Het overige nieuws

Oudsbergen - Grootste cocaïnevangst ooit in LimburgZoomDe federale gerechtelijke politie heeft in het paasweekend zo'n 1.500 kg cocaïne in beslag genomen. Het betreft de grootste vangst ooit van cocaïne in de provincie Limburg. Bij diverse huiszoekingen in bedrijfsgebouwen in Heist-op-den-Berg, Lommel en Overpelt alsook in de woningen van verdachten werd er 1.500 kg cocaïne gevonden. Vier personen zijn aangehouden.
De cocaïne zat verborgen in drie grote blokken marmer, ieder met een gewicht van 14 à 16 ton. In elk van deze blokken (foto) werd een partij cocaïne van 500 kg aangetroffen.

Openbare verkoping: Campstraat

Donderdag 31 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag worden in café De Kastelein in Gruitrode een perceel bouwgrond en een perceel tuindersgrond met chalet openbaar verkocht. Beide zijn gelegen in de Campstraat. Het perceel bouwgrond is 5a66ca groot; het perceel tuindersgrond bestaat uit drie delen van resp. 35a46ca, 34a83ca en 42ca.

Stop met voederen vogels

Woensdag 30 maart 2016
Stop met het voederen van vogels. Dat zegt Vogelbescherming Vlaanderen. "Het is belangrijk dat vogels hun jongen tijdens de eerste levensdagen dierlijk voedsel geven zoals wormen, spinnen, rupsen en bladluizen. De maag van een jong is bij de meeste vogelsoorten namelijk nog niet ingesteld op het verteren van nootjes en zaden".

Jos Geerts overleden

Woensdag 30 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Jos Geerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Jos Geerts overleden. Hij was 60 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lies Vaesen overleden

Woensdag 30 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lies Vaesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Maandag is de uit Meeuwen afkomstige Lies Vaesen overleden, de weduwe van Leo Kerkhofs. Zij was 72 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats.

99 weekendongevallen in Limburg

Dinsdag 29 maart 2016
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 99 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 23 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 16%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 22 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wijkkantoren politie weer open

Dinsdag 29 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Vanaf vandaag zijn de wijkkantoren van de politiezone Noordoost Limburg in Bocholt, Kinrooi en Meeuwen-Gruitrode weer geopend volgens de normale openingsuren. Na de aanslagen in Brussel werd besloten de kantoren tijdelijk te sluiten.

Louis Roemers overleden

Dinsdag 29 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Louis Roemers overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zondag is Louis Roemers overleden, de echtgenoot van Alda Clerix. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ellikom.

Meeuwen-Gruitrode

De vastencampagne Broederlijk Delen in Ellikom heeft in het totaal 1.219,80 euro opgebracht. De huis-aan-huis collecte leverde 1.016 euro op, de collecte in de kerk 153,80 euro en de verkoop van vastenkalenders 50 euro.

Lein Bosmans overleden

Zondag 27 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Lein Bosmans overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is Lein Bosmans overleden, de weduwe van Bèr Gijsen. Zij was 88 jaar.De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gruitrode.

Gezinsdrama en verzekering

Zondag 27 maart 2016
Tribunaliteiten
Niet alles wat in uw verzekeringspolis staat is evangelie. Neem de levensverzekering die bepaalt dat bij een ongeval met opzet van de verzekerde of de begunstigde de verzekeringsmaatschappij niet moet uitbetalen.  Het hof van cassatie, ons hoogste rechtscollege, boog zich over zo’n polis nadat een man zelfmoord pleegde en ook zijn echtgenote en dochter om het leven bracht. De man had de polis afgesloten op het hoofd van zijn echtgenote, de begunstigde van de polis en daarna de twee erfgenamen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig Paasfeest

Zaterdag 26 maart 2016
Oudsbergen - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooi Paasfeest

Deze nacht gaat zomertijd in

Zaterdag 26 maart 2016
Oudsbergen - Deze nacht gaat zomertijd inNiet vergeten... Deze nacht (van zaterdag 26 op zondag 27 maart) start de zomertijd, en moet u uw klok één uur vooruit zetten. Dit betekent ook één uurtje minder slapen voor wie morgen vroeg uit de veren moet!

Meeuwen-Gruitrode

De rechtbank van Koophandel heeft het faillissement van I.D.M Renovatie en Woningbouw geopend op aangifte (bekentenis). De bvba is gevestigd aan de Genitsstraat in Meeuwen-Gruitrode. Als curator is Ilse Kerkhofs uit Bilzen aangesteld.
Het Provinciaal Opleidingscentrum PLOT gaat als eerste centrum honden van bewakingsfirma's testen om bewakingsopdrachten uit te voeren. Tot voor kort gebeurde dat enkel in hondenclubs. Als de honden slagen voor de testen, krijgen ze een kwaliteitslabel. Dat meldt TVL.

Smiley (75)

Donderdag 24 maart 2016
Oudsbergen - Smiley (75)ZoomDeze smiley zag René Lehaen in Mali. Het is een Moors venster in een gebouw in Djenné.
Oudsbergen - Aanslagen: t/m zondag geen passagiersvluchtenDe passagiersvluchten op Brussels Airport blijven opgeschort tot en met zondag. Dat heeft de luchthaven deze namiddag bekendgemaakt. Wel kunnen passagiers handbagage en ingecheckte bagage van een aantal vliegtuigen, die op de tarmac stonden op het moment van de aanslag, afhalen.

Vzw Ara Racing opgericht

Donderdag 24 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Aroldo Iacomelli en Ainhoa Alvarez, beiden uit Meeuwen-Gruitrode, én Ronnie Jacobs uit Zonhoven hebben de vzw Ara Racing opgericht. De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Hensemstraat in Meeuwen-Gruitrode. De vzw heeft onder meer als doel het beoefenen, promoten en bevorderen van de racingsport in de ruimste zin en dit zowel regionaal, nationaal als internationaal; de organisatie van racingsportwedstrijden en de verhuur van raceauto's of karts.

Een app tegen graffiti

Woensdag 23 maart 2016
Vandaag gelezen
De Italiaanse stad Florence/Firenze gaat de graffiti te lijf met een app. Met de applicatie kunnen bezoekers een digitale boodschap achterlaten die niet op enig moment wordt weggepoetst, en die niet de muren van de vele monumenten ontsiert. 'Autography' werd in de eerste week al meer dan 700 keer gebruikt. De mededelingen van bezoekers zullen elk jaar worden uitgeprint en opgeborgen in het archief van de kathedraal van de stad. Florence hoopt de app te kunnen verkopen aan andere steden die hun monumenten zien verdwijnen onder graffiti.(Bron: ii.nl)
Oudsbergen - Provincie opent digitaal rouwregisterNaar aanleiding van de dodelijke aanslagen in Brussel heeft de provincie Limburg een digitaal rouwregister geopend "om iedereen de kans te geven hun verdriet maar ook hun solidariteit te uiten in antwoord op dit zinloos geweld. Omdat ook Limburg haar verbondenheid en medeleven wil betonen met alle slachtoffers, hun familie en vrienden én met Brussel. Uit respect voor de slachtoffers plaatsen we de dagelijkse activiteiten en berichten op non-actief zolang de periode van nationale rouw is afgekondigd."
In de Limburgse kerken zal tijdens de Goede Vrijdag-vieringen respectvolle verbondenheid en solidariteit betuigd worden met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Dat heeft het bisdom Hasselt vandaag laten weten.
Meeuwen-Gruitrode - Aanslagen (6): politie sluit wijkkantoren

Meeuwen-Gruitrode

Wegens de terreuraanslagen worden de wijkkantoren van de politiezone Noordoost-Limburg in Meeuwen-Gruitrode, Bocholt en Kinrooi tot nader order gesloten. Dat meldt de politie op haar website. Het politiehuis in Bree blijft open.
Oudsbergen - Aanslagen (5): luchthaven ook morgen dichtDe luchthaven Brussels Airport in Zaventem zal ook morgen volledig gesloten blijven. Dat heeft de CEO van de luchthaven gezegd tijdens een geïmproviseerde persconferentie. Een en ander heeft te maken met het gerechtelijk onderzoek en met het opruimen van de schade na de aanslagen.
Oudsbergen - Aanslagen (4): stations weer open- Om 16u zijn de treinstations in Brussel weer geopend. De toestand is echter nog chaotisch;
- Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd;
- Voorlopige balans van de aanslagen: 34 doden en een 200-tal gewonden.
Oudsbergen - Aanslagen (3): Qrios annuleert vanavond lessenOmwille van de terreurdreiging annuleert Qrios vanavond/ dinsdag alle lessen. Zonder tegenbericht gaan de lessen morgen gewoon door.
Oudsbergen - Aanslagen (2): mededeling InfrabelHet treinverkeer wordt ook in Vlaanderen fors beïnvloed door de situatie in de hoofdstad, aldus Infrabel. Het treinverkeer vanuit West- en Oost-Vlaanderen (Oostende, Brugge, Kortrijk, Gent) naar Brussel wordt beperkt tot Denderleeuw. Vanuit het oosten van het land (Limburg en Vlaams-Brabant) wordt het treinverkeer naar Brussel beperkt tot Leuven en vanuit het noorden (Antwerpen en de Kempen) rijden treinen niet verder dan Mechelen of Vilvoorde. Het treinverkeer dat Brussel niet aandoet, ondervindt minder hinder. Dat is het geval voor het verkeer tussen Gent en Antwerpen, Mechelen en Leuven, Gent en Mechelen of Aarschot en Antwerpen. De Brusselse stations werden deze ochtend gesloten.

Aanslagen in Brussel

Dinsdag 22 maart 2016
Oudsbergen - Aanslagen in BrusselFLASH Er is deze ochtend een zelfmoordaanslag gepleegd in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Alle vluchten worden afgeleid en vertrekkende passagiers wordt gevraagd om voorlopig niet naar de luchthaven te komen. Dat is overigens moeilijk omdat de toegangswegen door de politie zijn afgesloten. Ook het treinverkeer ligt er stil.UPDATE De luchthaven blijft tot morgenvroeg 6u dicht.  Tot dusver is er sprake van 11 doden en 35 gewonden. Ook in het metrostation Maalbeek is een aanslag gepleegd. Daar zouden 15 doden zijn gevallen. UPDATE II De treinstations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid zijn op bevel van de politie ontruimd. Hetzelfde geldt voor het Centraal Station in Antwerpen. Eurostar- en Thalystreinen vanuit of naar Brussel zijn geannuleerd. UPDATE III Ook het station Schaarbeek is gesloten. Minister van Onderwijs Crevits vraagt aan de scholen dat alle leerlingen binnen het schoolterrein worden gehouden.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 55 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 27 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 22%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf. Tijdens de SLim-controles werden er afgelopen weekend liefst 20 rijbewijzen ingetrokken.

Kerkelijke vieringen rond Pasen

Maandag 21 maart 2016
Het is maar dat je 't weet

Meeuwen-Gruitrode

24 maart Witte Donderdag
19.00 u. in Neerglabbeek
25 maart Goede Vrijdag
14.30 u. Kruisweg in Meeuwen
15.00 u. Kruisweg in Ellikom,Gruitrode, Neerglabbeek, Wijshagen
19.00 u. Avondwake en kruisverering in Meeuwen en Wijshagen
26 maart Paaszaterdag
20.00 u. Paaswake in Meeuwen en Gruitrode
27 maart Paasdag

09.00 u.: viering in Wijshagen en Gruitrode
10.30 u.: viering in Ellikom, Neerglabbeek en Meeuwen
28 maart Paasmaandag
09.00 u. viering in Gruitrode en Ellikom

Maria Symons overleden

Maandag 21 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Maria Symons overleden

Meeuwen-Gruitrode

Vrijdag is de uit Meeuwen afkomstige Maria Symons overleden, de weduwe van Jan Hamael. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de kerk van Werm.

Openbare verkoping: Gielisheide

Maandag 21 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café 't Stamineeke de woning gelegen Gielisheide 12 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 6a41ca en heeft een K.I. van 736 euro.

Smiley (74)

Vrijdag 18 maart 2016
Oudsbergen - Smiley (74)ZoomEen smiley, gezien op een biobak in Eindhoven... (Foto Fia van Weelden)

Incidentje

Vrijdag 18 maart 2016
Vandaag gelezen
Een Waals aannemer heeft vorige week per ongeluk een verkeerde gevel gesloopt, in Charleroi. Daardoor verdween een beroemde art nouveau-gevel. Hij had bij de buren moeten zijn, waar hij overigens niet de gevel had moeten slopen, maar alleen het interieur, dat zou worden vernieuwd. En uiteindelijk bleek ook dat de man wel een bouwvergunning had aangevraagd, maar die nog niet had gekregen. Een driedubbele fout dus. De aannemer zegt dat hij alles weer in de oude staat terugbrengt: "Ce petit incident va être réparé". (Bron: Waalsweekblad.be)
Meeuwen-Gruitrode - Politie controleert samen met Belastingen

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren hield de Verkeersdienst van de politiezone Noordoost Limburg een controleactie in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst. De agenten stelden enkele processen-verbaal op wegens het niet-dragen van de veiligheidsgordel en niet-keuring. Een niet-verzekerde auto werd getakeld.
De Vlaamse Belastingdienst kon een fiks bedrag aan achterstallige belastingen innen. Twee wagens werden getakeld omdat de chauffeurs niet in de mogelijkheid waren ter plaatse te betalen. De ambtenaren schreven ook nog enkele processen-verbaal uit inzake Z-platen, vrachtwagens en voor buitenlanders die al geruime tijd in België wonen maar hebben nagelaten hun wagen hier in te schrijven.

Veertien chauffeurs onder invloed

Woensdag 16 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Tijdens (aangekondigde) acties afgelopen weekend werden er in de politiezone Noordoost-Limburg 243 chauffeurs gecontroleerd. Acht bestuurders hadden een glaasje teveel op, zes chauffeurs waren onder invloed van verdovende middelen. Bij vijf anderen werden kleine hoeveelheden drugs aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Eén automobilist had geen geldig rijbewijs. Eén auto was noch ingeschreven, noch gekeurd.

Meeuwen-Gruitrode

De solidariteitsmaaltijd die de parochies Meeuwen en Ellikom organiseerden in het buurthuis in Ellikom trok een vijftigtal deelnemers. De opbrengst gaat naar Broederlijk Delen dat dit jaar Colombia centraal stelt in zijn werking.

Openbare verkoping: Ophovenstraat

Woensdag 16 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

Morgennamiddag wordt in café De Kastelein in Gruitrode de boerderij met landbouwgrond en varkensstallen gelegen Ophovenstraat 210, met een gezamenlijke oppervlakte van 3ha54a74ca openbaar verkocht. Het K.I. bedraagt 3.731 euro. Aansluitend worden ook enkele nutriëntenemissierechten verkocht.

Drie dopelingen in Gruitrode

Dinsdag 15 maart 2016

Meeuwen-Gruitrode

In de parochiekerk van Gruitrode worden zondag drie kinderen gedoopt: Alyssa, dochtertje van Kevin Wouters en Bianca Van Gaal; Amalia, dochtertje van Yeray Roman en Carillo Lopez Tamara én Chloë, kindje van Christophe Vandewal en Inge Neyens.

Meeuwen-Gruitrode

Op het Phil Bosmansplein in Gruitrode maar ook in Wijshagen en aan meerdere winkels in Meeuwen worden komend weekend potjes narcissen verkocht. De opbrengst gaat naar Broederlijk Delen. Prijs per potje: 6 euro.
Oudsbergen - Dieven en drugsdealers tegen de lampDe politie Noordoost-Limburg heeft in Bocholt twee Polen ingerekend die op dievenpad waren. Zij zijn in de gevangenis opgesloten op last van de onderzoeksrechter. De politie kliste ook twee minderjarige drugdealers uit Bocholt. Zij werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter die beide jongeren meerdere maatregelen oplegde.

Anna Vaesen overleden

Maandag 14 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Anna Vaesen overleden

Meeuwen-Gruitrode

Woensdag overleed Anna Vaesen, de weduwe van Mathieu Hilkens. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijshagen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 24 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 22 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 41 ademtesten afgenomen, waarvan er 10 (of 24%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Orbiter 10 jaar op Mars

Vrijdag 11 maart 2016
Uit de ruimte


Gisteren vierde de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) de tiende verjaardag van zijn verblijf op Mars. In die tien jaar heeft de MRO de rode planeet gedetailleerd in kaart gebracht. De ruimtesonde is ook verantwoordelijk voor een aantal belangrijke ontdekkingen, waaronder de vondst van stromend water op Mars. En nu is de sonde bezig met het zoeken naar geschikte plaatsen om een Mars-expeditie te laten landen. Dit filmpje - met Engelstalige bijschriften - toont alvast prachtige beelden van de planeet. Bekijk het eens op het volledige scherm van uw pc! (Video: Nasa- CIT)
Tribunaliteiten
Wie met een truweel geboren is en een dochter heeft met een vriend, stelt zich meestal weinig vragen als die dochter een eigen huis wil. Hij metst. De dochter waar het hier over gaat kocht samen met haar vriend een bouwgrond en zij leenden 37.600 euro voor bouwmaterialen. Twee jaar later stond er een huis, maar was er geen vriend meer.
Het gewezen koppel verkocht de woning voor 237.000 euro, zonder er ooit te hebben gewoond. Enkele maanden later beweerde de vader van het meisje voor de rechtbank van (…) Het hele nieuwsbericht

Meeuwen-Gruitrode

De politiezone Noordoost Limburg stelde vorige maand 67 verkeersongevallen vast: 9 met gewonden, 58 met materiële schade. Dat is vandaag bekendgemaakt.

161 banen op de tocht

Vrijdag 11 maart 2016
Bussenproducent EOS Coach in Bree, een dochter van Van Hool, wil tegen de zomer sluiten. Dat heeft de directie deze namiddag op een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt. Bij EOS Coach, een dochter van Van Hool, werken 161 personen. Die verliezen hun job. Volgens de vakbonden heeft de directie de sluiting in de hand gewerkt door een nieuwe fabriek in Macedonië te bouwen. De directie spreekt dat tegen.
In de paasnacht worden er in het bisdom Hasselt 7 volwassenen gedoopt. Er zijn ook 8 volwassenen die gevormd worden. Dat blijkt uit gegevens van de Belgische bisschoppenconferentie. In totaal worden er dit jaar in ons land 222 volwassenen gedoopt en 120 gevormd.

De 'Oculus' in New York

Donderdag 10 maart 2016
Van onze man in New York
Oudsbergen - De 'Oculus' in New YorkZoomNew York heeft er weer een toeristische attractie bij, de Oculus.  Een enorme architectonische constructie  die een winkelcentrum overkoepelt en de verschillende vormen van openbaar vervoer met elkaar verbindt, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. In België is hij gekend voor onder meer zijn ontwerp van het station in Luik. Na jaren van vertraging en een cost overrun van 2 miljard dollar is er eindelijk een gedeelte van de ‘World Trade Center Transportation hub’ toegankelijk voor het publiek. Het zal nog zeker tot augustus duren vooraleer het gehele bouwwerk gebruiksklaar zal zijn. Het heeft alvast de dubieuze titel van ‘duurste station ter wereld’. (Foto's Dirk Vandenberk)
De 'Oculus' in New YorkDe 'Oculus' in New York
Zoom

Fina Rutten overleden

Donderdag 10 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Fina Rutten overleden

Meeuwen-Gruitrode

Dinsdag is Fina Rutten overleden, de weduwe van Jef Hendrikx. Zij was 75 jaar. De afscheidsplechtigheid  vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Dievenplaag houdt aan

Woensdag 9 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Dievenplaag houdt aan

Meeuwen-Gruitrode

Ondanks een daling ten opzichte van januari bleven de dieven ook vorige maand behoorlijk actief in de politiezone Noordoost Limburg. De politie stelde in februari 15 inbraken in woningen vast en 4 inbraakpogingen. Er waren 10 inbraken in tuinhuisjes of andere bijgebouwen en 4 inbraakpogingen.

Charel Geerts overleden

Woensdag 9 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Charel Geerts overleden

Meeuwen-Gruitrode

Zaterdag is Charel Geerts overleden. Hij was 68 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Neerglabbeek. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vandaag gelezen
'Het feit dat geld en economische waarde in deze tijd de enige maatstaf zijn geworden is een dieptepunt in onze beschaving. Als je alles terugbrengt tot geld dan zijn we een soort honden en katten en houden we ons alleen nog bezig met de vraag of we voldoende eten, seks en rust krijgen. Je bent bang voor dingen die je niet begrijpt en onderwijs kan die angst verminderen, kan ervoor zorgen dat je de zaken in perspectief ziet en op de lange termijn denkt. Kortetermijndenken leidt tot fout op fout. Als je geen (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Paul Verhaeghe

Dinsdag 8 maart 2016
Oudsbergen - Gratis naar... Paul VerhaegheZoomMorgen - woensdag - komt filosoof Paul Verhaeghe voor een exclusieve lezing voor Limburg naar Lommel. In deze lezing zal hij het hebben over zijn laatste boek 'Autoriteit'. Hij zal o.a. de manier bevragen waarop autoriteit vandaag functioneert, waarom er zo weinig waarde aan gehecht wordt en wat een alternatief kan zijn. U kunt terecht in het Raadhuis in Lommel om 19.30 uur. Meer info en tickets. Dankzij Internetgazet kunt u hier misschien ook gratis bij zijn. Een eenvoudige mail met naam en adres + vermelding 'Internetgazet' (vóór morgen 12.00 uur) aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be en u maakt kans op één van de vijf gratis tickets!

Twee provinciale geoloketten

Maandag 7 maart 2016
Het is maar dat je 't weet
Het provinciebestuur heeft twee geoloketten online gezet. Het eerste is het geoloket "Luchtbeelden". Dat bevat de meest actuele gebiedsdekkende middenschalige luchtfoto van de provincie Limburg met een grondresolutie van 25 cm. Het product is een compilatie van de orthofotomozaïeken (winteropnamen) die voor ieder deel van dit gebied ingewonnen zijn. Dat geoloket vindt u hier.
Het tweede geoloket behelst de "Atlas van de Buurtwegen". Wie het bezoekt kan het tracé en de weggrenzen van de buurtwegen raadplegen. De atlas van de buurtwegen werd opgesteld naar aanleiding van de wet van 10 april 1841. Hij vormt een inventaris van alle wegen die van belang waren voor het lokale verkeer. Het is een historisch document, waarvan de originele kaarten werden ingescand. Ook de wijzigingen zijn consulteerbaar via dit geoloket. UPDATE Hier staat een gebruikershandleiding.

Extra toezicht op gordeldracht

Maandag 7 maart 2016
Oudsbergen - Extra toezicht op gordeldrachtTot 4 april controleren de Limburgse politiediensten extra op de gordeldracht en de kinderzitjes. Bedoeling van de actie is enerzijds om de bestuurders én de passagiers te herinneren aan de plicht de gordel te dragen in de auto (artikel 35 van de Wegcode), en anderzijds om de bestuurders bewust te maken van de noodzaak om de vervoerde kinderen veilig vast te maken in hun voertuig.
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 76 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Bij deze letselongevallen vielen 2 zwaargewonden en 10 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 48 ademtesten afgenomen, waarvan er 12 (of 25%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Thies Daniëls overleden

Maandag 7 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Thies Daniëls overleden

Meeuwen-Gruitrode


Zaterdag is Thies Daniëls overleden, de weduwnaar van Rosalie Parren en de partner van Lies Schoofs. Hij was 90 jaar. De uitvartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Meeuwen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Vandaag gelezen
"Als wij wat hebben, dan kunnen we thuis een beroep doen op de expertise van de beste artsen, voor de lokale bevolking geldt dat niet. Misschien hadden wij als atleten meer van ons moeten laten horen. Misschien had het IOC de Spelen niet moeten toekennen aan een land waar je voor geld de duivel kan laten dansen."
(Zeilster Evi Van Acker in "De Morgen" over de vervuiling van het water van de baai van Guanabara bij Rio de Janeiro, waar later dit jaar gezeild wordt in het kader van de Olympische Spelen.)
In de eerste twee maanden van 2016 gingen er in Limburg 121 ondernemingen failliet. Dat zijn er 25 minder dan in januari en februari 2015, oftewel een daling van 17%. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van handelsinformatiebureau Graydon. Onze provincie kent daarmee het beste cijfer van alle Vlaamse provincies qua evolutie in het aantal faillissementen. In heel België was er tijdens de voorbije 2 maanden een daling van 13%, in Vlaanderen slechts een lichte daling van 0,6%.

Geen Limburgs jeugdvoetbal

Vrijdag 4 maart 2016
Het Provinciaal Comité van de Voetbalbond heeft vanmiddag beslist om alle wedstrijden voor invallers, jeugd en G-voetbal af te gelasten. De algemene afgelasting geldt van 4 tot en met 6 maart.

Thieu Brebels overleden

Vrijdag 4 maart 2016
Meeuwen-Gruitrode - Thieu Brebels overleden

Meeuwen-Gruitrode

Gisteren is Thieu Brebels overleden, de weduwnaar van Hubertine Schouteden. Hij was 76 jaar.  Maandag (19 u.- 19.30 u.) is er gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Meeuwen.

Zonsopgang vanuit de ruimte

Donderdag 3 maart 2016
Uit de ruimte
Oudsbergen - Zonsopgang vanuit de ruimteZoomGisteren keerde de Amerikaanse astronaut Scott Kelly (52) terug naar de aarde na een verblijf van bijna een jaar in het internationaal ruimtestation ISS. Kelly werd beroemd omwille van de prachtige foto's die hij vanuit het ISS maakte. Bijgaande foto toont een zonsopgang, gezien vanuit het ruimtestation. (Foto Scott Kelly/ Nasa) UPDATE Op de foto is de bovenste zwarte strook de ruimte, mailt Pierre Rutten. "Wij zien hier van op aarde altijd een blauwe hemel, maar eenmaal boven de atmosfeer is de hemel inktzwart. Het dunne blauwe strookje is onze atmosfeer. De volgende rode strook is een stukje aarde door de zon beschenen. De onderste zwarte strook is de nog duistere nachtkant van de aarde."
Cijfers over de schoolloopbaan van Limburgse jongeren wijzen erop dat bijna één op de drie leerlingen in het secundair onderwijs een risicoschoolloopbaan ontwikkelt. Limburgse jongeren doen het daarmee iets beter dan Vlaamse jongeren. Lees "Schoolse resultaten van Limburgse jongeren hangen sterk samen met sociale achtergrond"
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen