Het overige nieuws

Gert Klaps overleden

Zondag 28 december 2014

Meeuwen-Gruitrode

In Gruitrode is vrijdag Gert Klaps (82) overleden. De uitvaart is zaterdag om 10.30 uur in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode. Vrijdag om 19.00 uur is er daar een avondwake.

Johny Goossens overleden

Zaterdag 27 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Johny Goossens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Johny Goossens overleden, de echtgenoot van Rina Raemen. Hij was 66 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis om 10.30 uur in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode.

Jos Emons overleden

Woensdag 24 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Jos Emons overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jos Emons overleden. Hij was 60 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. Er is gelegenheid tot groeten en condoleren op vrijdag 26 december en maandag 29 december, telkens van 19 tot 20u, in het funerarium Creemers aan de Cobbestraat 26 in Bree.

Leo Nouwen overleden

Maandag 22 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Leo Nouwen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Twee weken na zijn echtgenote is gisteren Leo Nouwen overleden, de weduwnaar van Marie-Louise Stienaers. Hij was 66 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Gruitrode. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Limburg zoekt Stroomtrainers

Zaterdag 20 december 2014
De provincie Limburg zoekt Stroomtrainers voor de nieuwe energiecampagne 'De Stroomlijners'. Die wil een slanke energiefactuur voor elke Limburger. De provincie wil hiermee aantonen dat elektriciteit besparen pijnloos kan gebeuren zonder aan comfort in te boeten.
Als Stroomtrainer leg je enkele huisbezoeken af waarbij je de bewoners helpt met het afslanken van hun energiefactuur. Je staat hen bij met raad en daad. Als je wil, kan je ook meehelpen met de gemeente met het opzetten en begeleiden (…) Het hele nieuwsbericht

Afgelastingen in het voetbal

Vrijdag 19 december 2014
Er is dit weekend geen voetbal voor de jeugd, de dames, reserven en ook in het G-voetbal wordt niet gespeeld. Het Provinciaal Comité Limburg heeft beslist tot de algemene afgelasting omdat de overvloedige regen veel terreinen onbespeelbaar maakt of het risico op grote schade vergroot.

100 euro/jaar méér voor stroom

Vrijdag 19 december 2014
In het werkingsgebied van de energie-intercommunale Infrax zal een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer betalen voor zijn elektriciteit. De aardgasfactuur daalt dan weer met 50 euro. Dat is het gevolg van een beslissing van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). Die heeft vandaag de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas voor 2015 bekendgemaakt. Dankzij de nieuwe methodologie die de VREG toepast, worden de tarieven voor de stroomleveranciers opnieuw kostendekkend. Door de bevriezing van de elektriciteitsprijs was dat de afgelopen jaren niet meer het geval.

Geheimtips over alcoholcontrole

Vrijdag 19 december 2014
Tribunaliteiten
‘Vandaag is er alcohol- en autocontrole in heel de zone. Het is maar dat je het weet hé. Bobby’s! Nog tot vijf uur morgenvroeg.’ Dat sms’je verzond een politie-inspecteur aan veertien kennissen. Een korte boodschap met een lange staart. Het parket vervolgde hem wegens schending van het beroepsgeheim, zodat hij een gevangenisstraf en een fikse geldboete riskeerde.
Uiteindelijk kwam de zaak voor het hof van beroep van Antwerpen. Het hof wees erop dat de inspecteur vooraf van (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstvieringen in de gemeente

Donderdag 18 december 2014

Meeuwen-Gruitrode

Waar vier je dit jaar Kerst in de parochies van de gemeente?
20 december: 19.30 u. Kerstviering in de kapel van Plokroy.
Kerstavond 24 december:
Parochie Ellikom: 19.00 u.
Parochie Gruitrode: 19.00 u.
Parochie Meeuwen: 19.00 u.
Parochie Neerglabbeek: 19.00 u.
Parochie Wijshagen om 19.00 u.: Kerstviering met kerstspel.
Kerstdag 25 december:
Parochie Ellikom: 10.30 u.
Parochie Gruitrode: 9.00 u.
Parochie Meeuwen: 10.30 u.
Parochie Neerglabbeek: 10.30 u.
Parochie Wijshagen: 9.00 u.

Mia Ramaekers overleden

Donderdag 18 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Mia Ramaekers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Mia Ramaekers overleden, de weduwe van Jaak Dreesen. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meeuwen. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Naar snelwegtol in Duitsland

Woensdag 17 december 2014
Vanaf 2016 wordt er in Duitsland tol geheven op het gebruik van snelwegen en landwegen. De "Maut" gaat voor Duitsers maximaal 130 euro per jaar kosten, bedrag dat via de autobelasting weer verrekend wordt. Buitenlanders gaan een vignet voor 10 dagen, twee maanden of een jaar kunnen kopen. Voor hen is het tolvignet ook alleen op autosnelwegen verplicht. De Duitse Bondsregering verwacht dat de maatregel de staatskas ongeveer 500 miljoen euro per jaar zal opleveren.

'Flitsmarathon' woord van het jaar

Dinsdag 16 december 2014
'Flitsmarathon' is gekozen tot het 'Woord van het Jaar 2014'. Dat heeft Van Dale, de organisator van de verkiezing, bekendgemaakt. 'Boterhammentaks' en 'kamikazecoalitie' vervolledigen de top 3.

Dienstregeling lijn 33 aangepast

Zaterdag 13 december 2014
Vanaf morgen/zondag wordt de dienstregeling van lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt) aangepast op schooldagen, in het weekend en in de schoolvakanties. Ze werd onder andere afgestemd op de treinuren in het station van Genk. Meer info: www.delijn.be

Ook in Engeland zo'n bord

Vrijdag 12 december 2014
Oudsbergen - Ook in Engeland zo'n bordZoomEr is veel te doen over het bord waarop in de gemeente Beersel gewaarschuwd wordt voor overstekende ouderen. Maar zo'n bord is in Engeland al lang geen uitzondering meer, zegt Marcella Stappers, die in dat land deze foto maakte.

Marie-Louise Stienaers overleden

Woensdag 10 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Marie-Louise Stienaers overleden

Meeuwen-Gruitrode

In het ziekenhuis in Lanaken is zaterdag Marie-Louise Stienaers overleden, de echtgenote van Leo Nouwen. Ze was 59 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Gertrudiskerk van Gruitrode. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jaak Smeets overleden

Zaterdag 6 december 2014
Meeuwen-Gruitrode - Jaak Smeets overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Jaak Smeets overleden. Hij was 71 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie hebben in beperkte kring plaatsgevonden.
Op 1 januari 2014 telde Limburg in totaal 856.280 inwoners. Dat zijn er 3.041 meer dan een jaar ervoor en liefst 65.102 meer dan in 2000. Tussen 2000 en 2014 nam de Limburgse bevolking van jaar tot jaar toe. De stijging van 791.178 tot 856.280 inwoners over de hele periode is een groei met 8,2 %. In Vlaanderen groeide de totale bevolking tussen 2000 en 2014 met 7,9 %. De Limburgse bevolking nam dus iets sterker toe dan de bevolking in Vlaanderen.
Tussen 2000 en 2014 kenden haast alle Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Wie in de huwelijksboot stapt weet dat er voortaan een gemeenschappelijke geldbuidel is. Hij of zij haalt daaruit wat nodig is en de partner respecteert dit. Alleen bij belangrijke transacties die opgesomd zijn in de wet, moeten de echtgenoten samen beslissen. Dat kan voor verrassingen zorgen als ze het huwelijksbootje voelen kantelen. Het valt vaak voor dat één van beiden ‘in het belang van het gezin’ alle geld van de bank haalt net voor de boot water maakt. Het voelt aan als een (…) Het hele nieuwsbericht

Koningin Fabiola overleden

Vrijdag 5 december 2014
Koningin Fabiola is overleden. Dat heeft het paleis zopas gemeld. “Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel”, aldus het persbericht. Koningin Fabiola was 86 jaar oud.

Waar sta ik op de wachtlijst?

Donderdag 4 december 2014
Sinds 1 december kunnen kandidaat-huurders voor een sociale huurwoning op de website van Kempisch Tehuis hun plaats op de wachtlijst opvragen. Door enkel het kandidaat- of inschrijvingsnummer in te voeren, krijgen ze een overzicht van de plaats op hun wachtlijst voor elke woning waarvoor ze ingeschreven zijn. Dit overzicht kan doorgemaild of afgedrukt worden. Deze opvraging is mogelijk vanaf elke pc met internet.
In de inkomhal van de hoofdzetel van Kempisch Tehuis is een pc ter beschikking waarop kandidaten een opvraging kunnen doen en deze meteen kunnen afdrukken. De diensten van Kempisch Tehuis blijven ter beschikking voor vragen of het opvragen van zo'n lijst.

Brandweerzone Noord-Limburg van start

Donderdag 4 december 2014
Op 1 januari gaat de brandweerzone Noord-Limburg definitief van start. Concreet betekent dit dat deze brandweerzone de 11 gemeenten Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer verenigt en beschermt.
De bedoeling van de schaalvergroting is de kwaliteit van de brandweer te verhogen. Een betere hulpverlening, onder meer door intensievere opleiding, moet de veiligheid van burgers en personeel vergroten. Op termijn zal er ook sterker (…) Het hele nieuwsbericht
In de sector van de sociale economie telt Limburg meer dan 150 kleine en middelgrote ondernemingen, die samen zorgen voor meer dan 3.000 voltijdse jobs. We kennen deze ondernemingen als kringwinkels, beschuttende werkplaatsen, invoegbedrijven, maar ook als leerwerkbedrijven die tijdelijke werkervaring bieden aan 400 langdurig werkzoekenden die daarna doorstromen naar een reguliere job.

660 km minder file op E313

Woensdag 3 december 2014
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg werkt momenteel aan twee opzienbarende projecten die de efficiëntie van de Limburgse logistieke bedrijven moeten verhogen en tegelijkertijd de fileproblematiek op de E313 moeten verlichten. Gedeputeerde Marc Vandeput, voorzitter POM Limburg: “Samen met de Limburgse bedrijven zetten wij sterk in op de omschakeling van goederenvervoer over de weg naar de binnenvaart. Daarnaast ontwikkelde het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit (VIM) in (…) Het hele nieuwsbericht
Oudsbergen - Al 35 kranige motards bij Okra-LimburgZoomNa de regio's Oost-Vlaanderen en Antwerpen is ook OKRA-Limburg van start gegaan met een heuse motorclub voor 55-plussers. Er hebben zich al 35 motards bij aangesloten. Zij maken korte tourritten, dagtrips en meerdaagse reizen. Lange vermoeiende ritten zijn echter niet meer aan hen besteed. Alle ritten zijn op voorhand uitgestippeld en er wordt enkel met droog weer gereden.
Voorzitter van de motorclub is Berto Vanbrabant, 0486-101957 of vanbrabantberto[!]hotmail.com.
Op dit moment zijn er in Limburg maar liefst 58 waterlopenbeheerders zoals de VMM,  nv De Scheepvaart, de provincie, 11 wateringen en 44 steden of gemeenten. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove wil meer efficiëntie en uniformiteit in die structuur: "Door de waterlopen van de steden en gemeenten toe te voegen bij de provinciale waterlopen krijgen we een efficiënter beheer en een uniformer beleid, mét provinciale financiering."
Door de geplande overname vermindert het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Michaël?

Dinsdag 2 december 2014
Oudsbergen - Gratis naar Michaël?ZoomMorgen - woensdag - komt VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck naar CC De Adelberg in Lommel voor een lezing over '5 jaar crisis'. Dankzij Internetgazet kunt u er misschien zelfs gratis naartoe. UPDATE De gratis tickets zijn ondertussen allemaal de deur uit. Bent u niet bij de gelukkigen? Geen nood, er zijn nog tickets verkrijgbaar! Meer info.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen