Het overige nieuws

Denk straks ook aan hen

Donderdag 31 december 2015
Oudsbergen - Denk straks ook aan henZoom.

Parochies omarmen het Zuiden

Woensdag 30 december 2015
Zaterdag 9 januari om 9 uur wordt in de school Kindsheid Jesu aan de Kempischesteenweg in Hasselt de nieuwe campagne van Broederlijk Delen gelanceerd die op 10 februari van start gaat. Thema van de campagne: 'Met een leven speel je niet'. De nieuwe campagne focust op Colombia en krijgt vorm in alle Limburgse parochies.
Oudsbergen - Parochies op de bres voor vluchtelingenZoomDe oproep die mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, half september lanceerde om  vluchtelingen concreet te helpen is bij de Limburgse parochies niet in dovemansoren gevallen. Er blijkt een grote bereidheid te bestaan om iets te doen voor de vluchtelingen, zo blijkt uit een eerste inventaris. Het bisdom zelf koopt samen met vier congregaties een woning aan in Hasselt om er de komende tien jaar vluchtelingen op te vangen.
In Overpelt heeft men niet op de oproep van de (…) Het hele nieuwsbericht

Geld om géén melk te leveren

Maandag 28 december 2015
Vandaag gelezen
De Nederlandse zuivelgroep FrieslandCampina heeft vandaag aangekondigd dat ze melkboeren zal betalen om géén melk te leveren. De grootste melkverwerker van Nederland kan de toevoer niet meer aan. In november werd er namelijk 14% méér melk geleverd dan in dezelfde periode vorig jaar. Begin 2015 werden de Europese melkquota afgeschaft, waardoor boeren nu veel meer melk produceren. De verhoogde productie komt ook door het warme weer:  koeien geven minder melk wanneer het erg koud is. De maatregel geldt alvast tot april. (Bron: ii.nl)

Jos De Wilde overleden

Maandag 28 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Jos De Wilde overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Jos De Wilde overleden, de echtgenoot van Maria Vercauteren. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant.

Vandaag gelezen
De vluchtelingencrisis op Lesbos en andere Griekse eilanden heeft de noodlijdende Griekse overheid dit jaar zo'n 500 miljoen euro gekost. De toerismesector werd hard geraakt, maar veel kleine bedrijfjes op de eilanden profiteren van de instroom. "In de drukste periode verdienden we tot 2000 euro per dag. Nu ongeveer 500 euro. Vóór de vluchtelingenstroom verdienden we slechts 50 euro per dag," aldus de lokale eigenaar van een foodtruck.(Bron: Al Jazeera)

Smiley (70)

Zondag 27 december 2015
Oudsbergen - Smiley (70)ZoomGefotografeerd door Dominik Martin.
Meeuwen-Gruitrode - Zes chauffeurs keken te diep in het glas

Meeuwen-Gruitrode

Tijdens een alcoholactie heeft de politiezone Noordoost Limburg zes chauffeurs betrapt die te diep in het glas hadden gekeken. De agenten controleerden in het totaal 668 bestuurders. De komende dagen zijn er nog controles.

Om stil van te worden

Vrijdag 25 december 2015
Uit de ruimte
Oudsbergen - Om stil van te wordenZoomDe NASA heeft deze foto vrijgegeven die de Lunar Reconaissance Orbiter op 12 oktober maakte. Hij toont hoe de aarde achter het maanoppervlak opkomt. De foto is gemaakt toen de Lunar Reconaissance Orbiter 134 kilometer boven de maankrater Compton vloog. (Foto NASA)

We wensen u een zalige Kerstmis

Donderdag 24 december 2015
Oudsbergen - We wensen u een zalige KerstmisZoom.

Smiley (69)

Woensdag 23 december 2015
Oudsbergen - Smiley (69)Zoom(Foto Patrick Vanderheijden)

Koe is persoonlijkheid van het jaar

Dinsdag 22 december 2015
Vandaag gelezen
In India is de koe verkozen tot 'persoonlijkheid van het jaar'. Dat meldt Yahoo, dat de verkiezing organiseerde in het kader van zijn jaarlijkse 'Year in review'. De nederige koe heeft haar verkiezing te danken aan de controverse rond koeienvlees in India. Ook werd de koe het symbool van discussies over intolerantie. (Bron: hindustantimes.com)

'Een andere Kerstmis'

Dinsdag 22 december 2015
Oudsbergen - 'Een andere Kerstmis'"Dit jaar zal een andere Kerstmis zijn. In onze gemeenschappen en in onze kerken zullen we Kerstmis niet kunnen vieren zonder te denken aan de wereld van dreiging en geweld die ons omgeeft, en aan de honderdduizenden op de vlucht." Dat schrijft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, in zijn vandaag gepubliceerde 'Brief voor Kerstmis'. Misschien kunnen we rond Kerstmis al een vreemdeling opzoeken of uitnodigen in onze gemeenschappen en in onze families, aldus de bisschop. "Zeker kunnen we niet anders dan vanuit Kerstmis de vreemdeling meer toelaten in ons hart en in ons leven".

De paarden van Turkmenistan

Maandag 21 december 2015
Vandaag gelezen
De Akhal-Teke paarden zijn het nationaal symbool van Turkmenistan. President Gurbanguly Berdymukhammedov heeft nu verordend dat de namen van de paarden worden bijgehouden in een register, en niet gewijzigd mogen worden. Daarnaast gaat de regering vastleggen waar de paarden mogen worden begraven. De Turkmeense president is een fervent paardrijder. Hij doet vaak mee aan wedstrijden en wint dan altijd, omdat andere jockeys hem niet durven in te halen.(Bron: ii.nl)

Journalist ontslagen

Zondag 20 december 2015
Vandaag gelezen
Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg heeft een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten gemeenteraadsvergadering van Kerkrade had gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie. Na de publicatie deed de burgemeester van Kerkrade aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC. (Bron: villamedia.nl)

Magda Thijs overleden

Zaterdag 19 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Magda Thijs overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag is Magda Thijs overleden, de echtgenote van Pieter Hindrkx. Zij was 72 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Risicorijden

Vrijdag 18 december 2015
Tribunaliteiten
Op een parking voor mindervaliden, vlak voor een kerk in de Voerstreek, vertrok een BMW in volle vaart, ramde vier voertuigen, verbrijzelde de arm van een bejaarde dame en reed in op een woning. In de BMW zat een 87-jarige man die – ten onrechte, zo bleek later – uitlegde dat het gaspedaal was blijven hangen. Vijf dagen later liet de zoon van de chauffeur op jaren, in een zelf geschreven verklaring en eerlijk als hij blijkbaar was, weten dat de BMW eigendom was van zijn garagebedrijf, maar dat zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Is toch niet moeilijk?

Vrijdag 18 december 2015
Ha, u verveelt zich! Dan moet u er eens goed voor gaan zitten en deze kerstpuzzel downloaden. Nooit eerder zo'n moeilijke puzzel gezien (en we hebben er al veel gezien). Kan ook niet anders, want hij is gemaakt door leden van de Nederlandse AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, iets zoals de Staatsveiligheid, zeg maar. U bent er gegarandeerd een paar dagen mee bezig. En als u hem kunt oplossen, horen we graag hoe u dat gedaan hebt! Kerstpuzzel

25ste wietplantage ontdekt

Donderdag 17 december 2015
Kort nieuws van bij de buren

Meeuwen-Gruitrode

De politie Noordoost Limburg ontdekte gisterennamiddag een operationele wietplantage met 925 oogstrijpe planten aan de Opitterkiezel in Bree. Er zijn twee arrestaties verricht:  een 50-jarige Nederlander en een 24-jarige man van Albanese afkomst. Zij zijn na ondervraging ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter en aangehouden. Het is reeds de vijfentwintigste cannbis plantage die dit jaar op het grondgebied van de politiezone Noordoost Limburg werd opgedoekt.

Het kan altijd nog gekker

Woensdag 16 december 2015
Vandaag gelezen
In Nieuw-Zeeland mag de kerk van het Vliegende Spaghettimonster huwelijken voltrekken. Dat meldt stuff.co.nz. De aanhangers van het "pastafarianisme" strijden wereldwijd voor de erkenning van hun geloof in het Vliegende Spaghettimonster. Op hun hoofd dragen ze een omgekeerd vergiet. Hun kerk is een reactie op het creationisme in de V.S.. (Bron: ii.nl)
“Armoede is een structureel probleem maar toch kunnen we persoonlijk en als vereniging of parochie heel wat doen”. Dat stelt de pastorale raad van het bisdom Hasselt. ”Het minste wat we kunnen doen is een goedendag zeggen. Dat leidt vaak tot een persoonlijk contact waarin eventueel zorgen en noden kunnen uitgesproken worden”, luidt het. “We moeten de waardigheid van elk mens zien. Respect houdt in dat we weerstanden en vooroordelen in onszelf loslaten.”
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

'Kraamkost' woord van het jaar

Dinsdag 15 december 2015
Van Dale maakte vandaag het nieuwe 'woord van het jaar' bekend, en het is toch een verrassing geworden, want wie had er nu al van 'kraamkost' gehoord? Het woord haalde het van 'sjoemelsoftware' en 'kibbelkabinet'. En wat kraamkost dan wel betekent? Van Dale omschrijft het als 'een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen moeder en haar gezin.'

Extra politietoezicht

Dinsdag 15 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Extra politietoezicht

Meeuwen-Gruitrode

De afgelopen weken zijn in de politiezone Noordoost Limburg meerdere diefstallen vastgesteld. De meeste gebeurden in de vroege avond (16.00 - 23.00 uur). Daarom heeft de korpsleiding extra politietoezicht voorzien.
De politie roept de inwoners op om meer werk te maken van preventie en om alert te zijn bij verdachte situaties. "Onze (extra) ploegen zijn op de baan maar we kunnen helaas niet overal tegelijk zijn. Daarom zijn ook jouw oren en ogen van belang in onze strijd tegen woninginbraak. Zie je iets verdachts, aarzel dan zeker niet om onze diensten te contacteren", luidt het.

Toke Neyens overleden

Dinsdag 15 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Toke Neyens overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is de uit Gruitrode afkomstige Toke Neyens overleden, de echtgenote van Theo Hendrikx. Zij was 87 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Ophoven.

Oppassen voor wisseltruc

Maandag 14 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Oppassen voor wisseltruc

Meeuwen-Gruitrode

Afgelopen week werden enkele mensen het slachtoffer van een wisseltruc. Ze werden aangesproken door een jongeman die hen vroeg of ze geld konden wisselen. Hij legde het zo aan boord dat hij hun portefeuille in handen kreeg en keek of er muntstukken waren. Daarna kregen ze hun porfefeuillle terug. Later stelden de slachtoffers vast dat hun eurobiljetten gestolen waren. De slachtoffers waren oudere mensen die net geld afgehaald hadden bij een bank of uit een bankautomaat. Kijk dus uit wanneer iemand je aanspreekt om geld te wisselen, stelt de politiezone Noordoost Limburg.

Drika Haex overleden

Maandag 14 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Drika Haex overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Drika Haex overleden, de weduwe van Henri Indekeu. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Politie ontdekt xtc-labo

Zondag 13 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Politie ontdekt xtc-labo

Meeuwen-Gruitrode

De politie heeft zaterdag een xtc-labo ontdekt in een boerderij aan de Dorpsstraat in Tongerlo (Bree). Dat gebeurde nadat agenten chemisch afval hadden aangetroffen in een gecrashte auto. In deze zaak is één arrestatie verricht.

Een speelgoedscanner, net echt

Zondag 13 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
Het Citadelle-ziekenhuis in Luik is het eerste in België met een speelgoedachtige MRI-scanner-simulator. Vorig jaar moesten in dat ziekenhuis nog 597 kinderen met een lichte verdoving tot rust gebracht worden omdat ze in paniek raakten toen ze beseften dat ze die grote scanmachine met zijn walvismond in moesten. Nu gaat het kind eerst 20 minuten in de speelgoedscanner (net zo lang als (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dodelijke weekendongevallen

Zondag 13 december 2015
Oudsbergen - Drie dodelijke weekendongevallenIn Limburg zijn dit weekend drie dodelijke ongevallen gebeurd. Op de Kinrooiersteenweg in Maaseik kwam vrijdagavond een 20-jarige om toen hij met zijn auto tegen een boom belandde. Zondagochtend liet een 20-jarige het leven toen hij tegen een boom reed op de Weg naar Opoeteren in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode). En vanavond kwam een fietsster om toen zij door een auto werd aangereden op de Hoevenzavellaan in Genk.

Vang eens een drone

Vrijdag 11 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De politie van de Japanse hoofdstad Tokio gaat een drone met een groot net inzetten om andere drones in gesloten luchtruim neer te halen. Het net is drie bij twee meter groot en hangt onder de op afstand bestuurbare masterdrone. Volgens de politie is er geen risico dat gevangen drones naar beneden vallen en op de grond schade veroorzaken. (Bron: nu.nl)

Josée Verrijsen overleden

Donderdag 10 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Josée Verrijsen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Josée Verrijsen overleden, de weduwe van Willem Schrooten. Zij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er dar een avondwake.

Caesar was ook in Nederland

Woensdag 9 december 2015
Vandaag gelezen
De Romeinse keizer Julius Caesar zou in 55 voor Christus twee Germaanse stammen (Tencteris en Usipetes) hebben verslagen nabij het Nederlandse dorpje Kessel. Dat claimen Nederlandse archeologen. Die stelden de locatie van de veldslag vast met behulp van historische, archeologische en geochemische gegevens. In de grond nabij Kessel zijn bovendien skeletresten, zwaarden, speerpunten en een helm gevonden. De Germaanse stammen, die uit het gebied ten oosten van de Rijn kwamen, vroegen Caesar om asiel, maar die weigerde dat en slachtte hen allen - inclusief vrouwen en kinderen, in totaal ca. 200.000 man - af. In "De Bello Gallico" zou hij de veldslag uitvoerig hebben beschreven. Als het waar is, dan is dit de eerste keer dat de aanwezigheid van Caesar en zijn troepen op Nederlands grondgebied is aangetoond. (Bron: ii.nl)

Geen papierophaling in Meeuwen

Woensdag 9 december 2015

Meeuwen-Gruitrode

Deze maand vindt in de deelgemeente Meeuwen geen ophaling van papier en karton plaats door muziekvereniging De Heibloem. De papierophaling in de overige deelgemeenten vindt plaats op de data zoals aangeduid in de ophaalkalender: • Gruitrode, Wijshagen en Ellikom: maandag 28 december • Neerglabbeek: zaterdag 26 december.

Veel plastic in de Rijn

Dinsdag 8 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Rijn is zwaar vervuild met microplastic. Onderzoekers van de Universiteit van Basel ontdekten dat het water van de stroom tussen Basel en Rotterdam gemiddeld 892.777 deeltjes plastic per vierkante kilometer bevat. Daarmee behoort de Rijn tot de meeste vervuilde rivieren ter wereld op het gebied van microplastic. Vooral in het Ruhrgebied is de stroom sterk vervuild. En al die plastic deeltjes belanden met het Rijnwater in de zee. (Bron: idw-online.de)

Verkeerslichten nu energiezuinig

Dinsdag 8 december 2015
Oudsbergen - Verkeerslichten nu energiezuinigZoomAlle verkeerslichten in Limburg zijn nu uitgerust met energiezuinige ledlampen. De verkeerslichten werden ook grondig gemoderniseerd. De hele operatie heeft zomaar eventjes twee miljoen euro gekost maar volgens Wegen en Verkeer betaalt die investering zichzelf terug.

Lieske Govaerts overleden

Dinsdag 8 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Lieske Govaerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Lieske Govaerts overleden. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

Mia Werix overleden

Dinsdag 8 december 2015
Meeuwen-Gruitrode - Mia Werix overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Mia Werix overleden, de echtgenote van Michel Thaens. Zij was 69 jaar en wordt gecremeerd na de afscheidsplechtigheid in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Neerglabbeek.

Gerookt maar waakzaam

Maandag 7 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de internationale media.)
De Angu-stam in Papoea Nieuw-Guinea heeft de morbide traditie om overleden stamleden te roken en vervolgens in vreemde posities in bamboe te exposeren. De stam gelooft dat de mummies hun dorpen bewaken. Gerespecteerde strijders worden na hun overlijden in gerookte toestand op strategische uitkijkposten geplaatst. Officieel is de traditie sinds 1975 verboden, maar in afgelegen gebieden doen de stammen het toch. (Bron: BBC.com)

Brand: twaalf flats ontruimd

Maandag 7 december 2015
Oudsbergen - Brand: twaalf flats ontruimdVanochtend heeft een felle brand gewoed in een appartement in hartje Bocholt. Twee personen zijn met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Door de brand moesten twaalf flats ontruimd worden. De meeste flatbewoners konden terecht bij familie. Voor de opvang van de overigen zorgde de gemeente. (PG)

Vandaag gelezen
Nederland krijgt er 14 hectare grond van Visé bij. Daar wordt al 30 jaar over gesproken, nu is er een akkoord. De grens liep ter plaatse in het midden van de Maas maar de rivier verschoof wat en door aanslibbing ontstond een schiereilandje vanaf de Nederlandse wal, maar op Belgische bodem. Daar werden volop drugs verhandeld. Want het was Belgische grond, dus de Nederlandse politie mocht niets doen, en de Belgische politie had geen boot dus men moest via het Nederlandse Eijsden te voet. Als de politie (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Een tafeltennistafel en twee spelers die de bal alleen met hun hoofd mogen beroeren. Dat is de basis van headis. Heel wat mensen reageren er aanvankelijk lacherig op, maar eens ze de fysiek zware sport uitproberen, verandert dat snel, zo blijkt uit dit verhaal op brusselnieuws.be. Misschien de moeite om eens een Noord-Limburgse competitie op te zetten?

De wraak van het hert

Vrijdag 4 december 2015
Vandaag gelezen
Een jager is gewond geraakt, vorige week, toen een hert hem van achteren aanviel en op het gewei nam. Dat gebeurde tijdens een jachtpartij in Stavelot. De brandweer heeft de man met spoed naar het ziekenhuis gebracht, hij verkeert niet meer in  levensgevaar. Het hert is spoorloos. (Bron: Waalsweekblad.be)

Liefde in tijden van elektronica

Vrijdag 4 december 2015
Tribunaliteiten
Hoeveel sms’jes moet een mens verdragen? Op die vraag moest het hof van beroep van Antwerpen antwoorden. Voor dat hof stond een dakwerker terecht, pas opnieuw vader en gehuwd. Tien jaar eerder had hij een relatie met een andere dame. Zij had de relatie beëindigd en hij had het er moeilijk mee. Twee maanden aan één stuk stuurde hij haar sms-berichtjes, meestal niet bedreigend, soms over een paard en spullen die hij nog terug wou. Wellicht wilde hij ook de dame zelf terug. Hij volgde haar doen (…) Het hele nieuwsbericht

Eerste drijvende boerderij ter wereld

Donderdag 3 december 2015
Vandaag gelezen
Deze maand start in Rotterdam de bouw van een drijvende koeientuin en drijvende zuivelverwerking. De Floating farm is open voor het publiek zodat jong en oud weer kan zien waar de melk vandaan komt. Hoe worden de koeien gemolken en wat gebeurt er met de melk? De melk die de drijvende boerderij produceert wordt gewoon commercieel verkocht. Zo komt er Rotterdamse stadsmelk, stadsyoghurt, stadsboter en stadskaas. (Bron: bright.nl)

Typisch mannelijk

Donderdag 3 december 2015
Maak dat mee!


Nog nooit een mannelijke springspin gezien die een vrouwtje het hof maakt? Dan moet u bovenstaand filmpje eens bekijken. Het geeft mooi aan hoe mannen zich soms uitsloven om een vrouwtje binnen te halen... Dit is de Australische Peacock Spider, zeg maar pauwenspin. Prachtig hoe hij tekeer gaat. En als hij dan aan het einde zich heel voorzichtig naar het vrouwtje beweegt, lijkt het er op dat alle moeite vergeefs is geweest... Een scène uit het dagelijkse leven!

Wie is fiets kwijt?

Donderdag 3 december 2015

Meeuwen-Gruitrode

De politie Noordoost-Limburg heeft bij huiszoekingen gestolen fietsen aangetroffen. Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen zich melden in het politiehuis in Bree.

Band zonder naam

Donderdag 3 december 2015


Het is vandaag vijftig jaar geleden dat The Beatles de elpee ‘Rubber Soul’ uitbrachten. Voor het eerst stond de naam van de band niet op de hoes. Lees hoe John Lennon de teksten van Paul McCartney herschreef, welke vreemde geluidseffecten werden opgenomen en nog meer leuke weetjes over deze opmerkelijke productie op de Jukeboxkalender.

Varkenssector verliest dynamiek

Woensdag 2 december 2015
De Limburgse varkenssector bestaat momenteel uit ca. 400 bedrijven, met een gemiddelde van 1.100 varkens per bedrijf. Vooral in Noord-Limburg komen gespecialiseerde varkenshouderijen frequent voor. De waarde van de Limburgse varkenshouderij wordt geschat op jaarlijks 125 miljoen euro. Toch is de varkenshouderij de afgelopen jaren voortdurend in crisis. De varkenshouders teren al veel te lang op hun reserves. De sector verliest stilaan dynamiek en de investeringsbereidheid bereikt haar dieptepunt. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Akkers moeten zich kunnen herstellen

Woensdag 2 december 2015
Vandaag gelezen
In de voorbije 40 jaar heeft de aarde één derde van vruchtbaar land verloren. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Sheffield, dat het verlies "catastrofaal" noemt en de onderzoeksresultaten presenteert op de klimaattop in Parijs. Bijna 33 procent van 's werelds akkerland is verloren gegaan aan landdegradatie, gronderosie of -vervuiling. Dat heeft mogelijk grote gevolgen, aangezien de vraag naar voedsel in 2050 met 60 procent zal zijn gestegen ten opzichte van 2005, volgens schattingen (…) Het hele nieuwsbericht

Bewakingscamera's op 't Stift

Woensdag 2 december 2015

Meeuwen-Gruitrode

Er staan nu bewakingscamera's op 't Stift in Bree. De camera's kwamen er na aanhoudende klachten over vandalisme en overlast. De stad wil een goed evenwicht creeeren tussen een leefbare buurt en het uitgaansleven.
Oudsbergen - Wie moet Limburgse Cultuurprijs winnen?ZoomKen jij in je gemeente een vereniging of organisatie met een vernieuwende en frisse blik? Heeft een organisatie een ongelooflijke indruk nagelaten of is deze van onschatbare waarde gebleken binnen de sector? Nomineer haar dan voor de Limburgse Cultuurprijs 2015. De vereniging maakt zo niet alleen kans op de felbegeerde titel, maar kan ook een geldprijs t.w.v. 5000 euro winnen.

Baksteen van fijnstofdeeltjes

Dinsdag 1 december 2015
Vandaag gelezen
(In dit rubriekje brengen we elke dag een hoogst merkwaardig nieuwtje uit de media.)
Het noorden van China is al enkele dagen in een dikke - bijna ondoordringbare - laag smog gehuld doordat de op kolen draaiende stadsverwarmingssystemen massaal zijn aangezet. Maar ook buiten het winterseizoen hebben de meeste Chinese steden last van smog. Om aandacht te vragen voor de luchtvervuiling heeft de Chinese kunstenaar 'Brother Nut' de afgelopen honderd dagen met een stofzuiger smogdeeltjes opgezogen bij iconische gebouwen in Beijing. Het resultaat: een vuistdikke grijze baksteen, vervaardigd uit fijnstof. (Bron: People's Daily Online)
27/04

Gefeliciteerd met je verjaardag Ali!, 42 begint al oud te worden lol. MAAk er en SUPER gezelige dag van bozo. Inshalah

Sam Wouters
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Oudsbergen