
Internationale specialisten gingen vijf jaar geleden aan het werk om het repertoire van van Veldeke tot klinken te brengen. Tijdens de Dag van de Oude Muziek kunt u genieten van historische reconstructies, hedendaagse interpretaties en producties die de dichter opnieuw tot leven wekken. Kijk op www.dagoudemuziek.be voor info en tickets.

Even een vliegshow meepikken

Vrijdag 14 juni 2013
Zin om live een vliegshow mee te maken? Er is er een aan de gang boven de luchtmachtbasis in het Nederlandse Volkel. Omroep Brabant zendt hem continu uit. Even naar hier surfen en u maakt het mee alsof u op de eerste rij zit. UPDATE Wat was dàt een mooie show! Hij werd georganiseerd n.a.v. de 100ste verjaardag van de Nederlandse Luchtmacht. UPDATE II Wie niet kon kijken, kan hier zijn schade inhalen, want Omroep Brabant maakte een compilatie van de hoogtepunten.

Werken op de E314

Donderdag 13 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend het rechterrijvak en de pechstrook van de E314 tussen Lummen en Halen richting Leuven laten renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314.

Kort maar interessant (3)

Woensdag 12 juni 2013
* Voor de eerste keer is de gehele oppervlakte van de planeet Mercurius in kaart gebracht. Dat is te danken aan de ruimtesonde Messenger die twee jaar geleden in een baan rond Mercurius werd gezet. Bijgaande NASA-video is een compilatie van duizenden beelden van de kleine planeet, waarbij de kleuren wat overdreven zijn om op die manier een beter contrast tussen de verschillende oppervlaktes te krijgen.  De Messenger-ruimtesonde heeft nu met succes haar voornaamste opdracht afgerond.* In Charleroi
gaat de politie u voortaan kunnen toespreken via camera's waarin ook een luidspreker zit. De bedoeling is om op die manier mensen die iets verkeerds uitsteken, terecht te wijzen. Het zal natuurlijk wel in het Frans zijn.

* "De Etrusken: vrouwen van aanzien, mannen met macht"
-
zo heette de tentoonstelling over de Etrusken die vorig jaar in Leiden en Amsterdam, en nu in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren te zien is. In Tongeren kreeg hij de titel "Una storia particulare". U zou die tentoonstelling echt eens moeten gaan bezoeken in de zomervakantie, want hij is prachtig. Een voorproefje krijgt u nu al met onderstaande video die men in Nederland maakte.

Hannelore Pannemans overleden

Woensdag 12 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Hannelore Pannemans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Hannelore Pannemans overleden, de dochter van Peter en Rita Pannemans-Aussems. Ze zou volgende maand 24 jaar worden. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Radio2 Limburg ligt (even) uit

Maandag 10 juni 2013
Door de breuk van een glasvezelkabel bij graafwerken in Genk ligt Radio2 Limburg sinds half negen volledig uit. De radioluisteraars die het signaal uit de lucht moeten halen, zijn aangewezen op de programma's van de andere Radio2-omroepen. Tussen 12 en 13u wordt een gezamenlijk programma uitgezonden. Het kan nog wel even duren voor alles hersteld is. UPDATE Inmiddels is alles weer in orde.

Nieuwe thema-actie van politie

Donderdag 6 juni 2013
Oudsbergen - Nieuwe thema-actie van politieTot eind deze maand gaat de politie het parkeren op plaatsen voor personen met een handicap extra controleren. Daarbij worden autobestuurders geviseerd die zonder zo'n specifieke parkeerkaart op zo'n parkeerplaats gaan staan, maar ook chauffeurs die zulke kaart onrechtmatig gebruiken. De parketten werken mee aan de actie.
 

Het is maar dat u het weet

Donderdag 6 juni 2013
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat komend weekend het linkerrijvak van de E314 in Lummen richting Leuven renoveren. Het Vlaams Verkeerscentrum voorspelt files op de E314 tussen Zolder en Lummen-centrum.
We meldden het al: het NIKO gaat starten met een afdeling "popmuziek". Dit zeggen ze er zelf van:
Vanaf september 2013 zal de kunstacademie haar afdeling jazz uitbreiden met popmuziek. De academie, gevestigd in de acht Noord-Limburgse gemeenten, wist hiervoor Andy Willems, Gerold Olieberg en Adriaan Vervoort als leerkrachten aan te trekken. Alle drie zijn ze actief in verschillende jazz-, pop-, rock- en begeleidingsbands en staan ze regelmatig op het podium met binnen- en buitenlandse artiesten. De (…) Het hele nieuwsbericht

Tina Bosmans overleden

Maandag 3 juni 2013
Meeuwen-Gruitrode - Tina Bosmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Tina Bosmans overleden, de echtgenote van Henri Hoogmartens. Ze was 63 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Juicht, Limburgers, juicht: de Duitse kanselier Angela Merkel, volgens sommigen de machtigste vrouw ter wereld, gaat zich eens bezighouden met de klachten die vele Limburgers hebben nadat Belgacom de ARD en het ZDF van de kabel heeft verwijderd. Steun uit onverwachte hoek! Mevr. Merkel heeft aangekondigd dat ze het probleem gaat bespreken met premier Di Rupo.

Kort maar interessant (2)

Zaterdag 1 juni 2013
Oudsbergen - Kort maar interessant (2)Zoom* Weet u wat dit roosje is? Dat is een infrarode foto van de draaikolk op de noordpool van de planeet Saturnus. De rode tinten tonen de "lage" wolken, de groene de hoge. De wolken aan de buitenkant van die draaikolk hebben een snelheid van meer dan 500 km/u. Het oog van deze storm is bijna 2000 km breed. De foto werd genomen door de ruimtesonde Cassini-Huygens, die specifiek voor het onderzoek van Saturnus werd gelanceerd in een samenwerkingsverband tussen NASA, ESA en ASI. (Foto NASA) Cassini-Huygens

* In het handbal heeft Initia Hasselt vanavond de testmatch tegen en in Bocholt gewonnen met 31-32.

* Weet u wat het betekent in het oog van een tornado te zitten? De jonge Amerikaanse tornadojagers in onderstaand filmpje, die vandaag op zoek gingen naar tornado's in Oklahoma, zijn blij dat ze het nog kunnen navertellen... Hoe hun auto er achteraf uitzag, wordt niet gezegd. UPDATE Drie andere storm chasers kwamen vrijdag in een tornado in Oklahoma om het leven, zo meldt ABC.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen