Het overige nieuws

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Henri Casters overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Henri Casters overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Henri Casters overleden, de weduwnaar van Annie Donnè. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Virginie Martens overleden

Dinsdag 26 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Virginie Martens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Virginie Martens overleden, de weduwe van Jef Kerkhofs. Ze was 82 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Oudsbergen - N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?ZoomZowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Rudi Creemers overleden

Donderdag 21 augustus 2014
Oudsbergen - Rudi Creemers overledenDinsdag is Rudi Creemers overleden, de zoon van Jan Creemers en Jeanne Smeets. Hij was 43 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen.

Lambert Kerkhofs overleden

Woensdag 20 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Lambert Kerkhofs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is Lambert Kerkhofs overleden, de echtgenoot van Mia Keenen. Hij was 82 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Gruitrode. Condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Liza Vandewal overleden

Dinsdag 19 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Liza Vandewal overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Liza Vandewal overleden, de weduwe van Jaak Mulders. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Gruitrode. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

Catho Bongaerts overleden

Donderdag 14 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Catho Bongaerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Catho Bongaerts overleden, de weduwe van Jef Geers. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jeanne Vanbaelen overleden

Dinsdag 12 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Jeanne Vanbaelen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jeanne Vanbaelen overleden, de weduwe van Jaak Van Es. Ze was 92 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Drika Schepers overleden

Dinsdag 12 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Drika Schepers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Drika Schepers overleden, de weduwe van Henri Linsen. Ze was 83 jaar. De afscheidsceremonie voorafgegaan door de crematie zal in intieme familiekring plaatsvinden. Woensdag om 20 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.

Til Moors overleden

Maandag 11 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Til Moors overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Til Moors overleden, de weduwe van Jan Berger. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze samen met haar in 1978 overleden echtgenoot gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Wijshagen.
Oudsbergen - Voorverkoop tickets vliegshow verlengdZoomVan 12 tot en met 14 september organiseert de Belgische Luchtmacht samen met het International Sanicole Airshow-team de Belgian Air Force Days op de vliegbasis Kleine Brogel. Het is de eerste keer sinds 1998 dat er daar een airshow plaatsvindt. Samenwerking van de vliegbasis met de Internationale Sanicole Airshow staat garant voor een groots internationaal evenement met een erg gevarieerd programma, met deelnemers uit ruim 20 landen. Inwoners genieten van speciale voorverkooptarieven. Deze voorverkoop liep normaal gezien tot 1 augustus maar werd in overleg met de 10e Wing verlengd tot 18 augustus. Een dagkaart kost in dat geval 5 euro/kaart (i.p.v. 10 euro). De voorverkoop gebeurt bij uw gemeentebestuur.
Oudsbergen - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"

Mia Jonckers overleden

Maandag 4 augustus 2014
Meeuwen-Gruitrode - Mia Jonckers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Mia Jonckers overleden, de weduwe van Gust Janssen. Ze was 93 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meeuwen.
Oudsbergen - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)
Oudsbergen - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen